توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 474691
روحانی: عربستان سلاح می‎خرد ولی ما سلاح می‎سازیم / پاسخ به سوالی درباره رابطه ایران و آمریکا/3
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۸:۱۱
رئیس جمهور گفت: ما منتظریم که دولت جدید آمریکا از لحاظ موضع‌گیری و برنامه آینده اش استقرار پیدا کند تا بتوانیم قضاوت دقیق‌تری داشته باشیم.

به گزارش خبرآنلاین، حجت الاسلام والمسلیمن حسن روحانی رئیس جمهوری کشورمان، در اولین نشست خبری با خبرنگاران رسانه های داخلی و خارجی به سوالات آن ها پاسخ داد که در زیر می خوانید؛

آسوشیتدپرس: واکنش شما به اظهارات آمریکایی‌ها و هم پیمانان آنها درباره نقش ایران در جنگ سوریه، یمن و عراق چیست؟ آیا فکر می کنید در دولت دوم شما امکان ایجاد گفت وگو بین ایران و امریکا وجود دارد؟

روحاني: ایران و آمریکا در طول 40 سال گذشته مسیر پرپیچ و خمی را با هم طی کردند. آمریکایی ها از انواع شیوه ها علیه ایران استفاده کردند و همواره هم شکست خوردند. از داستان طبس گرفته تا مداخلاتشان در جنگ 8 ساله تا فشارشان به ملت ایران از طریق تحریم ها. شاید آنها یکجا موفقیتی نسبی به دست آوردند، آنجا که در مقابل ملت ایران سر فرود اوردند و پای میز مذاکره هسته ای نشستند و در نهایت به یک نتیجه برد برد رسیدیم که به نفع همه بود. آمریکا اگر راه دیگری انتخاب کند دوباره شکست می خورد. ما منتظریم که دولت جدید آمریکا از لحاظ موضع گیری و برنامه آینده اش استقرار پیدا کند تا بتوانیم قضاوت دقیق تری درباره آنها داشته باشیم. آمریکایی ها نسبت به منطقه ما همیشه اشتباه کردند و در حمله به عراق و افغانستان و تحریم ما و ورودشون سویه و یمن اشتباه کردند. آمریکایی ها منطقه ما را نمی شناسند و آنهایی که به آمریکایی ها مشورت می دهند، حاکمانی هستند که یا آن ها را منحرف می کنند یا با پول افرادی را در امریکا خریداری می‎کنند. من امیدوارم دولت آمریکا به فکر منافع ملت خودش باشد اگر به فکر منافع ملت های منطقه نیستند.

خبرگزاري آریا: برای خروج از رکود چه برنامه های جدیدي دارید و آیا تغییراتی در این زمینه در کابینه خواهید داشت؟
روحاني: واژه رکود واژه دقیقی نیست. ما در کشور رشد مثبت اقتصادی داریم و رکود معنی ندارد. در سال گذشته در همه فصل ها شاهد رشد مثبت اقتصادی بودیم و بعد از تدوين سند چشم انداز برای اولین بار به رشد 8 درصدی رسيديم. فقط بخش مسکن از رکود خارج نشده است. ما برای اقتصاد آینده کشور دو برنامه برای توسعه و حمایت داریم. در بخش توسعه می خواهیم اقتصاد کشور را بزرگ تر کنیم که نیاز به سرمایه و مدیریت و صادارت غیر نفتی و روابط با جهان داریم. دولت توانست در سال 93 رکود را برای اولین بار بشکند و رشد اقتصادی را ادامه بدهد، که به سمت رونق اقتصادی حرکت کنیم. ما می خواهیم اضافه درآمدهای حاصل از برجام  را در بخش حمایتی و توسعه خرج کنیم. صندوق توسعه، بانک ها و بودجه و سرمایه خارجی باید در کنار یکدیگر قرار بگیرند تا تحول ایجاد شود. بخش دانش بنیان ما کار خوبی انجام داده و تقویت می کنیم. ما می خواهیم فقر مطلق را تا پایان دولت دوازدهم از بین ببریم و سعی کنیم مستمری مستمری بیگران بيشتر از تورم باشد.

خبرگزاری برنا: طیف عظیمی از رای دهندگان به شما را جوانان تشکیل می دهند، مشکل اشتغال و مسکن هم مربوط به همین قشر است. اینها پای شما ایستادند و فریب شعارها را نخوردند، چه برنامه ای برای جوانان دارید؟

روحانی: مساله جوانان مساله بسیار مهمی است. در این انتخابات شور انتخابات را عمدتا جوانان ما از دختر و پسر آفریدند. آن پیرمرد و بانوی قدخمیده آنکه با ویلچر آمده آنها که ساعتها در صف ماندند. واقعا هرچه به این مردم خدمت کنیم کم است. امیدوارم بتوانیم پیرو راه این مردم و جوانان باشیم. اشتغال جوانان یکی از مهمترین مسائل خصوصا تحصیلکرده ها است. در صد روز اول یا شایدم قبل از صدروزه اول. در زمینه کارورزی حتما اقداماتي را انجام خواهیم داد. همه طرح ها را قبل از صد روزه یا در همان دوره آغاز خواهیم کرد. امیدوارم بتوانیم حرکت خوبی در زمینه اشتغال جوانان بوجود آوریم. به هر استانی که در این اواخر سفر کردیم در همانجا استانداران ما اشتغال را اعلام کردند. مهم است که در همه استان ها و همه بخش های تولیدی اشتغال را بیافزایم و به آن هدف برنامه که 950 هزار شغل است دست یابیم. جوانان مشکل مسکن، آزادی های اجتماعی، ازدواج و .... هم دارند و در مسیر رفع آن تلاش می کنیم.

الان (امارات): اخيرا در عربستان، ايران را هسته تروريسم معرفي کردند. تاکيد شما اما همواره بر اعتدال بوده است. با چه مکانيزمي مي خواهيد اين چهره تعريف شده براي ايران را تغيير دهيد؟

در ابتداي دولت يازدهم اعلام کرديم که خواهان جهان عاري از افراط و خشونت هستيم و اين را خطر بزرگي براي منطقه و جهان مي دانيم. آنها هم که د رعربستان جمع شدند فهميده اند که بايد مرگز اعتدال و مبارزه با افراطي گري ايجاد کنند. به همان چيزي که مردم ايران در سال 92 رسيدند که راه حل مسائل اعتدال است. حل اين پديده شوم زمان بر است و راه آن اعتدال و وحدت براي مبارزه با تروريسم است.

چهره ما در جهان نمايان است. ما از اول گفته بوديم که موافق سلاح هسته اي و کشتار جمعي نيستيم اما آنها سالها باور نکردند تا اينکه بالاخره به آنها ثابت شد. ما همواره مخالف تروريسم بوده ايم و انشالله با همکاري ديگر کشورها اين مسير را ادامه خواهيم داد.

سي بي اس (آمريکا): با توجه به سخنان ترامپ درباره فروش چند ده ميلياردي سلاح به عربستان، ايران مي خواهد تسليحات نظامي بيشتري ايجاد کند؟

عربستان در دوران جنگ 8 ساله هم حدود 100 ميليارد دلار به صدام داد. آنها از اين تجربه هزينه هاي 100 ميلياردي دارند! الان هم از جيب مردم عربستان به جيب آمريکا کمک مي کند. آنها احساس نياز مي کنند که سلاح بخرند ولي ما مي توانيم سلاح بسازيم و مشکلي نداريم. عربستان از اين سلاح ها نمي تواند استفاده کند و باز هم ناگزير است مستشاران نظامي آمريکا را به عربستان مي آورد.

سخني با کشورهاي اعراب منطقه دارم. ما مردم عربستان را دوست داريم. اما به حکومت عربستان مي گويم راه قدرت سلاح نيست، آن هم خريد سلاح از ديگران. حتي راه قدرت درست کردن سلاح هم نيست. اگرچه بخشي از قدرت نظامي است و ما هم اين کار را براي همين مي کنيم. اساس قدرت ملي و اتکاي مردمي است که در انتخابات تثبيت مي شود. ترامپ زماني به منطقه امد که دولت ايران با مشارکت بيش از 40 ميليوني شکل گرفت. اما به کشوري رفت که مردمش اصلا تا حالا صندوق آرا را نديده اند. اميدوارم روزي حاکمان عربستان نيز از طريق راي مستقيم مردم اين کشور انتخاب شوند. در چنين روزي قطعا قدرت عربستان بيش از الان خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : نشست خبری روحانی+رئیس جمهور منتخب+روحانی+عربستان+سلاح+آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.