نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 423498
دستاوردهای سفر به کشورهای آسیای شرقی از زبان کارشناسان اقتصادی
بخش اقتصادی الف، 25 آذر 95
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۸
نشست اقتصادی مشترک ایران و ژاپن برای نخستین‌بار و به مدیریت وزارت اقتصاد، تجارت و صنعت ژاپن و با همکاری سازمان تجارت خارجی آن کشور،هفدهم آذر در توکیو برگزار شد که دستاوردهای مهمی به همراه داشت.

به گزارش خبرنگار الف، محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه کشورمان هفته گذشته در صدر یک هیات سیاسی و اقتصادی به سه کشور هند، چین و ژاپن سفر کرد که در طی این سفر با مقامات این کشورها دیدار و رایزنی کرد.
 
وی در ابتدای سفر به هند در نشست‌ تجار ایران و هند شرکت کرد و در جمع تعدادی از نخبگان و اندیشمندان در مورد ضرورت مبارزه با تروریسم سخنرانی کرد. ظریف سپس به شهر آمریتسار هند رفت و در ششمین کنفرانس قلب آسیا با محوریت مسائل افغانستان سخنرانی کرد و در حاشیه این اجلاس با تعدادی از مقامات شرکت  کننده از جمله اشرف غنی رییس جمهور افغانستان دیدار و گفتگو کرد.
 
وزیر امورخارجه کشورمان سپس به چین رفت و در این دیدار با همتای چینی خود و «جانگ گائولی» معاون نخست وزیر، رئیس دانشگاه پکن، سخنرانی کرد.

وی در آخر نیز به ژاپن رفت و در مدت سفر دو روزه خود در این کشور علاوه بر شرکت و سخنرانی در اولین همایش تجاری بزرگ ایران و ژاپن در هتل «کم پینسکی» در این گردهمایی اقتصادی سخنرانی کرد.

ظریف همچنین در حاشیه این نشست ملاقاتی نیز با «ایشیگه» رئیس سازمان تجارت خارجی ژاپن موسوم به «جترو»؛ «کنتارو سونوورا» معاون پارلمانی وزارت امورخارجه ژاپن ،همچنین «فومیو کیشیدا» وزیر امور خارجه داشت و در یک صبحانه کاری با اعضای گروه پارلمانی دوستی حزب حاکم لیبرال دموکرات گفتگو کرد.
 
وی همچنین با شینزو آبه نخست وزیر ژاپن و «سکو» وزیر تجارت، صنعت و صنایع ژاپن دیدار کرد.
 
در همین راستا، خبرنگار الف، به سراغ برخی کارشناسان و تجاری که در این سفر حضور داشتند رفت و نظر آنها را در این خصوص دستاوردهای سفر به کشورهای آسیای شرقی جویا شد.
 
***مدیرعامل شرکت ال ان جی ژاپن در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد توسعه روابط ایران و ژاپن اظهار داشت: روابط ایران و ژاپن بسیار دوستانه است و ما برای برگزاری اجلاس تجاری ایران و ژاپن در توکیو روزشماری میکردیم و امیدواریم بتوانیم روابط ایران و ژاپن را در آینده گسترش بدهیم. در این پنج سال ده بار به ایران آمدم و همواره احساس کردم که ایران از ظرفیت بسیار بالایی برخوردار است و خاورمیانه بازار 300 میلیونی برای هر کشور است.
 
وی در این خصوص اظهار داشت: امیدواریم بتوانیم همکاری های خود با ایران را افزایش دهیم چراکه ژاپن با تکنولوژی که دارد می تواند با ظرفیت های ایران همکاری های بسیار خوبی داشته باشد و از فرصت های به دست آمده استفاده کند.
 
***یکی دیگر از فعالان اقتصادی که در این اجلاس حضور داشت در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد دستاوردهای این سفر گفت: برگزاری این اجلاس موجب شد تا روابط ایران و ژاپن به صورت جدی تر دنبال شود. هم اکنون توسعه اقتصادی و سیاسی ایران و ژاپن در حال گسترش است. بحث صنعت حمل و نقل، ریلی و جاده ای، گردشگری و صنعت توریسم از جمله مباحث عمده در این اجلاس بود.
 
وی افزود: در حال حاضر با ژاپنی ها همکاری ها و رایزنی های زیادی در مورد روابط تجاری ایران و ژاپن صورت گرفته است که امیدواریم در آینده شاهد این نتایج باشیم.

این  فعال اقتصادی تاکید کرد: این سفر و این اجلاس برای شروع همکاری بسیار خوب بود و معتقدم میتوان به دستاوردهای خوبی رسید.
 
***حسن نژاد یکی از فعالین اقتصادی که در این هیات اقتصادی و تجاری حضور داشت، در گفتگو با خبرنگار الف، عنوان کرد:  این سفر موجب شد تا فرصت های داخلی و خارجی شناسایی شده و توانایی های بین ایران و سایر کشورها ارزیابی شود. ما شریک اقتصادی زیادی در این کشورها داریم و امیدواریم بتوانیم سطح روابط اقتصادی را افزایش دهیم.
 
وی تصریح کرد: ما در چین، شریک های واگن سازی و فولاد داریم و می توانیم همکاری های بسیاری زیادی برای توسعه روابط انجام دهیم. به نظر بنده ما توانستیم در این سفر به تمام خواسته‌های خود برسیم و همکاری ها را تقویت کنیم.
 
*** عباس علی‌آبادی، مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره مپنا در گفتگو با خبرنگار الف، در مورد دستاوردهای این سفر گفت: در این سفر فرصت‌های همکاری در نشست هایی که داشتیم را مطرح کردیم و به آنها گفتیم که اگر شما هم تلاش کنید دستاوردهای تجاری در سطح عملی و بانکی مستقر شد.
 
وی ادامه داد: امیدواریم سفر به کشورهای آسیای شرقی بازتاب خوبی داشته باشد. بنده در سخنرانی که چین و ژاپن داشتم با توجه به حجم مبادلات تجاری، سعی کردم تا فرصت ها را مطرح کنم.
 
مدیرعامل و رئیس هیأت مدیره مپنا افزود: سفر فوق العاده ای نبود اما ما در ژاپن در شروع کار هستیم و باید فضا مناسب شود و تلاش ما این بود که از فرصت‌های آقای وزیر استفاده شود. نظام بانکی در حال حاضر آمادگی در سطح جهانی را ندارد و خارج از دستاوردهای جهانی است. بانک ها و بیمه ها باید نقش خود را در چارچوب های ایمن ایفا کنند.
 
کلمات کلیدی : سفر ظریف، چین، هند، اقتصاد، ژاپن
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۵ ۱۰:۰۳:۵۵
برجام با اونهمه سر وصدا و تبلیغات چه دستاوردی داشت که این سفرا داشته باشه (4067455) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۵ ۱۰:۰۹:۲۳
التماس برای دریافت پول نفت فروخته شده (4067471) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۹-۲۵ ۱۰:۱۰:۲۰
بعد از چهار سال مذاکره و برجام
روحانی از امریکا و اروپا ناامید شده (4067472) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.