نظر منتشر شده
۶۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 245225
در حاشیه گزارش اقتصادی قرارگاه خاتم الانبیاء سپاه
علی رضائیان*، 22 مهر 93
تاریخ انتشار : سه شنبه ۲۲ مهر ۱۳۹۳ ساعت ۰۸:۳۸
چند روز پیش گزارش مختصری از برخی فعالیت های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء بر روی برخی پایگاه های خبری و تحلیلی قرار گرفت که در نوع خود کمتر سابقه داشته و شاید واکنشی به برخی انتقادها از فعالیت های اقتصادی سپاه ارزیابی شود.

اینکه از ظرفیت لجستیک و حتی انسانی نیروهای مسلح برای آبادانی کشور استفاده شود، امری منطقی و قابل قبول است. هدف از تشکیل قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء ص نیز در واقع همین است. حرکت های جهادی و خالصانه پاسداران در ایام جنگ و بعد از آن که از جمله کمک به کشت و برداشت کشاورزان یا کمک به احداث جاده‌های روستایی بود، همچنان تحسین بر انگیز در اذهان جامعه ثبت شده است.

بعد از جنگ فعالیت‌های قرارگاه سازندگی خاتم الانبیاء در بخش مهندسی پررنگ شد. در دولت هاشمی، قرارگاه وارد پروژه های عمرانی کشور شد که از جمله آن سد سازی بود. این دوره سکوی پرشی برای قرارگاه شد و آن را به یک نهاد اقتصادی قدرتمند تبدیل کرد. در دولت خاتمی هم فعالیت قرارگاه کمتر شد اما ادامه یافت. در دولت احمدی نژاد به دلیل تحولات اقتصاد سیاسی، حوزه فعالیت‌های قرارگاه خاتم توسعه یافت تا حدی که در حال حاضر از پروژه حرم تا حرم و فاز ۱۵ و ۱۶ عسلویه تا پروژه انتقال آب خزر، بزرگراه صدر و خط متروی تهران در دست این نهاد قدرتمند قرار گرفته و حجم پروژه های آن تا بیش از ۸۰ هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

البته واقعیت این است که با شدت یافتن تحریم ها در سال های گذشته شرکت های خارجی از سرمایه‌گذاری در میادین پارس جنوبی کناره گرفتند و اگر قرارگاه خاتم نیز در این عرصه وارد نمی‌شد، احتمالا امروز هیچ پیشرفتی در حوزه بهره‌برداری از میادین نفت و گاز به وجود نمی‌آمد.

مقام معظم رهبری از ابتدا تاکید داشته و دارند که سپاه در هیچ عرصه‌ اقتصادی که بخش خصوصی میتواند فعالیت کند، وارد نشود. از این رو به گفته مسئولان قرارگاه خاتم، از سال ۹۰ سپاه تصمیم گرفت که در پروژه‌های کمتر از ۱۰۰ میلیارد تومان درگیر نشود.

گرچه بسیاری از فعالیتهای صورت گرفته در قرارگاه خاتم قابل تحسین است، اما متاسفانه نقایص و چالش هایی هم وجود دارد که امیدواریم برای رفع آن چاره اندیشی شود:

۱- سپاه که پاسدار انقلاب است دارای گستره ماموریتی وسیعی است که بخش قابل توجهی از آن در حوزه امنیت داخلی است. سازمان اطلاعات سپاه، بسیج و سپاه های استانی به دلیل همین ماموریت، به معنای واقعی قدرتمند و ذی نفوذ هستند. این قدرت ذاتی نیروهای مسلح وقتی با فعالیت اقتصادی گره می خورد، می تواند مفاسد و تبعات جبران ناپذیری به دنبال بیاورد. بسیاری از افراد سودجو آرزو می کنند که همواره فعالیت های اقتصادی سپاه پا بر جا باشد تا بتوانند در سایه آن، امورات خویش را پیش ببرند. پرونده بابک مشتی نمونه خروار است.

۲- اساساً بخش خصوصی هیچ گاه نمی‌تواند خود را به قرارگاه خاتم برساند. علت این است که این مسابقه از یک نقطه برابر شروع نشده است. قرارگاه با استفاده از تمرکز امکانات لجستیک انباشت شده در سپاه (به دلیل شرایط جنگ) فرسنگ ها جلوتر می‌دود و هر چه می‌گذرد فاصله بیشتری از بخش خصوصی می گیرد. ضمن اینکه قرارگاه خاتم از امتیازات ویژه‌‌ای نظیر معافیت مالیاتی برخوردار است که فعالیت‌های اقتصادی آن را تسهیل می‌کند. دیگر از نفوذ قرارگاه در دستگاه های دولتی و ستاد اقتصادی دولت که باعث می شود موانع قانونی پیش پا برداشته شود یا پروژه ها کانالیزه شود، بگذریم. شاید مهمتر از همه اینکه قرارگاه خاتم مانند دیگر فعالان اقتصادی از مزاحمت دستگاه های نظارتی رنج نمی‌کشد. طبق قانون دیوان محاسبات، سازمان بازرسی کل کشور و دیگر دستگاه های نظارتی (حتی سازمان اطلاعات سپاه) حق ورود و سرکشی به فعالیت های قرارگاه ندارند! تنها مرجع نظارت بر قرارگاه خاتم، سازمان حفاظت سپاه است که حتی اگر بخواهد، اساساً برای نظارت در حوزه اقتصادی ساخته نشده و حتی نمی تواند یک حسابرسی و یا ردیابی مالی از عملکرد قرارگاه داشته باشد! در چنین محیطی وقوع فساد چندان دور از انتظار نیست.

۳- توان مالی قرارگاه این امکان را فراهم آورده تا پروژه‌های کلان اقتصادی دولت را تقبل کند. اما متاسفانه در عمل، قرارگاه نقش یک واسطه را ایفا می‌کند. پروژه‌ها فوراً به چند یا چندین پروژه کوچکتر خرد شده و در ازای دریافت سهم قرارگاه به بخش خصوصی واگذار می‌شود. بالاخره بخشی از این موضوع طبیعی است؛ مدیریت پروژه‌های کلان هم خودش گرفتاری هایی دارد که از عهده هر کسی برنمی‌آید. شاید هم این اشکال بیشتر به دولت‌ها برمی‌گردد. چرا که بجای تعریف پروژه‌های خرد، خیال خود را راحت کرده (بدون چک و چانه زدن با طرف های متعدد)، همه پروژه‌ها را در قالب یک پروژه کلان تعریف می‌کنند که طبیعتاً به کسی جز قرارگاه نمی‌رسد.

به منظور رفع نقایص فوق پیشنهاد می‌شود:
اولاً همانطور که مقام معظم رهبری تاکید کردند، سپاه فقط باید در مواردی که کار کشور زمین مانده و بخش داخلی و خارجی حاضر به انجام پروژه نیستند و البته پروژه هم قابلیت تعریف به پروژه‌های کوچکتر نیست، وارد شود. قطعاً در صورت توجه به منویات ایشان، حوزه عمل قرارگاه وسعت فعلی را پیدا نمی‌کرد.

ثانیاً به منظور پرهیز از ایجاد آلودگی و شبهه آلودگی اقتصادی در سپاه، اجازه داده شود فعالیت‌های اقتصادی قرارگاه خاتم همانند بخش های اقتصادی دولت تحت نظارت همه دستگاه های ذی صلاح نظیر دیوان محاسبات، سازمان بازرسی و وزارت اطلاعات قرار گیرد. اساساً عموم فعالیت های اقتصادی قرارگاه جنبه محرمانه و امنیتی ندارد و دلیلی هم ندارد که نظارت بر آن انحصاراً بر عهده سازمان حفاظت باشد.

ثالثاً قرارگاه خاتم در ادامه حرکتی که اخیراً آغاز کرده، همانند دیگر شرکت ها و بنگاه های اقتصادی کشور گزارش های نوبه‌ای و کامل از فعالیت‌های اقتصادی خود منتشر کند و با اطلاع رسانی درست مجال عملیات روانی را از دشمن بگیرد. بدیهی است انتشار این گزارش میتواند با توجه به ملاحظات تحریم صورت گیرد تا کار دشمن را برای تحریم شرکت های پنهان قرارگاه آسان نکند.

* دکتری اقتصاد و عضو هیات علمی دانشگاه
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۸:۵۹:۰۳
در خبر آمده « قرارگاه خاتم در ادامه حرکتی که اخیراً آغاز کرده، همانند دیگر شرکت ها و بنگاه های اقتصادی کشور گزارش های نوبه‌ای و کامل از فعالیت‌های اقتصادی خود منتشر کند و با اطلاع رسانی درست ...
---------------------------------------------
اصلا چرا و به استناد کدام قانون یک نهاد نظامی وارد فعالیت های اقتصادی گردیده ؟ (2425568) (alef-10)
 
محمد
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۵:۲۱
مراجعه شود به علل و اساس نامه تشکیل سپاه
سپاه صرفا یک نهاد نظامی نیست (2425819) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۳۴:۰۶
در هر حال، اقتصادی هم نیست. (2426107) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۳۹:۴۸
درست است ولی در همان اساس نامه نیامده است که واجب است در همه عرصه های اقتصادی ورود کند در ثانی اگر چشم خویش را نبندید بخش خصوصی در کشور ما در جایی معنا دارد که سپاه نیست نه اینکه سپاه در جاهایی که بخش خصوصی وارد نمی شود ورود می کند نمونه اش مخابرات که اظهر من الشمس است (2426276) (alef-10)
 
الف ر
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۴۰:۳۳
محمد عزيز ورود نظامي با هر اساسنامه وايدولوژي در اقتصا د بعلت قدرت ش مو چب از بين رفتن رقابت بويژه بخش خصوصي در نيتچه فاچعه براي اينده كشور خواهد شد (2426278) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۲۸:۰۷
محمد عزیز بنده در لینک زیر اسانامه سپاه را مطالع نمودم هیچ کجای اساسنامه سپاه ذکر نشده سپاه یک نهاد صرفا نظامی نمیباشد:
http://rc.majlis.ir/fa/law/show/90595 (2426405) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۸:۴۳:۰۸
اگر صرفاً یک نهاد نظامی نباشد، که هست، فعالیت اقتصادی برای آن تعریف نشده است. (2426910) (alef-10)
 
الف خوان
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۵۷:۵۹
سه چالش برشمرده شده عالیست اما پیشنهادات ناقص است. من پیشنهاد میکنم برای رفع مشکلات برشمرده شده در این مقاله، اصلا قرارگاه خاتم جز در فعالیتهای غیر انتفاعی مثل همان کمک به کشاورزان، فعالیت اقتصادی دیگری نکند!
چطوره؟ (2426330) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۸:۰۴:۳۷
بر اساس قانون " بي قانوني " (2426863) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۹:۰۱:۲۵
موضوعی که سایت الف و سایر دلسوزان کشور بهتر است در تبیین ان بکوشند این است که علم بهتر از مدرک است و تا حد امکان در کاهش عطش مدرک گرایی تلاش کنند نه اینکه به ان دامن زده و اتشی که میرود خانمانمان را بسوزاند شعله ور کنند وقتی مطالب خوبی و عالمانه ای نوشته میشود اینکه نویسنده ان دکتر باشد یا مهندس یا کارگر بیکار شده نبایستی در موضوع تاثیر داشته باشد چرا برای اینکه نشان دهیم مقاله یا نظر خوبی در هر زمینه هست نویسنده ان دکتر است و یا استاد دانشگاه بعبارتی اگر کسی مدارج را حتی از روش 3000تای معروف نتوانست طی کند حق حرف زدن ندارد؟!!!!!!!!!!!!!!!!!؟؟؟؟ (2425577) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۳۰:۳۲
اینطور فهمیدم که از یاداشت این بنده خدا خوشت آمده. اما انگار مقاله ای هم خودت داده بودی که الف منتشر نکرده و الان اعتراض داری که چرا مقاله ات را نزده!! (2426256) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۹:۱۳:۱۴
نقش واسطه را بازی کردن هنر وسازندگی نیست که هزیته ها را هم بالا میبردمالیات نپرداختن هم یک ضر بزرگ به کشور است (2425610) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۴۸:۰۱
قرارگاه خاتم دلالی میکنه.اینو دیگه خیلیا میدونن بروزه های بزرگ و از دولت میگیره میده چند تا شرکت بخش خصوصی مثلا با 20درصد سود .بعد شما اسمشو گذاشتید مدیریت بلروزه.فقطم تو ایران اینجور کلاه سر دولتو بیت المال و توجیه میکنن. (2426140) (alef-10)
 
جهان
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۹:۴۰:۳۷
آقای دکتر عزیز شما رفتی دکترای اقتصاد گرفتی اونوقت واقعا بهت یاد دادن که
"اینکه از ظرفیت لجستیک و حتی انسانی نیروهای مسلح برای آبادانی کشور استفاده شود، امری منطقی و قابل قبول است. "
یعنی تو کتابها اینها رو خوندی؟ (2425672) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۴۹:۲۵
کدوم ظرفیت لجستیک؟چهارتا لودر و کامیون شد ظرفیت لجستیک.بس تمام رتشای دنیا باید ...... (2426144) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۳۲:۲۶
هر چی فکر میکنم میبینم واقعا اگر میشد از ظرفیت اقتصادی معطل در کشور استفاده بشه خیلی خوبه اما متاسفانه راهکاری به ذهنم نمیرسه که چطور میشه هم از ظرفیت نیروهای نظامی در اقتصاد استفاده کرد و هم از معایب آن پیشگیری کرد؟ (2426260) (alef-10)
 
چاپ نشده ها
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۵:۲۳:۳۸
اين جمله درست است اما مشكل در ادامه جمله نانوشته جمله است كه اين خدمات رايگان بايد باشد نه به اين قيمت . چرا كه اين امكانات از پول مردم تهيه شده و دليلي ندارد كه سپاه با تجهيزات مردم و حقوقي كه از بيت المال ميگيرد دوباره براي پروژه ها پولهاي نجومي بگيرد. (2426534) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۷-۲۳ ۱۴:۲۶:۱۷
نوشته تقريبا هيچ نظارتي در كار نيست و اين يعني واويلا ! (2428391) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۵:۲۳:۴۰
درسته. گر نیروهای مسلح ظرفیت لجستیک و انسانی و مالی و ... اضافه دارند معلوم است بودجه اضافی دارند. راهش کار عام المنفعه و کاهش بودجه است نه ایجا رانت بنام "استفاده از ظرفیتهای بلااستفاده" (2426535) (alef-10)
 
كمال
۱۳۹۳-۰۷-۲۳ ۱۰:۵۰:۲۱
جمع كردن پولهاي مردم درچند موسسه مالي اعتباري متعلق به نيرهاي نظامي هم جزع فعاليتهاي سازندگي حساب ميشود يا (2427856) (alef-10)
 
اقتصاددان بزرگ
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۹:۵۰:۱۴
البته چون نظام اقتصادی ما سرمایه داری نیست هیچوقت نمی توانیم یک شرکت خصوصی عظیم با بیش از صدهزار کارمند و صدها هزارمیلیار سرمایه داشته باشیم وگرنه کارهای اقتصادی که سپاه میکنه(یا به عبارت دیگه نمیکنه فقط پولش رو میگره ) کارهایی نیست که بخش خصوصی نتونه. (2425695) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۱:۱۹:۰۷
كيفيت كارهاي قرارگاه را با شركت بزرگكيسون كه كم نداره در چيزي مقايسه كنيد تا بفهميد فرق بخش خصوصي با قرارگاه در چيست (2425928) (alef-10)
 
هادی
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۰۹:۵۳:۵۵
اینکه پروژه ها ها چند برابر قسمت واقعی و بودن مناقصه بدهیم به یک بنگاه نظامی امنیتی اقتصادی باعث می شود تا در طول زمان این بنگاه به رقیبی غیرقانونی برای همه فعالان در همه حوزه های اقتصادی و سیاسی و اجتماعی تبدیل شود و دیگر ماهیت ارزشی خود را نداشته باشد.
فساد های مرتبط با دور زدن تحریم ها مانند ب. زنجانی از دل این انحصار عجیب زاییده شده و می شوند.
بهتر است هر نهاد در چارچوب وظایف ذاتی خود عمل کند.
اینکه نهادی پول زیادی داشته باشد که منشاء آن بیت المال است اما شبه خصوصی عمل کند و هزینه تراشی برای دولت کند که هنر نیست.
اگر راست می گویید برای پروژه های بزرگ مناقصه بگذارید و بهانه های الکی مانند صلاحیت امنیتی مانند آنچه در مورد شرکت کاملا سود ده مخابرات انجام شد نیاورید تا معلوم شود توان بخش خصوصی واقعی و نه ساخته رانت و زور معلوم شود.
حواسمان باشد که داریم مسیر آرژانتین و بزریل را در استفاده اقتصادی نهادهای نظامی و امنیتی می رویم. (2425708) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۰۷:۳۹
کاش قرارگاه خاتم در سایر موارد مانند خودروسازی هم وارد عمل شود (2425751) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۱:۲۸
باشد كه خداوند ناظر اعمال است.درعمل و در كلام (2425763) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۳۴:۳۹
تا خودت بلند نشی کاری نکنی خدا برات کاری نمیکنه! همانطور که گفتی خدا ناظر بر اعمال است!!!! (2426110) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۱:۳۳
بزرگترین اسیبی که اقتصاد ما از وجود چنین قرارگاهی میبیند حذف و کمرنگ کردن بخش خصوصی است .شاید بتوان مردم کوچه و بازار را با اجرای چند طرح توسط این قرارگاه اقناع نمود اما اهل فن می دانند وجود چنین قرارگاههایی مساوی است با زیان هنگفت برای یک کشور. (2425765) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۳:۰۲
بخشی از فعالیت این قرارگاه میتواند دارای دو جنبه باشد یعنی هم منافع مالی داشته باشد هم منافع عمومی برای مثال ساخت بزرگراه های مورد نیاز کشور با مدیریت و توان مالی و لجستیک این قرار گاه انجام و پس از آن از طریق دریافت عوارض مستهلک شود تاهم مردم نفع ببرند و هم این نیروهای بالقوه بالفعل شود برای نمونه چهار بانده نمودن محور هراز که سالهاست با این همه تردد و سوانح و مرگ و میر و عدم امنیت نیمه کاره مانده در یک عملیات ضربتی توسط قرار گاه به اتمام برسد و پس از آن طی چند سال عوارض مناسب دریافت شود ....
این راه خیلی بهتر است تا دوباره به فکر احداث یک اتوبان برای شمال با هزاران مشکل زیست محیطی باشیم و در حسرت یک سفر راحت به شمال کشور بمانیم و در زمینه بقیه فواید این جاده برای حمل بار و .... بماند (2425771) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۵:۴۵
دوستان برای عبور از معیار حداقل قیمت پروژه ها، از روش ابتکاری تجمیع پروژه ها برای نشان دادن قیمت بالای قرارداد خود استفاده می کنند.
جالب است که بدانیم به دلیل حجم بالای نیروی انسانی غیر مولد در اجرای پروژه های قرارگاه و مدت زمان زیاد اجرا، هزینه نیروی انسانی بعضا با قیمت اولیه پروژه برابری می کند. نمونه این مورد در پارس جنوبی قابل مشاهده است. (2425780) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۱:۱۶:۴۱
بيش از ٦٠٠ مهندس قرار گاه ارشد و دكترا از دانشگاه شريف دارند (2425921) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۳ ۱۴:۲۸:۰۸
نظار ت جانم نظارت زير سئوال است و انسان ممكن الخطا ، يا غير اين است (2428394) (alef-13)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۱۵:۵۹
کسانی که خود سپاه را به اقتصاد آوردند الان مخالف فعالیت اقتصادی آن هستند.به نظرم بازیهای سیاسی است و هیچ طرف برای مردم دل نمی سوزاند. (2425782) (alef-10)
 
لاری
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۲۰:۰۲
واقعآ شما فکر میکنید قرارگاه در عسلویه کار کرده؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!! (2425786) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۰:۳۰:۵۴
ماهیت وجودی و ساختار سازمانی سپاه با هیچ نیروی نظامی و امنیتی منطبق نیست. لذا نمی توان سپاه را یک نیروی نظامی صرف در نظر گرفت و صرفا از آن کارکرد نظامی مطالبه نمود.
انتشار اطلاعات مربوط به فعالیتهای اقتصادی سپاه خلاف امنیت ملی و صرفا تهیه خوراک اطلاعاتی برای دشمن است. (2425811) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۳۲:۳۷
حقوقشون از بیت المال می آید بدون هیچ گونه رقابتی با بخش خصوصی پروژه های سود آور بر میدارند چرا نباید به مردم گزارش دهند که درآمدشان چقدر است و چقدر مالیات پرداخته کرده اند؟!
بخش خصوصی چه گناهی کرده که هرجا که وارد می شود سپاه نیز وارد میشود؟؟؟؟
نیمی از هزینه هاییی که بخش خصوصی دارد را سپاه ندارد! سپاه برای زمینهای تحت تصرفش ریالی نپرداخته! حقوق کارکنانش از نفت می آید ریالی به گمرک جهت واردات ماشینهای خاصش نداده، خودش بدون طی کردن مراحل قانونی اقدام به احداث بندرگاه کرده، و هزینه های واردات کالاها و ماشین آلات رو نمی پردازد در این حالت همچنان قادر نیست در یک پروژه مشخص با بخش خصوصی رقابت کند! آیا می توان گفت این یک مساله امنیتی است؟ همانقدر که سپاه برای امنیت خوب کار کرده بخش اقتصادیش افتضاح عملکرده!
پلی که در شیراز ریخت اصلا هیچ کجا بحث نشد! حتی بحث مهندسی که در کتب مهندسی عمران آورده بشه و دیگر اتفاق نیافته، چرا؟ (2426101) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۱۳:۳۵
ایاهمه فعالیتهای اقتصادی سپاه جنبه امنیت ملی دارد؟ سدسازی مترو واردات وصادرات تجهیزات وکالاهای غیرنظامی و ...اجرای پیشنهاداقای دکتراعتمادوتضمین بیشتری برای امنیت ملی است (2426208) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۸:۴۱:۲۹
سپاه یک ارگان نظامی و زیر نظر وزارت دفاع است. (2426908) (alef-10)
 
علي
۱۳۹۳-۰۷-۲۳ ۱۴:۲۴:۵۸
كجا سپاه زير نظر وزارت دفاع است؟ (2428390) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۱:۰۵:۵۳
ورود نیروهای نظامی به عرصه اقتصاد و سیاست به زیان کشور است. وضعیت کنونی اقتصاد و اشتغال کشور به وضوح بیانگر این ادعاست. خدای نکرده در زمان جنگ چگونه میتوان به فرمانده هانی که زیر صد میلیارد تومان کار قبول نمیکنند تکیه کرد. (2425880) (alef-10)
 
احمد
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۱:۳۵:۵۸
واقعا زحمت می کشند این برادران عزیز کار را با قیمت بالا بدون شرکت در مناقصه می گیرند و به قیمت پایین تری به این پیمانکاران بدبخت می دهند این که این همه مانور ندارد. (2425978) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۱:۳۶:۴۶
صرفنظر از درست یا غلط بودن ورود تیروی نظامی در اقتصاد مسئله حجم مالی این پروزه ها و کیفیت کار مسائلی است که در مورد آنها صحبت نمیشود.
1-بر آورد بار مالی پروزه هائیکه خاتم الانبیا اجرا میکند بر اساس آنچه که اعلام میشود بصورت انحصاری و بدون وجود رقیب انجام میگیرد.سپس این پروزه ها خرد شده و با بر آورد کمتری به شرکتهای خصوصی بدون انجام مناقصه محول میشود ودر این دست بدست گشتن بدون اینکه کار خاصی بوسیله خاتم الانبیا صورت بگیرد مبالغ قابل توجهی بصندوق خاتم الانبیا واریز میشود .اینکه نوعی واسطه گری است.
2-کنترل کیفیت فنی کار و تضمین پیشرفت مراحل پروزه نمیتواند بسان آنچه که در مورد شرکتهای خصوصی صورت میگیرد انجام بشود .و تصور بر اینست اینمراحل با اغماض و سهل انگاری صورت بپذیرد.
لذا برای روشن شدن موضوع و برای اینکه خدمات عمرانی خاتم الانبیا زیر سئوال نرود در مورد تمام مراحل واگذاری/ اجرائی و........نظارت و تضمین حسن انجام کار و غیره اطلاعات کامل ارائه بشود. (2425979) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۱۰:۵۴
فلسفه عدم اخذ مالیات قطعا برای ایجاد سودهای کلان و رقابت غیر سالم گذاشته نشده است. این معافیت باید تا حوزه فعالیت های اقتصادی مرتبط با بخش نظامی را شامل گردد.
اینکه در تمام فعالیت ها معافیت داشته باشد منطقی نیست و باید از فعالیتهای اقتصادی انتفاعی مالیات اخذ گردد. البته وقتی از بازاریان و پزشکان دولت نمی تواند مالیات بگیرد، سپاه که جای خود دارد! (2426044) (alef-10)
 
حسن
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۲۲:۵۷
يك قدرت نظامي + سياسي + اقتصادي در يك كشور = ؟!!!!! (2426073) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۲۵:۰۹
سپاه یادش رفت که حقوق پرسنلش رو از فروش نقت میده نه از سود حاصل از پروژه ها....
اگه خیلی توانمند هستش در زمینه اقتصادی و قابل رقابت با بقیه، کافیه مصوب بشه که حقوق و مزایای کارکنان هر پروژه ایی تنها از همون پروژه تامین بشه.
در گزارش اقتصادیش همچنین پروژه های شکست خورده لیست نشده است. (2426082) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۲۶:۰۳
اقتصاد و فرهنگ و هنر و سیاست و قدرت نظامی و ... (2426085) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۲:۳۲:۰۶
وارد شدن نیروی نظامی در کارهای اقتصادی یعنی باخت از همه جهت. بعنی رانت، حذف بخش خصوصی، دلالی، تک قطبی، زورگویی و ... (2426100) (alef-10)
 
سیدرضا
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۱۶:۲۲
باعرض سلام واحترام
ضمن تشکر از مطالب ارائه شده ، بنده با حدود20سال تجربه درپروژههای عمرانی کشور می خواستم عرض کنم که مطالب اقای رضائیان کاملا صحیح ومنطبق برواقعیت موجود کشور است.
باتشکر (2426216) (alef-10)
 
حسین
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۳۶:۵۲
همیشه روال پاسخگویی در رابطه با پروژه های ملی بزرگ نظیر تهران_شمال این است که به نتیجه نرسیدن را تقصیر دیگران بیندازند ! این اواخر که عبور از جاده چالوس یک مشکل جدی است بسیار شنیده میشود که قرارگاه خاتم عهده دار آنست و پولش را گرفته و کاری انجام نداده و از ایندست پاسخ های نچندان رسمی. لذا تمنا دارم در خصوص پروژه تهران_شمال پاسخ واضحی داده شود تا حداقل بدانیم کم کاری از کیست یا اینکه اصلا اراده ای برای انجام این پروژه از سوی دولت وجود دارد یا خیر. با تشکر فراوان (2426270) (alef-10)
 
امید
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۳:۴۷:۳۵
سپاه بعداز جنگ تنها عامل حفظ خود را در افزایش توان مالی دیده . به خاطر همین است که به غارت بیت المال روی آورده است . (2426300) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۰۳:۱۲
کاری که می توان کرد این است که بخش های اقتصادی به شکل شرکت هایی از سپاه خارج شده و مانند دیگر شرکت ها تابع ضوابط و مقررات عادی باشند یا این که سپاه امکانات خود را در اجاره شرکت های خصوصی بدهد به جای آن که خودش کارفرما باشد یا خودش تحت نام سپاه وارد عمل شود به شرکت های خصوصی اعلام کند که من فلان توان و بهمان نیرو را دارم، شرکت ها هم قرارداد ببندند و از این توان در راه ساخت کشور استفاده کنند ولی الان به نظر برعکس می رسد یعنی قرار گاه به علت توان مالی و نفوذ بالا قراردادهای کلان را می گیرد و بخشی را خرد کرده و با برداشتن سهم آنها را به شرکت های کوچکتر می دهد، این کار اگر چه در اصل خود ممکن است مشکلی نداشته باشد ولی به هر حال هر جا که مسئله پول و امتیاز هست باید نظارت قوی وجود داشته باشد و هیچ یک از ما از خطا مصون نیستیم. وقتی حضرت علی (ع) در محراب و پس از خوردن ضربت فرمودند: به خدای کعبه رستگار شدم. ما که عددی نیستیم تا بخواهیم ادعای زهد و تقوای عالی کنیم و بگوییم چون فلان فرد یا شرکت یا نهاد و سازمان انقلابی است امکان ندارد در آن خطا یا مشکلی راه پیدا کند.
در قوانین خودمان هم برای بالاترین مقامات نیز این فرض در نظر گرفته شده که شاید روزی امکان انجام وظیفه را نداشته یا به هر حال به خوبی کار خود را انجام ندهند در این صورت راه کار چیست، حال چگونه می شود که نهادی با قدرت بسیار سیاسی و امنیتی و مالی به صرف آن که انقلابی و مردمیست از شمول نظارت خالی باشد یا حتی راه برایش آنقدر هموار گردد که خودش طرح بگیرد و خودش اجرا کند؟ (2426337) (alef-10)
 
بيژن
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۰۷:۲۹
بسيار حقايق خوبي نوشته شد و بايستي ميدان را به بخش خصوصي كه اكثرآدر حال ورشكستگي به علت دلايل ذكر شده بالا هستند بايستي كمك گردند. واضح است سپاه با امكانات موجود دراختيار به بخش خصوصي اجازه موجوديت نميدهد.
نيروهاي مسلح مانند ارتش بايستي درخدمت توان نظامي كشور وآموزش ودفاع از مرزهاي مقدس كشور جمهوري اسلامي باشند ولاغير.انشاالله. (2426352) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۲۶:۵۵
جانم فدای سپاه . الان که داعش به نزدیکی دروازه های بغداد رسیده می فهمم که سپاه پاسداران یعنی چه . خدایشان پیروز و موفقیت نصیبشان کناد (2426399) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۴۴:۲۵
نهایتا دولت می گوید کار نکردند پول گرفتند ما زورمان نمی رسد....اگر قرار است نهادی برای کارهای بزرگ اقتصادی وارد عمل شود لزومی ندارد نیروی انتظامی یا قوه قضاییه باشد! (2426451) (alef-10)
 
هاپس
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۴:۵۹:۵۲
یکی می گوید که ماهیت وجودی و ساختار سازمانی...... ان دیگری ما را به اساسنامه سپاه ارجاع می دهد!!! ایا در اساسنامه سپاه نوشته که سپاه می تواند کاسبی و دلالی کند و وارد هر عرصه فعالیت اقتصادی شود؟ همه میدانیم که این یک دروغ بیش نیست و اتفاقا برعکس است. قرارگاه خاتم کی سد ساز شد؟ کی پالایشگاه ساز شد؟یعنی ساختن یک س‌د یا پالایشگاه فقط سخت افزارهایی مثل لودر و بولدوزر و گریدر و بیل مکانیکی می خواهد؟!!! در جاده سازی هم شاید سپاه تجربه ای داشته می بود و ماشین الاتش را نیز در اختیار داشت نمونه کارهایش را دیدیم . کدام نمونه را؟ اتوبان ساوه را عرض میکنم که بیش از ۱۵ سال طول کشید و اسفالتش یک ماجرا داشت و کیفیت بد اجرایش هم یک ماجرا داشت و نهایتا بلوک بتنی وسط اتوبان هم یک قصه. امروزه شاهد هستیم که سپاه در مناقصات بین المللی(منظور عراق و سوریه و چند کشور از این دست) شرکت می کند جالب اینکه عمده این پروژه ها از خطوط اعتباری ایران فاینانس می شوند. کسی هم که حق نظارت ندارد. درامد این نهاد قدرتمند برخوردار از امتیازات ویژه به کجا میرود و هزینه می شود؟ اتعاونی مسکن سپاه؟؟!! اگر سپاه واقعا عاشق خدمت است بیاید قبول کند که در آمد این پروژه ها را به حساب دولت واریز کند!!!! ضمنا همه میدانند که چنین دانش و تجربه ای در سپاه برای ساخت پروژه های نفت و گاز وجود ندارد. دوستی در بالا اشاره کرد که انها که فکر می کنند قرارگاه خاتم در فاز ۱۵ و ۱۶ پارس جنوبی کار کرده، بروند ببینند که چکار کرده!!!!
نیروی نظامی که وارد فعالیت اقتصادی شد باید بودجه نظامی اش قطع شود و درامدش صرف حقوق و جنگ افزار شود. چه کسی میداند بودجه نظامی ما چقدر است؟
نه دوستان، این فعالیت مخرب، فسار بر انگیز و غیر قانونی است و به فعالیت بخش خصوصی صدمه میزند و آنها را از بین می برد. سپاه باید وجهه و قداست خود را حفظ کند و کاسبی و دلالی در شان یک نیروی نظامی انهم نظامی مکتبی و ارزشی نیست. وقتی اسم سپاه می آید همه به یاد رشادتها و شهادتهایش می افتیم و بد است اگر به فکر زد و بند ها و کسب ناحلال بیفتیم. این گونه امور به وجهه سپاه هم خدشه وارد می کند. و نهایتا چون سپاه فاقد دانش فنی کارهای تخصصی نظیر پروژه های نفت و گاز و پتروشیمی و سد و نیرواه و خط انتقال نیرو و پست های فشار قوی است، حتی اگر این کارها را تخز نکند و شخصا انجام دهد، به فرض امکان انجام، آبروریزی می شود و منابع مملکت از باب دوباره کاری و یا ماله کشی، هدر میرود. ایا ورود به این عرصه به اشکالاتی که بر شمردم می ارزد؟ میخواهم بپرسم ایا شده یک کارفرمای ایرانی تضامیین قرارگاه خاتم را ضبط کند!؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!ببینید چقدر این کارها ی قرارگاه خاتم شبهه ناک و نفرت انگیز می تواند باشد!!!!!!!!! (2426495) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۵:۳۴:۲۲
سپاه اگه نهاد نظامی نیست. پس چیه؟ ینی چی؟ :) خود تاسیس هم مشکل داره :) (2426565) (alef-10)
 
غلام
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۵:۵۴:۲۷
قرارگاه خاتم در پیشبرد پروژه های پارس جنوبی هیچ پیشرفتی نداشته و نقش واسطه را بازی کرده ورود سپاه به بخش اقتصادی بسیار خطرناک است. (2426597) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۷:۲۶:۴۲
اشتباه است ، در آن سالهاي اوليه اينكار درست بود و بايد هم انجام مي شد ولي ادامه اين رويه بسيار غلط مي باشد .
سپاه يك ارگان نظامي است و بايد نظامي هم باقي بماند .

پيشنهاد مي شود جهاد سازندگي را در سپاه احيا كرده و پروژه هاي عمران روستايي و توسعه مناطق محروم در كردستان ، خوزستان ، خراسان و سيستان را به آن بسپارند . (2426791) (alef-10)
 
ناشناس
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۱۸:۰۵:۴۵
با سلام
شاید بزرگترین فعالیت اقتصادی سپاه در عسلویه باشد که اصلا نمی شود به ان فعالیت گفت یک دلالی است سپاه کار را با هر روشی.... می گیرد یک مقدار زیادی از سود ان بر میدارد بعد یک ادم بدبخت که در هر شرایطی مجبور به کار هستند می ایند و با قیمت پایین این کار را انجام میدهند و بعضی وقتها هم حقشان گیرشان نمی اید (2426864) (alef-10)
 
کریمی
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۲۳:۰۲:۲۶
به استناد ماده ۲۲قانون الحاق موادی به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مجوز قانونی این موضوع صادر شده و کلیه درآمدهای مربوطه نیز به حسابهای خزانه واریز می گردد (2427297) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۰۷-۲۲ ۲۳:۲۹:۲۲
مثلا تامین اجتماعی میتواند سپاه را وادار کند کارگران را بیمه‌ کند؟ اگر نکرد زورش می‌رسد جریمه بگیرد؟ (2427341) (alef-10)
 
جلال
۱۳۹۳-۰۷-۲۴ ۲۲:۴۴:۵۲
تا زمانی که ارگانها و نهادهایی وجود دارند که شفاف عمل نمیکنند و حتی نمی‌توان آنها را نقد کرد، پیشرفت حاصل نمیگردد. وقتی شفافیت و حسابرسی و نقد نباشد، فساد و تخلفات زیاد می‌شود. یکی از مهمترین عوامل پیشرفت کشورهای توسعه یافته، آزادی بیان است و رسانه ها بدون خطوط قرمز همه چیز را نقد میکنند. باید مجلس شورای اسلامی به مفهوم واقعی در راس امور باشد و بتواند در تمام مسایل و سازمانها نظارت کند. حتی قوه قضاییه. (2430974) (alef-10)
 
دانشجو
۱۳۹۳-۰۷-۲۵ ۱۴:۱۶:۰۵
اقای دکترای اقتصاد باعرض سلام و ادب خدمت شما ایا شرکتهای خارجی که با هم پیمانان خود ما را تحریم کردند و قرارداد خود را یک طرفه به دلیل تحریم لغو و کشور را ترک کردند اگر سپاه (قرارارگاه نبود ) که پروزه ها روی زمین نماند شرکتهای خصوصی توان این کار را داشتند ایا این جای تشکر دارد یا جای که جنابعالی این مجموعه خدوم را زیر سئوال ببرد . دوم سپاه مرد روز تنگ و سختی برای نظام است اگر این بچه های ارزشی تجربه و تخصص در زمینه متفاوت پیدا نکند در پروزه های که نمی توان به خارجی داد کی باید انجام دهد ایا این برای مجموعه سپاه جای تشکر دارد یا باید شما از بچه های ارزشی بگویید من مطلبم را اصلاح میکنم (2431652) (alef-10)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.