نظر منتشر شده
۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 441407
فیلمبرداری با تلفن همراه در حین حوادث ،خوب، بد، زشت
سارا زیبا کلام، 15 بهمن 95
تاریخ انتشار : جمعه ۱۵ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۵۹
در حادثه اخیر آتش سوزی و فرو ریختن ساختمان پلاسکو، ‌یکی از مواردی که خیلی به آن اشاره شد، بحث تجمع افرادی بود که برای دیدن سانحه گرد هم آمده بودند. در میان آن جمع هم بحث دیگری که شکل گرفت مربوط به افرادی بود که با گوشی تلفن همراه، مشغول فیلم برداری بودند.

به آن ها ایرادهای فراوانی وارد شد. همیشه همینگونه است. در حوادث و سوانح عده ای هستند که بجای شماره گیری نیروهای کمکی، مشغول فیلم برداری از ماوقع می شوند. ایراداتی که به اینها وارد است مشخص است و همیشه بوده. برای برخی از این افراد اینگونه رفتار کردن، تا جایی جزو وابستگی و عادت آنان به گوشی همراهشان شده است که گویا بخشی از هویت آنان را تعریف می کند.

اینکه همیشه آماده هستند و دست به گوشی تا هرگونه استفاده از آن را در اسرع وقت از دست ندهند. برخی از این افراد هم در امر فیلمبرداری در حوادث، به نوعی فخرفروشی دچار شده اند. اینکه مدام بگویند «من خودم در فلان صحنه از فلان حادثه حاضر بودم»! یکی از بزرگترین ایرادات اینگونه فیلمبرداری ها با گوشی همراه، نقض حریم شخصی و خصوصی افراد است.

اما اگر منصفانه نگاه کنیم، بخشی از این مسٔله هم ناگزیر است و تماما هم منفی نیست. اصلا از این جهت که تلفن همراه یک رسانه ارتباطی است، بخشی از این ماجرا به گونه ای خودجوش بوجود آمده است. مردم با فیلمبرداری از حوادث در زمان های خاص، با یکدیگر نوعی ارتباط تصویری برقرار می کنند که بسیار گویاتر، موثرتر و مستقیم تر از کلام یا نوشتار است. آن ها بدینوسیله، در هر زمان و هر مکانی که باشند بلافاصله می توانند وقایع اطراف را ثبت کنند. معمولا وقتی یک اتفاق نادر بوقوع می پیوندد، خبرنگار یا عکاس حرفه ای در محل واقعه حاضر نیستند و بلکه همین مردم عادی هستند که با تصویربرداری یا فیلم برداری خود، لحظات نادری را ثبت می کنند وکار یک خبرنگار یا عکاس را انجام می دهند و از نگاه خاص خود،مفسر و منتقد اجتماعی می شوند. به دلیل اهمیت همین موضوع است که حتی خبرگزاری های معتبر بین المللی، از این تصاویر و فیلم ها استفاده کرده وخریدار آن هستند تا اخبار خود را تکمیل نمایند.

و اما عده ای معتقدند که این ماجرا یعنی فیلمبرداری مردم از یک اتفاق در حین بروز حادثه، در ایران به مراتب بیشتر از وقوع آن در کشورهای اروپایی ست. اگر این آمار درست باشد شاید بتوان علت آن را در چگونگی، کیفیت و کمیت پخش اخبار در ایران جستجو کرد. بدین معنا که شاید مردم بدنبال ثبت مدارکی شخصی و مطمئن از حوادث هستند. شاید منابع و رسانه های خبری ما نتوانسته اند آنقدر که باید، اعتماد ملت را جلب کنند تا جایی که برای هر سانحه ای خودمان بدنبال حقیقت هستیم تا اینکه تکیه بر واگویه ی این حقیقت توسط رسانه ها باشیم.

در هر حال آنچه مشخص است این است که این استفاده خاص از گوشی تلفن همراه، هم می تواند مثبت باشد و هم منفی. اما بطور مسلم برای استفاده از سیستم تصویربرداری تلفن همراه باید فرهنگ سازی شود.
 
 
کلمات کلیدی : پلاسکو + آتش‌سوزی + فیلمبرداری+ عکس سلفی
 
عطا
۱۳۹۵-۱۱-۱۵ ۱۰:۲۵:۳۶
میگن هرانچه را که برای خود نمیپسندی برای دیگران نیز مپسند
اون کسی که در بدبختی های دیگران به جای کمک فیلم میگیره باید ببینه اگه اون بدبختی برای خودش پیش بیاد دوست داره دیگران جای کمک کردن ازش فیلم بگیرن (4148772) (alef-3)
 
آریابان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۵ ۱۴:۳۳:۴۹
در این راستا که فیلمبرداری ایرانیها از حوادث به مراتب بیشتر از اروپاییهاست باید افزود درحالیکه اینهمه شاخه های هنری گوناگون و متنوع وجود داره ، از نقاشی و خطاطی گرفته تا مجسمه سازی و معرق کاری و ... ، ولی ظاهرا اکثریت جوانان ما فقط به 3 شاخۀ هنری شدیدا مشغولند و دل بسته :
موسیقی ، عکاسی و هنرپیشگی (البته اونهم بویژه با گرایش عمدتاسینمائی وبسیار بیشتر از تئاتر) !!!! ؛ (4149087) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۵ ۱۹:۳۶:۴۴
بحث فیلمبرداری و..خیلی تکراری شده مردم خودشون میدونن نمیشه اجبار کرد چیزی رو (4149461) (alef-3)
 
آقای دوربینی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۶ ۱۱:۵۹:۲۲
علت این موضوع از چند بعد قابل بحث است :
1- شاید مردم به اخبار و صدا و سیما اعتمادی ندارند و می خواهند خودشان اصل واقعه را بصورت مستند به اطلاع دوستان برسانند.
2- شاید صدا و سیما خبرنگاران زبده و دوربین به دست و اکتیو به تعداد فراوان که تمام جوانب امر را بررسی کند ندارد یا انتظار مردم بیش از این است.
3- شاید از تفسیرهای سیاسی و به نفع خود صدا و سیما از وقایع خسته شده اند.
4- شاید مردم می بینند خود مسوولین عاشق فیلمبرداری و دیده شدن در تلویزیون هستند و اونوقت به مردم میگن نزدیک نشین.... (4150408) (alef-11)
 
بشیر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۲۱ ۰۸:۱۱:۲۲
سرکار خانم زیبا کلام با تشکر از پرداختن به موضوع ، در عصر ارتباطات در فضای مجازی باید همواره صداقت و شفافیت دولتها مد نظر باشد.
اما تمام اینها دلیل نمی شود تا در اینگونه مواقع ، برای یاری و امداد در صورت عدم حضور مسئولین مربوطه و امدادی از وظیفه انسانی برای یاری و امداد و پیشگیری از وقایع بعدی تحت الشعاع قرار گیرد ما یک انسانیم و در محیط زندگی خود مسئولیت اجتماعی داریم .
در یک صحنه تصادف امداد مهم تر از این کار است و در درگیری بین افراد پیشگیری سنجیده بهتر از گسترش دامنه ان می باشد
البته همانطور که شما اشاره فرمودید یک مقدار به عدم اعتماد به منابع رسمی اطلاع رسانی می باشد
این اقدام در یاری رساندن به دستگاههای مسئول نظارت و امور انتظامی و قضایی نقش بسیار مفیدی را دارد به نحوی امکان بازبینی و بررسی چامعه شناسی و مدیریت رفتارهای اجتماعی نیز تاثیر قابل توجهی را خواهد داشت (4157796) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.