نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 332697
مدیران بانکها از افتتاح سپرده بالاتر از ۱۸ درصد خودداری کنند
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۹ بهمن ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۰۰
رئیس‌کل بانک مرکزی از مدیران‌عامل بانک‌های دولتی، خصوصی و موسسات اعتباری خواست از روز اول اسفند به نرخ سود سپرده‌ها و تسهیلات توافق ‌شده، پایبند و متعهد باشند و از افتتاح حساب‌های سپرده یک ساله بالاتر از ۱۸ درصد و حساب‌های کوتاه مدت بالاتر از ۱۰ درصد خودداری کنند.

به گزارش روابط عمومی بانک مرکزی ولی‌اله سیف در نشست مدیران‌عامل بانکهای دولتی و خصوصی با بیان اینکه با کاهش تورم می‌بایست نرخ سود بانکی نیز نزولی شود، افزود: منفی بودن سودهای بانکی در طول سال‌های بعد از انقلاب به‌ استثنای برهه‌های کوتاه، مشکل نظام بانکی بوده است لیکن اکنون با توجه به کنترل تورم در دامنه ۱۳ درصد، پرداخت سود‌های بالاتر از درصد توافق‌ شده به سپرده‌های بانکی، غیرمنطقی و فاقد توجیه اقتصادی است.

وی افزود: فاصله فاحش بین نرخ تورم و نرخ سود بانکی، مشکلی است که باید منشاء آن را در حجم دارایی‌های منجمد و راکد، تنگنای مالی و رقابت ناسالم شبکه بانکی برای پرداخت سودهای خارج از مصوبات شورای پول و اعتبار جستجو کرد؛ البته در این میان، بانک مرکزی تصمیم‌های جدیدی به‌ویژه طی ۶ ماه گذشته درخصوص تحولات بازار بین بانکی و تحریک تقاضا از طریق تامین مالی و پرداخت تسهیلات، اتخاذ کرده و خوشبختانه نتایج آن در اقتصاد هویداست.

*انتقاد از منفی بودن صورت‌های مالی و سبقت گرفتن بانک‌ها در جذب سپرده‌ها

سیف با انتقاد از منفی بودن صورت‌های مالی و سبقت گرفتن بانک‌ها در جذب سپرده‌ها، تصریح کرد: نقطه شروع انحراف در عملکرد بانک‌ها، تمرکز افراطی بر رشد سپرده‌هاست که متاسفانه در گذشته بانک مرکزی‌ نیز به انحاء مختلف، مشوق این نوع عملکرد بوده است. در حالی که در هیچ جای جهان، رقابت بانک‌ها فقط براساس رشد سپرده‌ها نیست و اکنون آثار منفی این موضوع با عجین شدن سایر مشکلات ساختاری، دو چندان شده است.

رئیس‌کل بانک مرکزی نقش مدیریت را در بنگاه‌های اقتصادی حفظ منافع تمامی ذی‌نفعان دانست و افزود: در هر بانکی، سه گروه اصلی ذی‌نفع «سپرده‌گذار»، «سهام‌دار» و «گیرنده تسهیلات» وجود دارد و مدیریت بانک موظف است با رعایت ضوابط، حافظ حقوق همه این گروه‌ها باشد.

وی با تاکید مجدد بر اینکه مدیران‌عامل بانک‌ها به توافق خویش در خصوص کاهش نرخ سپرده های بانکی و تسهیلات پایبند باشند، افزود: انتظار می‌رود ضوابط بانک مرکزی و خطوط قرمز این نهاد سیاستگذار حفظ شود البته خوشبختانه نشست شورای بانک‌های خصوصی و دولتی و انتشار توافقنامه در خصوص کاهش نرخ سپرده ها مطلوب و موید این موضوع بوده و در شرایط حاضر، فضای مثبت ایجاد کرده است.

سیف با تایید تصمیمات اتخاذ شده بانک‌ها درباره نرخ سود سپرده‌های بانکی در جلسه شورای پول و اعتبار، خاطرنشان کرد: شورای پول و اعتبار و بانک مرکزی از مواضع بانک ها حمایت می‌کند لیکن باید در اطلاع رسانی، همه جوانب در نظر گرفته شود و نباید سپرده گذاران احساس کنند به نفع بانک‌ها و به ضرر آنها تصمیم گرفته شده است. بلکه هدف اصلی این بوده است که نرخ سود تسهیلات کاهش پیدا کند و تولید از این اقدام منتفع شود.

رئیس شورای پول و اعتبار با تصریح اینکه همه بانک ها باید با عمل به توافق خود از خدشه دار شدن اعتبار نظام بانکی جلوگیری کنند، گفت: نباید با تفسیرهای شخصی و سلیقه‌ای حیثیت نظام بانکی را تضعیف کنند ضمن آنکه آرامش در اقتصاد مهمترین اصل برای بانک مرکزی است و همگان باید این اصل را در اظهارنظرها و تصمیم‌ها لحاظ کنند.

سیف ضمن تشکر از مدیران عامل بانک ها برای همگرایی در خصوص کاهش نرخ سود سپرده ها، افزود: در روز اول اسفند بانک ها از افتتاح حسابهای سپرده یک ساله بالاتر از ۱۸ درصد جداً خودداری کرده، همچنین تمام سپرده های قبلی که مغایر این تقسیم بندی عمل می کرد یعنی مثلاً به اسم یک ساله باز شده ولی اجازه کاهش و افزایش دارند نیز از حالت یکساله خارج و به سپرده کوتاه مدت سه ماهه تبدیل شود و در نتیجه نرخ سود آنها حداکثر ۱۰ درصد خواهد بود.

وی افزود: در روز اول اسفند افتتاح سپرده سرمایه‌گذاری بلندمدت یکساله که عملاً مکانیزم سپرده کوتاه مدت را داشت، متوقف شود و گشایش اینگونه سپرده ها با مکانیزم سپرده کوتاه مدت سه ماهه با سود پرداختی حداکثر ۱۰درصد انجام شود.

رئیس کل بانک مرکزی بانک ها را به رقابت در سودآوری از طریق ارایه محصولات و خدمات خاص و متنوع توصیه کرد و گفت: توجه صرف نظام بانکی به جذب سپرده از طریق افزایش مخرب سودهای بانکی یک چالش اساسی است و می بایست بانک ها روش های دیگری برای سود آوری از جمله توجه به افزایش درآمد کارمزد خدمات که در عرف بین‌المللی رایج است را مدنظر قرار دهند.

سیف با بیان اینکه مبنای تصمیم درخصوص میزان نرخ های سود مصوب، نرخ تورم در کشور است، گفت: نرخ تورم، روند کاهش تدریجی دارد و امیدواریم ادامه این روند و انضباط حاکم در بازار و اقدامات دیگر بانک مرکزی، نرخ‌های سود با توجه به تحولات متغیرهای کلان اقتصاد، تعدیل شود.
۱۳۹۶/۰۶/۱۲ ۱۳:۰۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۱۱ ۱۶:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۸ ۱۷:۳۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۷ ۱۲:۱۰
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۶ ۱۴:۰۳
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۳ ۰۸:۱۷
 
۱۳۹۶/۰۶/۰۱ ۱۳:۱۵
 
۱۳۹۵/۰۴/۰۳ ۱۱:۰۹
 
۱۳۹۵/۰۳/۲۷ ۱۱:۰۸
 
۱۳۹۴/۱۱/۲۷ ۱۶:۱۵
 
 
کلمات کلیدی : بانك مركزي ، سود سپرده ، نرخ سود ، سود بانكي ، سود تسهیلات
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۱:۴۴:۴۶
من یک سوال دارم
مگر ما پولمان را در بانک میگذاریم که فقط تورم را کنرل کنیم؟ و ارزش پولمان پایین نیاید؟ مگر همین بانکها با پول ما فعالیت اقتصادی نمیکنند و سود نمیبرند؟

حالا یک محاسبه ساده :
میپذیریم تورم 13 درصد ( که در بطن جامعه حدود 20 درصد است ) ، یعنی من پولی را که با زحمت و بعنوان سرمایه گذاری و دریافت سود حلال در بانک میگذارم باید فقط 5 درصد سود سالانه داشیته باشد؟؟؟؟
خود شما میپذیرید که تورم 13 درصد و سود سپرده 1 ساله 18 درصد ، پس سالی 13 درصد ارزش پول من کم میشود و در حقیقت سود اصلی من سرمایه گذار فقط 5 درصد است!
ایا خود دولت هم وقتی میخواهد در جایی سرمایه گذاری کند به امید 5 درصد سالیانه این کار را میکند؟
آیا یک میوه فروش یا سوپر مارکتی یا رستوران یا ... سود 5 درصد سالیانه دارند؟

این پول ها سرمایه و نتیجه زحمت ملت است و حداقل باید بین 10 الی 15 درصد سود داشته باشد ، یعنی 23-28 درصد سود سپرده سالیانه ... (3551963) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۱:۵۲:۲۰
سئوال اینست که اگر بانکها خلاف این دستور عمل نمایند چه تبعاتی برای آنها خواهد داشت ؟ (3551980) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۲:۳۸:۱۲
سود وام چی؟ (3552062) (alef-3)
 
آریابان
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۲:۵۵:۵۰
واقعا عامۀ مردم چطوری باید از راه گوش !!!! باور کنن که تورم کاهش یافته، در حالیکه از همون اول روز که وارد سوپر محله شون میشن با رگ و پوست خودشون بوضوح مشاهده میکنن که قیمت ده، پانزده قلم کالای مورد نیاز روزمرۀ همیشگی اونها گرونتر از دیروز شده !!!! ؛
البته دراونطرف قضییه ، دولت با توسل باینکه میانگین قیمت حدود 400 قلم کالای مریخی !!! (که عامۀ مردم حتی نام !!!! اونها رو هم هرگز نشنیده اند) کاهش یافته با افتخار اعلام میکنه که شاخ غول تورم !!! دیگه شکسته شده و بنابراین نرخ سود سپرده ها هم باید بصورت دستوری !!! کم بشه تا از این ببعد مردم دیگه نتونن بر روی چندر-غاز سود بانکی کمک خرج ماهانه شون حساب کنند و..... !!!!؛ (3552088) (alef-11)
 
معلم
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۵:۵۱:۵۱
سوال دیگراز آقای سیف؟ اگر بانک ها سپرده های سر رسید نشده یکساله با قابلیت دریافت و پرداخت را تبدیل به سپرده های کوتاه مدت سه ماهه کنند دقیقا خلاف نص صریح قرار داد خود راانجام داده اند و بر اساس مواد قانون تجارت امکان طرح دعوی در محاکم بر علیه آنان وجود دارد.آیا بانک مرکزی پاسخگو خواهد بود؟با این اوضاع و احوال هیچ قرار داد دیگر در امان از دخالت های دستوری و دولتی نخواهد بود.آیا سود تسهیلات قدیمی هم بر اساس دستور جدید کاهش خواهد یافت؟ مسلما که نه. (3552310) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۶:۱۲:۱۱
چطور زمانی که تورم 40% بود سود بانکی 43% نشد ؟ (3552346) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۱۸:۵۶:۴۸
فقط یک سوال :
پس چرا وقتی که قیمت ارز و غیره سه چهار سال پیش سه چهار برابر شد به زور یکی دو درصد بردند بالا واصلا نمیگفتند (نرخ تورم با سود بانکی هماهنگ نیست) و عده ای واقعا مغبون شدند ولی الان شدیدا در التهاب هستند که مبادا کمی خیال سپرده گذار راحت باشه!! و ضمنا به این نکته دقت کنید که در اون زمانها سپرده ها پنج ساله بود و الان شده یکساله تا مبادا بانک ریالی ضرر نکند!!
.......... (3552553) (alef-11)
 
علی اکبر
۱۳۹۴-۱۱-۲۹ ۲۲:۱۳:۵۱
من هزینه ای روزمره را مرتب یادداشت میکنم حاضرم به هرموسسه ای ارائه دهم سالهای 93و94دقیقا هزینه های زندگی بنده که فقط بخورنمیراست ازدوبرابرهم تجاوزکرده ازدید من سالی 50درصد تورم هست بعنوان مثال به قبضهای اب نگاه کنید بدون افزایش مصرف زمستان 92بابت 43روز 70000تومان زمستان 94بامصرف کمتر 198300تومان بابت 31روز خودتانمحاسبه نمائید مابقی را .البته مصرف فوق برای چند واحد میباشد . (3552782) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۱-۳۰ ۰۰:۰۷:۵۸
من نفهمیدم دقیقا چی شد. رییس بانک مرکزی خواست از ... خودداری کنند؟؟؟؟ این چه جور دستوریه؟؟؟ یعنی در برخی موار اگر خلاف کردند اشکالی نداره؟؟؟
خداوکیلی اینا تو بدیهیات مدیریت هم اشکال دارن و قوانینشونم تعارفیه. (3552897) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.