توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 505334
افزایش نشانه‌های بده بستان‌های دیپلماتیک میان عربستان و ایران
تاریخ انتشار : جمعه ۳ شهريور ۱۳۹۶ ساعت ۱۷:۵۹
روزنامه فرامنطقه‌ای القدس العربی در تحلیلی به دلایل تلاش عربستان برای نزدیکی به ایران پرداخت.

به گزارش ایسنا، روزنامه القدس العربی ضمن اشاره به سخنان ظریف در رابطه با سفرهای متبادل هیات‌هایی از عربستان و ایران به ریاض و تهران، سفر قاسم الاعرجی، وزیر کشور عراق به تهران و اعلام اینکه عربستان از عراق خواستار میانجیگری میان ریاض و تهران شده است و همچنین سفر حیدرالعبادی، نخست وزیر عراق به عربستان، سفر مقتدی صدر به عربستان و مصافحه عادل الجبیر، وزیر خارجه عربستان با محمدجواد ظریف، وزیر خارجه ایران نوشت: نشانه‌های وجود بده بستان‌های دیپلماتیک میان عربستان و ایران بیشتر شده است.

این روزنامه همچنین نوشت: روسیه در این میان نقش کشور ناظر را ایفا می‌کند، زیرا وزارت خارجه روسیه اعلام کرده بود که از ایران و عربستان خواسته است تا نشستی مشترک تحت نظارت مسکو برگزار کنند.

القدس العربی در ادامه نوشت: دلایل داخلی و خارجی زیادی برای نزدیکی روابط عربستان و ایران وجود دارد که در اینجا به آن‌ها اشاره می‌کنیم.

امروز عربستان خواهان این است که محمد بن سلمان بر تخت پادشاهی بنشیند و این امر نیازمند کاهش تنش در داخل عربستان و مرزهای آن است و ایران می‌تواند تاثیر زیادی بر این دو امر داشته باشد.

در مرزهای یمن نیز می‌بینیم که اخیرا حوثی‌ها حملات‌شان علیه عربستان را افزایش دادند و نگران این هستند که علی عبدالله صالح علیه آنان کودتا کند و اگر این اتفاق بیفتد، بدون آگاهی و یا موافقت ضمنی عربستان نخواهد بود.

تغییرات در روابط عربستان و ایران به سوریه نیز رسیده است و ما شاهد این هستیم که موضع عربستان نسبت به معارضان سوری تغییر یافته است و آمادگی خود برای استمرار نظام بشار اسد را اعلام کرد.

همچنین نمی‌توان موضع خاکستری آمریکا در منطقه را نادیده گرفت و هیاهویی که هم‌زمان با سفر ترامپ به عربستان برای مقابله با ایران منطقه را پر کرده بود به سرعت به مقابله بزرگ با قطر تبدیل شد.

پدید آمدن خطوط جدید درگیری در یمن، سوریه و لیبی و همچنین به وجود آمدن تنش با جنبش‌های اسلامی سنی و آشکار شدن تجارت گسترده امارات با ایران در حالی که اظهارات شدیدی علیه ایران دارند و مبارزه با حوثی‌ها در حالی که شکاف‌هایی در دولت منصور عبد ربه هادی ایجاد کردند و مبارزه با دولت سوریه در حالی که بقای بشار اسد را پذیرفته‌اند. آیا این‌ها نشانه‌های نزدیکی روابط عربستان به ایران نیست؟
 
کلمات کلیدی : ایران+عربستان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.