توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 487425
مقررات تازه صدور روادید آمریکا برای شهروندان 6 کشور اسلامی
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۸ تير ۱۳۹۶ ساعت ۱۲:۳۱
دولت آمریکا روز چهارشنبه شرایط تازه ای برای متقاضیان روادید شهروند 6 کشور عمدتا مسلمان و همه پناهندگان وضع کرد که آنها را ملزم به داشتن رابطه نزدیک خانوادگی یا بازرگانی در ایالات متحده می کند.

به گزارش ایرنا به نقل از آسوشیتدپرس، این اقدام پس از صدور رای دیوان عالی آمریکا درباره تائید بخشی از فرمان اجرایی دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا درباره ورود شهروندان کشورهای اسلامی سوریه، سودان، سومالی، لیبی، ایران و یمن به خاک ایالات متحده، صورت می گیرد.

بر اساس این دستورالعمل، روادیدهایی که قبلا تائید شده، شامل این مقررات و لغو نخواهد شد، اما دستورالعمل وزارت امور خارجه آمریکا حاکیست که درخواست کنندگان جدید روادید سفر به آمریکا از شهروندان سوریه، سودان، سومالی، لیبی، ایران و یمن، باید داشتن ارتباط با یکی از والدین، همسر، فرزند پسر یا دختر بزرگسال، داماد، عروس یا خواهر و برادری را که قبلا در خاک ایالات متحده اقامت داشته اند، برای واجد شرایط دریافت روادید شناخته شدن، اثبات کنند.

همین الزامات با مقداری استثنا برای پناهندگان احتمالی از همه کشورهای جهان وجود دارد که هنوز در انتظار پذیرش درخواست پناهندگی خود به ایالات متحده هستند. بر اساس این دستور العمل ها که چهارشنبه شب به همه سفارتخانه ها و کنسولگری های ایالات متحده ابلاغ شد و نسخه ای از آن به دست آسوشیتدپرس رسید، مادر و پدربزرگ ها، نوه ها، عمه ها و خاله ها، عمو و دایی، خواهرزاده ها و برادرزاده ها، عموزاده ها و عمه زاده ها، دایی زاده ها و خاله زاده ها، برادر زن ها و برادر شوهرها و باجناق ها، نامزدها یا دیگر اعضای خانواده، خویشاوند نزدیک به شمار نمی آیند.

مقررات تازه از نیمه شب پنجشنبه به وقت گرینویچ (هشت بعدازظهر به وقت واشنگتن) به اجرا گذاشته می شود. وزارت امور خارجه آمریکا درباره ارتباط های تجاری، کاری یا حرفه ای نیز اعلام کرده که یک رابطه مشروع باید رسمی، دارای اسناد و مدارک و در یک دوره عادی تشکیل شده باشد، نه اینکه با هدف دور زدن این ممنوعیت شکل گرفته باشد.

روزنامه نگاران، دانشجویان، کارگران یا استادان دارای دعوتنامه معتبر یا قراردادهای اشتغال در ایالات متحده، از این ممنوعیت مستثنی خواهند بود.
پیام وزارت امور خارجه آمریکا می افزاید: این استثنا شامل کسانی که قصد برقراری ارتباط با یک شرکت تجاری یا موسسه آموزشی را صرفا به منظور دور زدن این مقررات دارند، نمی شود و ذخیره جا در هتل یا داشتن قرارداد کرایه خودرو حتی اگر مبلغ آن پیش پرداخت شده باشد، معتبر شناخته نمی شود.

مسئولان کنسولی می توانند استثنائات دیگری برای متقاضیان شهروند این 6 کشور قایل شوند به شرطی که قبلا تماس های مهم و بزرگی با آمریکا برقرار کرده، کسب و کار مهم یا تعهدات حرفه ای یا کاری در ایالات متحده داشته، نوزاد یا کودک با سن کمتر از هفت سال یا نیازمند مراقبت فوری پزشکی باشند، برای کار و معامله با یک سازمان شناخته شده بین المللی یا دولت ایالات متحده سفر کنند و یا ساکن قانونی کانادا باشند که درخواست رواید این کشور را داده باشند.

دیوان عالی آمریکا روز دوشنبه احکام یک دادگاه پائین رتبه تر را علیه فرمان اجرایی ترامپ لغو کرد که به صورت موقت صدور روادید برای شهروند این 6 کشور اسلامی را ممنوع می کرد.

بر اساس حکم این مرجع قضایی، متقاضیان به شرطی از این ممنوعیت مستثنی می شوند که بتوانند اثبات کنند که دارای رابطه اصیل و قانونی با یک شهروند ایالت متحده یا نهاد این کشور هستند، اما این دادگاه تنها دستورالعمل های کلی صادر کرد که ارتباط اصیل و قانونی شامل داشتن یک خویشاوند، پیشنهاد کاری یا دعوتنامه برای تدریس یا سخنرانی در (موسسات آموزش عالی) ایالات متحده می شود که به چگونگی تعریف آن بستگی دارد.

دستورالعمل تازه تا هنگام صدور حکم نهایی دیوان عالی آمریکا در این باره معتبر و مجری خواهد بود و از آنجا که این نهاد قضائی دستکم تا ماه اکتبر (آبان) این موضوع را دوباره بررسی نخواهد کرد، این مقررات موقت دستکم تا پائیز اجرا خواهد شد.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، ایرانی ها، صدور روادید، برجام
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.