نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 412779
کارت زرد مسئولان استان قم به بانک‌های خصوصی / "تحریم" در انتظار این بانک‌ها
تاریخ انتشار : شنبه ۲۲ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۷:۲۷
بعد از جلسات مکرر در حوزه صنعت و تولید استان و مشارکت بانک‌ها، بالاخره زخم دیرینه عملکرد ضعیف بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی سرباز کرد.

به گزارش تسنیم، طرح اعطای تسهیلات رونق تولید زمینه‌ای شد تا نسیم تازه‌ای به کالبد بی‌جان صنعت بوزد. بانک‌ها یکی‌ یکی به خط شدند و صنعت‌گران و تولیدکنندگان برای احیای واحدهای خود نوبت گرفتند و درخواست دادند.

از بیش از 900 درخواست در نهایت 84 واحد صنعتی توانستند تسهیلات دریافت کنند، آن هم با هزاران اما و اگر و گیر و گرفتاری، در نهایت اما پول به دست‌شان رسید.

در این راستا مجموعه مدیریت اقتصادی استان از هر ترفندی برای حمایت از صنعتگران استفاده کرد، یکی از این اقدامات دعوت از بانک‌ها و متقاضیان برای رفع و رجوع موانع پیش رو بود همه آمدند جز بانک‌های خصوصی.

اگرچه مشارکت بانک‌ها در طرح‌های کلان استان چندان چشمگیر نیست اما به قول قدیمی‌ها حکایت "کاچی بعض هیچی" است. هر جلسه گلایه‌ها که بالا می‌گرفت این شکوه‌ها از عدم همکاری بانک‌های خصوصی بیش از همه به چشم می‌آمد. مجموعه‌ای که نیمی از منابع بانکی استان را در اختیار دارد اما مشارکت هیچ.

این نارضایتی‌ها در جلسه گفت‌و‌گوی دولت با بخش خصوصی به اوج خود رسید و در نهایت تصمیم بر "تحریم بانک‌های خصوصی" گرفته شد.

علیرضا آقا رحیمی عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی استان می‌گوید: آمار و اطلاعات از بانک‌های استان قم نداریم و نمی‌دانیم برای دریافت تسهیلات کدام بانک مناسب‌تر است.

وی تصریح می‌کند: وقتی بانک‌های متخلف استان را بشناسیم قطعا همکاری خود را با این بانک‌ها قطع می‌کنیم و این روند در بین مردم نیز تاثیر خواهد داشت.

تحریم بانک‌های خصوصی قم

به گفته  رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان قم، در کارگروه رفع موانع تولید به بررسی طرح‌هایی که به بانک‌های خصوصی معرفی شده را بررسی می‌کنیم این طرح ها به اندازه انگشتان دست هم نیست اما هیچ پرداختی تاکنون از سوی این بانک‌ها صورت نگرفته است.

ذاکری بی‌توجهی بانک‌های خصوصی را در زمینه مشارکت در طرح‌ها و جلسات استان را فاجعه می‌داند و می‌گوید: این بانک‌ها کلاً در جلسات استان شرکت نمی‌کنند و هیچ آماری نمی‌دهند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی اما راهکار را تنبیه بانک‌های خصوصی می‌داند و می‌گوید: وقتی بانک‌های خصوصی حاضر به همکاری با بخش صنعت و مدیریت کلان استان نیستند در حالی که نیمی از منابع را در اختیار دارند عملکرد ین بانک‌ها را به اطلاع مردم خواهیم رساند.

احمد امیرآبادی فراهانی می‌افزاید: منابع بانک‌های خصوصی از محل سپرده‌ها و سرمایه‌های این مردم تامین می‌شود در صورت ادامه این روند از مردم می‌خواهیم با بانک‌های خصوصی همکاری نکنند.

وی با تاکید براینکه وقتی یک بانک در استان تنبیه شود دیگر بانک‌ها هم حساب کار دستشان می‌آید وقتی بانک‌های خصوصی در زمینه تولید استان اقدامی نمی‌کند نمایندگان، مدیران و صنعت‌گران از مردم می‌خواهند پول‌های خود را از این بانک‌ها خارج کنند.

امیرآبادی با تاکید براینکه در صورت ادامه این روندشهرداری و مدیران استان بانک‌های خصوصی را تحریم کنند ادامه می‌دهد: مردم قم اگر واقعیت عملکرد این بانک‌ها را بدانند قطعاً عکس‌العمل نشان می‌دهند، این بانک‌ها در زمینه اشتغال زایی فرزندان مردم مشارکت نمی‌کنند و مردم باید بدانند.

نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مدیریت استان توانایی برخورد با بانک‌های خصوصی دارند چرا که این بانک‌ها سرمایه مردم را در دست دارند و باید برای رفاه مردم و اشتغال همین مردم مصرف شود.

بانک‌های خصوصی استخوانی در گلو

بعد از گذشت 8 ماه از سال "اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل" و بعد از جلسات مکرر در حوزه صنعت و تولید استان و مشارکت بانک‌ها بالاخره روز موعود فرا رسید و این زخم دیرینه عملکرد ضعیف بانک‌ها به ویژه بانک‌های خصوصی سرباز کرد. بانک‌هایی که با سرمایه‌های مردم روز به روز فربه‌تر می‌شوند اما آنجا که باید ریالی از آن را صرف همین مردم نمی‌کنند.

نارضایتی‌های مدیریت اقتصادی استان از عدم حضور بانک‌های خصوصی در طرح‌های کلان و بی توجهی مدیران این بانک‌ها به هشدارهای مکرر مسئولان ارشد استان در نهایت کارد را به استخوان رساند و مدیران استان را بر آن داشت تا با بسیج صنعت‌گران و تولیدکنندگان استان اقدام تنبیهی برای بانک‌های خصوصی در نظر بگیرند. تنبیهی که نماینده مردم قم در مجلس برای اعلام آن پیشگام شد و با همراهی نمایندگان صنعت همراه شد.

در شرایطی که نیمی از منابع 15 هزار میلیاردی استان در بانک‌های خصوصی انباشته شده اما نرخ بیکاری، خیل واحدهای تولیدی نیازمند تسهیلات و پروژه‌های بر زمین مانده استان مردم را آزار می‌دهد؛ به گفته نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی" پول مردم در اختیار این بانک‌ها است و باید خرج فرزندان همین مردم شود."
 
کلمات کلیدی : وام دهی+تسهیلات بانکی + بانک خصوصی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۲۲ ۱۰:۵۰:۵۴
اگه خصوصی واقعی هستن نمیشه از اونا انتظار داشت . نباید تاوان بی کفایتی مسئولین رو بخش خصوصی بده . بخش خصوصی فقط باید مالیات بده وظیفه نداره بی کاری رو تو جامعه کاهش بده . موقع دادن مجوز باید این فکرها رو کرد مثلا بگن فلان کس بهت مجوز میدیم بانک بزنی ولی باید سالی هم اینقدر تو تولید هزینه کنی اگه طرف قبول کرد که خوب اگه هم قبول نکرد مجوز ندین تا سرمایه ملت تو بانک های دولتی بمونه (4012167) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.