نظر منتشر شده
۷۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 488730
الف بررسی کرد؛
با توجه به امضاء نخستین قرارداد IPC با توتال؛ آیا ابهامات قراردادهای جدید رفع شده است/زنگنه مجوز گرفت یا.../ توتال خیانت گذشته را تکرار می‌کند؟
بخش اقتصادی الف؛ 12 تیر 96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۲ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۹:۲۱
امروز نخستین قرارداد IPC به مدت 20 سال، بین شرکت ملی نفت ایران و شرکت فرانسوی توتال امضا شد، اما با توجه به سابقه عملکردی این شرکت در ایران و همچنین ابهامات در قراردادهای IPC و اینکه آیا وزیر نفت مجوز امضاء این قرارداد را از شورای امنیت گرفته بود یا نه و ابهامات و مسائل دیگر باعث شده به این قرارداد تردیدهایی وارد شود؛ اینکه مدیران از تجربه گذشته درس گرفته‌اند و یا آن ار تکرار خواهند کرد.
 
به گزارش الف؛ عصر امروز نخستین قرارداد IPC به منظور توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی، میان شرکت ملی نفت ایران و توتال فرانسه به امضا رسید.
 
در این مراسم که با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت؛ پاتریک پویان، مدیرعامل شرکت توتال، نماینده شرکت ملی نفت چین و پتروپارس برگزار شد، علی کاردر مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با بیان اینکه طی فاز نخست این قرارداد، ۲.۴ میلیارد دلار به این پروژه تزریق می‌شود، گفت: در مرحله دوم نیز، آورده سرمایه خارجی ۲.۴ میلیارد دلار است که در طول ۲۰ سالی که برای این قرارداد، زمان در نظر گرفته شده است، ۳۳۵ میلیارد متر مکعب گاز غنی برداشت می‌شود.
 
وی افزود: ارزش کل محصولات برداشت شده از فاز ۱۱ پارس جنوبی ۲۳ میلیارد دلار است و در خلال این قرارداد که نخستین قرارداد به روش آی پی سی است، شاهد انتقال تکنولوژی و فناوری هستیم. با توجه به اینکه شرکت توتال در گذشته در حوزه میدان سیری و همچنین فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی حضور داشته است، با روش و وضعیت صنعت نفت ایران آشنایی دارد.
 
البته کاردور ابراز امیدواری کرد تا مابقی مفاد این قراردادها، به صورت روان انجام شود.
 
آیا زنگنه مجوز امضا گرفته بود؟
وزارت نفت در حالی امروز قرارداد با توتال را امضاء کرد که ضروری بود پیش از امضای قرارداد با این شرکت فرانسوی، آن هم قراردادی که زمان آن بیش از 20 سال خواهد بود، سند رازداری و حفظ محرمانگی را که به تصویب شورای عالی امنیت ملی رسیده باشد، مورد توجه قرار دهد.
 
امروز شاهد امضای اولین قرارداد با استفاده از مدل جدید قراردادهای نفتی موسوم بهIPC با شرکت‌های خارجی در دولت یازدهم و بازگشت مجدد شرکت فرانسوی توتال به پارس جنوبی بودیم. با توجه به سابقه این شرکت، متاسفانه مدیران کشورمان باز هم به آن اعتماد کامل کردند، بدون آنکه نهادهای نظارتی بر روند امضای قرارداد و بندهای قراردادی احاطه داشته باشند، قرارداد آن را امضا کردند و برای آن جشن خواهند گرفت.

البته دکتر احمد توکلی، رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت دو هفته گذشته (23 خرداد96) در نامه‌ای به اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور، نسبت به روند امضای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی با شرکت توتال بدون رعایت مصوبات دولت درباره لزوم رعایت ملاحضات امنیتی و حفاظتی با شرکت های خارجی انتقاد کرد و خواستار ورود وی در سرعت دادن به مراحل تصویب آن شد که البته مهاون اول رئیس جمهور در این مورد به وزیر نفت دستور بررسی و رسیدگی داد.{1}

دکتر توکلی در این نامه عنوان کرده بود: بند 8 ابلاغیه مقام معظم رهبری در خصوص ملاحظات قراردادهای جدید نفتی تصریح دارد که "ساز و کار اعمال و رعایت ملاحظات امنیتی و حفاظتی در همکاری با شرکت های بین المللی و دسترسی آن ها به اطلاعات محرمانه میادین نفتی در این قرارداد ها در شورای امنیت ملی مورد رسیدگی و جمع بندی قرار گیرد.

اما با گذشته دو هفته از ارسال نامه فوق و همچنین دستور معاون اول رئیس برای رسیدگی امروز وزارت نفت این قرارداد را امضا کرد و سوال این است که آیا وزارت نفت مواد قانونی را قبل از امضاء قرارداد رعایت کرده است یا نه؟{2}

در این نامه اشاره شده که وزارت نفت مکلف است سه اقدام را به‌عنوان مقدمه ضروری به انجام رسانده باشد:

تصویب سند رازداری و حفظ محرمانگی را از شورای عالی امنیت ملی به دست آورد. (موضوع حکم قانونی بند 8 مصوبه اخیرالذکر هیئت وزیران)

جمع‌بندی شورای عالی امنیت ملی را درباره سازوکار اعمال و رعایت ملاحظات امنیتی و حفاظتی کسب کند. (موضوع بند 8 ابلاغیه فوق الذکر رهبری)

پیش از تحویل اطلاعات مخازن نفت و گاز به شرکت‌های طرف مذاکره، امضای آن شرکت‌ها را باید پای سند رازداری و حفظ محرمانگی داشته باشد. (موضوع بند 13 مصوبه سابق الذکر دولت)

گفتنی است، بسیج دانشجویی دانشگاه‌های تهران و امیرکبیر نیز با ارسال نامه‌ای خطاب به دبیر شورای عالی امنیت ملی خواستار شدند تا قبل از تصویب سند رازداری و محرمانگی، قاطعانه جلوی امضای هرگونه قرارداد جدید نفتی گرفته شود.
 
در این نامه نیز اشاره شده با وجود قریب الوقوع بودن امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی با کنسرسیومی به رهبری شرکت بدسابقه توتال فرانسه که خود در آن سوی مرز در قطر نیز ذی نفع و مشغول تولید است، هنوز سند رازداری و حفظ محرمانگی این قرارداد که لازم است مصوب شورای عالی امنیت ملی باشد، به امضا نرسیدهو در نتیجه اقدام وزارت نفت در امضای این قرارداد غیرقانونی است.

از امضای عجولانه هرگونه قراردادی پیشگیری کنید/همه اشکالات رفع نشده است
البته دکتر توکلی رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده‌بان شفافیت و عدالت در شهریور ماه سال گذشته نیز در نامه‌ای به علی شمخانی دبیر شورای امنیت ملی خواست با اشاره به باقی ماندن ۹ ایراد اساسی در قراردادهای جدید نفتی، هشدار داد اگر باقیمانده مسائل حل نشود کرسنت های دیگر در راه است.{3}
 
اسناد رشوه توتال به مقام نفتی ایران
دکتر توکلی همچنین در آذر ماه سال گذشته در نامه‌ای به به حجت الاسلام منتظری دادستان کل کشور با اشاره به سوابق منفی مالی و فنی فراوان شرکت توتال در ایران به خصوص پرداخت رشوه 60 میلیون دلاری به مقام نفتی ایرانی آورده بود: انتظار این است که پیش از امضای هر قراردادی با توتال فاسد و مفسد، از سلامت فرایند در این مرحله از بازگشت توتال به صنعت نفت کشور اطمینان حاصل شود.

توکلی، ضمن ارائه اسناد مربوط به پرداخت رشوه توسط شرکت توتال به یکی از مقامات نفتی ایرانی در دوره اصلاحات و اعتراض شدید به تلاش های وزارت نفت برای بازگشت مجدد این شرکت فرانسوی به صنعت نفت و گاز ایران، خواستار برخورد مراجع قضایی با مقام نفتی گیرنده رشوه شد و از دادستان کل کشور درخواست کرد که نسبت به طرح دعوی در زمینه جرائم راجع به اموال، منافع و مصالح ملی و خسارت وارده به حقوق عمومی، اقدام کند.

در این نامه توکلی ضمن اشاره به سوابق به شدت منفی شرکت توتال در ایران از لحاظ مالی (پرداخت رشوه) و گزارش های متعدد کارشناسان درباره خیانت فنی این شرکت فرانسوی به ایران در پارس جنوبی آمده است: جناب آقای دادستان کل کشور! دقت در حقایق مستند ارائه شده، اصرار به واگذاری میدان آزادگان در حالی که ظرفیت داخلی وجود دارد، واگذاری فاز 11 میدان پارس جنوبی با ترک تشریفات مناقصه و بی پاسخ گذاشتن موضوع فساد توتال و حتی دفاع از این شرکت مفسد، نزد هر دادرسی سوء ظن برانگیز است، چه رسد به جنابعالی با سوابق قابل تقدیر. انتظار این است که پیش از امضای هر قراردادی با توتال فاسد و مفسد، از سلامت فرایند در این مرحله از بازگشت توتال به صنعت نفت کشور اطمینان حاصل شود. طبیعی است که رسیدن به این مقصود باید از تعقیب همان مقام نفتی خائن آغاز گردد. انتظار این است که وظیفه مذکور در مواد اشاره شده در صدر نامه انجام گیرد.

در نامه توکلی ضمن اشاره به تلاش زنگنه برای تضعیف پیمانکاران ایرانی با اعلام مکرر افزایش زمان و هزینه های پروژه هایی که در اختیار آنها بوده است، آورده بود: حال آن که ایشان به خوبی مطلع بودند که اولا انجام پروژه در شرایط تحریم قابل مقایسه با زمان عادی نیست و ثانیا قیمت های نفت در زمان انجام پروژه ها توسط شرکت های ایرانی چندین برابر زمان وزارت ایشان شده بود و در صنعت نفت هزینه های پیمانکاری ارتباط مستقیمی با قیمت نفت دارد.

در این نامه رئیس هیئت مدیره سازمان مردم نهاد دیده بان شفافیت و عدالت ضمن اشاره به خروج کامل شرکت های بین المللی نفتی نظیر توتال به محض وقوع تحریم ها، بر نقش مهم شرکت های ایرانی برای ادامه توسعه صنعت نفت کشورمان در شرایط مذکور، تاکید شده است.

توتال در هنگام توسعه میادین نفتی و گازی در ایران است که شامل تعلل توتال در توسعه فاز 11 در گذشته، عدم تحقق تولید در قرارداد توسعه میدان سیری و نحوه توسعه فازهای پارس جنوبی است. همچنین عنوان شده است که با توجه به حضور توتال در قطر و جذابیت بالاتر قرارداد قطر(مشارکت در تولید) نسبت به ایران، واگذاری فاز 11 به توتال موجبات سرقت اطلاعات برای بهبود تولید در سمت قطر می شود که مغایر با منافع ملی است.{4}
 
پرداخت رشوه ۶۰ میلیون دلاری توتال به یک مقام ایرانی
براساس این گزارش سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت مهر ماه سال گذشته با انتشار اسناد رشوه توتال به بعضی مقامات نفتی ایران در سال‌های گذشته نوشت: چرا بجای معرفی و مجازات رشوه گیرنده از توتال، برای این شرکت فاسد فرش قرمز پهن می‌کنند؟

به گزارش الف، توتال فرانسه برای ورود به صنعت نفت ایران طی سال‌های 1995 تا 2004 با اعمال نفوذ مقام نفتی ایران توانست مبلغ 150 میلیون سود خالص اضافی به دست آورد. به‌عبارت دیگر، با احتساب 60 میلیون رشوه پرداختی، حداقل 210 میلیون دلار از منابع ملت مظلوم ایران به‌نفع یک مقام دولتی فاسد ایرانی و یک شرکت فاسد فرانسوی به یغما رفت. (متن کامل این گزارش را اینجا مشاهده کنید){5}

دکتر توکلی همان زمان که سازمان دیده‌بان شفافیت و عدالت اسناد فساد توتال را منتشر می‌کند، در گفتگو با تسنیم، می‌گوید:  توتال در دو مقطع طی سالهای 1995 تا 97 مبلغ 45 میلیون دلار و در سالهای 97تا 2004 مبلغ 15میلیون دلار به فرد مذکور پرداخت کرده است.

وی افزود: اطلاعات مربوط به این  فساد در بیانیه کمیسیون بورس و اوراق بهادار آمریکا در سال 2013 منتشر شد. البته در آن اسناد اشاره صریحی به نام مقام ایرانی رشوه گیرنده نشده است، هرچند در آن بیانیه مشخصات کلی وی مطرح شده است.(اینجا را بخوانید)

آیا می‌توان به توتال اعتماد کرد؟/عجله برای امضاء
مقدمات بازگشت این شرکت فرانسوی به صنعت نفت ایران (پارس جنوبی) با امضای موافقتنامه اصولی یا HOA طرح توسعه فاز 11 پارس جنوبی به ارزش 4.8 میلیارد دلار میان شرکت ملی نفت ایران و کنسرسیومی بین‌المللی به رهبری شرکت‌‌ توتال با سهمی 50.1 درصدی در 18 آبان ماه سال گذشته فراهم شده بود.
 
البته وزارت نفت اشتیاق فراوانی برای امضا این قرارداد داشت؛ آن هم در پسابرجام تا صنعت نفت، صف‌شکن تحریم‌ها لقب بگیرد و موجب خواهد شد تا تردیدهای شرکت های خارجی برای حضور در این صنایع کشورمان به شدت کاهش یابد، اما لازم بود پیش از امضا این قرارداد زنگنه و تیمش در وزارت نفت با تامل و بررسی دقیق، پای این قرارداد را امضا می‌کردند تا در آینده کشور و به خصوص صنعت نفت با مشکل مواجه نشود.

این در حالی است که برخی کارشناسان نسبت به امضای قرارداد با شرکت بدعهد توتال فرانسه پیش از تصویب سند رازداری و حفظ محرمانگی در شورای عالی امنیت ملی هشدار داده‌اند، اما بدون توجه به این هشدارها این قرارداد امضا شد و به نظر می رسد بدنه دولت و به خصوص وزارت نفت هیچ توجهی به این هشدارها ندارند.

بیژن زنگنه وزیر نفت پیش از این گفته بود: ایران و توتال در حال جمع بندی و بحث برای امضای قرارداد توسعه فاز 11 پارس جنوبی هستند که تقریبا در مراحل نهایی و پایانی برای امضای قرارداد قرار دارد که قرارداد آن در دولت یازدهم و پیش از پایان کار این دولت امضا می‌شود.

البته باید گفت که شرکت توتال بیش از سه دهه توسعه بخش قطری میدان مشترک گازی پارس جنوبی با استفاده از مدل قراردادی مشارکت در تولید که به مراتب جذاب‌تر از مدل IPC  است، حضور داشته و شریک آن کشور است و براساس تجربه گذشته شرکت توتال در پارس جنوبی کارنامه خوبی ندارد، زیرا اولا توافقنامه‌ای بین ایران و توتال برای توسعه فاز 11 پارس جنوبی که در سال 79 امضا شده بود با بهانه‌گیری‌های مداوم این شرکت فرانسوی در موضوعاتی مانند رقم قرارداد هیچ‌گاه تبدیل به قرارداد نشد و توسعه این فاز پارس جنوبی هشت سال به تاخیر افتاد.
 
امضاء قرارداد و تاکیدات رهبر انقلاب
مفاد قراردادهای IPC که قرارداد تازه توتال نیز با مبنای آن تنظیم شده است در تضاد با منافع ملی کشورمان و دارای ایرادات متعددی است؛ به طوری که مقام معظم رهبری پیشبرد قراردادهای IPC را منوط به رفع این ایرادات کردند.

علاوه‌برتأکیداتی که‌ درفرمایشات مقام معظم رهبری بر روی توجه همه جانبه مسئولان به موضوع مهم منافع ملی شده، تمامی مسئولان کشور بی شک درتمامی قراردادهای خارجی به این مهم توجه دارند، از می بایست از امضای قرارداد فاز ۱۱ پارس جنوبی با توتال جلوگیری می‌شد.

مقام معظم رهبری دوازدهم تیرماه سال گذشته در جمع دانشجویان در بخشی از سخنان خود به موضوع قراردادهای جدید نفتی اشاره کردند و فرمودند :" ... در مورد این قراردادهای جدید نفتی که حالا محلّ بحث است، هنوز چیزی در این زمینه تصویب نشده؛ هنوز هیچ چیز مسلّمی وجود ندارد. اوّل که این مسئله مطرح شد، ما یک تذکّراتی دادیم به مسئولین؛ گفتیم خب شما برای اینکه بدانید اشکالات این مدل قرارداد و این شیوه‌ی قرارداد چیست، باید با کسانی که در اقتصاد نفتی واردند مشورت کنید. رفتند بحث کردند، یک جلسه‌ای تشکیل دادند و از کسانی از اقتصاددان‌ها دعوت کردند که آنها هم اشکالات را بیان کردند و بنا شد اصلاح بشود. یک نوشته‌ای به من دادند که ما بررسی کردیم، تحقیق کردیم، معلوم شد که این ویراست شانزدهم است، یعنی شانزده بار این کیفیّت قراردادها و این گزارش ویراستاری شده؛ مدام اصلاح شده، تصحیح شده. بعد که به دفتر ما مراجعه شد، دفتر ما گفتند این کافی نیست، چون بعد از این باز اصلاحات دیگری هم لازم بوده که انجام بگیرد که هنوز انجام نگرفته.بنابراین تا وقتی‌که این اصلاحات انجام نگیرد و این کار به‌معنای واقعی کلمه، مطابق منافع کشور نباشد این اتّفاق نخواهد افتاد و این نوع قرارداد بسته نخواهد شد. ما هم گفته‌ایم که تا وقتی قضیّه نهایی نشده، هیچ قراردادی نباید بسته بشود.
 
همانطور که در فرمایشات صریح مقام معظم رهبری دیده می شود، تا زمانی که به معنای واقعی کلمه قراردادهای جدید نفتی مطابق با منافع کشور نباشد نباید قراردادی منعقد شود.
 
دولت در سکوت اصلاح این قراردادها را پیش برد و مشخص نیست قراردادی که با مدیران توتال امضا شده است، نسخه اصلاح شده قراردادهای IPC است یا همان نسخه پرایرادی که فرانسوی ها را بر صنعت ملی شده نفت ایران مسلط می کند و با اعطای امتیازات ویژه، در آینده نزدیک بار دیگر پای این شرکت فرانسوی- آمریکایی را به دادگاههای ایالات متحده باز خواهد کرد.

فرانسوی ها بر صنعت ملی شده نفت ایران مسلط خواهند شد؟/ سابقه توتال، پر از رشوه
توتال در سال 87، به بهانه ریسک بسیار زیاد سرمایه‌گذاری در ایران و به بهانه تحریم، از ایران رفت؛ البته  این شرکت متهم است که به صورت آگاهانه و عمدی، فاز 2 و 3 پارس جنوبی را به شیوه‌ای توسعه داده بود که ایران از لایه‌های غیرمشترک با قطر به جای لایه‌های مشترک برداشت کرده بود تا ایران به سمت توسعه بخش‌های مرکز پارس جنوبی حرکت کند.
 
حال شرکت ملی نفت ایران در حالی تا قرارداد ۴ میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلاری را با شرکت توتال امضا می کرد که سابقه فساد این شرکت فرانسوی در بخش های مختلف صنعت نفت، به اثبات رسیده است؛ البته  این قرارداد نخستین قراردادی است که در قالب قراردادهای جدید نفتی موسوم به IPC به امضا می رسد، در حالی که ابهامات موجود در این قرارداد، درباره جزئیات انتقال فناوری(نوع و میزان)، تشکیل کمیته مدیریتی برای تعیین سهم شرکت‌های ایرانی(تجهیزات و نیروی انسانی) همچنان پابرجا است.
 
این در حالی است که با توجه به سابقه فساد توتال در ایران، چه ضمانت اجرایی برای عدم تکرار چنین رویه ای در این پروژه حدود ۵میلیارد دلاری، وجود دارد. با در نظر داشتن این موضوع که رهبری کنسرسیوم فعال در این پروژه، بر عهده توتال است، چه تضمینی برای استفاده بیش از ۵۰ درصد توان داخلی کشور وجود دارد؟ این سوالات همچنان از سوی وزارت نفت بی پاسخ مانده است.
 
این شرکت فرانسوی در سال ۱۳۷۶ با سهم ۴۰ درصدی، در حالی وارد عملیات توسعه فازهای ۲ و ۳ پارس جنوبی شد که شرکت های گازپروم روسیه و پتروناس مالزی (هر یک با ۳۰ درصد سهم) نیز در این فرآیند حضور داشتند. در سپتامبر ۱۹۹۷( اول پائیز ۱۳۷۶) قرارداد این دو فاز بین شرکت ملی نفت ایران و توتال امضاء شد.
 
از سال ۱۳۷۶ تا ۱۳۸۳ حداقل در ۱۲ مرحله، بیش از ۴۴ میلیون دلار به همان مقام دولتی داده شد. این مبلغ پرداخت شد تا مقام ایرانی از نفوذ خود استفاده کند و مصوبه شرکت ملی نفت ایران را در ارتباط با پارس جنوبی برای توتال به دست آورد، مصوبه‌ای که قرارداد ناشی از آن سود ۴۰ درصدی را برای توتال تضمین کرد. به یاد داشته باشید که این عدد بیش از دو برابر بالاترین نرخ بازدهی سرمایه در چنین قراردادهایی است. این پروژه در سال ۱۳۸۱ به بهره برداری رسید.
 
همچنین در سال ۱۳۷۹ شرکت توتال برای توسعه فاز ۱۱ پارس جنوبی و ساخت یک کارخانه تولید LNG قراردادی را با شرکت نفت ایران امضا کرد. مطالعات و مراحل اولیه کار در چند سال انجام شد؛ اما از میانه های دهه ۱۳۸۰ خورشیدی و همزمان با افزایش هزینه اجرای پروژه این شرکت فرانسوی از ایران رفت؛ البته افزایش شدید تحریم ها در آن سال ها نیز، دلیل مهم دیگر کنار کشیدن توتال ارزیابی شد.
 
البته مطلب یادشده درباره فساد توتال در فاز ۲ و ۳ پارس جنوبی، بخشی از عهدشکنی‌ها و تخلفات این شرکت در صنعت نفت ایران است. این شرکت در توسعه دو میدان سیری A و E نیز تخلفاتی را انجام داده است. در این پروژه، توتال طی دو سال و نیم، ۱۶ میلیون دلار در سال ۹۳ به یک مقام ذی نفوذ در شرکت ملی نفت رشوه پرداخت کرد.

حال با توجه به کارنامه توتال که قابل دفاع نیست، به خوبی نشان می‌دهد، نمی‌توان به این شرکت فرانسوی اعتماد کرد؛ از طرفی هم جزءیات این قرارداد  به روشنی مشخص نیست و نهادهای نظارتی نباید از آن چشم پوشی کنند تا مُهر محرمانگی بر آن خورده شود.

 
{1} امضای هر قرارداد نفتی بدون رعایت مصوبات دولت در رعایت ملاحظات امنیتی و حفاظتی هیچ اعتباری ندارد/ اقای جهانگیری جلوی امضای این قرارداد را بگیرید

{2} وزارت نفت مسئول رعایت مصوبات دولت درباره لزوم رعایت ملاحظات امنیتی و حفاظتی با شرکت توتال شد
 
{3} از امضای عجولانه هرگونه قراردادی پیشگیری کنید/همه اشکالات رفع نشده است

{4} اسناد رشوه توتال به مقام نفتی ایران افشا شد

{5} اسناد رشوه توتال در نفت ایران؛پرداخت۶۰ میلیون دلار رشوه توتال به یکی از مدیران نفتی برای سود ۱۵۰ میلیون دلاری +اسناد

{6} توکلی:رانت ۱۰۰۰ میلیاردی در قراردادهای نفتی

 
 
کلمات کلیدی : قراردادهای جدید نفتی+رشوه توتال+شرکت ملی نفت+نامه توکلی به جهانگیری+توکلی+وزارت نفت
 
منگنه !
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۹:۳۳:۴۷
... ، امروز این قرار داد به درد نخور ( با سهم 51 % فرانسه و 36 % چین و 13 % !!!! ایران ) رو ربط داد به برجام و انتخابات 29 اردیبهشت !!!
و گفت با برجام و با انتخابات 29 اردیبهشت ما به این قرارداد رسیدیم و این باعث افتخار ملت ایران است !!!!! (4457196) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۹:۲۸:۱۶
اصلا فكر كنيد صد درصد سرمايه گذاري فرانسه .بعد از سه سال پروژه انجام شده .پنج سال اصل پول و سودشو بردارده و يك پالايشگاه براي ما مونده . حالا خودمون صد درصد مثل فاز 15-16 ده سال طول ميكشه پروژه انجام بشه با سرمايه گذاري بيشتر و حدر دادن وقت . و قطر توي اين ده سال برداشت بيشتر ميكنه تازه بعد از ده سال بايد چندين سال طول بكشه سرمايه گذاري برگرده . حالا فكر كنيد كدوم بهتره (4459292) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۵ ۱۰:۲۵:۲۴
بعد ۲۰ سال چیزی خواهد ماند که به ساختمان پالایشگاه دلخوش شویم مگر خودمان نمی توانستیم این بود صنعت ملی شدن نفت (4460988) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۹:۳۵:۲۱
معلوم است مخا لفین دولت حاظر نشدند قبول کنند اقتصاد رونق پیداکند وباگرفتن بهانه های منتظر لغو قراردادباشیم (4457199) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۲۳:۵۵:۴۱
خدا عقل از کسی نگیره این رونق اقتصادیه
100 درصد سهم میدادید فرانسه که خیالتون راحت بشه دیگه (4458965) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۹:۴۵:۰۶
حالا ما نفهمیدیم.بالاخره برجام راهها رو باز کرده یا نه (4457215) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۲۰:۳۴
البته كه باز كرده. اينم نمونش
زنگنه خيلى با عرضه است (4457282) (alef-11)
 
الف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۸:۱۶:۵۵
در یک کلام باج (4457768) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۹:۵۹:۳۹
اخه نابغه فکرشو بکن تا بیست وپنج سال دیگه با همین مبلِغ قرار داد نوشتن نشونه عرضه شد اونم با این درصد افتضاح! (4457951) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۲۳:۲۰
برجام ؛ راه ها رو باز کرده به روی چاه ها (4457286) (alef-11)
 
مشعود
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۱:۴۹:۲۰
این دولت دولت قرارداد های محرمانه س. حتی مجلس هم محرم نیست.
این دولت تکرار نشدنی است در خدماتی که به مردم انجام داده.
ولی مردم خودش نه ها، مردم کشورهای دیگه. (4457368) (alef-11)
 
Austria
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۵۸:۰۸
اگر کسی هنوز تفاوت قبل و بعد از برجام و نفهمیده دیگه هرگز نخواهد فهمید (4457447) (alef-11)
 
احمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۷:۱۴:۱۵
برجامی که 4 ستل گلابی نده، 4 سال دیگه هم نمیده! (4457706) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۹:۴۶:۱۵
ب حول و قوه الهی و برجام راهها باز شد.نوع قراردادشم تا چشم شما بهتر ببینه (4457216) (alef-11)
 
کارشناس صنعت نفت
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۱۶:۵۵
ب هول و قوه آقایون با تدبیر !!!!!!! این معامله 51 % برای فرانسه و 37% چین و 12 % برای ایرانه !
.. (4457273) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۲۰:۱۷
برجام راهها رو باز کرد برای چپاول توسط خارجی ها (4457280) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۳۱:۳۸
بخدا آدم از این منطق گریه اش در میاد... منابع ملت را در کرسنت به آقازاده هاشمی بخشیدند و پرونده را بایگانی کردند در این دولت فخیمه سپس با ر... دوباره نشستند سر یک سفره ... باز هم .. و باز هم بی کفایتی آقایان ... برخی از مردم هم اصلا منافع ملی نمی فهمند همینکه کی باشه کی نباشه مهمه براشون. (4457301) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۳۵:۲۱
کل برجام شده فروش نفت و گاز و خام فروشی؟؟
بستن قراردادهای هواپیما و خودروهای بالای 60 میلیون؟؟
برجامتان هم بدرد از ما بهترها می خورد (4457413) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۵۹:۰۳
آره راست میگی برجام به حول و قوه الهی راهها رو باز کرد ولی برای خارجی ها.
تاریخ در 50 سال آینده قضاوت خواهد کرد چه بلایایی در دوران روحانی مچکریم بر سر مردم آمد! (4457449) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۳۱:۰۳
قربون ادبت داداش.
اینم مثل برجام اولش خوشه. آخرش چی بشه خدا داند. (4457484) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۰:۱۴:۵۰
مثل رئیس جمهور محترم! صحبت می کنی!! (4457524) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۱۹:۵۵:۰۱
فکر می کردیم دوران سیاه قاجار و پهلوی که خارجی ها ثروت ملت را به تاراج می بردن تموم شده
این اصلاحطلبا دوباره تاریخ سیاه رو تکرار کردن (4457228) (alef-3)
 
فرشید
Netherlands
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۴۹:۱۴
میشه بگید امضای قرارداد نفتی و سرمایه گذاری در این بخش چه ربطی به تاراج داره؟ خدا شفاتون بده. (4457317) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۰۰:۳۰
چرا از باز شدن راه سرمایه گذاری خارجی و ضربه زدن به تندروهای آمریکایی ها ناراحتید؟! واقعا شما ایرانی هستید؟! (4457243) (alef-11)
 
مهدی 313
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۹:۵۶:۴۰
بله تاریخ قضاوت خواهد کرد (4458773) (alef-11)
 
عکاس خبری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۰۶:۳۴
روحانی هم امروز فرصت را مغتنم شمرد و با مدیر عامل توتال عکس یادگاری گرفت (4457257) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۰۷:۳۶
باز سنگ اندازی.بابا بزارید چهارتا سرمایه گذار بیاد و برا جوونا کار درست بشه. (4457261) (alef-11)
 
دلآرام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۱۸:۴۵
با حیف و میل و حراج ذخایر خدادادی تا 1400 (4457278) (alef-11)
 
رضا .ف
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۸:۲۸:۲۲
بابا کشورهای دور و بر ما تمام منابع مشترک ما را میبرند بخاطر رابطه خوب با شرکتهای غربی ،حالا یه قرارداد بسته شده جلوی ضرر رو بگیریم دلواپسان محترو ناراحتند قطر و امارات و کویت بعد انقلاب بخاطر غارت منابع ما جزء سرمایه داران دنیا شدن .بگذارید دولت کارشو بکنه بره دکل بخره اصلا تو ایران نیاد خوبه . (4459194) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۲۰:۳۳
تا یه چیزی شبیه ونزویلا و بورکینافاسو و جیبوتی نشیم دلواپسا ولمون نمیکنن!! (4457281) (alef-11)
 
سجاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۱:۳۹:۳۲
فکر دلواپسا میشه موشک اونم تو اوج تحریم ، فکر لیبرالای متمدن هم میشه یه قرارداد با ۵۱ درصد سود برای فرانسه و ۳۷ درصد برای چین!!تاریخ قضاوت خواهد کرد! (4457597) (alef-3)
 
زضا
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۲:۵۳:۵۳
وااااااااااي مچيد جان اين سرمايه گذاري خارجيه (4458220) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۳۳:۴۷
سهم ایران در مالکیت پروژه فقط ۱۹ درصد سهم فرانسوی ها ۵۱ درصد! (4457306) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۳۵:۰۱
اقاى توكلى چرا هميشه اعتراض ميكنيد مگر كشور يا شركتي در دنيا وجود دارد كه بدون سود و در نظر گرفتن مصالح خودش سرمايه گذارى ميكند (4457309) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۵۱:۲۲
این هم از نتایج برجام فاز 11 که ده سال بود زمین مانده بود در حال اجرا است درود بر روحانی (4457321) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۰۲:۴۰
البته با ریاست فرانسه و بردگی ایرانی (4457955) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۰:۵۹:۱۵
الف جان بعنوان يك اصلاح طلب مي گويم مدل جديد قرارداد هاي نفتي ايرادات فني بسياري دارد كه بهتر است روي ان متمركز بشويد. هر موضوع ديگري مطرح كنيد بسياري فكر مي كنند مسئله سياسي و كارشكني در كار دولت است و دار و دسته زنگنه هم مي خواهند همينطور نشان دهند و پشت آرا مردم به روحاني قايم شده و از عدم دخالت دكتر روحاني در امور وزارتخانه ها (كه درست هم هست) سو استفاده كنند و تفكرات غلط خود را به كرسي بنشانند و مخالفتها را سياسي نشان دهند. در اين قرارداد اگر از نوع IPC‌است سوال كنيد چرا بايد فعاليت بهره برداري و مديريت مخزن در اين فاز(كه بهره برداري آن هيچ تفاوت فني و اجرائي با بقيه فازها ندارد) براي 20 سال از شركت (ملي) نفت ايران سلب شود ؟. فعاليت بهره برداري نماد ملي بودن صنعت نفت است كه تاكنون در اختيار شركت ملي نفت ايران بوده است. متاسفانه جناح راست كشور هم در اين مشكل سازي شريك است زيرا مدل IPC مصوب اداره قوانين مجلس ...هست (4457326) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۵:۴۵
آفرین بر وطن پرستیت اصلاح طلب عزیز (4458280) (alef-11)
 
سلام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۱:۰۸:۰۰
چند سال صبر کنیم همه چیز معلوم میشه ... البته سودی هم نداره مگر قبلی ها که معلوم شد عبرت شد؟
یک عده ای امروز هستند هنوز برجام را درک نکرده اند اینها همانها هستند که فینکنشتاین و ترکمانچای را هم درک نکرده بودند
احتمالا IPC را هم درک نکنند
و ...

به نظرم ما باید کشور را به دو نوع شهروند تجزیه کنیم:
شهروند درجه یک که منافع کشور برایش مهم ترین اصل است
شهروند بدون درجه که فقط چشم این و آن را ... هدف اصلی اش است

و نتیجه ی بحث ما با دوستان:
پول نفت که برای ملت نیست برای خودشونه حالا اگر بخوان سهم خودشون رو به هر کی بدن به ملت ربطی داره؟کی بهتر از توتال شاید چندتاشون هم سهامداری چیزی اونجا باشن به تفع مملکت هم هست!!!

آقای توکلی خودتو اذیت نکن اون موقع که بهت میگیم الآن وقت عقب نشینی نیست میگی بزارید رئیس جمهور اصلاحاتش را انجام دهد بعد میخوای از راه معمولی جلوی این جماعت .. صفت را بگیری!!! عزیز من روش باید عوض بشه با نامه نمیشه (4457336) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۱:۵۲:۰۰
زنگنه واقعا بسیار هوشمند و مفید کار میکند
خدا قوت آقای زنگنه عزیز و محبوب (4457370) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۰:۴۹:۰۹
اصلا میدونید شرکت پترو پارس چه شرکتی است و متعلق به کیست کمی تحقیق کن بعد ... (4457566) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۰۳:۲۳
اره هوشمند و مفید کار می کند مخصوصا برای جیب خودش. (4457959) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۴۱:۰۹
علی برکه الله (4457424) (alef-11)
 
محمد ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۴۶:۵۷
اعتراض رسمی وزارت خارجه به دولت فرانسه در مورد نشست مجاهدین !!!
امضاء قرارداد با توتال فرانسه!!!
یک بام و دو هوا !!!!!!!!!!!! (4457429) (alef-11)
 
باور کنیم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۴۷:۲۴
من در تعجبم .جوانهای برومند ما موشک وماهواره می سازند .بهترین سد ها وپل ها را می سازند .چرا نباید در صنعت نفت شکوفا بشوند .؟
همین شرکت ها با دزدیدن مغزها از جهان سوم وتجربه کردن با منابع شان الان ادعای تکنولوژی دارند.
فوق فوقش بچه های خودمان دو بار نه صد بار خراب می کنند تا صاحب تکنولوژی شوند.
ضمنا ما بهترین متخصصین ومهندسین را در صنایع مانند مبارکه و ماشین سازی اراک و آذراب وهزار جای دیگر داریم.
برای سرمایه هم می توانیم از سرمایه خود ایرانیان داخل وخارج استفاده کنیم. (4457430) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۷:۰۸:۱۲
در دولت احمدی نژاد صنعت نفت رو هم شکوفا کردند شما خبر ندارید عزیزم
از اون همه شکوفایی برامون البته بابک زنجانی و دکل های گمشده و ..... باقی مونده (4457699) (alef-3)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۳:۰۲:۴۹
مشکل سرمایست برادر که باید از خارج جذب بشه (4458233) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۲:۵۲:۱۹
اینقدر الکی به این قراردا گیر بدید تا قطر گاز پارس جنوبی رو تموم کنه.
الان نه خودمون پول داریم توسعه بدیم.خارجی ها هم که همشون دزد هستند.ونباید ازاین قراردادها سودی ببرند.
بنظرم همون قطر همشو تموم کنه بهتره.
برادرا بگردید یه شرکتی یا دولتی پیدا کنید که دنبال سود خودش نباشه و به خاطر رضای خدا بیاد این کارها رو انجام بده. (4457435) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۳۸:۴۶
20 سال کشورو میدین میره، زبونتونم درازه آخه....
اونموقع اصلا هستی ببینی فرانسوی ها چه میکنن...
خدا به دادمون برسه با این طرز فکر! (4458038) (alef-11)
 
مهدی 131
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۲۰:۰۳:۰۸
چند سال پیش که حتما شما یادتون نمیاد یک قرارادادی بستیم با همین توتال ...
که از میدان مشترک استخراج کنه ...
بعد فهمیدن توتال خان برامون چاه زده رو ذخایر اختصاصی خودمون ...
بله آقایان اصلاح طلب خوشحال
بعدا شاید بفهمید که چه بلایی سر این مملکت آمده
البته بعید می دانم که بفهمید چون اگر قرار بود بفهمید تا حالا فهمیده بودید
در هر حال تاریخ ما و شما رو قضاوت خواهد کرد (4458781) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۰۲:۲۸
اصلاح طلب ها
قاجار های زمانه (4457453) (alef-11)
 
جمال
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۰۷:۴۶
منتظر بمونید تا قطر میلیارد ها دلار دیگر از پارس جنوبی به جیب بزند و ذخایر ارزی خودشو به ۱۰۰۰ میلیارد دلار برساند بعدش شما به قرار داد گیر بدهید . (4457461) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۲۸:۵۵
قرارداد ترکمچای جدید
سهم ایران 19.9 درصد
سهم شرکت چینی 30 درصد
سهم توتال 50.1 درصد (4457482) (alef-11)
 
امیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۸:۰۷:۱۵
سهم سرمایه گذاری و مدیریت پروژه است نه سهم فروش گاز
یعنی ۵۱ درصد از ۴.۸ میلیارد دلار را توتال باید تامین مالی کند و ۵۱ درصد مدیریت پروژه بر عهده توتال است (4457757) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۱۷:۵۸
همینجوری واسه خودت ارقام میدی؟میزان سرمایه گزاری هر کدوم رو هم بگو دیگه (4458007) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۳:۲۰:۴۵
راست میگی ها کسی عقلش نمیرسید. اینجوری بهتره
فطر 100 درصد
ایران 0 درصد (4458269) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۸:۲۸:۵۵
من نمی دونم ما مجبوریم راجع به هر چیزی که اطلاع نداریم کامنت بگراریم
خیلی از دوستان معنی کنسرسیوم را نمی دانند چیه میان اینجا اظهار نظر می کنند
الان تو فاز ۱۳ و ۱۴ که توسعه با شرکتهای ایدرو و مپنا و ماشین سازی و ... بود یعمی سهم فروش گاز اون فاز برای اونهلست کمی تعقل خوبه (4458701) (alef-11)
 
Netherlands
۱۳۹۶-۰۴-۱۲ ۲۳:۵۹:۱۶
متاسفانه مباحث فنی و تخصصی هم وارد کار زار اختلافات جناحی شده بسادگی عنوان میشود خیانت گذشته توتال خواننده هم گمان میبرد امری قطعی بوده که بیان میشود . حال آنکه واقعیت اینستکه شروع بهره بر داری از پارس جنوبی در دولت سازندگی بکمک توتال شروع شد . خروج توتال از ایران بدنبال تحریم های امریکا بود (4457503) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۷:۱۱:۳۶
احسنت بر شما
سیاست مدارن ما به خوبی می دانند که با ملتی رو به رو هستند که اهل مطالعه نیست و فقط حرف دیگران را تکرار می کند
همه ما کارشناس همه چیز هستیم (4457703) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۷:۳۶:۲۰
چی چی رو احسنت ؟؟!!!

به ملت انگ بیسوادی می زنی ولی اگر خودت اهل مطالعه بودی

می فهمیدی که در علوم ارتباط جمعی این یک امر بدیهی است که در دنیای امروزی بدلیل گستردگی اطلاعات نتوان به منابع اطلاعاتی دست اول دست پیدا کرد و همه ناگزیر از داشتن اطلاعات دست دوم هستن .

مخصوصا اگر با دولت بنفشی طرف باشن که نه تنها برجام که قرادادهای دیگر جمله قراردادهای خودروسازی و خرید هواپیما و قراردادهای نفتی را هم محرمانه اعلام می کند

مردم هم عقل دارند و می دونن که اگه ریگی به کفششون نباشه محرمانه اعلام نمی کنن. (4459129) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۱۷:۲۴
همین توتال بود که دستمونو گذاشت تو پوطت گردو!!! یعنی باز نمی تونه این کارو انجام بده؟؟!! (4458005) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۰:۳۵:۰۲
51 درصد توتال.30 درصد چین..19 درصد ایران.!!! (4457553) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۱۶:۵۰
باباجان اورده هر کدام از اینها را هم بگو (4458003) (alef-11)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۲:۰۹:۱۸
در قراردادهای نفتی فقط نباید به اوضاع داخلی توجه کرد وقتی کشورهای عربی که مشکلات بین المللی ما را ندارند قراردادهای شیرینی با غربی ها می بندند ما هم مجبوریم متناسب با اونها عمل کنیم وکرنه باید از میدانهای مشترک چشم پوشی کنیم و اجازه بدیم دولتهای عربی استخراجشون کنند (4457619) (alef-3)
 
Canada
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۰۸:۰۷:۰۳
خاک برداری و تهیه مصالح و تامین نیرو را هم با یک قرارداد مشابه بدید برادران قرارگاه خاتم (4457756) (alef-3)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۱۷:۲۸
برخی از اعراب ته چاه هستن حالا ما هم باید بریم قعر جهنم چون همسایگان در انجا تشریف دارن؟!
نخیر ما هم از میدانهای مشترک استخراج کنیم اما نه به هر هزینه ای ؟؟

الان کل اطلاعات مخازن به دست توتال افتاد توتالی که سابقه بدعهدیهایش در زمان تحریمها را فراموش نکرده ایم. توتالی که قطر سهامدار عمده ان است

کدام عاقلی با شرکتی قرارداد می بندد که سهامدار عمده ان همان کشور رقیب در مخازن مشترک است؟؟؟ (4458006) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۰:۳۵:۲۱
جدیدا مد شده قرارداد های نفتی رو باید ببرن شورای عالی امنیت ملی امضا کنه ؟!!! (4458033) (alef-11)
 
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۵:۴۰:۲۳
توتال متهم است که به صورت آگاهانه و عمدی، فاز 2 و 3 پارس جنوبی را به شیوه‌ای

توسعه داده بود که ایران از لایه‌های غیرمشترک با قطر به جای لایه‌های مشترک

برداشت کرده بود تا ایران به سمت توسعه بخش‌های مرکز پارس جنوبی حرکت کند.

حال چرا با توتال قراداد بسته شده، مردم نامحرمند. (4458508) (alef-11)
 
امير
Romania
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۸:۱۸:۰۰
انقدر كشور را به انزوا بردند برادران اصولگرا در دوره ٨ ساله با مديريت معجزه قرن و ٨٠٠
ميليارد دلار را به كاسبان براي دو زدن تحريم و خريد بنجل از چين به فنا دادند كه حالا با التماس
از توتال مي خواهند تا بيايد و در ايران سرمايه گذاري كند ان هم اين چنين استثمار گونه !
كه امروز كشور ورشكسته شده است . (4458683) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۱۹:۵۱:۵۳
چند سال دیگه گندش مثل کرسنت در میاد و کی بود کی بود من نبودم تو فرانسه ضد کشور ما جلسه میزارن از ترس بهم خوردن قرارداد که تازه معلوم نیست کی گندش در بیاد سکوت میکنن عژت ایرانی به این میگن (4458768) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۳ ۲۱:۱۹:۵۷
اون 51 درصد از 100 درصد یکطرف قرارداد هست که کنسرسیوم باشه، سهم دولت ایران به عنوان طرف دوم جدا از اینه، اون 19 درصد سهم شرکت ایرانی تو کنسرسیومه، شرکتی بیشترین سهم رو داره که سرمایه، توان مدیریت و تکنولوژی میاره پایه کار به نسبت سهمش و همه اینها البته کنسرسیوم پیمانکار و جدا از سهم مالکانه دولت ایران (4458840) (alef-11)
 
مهم نیست
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۰:۳۳:۱۹
مبلغ این قرار داد سود اور تقریبا دو برابر مبلغی است که بابک زنجانی چپاول کرده است ؟! (4458991) (alef-3)
 
سلامی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۸:۲۱:۲۲
حفظ ادب به رسم سیره نبوی(ص) حتما و قطعا از شروط مسلمانی است.
فرض کنیم که کنسرسیوم فرانسوی ، چینی و ایرانی برای غارت و چپاول ذخیره نفت و گاز ایران تشکیل شده باشد یعنی در صدد است علاوه بر بازپس گیری مبلع سرمایه گذاری به ارزش 4.8 میلیارد دلار که باید طی چهار سال در حوزه نفتی پار انجام و سهم برداشت ایران از منبع مشترک را افزایش دهد با سوء استفاده و کلاه گذاشتن بر سر ایران مثلا به جای 10 میلیارد در پروسه زمانی 20 ساله 12 میلیارد برداشت نماید یعنی ایران از محل قرارداد با کنسرسیوم مذکور بالغ بر 2 الی فرضا 4 میلیارد دلار سود دهی داشته باشد.
نویسنده می تواند توضیح دهد با توجه به افزایش و ماندگارسازی ظرفیت برداشت ایران طی 20 سال آتی چه میزان به درآمد ایران افزوده خواهد شد؟
نویسنده می تواند توضیح دهد اگر سرمایه گذاری امروزی انجام نشود درآمد فعلی ایران از محل پارس جنوبی به دلیل افت برداشت طی سالهای آینده به چه مقدار کاهش خواهد یافت؟
نویسنده قادر به توضیح است که در صورت عدم عقد قرارداد با کنسرسیوم نفتی مذکور با کدام کنسرسیوم می توانستیم نقدا وارد معامله شویم؟
کنسرسیوم مذکور با عقد قرارداد بزرگ سرمایه گذاری در ایران عملا مرگ تحریمهای هسته ای ایران را اعلام کرد یعنی زمینه برای حرکت سرمایه به ایران باز شد اگر چنین اتفاقی در این شرایط واقع نمی شد فریاد فرونریختن دیوار تحریم همچنان و توسط منتقدین قرارداد نفتی بلند تر گوش فلک را کر نمی کرد؟
ا.. تخریب ورود حدود 5 میلیارد دلار سرمایه خارجی به ایران آهسته زمزمه هم می کرد که مردم ورود سرمایه 5 میلیارد دلاری به ایران به معنای دقیق فروریختن تمام تحریمهای نفتی ، بانکی ، کشتیرانی ، بنادر و غیره هسته ای و غیر هسته ای علیه کشورمان می باشد. ..
ایکاش نویسنده ..می نوشت که براساس یکی از بندهای مندرج در قراردا فی مابین قرارداد نباید هیچ مغایرتی با قوانین و مقررات حاکمیتی ایران داشته باشد. (4459184) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.