توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 196644
پیش نگری استراتژیک در سپهر عمومی
بخش تعاملی الف - سید حسین جلالی
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : يکشنبه ۳ شهريور ۱۳۹۲ ساعت ۰۶:۴۴
در حوزه مطالعات مدیریت، پیاده سازی استراتژی به مراتب دشوارتر و پیچیده تر از روند سیاستگذاری و تدوین استراتژی انگاشته می شود. پیاده سازی استراتژی فرایندی ترکیبی است که در طی آن گزاره های استراتژیک تبدیل به برنامه های عملیاتی قابل ارزیابی برای مدیران اجرایی می گردد. مروری بر پژوهش های داخلی و خارجی صورت پذیرفته در خصوص پیاده سازی استراتژی نشان می دهد چالش هایی نظیر ناتوانی مجریان استراتژی، تعارض در اولویت ها، عدم یکپارچگی در سطوح افقی و عمودی، تخصیص ناکارای منابع و ناکارآمدی در نظام ارتباطی مهمترین عوامل تاثیرگذار در شکست تلاش های مدیران اجرایی است.

اگرچه حجم عمده تحقیقات در مورد مسائل مبتلا به پیاده سازی استراتژی در حیطه بنگاه های تجاری و بخش خصوصی موضوعیت دارد، با این وجود نبایستی از نرخ شکست سیاستگذاری در بخش دولتی و ارکان حاکمیتی جوامع غافل گشت. این مسئله به ویژه زمانی اهمیت می یابد که سیاست های حاکمیتی با ثبات روبرو نبوده و در طی دوره انتقال قدرت با بی توجهی کارگزاران دولتی روبرو می شوند.

سیاستگذاری در بخش دولتی عموما با تاثیرگذاری بر رفاه عمومی و توسعه پایدار جامعه همراه است و تغییرات شتابان سیاست های دولتی می تواند دستیابی به رفاه و توسعه را در جامعه با اختلال روبرو سازد، علاوه بر آن سیاستگذاری دولت تعادل موجود در نظام جامعه را به منظور برقراری وضعیت تعادلی بهتر هدف قرار می دهد. اگر چه ممکن است تعادل حاکم بر نظام جامعه، از حیث ساختاری شکننده، از حیث ماهیت ناقص و از حیث هویت نافی اولویت های استراتژیک جامعه باشد، با این حال شکست در پیاده سازی استراتژی می تواند اثرات مخرب به مراتب بیشتری را برای جامعه به همراه داشته باشد.

حال که دولت تدبیر و امید در آغاز دوره فعالیت خود قرار دارد و تدبیر و پرهیز از اقدامات شتابزده در دستور کار دولت قرار دارد، شایسته است تا دولتمردان با آگاهی کامل نسبت به آثار و عواقب شکست در اجرای سیاست های مصوب دولتی به پیش بینی الزامات تحقق مطلوب استراتژی ها و سیاست های دولتی در عرصه های اقتصادی، فرهنگی، علمی و فناوری بپردازند.

بدون شک، پیش نگری در الزامات تحقق استراتژی ها و سیاست های دولتی می تواند زمینه ساز شکل گیری نظام حاکمیت کارآمد، دولت پاسخگو و فراهم آوردن سپهر عمومی شایسته برای همه ایرانیان باشد.
 
کلمات کلیدی : سید حسین جلالی
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.