نظر منتشر شده
۸۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 430940
دود ناکارآمدی نهاد متولی تحقیقات کشاورزی در چشم کشاورزان
سید میثم داورپناه، 14 دی 95
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۴ دی ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۱۴
چکیده: متهم اصلی پایین بودن بازده تولید محصولات کشاورزی و بالا بودن تلفات آنها، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی به عنوان متولی اصلی تحقیقات کاربردی کشاورزی است؛ سازمانی ناکارآمد که به جای عمل به وظایف خود در راستای پژوهش‌های تقاضامحور و حل مشکلات واقعی کشاورزان و دامداران، در مسیر دانشگاه شدن و تولید مقاله‌های آکادمیک قدم برداشته است.
***

 اواسط آذرماه،جشن شکرگزاری برداشت گندم در محل سالن اجلاس سران و با حضور رئیس جمهور برگزار شد و صحبتهای فراوانی درباره حجم تولید گندم و خودکفایی کشور در زمینه تولید این محصول مطرح شد. اما بدیهی است که در نظر گرفتن حجم تولید بدون توجه به سطح زیر کشت و بازده تولید تصویر خوبی از اوضاع واقعی کشاورزی کشور به دست ما نمی‌دهد.
 
 اگر نگاهی به آمارهای معتبر جهانی بیندازیم، متوجه می‌شویم که در زمینه بازدهی تولید، وضع کشاورزی کشورمان فاجعه‌بار است. مطابق آمارهای فائو (1) درشاخص بازده تولید گندم در سال 2014، کشور ما در میان 100 کشور اول جهان هم قرار ندارد. در مورد پسته به عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات صادراتی ما، در حالی که عملکرد رقبای ایران حدود 2.6 تن در هکتار است، این عدد برای کشور ما حدود  1.3 تن در هکتار بوده است.
 
 در سال 2004 کشور ما 137 هزار تن از تجارت پسته دنیا را در اختیار داشته است در حالیکه در سال 2014 این عدد 49 هزار تن رسیده است جالب اینکه در مدت مشابه کشور ایالات متحده صادرات پسته خود را از 35 هزار تن به 139 هزار تن در سال رسانده است. سایر محصولات کشاورزی هم وضعیت بهتری نسبت به گندم و پسته ندارند. علاوه بر این آمارها،  اخبار متعدد دیگری از تلفات کشاورزی و دامی به صورت روزانه  منتشر می‌شود. مانند اینکه بخش زیادی از لیموی  تولیدی در کشور با آفت جاروئک از بین رفته است یا اینکه تب برفکی حجم زیادی از دام‌های کشور را تلف کرده است. و خبرهای دیگری که به علت وفور برای ما عادی شده است. حال این سوال پیش می‌آید که چه نهادی در کشور متولی حل این مشکلات است؟

سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بزرگ اما ناکارآمد
 قطعا بخش عمده‌ای از راه‌حل این مشکلات در گرو کارآمدی بخش تحقیقات کشاورزی و دامی است. موضوعی که متولی آن در کشور ما سازمانی عریض و طویل به نام سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی (تات) است. این سازمان با داشتن 90 مرکز آموزشی و پژوهشی در سطح کشور و بیش  از12 هزار نفر پرسنل که حدود 2 هزار نفر از آنها به عنوان عضو هیئت علمی در این نهاد مشغولند، عنوان بزرگترین سازمان تحقیقاتی کشور را یدک می‌کشد. نکته جالب توجه این است که تعداد اعضای هیئت علمی این سازمان از اعضای هیئت علمی بزرگ‌ترین دانشگاه کشور یعنی دانشگاه تهران هم بیشتر است! اعضای هیئت علمی که عمدتاً وظیفه آموزشی-دانشجویی ندارند و تنها موظف به انجام پژوهش در حوزه کشاورزی‌اند.
 
علاوه بر این سازمان تات دارایی‌های فیزیکی بسیار قابل توجهی در سطح کشور دارد که از جمله آنها می‌توان به حجم بسیار زیاد زمین‌های کشاورزی و باغی و شبکه آزمایشگاهی مجهز و گسترده اشاره کرد.

سؤالی که هر کشاورز و دامدار و حتی سیاستگذار پژوهش کشور ممکن است از خود بپرسد این است که سازمانی دولتی با این عرض و طول و تعداد زیاد محقق و هیئت علمی و آزمایشگاه و حدود  هزار میلیارد تومان بودجه بیت‌المال، دقیقا چه باری از دوش کشاورزان و دامداران کشور برداشته است؟
 
کشاورزی که هنوز طلب فروش محصول خود به دولت را به صورت کامل نگرفته است، چرا باید شاهد افزایش سالیانه بیش از 20 درصدی بودجه سازمانی باشد که تأثیر بسیار کمی در عملکرد تولید وی داشته است.
 
مشکل اینجاست که فهم ما از نهاد پژوهشی وابسته به دستگاه اجرایی غلط است. این نهادها باید متناسب با حوزه کاری که به آن وابسته‌اند، به رفع مشکلات آن دستگاه‌ و جامعه مخاطب آن بپردازند.
 
 نهادهایی که باید به عنوان واسطه‌ای میان جمعیت پرشمار دانشگاهی کشور و صنایع مرتبط به خود عمل کنند و این نیروی عظیم را در جهت رفع مشکلات کشور به کار گیرند. اصولاً برای چنین نهادی انجام پروژه بدون تقاضا نباید معنایی داشته باشد. اگر قرار است عضو هیئت علمی و محقق این سازمان به جای پژوهش و کار در وسط میدان و لمس مشکلات واقعی کشاورزان و دامداران، کارش تولید مقاله باشد و عملکردش با همان آیین‌نامه ارتقا اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها ارزیابی شود، دیگر از لحاظ ماهیتی چه تفاوتی با دانشگاه می‌کند و چه نیازی به تشکیل سازمان دیگری جز دانشگاه بوده است؟
 
از طرف دیگر سیستم بسیار غیر‌بهره‌ور سازمان تات و روحیه کارمندی حاکم بر این سازمان سبب شده است که هزینه پژوهش در آن بسیار بیشتر از هزینه انجام همان پژوهش در یک مؤسسه خصوصی باشد.
 
در کشورهای پیشرفته چنین نهادهای پژوهشی که مسئولیت انجام تحقیقات کاربردی را در این کشورها بر عهده دارند، به صورت عمومی غیردولتی و تنها با کمک دولت اداره می‌شوند. مثلا بنیاد فرانهوفر در کشور آلمان که مجموعه‌ای از حدود 70 موسسه تحقیقاتی است و به عنوان یکی از موفق‌ترین نمونه‌های تحقیقات کاربردی در جهان شناخته می‌شود و با گردش مالی تقریبا 8 برابری نسبت به سازمان تات، تنها 30 درصد از بودجه خود را از اعتبارات دولتی دریافت می‌کند و مابقی هزینه‌ها را همه از طریق قرارداد با بخش متقاضی پژوهش اعم از صنعت و کشاورزی تأمین می‌کند.
 
علاوه بر این، همین بودجه دولتی نیز توسط ستاد فرانهوفر مطابق عملکرد موسسات به آنها اختصاص داده می‌شود (2). اما در کشور ما بدون نگاه به میزان اثرگذاری یک سازمان، سالانه و به صورت مشخص به آنها بودجه‌ای اختصاص می‌یابد.
 
لزوم بازنگری در مدل هزینه‌کرد دولت در موسسات پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی
نگارنده این متن به هیچ عنوان مخالف افزایش هزینه‌کرد دولت در امر تحقیق و توسعه نیست. منتها حرف اصلی این است که این مدل هزینه‌کرد مستقیم دولت در نهادهای مجری تحقیقات کاربردی به هیچ عنوان منجر به حل مشکلات کشور که هدف اصلی پژوهش کاربردی است، نخواهد شد. تنها راه افزایش اثربخشی چنین دستگاه‌هایی کوچک کردن و تبدیل آنها به نهادهایی برای مدیریت تحقیقات – نه صرفاً انجام آن- و عمل کردن به عنوان بازوی حمایتی دولت در مواجهه با محققین بخش خصوصی و دانشگاهی در انجام تحقیقات کاربردی است.
 
در ابتدای دولت یازدهم زمزمه‌هایی مبنی بر عدم افزایش بودجه‌های دولتی سازمان تات و دستگاه‌های مشابه شنیده شد. این سیاست می‌توانست موجب هدایت این سازمان به سمتی شود که اولا در انجام تحقیقات با مشارکت بخش خصوصی، بهره‌وری خود را افزایش دهد.
 
ثانیا با بهره‌برداری موثر از منابع و زمین‌های در تملک خود و افزایش درآمد اختصاصی، به مرور از بودجه نفتی بی‌نیاز شود. اما متأسفانه در عمل با همان برنامه‌ریزی قبلی کار ادامه یافت به صورتی که در حالیکه در سالهای اخیر بودجه دانشگاه‌ها به طور متوسط، سالیانه حدود 10 درصد افزایش یافته است اما بودجه سازمان تات رشدی بالای 20 درصد داشته است! اما برای درآمد اختصاصی سازمان در لایحه بودجه 96 نسبت قانون بودجه 95 تنها رشدی 5 درصدی پیش‌بینی شده است. 
 
جالب اینکه بخش زیادی از این درآمد اختصاصی مربوط به فروش واکسن و بازار اختصاصی آن است و عملا درآمد اختصاصی حاصل از تولیدات اراضی بسیار کم است. زمین‌هایی که در بدترین حالت می‌تواند درآمدی حدود 500 میلیاردی برای این سازمان به ارمغان آورد با نرخ بازده بسیار پایینی مشغول کار است و یا رها شده‌ است.
 
 در واقع، سازمان تات به مثابه فرزندی است که گنج های فراوان در اختیار دارد اما همچنان دست خود را به سمت پدر عیالوار خانواده دراز می‌کند. با این روند، همچنان باید شاهد ناکارآمدی این مؤسسه در رفع نیازهای تحقیقاتی متقاضیان حوزه کشاورزی و کاهش بهره‌وری و بازده تولیدات کشاورزی باشیم.

منابع:
http://www.fao.org/faostat/en/#data/QC
https://www.fraunhofer.de/en/about-fraunhofer/profile/facts-and-figures.html
 
کلمات کلیدی : کشاورزی ، کشاورزان، خودکفایی گندم، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی،تات
 
منصور
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۸:۵۵:۲۷
مطالب بیان شده کاملا صحیح است و سازمان تات باید از سیستم وزارت علومی خارج و به بخش اجرایئ وزارتخانه متصل گردد و کاملا از قافله و محیط کشاورزی دور شده اند و هدف سازمانی ارتقاء ، ترفیع و رتبه اعضای محترم هیئت علمی ، پژوهشی می باشد و هدف ملی دیگر مطرح نیست متاسفانه (4098029) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۴:۱۸:۱۳
لطفا همینطوری تهمت نزنید و با سند صحبت کنید. (4098514) (alef-3)
 
مهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۱:۱۷:۵۰
در این که سازمان تات ناکارآمد است شکی نیست. شما اگر این سوال را از 100 نفر عضو هیئت علمی این سازمان بپرسید بیش از 80 درصد تائید می کنند البته پایتخت نشینان در آن 20 درصد باقیمانده هستند. همین ناکارآمدی باعث شده اعتبارات سالیانه تات بشدت کاهش پیدا کرده. در حال حاضر عملا بودجه تحقیقاتی وجود ندارد و تات فقط می تواند حقوق ها را پرداخت کند.

آقا جان یک پیکر نیمه جان را نمی توان به زور زنده نگه داشت. برای هر فعالیتی سه رکن اساسی لازم است. سرمایه، نیروی انسانی و مدیریت.. شما کافی است یک نگاهی به اولویتهای تحقیقاتی موجود در سایت تات داشته باشید. کاملا مشخص است که تات هیچ هدف و مسیر خاصی را دنبال نمی کند زیرا تمام مشکلات موجود از ریز و درشت، درجه یکم و درجه دهم همگی به صورت یک لیست جامع و بلند بالا آمده است.

معلوم نیست تات چگونه با این بودجه تحقیقاتی نداشته می تواند اینها را پوشش دهد. یکی از مشکلات بارز مدیریتی اینست که تقریبا 80 درصد امکانات و تجهیزات تحقیقاتی در پایتخت است. و باعث شده که تات اینگونه عریض و طویل گردد. همین چند سال پیش یک گروهی در تات بحث ادغام با دانشگاه را مطرح کردند و همه این نقایص را موشکافی کردند ولی نکته اینجاست که اینها دغدغه کشاورزی را ندارند فقط فکر می کنند اگر به دانشگاهها بپیوندند وضع بهتر می شود.

مسئله اینست که دانشگاه ها هم آش دهن سوزی نیستند. راه صحیح اینست که تحقیقات در استانها مستقل شوند و بودجه مستقل داشته باشند البته همه استانها نیاز به بخش تحقیقات ندارند. (4099139) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۰۵:۵۹:۲۵
مشکل اصلی تات مدیران بسیار ناکارمد آن هستند اگر به لیست مدیران چند سال گذشته نگاه کنید میبیند همیشه یک عده خاص در گردش هستند امروز اینجا فردا جای دیگه (4114038) (alef-11)
 
احسان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۸:۳۸:۵۹
حرفت قبول آدم باید با سند و مدرک حرف بزنه... اما انصافا کشاورزان با اینکه زحمت کش ترین و بی ادعا ترین قشر جامعه هستند ، همیشه هم مورد ظلم واقع میشوند، نمیشوند؟ (4104132) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۹:۵۲:۵۹
پیشنهاد می کنم دوستان اجرایی اگر وظیفه خود را تا 30 درصد هم انجام دهند و یافته ها را انتقال دهند 70 تا 80 درصد مشکلات کشاورزی حل می شوند. این همه سازمان، مدیریت ها، مراکز خدمات و ناظرین و ....کارایی زیر 10 درصد دارند. یک سوزن به خود بزنید لطفا (4098986) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۳:۱۵:۵۲
با سلام
لطفا" وزارت علوم و معضلات نظام آموزشی کشور را هم به چالش بکشید و بعد با سازمان تحقیقات کشاورزی مقایسه کنید تا مظلومیت این سازمان و حقایق بر همگان روشن شود . (4100328) (alef-2)
 
تحقیقاتی
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۴:۲۰:۱۷
قابل توجه آقا منصور، در بخش نامه های جدید سازمان تحقیقات سیستم وزارت علومی که جنابعالی فرمودید، حذف شده و بیشترین امتیاز به یافته های به دست آمده از تحقیقات کاربردی که منجر به افزایش بهره وری در آن زمینه می گردد، تعلق می گیرد. چرا اینقدر سیاه نمایی!! بذور پرورشی که به زارعین داده می شود حاصل تحقیق چه ارگانی است؟؟ خوشبختانه یکی از کارآمد ترین بخش های جهاد کشاورزی در سال های اخیر بخش تحقیقات بوده است؟ آیا می دانید متولی آموزش کشاورزان و بهره برداران چه ارگانی است؟ بحث تغییر الگوی کشت که در بیشتر استانها عملیاتی شده و از هدر رفت آب، بسیار صرفه جویی می کند، حاصل ساعت ها بحث کارشناسی محققین چه ارگانی است؟
متاسفانه این بار یکی از کارآمد ترین و نقاط قوت دولت تدبیر و امید مورد حمله قرار 'گرفته است بیایید کمی واقعیت ها را ببینیم. (4100410) (alef-2)
 
مجتبی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۸:۵۶:۱۳
در کشورهای اروپایی یا حتی کشورهای پیشرفته کل نیروی تحقیقاتی کشاورزی که دارن شاید به اندازه 5 در صد پرسنل این سازمان تحقیقات کشاورزی ایران هم نباشه ول با این تفاوت که کآرآمده نه فقط کارمند داشته باشه. اگه این مجموعه جمع بشه هیچ خللی در کشاورزی ایران پیش نمیاد. (4098030) (alef-3)
 
رضا
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۸:۵۶:۱۹
با سلام
با تشكر از مقاله بسيار خوب شما
متاسفانه در كشور ما جاي دانشگاهها را شركتهاي وابسته به دولت گرفته اند و با تشكيلات عريض و طويل و نا كارآمد خود بر سيستم تحقيقات كشور خيمه زده اند براي مثال در آمريكا بودجه تحقيقاتي كه در اختيار دانشگاهها قرار ميگيرد ٢٠ درصد توليد ناخالص ملي است
متاسفانه ارتباط صنعت و دانشگاه تقريبا قطع است و اين موضوع بدليل عدم اعتماد صنعت به دانشگاه و همينطور زياده خواهي دانشگاههاست
براي مثال ما يك شركت توليد كودهاي مايع ارگانيك داريم كه جهت تست و آزمون يكي از كالاهاي خود بر روي يكي از محصولات كشاورزي از دانشكده كشاورزي شيراز و همينطور از دانشكده كشاورزي دانشگاه ايالتي پنسيلوانياي آمريكا استعلام قيمت گرفتيم جالب است بدانيد نرخ هر دو دانشگاه يكي است حدود ١٧/٥ ميليون تومان
حال سوال اينجاست كه دانشگاه شيراز بر چه اساس نرخ خود را هم تراز دانشگاههاي آمريكا قرار داده است؟ (4098031) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۰۱:۲۳
آخي يكي حرف دل مارو زد!!!! تازه از حقوق هاي نجومي شان هم بگوييد (4098038) (alef-3)
 
شهاب
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۸:۴۷:۳۹
زیرمجموعه جهاد کشاورزی فقط دامپزشکی کار میکنه (4099739) (alef-2)
 
قوچ‌علی گله‌داری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۳:۵۹:۴۶
هنوز خساراتی که به ما دامداران از سر تب برفکی وارد شده یادمان نرفته که امسال نوبت آنفلوانزای مرغی شده!

دامپزشکی که بین بقیه زیربخش‌های جهاد نوبره (4100382) (alef-2)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۰۳:۴۱
هر سازمانی را حتی در استانها نگاه کنید یک اداره تحقیقات راه انداخته اند. که غالبا کمترین کاربرد را دارند اما حقوق های کلان می گیرند.
سازمان ها و شرکت ها دارند بزرگ و بزرگتر می شوند و بزرگ شدنشان یعنی زحمت برای کارآفرینان. فرد بیکار کار اضافه می تراشد (4098042) (alef-3)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۰۵:۰۱
جهادکشاورزی چنان بزرگ و گسترده شده که فکر می کنم برای هر کشاورز یک کارمند کشاورزی وجود داشته باشد (4098043) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۲۷:۰۲
یک آفتی با ورود نهالهای زیتون توزیع شده توسط همین سازمانهای مشابه ترویج کشاورزی به جان درختان زیتون افتاد بنام مگس زیتون.
بهیچ وجه هیچ راهی برای از بین بردنش همین دوستان ترویج و تحقیقات کشاورزی نتونستن پیدا کنند
هر یکسال در میان کل محصول رو نابود میکنه
پس این دفترو دستک عریض و طویل برای چیست؟ (4098084) (alef-3)
 
از کارکنان سازمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۳۲:۴۰
ضمن تایید مقاله فوق بنده به عنوان یکی از کارکنان بازنشسته سازمان سالها شاهد رفتار تبعیض آمیز و دو گانه این سازمان با پرسنل خود بوده ام.افرادی با شرایط برابر و یکسان به عده ای امتیازاتی داده می شود به عده ای خیر .همین حالا اگر سازمانهای نظارتی بررسی کنند موارد زیادی از تبعیض در ارتقاء ، تبدیل وضعیت ، بازنشستگی ،پرداخت و.........مابین پرسنل این سازمان وجود دارد .که این موارد کارکنان را مایوس و نامید کرده است.در بعد فنی هم عدم پویایی و انگیزه در پرسنلی که غالبا بالای 24 سال خدمت دارند نفس این سازمان را بریده است. (4098089) (alef-3)
 
کارمند
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۳۷:۲۵
ایستگاههای چند صد هکتاری با چاه آب و ادوات کشاورزی و کارگران زیاد اگر دست کشاورزان عادی بود درآمد خالص بیشتری تولید میگردید تا در اختیار چند محقق قرار گرفته که عموما طرحهای تحقیقاتی ملی و استانی تکراری کشت میگردد و در نهایت با نرم افزارهای آماری دیتا ها جابجا شده و یک مقاله از طرح استخراج گردد تا مولف پایه هیئت علمی بگیرد بدون اینکه این تحقیق کاربردی باشد.از طرفی در صلاحیت اعضاء هیئت علمی نیز باز نگری باید شود چون دانشیار پژوهشی با حقوق بالای 10میلیون داریم که اندازه کارشناس مرکز خدمات سواد نداشته و توانایی کار علمی اجرایی ندارد. (4098098) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۰۹:۴۸:۵۵
بنظر من تا موقعی که مدیران و محققین ما دچار این توهم اند که ب همه چیز را میدانند انتظار زیادی از توسعه و پیشرفت علمی نبایستی داشت .
بعنوان بنیان گذار صنعت میگو به بانک جهانی رفته و دستور عمل انها برای توسعه صنعت میگو را خریداری و با خود به ایران اوردم و در جلسه ای که با حضور مدیران شیلات داشتم به انها یاد اور شدم که بر اساس این دستور عمل برنامه ریزی های انها غلط است و انها با شکست مواجه خواهند شد . که اظهار داشتند به شما ربطی ندارد و برادران ما قوی هستند و لخت میشوند و خودشان شنا کردن یاد میگیرند . نشان به این نشان که کلیه ممالک شیلاتی جهان در این صنعت موفق شدن بغیر از ما . و جالب است که بدانید بعد از 20 سال و 5 برنامه توسعه هنوز کسی این دستور عمل را مطالعه نکرده است.

انچه مایه تاسف است بیماری لکه سفید همه ممالک شیلاتی جهان را گرفته . ولی مراکز تحقیقاتی این ممالک هر کدام به فراخور خود بین 8 تا 16 ماه راه کار مقابله با ان را شناسایی کردن . ولی مرکز تحقیقات شیلات ما بعد از 7 سال هنوز نمیتواند دانش پیش پا افتاده 20 سال قبل را به ایران منتقل بکند و 7 سال است که با علم اهک پاشی تولید کننده گان ابادان را با این امکانات و حقوق های که میگیرند گذاشته اند سرکار. (4098111) (alef-2)
 
پرنده
Austria
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۰:۲۲:۱۵
مقاله بسیار عالی بود.
دو نکته مهم داشت که نه تنها در مورد موسسات تحقیقاتی دولتی غیر دانشگاهی، بلکه در مورد سایر موسساتی که به هر نحو از بودجه عمومی استفاده می کنند نیز قابل تسری است:

1- در حال حاضر در کشورما نهادهایی از بودجه عمومی ارتزاق می کنند که از مسیر عملکرد ذاتی و غایی خود که سالها پیش دلیل تأسیس آنها بوده، منحرف شده اند و به سمتی رفته اند که عملکردشان دقیقاً شبیه سایر نهادهای موجود در جامعه شده است.
مقاله بالا نشان می دهد که سازمان تات از عملکرد اصلی خود (یعنی تحقیقات کاربردی و ایفای نقش بعنوان حلقه واسط بین جامعه آکادمیک و جامعه کشاورزی) منحرف شده و اکنون دارد به مصابه یک دانشکده کشاورزی (با بهره وری پایین) عمل می کند. در حالیکه ما از سالیان گذشته دانشکده کشاورزی داشته ایم و دانشکده های کشاورزی مان طبق استانداردهای قابل قبول جامعه علمی مشغول فعالیت اند (و البته با بهره وری بالاتری نسبت به سازمان تات)
اگر نگاهی نقادانه به سایر نهادهای شبه دولتی و دولتی بیندازیم میتوانیم موارد مشابه متعددی بیابیم.
خروجی این موسسات، در خوش بینانه ترین حالت، همان چیزی ست که نهادهای قدیمی و تعریف شده ارائه می دهند، نهادهایی که فلسفه وجودی شان نیز تولید همان خروجی هاست.
بنابراین نیاز است تا در مورد وجود یا تغییر ماهوی این قبیل موسسات که به موازی کاری مشغولند بازنگری های اساسی صورت پذیرد.

2- دولت هیچوقت متولی خوبی برای انجام کارهای علمی، تحقیقاتی و خلاقانه نبوده است. همینطور که مقاله بالا نشان می دهد: این همه امکانات و بودجه و هیئت علمی،خروجی مناسبی،همانطور که از وضع کشاورزی مملکت میشود دریافت، نداشته است.
این موضوع قابل تسری به سایر بخش های دولتی است.
دولت باید از صرف بودجه برای کارهایی که ربطی به حکمرانی و انجام وظایف ذاتی دولت ندارد دست کشیده و صرفاً به تعیین مشوقهای مالی،برطرف کردن موانع کاری، تقویت زیرساختها و بسترهای مورد نیاز، پیشنهاد قوانین حمایتی و کارهایی ازین دست بسنده کند. (4098163) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۰:۵۴:۳۵
کلا بود یا نبود وزارت جهاد کشاورزی برای کشاورز و کشاورزی مهم نیست. چون کلا این وزارت خانه عریض و طویل معلوم نیست چیکار می کنه. توی این چندسالی که کار کشاورزی می کنم یک بار هم نشده که از خدماتشون استفاده کنم. هر وقت هم که میرم وزارتخونه یه عده کارمند رو می بینم که توی اتاق نشستن و دارن روزنامه می خونن. از هیچی هم سر در نمیارن.

اگر این وزارت خونه رو منحل بکنن تنها منفعتی که داره اینه که بودجه چندهزار میلیاردیش رو میشه برای کارهای عمرانی یا حتی بیمه واقعی کشاورزان و محصولات کشاورزی استفاده کرد. (4098220) (alef-13)
 
محمد علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۰:۵۷:۰۱
آنچه که امروز به عنوان رقم، واکسن، آفت کش و غیره در بخش کشاورزی مورد بهره برداری قرار می گیرد کی معرفی کرده است. کدام خروجی تحقیقاتی کاربردی از دانشکده های کشاورزی سراسر کشور خارج شده. چند رقم، دارو، آفت کش و غیر سیستم دانشگاهی کشور به بدنه کشاورزی کشور ارائه نموده است. انصاف را در نگارش مقاله اتان رعایت نکردید. برخی ضعف های موجود سبب نفی خدمات ارزنده این سازمان و مجموعه های تحقیقاتی نخواهد گردید. (4098225) (alef-13)
 
ناصر نادری
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۱۳:۰۳
سلام و تشکر از یادداشت خوبتون

این سازمان ترویجی با اون همه دبدبه و کپکپه به اندازه‌ی یه برنامه رادیویی کوتاه مثل «خوشه چین» رادیو اقتصاد هم بازدهی نداره. هزاران میلیارد تومن هم بودجه سالیانشونه
واقعاً اگر این سازمان هم به همراه دانشکده‌های کشاورزی چند سال تعطیل بشوند به نظرتون غیر از کارمنداش و خانوادهاشون کس دیگه‌ای هم مطلع میشه؟! (4098259) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۵۵:۴۳
به استناد کدام منبع میگوید هزاران میلیارد ؟؟؟ (4099935) (alef-2)
 
حقوقی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۲۴:۲۱
مطلب کاملا درسته، من خودم اهل رفسنجانم، برداشت پسته هرسال سیر نزولی دارد و بسیاری از زمین ها هم کاربری خود را از دست داده اند و درحالیکه مرکز تحقیقات پسته هم در خود رفسنجان است، اما عملا هیچ کاری برای افزایش بهره وری نمی کند. (4098285) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۱:۴۵
عرض مي كنم حالا كه اسم " تحقيقات كشاورزي " به ميان آمد بنده هم مثل هميشه ... ميگم فضولي نباشه ، اين فقط يك سئواله ، و آن اين كه آيا مسئولين در بخش " تحقيقات كشاورزي " و
ديگر مسئولين مربوطه ، در مورد اثرات كودها و سموم و نوع و مقدار و اندازه آن به كشاورزان آگاهي مي دهند و يا زبونم لال همين طور مثل نقل و نبات بين آن ها تقسيم ... ميدوني برادر !اين " مش باقر " همسايه مان را مي بينم بيشتر روزها تو مزرعه اش يا داره كود شيمايي ميده و يا سم ميزنه !! آخه قربونتم ! سم زدن و كود دادن و استفاده از آفت كش هم حد و اندازه اي داره !! بي خود نيست كه اين بيماري " خرچنك " زياد شده ، چي ؟ ... درسته برادر ! برنج دودي و سوسيس كه مقصر ١٠٠ درصد نيست ، اين كود و سموم كه همين طور به وسيله بعضي افراد نا آگاه و گاه بي
بي سواد ، به صورت " ديمي " مورد استفاده قرار مي گيره ... !!
-- مش باقر ! تصدقتم ! فكر نمي كني كه اين همه كود و سم و آفت كش كه استفاده ميكني ، زياد
باشه و داري خاك بكر و خوب و مرغوب اين چنين آلوده ... ميگم مش باقر اين دستور العملي كه روي قوطي ها و جعبه ها در مورد اندازه و حد و حدود مصرف نوشته شده ، ... حتماًبده به آقا زاده ها ،برايت بخوانند ، تا خداي نكرده محصول آلوده و سمي به خلق الله ... مش باقر قربونتم !
سرطان زياد شده ... محض خدا به فكر سلامتي مردم ..." !!!
خب البته واضح و مسلم است كه اين وظيفه بنده نيست كه اين " مهم " را به مش باقر گوشزد كنم ،
فقط مي خواستم بدانم كه مسئولين مربوطه در تحقيقات كشاوري " اين وظايف را انجام مي دهند
يا نه ؟؟! آيا مسئولين مربوطه مي دانند كه بسياري از اين محصولات كشاورزي ما فقط و فقط سم است و كود !! بي خود نيست كه بيماري خرچنك داره ... بله ؟!! (4098301) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۵:۴۹
اینجانب مدتی در سازمان تحقیقات خدمت نموده ام .به گفته خود محققین سازمان تحقیقات درکشور های پیشرفته .تحقیقات کشاورزی به بخش خصوصی واگذار شده .محققین با مشقت و تحقیقات شبانه روزی و کار بردی موفق به حل مشکلات کشاورزی می شوند .اما در ایران به محض این که فردی در سازمان تحقیقات عضو هیئت علمی میشود.هر سال یک یا چند مقاله علمی ارائه می دهد .خواه کاربردی باشد یا خیر .مرجعی که پی گیر باشد وجود ندارد یا اگر هست درگیر مسائل نمی شود .از طرفی عضو هییت علمی دارای جایگاه ویژه و حقوق مناسب می باشد (4098309) (alef-13)
 
مسعود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۳۶:۱۸
با درود
به نظر می آید نگاه این مقاله بیش از این که اصلاح گرایانه و در راستای توسعه ی کشور باشد، منبعث از دیدگاه های سیاسی و دعواها جناحی است!
اگر این مشکل وجود دارد چرا اکنون به فکر اصلاح بر آمده اید؟ در این برهه!
واضح است که مشکل اصلی کشاورزی ما نه به تات بر می گردد نه به تحقیقات و اعضای هیات علمی آن. اگر بهره وری پایین است چه ربطی به تات دارد؟ اگر مدیریت آب نداریم چه ربطی به تات دارد؟ اگر سیستم آموزشی و آموزش عالی کشاورزی وظیفه ی خود را نمی داند و فقط به روزمرگی رسیده چه ربطی به تات دارد؟ اگر کسی رغبتی به ورود به عرصه ی کم بازده و کم درامد اشتغال در کشاورزی در کشور ندارد را چه ربطی به تات دارد؟
اصلا تا به حال سری به پژوهش های کاربردی این سازمان زده اید؟ آیا می دانید یک پژوهش گر برای این که موضوعی را به ثمر برساند چه مراحلی را طی می کند؟ به نظر می آید روی صحبت شما از دیدگاه علمی تهی است و فقط اهداف سیاسی و جناحی مد نظر خود را دنبال می کنید!
یک متن علمی و انقادی باید مبنی بر شواهدی مستدل و نیز منتج به پیشنهادی کاربردی و عملی برای اصلاح مسئله باشد. در کجای این متن پیشنهاد روشن و شفافی برای اصلاح وضعیت موجود و حرکت به سمت مطلوب داده شده؟ این که مدام اسم دولت را تکرار می کنید و در مورد بودجه ی تات صحبت می کنید آیا منجر به اصلاح و بهبود تات می شود؟
نه خیر گویا مسئله چیز دیگریست... (4098311) (alef-13)
 
ارژنگ
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۴۴:۵۷
با سلام
من دانشجوی تحصیلات تکمیلی کشاورزی هستم. الان بسیاری از اساتید ما در دانشگاه علاوه بر حقوق و مزایایی که از دانشگاه می گیرند برای تات هم کار میکنند. این آیا انصاف هست که من برای تامین خرج و مخارج باید از ساعات کار پژوهشیم بزنم و بیرون به کار دوم مشغول باشم ؟ بعد آقایون از هر دو جا و یا شاید هم بیشتر حقوق های بالا بگیرند؟؟
چرا باید به این سازمان های عرض و طویل این حجم مالی تزریق بشه بدون اینکه اینها موظف باشند بکسی پاسخ بدهند؟ (4098319) (alef-3)
 
بی نام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۴۷:۲۴
اگر واقعا به فکر ریشه یابی هستید ابتدا از وزارت آموزش و پرورش شروع کنید که با روشهای کاملاً ابتدایی و به دور از فنون تربیتی و آموزشی انگیزه و استعدادهای بچه ها را ازبین می برد سپس به سراغ وزارت علوم و تحقیقات بروید که بودجه آنها چند ده برابر مراکز تحقیقاتی است تازه چه دانشجویانی تربیت می کنند!! همان دانشجویان پرورش یافته جنابان استاید به نام دانشگاههایی مثل تهران، شیراز و ... می شوند همین محققین این مراکز!!! حالا بقولی شاید بهتر باشد نه تنها این مراکز بلکه سایر مراکز نیز تعطیل شوند. خانه از پای بست ویران است. (4098321) (alef-13)
 
مهدی
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۱:۵۵:۲۰
حتی با همین هزینه ها تحقیقاتی که دانشگاه و بخش خصوصی انجام می دهند بسیار گرانتر از تحقیقات مراکز تحقیقاتی دولتی تمام می شود.
در واقع وضع پژوهش و بودجه های پژوهشی در کشور بسیار آشفته است. (4098331) (alef-13)
 
رحمانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۲:۵۷:۰۸
این سازمان، ناکارآمدترین سازمانی است که من در ایران شناخته ام. گروهی افراد با عنوان هیئت علمی در آن هستند که وزیر جهاد کشاورزی را هم تدارکاتچی خودشان می دانند. می گویند ایشان مهندس عمران است و صلاحیت وزارت ندارد.در عوض خودشان را استاد و علامه می دانند. (4098405) (alef-1)
 
علی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۲:۵۹:۱۸
اقا جای این مقاله بسیار خالی بوده در مطالبات بخق کشاورزان.واقعیت قضیه این است که با توجه به اینکه دانشجویان ضعیف از لحاظ تحصیلی به رشته کشاورزی میروند ارکان کشاورزی نظام خالی از نخبه ها شده و مطالعات کشاورزی و تکنولوژیهای نو و تحقیقات کاربردی و کارا برای قشر مظلوم کشاورز در کشور وجود ندارد.شما کافی است سری به ادارات جهاد کشاورزی شهرتون.بزنید.اکثر اوقات مشغول گپ و گفت.دوستانه با همند و اصلا چنین کاری براشون تعریف نشده هموز (4098408) (alef-1)
 
مجید ولدان
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۳:۰۸:۰۵
با عرض سلام و ادب
ضمن ادای احترام به نقطه نظرات راقم مقاله، آنچه نگاشته شده را به ویژه با مداقه بر تحولات سالیان اخیر (که مستنداً قابل اثبات است)، بدور از نقدی منصفانه و متاثر از عدم اشراف کامل نگارنده به بروندادهای سازمان مذکور دانسته و اشاره حداقلی به شاخص ها و معیارهای ارزیابی را در چنین قضاوت هائی ضروری میداند. (4098423) (alef-1)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۷:۲۸:۵۷
لطفا اسنادی که می گید رو برای اطلاع عموم مردم منتشر کنید (4098790) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۱:۴۵
جالبه که دوستان در وزارت کشاورزی برا اینکه کشاورزان شمال سوئ ببرن اچازه واردات برنج را هم نمیدهند و مردم باید هزینه سنگینی بدهند برای اینکه کشاورزان ما سود کنند اگر ما تولید کننده برنج نبودیم مطمئن باشید واردات برنج ازاد بود و بسیاری از ارقام خوب برنج کیلیویی 2 هزار تومن وارد کشور میشد و این رقم بالای 12 هزار تومنی که الان وجود داره نبود
تولید کننده برنج بودنمون هم به ضرر مردم شده (4098491) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۴:۰۹:۳۶
سازمان تات یک سازمان پویا است و سیاه نمایی برای آن اصلا درست نیست. (4098501) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۴:۱۱:۱۴
با عرض سلام خدمت دوستان
اينجانب به عنوان يك محقق كه در يكي از پژوهشگاههاي وزارت علوم در حال تحقيق ميباشد اين مطلب را مينويسم. ببينيد شما اگر نگاه دقيقي به پژوهشگاهها داشته باشيد متوجه ميشويد كه تفاوت خاصي بين دانشگاهها و پژوهشگاهها ندارد. براي دانشيار شدن و إستاد شدن در اين پژوهشگاهها نياز به مقاله ISI ميباشد و اين يعني اينكه پژوهشگاهها عملا به جاي اينكه به حل مشكلات صنعتي مربوطه كمك كنند، عملا با إمكانات خوبي كه دارند و با آرائه مقالات ISI در مرزهاي دانش عملا در خدمت استكبار جهاني ميباشند و جالب اينكه محققاني كه در اين پژوهشگاهها تمايل به كارهاي صنعتي دارند با واكنش تند ساير محققان روبرو ميشوند. بهترين اقدامي كه ميتوان انجام داد اين است كه تأثير اقدامات صنعتي در پيشرفت علمي محققين مربوطه حداقل تا پنجاه درصد امتياز علمي مورد نياز براي ارتقا افزايش يابد و اگر غير اين باشد انتظار غير از اين نبايد داشت. بايد به سمتي پيش رويم كه اگر اساتيد دانشگاهها و مخصوصا پژوهشگاهها در كارهاي صنعتي دخيل نباشند از حقوق انها كاسته شود و با حجم عظيم هييت علمي موجود، اگر مسير درست باشد قطعا ميتوان به پيشرفتهاي مورد نظر رسيد. (4098503) (alef-13)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۱:۵۰:۰۷
توجه شما را به بند الف ماده 16 قانون برنامه پنجم معطوف میکنم که میگه آیین نامه ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی به نحوی که تا 50 درصد امتیازات پژوهشی ناظر به رفع مشکلات کشور باشه تغییر کنه.
البته صدر ماده دولت رو مجاز کرده نه مکلف. به همین خاطر هم این تغییر تو آیین نامه ارتقا اتفاق نیفتاد. هرچند مکلف بود هم به احتمال زیاد تغییری ایجاد نمیشد. چون همین چند ماه پیش بود که آیین نامه جدید تو شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب شد و این قسمتش تغییر چندانی نکرد. (4100083) (alef-2)
 
امير
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۴:۵۶:۵۷
اين دود غليظي كه به چشم كشاورزان مي رود و نويسنده به آن اشاره كرده بيشتر از آن است كه فقط مربوط به سازمان تحقيقات كشاورزي باشد. اگر قدري انصاف را نيز چاشني مطالبي كه مي نويسيد بنماييد در مي يابيد كه موارد ذيل همگي در رابطه با ضعف بخش كشاورزي دخيلند:
- سيستم خريد محصولات، سيستم بيمه محصولات، بودجه هاي كم اختصاص داده شده به وزارت جهاد كشاورزي، نداشتن ضمانت اجرايي تصميمات تحقيقاتي- قاچاق كالاهاي كشاورزي- سيستم نرخ گذاري محصولات- تاثير مخرب صنعت بر بخش كشاورزي- بي توجهي به مسئله منابع آبي كشور- واردات محصولات كشاورزي توسط آقا زاده ها- و....
بنابراين نويسنده محترم:
جان برادر تو دعا خوش خوانده اي ليك سوراخ دعا گم كرده اي (4098584) (alef-3)
 
محمود
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۶:۰۵:۲۹
سلام
یادداشت مفید و ارزنده ای بود؛ سازمان تحقیقات حوزه کشاورزی به واسطه داشتن متولیانی با رویکرد خشک، زنجیره ارزش محصولات کشاورزی را نابود می کنند.
تشکر از اینکه چنین مطالب محتوایی در تیتر یک گنجانده شده است. (4098684) (alef-11)
 
استادیارنشسته دانشگاه
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۶:۰۸:۱۲
با تشکر از این دوست گرامی آقای سید میثم داورپناه که دقیقا نمیدانم در موقعیت شغلی قرار دارند ولی با تائید مطالب ایشان و اینکه براساس مستندات و مقالات اینجانب که در کنگره ها و مجلات ملی و بین المللی و اخیرا نیز بصورت مصاحبه های جامع و یا کوتاه در روزنامه های تخصصی کشور بچاپ رسید، باید بجرات اذعان کنم که کل زیر مجموعه های بخش کشاورزی و باغی و امور جانبی دام و آبزیان و باالاخص محیط زیست ومنابع طبیعی و جنگلهای ما زیر سئوال است، چرا؟ بواسطه اینکه اصولا ازفزهنگ پیشرفت علوم و فنون روز جهانی بسیار فاصله گرفته است.
اینجانب بعنوان شاید تتها متخصص علوم و فنون پبشرفته مجرب کشاورزی که بیش از یک دهه پیش با استفاده از بیت المال و پس از15 سال تاخیر در اعزام بخارج جهت اخذ دکترای تخصصی بواسطه مسائل جنگ و وضعیت خاص دانشگاهها برای فراگیری گیشرفته ترین فناوریهای روز بدانشگاه محل خدمت خود بازگشتم ولی علیرغم تلاشهای گسترده علمی پژوهشی و تاسیس اولین مرکز علوم و فنون پیشرفته کشاورزی دقیق، اولین گروه بیوروباتیک و چندین پروژه مهم و پیشرفته در قالب طرحهای مصوب 40-60 علاوه بر ثبت اختراعات پایان نامه های صددر صد کاربردی ارشد و دکترا ولی بدلیل حب و بغض و حسادت برخی همکاران و مدیران ناتوان علمی محکوم به بازنشستگی اجباری شدم. گرچه در تقاضای رسیدگی و با حکم وزارتی دانشگاه محکوم به تادیه خسارات و بازگشت اینجانب بکار گردید و لی بدلیل جو فاجعه آمیز محیط کار که اغلب همکاران با باندبازی بدنبال منافع شخصی و گروهی خود بوده و با انباشته کردن مقاله های تهی از نیاز جامعه بفکر هرچه زودتر استاد تمامی خود بودند حاضر ببازگشت نشده و خانه نشینی را انتخاب کردم.

حال با توجه به آمارهای جهانی و پتانسیلهای بالقوه ایران اسلامی متاسفانه می بینم که پیش بینی هایم طبق مقالات ارائه شده آنزمان درست از آب در آمده و کسی دلسوز و کارآمد ومسلط بر حل مسائل بخش کشاورزی نبوده وبسیار با سیاسی بازی با این بخش مظلوم برخورد نموده اند. بقول معروف آفتابه لگن زیاد و شام و نهار هیج یعنی گرچه از اساتید بظاهر دانشگاهی گرفته تا محققین وزارت جهاد گشاورزی هیچ فرد یا مجموعه ای مطرح نکرده که با اینهمه مواهب خدادادی و شرایط مطلوب اراضی مستعد چه در بخش کشاورزی یا محیط زیست ما دچار اینهمه بحران و نابسامانی شده ایم. کشاورزان . باعداران .

دامداران ماهم بطور سنتی و بالااجبار تلاش زیادی در جهت تامین معاش میکنند ولی ماحصل آن جاره ساز دردشان درتامین زندگی مطلوب نیست. چراهای آنرا باید براساس منطق همین آقای داورپناه در بعهدر دادن سرمایه های طبیعی و بازده بسیار پائین کمی و کیفی محصولات تولیدی باید جستجو گرد که نسبت به سطح زیر کشت بیش از بیست میلیون هکتاری در طول 37 ساله گذشته نه تنها اضافه نشده بلکه بطور ناپایدار . متتناوبا کاهش نیز یافته است.

در مقایسه با آمارهای روز جهانی کشور ما گرچه بصورت مدل و یا الگوری موردی صاحب برخی تکنولوژی های روز است ولی بطور اصیل و فراگیر فاقد گستره عظیم علوم و فنون روز بوده تا بتواند برنامه ریزی شده و برمبنای دانش بنیان کل زیر مجموعه های کشاورزی و محیط زیست را بحد اکثر توان تولیدی کمی و کیفی خود برساند. کصلا بتواند درسطح 6/400 هزارهکتار اراضی غلات گندم بجای کمتر از2000 کیلو در هر هکتار 5000 کیلو برداشت کیفی کند در حالیکه در کشورهای پیشرفته این رقم بطور متوسط تا7 یا 10 تم نیز میرسد.

بحث مفصل است و اقثضای محل این نگارش محدود ولی دولت و مسئولین حکومتی برای حفظ و حراست استقلال کشور باید فرهیختگان واقعی را وادار به ارائه طرح جامع ملی احول سبز در گشور نموده و مشابه زیر مجموعه های دولت الکترونیک وادار نمایند که کلیه مجموعه های بخش کشاورزی و محیط زیست گشور با استفاده از همه توانائی ها جهت هوشمندسازی متحولانه کلیه زیر مجموعه ها بطور فراگیر و ملی اقدام یکپارچه نموده وبا اتکاء به اقتصاد مقاومتی شدن دانش بنیان بخش کشاورزی سززمین ما را برای همیشه مستق و مصون ار نیاز به واردات تولیدات کشاورزی و بلکه ارز آوری فراوان ناشی از صادرات تولیدات کیفی نمایند. من التبع اهدا (4098685) (alef-2)
 
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۱۵:۲۰:۳۷
انشااله که همه مسئولین و متولیان حاکمیتی مرتبط با امور بخش کشاورزی و محیط زیست از این همه تجارب ذیقیمت و مستندات واقعی استفاده کنند تا کشور دچار بحرانهای مضاعف نشود (4103776) (alef-11)
 
محمد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۶:۴۲:۱۵
ضمن تأیید مطالب و نقدهای مندرج در مقاله، شایان ذکر است که در کامل‌ترین سند بالادستی علم و فناوری کشور یعنی نقشه جامع علمی، به موضوع مورد بحث مقاله اشاره‌های متعددی شده و در جای جای آن به لزوم ارتقاء بهره‌وری مؤسسات پژوهشی وابسته به دولت، بازنگری آیین‌نامه ارتقای مرتبه علمی پژوهشگران این مؤسسات متفاوت از مدل ارتقای مرتبه اعضای هیئت علمی دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی و همچنین لزوم شکل‌گیری نهادهای واسطه‌ای بین نهادهای تولید علم (مانند دانشگاه‌ها) و نهادهای بهره‌بردار پژوهش‌ها (بخش‌های اقتصادی و اجتماعی مانند صنعت، جامعه، کشاورزی و ...)‌ اشاره شده است که در ادامه این اقدامات نقشه جامع علمی به همراه آدرس آن‌ها در نقشه آورده شده است.
اقدام ملی 13 از راهبرد کلان 3: پشتیبانی از تعامل بخشهاي تحقيقاتي و صنعتي از طریق حمایت از شکل‌گیری نهاد تحقیق و فناوری ملی؛
اقدام ملی 21 از راهبرد کلان 6: بازتعريف نظام ارتقاي اعضای هیأت علمی و پژوهشگران بر اساس ضوابط كيفي و اهداف و ارزشهای نقشۀ جامع علمی کشور؛
اقدام ملی 2 از راهبرد کلان 7: ارتقاي کارآمدی مراکز پژوهشی وابسته به دستگاههای اجرایی با رویکرد تمرکز بر حل مسائل و رفع نیازهای دستگاههای مربوطه و تقليل انجام فعالیتهای پژوهشی قابل اجرا در سایر مراکز پژوهشی و دانشگاهی؛
اقدام ملی 3 از راهبرد کلان 7: طراحی سازوکارهای خاص ارتقای محققان مراکز پژوهشی وابسته به دستگاههای اجرائی برای تشویق تحقیقات توسعه‌ای و کاربردی؛
از طرف دیگر باتوجه به اقدامات ملی فوق الاشاره از نقشه جامع علمی کشور، قاعدتاً موضوع ارتقاء بهره‌وری مؤسسات پژوهشی وابسته به دستگاه‌های اجرایی باید از اولویت‌های سامان‌دهی نظام پژوهش و فناوری کشور باشد که در نتیجه ستاد نقشه جامع علمی کشور پس از سال 89 که سال ابلاغ نقشه جامع علمی است می‌بایست تاکنون فعالیت‌هایی در این خصوص انجام داده باشد. در واقع این ستاد بعد از گذشت 6 سال باید گزارش دهد که چه اقدام مؤثری در این خصوص انجام داده است. (4098725) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۸:۱۷:۳۱
با این وضعیت چرا سازمان برنامه و بودجه و دفتر مربوطه در سازمان، بودجه این دستگاه را سالانه افزایش داده؟ (4098856) (alef-3)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۹:۵۲:۵۴
یعنی واقعا موضوع سیاسیه؟ (4099830) (alef-2)
 
مهندس
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۸:۵۲:۳۷
من واقعا نمیدونستم چنین سازمان عریض و طویلی و جود داره در حوزه کشاورزی،‌
وضعیت کشاورزی و آبی که در کشاورزی به فنا می‌دهیم با بازده کم، خود نشان دهنده کم کاری دستگاه‌های متولی بهره‌وری کشاورزی در کشور است. (4098913) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۱۹:۵۰:۱۵
با سلام، به نظر تعدادی از این عزیزان فقط نیمه خالی لیوان را نگاه می کنند، فراموش نموده اند این همه دانشگاه، مراکز آموزشی و پژوهشی وابسته به وزارت علوم، دانشگاه آزاد و پیام نور فقط در حوزه کشاورزی وجود دارد وبا این همه اعتبار و استاد و امکانات کجای مشکلات کشاورزی را حل نمودند؟ بسیاری از این نظردهندگان فکر می کنم فقط از شهر و یا استان خود خارج نشدند. همه جای دنیا همین سیتم وجود دارد. سازمان تحقیقات از جمله دستگاه هایی است که قدمت آن از مجموع بسیاری از دانشگاه ها زیادتر هست. پیشنهاد می کنم یک ارزیابی از عملکرد کل واحدهای آموزشی و پژوهشی وزارت علوم و ... با فقط سازمان تات داشته باشین نتیجه فعالیت اثربخش مشخص خواهد شد. (4098979) (alef-2)
 
پژوهشگر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۴ ۲۰:۳۳:۰۰
هرچند نقد منصفانه را باید پذیرفت ولی در این مقاله واقعاً بوئی از انصاف به مشام نمی رسد. ابعاد بزرگ منفی دیده شده ولی خدمات ارزنده این سازمان با قدمت 100 ساله موسساتش دیده نشده است.

در مقابل این نگارنده محترم که بنظر می آید اطلاعات اندکی از خدمات موسسات دارد باید گفت از دانشگاههای دو برابر عریض و طویل تر از سازمان تات چه برخواسته است؟ خیل عظیمی از فارغ التحصیلانی که پس از اتمام تحصیل بخشی از ذهنیات اساتید را یدک می کشند و دریغ از یک مهارت حتی در رشته تخصصی خودشان (البته نه مطلق).
مهمترین موضوع و مشکل تحقیقات کشاورزی و سازمان تات این است که بودجه تحقیقاتی ندارد. مانند این می ماند که به ادارات و وزارت خانه های مختلف هیچ اعتباری داده نشود ولی جاده، ریل، پالایشگاه و.... را بخواهیم و در مقابل بگوئیم شما که حقوق می گیرید پس کار کنید. الان وضع تحقیقات این است.

اساتید و پژوهشگران زیادی داریم که مشابه اساتید دانشگاه حقوق دریافت می کنند ولی اعتبار مورد نیاز برای انجام پژوهش هایشان را دریافت نمی کنند. با این اوصاف بخش بسیار کمی از این تحقیقات از محل همان درآمدهای مورد اشاره نگارنده مقاله تامین میشود.
ارزیابی محققین کشاورزی و سایر دستگاههای اجرائی بر اساس آئین نامه های وزارت علوم ضعف بسیار بزرگی است. این موضوع بخش زیادی از انرژی محققین را برای تهیه مقاله و سایر موارد کم اهمیت می گرفت . اما تغییر این رویکرد بالاخره تحقق یافته و چاره اندیشی شده است.
بیش از 100 رقم گندم و جو که برخی از آنها رکورد تولید جهانی را هم شکسته اند ، تولید بخش غالب مورد نیاز گندم کشور غالباً از نتایج همین مزارع و پژوهشگرانی است که بی ادعا زحمت می کشند. باین شرایط سیاه نمائی خدمات علمی و تحقیقاتی تمام دلسوزان این کشور جای تاسف دارد.

پر واضح است اگر از دید مثبت به این مقاله نگاه کرد توجه بیشتر به تحقیقات و حمایت از آن برای جبران عقب ماندگی های تاریخی آن مورد درخواست همه است. زمانی که سایر دستگاهها از جمله دانشگاهها از اعتبارات کلانی برخوردار بودند این سازمان در کمبود شدید اعتبارات رنج می برد، حال اگر حرکت بسیار کندی در حال انجام است چه شده که نگارنده را سخت برآشفته است.
(4099075) (alef-2)
 
سعید
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۰۹:۳۴:۴۲
گاهی وقتها مات می¬مانم که افراد برچه اساسی قضاوت می¬کنند.کشوری که دچار مشکلات متعدد مدیریتی در حوزه های مختلف است و هرروز بایستی منتظر خبری ناگوار باشیم به یکباره خبر میدهند که بیشترین رشد اقتصادی در سالهای 94 و 95 مربوط به بخش کشاورزی است که کمترین سرمایه گذاری در آن صورت گرفته است و بازهم بنا به گفته وزیر مربوطه "اگر پشتوانه تحقیقات نبود روند تولید با این تنوع آب و هوا و کاهش سطح زیر کشت کاهشی بود" حالا این بخش باید چوب چه چیزی را بخورد؟به هوش باشیم امنیت غذایی شوخی بردار نیست. (4099803) (alef-2)
 
رهگذر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۷:۰۹:۳۸
لطفا وزیر محترم گزارش بدهند که کدام دستاورد وزارت خانه به لحاظ توجه به تحقیقات انجام شده در تات بوده است؟؟!! (4100749) (alef-11)
 
از کارکنان مرکز تحقیقات
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۰۳:۰۷
ضمن تایید مقاله فوق بنده به عنوان یکی از کارکنان مرکز تحقیقات کشاورزی وابسته به سازمان تات معتقدم معمولا اعضایهیات علمی این مراکز برای گرفتن امتیازسالانه به دنیال چاپ مقاله و ... هستند و کمتر به فکر طرح های کاربردی که مشکلات کشاورز را حل کنند ، می روند. (4099841) (alef-2)
 
کشاورز ایرانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۰:۰۸:۱۹
با سلام. البته پاسخ به موارد مطرح شده در خصوص سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، نیازمند زمان بیشتر است اما در چند مورد می‌توان مطالب مربوط به نظر نویسنده محترم در خصوص سازمان مذکور را به چالش کشید.
1- مقایسه شرایط سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با یک نهاد تحقیقاتی در کشور آلمان قیاس مع‌الفارق است. کجای کار این کشور با آلمان قابل مقایسه است که این یکی باشد؟ اصولا الگوی تولید و نظام‌های بهره‌برداری کشور ما با آلمان قابل قیاس است؟ آیا سرانه و سهم تحقیقات کشور ما با آلمان محلی از اعراب دارد؟ ووووووو
2-خوب بود نویسنده محترم شرایط سازمان را با سازمانهای مشابه در کشورهای در حال توسعه نظیر مصر، پاکستان، هند ، مکزیک و .............مقایسه میکردند تا مشخص شود در کشورهای مذکور هزینه‌های تحقیقات کشاورزی چگونه تامین می‌شود.
3- اساسا کاهش سهم صادرات محصولات کشاورزی کشور و افزایش سهم دیگر کشورها، اساسا به شرح وظایف سازمان مربوط باشد. وقتی با دنیا تعامل نداریم، وقتی صنعت بسته‌بندی محصولات کشاورزی کشور دچار چنان حال و روزی شده که محصولات صادر شده به کشور عودت داده می‌شود، وقتی از قابلیت بازاریابی قابل رقابتی با دیگر کشورها برخوردار نیستیم، معلوم است که سهم صادرلات کشور کاهش می‌یابد. معلوم نیست که این جریان ضعیف اقتصادی و بازرگانی چگونه به سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی مربوط می‌شود.
4- خوب یا بد، اندوخته‌ها و دارائی‌های سازمان مربوط به تشکیلات سازمان در نظام گذشته و حاصل ادغام دو سازمان پژوهشی در وزارتین کشاورزی و جهاد سازندگی است. که در سالهای گذشته هم از نظر ساختار و هم از نظر نیروی انسانی در حال کوچک شدن و چابک شدن است. منصفانه این بود که این مقایسه در تمام پیکره دولت صورت میگرفت تا معلوم شود که سازمانها و نهادهای دارای امکانات آن چنانی چه اثربخشی در اقتصاد کشور دارند؟
5- اگر همان منابع نویسنده محترم را مطمح نظر قرلار دهیم . نقش کشاورزی در رشد اقتصاد ملی مشخص می‌شد. بذ اساس نظریه کارشناسی سهم انتقال دانش در ارقاء تولید در حدود 50 درصد افزایش تولید است. نویسنده محترم خوب بود به برخی شاخص‌های رشد در بخش‌ها و زیربخش‌های مختلف اقتصاد بیمار این کشور حتی با نگاه یک جانبه نظری می‌اکندند تا متوجه نقش بی بدیل کشاورزی در اقتصاد ملی و در نتیجه سهم انتقال دانش ناشی از توسعه و ترویج تحقیفات کاربردی پی می‌بردند.
6- نویسنده محترم چرا سازمان را با یک دانشگاه مقایسه کرده‌اند؟ اگر وجه مقایسه درست باشد، باید سهم تحقیقات کشاورزی و اثربخشی آن در افزایش تولید و اثر آن در تولید ناخالص داخلی بخش کشاورزی باید با سهم تحقیقات سایر وزارت‌خانه‌ها و نهاده‌ها و اثربخشی آنها در افزایش تولید و اثر آنها در تولید ناخالص داخلی بخش های مرتبط با آنها مقایسه کرد.
7- نویستده محترم ظاهرا اطلاعی از روند رو به رشد تولید در واحد سطح و افزایش بهره‌وری در بخش ةای مختلف کشاورزی ندارند. برای ورود به کارائی یک سیستم، باید شرایط گذشته، حال و چشم‌انداز آیتده را مورد بررسی قرار داد.
8- در سالهای گذشته ظاهرا این سنت پسندیده!!!!!!!!! رایج شده است که با استفاده از فضای مجازی و به روش "تنها به قاضی رفتن " زحمات دیگران نادیده گرفته می‌شود، به قول شاعر که گفت" عیب می جمله بگفتی هنرش نیز بگوی" کافی بود نویسنده محترم ارزیابی میفرمودند که معرفی یک رقم زراعی یا باغی یا ارائه یک دستاورد تحقیقاتی کاربردی، چه نقشی در اقتصاد و معیشت کشاورزان و اقتصاد کشور داشته است. ایشان می‌توانند میانگین عملکرد محصولات و کل تولید را در دو دهه گذشته و روند افزایش درآمد کشاورزان به قیمت‌های جاری را مقایسه کنند تا متوجه شوند که تصادفا سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی از جمله نهاده‌های کارامد در کشور می‌باشد.
و اگر بخواهیم بقیه موارد را ارائه کنیم مثنوی هفتاد من کاغذ شود (4099845) (alef-2)
 
جاهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۱:۲۴:۳۶
با سلام و عرض تاسف بدلیل انتشار مطالب غیر واقعی و متاسفانه تایید آن توسط افراد ناآگاه به عرض میرسانم سازمان تحقیقات کشاورزی از قدیمی ترین سازمانهای پژوهشی کشور است که خدمات بیشماری به جامعه کشاورزی داشته است. مطمئن باشید با مشکلاتی که در زمینه تخریب محیط زیست، کاهش سفره های آبی، خشکسالیهای شدید یک دهه، جنگ و نابودی و آلودگی زمینهای کشاورزی این مناطق، تحریم های شدید و عدم ورود تجهیزات تحقیقاتی لازم و حتی عدم دسترسی به منابع علمی، و در کنار آن تغییر اقلیم و به طبع آن ورود عوامل مخرب مثل تهاجم آفات و بیماریها، اگر سازمان تحقیقات و آموزش کشاورزی و محققین دلسوز آن که در عرصه و در کنار کشاورزان هستند نبودند الان شاهد امنیت غذایی و پایداری در تولید محصولات کشاورزی نبودیم (4100003) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۳:۰۲:۴۶
دو تا از مهمترین خدمات این سازمان را با رسم شکل توضیح دهید (4100293) (alef-2)
 
موسوی
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۱۰:۲۴
هیچ ایرانی نیست که واکسن موسسه رازی سازمان تحقیقات کشاورزی را نزده باشد!
هیچ ایرانی نیست که نان گندم ارقام معرفی شده موسسه اصلاح بذر سازمان تحقیقات کشاورزی را نخورده باشد!
راستی حضرات دلواپس چرا قدری در مورد بازده سرمایه گذاری در صنعت خودروی کشور قلم فرسایی نمی کنند!
بی شک سازمان تحقیقات یکی از کارآمدترین سازمانهای کشور است. (4102583) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۱:۳۴:۳۷
آقای داورپناه را نمی شناسم و نمی دانم ایشان در بخش کشاورزی چه جایگاهی برای خود دست و پا کرده است! کشاورز؟ دامدار؟ مالک؟ تولید کننده؟ وارد کننده سموم و کودهای شیمیایی؟ دلال محصولات کشاورزی؟ کارمند؟ کارگر؟ راننده؟ تکنسین؟ کارشناس؟ عضو هیأت علمی؟ رئیس؟ معاون؟ و اساساً آیا ایشان در زمینه علوم کشاورزی تخصصی دارند یا خیر؟
اگر هر کدام از این گزینه ها باشد رویکرد ایشان در نگارش مقاله به اصطلاح انتقادی متفاوت خواهد بود؟
ولی اگر ایشان عضوی از جامعه محققین سازمان تات باشند و حالا از خواب بیدار شده باشند واقعاً جای بسی تأسف است. سازمان تات سالیان درازی است از ناکارآمدی و روزمرگی رنج می کشد و کسی به فکر نیست و قصه پر غصه این مجموعه سر دراز دارد.

اینکه سازمان تات یک مجموعه عریض و طویل ناکارمد است و سهم آن در تولید ناخالص ملی ناچیز و نقش آن در بهره وری تولید در بخش کشاورزی در حد مورد انتظار نیست حرف بی ربطی نیست و اتفاقاً علت اینکه سیستم مدیریتی آن، ساختار سازمانی آن، کیفیت نیروی انسانی و محقق آن، سیاستها و رویکزدهای آن با وظایف ذاتی آن همخوانی ندارد را باید در همین ناکارامدی جست. ولی آیا گفتن حرفهای کلیشه ای و تاختن به اعضای هیأت علمی که همین اسم جعلی بلای جان آنان شده است مشکلی را حل می کند؟ آیا این هیأت علمی که درونش خود و بیرونش دیگران را سوخته است همان شأنی است که در وزارت علوم به آن قائلند؟ بماند!!!

اما از بین هزاران مشکل فقط به دو نکته بسنده میکنم:

1- اینکه سازمان تات از نخبگان تهی است حرف درستی است ولی می دانیم قبل از انقلاب اسلامی کسانی رشته پر طمطراق پزشکی را رها کرده و به دانشکده کشاورزی می آمدند حالا چه شده است که هر کسی که سرش به تنش می ارزد باید جذب رشته های به اصطلاح پر مخاطب مانند پزشکی و الکترونیک و غیره شود؟ آیا سازمان تات مقصر است؟ اتفاقا سازمان تات همین کادر علمی خود را از بین دانشجویان کشاورزی طی فرایندی که در همه دستگاهها معمول است گلچین کره است.

2- در سالهای اخیر به برکت وجود دانشگاه علمی کاربردی، پیام نور، دانشگاه آزاد اکثر افرادی که روزی به عنوان کارگر و تکنسین جذب سازمان شده بودند رفتند و با نمرات عالی و معدل بالا مهندس شدند و مهندس ها هم که قافیه را تنگ دیدند رفتند دکتر شدند ولی سازمان تات هیچ ارزیابی از مدرک تحصیلی این عزیزان ندارد!!! نه اینکه کسی مخالف رشد و تعالی دیگران باشد اما می گوییم این روند چه تبعاتی داشته و آیا نباید در یک چارچوب و نظام مند باشد؟ (4100042) (alef-2)
 
روحانی
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۱:۵۹:۱۱
سلام میثم جان ,

رنجنامه ات را خواندم به قول معروف به دور از فتوت و جوانمردیست تنها به محکمه رفتن و حکم گرفتن و اجرا کردن ! من عضو هیات علمی همان سازمانی هستم که پنبه اش را زدی ! نمیدانم تخصصت چیست ؟ اگر دانسته گفتی ضعف از من و سازمانم هست که خودمان را نتوانستیم خوب معرفی کنیم و این شبهات را در ذهن قشنگت ایجاد کرد و اگر ندانسته گفتی و خواستی در جهنم غوغاسالاری و سیاه نمایی که این روزها متاسفانه خیلی گرم و داغ است هیزمی بیفکنی , هزاران دریغ و تاسف ! ولی من محققی خوشبینم و چون یاد گرفتم برای هر مساله ای فرضیاتی خلق کنم و انرا نفی یا اثبات کنم قبل از اینکه جلوتر بروم فرض اول را پیشداوری میکنم تا سوزنی به خود زده باشیم قبل از جوالدوز به دیگران .
دوست من ,اگر لختی در جاده انصاف قدم بزنی و در محیط پیرامون خود تعمق و تفکر کنی متوجه خواهی شد که دوعنصر حیات زیبایت را مدیون سازمان من هستی و البته نه از باب منت بلکه به دلیل وظیفه ذاتی و انجام وظیفه سازمانی به برکت همان امکانات عریض و طویلی که با درایت مدیران خدمتگزار کشور در گذشته و حال به امانت در اختیارمان گذاردند .
هیچ ایرانی نازنین از برخوردار و کم برخوردار و گورخواب و زنده خواب نیست که از واکسنها وفراورده های بیولوژیک انسانی و دامی مستقیم یا غیر مستقیم از طریق واکسیناسیون دام وطیور بهره مند نشده باشد. مجموعه ای که افتخار جهان اسلام و غرب آسیاست .اگر با تلاش و مدیریت مسئولین سازمان و درایت سازمان مدیریت و مجلس بودجه ای افزایش مییابد برای اینست که سلامتی من وشما تهدید نشود .
اگر صبح به نانوایی میروی و نان داغ به سر سفره خانه ات میبری ( به جای نفتی که قرار بود قبلا بیاید و نیامد ! ) بدان وآگاه باش دست همکاران محقق من به مدد لطف خداوند و عنایات حقتعالی به آن خورده و بذر اصلاح شده آن از زیر دست من وامثال آن بیرون آمده و فرشته موکل خدا در زمین که همان کشاورز باشد انرا به قیمت خون جگر به سفره ات رسانده و..
املاک نجومی ! داریم ولی از آن برای خلق یافته های جدید ارقام متنوع محصولات کشاورزی استفاده میکنیم . دستاوردهای همکاران من هر سال ارائه میشود با ضرب و زور که نمیتوان ترویج کرد به جای آن نظام نوین ترویج خلق شد که باید سالهای پیش ایجاد میشد و ثمره انرا به انتظار بنشینید و نظاره گر باشید .

در مورد آیین نامه جانا سخن از زبان ما میگویی ولی خوشبختانه اصلاح شده و ملاک بیشتر ارائه یافته کاربردی و فناوری شده .در مورد بالا بودن هزینه پژوهش دولتی باتو موافقم و روند فعلی هم توسعه شرکتهای دانش بنیان است که سازمانم دارد دنبال میکند.سیستم اجازه اطاله کلام بیشتر نمیدهد . دوست داشتی بیا سازمان چای مهمون من ! ولی بالاغیرتا تنها به محکمه نرو . منصف باشیم (4100117) (alef-2)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۳:۰۲:۰۱
به جای ایراد متون ادبی و اشعار زیبا با امار های دقیق و کارنامه مناسب به دفاع از سازمان بپردازید (4100291) (alef-2)
 
دامدار خوزستانی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۵:۳۵:۲۳
ابوعلی دامدار خرد اهل دزفول به واسطه دامداری ارتزاق می کند و منبع درآمدش از طریق دام هایش است. دام هایی که روزانه بیش از نیمی از وقتش را برای آنها صرف می کند و به قول خودش همچون فرزندانش آنها را دوست دارد. صبح یک روز وقتی ابوعلی به سمت دام هایش می رود تا به آنها علوفه بدهد با صحنه دلخراشی مواجه می شود، او لاشه حیواناتش را می بیند. تب برفکی همه دام های ابوعلی را تلف کرد. پس از چند روز اهالی روستا با خبر می شوند که ابوعلی از شدت ناراحتی سکته کرده و در بیمارستان بستری شده است. تمام سرمایه ابوعلی به یک باره از دست رفته است. چرا؟ چون سازمان محترمی که شما هیئت علمی آن هستی پیش بینی درستی از شیوع این بیماری در کشور نداشته است


دوست عزیز ادیب و شاعر، ای دست خدا بر روی زمین، ابوعلی ها را چه کسی باید دریابد؟ (4100548) (alef-11)
 
محقق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۲:۴۳:۴۳
با سلام و عرض احترام به نویسنده و نقدکنندگان محترم
نظر هرکس به هر موضوعی بستگی به اشراف آن فرد به آن موضوع دارد. داستان فیل در تاریکی و شرح حال آن مثل معروفی است که همگان میدانیم. اگر کسی بخواهد در این حد کلی در موضوعی اظهار نظر کند باید همین حد هم اشراف به موضوع داشته باشد. در غیر این صورت فقط قلم فرسای خوبی هستیم نه منتقد منصف.
در مدت زیادی که در جریان اوضاع سازمان تحقیقات هستم، بعد از آقایان دکتر توفیقی و امان پور سهم نسبی اعتبار سازمان تحقیقات هر ساله کم شده تا این حد که موسسات زیر مجموعه بخش اعظم هزینه های جاری و تحقیقاتی را از محل درآمد اختصاصی تامین میکنند. و بودجه اختصاصی به سازمان جوابگوی حقوق کارکنان نیست.
سازمان در سالهای اخیر شدیدا به تعدیل نیرو روی آورده تا حدی که بیم آن میرود تا چند سال آینده برای همان نقش حاکمیتی سازمان هم (که ذکر شد) کمبود به وجود آید.
کارآمدی سازمان و افزایش محصول بر کسی پوشیده نیست. اگر قرار باشد افزایش یا کاهش محصول را به سازمان تحقیقات ربط دهیم چرا اشاره نمیشود که با سطح کشت حدود 170 تا 200 هزار هکتار چغندرقند هیچ سالی تولید بیشتر از پنج میلیون تن نشده بود در حالی که در دو سال اخیر با سطح کشت حدود 100 هزار هکتار تولید چغندرقند از پنج میلیون تن گذشته و شاید امسال یه شش میلیون تن برسد. هرچند افزایش یا کاهش تولید فرایند پیچیده ای دارد و ربط دادن آن صرفا به یک موضوع ممکن است دور از انصاف باشد.
اضهار نظر یکجا در همه موارد با توجه حوصله رویت کنندگان خسته کننده است. ولی خلاصه این که: برداشت من از روند چند سال اخیر فعالیت سازمان این است که شتاب فزاینده ای در افزایش بهره وری، کاهش هزینه ها، خوداتکایی و فروش دستاوردهای فن آورانه داشته است. و بسیاری از محدودیت ها و قوانین حاکم بر آن، که بیشتر آنها مفید و پیش برنده است، خارج از اختیار آن سازمان است. با این حال، سازمان در انجام ماموریت سازمانی خود استوار و پویا به فعالیت خود ادامه میدهد. (4100243) (alef-2)
 
محمد عابدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۳:۴۲:۱۹
سلام

متن متقن و کارشناسی ای بود
ای کاش ذی نفعان این مجموعه عریض و طویل به جای فرافکنی و برچسب زدن سیاسی و نوشتن متن ادبی، پاسخ درست و حسابی و دقیق بدهند

مثلا در متن مقاله آمده است:
. مطابق آمارهای فائو، در شاخص بازده تولید گندم در سال 2014، کشور ما در میان 100 کشور اول جهان هم قرار ندارد. در مورد پسته به عنوان یکی از اصلی‌ترین محصولات صادراتی ما، در حالی که عملکرد رقبای ایران حدود 2.6 تن در هکتار است، این عدد برای کشور ما حدود 1.3 تن در هکتار بوده است.

خب این همه دست اندرکار و هیئت علمی و ذی نفع، توضیح دهند، چه کرده اند؟

یا اندکی دقیق دستاوردهای عملیاتی سازمان را بیان کنند و تفاوت های این دستاوردها را با یک دانشکده کشاورزی تبیین کنند. (4100355) (alef-2)
 
زالی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۳:۵۷:۱۴
عمده اعضای هیأت علمی این سازمان، دانشجویان دوره دکتری دانشگاه‌های دولتی بودند که در رقابت با سایرین نتوانستند عضو هیأت علمی دانشکاه شوند.

در چنین شرایطی چرا بودجه اینها بیشتر از وزارت علوم افزایش می یابد؟

آیا این رفتار سازمان برنامه و بودجه صحیح است؟ (4100377) (alef-2)
 
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۴:۱۰:۰۸
با سلام
مطلب خوبی بود ولی سوال از نگارنده محترم این است که مگر کدام سازمان بهره وری لازم در کشور را دارد و وقتیکه نظام آموزش عالی کشور را مختل کرده اند شما انتظار بازدهی و بهره وری دارید؟ (4100395) (alef-2)
 
رهگذر
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۷:۰۵:۴۷
این که شد سفسطه...چون همه غیر بهره ورن مام باید اینجوری باشیم؟!!! (4100739) (alef-11)
 
استادیان
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۴:۲۹:۱۸
سلام میثم جان
گفتمان و اظهار نظر ها بوی سیاسی دارد
ادر غیر اینصورت مقایسه ای بین آورده سازمان تحقیقات با دیگر بنیاد ها و نهاد ها که که اعتبارات کلان و بی حد و حصری دارند و زمینه ساز کمترین خدمت به جامعه هستند انجام می دادید. آنهایی که به آورده تحقیقات را کیلویی و ظاهری نگاه میکنند، کسانی هستند که تحقیق را زیربنای توسعه نمی دادنند. ای کاش عینک هامون را عوض میکردیم تا اثر تحقیقات را در دنیا و کشور خودمون می دیدیم. (4100421) (alef-2)
 
شهریور- یاسوج
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۴:۳۲:۵۵
در سالی که بخش کشاورزی بالاترین رشد را در بین سایر بخش ها در کشور داشته است و این مهم در حالی اتفاق افتاده که بیش از 10 سالحداقل 80 درصد کشورر در وضعیت خشکسالی بوده است و مهم ترین مولفه تولید محصولات کشاورزی نیز آب است. فقط در معرفی بذور ارقام گندم دیم و آبی که حداقل 20 درصد روی تولید این محصولات موثر است که توسط سازمان تحقیقات به نحو احسن انجام شده و رشد سایر بخش های کشاورزی مرهون تلاش محققین گمنامی است که در استان های مختلف با حداقل امکانات فعالیت می کنند. آیا جز با دانش بنیان شدن بخش کشاورزی این مهم حاصل می شد؟ متولی دانش بنیان شدن کشاورزی کشور آیا غیر از سازمان تحقیقات کشاورزی است؟ (4100426) (alef-2)
 
محمد
Germany
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۰:۳۶:۵۱
دوست عزیز همه ما باید موضوع تحقیقات و حمایت از تحقیقات کشاورزی را در اولویت قرار بدهیم ولی واقعیت ها را هم نباید کتمان کنیم معرفی چند رقم گندم آبی و دیمی حقیقتا کارکرد خوبی نمیتواند باشد و باید بپذیریم که اکثریت محققان ما بدنبال تحقیق نیستند و فقط بدنبال منافع خودشان هستند. (4101781) (alef-3)
 
سید
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۱۳:۱۴
طبیعی است محقق اصلاح بذری که 12 سال عمر خود را مصروف معرفی یک رقم کرده باید از مواهبت آن نیز بهره مند شود. (4102585) (alef-13)
 
سید
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۲۶:۵۸
بهتر است علاقمندان سری به سایت فائو که نگارنده به آن ارجاع دادند بزنند و بهبود شاخصهای کشاورزی و تغذیه ای طی سالهای اخیر را ملاحظه فرمایند (4102612) (alef-13)
 
مهندس منصف
United Arab Emirates
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۴:۴۹:۵۷
بايد با انصاف سخن گفت نه بر اساس ديدگاههاي سياسي و غرض ورزي . نوسينده محترم متن فوق در زماني اين مطالب را نوشته اند كه همه متخصصان برعملكرد موثر سازمان تحقيقات و آموزش و ترويج كشاورزي اعتراف دارند . دانش آموخته ديروز، بدون دانش بي سواد فرداست. تربیت و آموزش هاي مداوم نیروی انسانی ماهر و متخصص مشغول در بخش کشاورزی در مناطق روستائی كه باعث افزایش بهره وری در بخش کشاورزی كشته و امروزه بیش از هر زمان ديگري منابع پایه (آب و خاک) حفظ گرديده و محصولات سالم غذايي كه بدست ما مي رسد نتيجه عملكرد اين سازمان است. اين آموزشهای هدفمند و کاربردی باعث ایجاد موقعیت‌های شغلی فراون و تغييرات در كشاورزي ما در سالهاي اخيرشده بعلاوه استفاده از روشهاي نوين بجاي روشهاي سنتي كه ما بحمدالله شاهد انيم از نتايج تحقيقات و آموزش و ترويج اين يافته هاست.
وقتي ما خودكفايي گندم را جشن مي گيريم نتيجه سالها تلاش محققين گمنام و آموزش و ترويج يافته هاي به زراعي و به نژادي بدست آمده توسط محققين بوده است. (4100459) (alef-2)
 
حمید
Romania
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۱۹:۳۹:۴۴
هیات علمی شدن در این سازمان خیلی سخت شده و کسانی هستند که بیش از 10سال بعد از مصاحبه های علمی و رزومه خیلی خوب هنوز موفق به عضویت در هیات علمی این سازمان نشده اند. اخذ ترفیع و ارتقا اعضای هیات علمی از اعضای هیات علمی دانشگاهها بسیار سخت تر شده است. برخی از انتقادها را مغرضانه می بینم. واقعا بررسی کنند اعتبار این سازمان چقدر است؟ در مقایسه با دانشکده های کشاورزی دانشگاهها که هرساله فقط به خیل عظیم بیکاران فارغ التحصیل رشته های کشاورزی می افزایند و کمترین نقش را در تولید محصولات کشاورزی دارند و اصلا مسئولیتی در قبال مسائل و مشکلات بخش کشاورزی ندارند؛ این سازمان با اندک اعتبارات انصافا خیلی خوب عمل می کند و حتی معاونت آموزشی این سازمان جور ناکارامدی آموزش دانشگاهها را نیز می کشد. به قول کامنت 14:32 امسال رشد بخش کشاورزی از همه بخش ها در کشور بیشتر بوده و این مهم در شرایط خشکسالی اتفاق افتاده که قطعا نقش سازمان تحقیقات در این امر مهم را پر رنگ تر می کند. (4100990) (alef-11)
 
واقعاً
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۵ ۲۲:۰۵:۴۱
واقعاً خبری که زدید دقیقاً درسته و اگر هم اکنون درب این سازمان را ببندند، آب از آب هم تکان نمی خورد. پرسنل و اعضاء هیئت علمی این سازمان فقط درگیر مقاله و سندسازی جهت ارتقاء دستمزد خود هستند. بنظر من اگر یه سبزی مارکت جاش بزنند بهتر بدرد کشاورزی میخوره. (4101255) (alef-11)
 
روابط عنومی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۵:۵۵:۲۲
با سلام . همه ادم ها بلدند شکایت کنند امافقط 5درصد ادم ها راه حل می دهند .دنیا بیشتر به این 5درصد نیاز دارد . (4102297) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۷:۴۳:۳۶
برای کارایی سازمان تحقیقات باید دولت برنامه های نظارتی مناسب ارایه و اجرا نماید. (4102464) (alef-11)
 
عبدولی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۶ ۱۹:۴۳:۴۷
از اینکه روابط عمومی انتقادها را پذیرفته نشون میده نقدها وارده (4102640) (alef-13)
 
سام
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۷ ۰۰:۰۲:۲۲
با سلام
من معتقدم که باید از روی انصاف و منطق و با اطلاعات کافی در خصوص موضوع سخن گفت نه بر اساس ديدگاههاي سياسي و سطحی نگری!! نوسينده محترم ظاهرا با واقعیت های جامعه کشاورزی و مشکلات و کمبود اعتبارات پژوهشی در سازمان تحقيقات و آموزش و ترويج كشاورزي از یک طرف و معیار ارزشیابی جامعه محققان در تحقیقاتی کاربردی با شاخص های علمی محض وزارت علوم از طرف دیگر که در واقع شخصیت دوگانه ای را برای ماهیت سازمان تحقیقات ایجاد نموده است بیگانه است و صرفا براساس شنیده ها و نه از روی منطق و شناخت مطالب را بیان نموده اند. لازم به ذکر است که تحقیقات کاربردی زیادی در زمینه های مختلف کشاورزی و منابع طبیعی انجام شده است اما زمانی میتوان قضاوت منصفانه انجام داد که ابزار و امکانات و اعتبارات لازم را برای محققان و پژوهشگران فراهم نمود اما بنده معتقدم که با وجود همه کمبودها و همچنین محدویت های اقلیمی بخصوص خشکسالی های اخیر عملكرد سازمان تحقيقات و آموزش و ترويج كشاورزي خوب بوده است اما رسیدن به شرایط ایده ال لزوم نگاه و اعتقاد سیاستگزاران و مسئولین رده بالای کشور به اهمیت پژوهش بخصوص در زمینه کشاورزی است زمانی میتوان از یک سازمانی که نیروی انسانی مطلوبی در امر تحقیقات دارد انتظار حل مشکلات کشاورزی را داشت که به موارد زیر توجه بایسته و شایسته داشته باشیم: 1- توجه و اعتقاد قلبی مسئولین سیاست گذار به امر پژوهش و اینکه پژوهش یایه و اساس توسعه است
2- توجه کافی به زیر ساختها و تامین اعتبارات و ساز و کار های لازم در زمینه انجام پژوهش های سه گانه ( بنیادی، کاربردی و فناورانه)
3- ایجاد حلقه قوی و متخصص با اعتبارات کافی در خصوص ترویج و عملیاتی کردن نتایج یافته های تحقیقاتی در عرصه تولید
4- مکلف نمودن دستگاهای اجرایی و نهاد های ذی نعف از نتایج تحقیقات کاربردی برای همکاری مطلوب در تامین اعتبارات و امکانات برای اجرای پژوهش های کاربردی مورد نیاز آنها
5- لزوم توجه به تحقیقات خصوصی و همچنین توسعه اتحادیه ها و تعاونی های تولید محصولی برای مشارکت بخش خصوصی و بهره بردار در جهت تامین هزینه های انجام تحقیقات کاربردی در خصوص مشکلات آنا در عرصه تولید
6- لزوم توجه به مسایل برداشت و تکنولوژی های پس از برداشت و توجه کافی دولت به توسعه صنایع فراوری به منظور افزایش ارزش افزوده و اجتناب از خام فروشی در عرصه صادرات
7-تربیت و آموزش هاي مداوم نیروی انسانی ماهر و افزایش دانش فنی و به روز در متخصص مشغول در بخش کشاورزی و همچنین توجه کافی به آموزش بهره برداران در مناطق روستائی كه باعث افزایش بهره وری در بخش کشاورزی خواهد شد
8- لزوم توجه و قوانین متقن در زمینه تولید محصولات سالم غذايي

در پایان لازم به ذکر است که آموزشهای هدفمند و کاربردی باعث تحول و استفاده از روشهاي نوين بجاي روشهاي سنتي خواهد که که بنده معتقدم که با وجود تنگناها و محدویت های زیادی که سازمان سازمان تحقيقات و آموزش و ترويج كشاورزي عملکرد خوبی داشته اما با شرایط مطلوب فاصله دارد اما توقع عملکرد مطلوب بدون تامین امکانات و رفع محدویت های موجود انتظاری غیر منصفانه و سطحی نگر می باشد (4102973) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۱ ۲۲:۱۱:۱۸
همین مقدار رو هم نمیتونن مدیریت کنن (4110419) (alef-11)
 
رضا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۸ ۰۵:۴۷:۵۶
محصولات پژوهشى جهان دراين يك قرن اخير بسيار زياد است خوب مى بود نگا رنده مقاله نام تعدادى ازيافته هاى علمى اثر گذار كه دربخش خصوصى انجام شده به اطلاع خواننگان خود مى گذاشت در ثانى درايران يك گروه سنى بركشور حاكم اند كه اجازه ورود ساير گروههاى سنى را به حيطه كارى نمى دهند اداره سازمان وزارتخانه واصولا كشور را ملك طلق خود مى دانند ودرانجام هركارى ازگروههاى سنى خود استفاده مى كنند وقصد ترك اين موقعيت را هم ندارند واين امر باعث عصبانيت ونارضايتى گروههاى سنى ديگر شده است وحق هم با انها است ازطرفى توليد علم مسئله سياسى است وكشورهاى پيشرو اجازه توليد علم به ساير كشورهارا نمى دهند عوامل داخلى وخارجى انها نمى گذارند اگر لازم شد كشورشان را شخم هم مى زنند نبايد نا اميد شد وتلاش رابايد بيشتر كرد ابر وباد ومه وخرشيدًوفلك را غرب بكار گرفته است كه ما وكشورهاى مشابه ما نتوانيم به جلو حركت كنيم بايددرموقع اظهار نظرها حواسمان به اين مهم هم باشد (4104782) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۴ ۰۵:۴۹:۳۸
سلام ایکاش فقط یک نمونه از کار دیگران در بخش کشاورزی برای جلوگیری از پیشرفت ما را عنوان میکردید.
فرا فکنی خیلی ساده است از ماست که برماست (4114034) (alef-11)
 
استاد دانشگاه
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۲۵ ۱۰:۳۴:۳۲
با سلام
بنده بعنوان یک استاد بازنشسته از دانشکده کشاورزی عرض میکنم که به هیچ عنوان نمیتوان نقش موثر و کارای سازمان تحقیقات کشاورزی را نادیده گرفت . تنها مرجعی که تحقیقات کاربردی در حوزه کشاورزی و منابع طبیعی انجام میدهد این سازمان بوده و دانشگاهای مرتبط فقط در زمینه اموزشی و کاملا اکادمیک فعالیت دارند. (4115541) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.