نظر منتشر شده
۱۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 146036
برای جلوگیری از سردرگمی پای صندوق رای و تشتت آرا
لزوم بازنگری لیست اصولگریان دردور دوم انتخابات
الیاس نادران، 17 اسفند 90
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۷ اسفند ۱۳۹۰ ساعت ۱۰:۵۰
انتخابات دور اول مجلس نهم نیازمند بازبینی و آسیب شناسی اساسی است. بازبینی و بازخوانی این انتخابات به این دلیل اهمیت دارد که سازمان آرای این دوره، بیش از گذشته، متعلق به اجتماع گسترده از مردمی است که در برهه های حساس نظام حضور موثر در صحنه داشتند و طبیعی است که توجه به این سرمایه عظیم و باارزش اجتماعی و تلاش برای از بین بردن سوء تفاهم و سوء برداشت های سیاسی، مهمتر از راه یابی به سطوح قدرت است.

آنچه در دور اول انتخابات گذشت، حسب برخی تنگ نظری ها و وحدت شکنی ها و تکروی ها و اتهامات ناصواب و فضاسازی های غیراخلاقی، منجر به انتشار چند لیست مجزا و نهایتا تشتت آرا شد. اتفاق مهمتراین بود که اختلافات و سوء تفاهمات سیاسی در صدر هرم اصولگرائی نماند و مطابق پیش بینی ها و هشدار برخی دلسوزان تا بدنه و کف این هرم نیز منتقل شد و جوانان خوشدل و مومن و دلسوز را هم درگیر شایعات و اخبار غیرمعتبر و گمانه زنی های غیرواقعی کرد. علیرغم حضور میلیونی و تحسین برانگیز مردم، این تشتت و چند دستگی میان اصولگرایان چند اثر نامطلوب داشت که اگر در دور دوم انتخابات مورد توجه و اصلاح قرار نگیرد بی شک آثار جبران ناپذیری خواهد داشت.

اولین اثر، نهادی کردن بسیاری از سوء ظن ها و سوء برداشت ها نادرست سیاسی است که به حتم در کوتاه مدت قابل اصلاح نخواهد بود. بسیاری از شنیده ها و اخبار غیرواقعی درباره آدم ها و فعالین سیاسی در پای صندوق رای باورپذیر و جدی تر شد و مع الاسف رنگ واقعیت به خود گرفت. اصلاح چنین برداشت هائی آسان نیست و این ظلم آشکار که با هدف کسب قدرت صورت گرفت قابل گذشت نخواهد بود.

اثر دوم انتقال اختلافات از راس جریان اصولگرائی به بدنه اجتماع است که این وحدت شکنی و افتراق اجتماعی و گسست میان متدینین، اثر قهری تمامیت خواهی و ادعای "محور حق بودن" برخی سیاسیون است.

آسیب دیگر سردرگمی مردم پای صندوق رای و نهایتا تشتت آرا است که منجر به راه یابی تنها ۵ نفر در دور اول به مجلس و رقابت ۵۰ کانیددای دیگردر دور دوم انتخابات در استان تهران شد. انتخاباتی که میتوانست با رای قاطع و پرصلابت مردم به اصولگرایان، تبدیل به نمایش اقتدار و وحدت شود، با آرای پراکنده و متشتت موجب تضعیف آرا و رقابت میان اصولگرایان و اصلاح طلبان در دور دوم شد.

در نهایت احیای روش غلط انتخاباتی سال ۸۸ و دامن زدن به فضای دوقطبی سیاسی از دیگرآسیب های دور اول انتخابات بود که متاسفانه برخی برای کسب رای متوسل به آن شدند و با تهییج افکار و اتهام زدن ها و هتک حرمت ها بجای تاکید بر شعور اجتماعی، پای بر جهل مخاطب گذاشتند.

چنین آسیب هائی در کنار دهها دلیل دیگر ایجاب می کند که بزرگان جریان اصولگرائی در دور دوم انتخابات یکبار دیگر دور هم جمع شوند وبا توجه با واقعیت های موجود و آنچه در دور اول گذشت و مطالبه جامعه اصولگرا، ضمن مهندسی جدید از کاندیدها حاضر در دور دوم انتخابات، لیست واحد و قابل اعتمادی را تهیه کنند. لیست قابل اعتماد و اتکا در دور دوم انتخابات در استان تهران، باید با توجه به وزن کشی جریان سیاسی در دور اول انتخابات صورت گیرد و چارچوب های مورد نظر جبهه متحد متناسب با این دور از انتخابات مورد بازبینی قرار گیرد.

در این مرحله از انتخابات بجز ملاک های گذشته باید انتخاب افراد و قرار گرفتن آنها در لیست، متناسب با ترکیب آرا و مطالبه مردم و وزن کشی کاندیدها صورت گیرد و تلاش شود چهره هائی در لیست قرار گیرد که موتور محرکه لیست باشند نه وزنه و کند کننده.

ارائه چنین لیستی باید با توجه سابقه افراد و کارامدی باشد و بی اعتنا به تک روی برخی وحدت شکنان و مذاکره بیهوده و فرصت سوز با آنها، لیستی در شان خانه ملت و البته متناسب با خواست جامعه تهیه شود. در غیر اینصورت آنچه در آینده شاهد خواهیم بود، مجلسی چند اقلیتی است که بسیاری از مسائل ساده را بااختلاف های سطحی و بیهوده به یک چالش تبدیل می کند. بدون شک همدلی و همراهی در چنین مجلسی مشکل تر از مجالس گذشته خواهد بود.

اختلاف میان اصولگرایان واقعی و ناکامی مقتدرانه و یک رنگ آنها برای رسیدن به مجلس، در حالی است که جریان موازی اصولگرائی با تمام قوت در حال شکل گیری است و به نظر میرسد پس از ناکامی های چند باره جریان انحرافی، اتاق فکر این نحله منحرف ، تمام ظرفیت های خود برای تشکیل چنین جریان موازی را بکار گرفته است.

این جریان موازی توسط کسانی در حال شکل گیری است که نه اخراجی دولت بلکه جدا شده از دولت هستند و با ماموریت از راس گروه انحرافی، تشکیل جریان موازی اصولگرائی را کلید زده اند و البته در این راه نیز برخی ناآگاهانه و حتی با خوش نیتی همراه این جریان شده اند. با تسامح و در بهترین حالت می توان گفت که نگاه این جریان موازی به مجلس نهم سکوی پرشی برای ریاست جمهوری است و البته در تحلیل نگران کنده تر بیم آن می رود که این جریان موازی به فراتر از ریاست جمهوری بیاندیشد. مقابله با شکل گیری چنین جریان خطرناکی باید در دور دوم انتخابات کلید بخورد .

این راه بدون تردید بی هزینه نخواهد بود و در اولین قدم لازم است برخی از خوبان اصولگرا به ناچار از لیست اصولگرایان اصلح جدا شوند. چرا که در این مرحله چاره ای جز تشکیل لیست جدید با تاکید بر وزن کشی جریانات و افراد سیاسی در دور اول انتخابات نخواهد بود.
کلمات کلیدی : لزوم بازنگری لیست اصولگریان در دور دوم انتخابات الیاس نادران احمد توکلی
 
جانباز و آزاده رنج كشيده
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۱:۱۷:۵۷
سلام
متن جالبي بود اما بايد مطلبي به آن اضافه كرد و آنهم اين است برخي افراد با سوابق مشخص مديريتي و باند بازي نبايد وارد ليست اصولگرايان ميشدند.
(693111) (moderator18)
 
امیر سام
United States
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۶:۰۲:۰۸
بدون تردید حضور نمایندگان منتقد دولت در لیست اصولگرایان به افزایش اقبال عمومی خواهد انجامید خصوصا حضور دکتر مطهری که وزنه بسیار سنگینی محسوب می شوند و البته عدم حضور چهره وابسته به دولت. (693758) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۸ ۱۰:۰۱:۵۷
اتفاقا این تاکتیک جبهه پایداریه که با تشتت آرا و در نظر گرفتن یک سازمان رای که به طور طبیعی یا به علت عدم اطلاع، به این جبهه رای میدن، بتونن با حداقل رای نماینده هاشونو بفرستن مجلس.

تنها راه مقابله هم حضور بیشتر مردمه. والا حتی مطهری هم ممکنه اینبار رای نیاره. چون ایشون حتی جزء 30 نفر اول رای مردم در شهر ری و احتمالا جنوب شهر هم نبوده و خیلی از طرفداراای بالا شهریش، ممکنه این دور شرکت نکنن. (694658) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۱:۱۹:۴۹
بهترین تحلیلی بود که خواندم امیدوارم خطر برخی از افراد دست کم گرفته نشود که باعث صدمه به نظام و انقلاب می شوند (693118) (moderator18)
 
هادی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۱:۴۶:۱۸
با سلام
پناه بر خدا باز هم سهم خواهی مگه چی شد؟
مردم با مشارکتشون سنگ تمام گذاشتن.حالا چون چند نفر رای نیاوردن باید به این راحتی انتخاب مردم رابرد زیر سوال؟ شما مستاجران خانه ملتید مردم حق دارن هرکس روخواستن میفرستن توخونه خودشون پس مطمئن باشید این چند لیستی بودن دست مردم را درانتخاب بازگذاشت ومردم ازتو این لیست ها گلچین کردن. (693194) (moderator18)
 
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۲:۰۱:۲۶
جناب هادی بهتره برید سوابق برخی افراد را مطالعه نمایید (693234) (moderator18)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۲۱:۴۴:۴۱
ابا سلام
اکنون گفتمان انقلاب با قرائت های متفاوتی بیان می شود که همه جزو یک مجموعه اند اما عمق آنها با هم متفاوت است
مردم نشان دادند که قرائت قدیمی تر انقلابی بودن نیاز به تجدید دارد. سالهای پس از روی کار آمدن دولت احمدی نژاد سبب شد که لایه های عمیق تری را ما ببینیم. من بسیار خوشحال هستم که امروز در کنار روایت سنتی از انقلابی بودن که در جبهه متحد خود را نشان می دهد، دو روایت جدید دیگر هم وجود دارد، قرائت آنهایی که خود را پایدار بر اصول اساسی انقلاب بدون مسامحه با دیگران میدانند و قرائت آنهایی که خود را انقلابی معتدل می نامند. ما در 12 اسفند دستمان برای انتخاب باز بود. (694146) (moderator22)
 
United States
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۱:۵۲:۰۶
نتیجه این انتخابات نشان داد وحدت اصولگرایان ، هیجانی و نوعی اقدام تدافعی در برابر اصلاح طلبان است نه برمبنای اصول مشخص ومشترک . یعنی از حب علی نیست از بغض مخالف علی است. معنای این وضعیت قطعا وحتما اصولگرایی نیست ، چون کسانیکه در اصول مشترکند فقط بخاطر یک دشمن بیرونی گردهم نمی آیند بلکه بخاطر اصول دور هم جمع میشوند ، دشمن بیرونی میتواند اتحاد اصولگرایان را محکمتر کند اما وقتی علت موجده باشد ، دیگر حتما اصولگرایی نیست. (693210) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۲:۰۵:۰۸
تحلیل من این است که جبهه پایداری تمام تلاش خود را برای حذف اصولگرایان منتقد دولت احمدی نژاد به کار گرفته است و انتخابات تهران مهمترین حوزه برای جبهه پایداری است. این گروه تلاش می کند که افرادی همچون محمدرضا باهنر - علی مطهری - احمد توکلی - حسین فدایی - علیرضا زاکانی - الیاس نادران - غلامرضا مصباحی مقدم و چهره هایی از این دست از ورود به مجلس بازبمانند و آنها بتوانند مجلس را به طور مطلق در اختیار خود بگیرند. جبهه پایداری با آغاز به کار مجلس نهم با چهره های مستقل که از طرف جریان انحرافی وارد مجلس شده اند ائتلاف خواهد کرد و عرصه را بر تمام منتقدان تنگ خواهد کرد. برنامه اصلی این جبهه این است که از چند ماه بعد از افتتاح مجلس نهم زمینه های انتخاب کاندیدای خود را برای ریاست جمهوری یازدهم فراهم کند؛گزینه ای که رابطه خوبی هم با جبهه پایداری و هم با احمدی نژاد و دوستانش خواهد داشت. متاسفانه جبهه پایداری با ایجاد دو قطبی هاشمی - احمدی نژاد باز هم گروه های بسیاری از مردم را فریب داد در حالی که در این سال ها - خصوصا بعد از قهر ۱۱ روزه احمدی نژاد - عیار هاشمی و احمدی نژاد برای دلسوزان انقلاب مشخص شد. هنوز دور دوم انتخابات در راه است. ما باید هوشیار باشیم که چهره های منتقد را از مجلس حذف نکنند. تمام کسانی که دلشان برای این انقلاب و نظام می تپد باید خطر پنهان جبهه پایداری را درک کنند و با حضور در پای صندوق های رای منتقدان دولت را انتخاب کنند. مجلس بدون منتقد یعنی دیکتاتوری دولت. قهر با صندوق رای و تحریم انتخابات هیچ چیز را حل نمی کند. (693248) (moderator18)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۹:۴۹:۰۵
شما که فرق بین انتقاد و تخریب را نمی‌دانی بهتر است تحلیل نکنی. تحلیل شما نشان می‌دهد شناختی از کاندیداهای جبهه پایداری نداری. (694023) (moderator18)
 
هادي
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۵:۵۳:۵۵
نكته ي بسيار مهم انتخابات تهران اين بود كه تنها شخصي كه در ميان پنج نفر راه يافته به مجلس در ليست جبهه پايداري حضور نداشت جناب اقاي ابوترابي بود به نظر من رقابت وي با إفرادي كه در هر دوليست متحد و پايداري مشترك بودند رقابتي نابرابر و موفقيت وي موفقيتي بزرگ محسوب ميشود (693734) (moderator18)
 
اقتصادخوان
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۱۶:۱۸:۲۵
متاسفانه جماعتي تازه به دوران رسيده بدون هيچ گونه سابقه انقلابي و مذهبي با فريب قشر متدين به سرعت در حال فتح قله هاي قدرت هستند. يك زماني نرسد كه كار از كار گذشته باشد. (693793) (moderator22)
 
گلستانه
۱۳۹۰-۱۲-۱۷ ۲۲:۱۷:۳۹
نبايد از ياد برد مردم به تأييد يا عدم تأييد كسي يا جريان يا گروهي دلبسته نيستند و اين گروهها چندان با مردم همسو و همدل نيستند وگرنه مانند امام عزيز اين نكته ظريف را به درستي درك مي كردند و براي تصاحب قدرت ، خود را اينگونه به آب و آتش نمي زدند كه مجبور شوند بعدا بيايند و تحليل هاي آبكي و جو گيرانه ارائه دهند .
مردم (توده مردم) عمدتا نه راستي اند و نه چپي . نه وامدار شمايند و نه وامدار طرف دعواي شما . نه شما برايشان اهميتي داريد و نه حريف شما . آنچه براي مردم مهم است ، اسلام است . صداقت است . خدمت مخلصانه همراه با اعتقاد به قيامت است . اينها را خوب مي فهمند و در همه انتخابات تا كنون اين را نشان دادند و قدرت طلبهاي سياست زده دركشان نكردند و همچنان بر طبل "انا رجل" خود مي كوبند و سنگ به سينه خود مي زنند .
عامل اصلي اين انحراف ، دنيا طلبي است . تا من نوعي خودم آدم نشده ام نمي توانم ديگران را رهبري ، هدايت و گرد خود به درستي جمع كنم . اگر مي بينيد اينهمه مردم براي رهبر خود سر و دست مي شكنند ، نه براي قدرت نظامي يا سياسي اي است كه در دست ايشان است ، بلكه به دليل سرسپردگي ايشان به اسلام و توجه صادقانه به عامه مردم و صداقت در گفتار و انطباق آن با كردار است . جلب نظر مردم چه اهميتي دارد جز كسب آراي بيشتر و بالا كشيدن خود يا دار و دسته خود ؟ اين همان محوريت « من » در نظام فكري گروه هاي چپ و راست است كه از نظر مردم بي ارزش است . تا اين را نفهميد ، نمي توانيد خود را مردمي معرفي كنيد .
در پايان اگر از نوشته هاي بنده ملول شديد ، بدانيد از سر محبت به آحاد مردم از جمله شما و ديگر گرفتاران دنيا (منجمله خودم) بود . (694201) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۱۸ ۰۰:۳۲:۱۴
تمرین ریاضی کنیم. نسبت جبهه پایداری به جبهه متحد مثل نسبت مذهب حقه شیعه اثنی عشری به دین مبین اسلام به معنای گسترده آن شامل کلیه مذاهب آن است. و این مثل نسبت آزادگان جهان به مسلمانان انقلابی است و این معادل نسبت عدالت طلبان حقیقی به مصلحت طلبان حقیقی است و این مثل نسبت مصلحت طلبان حقیقی به اصلاح طلبان حقیقی است. و این مثل نسبت سطح دایره کوچکتر به سطح یک دایره بزرگتر است درصورتی که هردودایره متحدالمرکز هستند. نتیجه گیری اینکه هر عضو جبهه پایداری عضو جبهه متحد است لیکن هر عضو جبهه متحد لزوما یک عضو جبهه پایداری نیست. برخی درجبهه متحد روی پوسته آن واقعند که البته برای محافظت مغز و میوه موردنیازند تا از طرف عوامل بیرونی آسیب نبینند. ولی بادها بر پوسته خیلی اثر گذارند برخی شخصیتها نظیر ب ا ه ن و...اینها اصلا اغلب درجهت باد می زیند لذا پس از مدتی باید این پوست را از میوه جداکردو قس علیهذا.... (694355) (moderator22)
 
۱۳۹۰-۱۲-۱۸ ۱۲:۰۱:۱۲
بنظر می رسد یکی از نسبتها را برعکس گفته اید و نسبت مسلمانان انقلابی به آزادگان جهان با نسبتهای گفته شده همخوانی دارد یعنی جزء به یک کل. بنابراین نمره ریاضی شما 19 از 20 است. البته به خود طرح مسئله شما هم نمره تعلق گرفته است وگرنه نمره شما کمتر می شد!!! (694788) (moderator22)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۸ ۰۸:۳۲:۵۷
محلس در راي گيري استيضاح وزير اقتصاد بد عملكرد و دودش به چشم نمايندگان تهران رفت. (694546) (moderator18)
 
حسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۸ ۲۰:۰۹:۱۷
جريان پايداري در مجلس هشتم ثابت كرد كه فقط و فقط به منافع خودشان و طيفشان مي انديشند حتي اگر مواضعشان به انشقاق اصولگرايي بينجامد و به اصولگرايي صدمه بزند وگرنه چه دليل موجهي براي حمايت محض از دولت قانون شكن داشتند و حتي تخلفات گسترده دولتي ها رو توجيه مي كردند؟! به نظر من رفتار و عملكرد اين جريان كاملا بر خلاف مصالح نظام بود. (695440) (moderator22)
 
يك مسلمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۰-۱۲-۱۸ ۲۰:۵۶:۵۵
متاسفانه عزيزان و دلسوزان موجود در جبهه پايداري با ايجاد يك مدل نزديك به انچه در انتخابات سال 88و ايجاد يك دو قطبي و جريان هيجاني در جامعه و تهمت نارواي ساكت فتنه به رقيب سعي در آن داشت تا نتيجه به مانند سال 1388 را رقم بزند و لي اين گونه از اقدامات نه تنها مقطعي و هيجاني است بلكه لااقل در اين برهه از زمان كاركرد نداشت (695489) (moderator22)
 
دانشجوی دانشگاه تهران
۱۳۹۰-۱۲-۲۰ ۰۹:۴۰:۰۵
سلام علیکم
بنده عرضم به حناب نادریان است بنده حرفهای شما را قبول دارم میشود در راستای حرفهایی که بیان نمودید پیش قدم شده و از لیست کنار برویداگر شما خودتان حرفهایتان را قبول دارید اولین عامل باشید زیرا هرجند که شماها در لیست اصولگزا قرار دارید اگر هم رای دارید از افراد اصلاحات است (697093) (moderator18)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.