کد مطلب: 371478
نحوه حمل «سلاح شکاری» در قانون تغییر میکند
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ تير ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۲۹
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور با بیان اینکه نحوه حمل «سلاح شکاری» در صورت تصویب لایحه حمایت از محیطبانان تغییر میکند، گفت: در لایحه حمایت از محیطبانان به خواستهها و کمبودهای محیطبانان توجه شده است.
حمیدرضا خیلدار در گفتوگو با تسنیم درباره لایحه حمایت از محیطبانان که قرار است به مجلس شورای اسلامی ارائه شود، اظهار کرد: این لایحه توسط سازمان محیط زیست تهیه شده و در حال حاضر برای بررسی در اختیار معاون اول رئیسجمهور قرار گرفته که بهزودی بعد از رفع ایرادات، تقدیم مجلس خواهد شد.
وی ادامه داد: در این لایحه از یگان حفاظت محیط زیست نیز نظرخواهی به عمل آمد و ما هم برخی خواستهها و کمبودها را گنجاندیم که امیدواریم مورد تایید مسئولان ذیربط قرار بگیرد و از دغدغه محیطبانان سختکوش کشور کاسته شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور به برخی از مفاد گنجانده شده در لایحه حمایت از محیطبانان اشاره و تصریح کرد: بحث مجوزهای حمل سلاح شکاری توسط شکارچیان که تهدیداتی برای محیطبانان به دنبال داشته یکی از مفادی بود که باید در قانون اصلاح شود.
خیلدار خاطرنشان کرد: در این لایحه تاکید کردیم که به غیر از عشایر، شکارچیانی که مجوز سلاح دارند، فقط حق نگهداری از آن در منزل را داشته باشند و در صورتی از آن استفاده کنند که مجوز و پروانه شکار را از سازمان محیط زیست دریافت کنند.
وی اضافه کرد: بنابر مفادی که گنجانده شده، شکارچیانی که مجوز لازم را از سازمان محیط زیست دریافت نکنند در صورت حمل سلاح و شکار به اشد مجازات محاکمه خواهند شد و برخورد جدی با این افراد انجام میشود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور گفت: اگر این پیشنهاد در لایحه مورد تایید قرار گیرد و تصویب شود، تهدیدات محیطبانان به حداقل میرسد چرا که شکارچیان غیرمجاز دیگر سلاح ندارند و در صورت حمل هرگونه سلاح بدون مجوز سازمان محیط زیست، برخورد شدیدی با عوامل صورت میگیرد.
خیلدار یکی دیگر از موارد مطرح شده در لایحه حمایت از محیطبانان را موضوع کمبود نیرو دانست و تاکید کرد: در حال حاضر نزدیک به ۵ هزار نیرو نیازمندیم چرا که تعداد نیروهای محیطبانی بسیار کم است و باید مسئولان امر به این مهم توجه کنند.
وی افزود: در کنار فراهم آمدن نیروی کارآمد برای محیطبانی، موضوع ارتقای تجهیزات را نیز در لایحه گنجاندهایم و خواستار بهبود شرایط در این رابطه هستیم چرا که یکی از مهمترین راهکارهای محیطبانی، کارکرد حفاظت هوشمند است که امیدواریم به این مهم توجه شود.
فرمانده یگان حفاظت محیط زیست کشور از نبود بودجه مناسب برای یگان حفاظت محیط زیست گلایه کرد و گفت: یگان حفاظت حتی یک ریال هم اعتبار ندارد؛ این یگان باید بودجه مستقلی داشته باشد و نیازمند تجهیزات ارتباطی، دوربین هوشمند، خودروی مناسب برای محیطبانی و پاسگاههای مختلف در عرصه تحت حفاظت هستیم که این مهم را نیز در لایحه پیشنهادی لحاظ کردهایم.
خیلدار با اشاره به موضوع حقوق محیطبانان کشور اظهار کرد: بحث افزایش حقوق محیطبانان را نیز در لایحه آوردهایم که قطعا این طرح حمایتی برای محیطبانان مناسب خواهد بود.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که بودجه یگان حفاظت به صورت مناسب در نظر شود تا مشکلات موجود بر سر راه محیطبانان، همچون تجهیزات، آموزش و حتی جیره غذایی آنان حل شود.
کلمات کلیدی : سلاح شکاری، محیط بان
ظبیعت دوست
۱۳۹۵-۰۴-۲۲ ۱۱:۲۰:۰۲
شما ی فکری برای اسلحه های بی جواز بکنید لطفا (3818728) (alef-3)
حسابدار
۱۳۹۵-۰۵-۱۰ ۱۶:۳۵:۴۰
عوض در تنگنا قراردادن شکارچیان قانونمند شما با شکارکش ها برخورد نمایید.اسلحه را دولت وارد کرده و افزون بر سه برابر قیمت فروخته و الان با ممنوع کردن شکار و جلوگیری از حمل اسلحه دنبال این است که شکارچی در گوشه اتاق اسلحه را نگهداری کند که چه بشود .زمانیکه محیط زیست در انجام وظایف خود کوتاهی مینماید و تکثیر و رهاسازی و مدیریت شکار را با تعطیل کردن شکار جایگزین کرده است باید به تبعات آن فکر میکرد .چرا عادت داریم صورت مسئله را پاک کنیم واقعا شما فکر میکنید همه خاطی هستند آیا بنظر شما اکثریت قریب به اتفاق شکارچیان با نیت شکارغیر قانونی وبا هدف قراردادن محیطبانان عزیز و زحمت کش اسلحه بدست میگیرند؟شما بهتر میدانید که کشور ها بخصوص کشور های پیشرفته با مدیریت صحیح این فعالیت را تبدیل به یک صنعت عظیم نموده اند که نیازمندیهای مختلف جوامع خود را تامین میکنند .مگر مدیریت شکار در ابعاد مختلف آن جزء وظایف سازمان مخترم محیط زیست نیست چرا بگونه ای برخورد میشود که مثل اینکه شکارچی یک شخص خطا کار است وشکار اساسا یک عمل غیر قانونی و غیر انسانی و.......اگر این چنین است چرا این گروه عظیم را معطل و دنبال نخود سیاه میفرستید یک بار برای همیشه با تصویب قانون موضوع شکار را تعطیل و تکلیف اسلحه و مهمات نزد مردم را هم روشن نمایید و اگر این چنین نیست حداقل برای دوران محدودی که نیاز است به شکار جهت بازیابی جمعیت خود مهلت داد هم آن سازمان نسبت به گزارش فعالیتهای خود در مورد تکثیر شکار و توسعه شکارگاهها اقدام نماید و در دوران گذر نیز نسبت به موارد جایگزین مثل تهیه وواگذاری دستگاههای پرتابل اهداف پروازی بامهمات مربوطه(جایگزین مهمات شکار) با قیمت تمام شده حتی با سوبسید وهمچنین اختصاص محل های مناسب در محیطهای طبیعی به این امرو همچنین کمک به تشکیل انجمن های شکار و تیر اندازی و گروههایی با نیاز های مشترک عمل نماید.جامعه شکارچیان قانونمند حداقل به اندازه شما از وضع نابسامان موجود ناراضی هستند و علت اساسی آن را هم عدم انجام بهنگام وظایف توسط سازمان محترم محیط زیست در رابطه باتکثیر و رهاسازی شکار وتوسعه شکارگاه ها-عدم استفاده از روشها و متدبروز مدیریت شکار-سلاح های غیر قانونی موجود-نبود یک سیستم متمرکز در رابطه با سلاح ومهمات ومجوزها -انجام کار های خلاف توسط تعداد معدودی از عوامل خود سازمان-قبول نداشتن معنی دار موضوع شکار و شکارچی توسط خود سازمان (جهت اثبات موضوع به عنوان مثال به سایت سازمان مراجعه شود کفایت میکند)و نزدیکی محل سکونت تعدادی از افراد بی مسئولیت به محیطهای شکار میداند. (3857719) (alef-13)