نظر منتشر شده
۳۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 48637
جوگيری اينترنتي - انقلاب تويتري
تاریخ انتشار : سه شنبه ۹ تير ۱۳۸۸ ساعت ۱۱:۵۶
تخيلات آمريکایی درباره ايران


جوگيری اينترنتي/ انقلاب تويتري




کدام قیام؟



اگر تیتر اخبار از "انقلاب تویتری در کانادا" - یک جامعه واقع در شمال آمریکا با دسترسی اینترنت فوق العاده وسیع و درصد نفوذ اینترنت بسیار بالا و همچنین یکی از بالاترین مقادیر برخورداری از رایانه شخصی - هم حکایت کند، یک موضوع در حیطه انقلاب تویتری قابل تردید به نظر می رسد: 74 درصد از کانادائی های مورد پرسش، هرگز نام "تویتر" را نشنیده اند و تنها 1.45 درصد از آنها از تویتر استفاده کرده اند که اکثریت آنان جوان، حرفه ای یا در دانشگاه ها بوده اند. من بعنوان کاربر کانادائی تویتر، بخشی از این اقلیت ناچیز هستم ( 74 درصد از کانادائی ها از تویتر بی اطلاعند CBS News تاریخ 11 جون 2009 ).



اینکه این عده بتوانند با سایت تویتر سیستم را به مبارزه بطلبند یا یک سیستم سیاسی را کاملا از اساس تغییر دهند را رها کنیم. این تحلیل نه تنها در مورد کانادا صحیح نیست که با توجه به مطالعاتی که دانشکده تجارت هاروارد صورت داده، تنها 10% از کاربران توییتر بیش از 90% محتوای آن را تولید میکنند. ( منبع: تحقیقات می گوید 10 درصد کاربران تویتر 90 درصد محتوای آن را تولید می کنند / سی بی اس نیوز 5 جون 2009 ).



تحلیل هائی از جنس افرادی مثل "کلی شیرکی" - نویسنده آمریکائی -، که از چیزی به نام "انقلاب تویتری در ایران" سخن می گوید عنصری غایب دارند و آن توجه به موضوعات تیترخور و روزنامه پسند است.



البته که این یک "انقلاب" است، اما برای سایت "تویتر". شرکتی که ماجرائی بسیار شبیه به داستان کلاسیک حباب دات‌کام‌ها را دارد و اینک در رکود است و هیچ طرح تجاری ای برای آینده ندارد و از اینطرف و آنطرف 20 میلیون دلار و 30 میلیون دلار سرمایه گذاری دریافت می نماید ( این و این و این و این را نگاه کنید ). شاید تویتر به عنوان عنصری نامرتبط با ایران مطرح باشد اما این برای خود تویتر و برای خودستائی بعضی کاربران پرحرارت تویتر که تصور می کنند پیام های آنان و نشان های سبزشان دنیا یا حداقل ایران را تغییر می دهد مزیت خوبی محسوب شود.



برای آماده‌کردن این مقاله، من نه تنها سه کانال انتخابات ایران در تویتر را از 13 جون - روز انتخابات ایران - تا امروز پیگیری و بررسی کردم که مثال هائی از 1280 پیام تویتری را جمع کرده و تمامی پیام های مرتبط با انتخابات ایران را نیز گردآوری کردم. در میان جملاتی که تویتر را ستایش می کردند و راه هائی که برای استفاده از تویتر برای "نشان دادن حمایت از مردم ایران" منتشر می شد، مثال هائی از این دست گردآوری کردم:



- نوشته ر.ت.هافینگتن: قیام ایران تویتری خواهد شد (و در بلاگها و در یوتیوب درج خواهد شد)

- انقلاب در تویتر ثبت خواهد شد

- توییتر فوق العاده است

- در حیرتم که تویتر چه به کانال انتخابات ایران کرد!

- تصور می شود نقش توییتر درانتخابات ایران میتواند تاریخی باشد

- توییتر. از تو متشکرم

- اعجاب انگیز است که چگونه تویتر رخداد واقعی را عرضه می‌کند.

- ساده است که سبز باشید و نشان تویتری خود را برای ابراز همبستگی با مردم ایران سبز کنید.

- نشان گرافیکی من سبز شد تا انقلاب آزادی را در ایران حمایت کنم / کانال انتخابات ایران



اما نکته جالب این است که هیچ کدام از کاربرانی که این عبارات را نوشته‌اند ازمیان کاربران ایرانی توییتر نیستند و اکثرا ساکن ایالات متحده وبقیه ساکن کانادا هستند.



انقلاب چه کسی؟



در این حال، عده ای می خواهند ما باور کنیم که یک "انقلاب تویتری" در ایران جریان یافته است، در حالی که چنین چیزی وجود ندارد. نه تنها این به رخ کشیدن قدرت تویتر تقریبا بطور کامل اغراق آمیز است که حقیقت از یک توافق از پیش صورت گرفته برای گرامیداشت و تحسین تویتر توام با برنامه‌ریزی برای اعتراضات خیابانی تهران حکایت می‌کند.



فعلیت انقلابیون تویتری ایران چقدر واقعی است؟ در حقیقت تعداد افرادی که ایرانی نامبرده می‌شوند و در تویتر بعنوان نویسنده در موضوع اعتراضات شناخته می شوند تنها 45 نفر است (فهرست)، محل سکونت بسیاری از آن ها نا معلوم است و اکثر آنان به زبان انگلیسی مطلب می نویسند. با این حال، در یک دقیقه شما می توانید 2500 مطلب بروز رسانی شده تنها در کانال iranelection یا کانال انتخابات ایران دریافت کنید، و عمده این مطالب تکراری غیر قابل استفاده است و به کسی غیر از خیل کثیر کاربران آمریکائی تویتر نمی رسد. در نهایت، "تنها یک سوم ایرانیان به اینترنت دسترسی دارند (در مورد کانادا دیدیم که که استفاده ازاینترنت به معنای استفاده از تویتر نیست) "، و در نکته ای جالب توجه جوانانی که در اعتراضات شرکت جستند و همچنین از تویتر استفاده می کنند، گروه 18 تا 24 ساله هائی هستند که دربردارنده "مهم ترین گروهی که به احمدی نژاد رای داده اند" است. ( منبع )



اسوشیتد پرس تحلیل مشابهی را منتشر کرده است که بیان می دارد:" استفاده از اینترنت در ایران هنوز بصورت تجملی قشر جوان و ساکنین شهرهاست. این بدان معناست که استفاده از تویتر مختص جوانان و قشر محقق است و نادیده گرفتن احساسات سیاسی محافظه کارانه می تواند گمراه کننده باشد".



افرادی که با اسوشیتد پرس مصاحبه کرده اند گفته اند که اعتیاد به تویتر تصوری ایجاد کرده است که تهران شاهد انقلاب دیگری است، و تویتر موضوع مهمی برای ایرانیان است. ( منبع )



در این انقلاب تویتری، تویتر معرف کاربران اینترنتی نیست، جمعیت استفاده کننده از اینترنت نیز نمایانگر جمعیت بزرگتر نیست، جوانان، معرف جوانان نیستند و ایرانیان ممکن است ایرانی نباشند. البته خارق العاده است که این "قدرت رسانه ها" است.



انقلابیون چه می‌گویند؟



"رای من کجاست؟"، من نمی‌دانم رای افراد ناخشنود انتخابات ایران کجاست، اما شک دارم که آنها در تویتر باشند. شاید این نظر اشتباهی باشد، شاید راه برقراری مجدد انتخابات برای آنها "تویتر" باشد، شاید هم یکی بخواهد فکر کند که زنان زیبای جوان با آرایش و جواهرات، آراء واقعی خود را در تهران هنگامی که آن را برای عکاسان خارجی به زبان انگلیسی بلند کردند صادر کرده باشند.



چیزی که حتی کمتر از این مبهم می نماید این است که آنها چیز بیشتری در مورد تویتر می گویند. بعضی از روزنامه نگاران فکر می کنند آنها "یک مرحله جدید از تحول در رسانه های جمعی" در شکل "استفاده از تویتر در ایران" می بینند ( عموما بین "تویتر در ایران" با "تویتر برای ایران" اشتباه می کنند)، حتی آنها ادعا می کنند " اطلاعات مثل سیل از این کشور در حال ارسال به تویتر است ". (نگاه کنید به "پیام هائی از تهران: استفاده از تویتر در ایران، مرحله جدیدی از تحول". اشلی تری، گلوبال نیوز، 15 جون 2009 ). سوالی که ما باید از خود بکنیم این است که: چه اطلاعاتی و "سیلی" با چه طبیعتی؟



من شخصا کمتر دیده‌ام که رخدادهای واقعی نقل و گزارش شود، و وقتی اطلاعات صحیح هم ارسال شود، هزاران بار در طول روز تکرار می شود. تعداد بسیار زیاد و محتوای بسیار کم.



هانسون حسین، مدیر بخش رسانه های دیجیتال در دانشگاه واشنگتن نوشته است:



" من زمان زیادی برای پاک سازی کانال "انتخابات ایران" گذاشتم تا تکرارها و اطلاعات دست دومی را که توسط کاربران خارج از کشور بود را تصفیه کنم. ما نمی توانیم با ظاهر پیام ها روبرو شویم و این مقداری خطرناک است. باید کاری کنیم که بدانیم امکان تشخیص صحت خبر وجود دارد یا خیر" (منبع)



مایکل کرول نیز نوشته است:



"چیزی که مرا در مورد این پیام های تویتری و حساب های کاربری تازه که به وبلاگ ها مطلب می فرستند نگران می کند این است که ما راهی برای تشخیص درستی آن ندارید، من مقدار زیادی مورد مشکوک یا مطالبی که غاط بوده اند دیده ام" (منبع)



بطور مشابه، وبلاگ نویس دیگر نوشته است:



"اگر شما بعنوان یک متقاضی متوسط اخبار، به اخبار تویتر اعتماد کرده باشید ممکن است باور کرده باشید اتفاقاتی که هرگز رخ نداده، رخ داده است. اطلاعاتی که شما را بسادگی در مورد اخبار گمراه می کند. در بهترین حالت شما گیج شده اید. محتملا فکر نکرده اید که احمدی نژاد حتی از پشتیبانی بسیار مردمی در ایران بهره می برد. " (منبع)



یکی از پیام های تویتری تکراری که من در طول دو روز دیده ام، پیام ذیل با تغییرات جزئی است:



تکرار از ایران: تائید شد !! ارتش در حال حرکت به سوی معترضین در تهران است ! لطفا پخش کنید! فوری!



در واقع، هیچ ارتشی بر علیه "معترضین" حرکت نکرد، نه در آن زمان، نه قبل از آن، نه درست بعد از آن...، بعضی از پیام ها ظاهرا بطور عمدی جهت توسعه شایعه منتشر می شوند:



گفته می شود ارتش فرمان های شلیک را نمی پذیرد.

و

صدای آمریکا ادعا می کند 5000 تن از سربازان حزب الله لبنان به ایران فرستاده اند تا موقعیت را کنترل کنند.

و

پلیس دانشجویان را از بالای ساختمان دانشگاه به بیرون پرت کرد

و

ایران: تائید 10 الی 15 کشته در خوابگاه های شب گذشته ! طبقات پوشیده از خون است. ( منبع: http://twitter.com/sissyto4 کاربر ساکن در ایالات متحده ).

و

من اینجا شنیده ام که ممکن است روز پنجشنبه یک درگیری ملی در ایران رخ بدهد. ( از یک کاربر ساکن نیویورک ).



تویتر نه تنها به کاربران خود اجازه میدهد در جریان تهییج جنسی سهیم باشند، بلکه این امکان را می دهد که در مورد ایران برای خود ایرانیان اخبار "بسازند" و حتی آن اخبار را شاخ و برگ داده و در طول زمان پیش بروند. البته هر کسی در تویتر می تواند "ایرانی" باشد و در حقیقت آنان که تهییج شده اند تا "ایرانی شوند" همچنانکه در ذیل می بنید، این اخبار را به مراتب تکرار می کنند:



تکرار: برای حفاظت از ایرانیان تویتر بواسطه تغییر مبدا زمانی خود به +3:30 و تغییر مکان به تهران کمک کنید.



بعلاوه، الزام کردن دیگران به این تغییر مکان و زمان، تلاش بیشتری برای پوشش گذاشتن بر روی هویت کاربران "جعلی ایرانی" تویتر وجود دارد:



وقتی که پیام تویتری را تکرار میکنید، لطفا شناسه را حذف کنید و تایپ کنید RT منبع از ایران #انتخابات ایران #شناسه "بسیار مهم!!!" لطفا پخش کنید.



مشکل آنطور که ما می بینیم این است که وقتی همه از ایران هستند، هیچ کس از ایران نیست.



شبکه‌های اجتماعی، بهتر از چه چیزی هستند؟



مطلب دیگری که در این مورد منتظر شده این است که ما چطور "اطلاعاتی" را که توسط این قیام تویتری منتشر می شود ارزش گذاری کنیم. اولین مشکل این است که بر ادعاهای کم ارزش فائق آئیم. آنطور که بعضی در تویتر می گویند،این اولین "قیام تویتری" نیست. آخرین نمونه، قیام در مولداوا بود که من شخصا از خیلی نزدیک پیگیر اجتماعات یونانی در تویتر و رسانه های دیگر بودم. البته، این کانال هنوز وجود دارد و در دسامبر 2008 وقتی فعال بود لینک های بسیاری به رسانه های مستقل بهمراه تصاویر و ویدیوهای متنوع داشت و همچنین نزدیک به اکثر پیام ها به یونانی بود. این موضوع یک رخداد یونانی بود، برای یونانیان بود و یونانیان از آن بهره می بردند. بنابراین دلیلی برای انتقاد بر آن مثل حالا وجود نداشت.



واقعا در حال حاضر شفافیت واضح و قابلیت حسابی برای مفهوم افسانه ای "انقلاب تویتری در ایران" وجود ندارد، آنچنانکه ما نمی دانیم چه کسی کجاست و چرا این عده آنچه که دلشان می خواهد می گویند ؟ علی الخصوص هنگامی که ما از مناطق درگیری خبر می شنویم. قبلا نیز چندین بار این اتفاق افتاده است که گزارشگران ناراست ادعا می کردند گزارشاتی از منطقه جنگ می دهند ولی توسط دیگران رسوا شدند که اصولا در منطقه نبودند، یا اگر بودند هیچگاه هتل خود را ترک نکردند. ما نمی توانیم این کار را توسط تویتر انجام دهیم. یکی از کاربران تویتر درخواست کرد



"هیچ خبری را منتشر نکنید مگر اینکه تائید شود، اشاعه شایعات بیشتر به ضرر است تا به نفع #کانال انتخابات ایران " -



نه تنها این گزارشات تویتری از جریان رسانه معتبرتر نیست که بطور وسیعی غیر قابل استفاده می باشد. در بررسی اجمالی ساده اینگونه می توان نتیجه گرفت: همه چیز را که بعنوان خبر منتشر می شود در کانال انتخابات ایران داشته باشید، چه درست باشد چه غلط، تائید شده باشد یا نباشد جمع بندی کنید و آن را یک به یک با منابع اصلی مقایسه کنید. می خواهم بگویم مطالعه نصف یک مقاله در روز بهتر از خواندن همه پیام های تویتر برای شما مطلب دارد. برای اینکه مطمئن شوید بسیاری از پیام های تویتری در بردارنده نشانی رسانه های دیگر است.



مادامی که شبکه‌های اجتماعی مکان مساوی برای دسترسی و شرکت برای همه کاربران مهیا می کنند، آنچه که فورا در مورد کانال انتخابات ایران در تویتر به نظر آمد این بود که جریانی تلاش می کرد بعضی صدا ها را خاموش کند: " عموم کاربران همه پیام ها را غیر از پیام های معتبر، "حذف کنند" ". شما چطور در تویتر می دانید که کدام منبع "معتبر" است ؟ " من این را از نزدیک پیگیری می کنم، مشاهده این تظاهرات بسیار لذت بخش است " --- اما تو هرگز واقعا تظاهرات را از نزدیک مشاهده نمی کنی، تو مشغول لذت بردن از یک تصور در ذهن خود هستی که توسط پیام های تویتری ایجاد شده.



یک انقلاب در مخیله آمریکائی



ممکن است جدا کردن آمریکائی ها در این مورد اشتباه باشد، در حالی که احتمال فراوان وجود دارد که با توجه به متن ژئوپولوتیک ماجرا، کاربران اسرائیلی تویتر ( از بزرگترین گروه های کاربران استفاده کننده از تویتر ) دارای منافع زیادی در قبال دستکاری ماجرا باشند تا اهداف دولت اسرائیل را خدمت کنند آنچنانکه بسیاری از آمریکائی ها چنین می کنند. کاری که می شود انجام داد این است که یک تفرقه میان ایران و حزب الله درست کنیم، بدین سان این پیام ایجاد شد " تعداد بسیاری از نیروهای مسلح لبنانی/عرب اجیر شده اند تا ایرانیان خشمگین را سرکوب کنند" --- که بطور کامل عاری از صحت است.



کاربر دیگری در تویتر که در مورد او صحبت کنم از تلمود (کتاب یهودیان) درباره ایرانیان معترض نقل قول می کرد. بطرز خیلی جالبی روزنامه اورشلیم پست فورا از وجود سه بلاگر ایرانی ( که فقط به زبان انگلیسی مطلب می نویسد ) اطلاع داشت. بمحض اینکه آن ها به تویتر ملحق شدند بدون اینکه دلیلی داشته باشد بیان کرد که این سه کاربر از ایران بودند ( اینجا و اینجا را ببینید ).



همینطور دولت آمریکا منفعت فعالی در گشودن "انقلاب تویتری" درایران داشت، بعنوان یک واقعیت مسلم. دولت آمریکا در این موضوع دخالت کرد و از تویتر خواست تا قطع سرویس خود بعلت تعمیرات و رسیدگی را به تاخیر بیاندازد تا در اخبار رسیده در مورد ایران تایخیری نیافت. -- " یان کلی، سخنگوی دولت آمریکا، به گزارشگران گفت در آخر هفته اهمیت رسانه های جمعی بعنوان "یک ابزار حیاتی برای تقوبت شهروندان" و راهی برای "امکان برای اطلاع رسانی" را تصدیق می کند. او گفت: "برای من خیلی واضح است که این نوع از رسانه های جمعی، نقشه بسیار مهمی در "دموکراسی " را بواسطه اعلام آنچه می گذرد،ایفا می کنند " ( منبع: آمریکا از تویتر خواست توقف سرویس خود را به تعویق بیاندازد. کریس نوتال، دانیل دامبی، فایننشیال تایمز 17 جون 2009 و دولت آمریکا با تویتر در مورد ایران گفتگو کرد: رویترز 16 جون 2009 ). همچنین آنچه که دولت آمریکا انجام می دهد، مطمئنا، تقویت ادعای ثابت نشده اهمیت این موضوع برای ایران است، در حالی که دقت کنید مشخص نیست "چه شهروندانی تقویت می شوند"، حرف چه کسی پخش می شود و از کجا بیرون می آید؟ در همین حال رژیم اوباما ادعا می کند در امور ایران دخالت نمی کند.



اگر بخواهیم به گردونه ارتباط دو جهتاین موضوع نزدیک بشویم، تعدادی از کاربران تویتر در حساب کاربری اوباما در تویتر از او خواستند که بعنوان "پیوستگی با مردم ایران"، کراوات سبز ببندد. در این پیوستگی و تضامن، معلوم می شود کسی نمی تواند نشان دهد که احمدی نژاد واقعا انتخابات را از دست داده، معلوم می شود که تمام بهانه اعتراض این است که اگر او برده، باید تقلب بوده باشد. نه تحلیل های دست اول و واقعی.

( نگاه کنید "احمدی نژاد برد، قبول کنید ) از لینت لورت و هیلاری مان لورت / پولیتیکو 15 جون 2009 ).



اگر بخواهیم بیشتر به ارتباط نزدیک کاربران "مستقل" تویتر و دولت آمریکا و سیاست خارجی آن نزدیک شویم، دستور العملی در مورد چگونگی "جنگ اینترنتی" بر علیه سایتهای ایرانی منتشر شده است (منبع). دیگران تلاش می کنند ارتباطی ایدئولوژیک میان معترضین ایرانی و جمهوری خواهان تویتری آمریکا در نظر بگیرند: تعدادی از محافظه کاران تویتری آمریکا عنوان محافظه کاری خود (tcot) را در هنگام درج پیام در کانال انتخابات ایران درج نمودند. دیگران جار می زنند:



" درخت آزادی باید از زمان به زمان با خون وطن دوستان و حاکمان ظالم تازه شود - توماس جفرسون - کانال انتخابات ایران "

بله ما در مورد مردم خارج آمریکا اهمیت قائلیم. بعضی وقت ها سخت می شود وقتی که رهبران سایر کشورها ما را تحویل نمی گیرند.



هیچ یک از این مردم نگران دموکراسی نبودند وقتی انتخابات متقلبانه مصر انجام گرفت، و این در حالی بود که دستگیری ها و شکنجه ها و بعضی اوقات ترور فعالان اپوزیسیون را ملاحظه می کردند. در آن مورد، یک دیکتاتور مطلوب آمریکا و اسرائیل به منصه قدرت رسید و "ما" از روی وظیفه شناسی، خونسرد باقی ماندیم. خونسردی دوم، میتواند در مورد انتخابات آینده افغانستان رخ دهد، هنگامی که یک بار دیگر مشکل رای مجدد صورت پذیرد.



گلن گرینوالد، وضعیت را بهتر می کند، و با فراست و بصیرت، مقاله می نویسد" درخواست کنندگان "بمباران ایران"، در اکتشاف جدیدی نگران مردم ایران هستند" (سالن، 16 جون 2009 ):



اکثریت گروه هائی که این نوع نگرانی را برای رفاه حال مردم ایران دارند، همان افرادی هستند که مصرانه درخواست حمله نظامی به ایران و رها کردن مقدار زیادی بمب را بر کشور آنان داشتند. کاری که به کشتار هولناکی از مردم ایران منجر می شد. در طول رقابت ریاست جمهوری، جان مک کین با وقاحت سرود "بمب، بمب، بمباران ایران" را خواند. وال استریت جورنال از یک طرح جنگی از یادداشت های نورمن پادهورتز منتشر کرد با عنوان "موضوع بمباران ایران"، و در پی آن پادهورتز در یک مصاحبه بیان کرد "او آرزو دارد و دعا می کند" که آمریکا "ایران را بمباران کند ". جان بولتون، و جو لیبرمن، از طرح مشابه بمباران حمایت کردند، و بیل کریستور، در یک پیش دانی نوعی از روی امیدواری گفت بوش ممکن می تواند ایران را در صورت عدم انتخاب اوباما بمباران کند. رودی گولیانی رسما گفت: او برای اولین حمله اتمی به ایران، برای پیشگیری از برنامه اتمی حاضر است.



*ترجمه و تلخیص: کاربران باشگاه جوانان ایرانی

 
گلفام
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۲:۱۸:۱۵
در فیس بوک هم چنین اتفاقی افتاد ....!؟ اما طبق آمار ایرانیانی که در فیس بوک اکانت دارند تنها 150000 تا 170000 نفر است نه بیشتر!؟ اما جو اعتراضات به گونه ای در فیس بوک مطرح شد و یا موج سبز فراگیر گردید که گویی فیس بوک خواست تمام ملت ایران را مطرح می کند و صدای ملت است!
به فرض اینکه همه این صدو پنجاه شصت هزار نفر ایرانی که دارای اکانت در فیس بوک هستند،از معترضین باشند ،در مقابل کل جمعیت ایران چیری در حدود صفر است
در ضمن فیس بوک به یکی از منابع اصلی تخریب صدا و سیما و شایعه پراکنی تبدیل شده بود .همچنین تبلیغ برای افرادی چون کریستین امانپور و .... برای ایرانیان جهت پیوستن به طرفداران او صورت می گرفت....
و البته هزاران هزار ترفند دیگر که خدا را شکر خنثی شد...



یک کاربر همیشگی فیس بوک (170188)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۴:۲۲
هیچ ضمانت و آگاهی ای وجود ندارد که فیس بوک از این جریان سازی ها در امان باشد ! شما سراغ دارید ؟ (170805)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۴-۱۱ ۱۴:۳۱:۱۱
عزیز من کاربران facebook نماینده آماری جامعه ایران هستند و قرار نیست که تمام آن باشند (173135)
 
۱۳۸۸-۰۴-۲۷ ۲۱:۰۸:۲۳
نماینده جامعه آماری ایرانیان؟خیلی جالب است.یعنی نماینده کسانی که این قبیل شبکه ها را قبول ندارند و از آن استفاده نمی کنند و برای آن ارزشی قائل نیستند نیز هست؟عزیز من من حدااقل روزی دو ساعت از اینترنت استفاده می کنم و بار اول با مشاهده فیس بوک و ارزیابی آن به کلی قید آن را زدم.حالا این فیس بوک چطور نماینده آماری جامعه ایرانی است؟ (184168)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۲:۲۸:۰۲
kheili ravan neveshte nashode (moteassefan) (170213)
 
نجفي
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۳:۰۰:۲۳
قابل توجه جناب اقايان كروبي و موسوي و ساير و ابستگان ؟ (170282)
 
نام محفوظ
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۳:۵۰
من تحلیل های مشابهی درباره فیس بوک شنیده بودم و بارها دیدیم که کانالهای خارجی از تویتر و فیس بوک به عنوان ابزارهای اطلاع رسانی در ناآرامی های اخیر یاد می کردند. من در فیس بوک عضو هستم، و رفتار ایرانی ها را در این میان به خوبی دیده ام. به خصوص دوستان من که اغلب آنها دانشجویان تحصیلات تکمیلی (داخل و خارج) هستند. در این میان ذکر چند نکته جالب است.

1- قبل از انتخابات، بسیاری از ایرانی ها لوگوی خودشان را سبز کرده بودند. این افراد یکدیگر را تشویق می کردند که عکس پروفایلشان را سبز کنند (یا در مورد حامیان آقای کروبی، می نوشتند change). اگر کسی این کار را نمی کرد، تقریباً بایکوت می شد. وای به حال کسی که از پرچم ایران به عنوان عکس پروفایل استفاده می کرد. در این صورت مورد حملات و توهین های مستقیم و غیرمستقیم قرار می گرفت. اگر کسی از احمدی نژاد حمایت می کرد، فضای مجازی به گونه ای بود که ترجیح می داد اصلاً حرف نزند، برای اینکه بعضی دوستان از هیچ نوع فحش و ناسزایی فروگذار نمی کردند. بلافاصله بعد از شروع اعلام نتایج، لوگوی همه دوستان سبز به Where is my vote مزین شد. مجدداً فضای ایجاد شده طوری بود که هیچ حرف مخالفی شنیده نمی شد، و اگر هم گفته می شد سریعاً مورد حمله قرار می گرفت. و این توهم بین کاربران ایجاد شده بود که همه ایرانی ها طرفدار کروبی و موسوی هستند.

2- یکی از ابزارهای اطلاع رسانی به خصوص در روزهای آشوب، گروه ها و پیج (صفحه) هایی بود که تحت نام فعالان سیاسی درست شده بود. چنین گروههایی نقش مهمی در ایجاد شایعات داشتند، و انجام تجمعات بدون مجوز نیز در آنها به طور مرتب اطلاع رسانی می شد. حتی خودم دیدم در برخی کانالهای ماهواره ای، به \"اخبار منتشر شده در صفحه مهندس موسوی در فیس بوک\" استناد می شد، و این طور القا می شد که این اخبار واقعاً توسط ایشان منتشر شده است! در حالی که گردانندگان کانالهای ماهواره ای حتماً می دانند مهندس موسوی اخبارش را از طریق فیس بوک منتشر نمی کند!

3- نکته بسیار جالب در این میان آن بود که در فیس بوک اخبار دروغ و غلط به راحتی منتشر و باور می شد. برای مثال، عکسی در فیس بوک منتشر شده بود که به کرات توسط دوستان من به اشتراک گذاشته شده بود. در این عکس، تصویری از یک هلیکوپتر نشان داده شده بود که در حال پاشیدن یک مایع است. زیر عکس نوشته بودند: هلیکوپتر سپاه در حال پاشیدن اسید به روی مردم! در حالی که تصویر به وضوح مربوط به یک هلیکوپتر آتش نشان بود و حتی پرچم جمهوری چک روی بدنه هلیکوپتر به وضوح دیده می شد! بعداً لینک اصلی این تصویر را هم پیدا کردم:
http://www.richard-seaman.com/Aircraft/Misc/FireFighters/SokolWaterDrop.jpg
این مثال را زدم تا معلوم شود تصاویر و شایعات فیس بوکی تا چه اندازه مستند بودند. نکته جالب در این بین، این بود که دوستان من که اغلب در مقاطع تحصیلات تکمیلی شاغل به تحصیل هستند اغلب چنین اخبار غیر موثقی را باور می کردند!

4- نکته بعدی، موارد خودسانسوری بود. مثلاً بسیاری از دوستان، به جای نوشتن \"احمدی نژاد\" می نوشتند \"ا.ن.\"، یعنی فضایی به وجود آمده بود که می ترسیدند توسط نیروهای دولتی شناسایی و دستگیر شوند! بسیاری از این دوستان، اسمشان را در فیس بوک عوض کردند و از اسامی ای نظیر ایرانی، وطنخواه یا حتی \"چه گوارا\" استفاده می کردند. در حالی که تا جایی که من می دانم هیچ یک از دوستان من جزء شایعه سازان نبودند. با این حال، امنیتی شدن فضا را باور کرده بودند.

5- در نهایت، نکته جالب نسبت فعالیت دوستان داخل و خارج بود. قریب به اتفاق دوستانی که در خارج از کشور داشتم مرتب لینک های مربوط به اغتشاشات گذشته و برنامه های آینده را ارسال می کردند، در حالی که از میان دوستان داخل ایران، تعداد دوستان فعال من به تعداد انگشتان دست هم نمی رسید (در حالی که اغلب دوستان من داخل کشور زندگی می کنند). مجدداً این موضوع غیرواقعی بودن فضای مجازی را نشان می داد.

نتیجه: توهم انقلاب فیس بوکی یا تویتری، خیلی توهم ساده لوحانه ای است، و جالب آنکه افراد تحصیل کرده زیادی می شناسم که به انقلاب فیس بوکی ایمان دارند. بنابراین نباید به کشورهای غربی برای باور این موضوع خرده گرفت. (170312)
 
زینب
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۹:۲۲:۵۸
کاملا با تمام نکاتتون موافقم.من هم عضو فیس بوک بودم و هیچگاه بعلت همین فحش و فحشکاریها اعلام نکردم که میخواهم به احمدی نژاد رای بدهم.
در مورد لینکهای شیر شده و شایعات پخش شده نیز کاملا همینطور بود یعنی اکثرا توسط کسانی منتشر می شد که خارج از کشور بودند! (170910)
 
ایرانی
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۲۰:۵۴:۴۴
حرف شما کاملا درسته.بنده از جمله افرادی بودم که از احمدی نژاد حمایت کردم و مطالبی در حمایت ایشون تو فیس بوک نوشتم. نه تنها توهین و ناسزا شنیدم، بلکه هزاران القاب دیگر هم به من چسبانده شد(جاسوس رژیم، اطلاعاتی، احمق، دهاتی، خائن ،وعده داده شده ، آدم خطرناک...). جالبه که من به طرفداران دیگر نامزدها توهینی هم نکردم فقط عقاید شخصی رو بیان کردم.خیلی از دوستان از لیست دوستان خارج شدند با دیدن مطالبی که من منتشر کردم! بالاخره با این انتخابات، ما هم معنی دمکراسی خواهی و فرقش رو با انحصار طلبی رو درک کردیم از جانب خیلی از دوستان به اصلاح تحصیل کرده.اصلاح طلبی عنوانش همراش هست. طرف قراره تحمل پذیری و پذیرش نقد رو نهادینه کنه در جامعه وگرنه فرقش با انحصار طلبی چیه؟ حالا خوبه ما سابقه خدشه ناپذیری در حمایت از نامزدهای اصلاح طلب داشتیم در سالهای قبل وگرنه بعید نبود چی به سرمون می آوردند این منادیان حقوق بشر و دمکراسی که گوش دنیا رو کر کردند. بعضی از دوستان منو که می بینند تو خیابون راهشون رو کج می کنند. جالبه که ما با خیلی از این دوستان هیچوقت بحث سیاسی هم نکرد بودیم تابه امروز. (170981)
 
۱۳۸۸-۰۵-۰۱ ۰۳:۱۶:۲۱
برای من جالبه که چند نفری که بالا و پایین از جو فیس بوک ناراضی اند و نتونستند اونجا از احمدی نژاد دفاع کنند، آی پی خارج از کشور داشتند! (188781)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۴-۱۰ ۰۱:۴۹:۱۰
خوب نوشتید رفیق. اما میتوانید لطف کنید بگویید چرا فیس بوک و تویتر فیلتر شده اند؟ (171203)
 
۱۳۸۸-۰۴-۲۷ ۲۱:۱۵:۴۳
واضح است.نیازی به توضیح ندارد.به نظر شما باید به این شبکه های به اصطلاح اجتماعی که با پول صهیونیست های کثیف اداره می شود اجازه بیدم تا هر غلطی دلشون می خواد بکنن و فضای جامعه رو به گند بکشند؟شما اگر همسایتون تو محله شایعه کنه مثلا شما رو نیرو انتظامی به جرم دزدی بازداشت کرده و اصولا چنین خبری از بیخ کذب باشد چه برخوردی با فرد دروغگو می کنید؟
یه سئوال مهمتر دارم اینکه مسئولان دولتی آمریکا نهایت لطف رو در حق ما می کنن و اجازه استفاده از این امکانات خوب رو با جهت گیری های خاص به ما می دن(شما فرض کن یه تیم از سیا در هدایت این جریانات تویتری که به نظر من بعید هم نیست دست داشته باشه)چه منظوری دارن؟
به نظر شما ایشان نظرشون خیره؟روزی که صدام با بمب شیمیایی داشت مردم ما رو به خاک خون می کشید و با موشک خانه مردم رو تخریب می کرد این دایه های مهربانتر از مادر کجا بودند؟
دوست دارم جوابتون رو ببینم. (184174)
 
رضا
۱۳۸۸-۰۴-۱۰ ۰۲:۱۰:۰۱
من هم به عنوان یک کاربر معتاد فیس بوک و یک طرفدار احمدی نژاد وقتی یک جمله یک جا در طرفداری از احمدی نژاد مینویسم انقدر کامنت مخالفت میاد که آگه کسی از بیرون ایران نگاه کنه فکر میکنه تو ایران فقط من به احمدی نژاد رای دادم و همه علیه احدی نژادن (171215)
 
اميد
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۳:۱۹:۳۶
نهضت سبز تغييرات ايران در مدار حق طلبي حركت خواهد كرد. (170320)
 
آرش
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۳:۴۴:۵۴
همه حرفهای شما به کنار اما آیا میدانید چرا شرکت مخابرات تویتر و فیس بوک و هزاران سایت ارتباط جمعی را فیلتر کرده است؟
بیایید با خودتان و خودمان روراست باشیم. همه افرادی که در ایران با تویتر و فیس بوک کار میکنند بلد هستند چطور فیلتر مخابرات را دور بزنند. پس چرا مخابرات با این فیلتر کردن ها کشور را به عنوان یک سانسورچی در دنیا معرفی میکند؟ واقعا چرا کمی فکر نمیکنند که با این همه فیلتر شکن به راحتی میتوان فیلترهای مخابرات را دور زد و فقط باعث آبروریزی جهانی میشوند؟ (170372)
 
زینب
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۹:۲۴:۱۴
این انتقاد چه ربطی به این مقاله داشت؟ (170914)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۵:۳۳:۲۸
تنها راه ایجاد انقلاب ؛ اگر کسی دنبال آن باشد؛ نفوذ تدریجی و مداوم در طرز فکر افراد است، آنهم نه با شعار بلکه با عمل
از همین رو معمولا کسانی که ایدئولوگهای بروز یک انقلاب هستند؛ معمولا خودشان شاهد بروز انقلاب و به ثمر نشستن تئوری هایشان نیستند، بلکه دنباله روان آنها ثمرات انقلاب را چه خوب و چه بد خواهند دید و چشید.
مثالش انقلابهای مارکسیست کمونیستی که ایده اولیه اش متعلق به مارکس بود
و انقلاب اسلامی که جرقه ایده های اولیه اش مربوط به مدرس و شیخ فضل الله و ... بوده. (170602)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۶:۰۰:۱۴
خیلی‌ جالبه فقط یه سوال داشتم می‌شه بگید این آمار و ارقام رو از کجا میارید؟ (170664)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۵:۲۶
متن سرشار از لینک ها به منابع است ! (170807)
 
راد
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۷:۰۷:۴۲
سلام
گزارش بدی نبود اما با استناد به این جا و اونجا و لینک جمع کردن تا حرف های گزارشگر احساساتی شما بتونه به این برسه که توئیتر نقشی در روشن کردن مردم ایران ندارد دارید راه را اشتباه می روید.
آخه وقتی شما حتی نمی دونید ایرانی های داخل چقدر و با چه کیفیتی در این سرویس فعال هستند و چه موجی را درست کردند که نمی شه با لینک جمع کردن که بعضا قدیمی هم بود از کنار این مساله راحت گذشت ! شما یک موجی از احتیاط را وارد الف کرده اید که قطعا به ضرر خوانندگان فعال و همیشگیتان تمام خواهد شد.
در هر صورت همچون جناح حاکم یک طرفه و با چشمان بسته به مسائل نگاه نکنید بد نیست هر چند که صلاح کار خویش خسروان ... بدرود (170370)
 
۱۳۸۸-۰۴-۱۰ ۰۲:۳۲:۱۱
گزارشگر احساساتی الف؟! یک بار دیگر اول صفحه را بخوانید لطفاً!
من یه کمی درباره تکنیکهای فرقه سازی و شستشوی مغزی اعضای فرقه ها مطالعه کرده ام. چیز هولناک و دهشت آوری است. آدم سالم را تبدیل میکند به موجودی خطرناک. عزیزان من تو را به خدا مراقب خودتون باشید. مراقب جوانی و احساسات پاک و بی شائبه خودتون باشید. مبادا خدای ناکرده با عادت کردن به کانالهای اطلاعاتی خاصی، ارتباط شما با سطوح مختلف واقعیت قطع یا نحیف بشود. برید در خیابانها. هم تظاهرات ها را ببینید و اگر خواستید شعار بدید؛ اصلاً فحش بدید. اما بقیه را ببینید. آدمهای رهگذر بی توجه را هم ببینید. آنهایی که مخالف نظر شما هستند را هم ببینید.
عزیزان، روشهایی که جامعه شناسان، روان شناسان و روان شناسان اجتماعی متخصص آمریکایی در انحراف سازمان مجاهدین خلق به کار بردند را مطالعه کنید. مبادا بار دیگر طیفی از جوانان تحصیل کرده و دغدغه مند این کشور، قدم به قدم به راهی کشیده بشوند که خودشون هم پشیمون بشوند.
اگر دولت بدرفتاری کرده؛ اگر ... خشن برخورد کرده اند؛ شما حواستون به سلامتی و جوانی خودتون باشه.
شما را به خدا این جریانات را با اعتراض امام حسین مقایسه نکنید. اینها تصویرسازی های حرفه ای است برای شبیه کردن این حرکتها با اول انقلاب و بار ایدئولوژیک دادن به تجمعات.
تو را به خدا مراقب افکار نازنینت باش. (171226)
 
علیرضا
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۷:۰۸:۳۸
قبول دارم، به طور قطع...توئیتر یه راه اطلاع رسانی است اما نه اینقدر که انقلاب کند و اینا..گرچه تحولی در استفاده از توئیتر بود و لاغیر/اما انتقادی به الف دارم، من خودم توئیتر بازم و ترجح نمیدم که بیشتر بگویم ولی این چه طرز ترجمه کردن هستش آخه؟ کانال یعنی چه؟ هش تگ رو ترجمه کردن کانال؟ این یه سری اطلاعات خاص توئیتری هستش که معنی معمول رو نمیده، درستش کنید لطفا (170760)
 
طبا
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۷:۴۲:۵۰
من فقط خواستم كه تشكر كنم از اين مقاله جالب و متولوژي خوبي كه در رفرنس دادن در اين مقاله بود
من شخصا از اين مقاله استفاده كردم
*** فقط اين باشگاه جوانان چيه ؟ (170804)
 
هادي
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۱۹:۴۶:۳۹
خيلي ممنون كه توييتر را معرفي كرديد حالا ما كه اولين بار اسم آن را از طريق شما شنيديم نميشد ما و بقيه رو هم كنجكاو نمي كرديد؟ شما كه پربازديد و پركاربر هستيد آنها را گنده مي كنيد تا از ايران هم مشتري داشته باشند و پيام بفرستند.
لطفا در انتخاب اخبار و مقاله كمي تجديدنظر بفرماييد. (170933)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۲۱:۰۳:۳۱
مطالب گزارش کاملا واقعی است. من از نزدیک شاهد بودم که آنها چطور دروغ می گفتند و بقیه نشخوار می کردند. اصلا در اینترنت معلوم نیست تو که هستی و بنابراین می توان هر دروغی را بدون هیچ پشتوانه ای گفت. با همین حیله است که مردم عادی در جهان که هر کدام کار خودشان و گرفتاری های خودشان را دارند و وقت اندکی برای پیگیری خبرهای روزانه, تحت تاثیر قرار میدهند و بر آنها حکومت می کنند. فکر می کنید کنترل رسانه این روزها در دنیا چرا تا این اندازه مهم شده است؟ حالا رسانه های افسار گسیخته و بدون منبع و بدون آبروئی نظیر تویتر می خواهند راست گوئی پیشه کنند. اینها ابزار نفوذ بر جهان است.
مگر وزیر دفاع آمریکا همین دو هفته قبل نگفت که اینها ابزارهای جدید ما هستند.

اینها ابزار جنگی است. چرا بعضی خودشان و ما را گول می زنند. (170986)
 
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۲۱:۲۲:۲۵
تا زمانی که شما به حرف ها و دروغ های خارجی ها گوش می کنید آنها پیروز هستند از امکانات ایرانی های ساکن استفاده شود ما به دوز وکلک های اینها وارد هستیم (170996)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۴-۰۹ ۲۲:۲۸:۱۱
انتقاد شما به رسانه های خارجی به جاست. خیلی از این خبرها برای مردم عامی تولید و جزء اخبار زرد محسوب می شود.
رسانه های جدید تفاوت های زیادی با رسانه های کلاسیک دارند.
بر خلاف رسانه های قدیمی مثل تلویزیون که مخاطبان عام دارند و تعداد مخاطبانشان میلیونها نفر می شود، رسانه های جمعی جدید مخاطابان خاص دارند.
ولی تولید کننده های برنامه ها با مخاطبان برنامه ها در کنار هم کار می کنند و مرزبندی آنها مثل تولید کننده برنامه تلویزیونی و مخاطب تلویزیونی نیست.
از این رو این دو را در این دید با هم مقایسه می کنند. در واقع باید ترکیبی از تولید کنندگان و مخاطبان را در نظر گرفت. (171033)
 
Jamshid
۱۳۸۸-۰۴-۱۰ ۰۰:۰۲:۳۶
‫حدود ۲۰ سال روزی ۱۲ ساعت با اینترنت سرو کار دارم وهیچگاه اسم توییتر را نشنیده بودم ،بعد از انتخابات بود که انهم از طریق صدای امریکا اسمش را شنیدم،چیز جالبی نیست (171129)
 
اقشین
۱۳۸۸-۰۵-۰۲ ۰۵:۰۱:۴۲
گفته شما درست مانند این است که کسی بگوید 20 سال است آشپز هستم و آش رشته درست میکنم ولی تا بحال اسم اسم روغن زیتون را نشنیدم!
نگفتید در اینترنت چکار میکنید آنهم روزی 12 ساعت.
من از سال 2000 با اینترنت آشنا شدم و اسم تویتر و قیس بوک و فرند فید را از چند سال پیش شنیده بودم ولی هیچ وقت به آنها نزدیک نشدم چون عواقب این وبسایتها در بخش های مختلف خبری به کرات تکرار میشود. هنوز هم حاشر نشدم در این سایتها برای خودم آی دی باز کنم و عکس زن و بچه ام را داخلش بگذارم.
ولی سانسور خبری در ایران باعث شده مردم به این سایتها رجوع کنند و تعداد بازدیدکننده ها را بالاتر ببرند.
بهتر بود صدا وسیما یا اصلاً به حوادث اخیر بی اعتنا میبود ویا منصفانه برخورد میکرد. اینکه مطبوعات ترکیه هر روز به ما ایرانی ها بخندند و ما را متهم به سانسور و رفتارهای خشونت آمیز کنند باعث عذاب روحی من شده. ضمناً من امسال اصلاً رای ندادم ولی اگر میخواستم رایی هم بدهم مسلماً به احمدی نژاد میدادم حتا با همه این اتفاقات اخیر و راستش را بخواهید نمی دانم احمدی نژاد چه کرده که توسط بعضی ها اینچنین مورد ستم واقع میشود. البته اتفاقات اخیر را محکوم میکنم و اقدام نیروهای انتظامی و امنیتی را به هیچ عنوان نمیپذیرم. (189658)
 
اردلان
۱۳۸۸-۰۴-۱۰ ۰۰:۳۲:۳۳
مساله روشن است وقتی افرادی انقدر در مجاز غرق میشوند که واقعیت را فراموش میکننددرک امور خیلی روشن هم برایشان سخت و چه بسا ناممکن میشود. (171149)
 
مهدی
۱۳۸۸-۰۴-۱۲ ۰۰:۱۹:۳۳
تو اکثر سایتهایی که مثلا جزو جریان باز اطلاعات به شمار میرن و خیلی ادعای بی طرفی دارن نهایت طرفداری انجام میشه ! مثلا سایت بالاترین که از سایتهای فارسی تو این زمینست اکانت من رو فقط به دلیل اینکه یه تاپیک در حمایت از احمدی نژاد قبل از انتخابات زدم بست ! این مورد برای اکثر کسایی که تو این سایت از احمدی نژاد حمایت کردن انجام شد و بارها به اونها توهین شد و یا دسترسیشون به سایت سلب شد...!
در مورد تویتر ، فیس بوک و امثالهم هم جریان تک قطبی اطلاعات مخالفاش رو بایکوت میکنه ( تا یه موضوع خلاف جریان سایت زده میشه تعداد زیادی کامنت و توهین نسبت به اون موضوع داده میشه که باعث آزرده شدن زننده تاپیک میشه و دیگه به اون سایت مراجعه نمیکنه ) و این روش باعث میشه سایت عملا فقط یه صدا داشته باشه و مخالفا نتونن حرفشون رو بزنن ! عملا دموکراسی و احترام به نظرت تو اینگونه سایتها ( چه از نوع ایرانی یا غیر ایرانیش ) که ادعای آزادی بیان رو هم دارن رعایت نمیشه...
به هر حال باید مردم رو نسبت به روند تبلیغاتی و اطلاع رسانی تو اینگونه رسانه ها آگاه کرد... امتحانش هم سادست کافیه تو یکی از این سایتها برید و مطلبی خلاف جریان حاکم موضوعات و مطالب سایت قرار بدید و منتظر عکس العمل نامعقول و توهین کاربرایی ( که گاها با 3-4 تا یوزر نیم ثبت نام کردن ) باشید. (173457)
 
۱۳۸۸-۰۴-۲۷ ۲۱:۲۱:۰۱
خیلی احمقند اگر فکر می کنند که با ابزار مسخره ای همچون تویتر و فیس بوک و یو تیوب می توانند انقلابی که ثمره خون هزاران شهید است را سرنگون کنند.
خیلی ابلهند که گان می کنند شیران این مملکت به خواب رقته اند.
خیلی بیچاره تر از آن هستند که خود گمان می کنند.
چراغی را که ایزد بر فروزد هر آنکس پف کند ریشش بسوزد
اگر بخواهند دین ما را به آتش بکشند دنیای آنان را به /اتش می کشیم و بدانند که بسیجی را از مرگ هیچ هراسی به دل راه نیست و برای ما شهادت پاداش است و نه هدف.
یدالله فوق ایدیهم (184184)
 
elham
۱۳۸۸-۰۴-۲۷ ۲۱:۴۶:۰۱
گرچه همیشه نظرات من را چاپ نمیکنید ولی من خسته نمیشوم. من در مورد تویتر و فیس بوک و حتی اینترنت کاملا موافقم با این مقاله. اما همه اینها وقتی پیش می اد که رسانه ملی یکطرفه عمل میکنه. اگر صدا و سیما بی طرفانه گزارشات انتخابات و حوادث بعد از ان را پخش میکرد و قضاوت را برعهده بینندگان می گذاشت نه دیگر جایی برای بی بی سی و وی ا ای باقی می ماند نه اینترنت. وقتی صدا و سیما هزار با تصویر کتک خوردن ان بسیجی را نشان داد ولی یکبار تصاویر کتک خوردن مردم را نشان نداد. وقتی جمعیت میلیونی دوشنبه را نشان نداد وقتی در نماز جمعه دیروز حتی سخنان اقای هاشمی را سانسور کرد و کو چکترین تصویری از مردم خارج از جایگاه به جز چند صحنه درگیری گزینشی را نشان می دهد ایا انتظار دیگری دارید. (184211)
 
سیب موز
۱۳۸۸-۰۴-۲۸ ۰۲:۲۸:۰۴
تنها خاصیت فیس بوک این بود که بازدید وبلاگ من رو از پانصد آی پی به بیش از ده هزار ای پی در روز های انتخاباتی میرسوند فقط به خاطر اینکه بیان به نوشته \" سبز باشید مثل باقالی \" من فحش بدهند و بروند
کاش از فیلتر در بیاد تا باز هم این بازدید کنندگان را داشته باشم(البته دوری و دوستی بهتره ) (184423)
 
اقشین
۱۳۸۸-۰۵-۰۲ ۰۴:۴۸:۵۲
از اینکه محبت میفرمایید و هیچ یک از نظرات من را تایید نمیکنید ممنون و سپاسگزارم. با دموکراسی اصولگرایان هم آشنا شدیم! (189655)
 
اقشین
۱۳۸۸-۰۵-۰۲ ۰۴:۵۱:۴۰
راستی من یک سوال دارم اگر مخالف شما ینویسیم سانسور میکنید و با چماق تو سر ما میکوبید؟ خوش بحال من که ایران نیستم تا از دست لباس شخصی ها کتک اسلامی بخورم. (189656)
 
رضا حريري
۱۳۸۸-۰۵-۳۰ ۲۲:۱۹:۲۱
براي من جالب است كه اينجا زياد حرفهاي مخالفان را جدي نمي گيرند! همه‌ي دوستان لذت مي برند از اينكه فيس بوك را بكوبند و بگويند چيز بدي است. بايد خدمت آن دوستان عرض كنم كه فيس بوك يك جاي آزاد است( برخلاف خيلي جاهاي ديگر) و هر كسي هر جوري دلش بخواهد مي تواند فكرش را ابراز كند، حال كه حاميان اصلاح طلبان در اين شبكه عنان را به دست گرفتند، دليلي بر رد سلامت اين سايت نيست. دقيقآ به همان اندازه موقعيت در اختيار برادران! اصول گراي‌مان نيز بود كه از اين پلتفرم به نفع خودشان استفاده ننند ، كه خوب اين كار را نكردند! خوب به فيس بوك چه؟! در ضمن من نمي دانم اينكه اين بار براي اولين بار از ليست كشورهاي ته جدولي خارج شديم و جزو اولين كشورهايي بوديم كه غول هاي ااينترنتي زبان راست به چپ را براي ما فعال كرد، بادي ناراحت باشيم! هميشه گلايه مي كرديم كه چرا ما را تحويل نمي گيرند و حالا هم شد اين!

در ضمن سايت هايي مثل گوگل قبل از زبان فارسي 45 زبان ديگر را هم پوشش مي داد! حالا بايد اون كشورها زبان به انتقاد بگشايند كه واي چنين است و چنان؟!

تعجب مي كنم از اين اظهار نظرها! اين مطالب براستي :اظهر من الشمس است\"

البته مي دانم ميدان برادارن اصولي است و اين نوشته منتشر نمي شود ولي خوب براي خواندن اديتورها هم كه شده اين مطلب را اينجا پست مي كنم. اميدوارم كه اگر اظهار بي طرفي مي كنيد،‌ اين نوشته را انتشار دهيد.

به اميد پيروزي و سربلندي هميشگي ايران زمين و ملت بزرگوارش (212508)
 
ناشناس
۱۳۸۸-۰۶-۱۳ ۰۲:۴۹:۴۹
بابا ما هم قبول داریم که فیس بوک و تویتر و ......تو ایران انقلاب که نمیتونن بکنن بلکه کار دیگه ای هم از دستشون ساخته نیست پس چرا از روز انتخابات همشون فیلتر شدن؟ (218935)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.