نظر منتشر شده
۱۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417035
ورود کالاهایی با مشابه داخلی تولید بیکاری را تشدید می کند/ نگران حقوق مردم باشیم نه راحت طلبی عده ای سرمایه دار
نماینده سابق مجلس گفت: باید واقع بین باشیم؛ اگر تولیدات داخل کشور گران است یا کیفیت خوبی ندارد نباید برای راحتی و پاسخ به تنوع طلبی عده ای، دروازه های کشور را باز کرده و از مناطق آزاد، که درواقع آزاد از قید منافع ملی هستند، کالاهای مشابه وارد کنیم چرا که در این صورت تولید داخل سرکوب شده و بیکاری تشدید می یابد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۳ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۲۴
احمد توکلی در گفتگو با ناب نیوز در واکنش به آمار واردات برخی کالاهای غیر ضروری به کشور گفت: واردات امری اجتناب ناپذیر است اما اینکه چه کالایی، از چه طریقی و به چه میزان وارد شود، از سوالاتی است که باید به آنها پاسخ داده شود و باید دید چه سیاستی باید اعمال شود تا واردات قاتق نان شود نه بلای جان!

این نماینده سابق مجلس با تاکید براینکه هر حکومتی وظیفه دارد برای ملت خود کار ایجاد کند، تصریح کرد: کار در مسیر تولید ایجاد می شود؛ وقتی کالا یا خدمتی تولید شود، برای نیروی انسانی در داخل کار ایجاد می گردد.

وی افزود: کشوری که دچار رکود و بیکاری شده و کمبود تقاضا در آن مطرح است، یعنی مردم پول ندارند جنسی بخرند و تولید کارخانه ها کاهش می یابد؛ در این صورت با کاهش تولید، هرواحد کالا گران تر تمام می شود در حالیکه خارج از کشور وقتی در مقیاس انبوه کالایی تولید می شود، ارزان تر در می آید.

توکلی با بیان اینکه وقتی کالای ارزان وارد کشور ما می شود، تقاضاها متوجه کالای خارجی می شود، خاطرنشان کرد: در این صورت بازار ما، اقتصادی کشورهای خارجی رونق می دهد یعنی با مصرف مردم ما که عموما  جوان بیکار در خانه دارند، جوانان کشورهای دیگر  شاغل میشوند. این کارشناس مسائل اقتصادی اظهار داشت: هرکالایی که وارد کشور ما شود با خود بیکاری وارد کشور می کند و برعکس هرچقدر تقاضای جامعه متوجه کالای داخلی باشد، با خود اشتغال ایجاد می کند؛ بنابراین موظفیم اجازه ندهیم فروش کالای خارجی که تولید مشابه داخلی دارد، درکشور ما رونق پیدا کند.

وی تاکید کرد: باید از موارد تعرفه ای استفاده کرد، یعنی اجازه ندهیم کالایی به راحتی وارد شود بلکه باید برای آن تعرفه بست تا قیمت آن به گونه ای باشد که کالای داخلی توان رقابت با آن را داشته باشد.

توکلی با انتقاد از فساد در سیستم بانکی و همچنین درصد بالای سود تسهیلات بانک ها عنوان کرد: بانکها در ظاهر سود تسهیلات را 18 درصد نشان میدهند ولی یک پنجم تسهیلات را گرو نگاه میدارند و از طریق آن نیز سود به دست میآورند. در واقع سود تسهیلات برای تولیدکننده حدود 23 درصد میشود. چگونه می توان تسهیلات با سود 23 درصدی بانک های کشور را با تسهیلات 3 درصدی چین مقایسه کرد؟ دولت با ناکارآمدی خدماتش را گران تولید میکند. ولی مرتبا برای توجیه افزایش واردات، از ناکاآمدی بخش خصوصی سخن میگوید.

این نماینده سابق مجلس تاکید کرد: باید واقع بین باشیم؛ اگر تولیدات داخل کشور گران است یا کیفیت خوبی ندارد نباید برای راحتی و پاسخ به تنوع طلبی عده ای، دروازه های کشور را باز کرده و از مناطق آزاد، که درواقع آزاد از قید منافع ملی هستند، کالاهای مشابه وارد کنیم چرا که در این صورت تولید داخل سرکوب شده و بیکاری تشدید می یابد.

وی اذعان داشت: این سیاست به قدری اهمیت دارد که به یاد دارم اواسط دهه 1990 میلادی که تولید فولاد در آمریکا گران تر از ژاپن و کره جنوبی تمام میشد، دولت آمریکا در فایننشال تایمز با ارائه جداولی، برای تک تک سازندگان فولاد در کره و ژاپن تعرفه خاصی مقررمی کرد تا 800 هزار شغل خود را در بخش فولاد حفظ کند.

توکلی خاطرنشان کرد: این که گفته می شود دروازه ها را باز کنید و تجارت آزاد به نفع کشور است، دروغ می گویند و نیت آنها نیز سوء است؛ خارجی ها در هر زمان بخواهند تعرفه ای اعمال می کنند یا با تحریم ممنوعیت ایجاد می کنند لذا ما باید نفع جوانان خود را در نظر گرفته و نگران حقوق مردم و مستضعفان باشیم نه اینکه تنوع طلبی و تفاخر عده ای سرمایه دار را اصل قرار دهیم.
 
 
کلمات کلیدی : تولید داخلی+قاچاق+بیکاری
 
Russian Federation
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۸:۰۸:۳۴
امیدواریم مردم ایران عدم حضور دکتر توکلی و امثال ایشان را در دوره ی بعد جبران کنند . (4029368) (alef-13)
 
Mostafa
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۸:۱۱:۱۰
عجب. الان تو صنعت خودرو سازی که خون مردم رو تو شیشه کرده چه پیشرفتی حاصل شده است؟ (4029373) (alef-13)
 
کامران
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۸:۰۲:۰۹
احسنت سوال کاملا به جایی بود.
گذاشتن تعرفه برای ابتدای کار لازم بود اما سیاست های بعدی ما غلط بود
خودرو سازی ما در ابتدا در مقایسه با خودروسازان جهانی به مانند یک نوزاد بود.ایا یک نوزاد میتواند در حالت عادی بایک انسان 30 ویا 40 ساله وارد رقابت بشود؟
قطعا نه.
پس در ابتدا کمک به کودک لازم است.
ولی کمک کردن هم حدی دارد.اگر پدر و مادر در دهان کودک خود غذا بگذارند عیب نیست بلکه لازم هم هست ولی تا کی باید در دهان کودک غذا گذاشت؟
رفته رفته باید اجازه داد تا کودک روی پای خود بایستد و وارد جامعه بشود.
صنعت هم همین طور است.دولت ما از یک سالگی تا چهل سالگی سیاست مشابهی از خودرو سازی در پیش گرفت.که این سیاست در ابتدا درست ولی در ادامه باید تغییر میکرد.مثلا کره،دولت این کشور هم در سالهای ابتدایی از خودروسازی به شدت حمایت میکرد ولی به تدریج آنها گفت حمایت من در صورتی ادامه دارد که شما مثلا فلان قدر خودرو به بازار بین‌المللی صادر کنید.خودرو ساز مجبور شد برای رضایت دولت خودرویی بسازد تا بتوان آن را صادر کرد.بعد دولت خورد ساز را مجبور کرد برای حفظ حمایت رقم صادرات را بالاتر ببرد.بعد که خودرو ساز به تدریج قوی تر شد از طرف دیگر میتوان تعرفه واردات را کم کرد.دولت ما هم میتواند به خودرو سازان بگوید که اگر امروز تعرفه خودرو مثلا 100است سالی 5درصد آنرا میخواهم کمتر کنم
تا به تدریج ظرف 20 سال خودرو ساز روی پای خود بایستد
البته لازمه آن واگذاری خودروسازی به بخش خصوصی واقعی است.
چون اگر دولتی باشد چه خودروساز جهانی باشد و چه اشغال ساز فرق چندانی برای پرسنل و مدیریت ندارد. (4029935) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۸:۲۷:۱۵
با محدود کردن واردات کالاهایی که نمونه مشابه داخلی دارن متاسفانه تولید کنندگان رو به سمت تولیدات بی کیفیت سوق میده، منع واردات و وضع تعرفه های بالا رقابت پذیری رو از بین میبره و در نهایت باز مصرف کننده است که آسیب میبینه، نمونه ی بارز اشتباه بودن این سیاست در صنعت خودروسازی قابل مشاهده ست، خودروسازان بدون رقیب درنهایت تمام تولیداتشونو به قیمتی بسیار بیشتر از ارزش واقعی تولیداتشون به دلیل وجود اطمینان از فروش محصولاشون به مصرف کننده ها میدن
راهکار به چرخش درآمدن چرخ تولید در این کشور چیزی به غیر از سیاست های کنونی و پیشین اجرا شده در بخش صنعت است (4029408) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۸:۵۶:۵۱
کیفیت کالای داخل نیز بایستی مطلوب باشد وگرنه اینکاری داخلی چه ارزشی دارد؟ (4029455) (alef-13)
 
مشکلات تولید بسیار است
Romania
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۱۹:۰۹:۵۰
آقای دکتر توکلی!
مشکلات تولید از چند جنبه است
1. اقتصادی و مدیریتی 2.سیاسی 3.فرهنگی
که بعضی موارد با هم همپوشانی دارند

مشکل تولیدات کشور از بعد اقتصادی و مدیریتی:
1.بحث مجوزها ، استعلامات و ...
2.رانتها و انحصارها. رقابتی نبودن اقتصاد کشور
3..قاچاق و شرکتهای خصولتی و شبه دولتی
4. نبودن شفافیت در بانکها که بحث fatf است و مراودات بانکی را با بانکهای خارجی تسهیل می کند .
5.شفاف نبودن اقتصاد کشور در تمام حوزها(بورس، گمرکات، بانکها ،اقدامات وزارت خانه و ...)

6.قدیمی بودن ماشین آلات، سیستمها و فن آوری ها
7.نبود بهره وری و نبود مدیریت سیستم و بهره وری
8.وارد کردن کالاهای مصرفی به جای کالایی که ارزش افزوده تولید
می کند(ماشین الات صنعتی و ...)

از بعد سیاسی:
1.نبودن ثبات مناسب سیاسی و ترس سرمایه گذاران خارجی در سرمایه گذاری که بازارهای خارجی را با این کار بر روی خود می بندیم
بطوری که هر سرمایه گذاری را مساوی با نفوذ اقتصادی و ... می دانیم
و هر سرمایه گذار خارجی را جاسوس می دانیم
2.نبودن آزادی بیان مناسب برای افشای مفسدین اقتصادی .

از بعد فرهنگی:
1.حمایت اندک و تبلیغات اندک از محصولات داخلی و استفاده نکردن محصولات وطنی به جای خارجی (با این که برخی محصولات داخلی کیفیت بالا و مناسبی دارند مثل پوشاک ، کفش و...) (4029473) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۲۰:۵۰:۱۷
با حما یت از صنایع داخلی واقلامکشاورزی .برنج.بعلت عدم ورود هرروز گرانتر .وجیب واسطه ها پر پول تر مردم چه گنا هی دارند که بایستی هرروز قیمت بیشتری پرداخت کنند ببهانه حمایت .دولت اگر راست میگه دلش برای صنایع میسوزد قیمت حا مل ها ی انرژی راتقلیل دهد ودر گرفتن مالییاتها کمک کند (4029609) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۳ ۲۰:۵۴:۴۵
از یک اقتصادان که قاعدتا باید با محاسن پرشمار تجارت آزاد آشنا باشند این حرف بعید است. آقای توکلی عدم رقابت پذیری صنایع داخلی نیاز به اصلاح ساختاری و برقراری روابط صنعتی پایدار با دنیا و توجه به مزیتهای نسبی کشور دارد وگرنه با منع واردات فقط صنایع داخلی برای مدتی راضی خواهند شد ولی این بیماری عمیقتر میشود و مردم هم بعنوان مشتری جنس انحصاری، گران و کم کیفیت داخلی ناراضی میشوند. ساختار را اصلاح کنید نه اینکه واردات را ممنوع کنید. از تاریخ انحصار طلبانه فاجعه بار صنایع خودروسازی درس بگیرید. (4029613) (alef-11)
 
یک دانشجوی دکتری بی پول
United Kingdom
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۵:۰۸:۴۰
بنده چندیست که تا حد زیادی اعتمادم رو به بسیاری از سیاستمداران و صاحبان قدرت چه اصولگرا و چه اصلاح طلب و ... از دست دادم. بنظرم جان و سلامتی و نیازهای مردم در کشور ما هرگز در درجه نخست اولویت و اهمیت حکمرانان نیست و براحتی جان و سلامتی مردم فدای منافع و اهداف اشخاص، احزاب، نهادها و سازمان ها و ... میشه. مثلا همین اقای توکلی رو ببینید: با این که نسبت به سیاستمردان دیگر سالم تر و منصف تر هستش، ولی فکر میکنم حفظ و دفاع از برخی اهداف و شعارها و عقاید خود و همفکرانش رو حتی بر جان و سلامتی مردم ترجیح میدهد! مثلا ایشون در همین مصاحبه سخن از تولید ملی و اشتغال جوانان و ... میگوید (که در مقام سخن، خوب و زیباست) ولی یکبار گزارش دقیقی از عملکرد خود بعنوان یک اقتصاددان و سیاستمدار پرنفوذ، در این بیست سال اخیر ارایه نکرده است؟ و یا مثلا سخن از ضرورت حمایت از تولید ملی در برابر کالاهای خارجی میگوید ولی نمیگوید که بازار بسته و دولتی صنایع عقب مانده کشور چه بلایی بر سر جان و سلامت مردم در این سالها آورده است! راه حل ایشان و همفکرانشان برای جبران عقب ماندگی صنعت و فناوری در این اقتصاد بسته دولتی چیست؟ نظریه و برنامه خاصی دارند؟! مدام شعار اقتصاد مقاومتی و تولید داخلی و ... دادن که هنر نیست! شعار که راه حل خلق نمیکند! کیست که نداند که مثلا صنعت خودروسازی ایران، به لطف بازار انحصاری و بسته و حمایت های دولتی، با وجود نداشتن فناوری پیشرفته و بروز، یکی از پرسود ترین صنایع در جهان بوده است؟ بهره مردم از سودهای نجومی این صنایع دولتی در این سی سال چه بوده؟ کاهش سوانح و مرگ و میر جاده ای ، کاهش آلاینده ها و هوای پاک و ...!؟ و یا مثلا هزینه های هولناک دولتی را در حوزه صنعت هسته ای در این سی سال در نظر بگیرید...! نقش و عملکرد احمد توکلی ها در این موارد چه بوده؟ برنامه شان چیست؟ هرگاه احمد توکلی صادقانه پاسخ هایی خردپسند(نه شعاری و احساسی) به همچین پرسش هایی بدهد، بنده به امثال ایشان خوشبین تر خواهم شد! وگرنه تکرار شعارهای احساسی و سطحی امثال بنده دانشجو را بدبین تر و ناامید تر میکند... با احترام (4029887) (alef-13)
 
رضا
Germany
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۸:۳۲:۴۲
سلام
يكي از دوستان كه سال ٥٧ از آمريكا به ايران برگشته بود ٣ سال از زندگي خود را براي توليد ترازوهاي سوپري كه آن زمان عقربه اي بود گذاشت و در سال چهارم آن را گذاشت كنار و رفت سراغ واردات و دلالي بعد از سه سال ديگر كه گذشت وضعش خوب شده بود و مي گفت تا زماني كه از واردات و دلالي و بخش خدمات مي توان در اين كشور پول در آورد دنبال توليد نبايد بري كه بدبختت ميكنه
من الان توليد كننده كود مايع هستم با نام هيوميك اسيد كه تقريبا نود درصد مواد اوليه آن در داخل كشور وجود دارد كيفيت كالاي ما از مشابه آمريكايي آن اگر بيشتر نباشد كمتر نيست ولي متاسفانه كالاهاي مشابه از چين و ديگر كشورهاي دوست و برادر مانند تركيه كمر توليدكننده داخلي را شكسته است با تعرفه ٤ درصد و ارز دولتي وارد ميشود و من توليد كننده هر روز بايد با يك مشكل مواجه باشم يك روز با كمبود نقدينگي يك روز كارگر و همينطور الي آخر
حمايت دولتيها از توليد در حد شعار است و بس چه دولت اصولگرا چه دولت اميد
فقط بلدند بنر چاپ كنند و همايش و سمينار بگذارند و غيره
توليد اين روزها مترادف است با بدبختي و فلاكت و بدهكاري (4029951) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۰۴ ۰۹:۰۳:۴۰
آقای توکلی عزیز اگر کالای داخلی کیفیت مطلوب را داشته باشه مردم صد در صد از کالای با کیفیت استقبال می‌کنند. اگر می‌خواهید بازار داخلی رونق بگیره قبل از اینکه مردم را تشویق به خرید کالای ایرانی بکنید و یا دولت را منع کنید که کالای خارجی وارد کنند باید تولید کنندگان را مجبور به تولید کالای با کیفیت کرد. اون موقع به طور طبیعی خواهید دید که مردم خود به خود به سمت خرید کالای داخلی جذب می شوند. (4029973) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.