اگر دغدغه ترافیک، تامین آب شرب، سهم آورده، دفترچه اقساط و دلمشغولیهای دیگر نباشد این پردیس میتواند به بهشت ۶۰۰ هزار نفری تبدیل شود.
به گزارش ایسنا، بلوکهای ساختمانی سربرآورده از دل کوههای شمال شرق تهران مرغوبترین و در عین حال جنجالیترین واحدهای مسکن مهر محسوب میشود. اینجا پردیس است که به گفتهی مسوولان شهرهای جدید در آینده نزدیک ارزش افزوده آن به شدت بالا میرود. از آزادراه نسبتا گران قیمت با عوارض ۳۵۰۰ تومانی تهران به سمت این شهر جدید فقط ۱۵ کیلومتر راه است. برای تهرانیهایی که میخواهند هوای خنکتر و پاکتری را استثمام کنند و در عین حال زیاد از شهر مادر دور نباشند پردیس بهترین گزینه است اما ماجرا به این سادگیها هم نیست. تا امروز فقط ۱۸هزار واحد مسکن مهر افتتاح شده و بیش از ۶۳ هزار واحد هنوز تکمیل نشده است. با این حال دلالها فیتیله قیمتها را هر روز بالا میکشند. مثلا در فاز ۱۱ که هنوز سوت و کور است قیمتهای تا ۱۰۰ میلیون تومان برای بعضی واحدها تعیین کردهاند.
پردیس با افق جمعیتی ۵۳۰ هزار نفر قرار بود به عنوان بزرگترین شهر اقماری جدید در شرق استان تهران مدل کرج را برای کلانشهر تهران ایفا کند اما ظاهرا خطوط ارتباطی کافی را برای این نقش در اختیار ندارد. بزرگراه تهران ـ رودهن همین الان هم با حجم نسبتا زیاد خودرو مواجه است و تنها آزادراه پردیس به دلیل عوارض بزرگراهی، خلوت است که احتمالا بعد از اسکان جمعیت پردیس باید منتظر ترافیک در این مسیر هم باشیم. البته برخی افراد گمانه زنیهایی از سکونت یک میلیون نفر طی سالهای آینده در پردیس دارند اما جمعیت فعلی این شهر چندان زیاد نیست. طبق آمار سال ۱۳۹۴ حدود ۱۰۴ هزار نفر در پردیس ساکن بودهاند اما روزانه ۱۴ خانوار جدید به این شهر اضافه میشود که قطعا نیاز به مترو خواهند داشت؛ مترویی که از حد مطالعه و حرف فراتر نرفته و مجلس میگوید قرار گرفتن پروژه قطار پردیس در لایحه بودجه سال ۹۷ منوط به بهرهبرداری از پروژه هشتگرد و خروج آن از لایحه است.
نگرانی از رفت و آمد ساکنان آینده پردیس زمانی بیشتر میشود که بدانیم زیرساختها و روبناهای مسکن مهر این شهر رو به تکمیل است و طبق وعده مدیرعامل شهرهای جدید از این پس هر ماه در کلیه فازهای پردیس افتتاح خواهیم داشت. اختصاص ۲۰۰ میلیارد تومان برای تکمیل زیرساختها و افزایش وام از ۳۰ به ۴۰ میلیون تومان نقش مهمی در سرعت گرفتن پروژهها داشت؛ تا جایی که پیمانکاران پردیس شبانهروز در حال کار هستند. از اسفندماه سال گذشته به این طرف چهار افتتاح در پردیس انجام شده که ۵۲۰۰ واحد تحویل داده شده است و مجموع افتتاحها را به بیش از ۱۸ هزار واحد رسانده است.
البته دولت قبل زمانی که در انتهای سال ۱۳۹۱ کلنگ پردیس را به زمین زد قول داده بود مسکن مهر پردیس را ۱۸ ماهه تحویل می دهد اما ظاهرا توپوگرافی خشن کوههای این شهر را در نظر نگرفته بودند؛ چرا که بنا به گفته پیمانکاران، مهمترین مانع در کاهش سرعت پروژهها به جغرافیای سخت پردیس مربوط میشد. اقلیمی که نهایتا با طولانی شدن مدت زمان تکمیل واحدها تاثیر خود را بر روی قیمت مسکن مهر گذاشت و دولت را مجبور کرد در فاز ۱۱ سهم آورده را از حدود ۲۵ میلیون تومان به حدود ۳۷ میلیون تومان برساند. فاز ۸ نیز ابتدا ۳۲ میلیون تومان بود، بعد به ۴۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و سپس بر اساس متراژ واحدها به ۶۵ تا ۷۹ میلیون تومان افزایش یافت. تسهیلات هم از ۲۵ به ۳۰ و سپس به ۴۰ میلیون تومان رسید. البته مدیرعامل عمران پردیس میگوید قیمتهای اعلامی اولیه علیالحساب بوده و این موضوع در قراردادها قید شده است. سعید غفوری بیان میکند: این قیمتها باید در همان سال ۱۳۹۲ محاسبه و به مردم اعلام میشد که مدیران وقت در اعلام آن کوتاهی کرده اند.
از این گذشته، پردیس بنا به گفتهی وزیر راه و شهرسازی با مشکل تامین آب مواجه است؛ زیرا برای بیش از ۵۰ هزار نفر آب ندارد اما قرار است در آینده جمعیتی ۵۳۰ هزار نفری را در خود جای دهد. با این حال بعد از افتتاح تصفیه خانه پردیس در ۲۰ خرداد ۱۳۹۶ توسط جهانگیری و چیت چیان، آب شرب برای جمعیتی حدود ۱۲۵ هزار نفر در این شهر جدید قابل تامین است و در صورت افتتاح دو طرح دیگر از جمله تصفیه خانه جاجرود میتوان امیدوار بود که مشکل تشنگی پردیس به طور کامل رفع شود. مدیرعامل شهرهای جدید هم میگوید: مشکلی برای تامین آب شهر پردیس وجود ندارد.
عباس آخوندی نگرانی دیگری هم برای پردیس دارد. او میگوید: «در جریان توسعه مسکن مهر شهر جدید پردیس ۳۱۹ بلوک ساختمانی ۱۰ و ۱۵ طبقه احداث و یا درحال تکمیل داریم که وضعیتی مشابه ساختمان پلاسکو دارند. در مرکز شهر تهران وقتی پلاسکو آتش گرفت اینگونه دچار معضلات شدیم، حال شما امکانات شهرداری پردیس را در نظر بگیرید، اگر حادثه ای مشابه پلاسکو رخ بدهد چه باید کرد. »
سال گذشته یکی از پرچالشترین سالها برای مسوولان شرکت عمران بود؛ چرا که ساکنان پردیس به طور مکرر جلوی درب وزارت راه و شهرسازی و مجلس شورای اسلامی تجمع کردند. متنقاضیان حتی نمایشگاه مطبوعات را هم بی حاشیه نگذاشتند و رییس کل بانک مرکزی را حین بازدید از نمایشگاه دوره کردند و بابت سود تاخیر بازپرداخت تسهیلات او را مورد انتقاد قرار دادند.
با تمام مشکلات، پردیس رو به پایان است. بنا به گفته مدیرعامل شهرهای جدید از ۸۱ هزار واحد مسکن مهر پردیس ۴۰ هزار واحد به مرحله نازک کاری رسیده که شاید اگر دیگران بودند، در همین مرحله تحویل میدادند ولی ما این کار را نمیکنیم. زیرا تا زمانی که زیرساختها و روبناها را آماده نکنیم واحدها را تحویل نمیدهیم.
محسن نریمان در جریان افتتاح ۶۵۰ واحد واقع در فاز ۵ بیان کرد: از خبرنگاران عزیزی که اینجا حضور دارند، دعوت میکنیم ماه بعد در محلهای دیگر شاهد افتتاح و اسکان متقاضیان در محله دیگر باشند. کارهای ما هم نمایشی نیست. بعضیها میگفتند شاید برای انتخابات داریم افتتاح میکنیم اما الان که دیگر انتخابات نیست. موضوعی که در افتتاحهای اخیر در فازهای مختلف پردیس تداعی میشود، این است که توانستیم مهمترین مسئله که مشکل زیرساخت بود، از جمله انتقال برق، تامین آب، شبکههای فاضلاب، راههای ارتباطی و ... را تامین کنیم.
با این اوصاف بهشت شمال شرق تهران در آینده نزدیک میزبان جمعیتی حدود ۶۰۰ هزار نفر خواهد بود که اگر قرار گرفتن در گسل دماوند، ترافیک و بالا بودن عوارض آزادراه به دغدغههای اصلی آنها تبدیل نشود میتوانند از چشمانداز زیبا و هوای سالم این شهر لذت ببرند.
انتهای پیام