نظر منتشر شده
۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 302104
جزئیات دستگیری معلمان ایرانی در امارات
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۳ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۳۶
چهارشنبه گذشته ۹ معلم ایرانی که در مدارس ایرانی در امارات تدریس می‌کردند به دلیل نداشتن ویزای العین بازداشت شدند.

با وجود آنکه معاون کنسولی، امور مجلس و ایرانیان وزیر امور خارجه از تلاش ها برای آزادی معلمان ایرانی در شهر العین ابوظبی در امارات عربی متحده خبر داد و گفت: تلاش می کنیم فردا و حداکثر بعد از تعطیلات این معلمان آزاد شوند و در درجه دوم هدف ما این است که به کار خود ادامه دهند، اما پیگیری های این پایگاه خبری حکایت از آن دارد که این معلمان تا روز دادگاه آنان که یکشنبه هفته آینده می باشد در بازداشت به سرخواهند برد و مقامات ایرانی به دلیل سختگیری های قاضی مربوطه نتوانستند مدارک مورد نیاز جهت کفالت معلمان را فراهم نمایند .

محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت درباره آخرین وضعیت پیگیری معلمان بازداشت شده در امارات، گفت: وزارت امور خارجه این مسئله را با جدیت دنبال می‌کند. اما براساس پیگیری های خبرنگار این پایگاه حکایت از آن دارد که سرپرست مدارس ایرانی در امارات نیز به جهت قبول مسئولیت کفالت این معلمان دستگیر و راهی زندان شده است.

یک منبع آگاه طی گفت و گویی با خبرنگار پایگاه ۵۹۸ به بیان جزئیات دیگری از ماجرای دستگیری معلمان ایرانی در امارات پرداخت و گفت: واقعیت امر این است که از سالیان گذشته مرکزیت مدارس ایرانی در دبی بوده است و سرپرستی مدارس ما بر مدارس دبی ،شارجه، ابوظبی و العین نظارت می کرد.

ایشان افزودند: حدود ۵۰۰ معلم و چند هزار دانش آموز در امارات حضور دادند و بزرگترین کلونی ایرانیان در دنیا پس از آمریکا در امارات قرار دارند. طبق رسم معمول ویزا از شیخ نشین های دبی و ابوظبی و شارجه درخواست می شود . همیشه دبی ویزا به کارکنان و معلمان می دهد و ما آنان را به خدمت می گیریم. در ابوظبی اگر ۳۰ نفر درخواست داده شود به ۵ نفر از آنان ویزا می دهد. که معمولا معلمان بازنشسته یا محلی بودند و یا معلمی با همسرش ویزا می دادند و تا ۵ نفر شوند و بقیه آنان را دبی تامین می نمود.

این منبع آگاه ادامه داد: تا سال گذشته این مشکل به نوعی حل شد .از خرداد امسال تعلیمی ابوظبی که العین هم زیر نظر آنان است فشارهای زیادی بر مدرسه ابوظبی آورد . قانونی در امارات وجود دارد که کسی که ویزا دارد باید درخواست خودرا به تعلیمی(آموزش و پرورش اجرایی) امارات بفرستد و آنان نامه ها را به وزارت کار می فرستند. اماراتی ها می گویند مدرسه مانند یک کارخانه کفیل دارد و معلم ها مانند کارگر آنجا هستند و برای معلم ها کارت کارگری صادر می کنند و آنان را به عنوان کارگر می شناسند.

وی گفت: زمانیکه آنان کارگر محسوب می شوند باید ویزای خود را سال به سال تمدید کنند و برای هرسال تمدید آن مشکلات زیادی وجود دارد. برای این کار باید هر سه ماه یک بار سوء پیشینه بگیرند که هزینه دارد.انگشت نگاری کامل دست و قرینه چشم انجام می گیرد ولی به هر حال آنان این کارها را انجام می دهند.

ایشان خاطر نشان کردند: طبق قانون تا ۵ سال پیش سفارت کفیل مدرسه و تحت النظر آن بودند. اماراتی ها فشار آوردند که مدرسه نباید دولتی و زیر نظر سفارت باشد و باعث سیاسی شدن می شود و باید کفیل گرفته شود. کفیل هم فردی به نام خلیفه نعیمی است که قبلا مدیر دفتر وزیر فرهنگ امارات بوده است و به تشخیص سرپرست وقت مدارس و سفیر وقت ایران در امارات انتخاب شدند. مقرر شد ایشان به عنوان سهامدار و کفیل ۵۱ درصد سهم داشته و ۴۹ درصد در اختیار سرپرست وقت مدارس ایران باشد.

وی تصریح کرد: از دوسال پیش ۲۰ نفر درخواست ویزا دادند و فقط ۵ نفر توانستند ویزا بگیرند. مدرسه نمی تواند بدون معلم باشند.مجبورند طبق روال گذشته معلم را از دبی آورده و در ابوظبی به کار گرفته شوند. ولی مقامات ابوظبی گفتند ما اجازه نمی دهیم از دبی معلم بیاورید زیرا می دانستند ما از دبی به راحتی ویزا می گیریم . اینها نمی توانستند این موضوع را حل کنند و با دبی درگیر شوند به همین دلیل گفتند فقط کسانی که ویزا از ابوظبی دارد می تواند در مدارس العین و ابوظبی درس دهد .آنان این قانون را به وزارت کارمحول کردند. سرپرست مدارس شبانه روز پیگیری کرد تا این موضوع را برای امسال حل کند و از آنها استفاده شود تا مدرسه تعطیل نشود.

این مقام آگاه افزودند: ولی متاسفانه علیرغم جلسات زیاد با تعلیمی و وزارت کار امارات نتیجه ای حاصل نشد و پس از گذشت هفت روز از بازشدن مدارس در ۱۵ شهریور به آنان اخطار دادند و دو هفته بعد آنان را بازداشت کردند.

وی گفت: بازداشت سرپرست مدارس ایرانی در امارات به نوعی توهین به ایران و رئیس جمهور کشورمان محسوب می شود. قرار است به قید ضمانت ایشان آزاد شوند تا دادگاه تشکیل شود.

ایشان درباره نقش وزارت خارجه خاطر نشان کردند: اخذ ویزا بر عهده سفارت است. سرپرستی مدارس به این موضوع ورود نمی‌کند. جمهوری اسلامی باید وزارت خارجه را مامور کند تا به هرشکل ممکن به آنان طبق پروتکل و روابط کنسولی ویزا دهند.

وی گفت: وزارت خارجه باید مشکل ریشه ای ویزا را حل کند. اماراتی ها قاعدتا این معلمان بیچاره را از کار می اندازند و مدرسه را جریمه کلانی می کنند و آن را می بندند و کاملا هم راضی هستند تا مدارس تعطیل شوند. تا کنون هم فشارهای زیادی آورده اند از جمله اینکه می گویند باید کتب ما و کتاب دینی ما تدریس شود و حتی می گویند معلم های ما که بعضا وهابی هستند تدریس کنند.

ایشان افزودند: حدود ۱ سال است در ابوظبی و العین که این فشارها ده برابر شده است. ما مشکلی در مدارس شارجه و دبی نداریم.

این منبع آگاه تصریح کردند: وظیفه اصلی رفع مشکل به صورت کلان برعهده معاون کنسولی وزارت خارجه یعنی آقای قشقاوی است. امسال در کمیسیون کنسولی مشکلات آموزش و پرورش به عنوان یکی از مطالبات ما در روی میز بود. آقای قشقاوی درباره یک مورد از این مسائل و مشکلات فرهنگیان صحبت نکرد و مماشات و کم لطفی کردند .

وی ادامه داد: ما می توانستیم با مطرح کردن و فشار آوردن این مشکلات را حل کنیم و در صورت حل نشدن سرپرست مدارس کاری نمی تواند انجام دهد. ایشان تابع مقررات آموزشی امارات است و در عین حال معلم باید ویزا بگیرد و به کلاس برود تا ایشان بتواند مقررات آموزشی را اعمال کند.ایشان مجبور می شود از معلمان محلی که صلاحیت لازم را ندارند و دارای مشکلات زیادی هستند استفاده کند به همین دلیل مجبور است از دبی معلم تامین کند. اینکه مشکلات رابر گردن سرپرست بیاندازیم کاملا اشتباه است.

ایشان وجود مشکلات را فقط در ابوظبی دانستند و گفتند: در شارجه مدرسه بزرگی امسال افتتاح شد ولی در ابوظبی مشکلات زیادی وجود دارد زیرا این شیخ نشین از قدیم الایام با ایران مشکل داشت و پس از به قدرت رسیدن محمد بن زاید فشارها را به مدارس تعلیمی مرتبط کردند و به بهانه های مختلف این فشارها وارد می شود .

وی تاکید کرد: ما معتقدیم که در امارات معلم نباید همان شان و مقام کارگر را داشته باشد. گفتنی است که مدارسی که برای هندی ها ، آلمانی ها ، پاکستانی ها ، فرانسوی ها و آمریکایی ها وجود دارد تابع مقررات ابوظبی نیستند ولی مدارس ایرانی تابع مقررات ابوظبی هستند و مجبورند همه چیز را رعایت کنند و با چاشنی مسائل سیاسی سخت گیری زیادی انجام می دهند.

ایشان با بیان اینکه "حدود ۳ ماه است که به دلیل فشارهای زیادی که وارد می شود خیلی از افراد می ترسند که برای تمدید ویزای خود و یا ویزا گرفتن اقدام کنند" افزودند: در بیمارستان ایرانیان مقیم دبی به دلیل ندادن ویزا مجبور شده اند که عده ای هندی و فلیپینی را مشغول به کار کنند. انقلابهای کشورهای عربی و جنگ یمن و مشکلات سیاسی در افزایش این فشارها تاثیر گذار بوده است.

وی خاطرنشان کرد: سفارت پیگیری هایی انجام داده است ولی اگر بخواهد دخالت زیادی انجام دهد باعث سیاسی تر شدن ماجرا می شود.ما نامه زدیم تا کفالت اینها را برعهده بگیریم و تا تشکیل دادگاه اینها آزاد شوند ولی متاسفانه یک قاضی ۱۹ ساله گذاشته اند که می گوید دستور از بالا است!

این منبع آگاه خبر داد: طبق آخرین صحبت ها با وکیل ایشان قرار بوده است که سرپرست مدارس ایرانی در امارات امروز آزاد شود تا کمی از بار فشارها کم شود.هیچ گناهی مربوط به سرپرست آموزش و پروش نیست و اصل قضیه مربوط به وزارت خارجه است.متاسفانه وزارت آموزش و پرورش هم مقصر است.

ایشان با گلایه ازکم کاری وزارت آموزش و پرورش گفتند: آقای فانی در امارات حضور پیدا کردند ولی دیداری با مقامات آموزش و پرورش امارات انجام نداد تا بعضی از درخواست ها صورت بگیرد و این مشکلات به وجود نیاید.

وی در پایان تصریح کرد: دانش آموزان مدرسه ابوظبی هم تهدید شده اند و از ترس بازداشت بر سر کلاس درس نمی روند.
 
کلمات کلیدی : معلمان، امارات
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۳:۰۰:۲۲
خودمون امارات را بزرگ کردیم
یادتون نرفته که یک قهرمان!! تبلیغ سرمایه گذاری در امارات را میکرد!
هنوز هم اگه بخواهیم میتونیم امارات را برگردونیم به همون دوران بادیه نشینی اش!
فقط باید بخواهیم
همین و بس (3262546) (alef-13)
 
Utopia
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۴:۰۶:۲۷
چه بدبخت شدیم امارات واسه ما شاخ و شونه میکشه...

خاک بر سر بعضی ها که عشق و حالشون شده امارات...

خاک به حال بعضی ها که توی این کشور ضد ایرانی سرمایه گذاری میکنند..

چه حالی میده یهو تمام سرمایه اینا رو بلوکه کنن و به شکر خوردن بیفتن.. (3262666) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۷-۲۳ ۱۴:۲۹:۱۳
مرکز امور بین الملل ومدارس خارج از کشور یکی از بی نظم ترین ارگان ها بوده و به نظر من که چهار سال زیر نظر این مرکزکار کردم کوتاهی از طرف این مرکز و وزارت خارجه ات که معلمین عزیزرو جدا از سیستم خودشون میدونن و کارای معلما جزو اولویتشون نیست (3262716) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.