نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 489199
پلمب، یکی پس از دیگری!
جریانی عجیب از فعالیت موسسه حافظ
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱۴ تير ۱۳۹۶ ساعت ۰۵:۴۵
در جریان هشدار بانک مرکزی نسبت به سپرده گذاری در موسسه اعتباری غیرمجاز حافظ و دستور پلمبی که برای آن به مراجع قضایی صادر شد، تازه‌ترین گزارش‌ها حاکی از آن است که نیروی انتظامی دستور پلمب تمامی شعب این موسسه در تمام استان‌ها را صادر کرده و در مراحل پایانی قرار دارد.

به گزارش ایسنا، حدود یک ماه پیش بود که بانک مرکزی در اطلاعیه‌ای اعلام کرد  موسسه اعتباری حافظ غیرمجاز بوده و مردم نباید در آن سپرده گذاری کنند. در این اعلام هشدار داده شده بود که بانک مرکزی هیچ تعهدی نسبت به این موسسه نداشته و سپرده‌ گذاری در آن با هیچ تضمینی همراه نیست و اگر مشکلی پیش بیاید این بانک هیچ پرداختی بابت سپرده‌های مشتریان نخواهد داشت.

اندکی بعد بار دیگر بانک مرکزی طی اعلامی در سایت خود توضیح داد که دستور پلمب شعب موسسه حافظ به مراجع قضایی و نیز نیروی انتظامی صادر شده و شعب این موسسه پلمب خواهد شد. این در حالی است که در این مدت نیز فعالیت کلیه شعب موسسه متوقف شده و پلمب درمراحل پایانی قرار دارد.

سپرده‌گیری و سپرده‌گذاری حافظ!

براساس اطلاعات دریافتی از شرایط فعالیت موسسه اعتباری غیرمجاز حافظ طی سال‌های اخیر، این موسسه دارای ۲۵ شعبه در سطح کشور بود که عمده شعب آن در ساری و تبریز قرار داشت. البته دفتر مرکزی نیز در تهران فعال بود.

ظاهرا موسسه حافظ تمام فعالیت‌های بانکی را انجام نمی‌داده و فعالیت آن تنها محدود به دریافت سپرده بوده است؛ به گونه‌ای که این موسسه سپرده‌هایی را از مردم دریافت می‌کرد و در مجموع با ارقام کلانی که به دست می‌آورده نزد یکی از بانک‌های بزرگ و تحت عنوان شخص حقیقی سپرده گذاری می‌کرده است. در این شرایط از اختلاف سود سرمایه کلانی که سپرده‌گذاری کرده بود، سود سپرده گذاران خود را که اغلب خرد بود پرداخت می‌کرد.

اما با با توجه به اینکه شعب این موسسه در حال پلمب بوده و وجوه سپرده گذاران نزد یکی از بانک‌هاست، دادگاه قرار است برای تسویه حساب، سپرده گذاران را به بانک مربوطه معرفی کند.

حافظ بدون هیچ مجوزی

 موسسات اعتباری غیرمجازی که در حال فعالیت هستند با اینکه مجوزی از بانک مرکزی ندارند اما اغلب با مجوز قبلی نیروی انتظامی یا مجوزهای تعاونی‌های آزادی که از سوی وزارت تعاون در سالهای قبل صادر شده فعالیت می‌کنند. این در حالی است که موسسه حافظ تاکنون هیچگونه مجوزی از هیچ نهادی نداشته است.حافظ با اجاره چند ساختمان و نصب تابلو، به ایجاد شعبه اقدام کرده بود و با وجود هشدارهایی که نسبت به پایان دادن به فعالیت خود از سوی بانک مرکزی دریافت می‌کرد، در سال ۱۳۹۱ مجوزی را از سویی یکی از مراجع دریافت می‌کند که براساس آن تا زمانی که بانک مرکزی تمامی موسسات غیرمجاز را ساماندهی نکرده، حافظ بتواند به فعالیت خود ادامه دهد. اما بعد از این که در برنامه ششم توسعه و قانون تنظیم بازار غیرمتشکل پولی، اختیارات بانک مرکزی برای ساماندهی موسسات غیرمجاز افزایش می‌یابد، اقدامات به گونه‌ای دیگر پیگیری شده و در نتیجه به پایان دادن فعالیت موسسه حافظ می‌انجامد.
 
کلمات کلیدی : موسسه حافظ
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۰۷:۴۹:۳۰
چطور وقتی یه نفر نمی تونه بدون مجوز شهرداری و یا اماکن حتی یک مغازه کوچک تو یه پاساژ طبقه چندم داشته باشه و راه بندازه، یک موسسه غیرقانونی اینقدر راحت میاد و شعبه میزنه و پول ملت رو جمع می کنه و بانک مرکزی هم فقط بیانیه میده که اینها غیرقانونی اند!!!!!!!!!

فقط همین!!! همین اطلاعیه کافیه!

یعنی برای یک کافه باید ده ها مجوز گرفت ولی برای یک موسسه مالی و اعتباری که مستتقیما باعث بحران اجتماعی و امنیتی در کشور میشه هیچ برخوردی صورت نمی گیره!!! (4459144) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۲:۳۳:۳۴
چون بیشتر این نوع موسسه ها از مدیران بازنشسته بانکها و دیگر عوامل با نفوذ استفاده کرده. (4459604) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۶:۴۵:۵۸
چون موسسان چنین بنگاه هایی به مراکز قدرت در تمام دستگاهها متصل هستند. (4460030) (alef-11)
 
رشیدی
Germany
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۹:۱۷:۳۵
در خرم اباد نیز اخیرا موسسه ای بتاماینده سازان لرستان چندین شعبه زده واصلا مچوز بانک مرکزی ر اندارد وفقط یک کپی را پشت شیشه موسسه زده مبنی بز اینکه پزوندهای در یکی از قسمتهای بانک مرکزی در دست بررسی ذارد حال چرا مسولین مربوطه بر این گونه موسسات نظارت ندارند خدا می داند. (4460256) (alef-11)
 
Switzerland
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۱۹:۵۹:۴۳
برای سایر موسسات نیز باید نیروی انتظامی و قوه قضائیه قبل از اینکه موضوع بحرانی شود اینگونه عمل می کردند نه اینکه گذاشتند تا میلیاردها تومن پول خرد مردم را جمع کنند و شرایط فعلی را ایجاد نمایند. (4460312) (alef-11)
 
زارع
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۴-۱۴ ۲۳:۱۴:۳۸
كافي شهرداري كه تخصص بالايي در پلمپ واحد هاي كوچك تجاري در اپارتمان هاي مسكوني فعال هستند داره جريان أمور رو ب دست بگيره چون شناسايي واحد هاي تجاري تابلو دار ب نام موسسه براش اب خوردنه حالا چرا تا حالا فعال بودن خدا اعلم ب همه أمور ه (4460548) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.