نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 375591
گرمای آتشین و بحران مصرف
تاریخ انتشار : دوشنبه ۴ مرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۵۰
به دنبال گرمای آتشین که از اوایل دومین ماه تابستان بیشتر نقاط کشور را فرا گرفته، شاهد مشکلات عدیده‌ای هستیم. به طوری که آتش‌سوزی جنگل‌ها و مراتع، گرمازدگی و بالا رفتن مصرف آب و برق باعث ایجاد خساراتی برای مردم و طبیعت و حتی در یک مورد در اهواز منجر به فوت یک نفر بر اثر گرما شده است.

به گزارش روزنامه ایران،  از طرفی، جولان گرد و غبار در مناطقی از غرب و جنوب غربی کشور نیز همچنان ادامه دارد و در این مناطق مشکلاتی به وجود آمده است. با این حال، به دلیل بالا رفتن مصرف آب و برق که با گرمای شدید افزایش یافته، در برخی از مناطق خبرهایی از جیره‌بندی آب و قطع مقطعی برق می‌رسد که جا دارد، مردم در این زمینه صرفه‌جویی را سرلوحه برنامه‌های روزانه خود در این شرایط خاص آب و هوایی قرار دهند.

هشدار برای جیره‌بندی آب در استان مرکزی

در این خصوص، «محمود زمانی قمی»، استاندار استان مرکزی نسبت به جیره‌بندی آب در نقاط مختلف این استان هشدار داد و به ایرنا گفت: مصرف آب در بخش‌های خانگی، صنعتی و کشاورزی در این استان نامتعارف است و در صورت تداوم الگوی مصرف فعلی تا ۱۰ سال آینده تمامی منابع آبی استان خشک می‌شود. کشاورزان، صنعتگران و اقشار مختلف مردم همچنان نسبت به کمبود منابع آبی استان به باور کامل نرسیده‌اند و نیاز است که شرایط بحرانی این بخش در استان با حمایت دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ها برای مردم بیان شود.
مصرف آب در گلستان ۱۰ برابر استاندارد

با این حال، «مهیار خسروی»، معاون بهره‌برداری شرکت آب و فاضلاب گلستان نیز در گفت‌و‌گو با ایسنا، با اشاره به مصارف غیرمجاز از سوی مشترکان آب، خاطرنشان کرد: گاهی شاهد هستیم که برخی مشترکان تا ۱۰ برابر استاندارد آب مصرف می‌کنند. با توجه به شرایط منابع آب کشور، باید در جهت کنترل مصارف غیر استاندارد بازنگری شود. میزان استاندارد مصرف آب شرب در کشورها ۱۵۰ لیتر در شبانه روز است، اما مصرف به طور میانگین درایران ۱۹۰ لیتر در شبانه روز بوده و متأسفانه در گلستان، این میزان ۲۱۰ لیتر در شبانه روز است.
احتمال خاموشی در کهگیلویه و بویراحمد

از طرفی، «داود راهزادی»، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کهگیلویه و بویراحمد هم با تأکید بر اینکه مشترکان برق استان باید مصرف برق خود را بهینه کنند به ایسنا، گفت: متأسفانه مصرف برق در این استان نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد ۸ درصدی نشان می‌دهد که نگران‌کننده است. تنها راه جلوگیری از خاموشی‌های با برنامه در کهگیلویه و بویراحمد، مدیریت مصرف توسط خود مشترکان است. افزایش مصرف برق در این استان همانند برخی نقاط کشور به۲ دلیل افزایش دما و تغییر در الگوی مصرف مشترکان است.

قطع برق در رامهرمز در صورت صرفه‌جویی نکردن

همچنین«حمید عبیداوی»، رئیس اداره برق رامهرمز با بیان اینکه گرمای شدید، وضعیت پیک برق این شهرستان خوزستان را ۱۶ درصد افزایش‌ داده، تأکید کرد: در صورت رعایت نکردن مصرف درست برق توسط مردم و ادارات، برق شهرستان به طور حتم قطع خواهد شد. بسیاری از ادارات درصد بار مصرف آنها از ۲۰۰ درصد هم عبور کرده لذا در صورت رعایت نکردن، مجبور به قطع برق خواهیم شد. پیک اصلی ما در خوزستان از ساعت ۱۳ تا ۱۷ بعداز ظهر است، اما عمده مشکلات در وقت ظهر است که مردم باید همکاری کنند تا خاموشی نداشته باشیم.

مصرف برق در کردستان به مرز هشدار رسید

«محمد مصطفی نجفیان»، مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق کردستان هم از نزدیک شدن مصرف برق استان به مرز هشدار خبر داد و از مشترکان خواست، با مدیریت مصرف، این شرکت را در زمینه تأمین برق پایدار برای شهروندان یاری دهند. پیک مصرف برق استان در شب و از ساعت ۲۰ تا ۲۴ اتفاق می‌افتد و با توجه به اینکه این مصرف بیشتر مربوط به مشترکان خانگی است، انتظار می‌رود شاهد همکاری بیشتر شهروندان در این ساعت از شبانه روز باشیم.

طرح معضل آب فارس در شورای عالی آب کشور

همچنین «سیدمحمدعلی افشانی»، استاندار فارس نیز از مطرح کردن موضوع بحران آب استان در شورای عالی آب کشور خبر داد و بیان کرد: با طرح این موضوع تصمیمات لازم برای آن اتخاذ می‌شود. موضوع آبرسانی به روستاهای فارس نیز بسیار مهم و ضروری است. امسال ۳۰ هزار هکتار از اراضی استان زیرپوشش آبیاری نوین قرار می‌گیرد تا شاهد افزایش بهره‌وری مصرف آب در این بخش باشیم، ضمن اینکه در سفر اخیر معاون رئیس‌جمهوری به فارس، احیای تالاب‌های استان و اتمام سدهای در دست‌ ساخت موردبررسی قرار گرفت و تصمیماتی در این زمینه اتخاذ شد.

افزایش بیماری‌های تنفسی و ارتباط آن با ریزگردها

درهمین حال، «عبدالحسین طلایی‌زاده»، رئیس مرکز تحقیقات سرطان و آلاینده‌های محیطی و نفتی دانشگاه علوم پزشکی جندی‌ شاپور اهواز نیز به ایسنا، گفت: گرد و خاک و آلودگی بیش از حد معمول در خوزستان به طور یقین باعث افزایش ابتلا به بیماری‌های تنفسی وسرطان می‌شود اما این ارتباط باید به طور دقیق بررسی شود.
طلایی‌زاده با تکذیب اینکه وجود ریزگردها و آلودگی هوا در خوزستان باعث ایجاد یک سونامی سرطان در استان شده، تصریح کرد: گرد و خاک و آلودگی بیش از حد معمول در خوزستان به‌طور یقین باعث افزایش ابتلا به بیماری‌های تنفسی و سرطان می‌شود، اما برای نتیجه‌گیری در خصوص ارتباط مستقیم شیوع این پدیده‌ها با یکدیگر باید بررسی و تحقیق انجام شود و اکنون نمی‌توان با قاطعیت دراین باره پاسخ داد.

فعالیت «مونسون» در مرزهای دریایی سیستان و بلوچستان

«محمدرضا امیرمرادی»، مدیرکل هواشناسی سیستان و بلوچستان نیز به ایسنا، اعلام کرد: براساس تحلیل آخرین نقشه‌های پیش‌یابی هواشناسی، فعالیت «مونسون» در مرزهای دریایی، جنوب وجنوب شرق کشور تا پایان هفته ادامه دارد و باعث ناپایداری شدید همراه با رگبار باران و رعد و برق در این استان خواهد شد. انتظار داریم تا روزهای پایانی هفته شاهد تندباد موقتی درنیمه جنوبی وارتفاعات نواحی مرکزی استان باشیم.

تدوین سند ملی منشأ گرد و غبار در ۱۶ استان

سند ملی منشأ گرد و غبارعلاوه بر ۱۲ استان غربی در البرز، اصفهان، آذربایجان غربی و شرقی نیز تکمیل شد. به گزارش ایسنا، «ضیاء‌الدین شعاعی»، مدیرطرح ملی مقابله با پدیده گرد و غبار اظهار داشت: شناسایی کانون‌های گرد وغبار در ۱۶ استان به اتمام رسیده و توانسته‌ایم این برنامه را حداقل در نصف کشور به تصویب برسانیم.
شعاعی افزود: تصویب آیین نامه مقابله با گرد و غبار در دولت دست ما را باز کرده و امیدواریم بتوانیم برنامه جامع را عملیاتی کنیم. همچنین طرح تدوین سند ملی منشأ گرد‌و‌غبار در نیمی از کشور انجام شده و در حال حاضر ۱۲ استان غربی دارای سند منشأ هستند که به محض فراهم شدن بودجه این برنامه را اجرایی خواهیم کرد.

مدیر طرح ملی مقابله با پدیده گرد و غبار با اشاره به اینکه سند منشأ سیستان آماده شده گفت: امیدواریم طی یکی -‌ دو ماه آینده این سند هم نهایی وعملیاتی شود. وی با بیان اینکه اولویت با سیستان و بلوچستان است، تصریح کرد: مطالعات مربوط به این استان آماده و مکانیزم‌ها پیش‌بینی و منشأ گرد وغبار داخلی به طور کامل مشخص شده، امیدواریم با افغانستان نیز کمیته کارمشترک تشکیل دهیم، البته تاکنون برای تثبیت گرد وغبار اقدام‌هایی انجام داده‌ایم.

مدیرطرح ملی مقابله با پدیده گرد‌وغبار سازمان محیط زیست با اشاره به اینکه بخشی از گرد وغبار استان منشأ خارجی دارد، افزود: با وجود اینکه هامون حوزه گرد وغبار است، منشأهای جدی خارجی نیز وجود دارد و زابل در طول ۲۰ سال گذشته، ۳۰۰ روز همراه با گرد وغبار داشته است. شعاعی با یادآوری اینکه آبگیری ۱۴ درصدی هامون توانسته تأثیرات مثبتی در کنترل گرد وغبار داشته باشد، افزود: منشأهای گرد وغبار سیستان به طور کامل روشن است که از هرات بارگیری شده و هامون به شرایط گرد وغبار امسال بهبود بخشیده است.

دردسر گرما و گرد و غبار در قم

استان قم هم این روزها هوای گرم را تجربه می‌کند، شهر زیارتی قم دیروز یکشنبه بنابر اعلام سازمان هواشناسی ۴۵ درجه بود و امروز دوشنبه هم انتظار می‌رود بیشینه دما در همین حد باشد. این در حالی است که گرد و غبار از دیروز میهمان این استان است، به گونه‌ای که افق دید روز یکشنبه در قم به ۷۰۰ متر کاهش یافت.

«سیدمحمد ارجمندزاده» مدیر دفتر بازار برق شرکت توزیع برق قم در گفت‌و‌گو با «ایران» تصریح کرد: دمای هوا در ایستگاه‌های هواشناسی ۴۵ درجه ثبت شده، اما دمای هوای قم در این روزها به ۴۷ درجه نیز رسیده است. امسال درکنار گرما، مشکل بزرگتر ما گرد و غباری است که استان را فراگرفته و مزید بر علت شده است. وی با اشاره به اینکه تعرفه برق برای مشترکان قمی از اول خرداد تا پایان شهریور ماه با تعرفه ۴ گرمسیری محاسبه می‌شود، افزود: این عوامل دست به دست هم داده تا مصرف برق از اول تیرماه تاکنون نسبت به مدت مشابه سال قبل با افزایش ۸ درصدی روبه‌رو شود. گفتنی است، از سال گذشته تعرفه برق مشترکان قمی از۳ گرمسیری به ۴ گرمسیری تغییر پیدا کرده است، اگر هزینه برق برای یک خانواده قمی با خانه معمولی و یک کولر گازی پیش از تغییر تعرفه ۲۰۰ هزار تومان بود، امسال به ۶۰ هزار تومان کاهش یافته است. این مسأله حتی بر شیوه ساخت و ساز نیز تأثیر گذاشته و در ساخت‌و‌سازهای جدید قم اکثر سازندگان به سمت استفاده از تجهیزات کولر گازی سوق پیدا کرده‌اند.

درست است که مشکلی برای تأمین برق در یک ماه اوج گرما در قم نیست، اما مردم توجه داشته باشند اگر کمی صرفه‌جویی کنند و لااقل در ساعات پیک مصرف از مصارف غیر ضروری خودداری کنند احتیاج به سرمایه‌گذاری هنگفت برای گذر از بحران نیست.

در همین حال، «محمد نظر زاده» معاون بهره‌برداری آبفای قم نیز از افزایش ۱۲/۸ درصدی مصرف آب در ۱۲ روز گذشته در این استان خبر داد و افزود: این افزایش مصرف به دلیل افزایش دما بوده است. مصرف آب در تیرماه امسال در قم نسبت به ماه مشابه سال قبل تغییر محسوسی نداشته است. سرانه مصرف آب شرب هر نفر قمی در شبانه روز ۱۵۹ لیتر است.
 
کلمات کلیدی : مصرف انرژی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۵-۰۵ ۰۰:۱۳:۵۸
برای تولید وتهیه وسایل برقی کم مصرف باید توان داخلی برای تولید این وسایل باید سرمایه گذاری شود وعملا وسایل برقی موجوددررده Aانرژی نیستند (3845421) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.