نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 503679
ماجرایی که از یک عکس شروع شد
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۹ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۳۷
همه چیز از انتشار تصویر نماز خواندن کارگران در نمازخانه‌ی کارخانه‌ی چسب هل آغاز شد، در نگاه اول همه چیز عادی و حتی قابل ستایش است، کارگرانی دیده می‌شود که به صف شده و نماز می‌خوانند، اما با کمی دقت، بنرهایی در دیوار نمازخانه به چشم می‌خورد که حکایت از شروط عجیب و غریب کارخانه‌ی «چسب هل» دارد.

به گزارش ایسنا، در یکی از بنرها نوشته شده «خواندن نماز از مورخه 1393/05/25 برای تمامی آقایان اجباری شده در غیر اینصورت مشمول عکس العمل خواهد شد که حدأقل آن جریمه 120 هزار تومانی می‌باشد و یا اخراج می‌شوند، آقایان باید بعد از شنیدن الله اکبر در نماز اقدام به وضو گرفتن نمایند.» در بنرهای دیگر هم راجع آوردن گوشی موبایل به داخل سالن، تردد در سالن، دعوای بین کارگران و ... هشدارهایی داده شده که تخلف در هر یک از این موارد شامل جریمه مالی و یا اخراج است! .



هر یک از این شرط و شروط عجیب و غریب قابل بحث است؛ اما در این بین عجیب‌ترین شرط این کارخانه همان «نماز اجباری» است، حال تصور کنیم کارگری را به دلیل شرکت نکردن در نماز جماعت جریمه یا اخراج کنند، این کارگر و خانواده‌اش دچار «دین‌زدگی» نمی‌شوند؟ 

بنده چه کاره است نماز اول وقت و یا در کل نماز خواندن را اجباری کند؟ 

یک استاد دانشگاه تبریز و کارشناس مسائل مذهبی در گفت‌وگو با ایسنا، در خصوص اجبار این کارخانه به کارگرانش مبنی بر خواندن نماز اول وقت، می‌گوید: خداوند به بنده‌اش چندین ساعت وقت داده تا نمازش را بخواند، حال در این بین بنده چه کاره است نماز اول وقت و یا در کل نماز خواندن را اجباری کند؟ نماز اول وقت واجب نبوده و جزو مستحبات است. 

حجت الاسلام سعید امامی ادامه می‌دهد: برخی‌ها به دلایل مختلفی عذرشرعی دارند، نماز خواندن در این شرایط گناه بوده و باطل است؛ همچنین افرادی به دلیل ضعف ایمان نمار نمی‌خوانند که «نماز اجباری» آنان را از اصل دین دور می‌کند. 

او خاطرنشان می‌کند: از طرفی تمامی کارکنان یک کارخانه نمی‌توانند به طور همزمان پست خود را رها کرده و نماز بخوانند، این موضوع منجر به بروز مشکلاتی برای کارخانه می‌شود. اگر صلاح بود خداوند نماز جماعت و نماز اول وقت را واجب می‌کرد و نیازی نیست بنده‌ها در این خصوص تصمیم‌گیری کنند. 

او تأکید می‌کند: ترویج فرهنگ نماز خوانی تنها با کارهای فرهنگی شدنی است و اجبار در این زمینه نتیجه‌ی عکس به دنبال دارد. 

امامی با تأکید بر اینکه کارفرما، صاحب جان کارگر نیست، خاطرنشان می‌کند: کارفرما باید در نهایت ادب و احترام و با مهر و محبت با کارگران رفتار کند، در زمان گذشته با کنیزهم با رعایت انصاف رفتار می‌کردند. 

او عنوان می‌کند: البته باید در قرارداد کارفرما با کارگران تمامی موارد اعم از قوانین کارخانه و زمان پرداخت حقوق درج شود. 

یک کارشناس دیگر مسائل مذهبی در خصوص حواشی پیرامون این کارخانه، می‌گوید: پیش از همه چیز باید از صحت و سقم موضوع آگاه شده و سپس در این خصوص قضاوت کنیم، این حواشی به وجود آمده می‌تواند توطئه‌ی رقباء برای این تولید کننده‌ی موفق باشد. 

حجت الاسلام رحیم همزبان با بیان اینکه نماز بک واجب شرعی است، تصریح می‌کند: صاحب کار می تواند در زمان انعقاد قرارداد با کارگر به او اعلام کند که نماز خواندن و یا روزه گرفتن در کارخانه‌ی من اجباری است و فردی که قصد استخدام به یک کارخانه را دارد، باید ابتدا قوانین آن مجموعه را مطالعه کند. 

او ادامه می دهد: در ازدواج هم می توان چنین شروطی را برای طرف مقابل گذاشت و قرارداد کرد که نماز خواندن در خانه‌ی من اجبار است! 

تهدید و اجبار قابل قبول و قانونی نیست 

فرماندار تبریز نیز در خصوص حواشی پیرامون کارخانه‌ی چسب هل به ایسنا می‌گوید: بازرس اداره‌ کار به کارخانه اعزام شده و نسبت به اصلاح رویه‌ متناسب با ضوابط، تذکرات لازم را داده و رئیس کارخانه نیز برای رعایت این موضوع متقاعد شده است. 

رحیم شهرتی‌فر ادامه می‌دهد: رئیس کارخانه موظف شده با رعایت رویه‌های صحیح، رابطه‌ی اصولی و قانونی با کارگران برقرار کند؛ روش‌هایی همچون تهدید و اجبار قابل قبول و قانونی نیست. 

او خاطرنشان می کند: در موارد شرعی نیز تشویق و ترغیب باید جای اجبار و تهدید را بگیرد. 

شهرتی‌فر تصریح می‌کند: در چند روز گذشته هجمه و فشار زیادی به مدیر این کارخانه وارد شده که امکان دارد رقبای این مجموعه، در به وجود آمدن این حواشی نقش داشته باشند.  ‌ 

نماز اختیاری است، اجباری نیست 

واکنش‌ها به این موضوع همچنان ادامه دارد، قائم مقام ستاد اقامه نماز کشور به اقدام نسنجیده یک کارخانه در امر اقامه نماز واکنش نشان داد. 

 «با عنایت به خبر منتشر شده مبنی بر جریمه نقدی و یا اخراج از یکی از کارخانه‌ها، برای کارکنانی که به نماز جماعت نمی‌روند. با پیگیری‌های انجام گرفته متاسفانه این اقدام ناصواب واقعیت داشته و با تماس صورت گرفته با مدیر کارخانه علی رغم نیت خیر ایشان به کج سلیقگی در این خصوص اذعان داشتند و مقرر شد سریعا این روند اصلاح گردد . 

لازم بذکر است که آنچه در ترویج و توسعه نماز موثر و مفید می باشد؛ اجرای برنامه‌های تبلیغی است نه ابلاغی و تشویقی است نه توبیخی؛ چرا که نماز اختیاری است، اجباری نیست . 

یعنی با آموزش و تلنگر به ضمیر ناخود آگاه افراد و فهم و درک آثار و برکات نماز و تشویق نمونه‌های مثبت ترغیب به نماز بهتر انجام می‌گیرد . 

و از همه مهمتر بهترین، موثر ترین و کم‌هزینه ترین راه توسعه و ترویج فرهنگ نماز حضور مدیران ارشد در نماز جماعت در کنار کارکنان می باشد و چنانچه مدیری که خداوند به او مکنت و امکانات داده است با حضور خود در نماز اول وقت و بروز اخلاق و رفتار اسلامی در عملکرد او بدون نیاز به امر و نهی عامل موثری برای تشویق دیگران به نماز می‌باشد.»

بر اساس این گزارش، حواشی کارخانه‌ی چسب هل به یکی از موضوعات داغ فضای مجازی تبدیل شده و بسیاری از کاربران با انتشار مطالبی در صفحات مجازی خود نسبت به این موضوع واکنش نشان داده‌اند، امید است «چسب هل» تلنگری برای تمامی کارفرمایان باشد تا در روابط خود با کارگران تجدید نظر کرده و رویه صحیح و متناسب با روابط را سرلوحه‌ی امور قرار دهند. 
 
کلمات کلیدی : نمازخواندن، تلفن، جماعت
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۱۷:۵۰:۱۳
غفلت آشکار بازرسین کار در کارخانه ها مشهود است.
در گذشته صاحب کارخانه جرات حرف زدن بر نظر بازرس کار را نداشت, اما امروز..... (4527803) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۱۸:۱۱:۵۰
این تیکه مقاله فوق العاده بود "رقبای این مجموعه، در به وجود آمدن این حواشی نقش داشته باشند. " یعنی بنز به آن بزرگی را برده اند و آنجا نصب کرده اند. عجب رقبای بدی دارند. (4527818) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۱۹:۴۷:۳۴
خدا پدرش را بیامرزد که حداقل با کارش عده ای تازه متوجه شدند که طی این سی تا آنجاییکه از دستشان بر میآمد به نام نماز و مناسک دینی برعده ای دیگر ستم روا داشتند (4527898) (alef-11)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۱۹:۵۶:۵۱
با توجه به گذشت دو سال از اجباری شدن نماز اول وقت در این کارخانه ؛ چرا بازرس اداره کار متوجه نشده است ؟
قدرت شبکه های اجتماعی و رسانه ها در کمک به اصلاح کج سلیقگی ها قابل تقدیر است (4527912) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۲۰:۰۶:۲۵
خوب شرط استخدام در کارخانه این بوده. شما که نمی تونید کسی رو مجبور کنید شروطش رو مادیده بگیره. هرکی نمی خواد به سلامت (4527935) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۲۰:۳۷:۳۱
عجب کرامت انسانی ! (4527958) (alef-11)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۲۳:۱۵:۴۲
بهتره عکس تولد گرفتن ایشون هم ببینید مثل یک پادشاه بر تخت نشستن و ...
اگه واقعا معتقد به نماز هستن اون کارشون جنبه فخر فروشی غرور تکبر جلب توجه و... داره
واین یعنی تضاد در گفتار و و اعتقادات واقعی درونی.

فکرمیکنم اینکه افراد مجبور به نماز خوندن کردن کارشون سراسر اشتباه هست اونم با جریمه قشری که به حقوقشون نیاز واقعی دارند.
ایشون یه ادم متظاهر هستن که میخوان دیده بشن (4528086) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۲۳:۳۱:۰۴
از این قوانین من در اوردی زیاد داریم، کارفرمای من سنوات رو.پرداخت نمیکنه ولی امضای دریافت از کارگران میگیره، به کجا شکایت کنیم که به دردمون برسن؟ اداره کار؟؟ برا خودشون شورای اسلامی کار درست کردن که همه اعضا رو.مدیر تعیین میکنه (4528092) (alef-13)
 
مهرزاد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۲۹ ۲۳:۴۸:۱۳
ما کل دوران مدرسه اینجوری بودیم اگه کسی نمیرفت نماز جماعت از نمره انظباطش کم میکردن اونجا که اموزش مرورش بود نه یه کارخونه خصوصی (4528104) (alef-13)
 
Belgium
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۰:۰۱:۵۹
(صاحب کار می تواند در زمان انعقاد قرارداد با کارگر به او اعلام کند که نماز خواندن و یا روزه گرفتن در کارخانه‌ی من اجباری است و فردی که قصد استخدام به یک کارخانه را دارد، باید ابتدا قوانین آن مجموعه را مطالعه کند. ) پس قانون کار چه میشود اینطور نیست که هر کس میتواند قانون مملکت را زیر پا بگذارد. (4528113) (alef-13)
 
شهروز
United States
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۰:۴۸:۱۵
اقامه نماز از واجبات دین اسلام است اما وادار کردن کارکنان یک مجموعه کاری به نماز اجباری بجای جذب به فرایض دینی باعث دین گریزی بیشتر خواهد شد . (4528139) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۱:۰۲:۴۸
بیچاره کارگری که میدونه بیرون باید دنبال کار ماهها بگرده مجبوره حرف کارفرمارو گوش کنه .زمان قدیم اگر از کاری خوشت نیومد فرداش میتونست بری سر کار دیگه .اما خواب الان شرایط فرق کرده . (4528146) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۱:۳۲:۵۱
ما دبیرستان بودیم ناظم با چوب ما را دنبال می کرد برای نماز کجای کارید شما؟؟؟؟ البته 230 سال پیش بود. دبیرستان مطهری (4528158) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۱:۳۲:۵۲
فقط یک نفر و یک کار آفرین خواسته به میل و قانون خودش آنهم به خیر و معروف عمل کند شما شاخکهای تان به نفی جنبید؟ بعضی از کارگاه ها و ادارات و کارخانه جات مقررات عجیب و مخرب و زشنی می گذارند و اگر کارگر و کارمند رعایت نکند بلا فاصله اخراج هست آن را بد نمی دانید مثلا خیلی از کارگاها یا دفتر های مطبها و ادارات و بخشهای خوصوصی و نیمه خصوصی و خصولتی به خانمهای جوان اعلام نیاز می دهند که مجرد و خوشگل بوده و دگمه روپوشش و روسری اش باز و اوپن باشد و اگر چنین نکند بدون سر و صدا عذرش را می خواهد ولی کسی کوچکترین صدایی ازش در نمیاد بلکه اون را حق مدیر و صاحب کار می دانند حتی این حاج آقا هم که اینجا حرافی می کند آونجا حرفی و اعتراضی نداشته ولی حالا یکی خواسته شرایط کار در مجموعه خود را اینطوری بچیند و عیب مهمی هم در آن نیست مگر مثلا کسی نیاز به عسل داشته یا خانمهایی که عذر شرعی داشته باشند
که مردانش می توانند با تیمم نماز بخوانند و خانمهاش هم بیایند نیاش بکنند و نماز نخوانند مگر آنچا مسجد است که برای خانم دارای عذر حرام باشد ؟
چرا اینقدر گیرهیا خود شیرنی می دهید ؟؟؟؟
کلا کسانی که با نماز خوب نیستند خیلی از این مسئله استقبال می کنند و خوششان می آید که احتمالا برای همین است که این منتقدین دارند خود شیرینی کنند
حال اگر شرط بازی و شوخی و جشنواره رقص و آواز و از اینها بود کسی اعتراضی داشت ؟ چرا نداشت چون نماز را سنگین وثقیل و خست کننده ولی آن چیزهار مفید و مفرح می دانندو این عیبهایی که برای بر گزاری نماز می بینند برای آن نوع رفتار نمی خواهند ببینند (4528159) (alef-13)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۱:۴۰:۲۰
برادر من این یک شیوه تبلیغاته که خیلی مفت اسم کارخونش شد یک برند، همین!!! (4528165) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۰۷:۲۶:۵۲
در بسیاری از شرکت ها تراشیدن ریش و بستن کراوات برای آقایون اجباری هست و خانم ها در صورت استفاده از چادر اخراج می شوند ولی هیچ بازپرسی جرئت دخالت ندارد. (4528219) (alef-11)
 
صمصام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۳۰ ۱۰:۱۷:۳۹
در خصوص کارخانه چسب هل باید گفت که متاسفانه حق مطلب به طور کامل ادا نشده است
متاسفانه فقط موضوع اجبای بودن نماز به لحاظ اهمیت ان مطرح شد
من از دید خودم نگاه بسیار وسیع تر و متاسفانه فاجعه بار با این موضوع دارم
آقای خلیل نظری مدیر واحتمالا مالک کارخانه یک کارآفرین اند و ظاهرآ موفق که توانسته اند یک واحد تولیدی با 400 نفر نیروی انسانی را مدیریت کنند
و حتما این موفقیت شان باعث شده تا به خودشان حق بدهند و بدون توجه به قوانین وزارت کار یک طرفه قوانین و جرائم توهین امیزی وضع کنند ...گویا ایشان مالک کارکنان نیز هستند ؟؟؟؟!!!
البته وضعیت قانون کار متاسفانه همیشه بد و تاسف بار بوده اما انچه در این اتفاق نگران کننده است حقی است که کارفرما به خود میدهد و یک طرفه قانون وضع میکند
ان هم قوانینی که بیشتر مختص محیط های کار اجباری است !!!!
قراردادهای قانون کار متاسفانه هیچ گاه به نفع کارگر نبوده است و معمولا به سود کارفرما بوده است ...جایی که کارفرما یک طرفه خودش حقوق را تعیین میکند و اکثر حقوق کارگر را رعایت نمیکندو هرگاه اراده کرده کارکنان را اخراج میکند و همینطور تا اخر !
در قانون کار امده است که یک وعده غذای گرم برای ناهار کارگر از حقوق کارگر و تعهدات کارفرماست اما با نگاهی به شرکت های خصوصی مشمول قانون کار میتوان ادعا کرد که 90% واحد های مشمول قانون کار این حق کارگر را رعایت نمیکنند و فقط شرکت های بزرگ و مطرح ان را رعایت میکنند.
قراردادهای کار یکماهه که ایا تمدید بشود یا نشود و استرس ناشی از ان واقعا نگران کننده است
بند های عجیب موجود در قوانین کارخانه چسب هل همه مواردی است که متاسفانه در فضای مجازی به دیده طنز وشوخی ومزاح مورد واکنش قرار گرفت اما واقعیتهای موجود را کمتر کسی جدی گرفت !
وقتی یک کارفرما به خود اجازه میدهد بدون توجه به حقوق مسلم و انسانی کارگر و قوانین کار ،اینگونه قانون بند و تبصره مضحک و مسخره به همراه جرایم نقدی و..و... به کارگر خود تحمیل کند و برای خود مانند قارون ثرتمند افسانه ای تولد بگیرد و هیچ اعتراض وواکنش جدی هم تا زمان انتشار تصاویر نماز اجباری به او نشود ، نشان از عمق فاجعه دارد !!!!!
تصور کنید که هیچ تصویر و خبری از قوانین و واقعیات موجود در کارخانه جناب نظری منتشر نمیشد جناب نظری تا کی میخواست به این روند ادامه دهد؟؟؟!!
کارخانه چسب هل و واقعیات تلخ ان تنها یک نمونه از زیر پوست تاسفبار قانون کار کشور ماست
واقعا تکلیف جامعه ما چیست ؟؟؟...این روند تاسف بار و نگران کننده ای که واقعیات تلخ کشور ما را به شوخی ولودگی ومسخره میگیرد تا کی ادامه خواهد داشت ؟؟؟؟

البته شکی نیست که خود ما ملت مقصریم !!!! (4528355) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.