نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 333650
حق آب و گل تهرانی ها کجاست؟
بخش تعاملی الف - محمود صباغی، 4 اسفند 94
تاریخ انتشار : دوشنبه ۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۰۶:۵۶


دوستی می گفت: تکه زمینی درحاشیه جنگل های شمال از یک کشاورز مازندرانی خریده بودم که درهنگام عقد قرارداد متعهد به پرداخت هزینه احداث راه به اندازه سهم خود شد.

درموعـد مقرر، فروشنده ابتدا شروع به بهانه گیری و سپس درخواست معافیت از پرداخت کرد و بالاخره نیز چشم در چشم حاضران دوخت و گفت: " کی به شما گفت بیائید اینجا زمین بخرید؟ من اهل اینجا هستم و نباید هیچ پولی بابت راه سازی بدهم و نمی دهم و از آن استفاده هم می کنم، ناراحتید؟ از اینجا بروید " و بلند شد و رفت.

این ماجرا از آن رو قلمی شد که بگویم "حق آب و گل" تنها در داستان ها و ضرب المثل ها نیست و هر کس نسبت به دیار آبا و اجدادی خود تعصّبی خاص دارد. بگذریم از این هموطن مازنی که این حق طبیعی را بگونه ای افراطی برسمیّت می شناسد!

تعلق عاطفی آدم ها به زادگاهشان مختصّ نژاد و نسل و قوم خاصی نیست و بعنوان یک اصل مهّم هویتّی در جهان برسمیّت شناخته می شود. به این ترتیب می توان نتیجه گرفت که تآکید برحق آب و گل به نوعی نشان از استحکام هویتی دارد. ازطرفی هم هرقدر اصالت هویتی بکرتر و محفوظ تر بماند، استحکام فرهنگی، قومیتی و زبانی نیز بیشتر است. نمونه بارز این ادعا روستاها هستند که باورهای فرهنگی و سنتی دست نخورده ای دارند که یکی از دلایل آن را باید درعدم خلط فرهنگی و دور ماندن از پیامدهای ناگزیر هجوم مهاجران جستجو کرد.

امّا درشهرها و بویژه کلان شهرها، بدلیل روبرو شدن با موج سنگین پدیده "مهاجرت"، ثبات و یک دستی فرهنگی روزبروز بیشتر رنگ باخت و نتیجه مستقیم آن سردرگمی فرهنگی و اجتماعی عجیبی است که جایگزین شد. آماربالای ناهنجاری ها، خلافکاری ها، قانون شکنی ها در شهرهای بزرگ و بویژه درکلان شهرها ناشی از همین اختلاط و نتیجآ اختلال فرهنگی و اجتماعی است. قصد آن نیست که به ناهنجاری های اجتماعی بپردازیم، تنها از منظر هویّت به مقوله "حق آب و گل" می پردازیم که مانعی بازدارنده و قدرتمند دربرابر تسلّط هرنوع یاغی گری فرهنگی و تمایل به ناهنجاری های اجتماعی است.

حقی که مدت ها است از اهالی قدیمی برخی شهرها و مخصوصآ تهرانی ها سلب شده که منظور اصلی سخن ماست. اغراق نیست اگر بگوئیم این روزها تهرانی ها در شهر خود غریب و تنهایند. خصوصیات خاص "طهران"، مرام و مسلک ها ،مردانگی ها و پهلوانی ها به طاق نسیان گرفتار آمد. تهرانی که محلاتش بی اخلاقی و آلودگی و خشونت و مزاحمت نوامیس را بر نمی تابید. تهرانی که برخلاف هموطن مازنی ما، از راه رسیدگان را با گشاده روئی حرمت می نهاد و خوش آمدشان می گفت. همسایگان را از برادر و خواهر نزدیک تر و دلسوزتر می دانست و بسیاری از خصوصیات دیگری که از متن محلّات تهران رخت بربست و دیگر باید در کتاب ها سراغشان را گرفت.

این حرف ناشی از افکار ناسیونالیستی و نژاد پرستانه نیست، سخن از قاعده ای است که درهر قوم و ملتی و در هر شهر و دیاری جاری است. سخن از تعصبی است که هرکس نسبت به زادگاه خود دارد. ما هم مانند هر ایرانی دیگر دل بر دیاری می سوزانیم که همه آن ارزش ها و سنت ها و خصوصیات گرانمایه اش به بوته فراموشی سپرده شد. اگر نگاهی منصفانه به دور و برکنیم باورمان می شود که دیگر نه از آن طهران اثری هست و نه از این تهران و همین دل را می سوزاند. نیاز به آمار و ارقام مستند نیست تا بدانیم در هر محله و کوی و برزن این کلانشهر ۱۲ میلیونی، چند خانواده تهرانی ساکن هستند زیرا به عینه می بینیم که شهرمان بسرعت بسوی نوعی گمگشتگی فرهنگی پیش می رود.

زباله ها در گوشه گوشه شهر و در چند قدمی سطل های بزرگ زباله بحال خود رها می شوند. در کوچه پس کوچه ها خودروهای متعدد بگونه ای "شلخته وار" پارک و مزاحم عبور و مرور شده اند. برخی از مغازه ها و منازل، با وسائل مختلف مانند ظرف زباله، جعبه شکسته، سطل و آفتابه (با پوزش) و .. کنار خیابان ها را که معبر عمومی و از جمله حقوق مسّلّم اجتماعی است، به نفع خود مصادره کرده و اجازه استفاده به بنی بشری نمی دهند. درمبادی ورودی اتوبان ها و بزرگراه ها و میادین بزرگ، توقف خودورهای شخصی مسافرکش و اغلب با پلاک غیر از تهران راه بندان ایجاد کرده اند. در برابر درب ورود و خروج منازل و اداره ها و سازمان ها و در زیر تابلوی توقف ممنوع، توقّف های دوبله و سوبله تردد را با مشکل مواجه کرده اند. در خیابان ها عبور از مسیرهای ویژه و زیر پا گذاشتن قوانین راهنمائی و رانندگی، تصویرآشنای این روزهای معابر کلانشهر تهران است.

کسی ادعا ندارد که آنچه رخ می دهد از سوی غیر تهرانی ها است. بخوبی می دانیم کم نیستند تهرانی هائی که با هفت پشت اصالت طهرانی به "یاغی گری فرهنگی" روی می آورند. ونیز غیر تهرانی هائی که با انتخاب مسیر درست در زندگی به موفقیّت رسیدند و هم برای خود، هم برای تهران و هم برای ایران افتخار آفریدند. اما این ها استثناست و موضوع سخن ما هم استثناها نیست بلکه وجه غالب، کنش ها و واکنش هائی است که بطور مستمر شاهدیم.

باید بپذیـریم که اصولآ "اهل" جائی بودن، خود کنترلی در رفتار و کردار می آورد. اصل "شناخته شدن" فی نفسه تعهد و انتخاب رویکرد مثبت را موجب می شود و"حق آب و گل" نیز شکوفائی و طراوت بدنبال دارد. نمونه های بسیاری از شهرهای کشور مانند یزد و کرمان و شاهرود و ... هستند که هنوز داغ کلانشهری بر پیشانی آن ها ننشسته و هویت ارزشمند خود را همچنان حفظ کرده اند. چرا تهران چنین نماند؟ آیا غیر از این است که مهاجرت بی رویه دلیل اصلی است؟ نکته ظریف آنجاست که اصولآ آن ها که موفقند مهاجرت نمی کنند که اصلآ نیازی هم به آن نیست. انگیزه تلاش برای موفقیّت و زندگی بهتر است که آمار مهاجرت به کلانشهرها همچنان بالاست و انصافآ هم می پذیریم که ناگزیرند. اما حرف ما این است که ورود به تهران جواز شلختگی و ایجاد مزاحمت های متعدد برای دیگران و ریخت و پاش و قانون گریزی نیست و چرا آن گونه که در شهر و دیار خود زندگی می کنند در تهران نمی کنند؟ (آیا در شهر خود و ساعت هشت صبح جمعه که روز استراحت خلایق است، خریداران آهن پاره با وانت و بلندگو و صداهای گوشخراش درکوچه پس کوچه ها مزاحم آرامش دیگران می شوند؟ قطعآ خیر)

شاید اگر تهرانی ها هم مانند آن هموطن مازنی نگاهی افراطی به دیگران داشتند امروز تهران چنین ناهنجار نبود. انتظار داریم ساکنان امروز تهران، خصلت خاص میهمان نوازی تهرانی ها را پاس بدارند و لااقل دراحترام به قانون و رعایت آرامش و آسایش، مانند دیگرانی رفتار کنند که "حّق آب و گل " براین دیار دارند. آیا انتظار بی جائی است؟
 
کلمات کلیدی : محمود صباغی
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۸:۲۰:۱۸
این است نتیجه توسعه نامتوازن .وقتی بیش از سهم خودتون خواستید و به جاهای دیگه نرسیدید اینطوری میشه .همه امکانات تو تهران جمع شده معلومه که همه اونجا هجوم میارن .اگه امکانات رو خوب توزیع میکردید هیچ کس حاضر نبود شهر و دیارش رو ول کنه بیاد تهران.بهترین راه حل برای ایران فدرالیسم اقتصادی و تقویت شهرهای مهاجر فرست است .امروزه مراکز استانها هم متاسفانه با این مشکل مواجه اند از شهرهای کوچیک هجوم میارن مراکز استانها .مردم مراکز استان هم مجبور میشن مهاجرت کنن تهران (3559071) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۹:۴۷:۱۴
دقیقا همینطوره. به هر شهر به اندازه خودش بودجه بدن، دیگه کسی به تهران نمیره.
بودجه کل مملکت رو میچپونن توی تهران. تهران شده اژدهای هفت سر که هر چقدر بهش پول میدی بازم کمشه. این حق آب و گلی که شما ازش حرف میزنی با پول خون شهرستانیا درست شده دوست عزیز. (3561616) (alef-11)
 
محمدرضا
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۹:۵۶:۰۴
این طبیعی که هر شهری که جمعیتش افزایش پیدا میکنه مثل تهران،مشهد،اصفهان سطح امکانات و رفاه آن شهر نیز افزایش پیدا می کنه و بلعکس، در حقیقت این مهاجرین بودند که سطح امکانات و رفاه را در تهران افزایش دادند وقتی شهر های خودشون رو رها میکنند دیگه توسعه اقتصادی در اون شهر معنی نداره (3561642) (alef-11)
 
بهزاد
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۹:۰۵:۴۰
این حرف ناشی از افکار ناسیونالیستی و نژاد پرستانه نیست!!!!!!پس ناشی از چیست؟؟ به استناد رفتار غلط هموطن شمالی, برای خود حق مشابه قائل می شوی؟؟!!!مهاجرت به تهران ناشی از تقسیم ناعادلانه ثروت و امکاناته.البته ما که چند سالی هست به اجبار به این آلوده شهر مهاجرت کردیم و انشاالله به زودی ماموریت تموم میشه و بر میگردیم, تا به حال موفق به رویت تهرانیهایی که می فرمایید_از باب خصوصیات اخلاقی_ نشدیم.در ضمن بنده در هیچ پست و سمت و عمنوان شغلی که نیاز به تحصیلات عالیه دارد تا به حال تهرانی ندیدم حتی در مناصب حساس تهران از شهردار بگیر تا شورای شهر.... فکر کنم ادامه ندم بهتره دوست تهرانی (ان اکرمکم عنداله اتقاکم) (3559147) (alef-11)
 
محمود صباغی
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۱:۳۵:۴۷
به شما آقابهزاد عزیز و تمام دیگرانی که مطمئن هستم واکنش منفی نشان خواهند داد- و انتظارش را داشتم و دارم - عرض کنم که برادر عزیز، ما غیر از اینکه خواستیم ارامش دیگران را نباید برهم زد حرف دیگری داریم؟ ما که خودمان در متن اشاره کردیم که بسیاری از تهرانیها یاغی گری فرهنگی میکنند. ما که گفتیم بسیاری از سراسر ایران هستند که موجب افتخارند. ما که گفتیم ناگزیرند که مهاجرت کنند.شما اگر صبح از در منزلت بیرون بیائی وببینی یک خودرو با پلاک غیر از تهران امکان خروج را برایت سلب کرده و ساعتها منتظر میمانی و خبری نمیشود احساست چیست؟ اگر در کنار منزلی که خانواده اش بیش از صد سال است ساکنند، فردی از شهرستان ... مغازه ... باز کند و زباله هاایش را در برابر این منزل بریزد و تا نیمه های شب پاتوق همشهریهایش شود و هیچ تذکری را هم قبول نکند چه باید گفت؟درست لطفآ نگوئید اینها استثناست.و لطفآ نگوئید ساده نگری و یا انتقاد پیش پا افتاده ای است. اینها بخشی از زندگی آدمهاست. این درد اصلی تمام تهران نشینهاست. با مردم صحبت کنید متوجه خواهید شد چه میگویم. شما و امثال شما اگر منصفانه قضاوت کنید حرف بنده را تصدیق میفرمائید. تمام اتوموبیلها و رانندگان آنها را که موجب ایجاد راه بندان میشوند یک نگاهی بکنید تا بفهمید چه میگویم. این مشکلات مختص تنها تهران نیست تمام کلانشهرها همین دردسر را دارند. انگار که ورود به شهرها خود بخود جواز است برای اینکه هر کاری - توجه کنید هر کاری - دلمان بخواهد بکنیم. این که نشد. منهم میدانم تمام امکانات در کلانشهرهاو مخصوصآ همین تهران خراب شده متمرکز شده (که ایکاش نشده بود).اما این تخم لق "امکانات تهران" که دلیل مزاحمت نمیشود. انصافآ افرادی که در سر چهارراهها به همه کاری مشغولند چند درصدشان تهرانیند؟ میدانم که مجبورند ترک دیار کنند. اما چرا کار شرافتمندانه نه؟و آیا این کارها را در شهر و دیار خود میکنند؟ هرکز.میدانید چرا؟ چون اهل کارکردن نیستند.شک نکنید اگر کسی اهل کار باشد ترک دیار نمیکند. مگر آنجا که نیازی به امکانات خاص داردو کسی هم با آنها مشکلی ندارد. قدمشان روی چشم. اما درد این است که چند درصد دارای تحصیلات و چند درصد بیسوادند؟ اینها را به خودتان پاسخ دهید. اما بدانید بخش اعظم نیّت پولدار شدن " بهر قیمت" در سر دارند. بنده بخاطر رعایت اختصار این یادداشت کمی کلی به مسئله نگاه کردم وگرنه اگر امکان داشت جامع تر نوشت و یا امکان مکالمه رودررو با امثال شما بود آنوقت میگفتم آنچه را که باید. منظورم از امثال شما کسانی است که گفتن این حقیقت کامشان را تلخ کرده. یعنی قبول واقعیت این حد سخت است؟ میدانم که هجمه عجیبی خواهد شد و با مزه اینکه همین هجمه خود دلیلی بر درستی نظر بنده است. (3559433) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۰۹:۰۸:۲۴
نویسنده عزیز،

تهران شما کل امکانات و گردش مالی کشور را بلعیده و شما دنبال حق آب و گلی؟ تهران امروز بیابون بوده، نه آب داشت نه گل.

الان هم بودجه و امکانات و خصوصا گردش مالی کشور رو عادلانه پخش کنید، ببینید اصلا کسی از ساکنین تهران، در این شهر ترافیک و دود می مونه؟

خداییش این چه مدل مقاله نویسیه؟ (3559151) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۶:۰۰:۲۲
اگر به تاریخ مراجعه کنید متوجه میشوید به غیر از موقعیت جغرافیایی، یکی از علل انتخاب تهران به پایتختی، آب و هوای خوش، باغها و ییلاقات فراوان، قنوات پر آب و دسترسی به آب گوارا بوده است. اگر بیشتر به تاریخ برگردیم میبینیم که شهر ری که تهران یکی از توابع آن بوده است شهری بسیار آباد بوده و حتی وعده حکومت ری عامل تحریک عمر سعد به جنگ با امام حسین بوده است.
به یمن پایتخت شدن و مهاجرت افسارگسیخته، تهران تبدیل به یکی از آلوده ترین، پرترافیک ترین، جرم خیز ترین و سایر ترین ها در بین شهرهای کشور شده است. (3559979) (alef-11)
 
نادر
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۹:۵۱:۵۲
خیلی جاهای دیگه هم در ایران موقعیت جغرافیایی و آب و هوای عالی تر از تهران داشتند. شما هم لازمه به تاریخ برگردید. (3561628) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۲:۰۲:۱۱
اینکه سایر نقاط آب و هوای خیلی خوبی دارند نافی آب و هوای سابقا خوب تهران نمیشود!
نظر 16:00:22 در پاسخ به نظر قبلی بود که میگفت "تهران بیابان بوده و نه آب داشته و نه گل" و هیچ اشاره ای به سایر نقاط کشور نداشته است. (3561993) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۳ ۱۶:۱۰:۵۶
تمام ثروت ما شهرستانی ها {به زعم شما عزیزان تهرانی}مستقیم وارد بودجه شهری شما میشه ،این پول رو خرج خودمون کنن ،به هیچ وجه پامون رو هم تهران نمیگذاریم،
کل ایران یک قسمت از بودجه وتهران نیمی دیگر رو در اختیار دارن،واقعا چرا؟ (3560012) (alef-11)
 
کیهان اسدی
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۹:۱۱:۲۵
دوست عزیز
1- تهران دویست سال پیش روستایی بیش نبوده و مردم اون روستا زمینهای خود را فروخته پولدار شده و اکثرا از کشور خارج شده اند و اکثریت مردم تهران در چند دهه اخیر به تهران مهاجرت کرده اند و لذا ادم تهرانی نداریم که حق اب و گل داشته باشد اول ثابت کنید تهرانی اصیل و اهل اون روستا هستید بعد طلب حق کنید
2- اگر نگران مهاجرت بی رویه به تهران هستید باید جلوی مهاجرت بیرویه درامد نفت و گاز و..را به تهران بگیرید تا این اتفاق نیفتد نمیشه که شما مهاجرت درامد نفت را بخواهید ولی مهاجرت صاحب درامد را نخواهید شدنی نیست
3- بسیاری از شهرها هستند با اغوش باز از انتقال پایتخت حمایت می کنند اما خود شما اجازه نمیدهید
4-نمیشه که بخواهید جایی پایتخت باشد و از تسهیلاتش استفاده کنید و یک طرفه سود ببرید ولی مانع حضور مردم دیگر شوید
5-سودی که مردم تهران قدیم از فروختن زمین و گران شدن ان برده اند و سودی که مردم تهران 100 سال اخیر از تسهیلات و رانتها برده اند به مراتب بسی بیشتر از حق اب و گل و.. است
این یاسوج ما روستایی بیش نبود مرکز استان شد و حق همه مردم استان بود که به مرکز استان بیایند و از امکاناتش بهره ببرند و این از شیر مادر هم حلالتره وقتی که با شور و شوق میخواهی مرکز استان یا شهرستان شوی باید تبعاتش را هم با جان و دل قبول کنی
فلذا صحبتهای شما قطعا مغالطه است و پایه استدلالی ندارد. (3561552) (alef-11)
 
امیراسد
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۱:۵۲:۴۹
کیهان عزیز!

بنده به سهم خودم حاضرم تعهد محضری امضاء کنم که پایتخت از تهران به هر کجای دیگه منتقل بشه و همه امکاناتی که مهاجرین محترم برای خودشون در تهران ایجاد کرده اند را هم با خودشون ببرند به همون شهر و یا هرکجای دیگه

و همچنین تهران ما برگرده به همون ده کوره ای که شما می فرمایی

برای ما تهران و ری با همان سبک و سیاق 200 سال پیش بسیار خوش تر است تا وضع فعلی آن

با اطمینان صد در صد می دانم که همه همشهریان واقعی بنده هم همین نظر را دارند.

کسانی که مخالفند همان مهاجرینی هستند که تهران را به این شکل درآورده اند و سودش را هم برده اند و برایشان سخت است که این وضع را در شهر دیگری بوجود آورند.
شاید هم به این فکر می کنند که عمرشان کفاف نخواهد داد تا به شهر دیگری به عنوان پایتخت بروند و به چنین مال و منالی برسند!!! (3561970) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۶:۳۰:۳۵
شما از کجا این حرف را به این محکمی بیان میکنید؟!اولا تهران از بلاد مرتبط با تمدن باستانی ری و قصران بوده که با اندکی مطالعه میتوان به عظمت آنها پی برد در ثانی این قبول که بخش اعظمی از بومیان تهران از قبل فروش زمین و ملک ره صد ساله را یکشبه طی کردند و از کشور خارج شدند لیکن گروه کثیری از آنها که در دستگاه های لشگری و کشوری خدمت میکرده اند و چندان متمول و فئودال نبوده اند کماکان در این شهر و استان ساکنند و از روزگار خویش هم چندان گله ای ندارند بجز از تراکم جمعیتی و مهاجرتهای چند دهه اخیر و نتیجتا کاهش محسوس کیفیت فضای زندگیشان.و در آخر هویت و اصالت هر کس را اسناد هویتی آن شخص نظیر شناسنامه خویش و والدینش معین میکند نه ادعاهای روی هوای اشخاص.
سایت محترم"الف"خواهشمند است منتشر فرمایید. (3565048) (alef-11)
 
متین
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۰۹:۱۳:۰۵
شهرستانیهای محترم ،حرفهای شما درست است اما آیا شما وقتی به تهران آمدید نباید فرهنگ و آداب تهران را رعایت کنید!!
آیا ما تهرانیها حق نداریم راحت زندگی کنیم؟؟
آیا شما مهمانی یا سفر به خارج کشور می روید نزاکت و قوانین آن جا را رعایت نمی کنید!؟
آیا بهتر نیست حق خودتان از زندگی کردن خوب را خودتان بگیرید؟؟

در آخر از نویسنده این مطلب تشکر میکنم. (3561554) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۱:۱۳:۴۰
دوست عزیز تو هر شهری با فرهنگ و بی فرهنگ هست با ادب بی ادب هم هست ما همه ایرانی هستیم مسائلی که شما میگی ربطی به شهرستانی بودن نداره چون همه اون چیزهایی که شما فرهنگ تهران میدونی تو تمام ایران یکی هست و کار بد و فرهنگ غلط تو تمام ایران بد بحساب میاد ربطی به شهرستانی و تهرانی بودن نداره ربط به تربیت خانوادگی افراد داره (3561857) (alef-11)
 
یه قزوینی
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۵:۴۷:۲۰
راستی یادم رفت بگم توکامنت چندثانیه قبلم که این تهرانیها ی که مثال زدم به کدوم شهراومدن .وشهرما کجاست . (3562535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۰:۱۸:۰۶
مگر برای شما و قبیله تان فرش قرمزم پهن کردند که بیایید تهران ؟ (3561705) (alef-11)
 
محسن
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۱:۱۲:۱۲
در مورد تکه زمینی که فرمودید

البته که خرید زمینی که قیمت هر مترش از قیمت یک متر فرش کمتر است با این دردسرها همراه است (3561854) (alef-11)
 
محمود
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۵:۵۶:۰۸
اکثریت قریب به اتفاق اظهار نظرات ، نشان از همان "بهانه معروف و دم دستی" استفاده کرده اند: امکانات. توجه کنید که وقتی کامنت گذاران گرامی که همه از قشر با سواد و اینترنت خوان جامعه هستند ( که بدور از انتقادات مطروحه این یادداشتند ) چنین سطحی به موضوع نگاه میکنند دیگر چه توقعی میتوان از خیل بیسوادانی داشت که میدانیم و میدانید.کسانی مانند سی دی فروشان و گل فروشها و اسپند دودکنهای سرچهارراهها و دارو فروشان و ورق پاسور فروشان و ...و بسیاری دیگر که در برابر چشمان من و شمایند و خیلیهای دیگر که زیر پوستی و بدون اینکه دیده شوند. که روی سخن نگارنده با این دسته اخیر است. نه ما،که هیچکس دیگر با محققان و تحصیلکردگان و تاجران و صنعتکاران و کارشناسان غیر تهرانی مشکلی ندارد. اما انصافآ چند درصد را تشکیل میدهند؟ و دیگرانی که تعدادی را نام بردیم چند درصد؟ (3562549) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۲-۰۴ ۱۷:۲۲:۲۲
بر فرض محال ادعای نگارنده در مورد این مرد مازندرانی صحیح باشد آیا مجوزی برای بی احترامی آقای نگارنده ایجاد مینماید . هزینه راه به عهده مراجع ذیربط است که با ردیفهای بودجه ای و عوارض و مالیات و .... ونیز همیاری اهالی تامین میگردد آقای عزیز شما کدامیک را پرداخت کرده اید که اینگونه طلبکارانه قلم میزنید. پایتخت یک کشور متعلق به تمام جمعیت کشور است و قرار نیست شخصی ادعای مالکیت کند. (3562722) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۶:۲۳:۵۷
مطلب بسیار بسیار شیوا و بجایی بود.در تایید فرمایشات نویسنده گرامی و دوستان محترم عرض کنم که تخصیص چیزی باسم سهمیه مناطق محروم برای پذیرش در دانشگاه ها و نتیجتا عدم اجرای قانون بومی گزینی نظام آموزش عالی صرفا در تهران بلاشک تضییع حق فرزندان بومی تهران و دشوار شدن پذیرش در دانشگاه های شهر خودشان بعلاوه افزایش مهاجرتها و تراکم جمعیتی در تهران و متعاقبا رهسپار شدن اجباری بخشی از بومیان تهران به دیگر استانها برای تحصیل است که میتوان با اندیشیدن تمهیداتی در این زمینه ضمن کنترل ورود بی حد و حصر به تهران سبب گسترش و توسعه سایر شهرها و استانها هم شد چون این یک قائده حتمی است که کاسه رود جایی که قدح بازآید یعنی تا توزیع جمعیتی بروال سابق بازنگردد و تمامی شهرها و استانها دارای حداقل مطلوب جمعیتی نگردند مسلما نه سرمایه گذار دولتی و نه بخش خصوصی رغبتی به سرمایه گذاری در آنجا نخواهد داشت و ادامه این روند مسلما در آینده نه چندان دور سبب متروکه شدن سایر بلاد و انفجار مهیب جمعیتی تهران خواهد گشت کما اینکه تا به امروز هم گوشه ای از آنرا شاهدیم. (3565033) (alef-11)
 
محمود
۱۳۹۴-۱۲-۰۶ ۱۶:۵۱:۵۳
بهترین و عاقلانه ترین اظهار نظری است که درمیان این کامنتها دیده شد نه بخاطر تائید کردن بلکه بخاطر نگاه دقیق و علمی به موضوع.. بدون اینکه حمایت از جائی بکنند و بدون اینکه جبهه گیری و طلبکارانه حرف بزنند و حتی بدون اینکه اشاره کنند که از کدام شهرند ،بصورت کاملآ منطقی مطلب را تایید کرده اند ایکاش آنها که مخالف حرف این یادداشتند بهمبن محکمی و منطقی ثابت مبکردند که اشتباه میکنیم نه اهانت و طلبکاری و توجیه و سقسطه و مغلطه . اصلآ قابل قیاس با نظر کسانی نیست که در اون بالاتر نوشته اند: تهرانیهای اصیل همه رفته اند خارج و همه در این 30 ساله مهاجرت کرده اند و دیگر تهرانی وجود ندارد و هر کس بگوید تهرانی هستم باید ثابت کند!! پس حق آب و گل حرف مفت است. یا اون یکی دیگر که گفته : تهران تا همین چند سال پیش بیابان بوده و ما که آمدیم آباد شد و تهرانیها هم از برکت آمدن ما به الاف و اولوف رسیدند!!!!!! یا اون یکی که معتقده که تهران روستا بوده و زمینهای این روستا را گران فروختند و رانت گرفتند و رفتند خارج؟؟؟؟ و بسیاری از نمونه های خنده دار دیگر که ارزش ذکر کردن ندارند. (3567321) (alef-11)
 
دهاتی
۱۳۹۴-۱۲-۰۸ ۰۲:۵۶:۴۱
من یکی از همون بچه دهاتی هایی ام که در تهران زندگی میکنم.

بنده در رشته دانشگاهی تحصیل کردم که ارزویی دست نیافتنی برای اکثر بچهای تهران هست.

میخاستم بگم حرف نویسنده رو کاملا قبول دارم. چون امکانات عالیه تهران قطعا مال تهرانی هاست. و مال امثال من نیست. این امکانات برگرفته از دشت های حاصلخیز. معادن. چاه های نفت و دیگر مواهب شهر تهران است. و قطعا بنده حق استفاده ازش رو ندارم.
البته زیاد فرق نمیکنه حتما تو دنیا جاهیی بهتر از تهران هم هست. (3569177) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۲-۰۵ ۱۸:۵۸:۰۶
آدم بودن ملاکه نه اهل جایی بودن. (3565426) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۲-۱۷ ۰۲:۱۳:۳۱
متاسفانه تمام امکانات جمع شده تهران،من الان برای یک عمل ساده پزشکی مجبورم بیام تهران در حالی که شهری که هستم یعنی اردبیل حدود پانصد هزار جمعیت داره ولی دریغ از امکانات (3591004) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.