کد مطلب: 305543
فاکسنیوز: ایران پارچین را پیش از بازدید، پاکسازی کرد
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۷ آبان ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۴۱
فاکس نیوز مدعی شد ایران پیش از ورود بازرسان آژانس، برخی قطعات مهم را از سایت پارچین خارج کرد.
به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان شبکه تلویزیونی فاکس نیوز به نقل از یک منبع به اصطلاح آگاه که خواست نامش فاش نشود مدعی شد یکی از قطعات اصلی در «پارچین،» یکی از سایتهای نظامی ایران، پیش از ورود بازرسان «آژانس بینالمللی انرژی اتمی» ناپدید شد. این شبکه تلویزیونی ناپدید شدن این قطعه را تلاش ایران برای پاکسازی پارچین و انحراف روند تحقیقات درخصوص فعالیتها و پیشرفتهای هستهای تهران پیش از برگزاری مذاکرات با شش قدرت جهانی، دانست.
تهران ماه گذشته میلادی برای نخستینبار به بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی اجازه بازرسی از سایت پارچین را داد. به ادعای فاکسنیوز، آژانس پیشتر وجود «اتاقک آلوده» (مکان ویژه برای آزمایش تجهیزات هستهای، از جمله ابزار انفجار کلاهک اتمی) را در سایت پارچین تأیید کرده بود. این شبکه آمریکایی در ادامه میافزاید: با اینحال، زمانیکه بازرسان پیش از ارائه گزارش درباره فعالیتهای کنونی و سابق ایران، از پارچین دیدن کردند، از اتاقک آلوده و ابزار انفجار خبری نبود. به همین دلیل، انجام آزمایشها برای تشخیص مواد رادیواکتیو در این سایت هستهای، بسیار مشکل خواهد بود.
فاکس نیوز در ادامه به بازدید ۲۱ سپتامبر سال جاری میلادی (۳۰ شهریور) «یوکیا آمانو،» مدیر کل آژانس، از سایت پارچین، اشاره میکند و در پایگاه اینترنتی خود مینویسد: آمانو پس از دیدار خود از پارچین، نشانههای بازسازی در این سایت و ناپدید شدن تجهیزات را تأیید، اما جزئیات بیشتری در این خصوص ارائه نکرد. وی از بررسی اطلاعات بدستآمده از این سایت خبر داد و افزود: در هفتههای آتی با ایران درخصوص «نقشه راه» گفتگو خواهیم کرد.
«اولی هینونن،» مقام ارشد مؤسسه تحقیقاتی علوم و امور بینالملل «مرکز بلفر» در دانشگاه هاروارد، در گفتگو با این شبکه خبری مدعی شد: «ایران باید درباره اینکه چرا یک ساختمان خالی را بارها و بارها بازسازی میکند، توضیح دهد.»
معاون پیشین دبیرکل آژانس، همچنین مدعی شد با ریختن بتون میتوان بقایای مواد رادیواکتیو را پنهان کرد. در این صورت نتیجه آزمایشات با خطا همراه بوده و وجود این مواد را نشان نخواهد داد.
کلمات کلیدی : فاکس نیوز،سایت پارچین ، بازرسی ، آژانس بین المللی انرژی اتمی ، یوکیا آمانو ، پاکسازی پارچین ، ناپدید شدن قطعات حساس ، مواد رادیواکتیو ، انحراف روند آزمایشات ، تشخیص رادیواکتیو