نظر منتشر شده
۹۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 209063
«تهران» شهر شب نیست
بخش داخلی الف، 28 آذر 92
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۸ آذر ۱۳۹۲ ساعت ۰۹:۵۱
بیشتر پایتخت‌های کشورهای جهان چه آنهایی که پیشرفت‌هایشان بیشتر از تهران بوده و چه آنهایی که کمتر، شب‌هایی بسیار پرکارتر، شلوغ‌تر، جذاب‌تر و زنده‌تر دارند ولی تهران در میان این شهر‌های بزرگ از ساعتی به بعد تقریبا به خواب می‌رود و به جز افرادی که شیفت‌های شب را اجبارا پذیرفته‌اند و یا کارشان با خلوتی خیابان‌ها گره خورده، بخش چندین میلیونی دیگر مردم، تهران را در شب نمی‌بینند.

تهرانی‌ها از شب‌های تهران سهمی ندارند و ترجیح می‌دهند در نبود فضاهای مناسب گردشی و تفریحی ، نبود حمل‌و‌نقل مطمئن و شبانه‌روزی و البته نبود امنیت، به چهاردیواری خودشان پناه ببرند.

«تهران شهر شب نیست» عنوان میزگردی است که ایسنا با حضور جمال کامیاب - مدیرعامل سازمان زیباسازی ، شاپور دیوسالار - معاون سازمان زیباسازی و ناصر فکوهی - مردم‌شناس و استاد دانشگاه تهران برگزار کرد و علیرغم بدقولی دو تن از اعضای شورای شهر تهران و بدون حضورشان، حیات شبانه تهران بررسی شد.

اعضای حاضر در این میزگرد از این منظر که تهران شهر شب نیست و باید به این سمت بروند تقریبا دیدگاه‌هایی یکسان داشتند، اما در برخی موارد تفاوت‌هایی را در روش‌ها و برنامه‌ریزی‌های مورد نیاز این مهم مطرح کردند که جزئیات این نشست در ادامه می‌آید.

شب تهران متعلق به اقشار مرفه و بالای شهر شده است
استاد انسان شناسی دانشگاه تهران با تاکید بر لزوم ایجاد زندگی شب در شهر تهران، گفت: در حال حاضر شب تهران دموکراتیزه نیست، شبی است که بیشتر متعلق به اقشار بالای جامعه است. شهری موفق است که شب را دموکراتیزه کند و امکانی فراهم گردد که طبقات متوسط بتوانند از شب شهر استفاده کنند.

ناصر فکوهی در خصوص بایدها و نبایدهای شهر شب و لزوم داشتن شهر شب در تهران، گفت: روشنایی، حمل‌ونقل و امنیت پایه‌هایی است که تا نباشند انتظار استفاده از شب، انتظار خیالی است. وی گفت: در این موضوع به صورت مطلق نمی‌توانیم صحبت کنیم و پیش از بررسی این الزامات باید خود شهر تهران را مورد بررسی قرار دهیم. برای مثال در کشورهای اروپایی مولفه‌های زیادی وجود دارد که شب در یک شهر ممکن می‌شود، معمولا در شهرهای کوچک یا حتی متوسط یا زندگی شبانه به شکل واقعی وجود ندارد و یا محدود است و این محدود بودن، بنا بر فرهنگ متفاوت زیادی را ایجاد می‌کند.

فکوهی تاکید کرد: در کشورهای لاتین مدیترانه‌ای اروپا با اقلیم گرم ، شهر شب وجود دارد و شهر تا پاسی از شب تداوم دارد، در حالی که اگر همان اروپا را بالا بیاییم و اروپای پرتستان را بررسی کنیم، مشاهده می‌کنیم شهر شب به آن معنایی که در اروپای جنوبی هست وجود ندارد و اگر هم باشد تنها در محیط‌های بسته است، یعنی خیابان‌ها شلوغ نیست ولی افراد در رستوران‌ها تجمع می‌کنند. بنابراین وقتی می‌خواهیم از شهر شب صحبت کنیم باید مشخص کنیم که ازچه شهری صحبت می‌کنیم.

پایتخت هرگز نمی‌تواند خواب داشته باشد
وی با بیان اینکه قانونی وجود ندارد که حتما باید شهر شب داشته باشیم، افزود: تهران چند خصوصیت اساسی دارد که حتما باید در این بحث لحاظ شود؛ تهران پایتخت است و بنابراین گروهی از کارکردها و موقعیت‌ها را دارد که شهرهای دیگر ندارند. امروز به معنایی در سیستم جهانی پایتخت هرگز نمی‌تواند خواب داشته باشد، چون باید به این سیستم جهانی وصل باشد.

فکوهی ادامه داد: تهران یک پایتخت بزرگ است. در همه کشورها پایتخت کلان شهر نیست حتی در کشورهای توسعه یافته داریم که پایتخت‌های کوچک دارند این کلان شهر بودن به عنوان یک ویژگی دیگر تهران به همره جمعیت چندین میلیونی آن باعث می شود که حتما زندگی شبانه در این شهر وجود داشته باشد. یک کلان شهر هیچگاه نمی‌تواند متوقف شود.

وی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در سالهای آینده تهران به یک جهان شهر تبدیل شود، گفت: اصطلاح جهان شهر متفاوت از کلان شهر است، جهان شهر یعنی در حال بزرگ بودن فرهنگ‌های مختلفی را در خود جای دهد و در مرحله بعد ارتباطات بسیار زیادی داشته باشد و از نقاط مختلف دنیا فرهنگ‌های مختلف از آن وارد و خارج شوند. بر این اساس پایتخت بودن، کلان شهر بودن و جهان شهر بودن به عنوان اولین مولفه‌ها هنوز برای تهران تحقق پیدا کرده است، برای مثال در تهران توریسم چندانی نداریم در حالی که با وجود حدود ۳۰ موزه پتانسیل توریستی بسیار بالایی در آن وجود دارد.

نمی‌توانیم یک شهر چند میلیون نفری داشته باشیم که روشنایی گسترده نداشته باشد، نمی‌توانیم شهری با بیش از ده میلیون جمعیت داشته باشیم ولی بعضی نقاط آن به صورت ۲۴ ساعته زندگی وجود نداشته باشد

این استاد انسان‌شناسی تاکید کرد: در سیستم‌هایی که جمعیت آن بالا می‌رود، چه پایتخت باشند و چه کلان شهر باشند و چه نباشند به دلیل این که نیازهای هویتی در آن‌ها افزایش پیدا می‌کند، باید زندگی شبانه هم داشته باشند. همیشه چهار حوزه مسکن، کار، اوقات فراغت و حمل و نقل مورد توجه هستند و وقتی جمعیت شهر از یک جمعیتی بالاتر می‌رود، باید زندگی شبانه در آن ایجاد شود. نمی‌توانیم یک شهر چند میلیون نفری داشته باشیم که روشنایی گسترده نداشته باشد، نمی‌توانیم شهری با بیش از ده میلیون جمعیت داشته باشیم ولی بعضی نقاط آن به صورت ۲۴ ساعته زندگی وجود نداشته باشد.

وی با بیان اینکه نمی‌توان ۸ الی ۱۲ ساعت از زمان شبانه‌روز را به دلیل نبود روشنایی و یا نبود نیروی کاری که بخواهد در شب کار کند از دست داد، افزود: این کار به دلیل افزایش فشار روی سیستم اجتماعی و ضرر اقتصادی توجیح پذیر نیست. اقلیم شهر تهران اقلیم چهار فصل است و در حال حاضر به سمت گرم شدن پیش می‌رود، بنابراین هرچه رو به گرم شدن برویم زندگی شبانه گسترش پیدا می‌کند و در نتیجه از هر جهت که نگاه می‌کنیم چشم‌انداز به سمت گسترش زندگی شبانه است و تنها باید یک آسیب شناسی شود که چرا گسترش پیدا نکرده است ؟

در حوزه امنیت تهران به عنوان پایتخت و تبدیل به شهر شب ، ضعف داریم
فکوهی با تاکید بر اینکه در حوزه امنیت تهران به عنوان پایتخت و تبدیل به شهر شب ، ضعف داریم، گفت: مشکل امنیت به خصوص برای خانم‌ها به طور جدی وجود دارد و آنها به هیچ عنوان به مسئله امنیت اطمینان ندارند و احساس خطر می‌کنند و این مشکلی است که باید حل شود.

وی با بیان اینکه در مسئله‌ی حمل و نقل عمومی مشکل تهران نسبت به مشکلات دیگر عقب افتاده‌تر و آخر خط هستیم، گفت: باید یک سیستم با کیفیت و ایمن حمل و نقل عمومی داشته باشیم. یکی از کارهایی که تمام شهرهای بزرگ کرده‌اند این است که هیچ ساعتی از شبانه روز وجود ندارد که وسیله حمل و نقل عمومی نباشد و در این خصوص پاریس از تمام شهرهای اروپایی پیشرفته‌تر است.

مشکل امنیت به خصوص برای خانم‌ها به طور جدی وجود دارد و آنها به هیچ عنوان به مسئله امنیت اطمینان ندارند و احساس خطر می‌کنند
وی ادامه داد: در شهرهایی مانند پاریس سیستم دوچرخه وجود دارد که در تهران قابل پیاده‌سازی نیست ولی می‌توان از سیستم ماشین‌ها و حمل و نقل اتوبوسی و مترو استفاده کرد. در پاریس سیستم حمل‌ونقل در طول شبانه روز ۲۰ ساعت فعال است و تنها چهار ساعت متوقف می ‌شود. ضمن اینکه اگر مترو شهرهای مختلف اروپا را مقایسه کنیم مترو شهرهای دیگر با پاریس قابل مقایسه نیست، مترو پاریس دارن به موزه تبدیل می‌کنند به طوری که به هیچ عنوان در این مترو حوصله کسی سر نمی‌رود.

وی در خصوص سیستم حمل و نقل عمومی در شهرهای بزرگ و تعمیم آن به شب گفت: باید مانند بسیاری شهرهای دنیا سیستم حمل و نقل را زیر پوشش ویدیویی قرار دهیم. این روند به افراد یک نوعی از امنیت می‌دهدو به نظر من باید این پایه‌های اصلی وجود داشته باشد و بعد انتظار ایجاد زندگی شبانه را داشته باشیم. جامعه‌ی ما یک جامعه‌ی کشاورزی بوده است که در آن نور فوق‌العاده اهمیت داشته است ولی به نظر من از این مسئله استفاده نشده است.

وی ادامه داد: در سیستم ایرانی نور تقدسی دارد که خیلی خوب می‌شود از آن برای زیباسازی و استفاده‌های کاربردی استفاده کرد ولی متاسفانه به این موضوع توجه نشده است. یک سیستم کشاورزی بوده که خیلی سریع به سیستم شهری تبدیل شده است. خیلی مواقع روستا را مشاهده می‌کنیم که با آمدن به شهر خود را بازسازی کرده است. بدون اینکه شهر واقعی ایجاد کند و آزادی شهری ایجاد کنیم باید به نوعی این مشکل حل کنیم.

این مردم شناس با اشاره به زنانه شدن جامعه‌ی ایرانی گفت: یکی از اتفاقات مهمی که بعد از انقلاب افتاده این است که جامعه‌ی ایرانی به شدت زنانه شده، یعنی زنان به شکل گسترده وارد سیستم اجتماعی شده‌اند و این اتفاقی است که در کشورهای عربی منطقه و حتی ترکیه رخ نداده است. جامعه‌ای که زنان در آن حضور دارند باید از لحاظ فضایی، زمانی و تمامی ملاحظات جنسیت مورد توجه قرار گیرد.

وی گفت: شاید در سطح اشتغال زنان برابر نباشند ولی در سطح اجتماع حضور برابر دارند و هیچ حوزه‌ای در ایران نیست که زنان در آن حضور نداشته باشند، در حوزه‌های نظامی، امنیتی و هنری امروز شاهد حضور زنان هستیم. چنین شهری باید شهری باشد که هر دو جنسیت در آن احساس آزادی و امنیت کنند. جنسیت باید به شکل گسترده‌ای در برنامه‌ریزی شهری در نظر گرفته شود که همه بتوانند از شهر استفاده کنند.

شب تهران بیشتر متعلق به اقشار بالای جامعه است
فکوهی با تاکید بر قرار گرفتن تکثر فرهنگی، سنی، جنسی و اجتماعی در برنامه‌ریزی‌ها، افزود: تصور اینکه بتوانیم در یک شهر میلیونی تمام جمعیت شهر به یک شکل برنامه ریزی کنیم کاملا غلط است. در حال حاضر شب تهران دموکراتیزه نیست شبی است که بیشتر متعلق به اقشار بالای جامعه است. موفقیت در سیستم‌های شهری این است که شب را دموکراتیزه کنند، یعنی امکانی فراهم کرده‌اند که طبقات متوسط بتوانند از شب شهر استفاده کنند.

وی افزود: اگر در این خصوص به عنوان مثال به بحث حمل و نقل عمومی توجه شود و در شهر اتوبوس مطمئن و تمیز باشد طبقات متوسط می‌توانند در شهر تردد کنند و بدون نگرانی از جا‌به‌جایی از شب تهران استفاده کنند. هزاران شکل برنامه‌ریزی فرهنگی می‌توان داشت تا از شب شهر که نیاز است استفاده کنیم.

وی با بیان اینکه در حال حاضر در دنیا دو تیپ رویکرد اقتصادی بازار محور وجود دارد، افزود: به نظر من یا باید سرمایه داری اجتماعی انتخاب کنیم یا سرمایه داری مالی؛ سرمایه داری اجتماعی هدف خود را گسترش طبقه متوسط قرار می‌دهد و شهر را در درجه اول در خدمت طبقه متوسط قرار می‌دهد طبقه‌ای که می‌خواهد استفاده متعارف از شهر بکند.

وی تاکید کرد: اقداماتی که در ۲۰ سال گذشته در تهران انجام شده به شدت تهران را به سمت موتوریزه کردن پیش برده است و این موتوریزه کردن چیزی است که حداقل از ۳۰ سال پیش به عنوان نقد اساسی در طراحی شهری مطرح شده است. موتوریزه کردن مطلق شهر دقیقا یک الگوی آمریکایی است. در امریکا جز در شهرهای کوچک زندگی در شهرهای بزرگ و متوسط بدون اتومبیل غیرممکن شده است، این در حالی است که در اروپا تمام تلاش این است که شهر تبدیل شود به شهر پیاده و ما در کشورمان دائما شهر را برای اتومبیل راحت‌تر می‌کنیم. از یک طرف تسهیلات برای خرید اتومبیل می‌دهیم و از طرف دیگر شهر را برای اتومبیل‌ها راحت‌تر می‌کنیم.

پیاده حرکت کردن در تهران تقریبا به یک امر غیرممکن تبدیل شده است
فکوهی با بیان اینکه پیاده حرکت کردن در تهران تقریبا به یک امر غیرممکن تبدیل شده است، گفت: هر اتوبانی که ساخته می‌شود شهر را قطع می‌کند و امکان راه رفتن در آن را از بین می‌برد. هرچقدر هم که شهر سبز شود ، وقتی به دلیل شدت آلودگی هوا امکان رفتن به پارک نباشد چه فایده‌ای دارد.

این استاد دانشگاه با اشاره به موتوریزه شدن شهر تهران گفت: شهری که موتومریزه می‌شود دیگر نمی‌تواند محله محور شود. این دو در تضاد با یکدیگر هستند. اگر قصدمان زنده کردن محله است باید امکانات پیاده را در شهر زیاد کنیم.

وی در خصوص امنیت به عنوان یکی دیگر از الزامات زندگی شب در شهر گفت: بحث امنیت بحث خوبی است اما لزوما نباید از طریق پلیس تامین شود، وقتی می‌گوییم امنیت تصور این است که سر هر چهارراهی یک پلیس قرار گیرد تا امنیت تامین شود ولی خود حضور مردم امنیت است، خلوت نبودن امنیت است و خطرناک‌ترین حالت ممکن برای یک شهروند خیابان خالی و خلوت است و خطرناکتر از آن خیابان‌ها تاریک است که مردم مجبور به عبور از آنها هستند.

وی افزود: شب به خودی خود خطرناک نیست، دلیل ترس ذاتی انسان از شب به یکی از مهم‌ترین حس‌های ما یعنی بینایی برمی‌گردد که در تاریکی از کار می‌افتد. اما این حس زمانی معنا دارد که کسی باشد که ببیند، وقتی کسی وجود ندارد، روشنی فایده‌ای ندارد. در سیستم‌های شهری پیشرفته مانع شکل‌گیری این فضاهای نگران کننده می‌شوند. چرا که این فضاها با وجود نور به خودی خود آسیب‌زا هستند و افراد را به سمت خلاف می‌کشاند.

شهر زنده خطرش کمتر از شهری است که افراد به هر دلیلی نخواهند در آن بمانند
وی با بیان اینکه فضاهای نگران کننده شهر باید غیرممکن و حذف شود، گفت: در بسیاری شهرها مانند سئول (کره جنوبی) در پاساژهای زیرگذر فروشگاه‌های کوچک ایجاد کرده‌اند که همیشه فعال هستند و ایرادی هم برای باز بودن آنها گرفته نمی‌شود و درواقع تیپ زندگی مدیترانه‌ای است. شهر زنده خطرش کمتر از شهری است که افراد به هر دلیلی نخواهند در آن بمانند. باید در مورد این مسائل در سیستم سیاسی تصمیم‌گیری شود.

برنامه‌ریزی کشور باید در خدمت بزرگ شدن طبقه متوسط باشد
وی با بیان اینکه برنامه‌ریزی کشور باید در خدمت بزرگ شدن طبقه متوسط باشد، گفت: پول باید در بخش حمل و نقل عمومی تزریق شود نه این که برای اتومبیل‌های گران قیمت باشد و بعد سعی کنند در برنامه نورلیبرالی از طریق قیمت بنزین اتومبیل‌ها را کنترل کنند. کسی که خودرو میلیاردی دارد نگران پنج هزار تومان افزایش قیمت بنزین نیست. در حال حاضر در شهری مانند پاریس استفاده از ماشین تقریبا غیرممکن شده و فقط در ساعات خاص، مثلا در شب برای مهمانی رفتن از خودرو استفاده می‌کنند چرا که استفاه از خودرو به صورت مداوم عقلانی نیست.

فکوهی در خصوص مشکل طراحی شهری، گفت: وقتی در طراحی شهری کاری انجام شد برگشت آن به سادگی نیست؛ وقتی اتوبان صدر ساخته شد نمی‌توان گفت که دوباره برچیده شود، یعنی ضایعه‌ای که وارد می‌شود غیرقابل جبران است. بنابراین هرچه مطالعه صورت گیرد ، کار بهتر انجام می‌شود و باید در سیاست‌گذاری کلان توجه شود که کدام طبقه اجتماعی را می‌خواهیم تقویت کنیم.

وی معتقد است که طبقات متوسط و رو به پایین باید استفاده بیشتری از شهر داشته باشند، و گفت: مخالف حضور یک گروه فاخر و اشرافی در شهر نیستم، اما آزادی و حق شهر باید متعلق به طبقه متوسط باشد. این طبقه هم اگر امکان پیاده‌روی و حمل‌ونقل خوب باشد از اتومبیل استفاده نمی‌کند.

تصور موتوریزه کردن شهر به منزله پیشرفت آن، تصور اشتباهی است
این استاد دانشگاه با تاکید بر اینکه تصور موتوریزه کردن شهر به منزله پیشرفت آن، تصور اشتباهی است، گفت: رویکرد در تمام دنیا تغییر کرده است، ولی ما هنوز به فکر ساخت پل‌ها و اتوبان‌های عظیم هستیم و باید این رویکرد را تغییر بدهیم چرا که اتومبیل برای شهر یک سم کشنده است.

باید پرسه‌زنی در شهر را از طریق به وجود آوردن خیابان‌های جذاب تشویق کنیم
وی یادآور شد که شهر هم در شب و هم روز باید جذاب باشد، اظهار کرد: مثلا باید پرسه زنی در شهر را از طریق به وجود آوردن خیابان‌های جذاب تشویق کنیم. در حال حاضر تنها مجتمع‌های غول آسا به وجود آورده‌ایم که به موتوریزه کردن شهر کمک می‌کند. اگر به جای این خیابانی داشته باشیم که ویترین‌های تماشایی داشته باشد، پرسه زنی گسترش پیدا می‌کند. چرا که پرسه زنی یکی از کم هزینه‌ترین اشکال پر کردن اوقات فراغت به شکل پیاده و انسانی است.

در حال حاضر تنها مجتمع‌های غول آسا به وجود آورده‌ایم که به موتوریزه کردن شهر کمک می‌کند، اگر به جای این خیابانی داشته باشیم که ویترین‌های تماشایی داشته باشد، پرسه‌زنی گسترش پیدا می‌کند، چرا که پرسه‌زنی یکی از کم هزینه‌ترین مدل‌ها برای پرکردن اوقات فراغت به شکل پیاده و انسانی است

فکوهی تهران را فاقد هویت شهری دانست و افزود: هویت شهری در تهران تقریبا از بین رفته است،‌ محله‌ها کم و بیش هستند اما هویت قبلی را ندارد، یعنی نمی‌توان محله‌ها را از هم تشخیص داد. در حقیقت هویت در سطح کل شهرهای ایران از بین رفته است. همه جا ساختمان‌ها یک شکل است. یکی از اشکالات کشور این است که روستاها به سرعت در حال تبدیل شدن به شهر هستند. در تهران شکلی از نما ساخته می‌شود و بلافاصله الگوی آن در بندرعباس ساخته می‌شود و دلیل آن این است که هویت‌های محلی را در سطح ایران از دست داده‌ایم و به جز بعضی شهرها که خودشان احساس تعلق هویتی می‌کردند در سایر شهرها از بین رفته است.

وی در خصوص تفکیک شبانه روز به هشت ساعت برای استراحت، هشت ساعت تفریح و هشت ساعت کار و نیز انتقال بخشی از این تقسیم‌بندی به شب گفت: من اصلا با این تیپ سیاست‌های تصدی‌گری موافق نیستم. شهرداری و دولت مسئول تصدی‌گری نیستند. دولت باید برای زندگی مردم امکانات لازم را فراهم کند، مردم تصمیم می‌گیرند که چگونه زندگی کنند.

بیشتر اختلاف و نگرانی پدر و مادرها برای حضور فرزندان تا دیر وقت در شهر، به دلیل نبود امنیت است
فکوهی ادامه داد: امروز علت این که پدر و مادر مخالف حضور فرزندان تا دیر وقت در شهر هستند نگرانی است که نسبت به امنیت دارند. باید شهر را به عنوان یک تمامیت ۲۴ ساعته معرفی کرد؛ منتهی باید به صورت انعطاف آمیز برخورد شود. شهرداری این قدرت را دارد که فضاهای شهری را مدیریت انعطاف‌آمیز کند و فضا را برای بزرگترین گروه آماده‌سازی کند و بعد ببینیم خود سیستم چگونه پیش می‌رود. به عنوان مثال در پاریس برای استفاده از اتوبوس از کارت‌های سالانه استفاده می‌شود و شهروندان مجبور هستند کارت بزنند و اگر نزنند توسط پلیس جریمه می‌شوند.

وی علت استفاده از این کارت‌ها را آنالیز ساعت به ساعت خطوط اتوبوسرانی دانست و افزود: بر اساس اطلاعات بدست آمده از این آنالیزها در سیستم شهری تعداد اتوبوس‌ها را در خطوط مختلف تغییر می‌دهند.

واگذاری تصدی‌گری حمل‌و‌نقل به بخش خصوصی اشتباه است
فکوهی با اشاره به خصوصی سازی حمل و نقل عمومی در ایران، گفت: خصوصی‌سازی در حمل‌و‌نقل یکی از بزرگترین خطراتی است که شهرها را تهدید می‌کند. حمل و نقل، بهداشت، آموزش و امنیت نباید به بخش خصوصی داده شود چرا که این موارد چیزی نیست که کسی بخواهد از آن پول در بیاورد. تصدی‌گری نباید باشد و دولت باید کار ستادی انجام دهد و مردم خودشان می‌توانند در مورد سبک زندگی خود تصمیم بگیرند.

وی در خصوص برنامه‌ریزی برای شب شهر، گفت: برنامه‌ریزی‌های فرهنگی برای زنده کردن شب انواع مختلفی دارد و یکی از این موارد ساعت کار مکان‌ها و فضاهای فرهنگی است که نباید در ساعات اداری باشد و این یکی از موضوعاتی است که هنوز حل نشده است. مثلا ساعت کار کتابخانه نباید با ساعت کار اداری یکی بوده و مثلا ۱۲ ظهر تا ۱۰ شب فعال باشد و این همان روندی است که همه جای دنیا رواج دارد. راه دیگر ایجاد ساعات کار خاص است تا برای بعضی مناطق استفاده مجزایی را اختصاص دهند و شبیه برنامه "شب‌های سفید" در پاریس فضاهایی نظیر موزه‌ها را برای گروه و یا جمعی از مردم آزاد گذاشت.

فکوهی با اشاره به اینکه امنیت صرفا با حضور پلیس تامین نمی‌شود، گفت: گاهی پلیس می‌تواند اثر معکوس داشته باشد و ایجاد واهمه کند یعنی مثلا حضور تعداد زیادی پلیس در خیابان ایجاد وحشت می‌کند بنابراین کار باید با دقت انجام شود.

وی با تاکید بر افزایش گفت‌وگوی میان دانشگاهیان و افراد اجرایی کشور گفت: این آمادگی از جانب دانشگاهیان کشور وجود دارد. زمانی که حدود ۲۰ سال پیش به ایران آمدم تنها یک سالن اجتماعات در ایران بود اما در حال حاضر تنها در دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران پنج سالن وجود دارد و تعداد بی‌شماری سالن در شهر خالی مانده است چرا که سیاست نورلیبرالی گفته است باید از این سالن‌ها پول در بیاد.

شهر که زنده شود و کیفیت یابد، خود به خود پول هم می‌آید
وی افزود: اگر شهر می‌خواهد زنده شود باید به کسانی که در آن حاضر هستند بها و امکانات داده شود و امکانات در اختیارشان قرار گیرد و مداوم بحث پول در نظر قرار نگیرد؛ شهری که زنده شود خود به خود پول هم می‌آید. شهر وقتی کیفیت پیدا کند خود به خود درآمد هم پیدا خواهد کرد. امروز تهران پر شده از فضاهای خالی که هیچ استفاده‌ای از آن نمی‌شود. سالن‌های نمایش بسیاری وجود دارد که استفاده‌ای از آن نمی‌شود چون منطق پول حاکم است. برای برگزاری یک کنسرت در یک سالن باید میلیون‌ها تومان پرداخت شود و افراد و گروه‌های عادی چنین هزینه‌ای را ندارند و در نتیجه سالن خالی می‌ماند و بعد شهر خالی می‌ماند و در نهایت زندگی که می‌خواهیم به شهر بیاوریم به شهر وارد نمی‌شود.

نور در خدمت بزک دوزک شهر تهران درآمده است
معاون فنی و طرح‌های شهری سازمان زیباسازی شهر تهران، برنامه‌ریزی و طراحی شهری را به عنوان دو بال شهرسازی معرفی کرد و گفت: در شهرسازی تنها طرح تفصیلی پیگیری می‌شود که در سراسر آن به موضوعات کمیتی پرداخته می‌شود در حالی که دغدغه‌ی امروز شهر در حوزه کیفیت است، امروز نیازمند تجدیدنظر در نگاه شهرسازی و تقویت حوزه طراحی شهری هستیم.

شهر در روز کیفیت ندارد
در روز که شهر روشن است شهر گریزی داریم، چه برسد به شب

دیوسالار با اشاره به این که نور به تنهایی نمی‌تواند شب را زنده کند، گفت: شهر در روز هم کیفیت ندارد، در روز که روشن است؛ شهر گریزی داریم، شهرمان شهر مکث نیست، شهر پیاده نیست و به سرعت از کنار آن عبور می‌کنیم در نتیجه چطور می‌توانیم این شهر که در روز کیفیت ندارد تبدیل کنیم به شهر شب؛ در بسیاری نقاط روشنایی داریم ولی فعالیت وجود ندارد.

وی افزود: در این سالهایی که در شهرسازی کار می‌کنیم فقط یک طرح پیگیری می‌شود و آن طرح تفصیلی است؛ طرحی که در سراسر آن به موضوعات کمیتی پرداخته شده اما آنچه که امروز دغدغه‌ آن را داریم در حوزه کیفیت است. برنامه‌ریزی شهری در قالب طرح تفصیلی بایدهایی را مطرح می‌کند و راه حل آن را در عدد و رقم جستجو می‌کند. مثلا در خصوص عرض خیابان یا فعالیت‌های آن و تراکم ساختمان به سراسر تهران به یک نگاه پرداخته شده ، یعنی همان نگاهی که برای برنامه‌ریزی میدان توحید وجود دارد متاسفانه در تجریش هم همان نگاه را شاهد هستیم. همان ضوابطی که برای کوچه و خیابان طراحی شده برای میادین هم هست.

وی با بیان اینکه این شرایط شهر را نیازمند تجدیدنظر در نگاه شهرسازی موجود کرده است، گفت: شهردار تهران در دوره جدید مدیریت این خلاء را دریافت؛ پیش از این قرار بود این موضوع را با طرح‌های موضعی و موضوعی حل کنند در صورتی که فلسفه چنین طرح‌هایی وجود نارسایی در حوزه برنامه‌ریزی شهری بوده است که باعث این می‌شود نتوان به تمام مسائل کیفیت روز شهر پرداخته شود.

عبور از بافت‌ مرکزی شهر برای ایجاد راه در دنیا منسوخ شده است
دیوسالار با اشاره به طراحی شهری به عنوان خاستگاه جامعه، گفت: ‌طراحی شهری از کیفیت سخن می‌گوید و مدیر را مجاب می‌کند به کیفیت توجه کند؛ در سال‌های اخیر شهرداری تمام توان خود را برای ایجاد کردن راه و شبکه گذاشته است و علت آن حجم عظیمی از ماشین است که هر روز وارد شهر تهران می‌شود. ورود روزانه ۱۲۰۰ خودرو در تهران و پلاک آنها نیاز به زیرساخت دارد و اتفاقا چون در ایجاد این شبکه‌ها و راه‌ها طراحی شهری حضور نداشته از بافت‌هایی که زندگی در آن بوده است عبور کرده؛ و این نوع ایجاد رسوخ در بافت مرکزی شهر همان کاری است که در دنیا منسوخ شده است.

وی با اشاره به نور به عنوان یک عمل پسین، گفت: اگر بپذیریم شهر یک موجود زنده است و فرم، عملکرد و معنا موجودیت آن را می سازد، نور می‌تواند هویت بخش این فضا باشد. شهر موجودی است که نیازمند جلوه‌گری در روز و شب است. باید به موضوع جلوه‌گری شهر به عنوان یک موجود زنده در روز و شب توجه ویژه داشته باشیم.

دیوسالار با تاکید بر اینکه نور به تنهایی فرم نمی‌سازد و تنها تقویت‌کننده فرم است، گفت: فرم شب باید به عنوان عنصر شهری جلوه‌گری کند و نور مقوم عملکرد این عنصر در شب باشد؛ نور می‌تواند به عنوان یک عامل مقوم و پسین عمل کند و عناصر را در شب تقویت کند تا بیننده و ناظر از این فضا لذت ببرد.

توان به کارگیری نور در کیفیت‌بخشی به شهر را نداریم
وی با اشاره به آغاز ساماندهی ۳۰ میدان از سال ۹۰ تاکنون، گفت: در این حوزه به دلیل نداشتن آموزش ، خلاءهای جدی وجود دارد، به طوری که توان به کارگیری نور در کیفیت‌بخشی به شهر را نداریم و حتی این توان در مهندسین مشاور هم ایجاد نشده است که بتوانند طراحی شهری انجام دهند.

وی با تاکید بر اینکه قبل از نور الزامات دیگری نظیر امنیت وجود دارد که اگر برقرار شوند زندگی در شب هم در دل این الزامات همراه خواهد بود، گفت: امروز با قاطعیت به عنوان یک مدیر شهری اعلام می‌کنم که تهران فاقد فضای شهری در روز است؛ فضای شهری باید مقصد شود تا در شب تداوم پیدا کند. تهران استعدادهای بسیاری برای زندگی در روز و شب دارد و تمام الزامات در فضا موجود است اما به دلیل عدم برنامه‌ریزی شهری حیات شبانه شکل نگرفته است.

اساسا امنیت را در طراحی شهری زیر سوال برده‌ایم
دیوسالار با اشاره به ساخت ۷۶۳ پل هوایی در سطح شهر تهران گفت: با شروع طرح برخی مباحث نظیر نورپردازی به ناچار با یکسری عناصر روبرو هستیم و فکر می‌کنیم باید به این فضاها نور بدهیم تا در شب این عناصر را پیدا کنند. برای مثال در زمان ساخت پل جوادیه اصلا به این فکر نشده که چطور نور در خدمت این پل قرار گیرد، بنابراین پس از چهار سال الان باید فکر کنیم که چطور به این فضای شهری نور بدهیم.

به جای جبران "طراحی شهری" مجبور به "بزک و دوزک" شهر شده‌ایم
وی افزود: در فلسفه وجودی شهر هدف این است که انسان پیاده در آن زندگی کند اما امنیت این انسان پیاده را در روز به مخاطره می‌اندازیم؛ زن، کودک، پیر و جوان را مجاب می‌کنیم با وجود مشکل قلبی پنج متر از پل هوایی بالا برود و پائین بیاید و در قدم بعد می‌خواهیم امنیت این فضا را در شب هم حفظ کنیم و این برنامه‌ریزی برای تردد در شهر همان برداشت نادرست از طراحی شهری است. البته در بسیاری از این موارد کارهایی به ناچار انجام شده و یا مجبور بوده‌ایم که برخی فضاهای شهری را بزک دوزک کنیم. امروز هم نور در خدمت بزک دوزک قرار گرفته است نه طراحی شهری و یا چون از تلاقی سواره و پیاده در سطح می‌هراسیم و نمی توانیم آن را درست حل کنیم راحتترین راه را انتخاب می‌کنیم و به عنوان نمونه در چهارراه ولیعصر(عج) افراد را به زیر سطح می‌بریم.

عامل موتوریزگی در شهر، شهرداری نیست
دیوسالار با اشاره به تحمیل بعضی نیازهای کاذب شهری به شهرداری تهران، گفت: امروز تسهیلات بانکی،‌ لیزینگ و پلاک کردن روزانه ۱۲۰۰ خودرو در تهران را نهادهای دیگری انجام می‌دهند و شهرداری با نیازهای کاذب شهری مواجه می‌شود که مدام باید برای پارکینگ و بزرگراه چاره اندیشی کند.

این مقام مسئول اضافه کرد: شهرداری با وضعیتی در شهر روبروست که به ناچار باید با اقداماتی شهر را سر و سامان دهد و نمود آن را در نورپردازی پل‌ها می‌توان دید که مشکلات زیادی دارد، مثلا تامین برق برای نورپردازی از بزرگترین مشکلاتی است که شهرداری دارد. در صورتی که طبق قانون وظیفه شهرداری نیست ولی در بسیاری خیابان‌ها که دولت و اداره برق امکان روشن کردن نداشته، شهرداری به کمک رفته و این کار را انجام داده است. امروز بسیاری از زیر ساخت‌های روشنایی شهر فرسوده است و شهرداری با صبر در برنامه توسعه شهری خودش به این موارد توجه کرده و در حال رفع مشکل است. نمود این تلاش شهرداری تهران را در پل صدر می‌توان به خوبی دید ؛ یکی از نعمت‌هایی که پل طبقاتی صدر برای شهر تهران داشته است ایجاد تونل مشترک تاسیسات بود که باعث شد کابل‌های برق پرفشار که به لحاظ امنیت و مسائل درمانی به شهروندان آسیب می‌زد به زیر زمین برود.

وی در خصوص اقدامات انجام شده در زمینه نور و روشنایی، گفت: روشنایی ۲۱۳ پل غیرهمسطح توسط شهرداری و بر اساس استانداردهای جهانی اصلاح شد و در این خصوص از کارشناسان آلمانی کمک گرفتیم. البته اگر در جایی، پل خاموشی می‌بینید مسائل دیگری از جمله تامین برق و سرقت کابل‌ها باعث آن بوده که قطعا تامین این موارد در حیطه کار شهرداری نیست.

دیو سالار با بیان اینکه در حوزه روشنایی عملکرد خوبی داشته‌ایم، اظهار کرد: در خیابان ولیعصر (عج) طی یک دوره سه ساله تمام تیربرق‌ها و عناصر روشنایی را اصلاح کردیم و این خیابان و خیابان انقلاب به عنوان محوری‌ترین خیابان‌های تهران و اسکلت‌ اصلی شهر مورد توجه ویژه بوده است و بیشترین بودجه متمرکز این دو خیابان و میادین شهر بوده است و روشنایی میادین تا حدود ۸۰ درصد اصلاح شده است.

وی با اشاره به مناسبت‌های متعدد در کشور، گفت: بخشی از نورپردازی به سمت این مناسبت‌ها و جشنها‌ سوگیری دارد که در چند سال اخیر به خصوص سه سال اخیر قابل مقایسه با گذشته نیست و شهرداری سعی کرده فارغ از نقص‌هایی که در طراحی وجود دارد ، این نورپردازی ها را پوشش بدهد. البته برای ایجاد فضایی که بتواند مردم را جذب کند نورپردازی دائم است.

وی با بیان اینکه در بخش نورپردازی دائم نیز ابعاد مختلفی وجود دارد، گفت: در شهر عناصر مختلفی مانند مجسمه‌ها، المان‌ها و نشانه‌های قوی شهر نظیر برج میلاد و برج آزادی وجود دارد که از قبل شکل گرفته و باید نورپردازی شود. بودجه این بخش ها را مصوب کردیم و طرح‌ها هم آماده است، اقداماتی در حال انجام است که در شب هم این عناصر به خوبی دیده شوند.

معاون فنی سازمان زیباسازی شهر تهران ادامه داد: در نورپردازی‌ دائم یک شاخه به فضاهای شهری و یک شاخه به بناهای شهری رجوع می‌کند. در خصوص فضاهای شهری شهرداری ساماندهی میادین را در دستور کار دارد و میدان امام حسین(ع) نمونه اول آن بود که اجرا شد.

میدان‌های تجریش، انقلاب، امام خمینی(ره)، بهارستان، ولیعصر(عج) و نبوت نیز باید ابتدا ساماندهی شوند و بعد نورپردازی شوند. ضمن اینکه همه بناهای ذی قیمت به ویژه در محور ولیعصر(عج) و انقلاب شناسایی شدند و طرح‌های آنها برای نورپردازی آماده شده است. بناهایی مانند امامزاده صالح(ع) که به عنوان یک کانون عمل می‌کند و یا تئاتر شهر، بلوار کشاورز و ساختمان راه آهن که فضای معماری خاص دارد متناسب با بودجه و توان سالیانه در دستور کار قرار گرفته‌اند.

وی اولویت اول را روشنایی و نورپردازی خیابان ولیعصر (عج) و عناصر و احجام دارای ارزش این خیابان مانند درختان ولیعصر(عج) دانست و گفت: نورپردازی درختان ولیعصر به صورت پایلوت از پارک وی تا تجریش کارش انجام شده است و کار را به شکلی انجام دادیم که به لحاظ زیست محیطی به این درختان آسیب وارد نشود. همچنین سعی کردیم در این منطقه اغتشاش نوری هم نداشته باشیم. در تمام این زمینه‌ها اول دانش لازم را خلق کردیم و بعد کار انجام شده است.

وی با تاکید بر اینکه امروز به دستاوردهای قابل اتکا در این زمینه رسیده‌ایم، گفت: در زمینه نورپردازی نمی‌توانیم بگوییم کارنامه ۱۰۰ درصدی ارائه کردیم اما شهرداری تهران در دوره جدید به طور جدی به کیفیت توجه کرده است.

رویکرد جدید شهرداری تعریف شهر در مقیاس انسانی و کیفیت‌خواه است
وی با بیان اینکه شهرداری به اجبار در یک دوره‌هایی باید به عملکردها و نیازهای شهری هر چند غلظ پاسخ می‌داد، گفت: شاید گفته شود صدر پاسخ غلطی به نیاز ترافیک شهری است، ولی شهرداری از روی ناچاری باید این پاسخ را می‌داد و یا در خصوص حجم عظیم پل‌های عابر پیاده نیز به همین صورت است ، ولی رویکرد جدید شهرداری تعریف شهر در مقیاس انسانی و کیفیت‌خواه است. در این کیفیت خواهی توجه به نور یکی از اصولی است که شهرداری به دقت به دنبال آن است و تامین بودجه مناسبی شده است.

دیوسالار در ادامه منطقه ۱۲ را به دلیل وجود ابنیه‌های تاریخی و واجد ارزش جزو اولویت‌های زیباسازی معرفی کرد و گفت: در این منطقه به طور جدی به میدان مشق فکر کرده‌ایم و در حال مرمت ساختمان بلدیه که تخریب شده ، هستیم و بخش عمده کار استفاده از نور برای این ساختمان انجام شده است.

طرح جامع نورپردازی در دستورکار سازمان زیباسازی
معاون فنی سازمان زیباسازی شهر تهران با تاکید بر اینکه نور باید در خدمت طراحی شهری باشد، گفت: طرح جامع نورپردازی در دستور کار سازمان قرار گرفته است و امیدواریم تدوین شود و بر اساس آن فضاها با توجه به وزنی که دارند اولویت‌بندی می‌شوند. قطعا بافت‌های تاریخی و محورهای اصلی مورد تاکید و توجه سازمان زیباسازی هستند.

آسیب آلودگی نوری و اغتشاش بصری به حیات شبانه تهران
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران درخصوص وجود نور و روشنایی به عنوان یکی از ضرورت‌های ایجاد زندگی شب در تهران، گفت: مشکل تهران منحصرا نبود نور و روشنایی نیست، مسئله عدم استفاده درست و اتخاد راهکارهای صحیح در رابطه با بهره‌برداری از نور است.

جمال کامیاب با اشاره به وجود آلودگی نوری در بعضی نقاط تهران گفت: امروز در تهران در بعضی نقاط با اغتشاش بصری به جهت آلودگی نوری روبرو هستیم به طوری که دیگر آسمان شهر را به شکل واقعی همراه با ستاره‌ها نمی‌توان دید و انواع فروشگاه‌ها بزرگ و کوچک نظیر مغازه‌های میوه فروشی ده‌ها برابر مقدار لازم از انواع لامپ‌ها و انرژی استفاده می‌کنند.

وی با بیان اینکه در حال حاضر با عدم وجود یک مدیریت واحد در بحث‌های شهری روبرو هستیم، گفت: به طور قطع مدیریت واحد در شهر می‌تواند برخی از معضلات را کم کند. در موقعیتی قرار داریم که در دانشگاه‌های کشور رشته‌ای به نام نورپردازی نداریم، آثار انتشار یافته در این حوزه بسیار محدود است و حتی با معضل نبود استاد کافی در این بخش روبرو هستیم.

هنرهای شهری می‌تواند در حیات شبانه نقش اساسی داشته باشد
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران بحث هنرهای شهری را از موضوعاتی دانست که می‌تواند در حیات شبانه و جذب مردم نقش اساسی داشته باشد.

وی افزود: هنرهای شهری از قبیل یک مجسمه و یا یک نقاشی بدون نور در شب نمی‌تواند جاذبه‌ای داشته باشد. بحث انطباق و استمرار منظر شهری در روز و شب بسیار مهم و جدی است. باید تدوین هویت ویژه بصری شهر را با نورپردازی پیگیری کرد و این موضوع می‌تواند یک هویت متفاوت برای شهر ایجاد کند. تمام این موارد نشانگر نیاز به راهبرد درست و طرح مشخصی برای این معضل است.

رویکردهای نور در تهران ذوقی و سلیقه‌ای است
مدیرعامل سازمان زیباسازی شهر تهران با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه نورپردازی شهر تهران، گفت: در حوزه مطالعاتی کاری از سال ۱۳۸۸ با عنوان طرح جامع نورپردازی شروع شده است که نتیجه آن در ۱۳ جلد طی دو سال زوایای مختلف بحث نور و نورپردازی در شهر تهران را مورد بررسی قرار داده است. اعتقاد داریم ورود به مرحله‌ اجرا نیاز به دانش پیشینی دارد تا روش اتخاذ شده روش نادرست و غلظ نباشد و این طرح امروز به ضوابط و مقررات تبدیل شده است.

نورپردازی ساختمان‌های بلند مورد توجه است
وی گام دیگر در خصوص نورپردازی شهر تهران را لایحه‌ی روشنایی و نورپردازی فضاهای شهر تهران دانست و گفت: امیدواریم این لایحه از طریق شورای اسلامی شهر تهران پیش برود، زیرا که در این موضوع مسائل حقوقی و قانونی نیز مطرح است. در حال حاضر ساختمان‌هایی با هزینه‌های خصوصی ساخته می‌شود که این ساختمان‌ها باید طراحی نورپردازی داشته باشند یعنی بخشی از نما و سیمای شهر هستند و می‌توانند محمل‌های خوبی برای نورپردازی باشند.

وی تاکید کرد: باید سازنده بنا را با راهکاری درست متقاعد کرد در کنار طراحی‌های مختلف نور پردازی بنا را نیز لحاظ کند که نیازمند ضوابط حقوقی و قانونی است که در کنار پروژه‌های عملیاتی به دنبال این قضیه نیز هستیم.

کامیاب با بیان اینکه باید هر فضایی را با شرایط خاصی که دارد مدنظر قرار داد و بررسی کرد، گفت: وقتی صحبت از حیات شبانه می‌شود منظور تمام خیابان‌های شهر نیست. به عنوان مثال شهری مانند پاریس که در طراحی‌های شهری خیلی مسائل زندگی در شهر را پیش‌بینی کرده است، الزاما تمام خیابان‌هایش حیات شبانه ندارند. به هر ترتیب، در مورد تهران با شرایط ویژه آن از باب فرهنگی، سیاسی، ‌اجتماعی، اقتصادی و جغرافیایی سخن می‌گوییم امیدواریم راهکارها، آسیب‌ شناسی‌ها و برنامه‌ها متناسب با شرایط این محیط باشد.
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۰:۴۹
آنهایی که تجربه سفر به شهرهای دنیا را داشته‌اند متوجه میشوند که شهرهای ما و تهران اصولاً حتّی با شهرهای که از تهران به مراتب از نظر درآمد و توسعه عقب تر هستند قابل مقایسه نیست، در تهرنا شما هرگز نمیتونید با کمتر از ۵ دقیقه رانندگی‌ به رستوران و یا چایخوری دسترسی‌ داشته باشید که حداقل کیفیت و امکانات را داشته باشد، تمام شغل همیشه باید تمام وقت باشد، بسیاری از بانکها در نقاط دیگر دنیا تا ساعت ۹ شب سرویس میدههدن ولی در ایران.... مهمتر از همه به دلیل گرانی و کیفیت بیسیار پائین غذا در تهران هیچ خانواده یی در تهران برای خوردن غذا به عنوان تفریح در خارج از خانه نگاه نمیکند و... در یک کلام تهران بیشتر به یک پادگان میماند تا شهری که مردمش احساس راحتی‌ و امکانات کنند. بماند که اگر ما رستوران و چایخوری مناسب داشته باشیم چه اندازه نیروی کار استخدام میشود و اقتصاد رونق می‌گیرد، چین با فرهنگ غذای که در دنیا معروف است ولی اجزهد داده برای رقابت بیشتر فست فودهی دیگر کشورها در آن شعبه داشته باشد و مک دونالد و ک‌ی ف‌‌ سی‌ هر کدام ۵۰۰۰ شعبه در شهرهای چین دارند، آیا چینی‌ها عقلشان نمیرسیده که بازار خود را در اختیار فست فودهی چند ملیتی قرار ندهند؟! (1852330) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۵:۴۵
شما فقط چین را دیده اید؟ مرد حسابی چرا راه دور میری ترکیه را بگو! (1852515) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۳۰:۱۶
عزیز من شما درست می‌گید، ترکیه و تقریبا تمام کشورهای جهان این رقابت را ایجاد کردند ، حتّی در پاریس که به تور سنتی‌ با فست فودهی آمریکایی‌ مساله دارد تنها شعبه مک دونالد در توریستی‌ترین و شلوغ‌ترین خیابان پاریس وجود دارد که شلوغ‌ترین و پر فروش‌ترین مغازه آن خیابان است، میدانید چرا؟!.. چون ضمن اینکه قیمت بسیار پایینتری را فراهم می‌کند به دلیل اعتبار و شهرت که بهداشت را رعایت می‌کند بیشتر مسافران ترجیح میدهند در سفر غذای آن را بخورند تا غذای محلی.. اگر چین را به عنوان مثل مطرح کردم فقط به خاطر این است که تا همین ۲۰ سال گذشته مانند ما با این فست فودها موافق نبود ولی متوجه شده که این فست فودها فقط ظاهر غذا خوری را دارند ولی در پشت آنها دها سال تجربه و تکنولوژی و مدیریت شکل گرفته و اگر چین حاضر شده به آنها مجوز بده به خاطر این نبوده که بلد نبوده که غذای ملت خود را فراهم کند بلکه در واقع می‌خواسته آن دانش،تکنولوژی و مدیرت آن را وارد کند و بومی سازد و نتیجه آن شد که ابتدا این فست فودها بازار چین را گرفتند ولی اخیرا فست فودهی بسیار موفق چینی‌ به وجود آمده که مشتریان چینی‌ را به سمت خود دوباره جذب می‌کند و از این طریق ضمن اینکه به اقتصاد خود کمک کرده مردم چین نیز از این رقابت به بهترین شکل ممکن سود میبرند، (1852703) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۵۷:۴۳
عرض کنم منهم چین رفتم هم گواجو و هم شانگهای از ساعت 10 به بعد تعطیله و همه مغازه ها و زستورانها و ... باید تعطیل کنند ....تهران که تا صبح ترافیک داره ... (1852758) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۶:۴۷:۰۳
عزیز من چین چه ربطی به ماداره؟آیا روحیات ایرانی جماعت با مردم یک کشور در خاور دور یکیه؟شمامارو یک کشور که به فرهنگ مانزدیکه مقایسه کن.نوشته بود درقاهره مردم تازه دو نیمه شب آماده میشن برن قهوه خانه وجاهای دیگه.یا مثلا درمادرید که جنوب اروپاست وفرهنگش به مانزدیک تا چهارصبح خیابانها قیامته.من نمیدونم چرا بعضیها اصراردارن به مغالطه.چرا واقعا؟ (1853050) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۹:۵۵:۲۵
چه کسی‌ گفته که مصر میتواند الگوی ما باشد، مثل اینکه بخواهیم ایران را با پاکستان مقایسه کنیم، حداقل با ترکیه مقایسه کنید که از هر نظر نزدیکتر به فرهنگ ما است تا مصر. مصر نیز مانند ایران، ترافیک دارد، جمعیت بیکار فراوان، و دولتی که حتّی مانند دوران مبارک نمیتواند توریستهای خارجی‌ را جذب کند. (1853354) (alef-13)
 
مهدی
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۰۳:۳۸:۵۵
اینها که شما مثال زدید خیلی به ایران نزدیکند؟!! شما چرا میخواهی کلام ایشان را ضایع کنی؟ (1854075) (alef-10)
 
رضا
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۴۳:۵۱
مثل اینکه نمیدونیداماکن مغازه ها وجاهایی که بیشتر از ساعت یک نیمه باز باشن پلمپ میکنه.درصورتیکه بودن مغازه های شبانه روزی وتاکسیهایی که به طور شبانه روزی درخیابانها حضور دارن خود بزرگترین کمک به امنیت شهره ودیگه نمیخواد نیروی انتظامی همه امکاناتش رو برای امنیت شهربسیج کنه ولی حیف که گوش شنوایی وجود نداره وقراره در اینکشور همیشه دربر یک پاشنه بچرخه.درتایلند شماهرموقع ازشبانه روزاراده کنی می تونی به یک فروشگاه 7elevenیا familymartدسترسی داشته باشی وخود باز بودن این فروشگاهها به شهرامنیت ونشاط خاصی بخشیده.درکشورما مسولین دراین زمینه ها از هیچ کشوری الگو نمیگیرن ولی کافیه یک کشور پنج درصد مثلا بکشه روی مالیات یک محصول سریع دراینجور مواقع الگوپذیریمون گل میکنه وهمه شبکه های صداوسیما ومجریهای اقتصادی مثل حیدری شروع میکنن از مثال زدن این نرخ ها.فقط بایدتاسف خورد. (1852733) (alef-13)
 
آریابان
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۷:۰۴:۲۸
یک موردی که در نیمه شب ها و پاسی از شب گذشته در همۀ شهر های بزرگ همیشه به چشم میاد ( ولی در تهران ، نه !!!!) ، حضور کارگران فنی بخش های خدمات شهریست که به انجام کار های تعمیراتی و ساخت و ساز های شهری مشغولند ، که البته فوق العاده های شغلی چند برابری مربوط به شیفت شب هم به آنها پرداخت می شود ؛
ولی در تهران این حضور مطلقا در هیچ ساعتی از شب دیده نمی شود زیرا پیمانکاران که مطلقا و طبیعتا تمایلی به پرداخت فوق العاده های شغلی چند برابری به کارگران ندارند ، انجام اینگونه کار ها را در طول ساعات پر رفت و آمد روز و بدون دلمشغولی و نگرانی!!!! از اختلالات شدید ایجاد شده برای مردم ، انجام می دهند ؛
تصدی‌گری حمل‌و‌نقل به بخش خصوصی هم واقعا اشتباه است که دلیل آن ناپدید !!!! بودن اتوبوس های شهری بخش خصوصی در روز های تعطیل در تهران می باشد ؛
(( هرچند که اتوبوس های بی.آر.تی غیر خصوصی !!!! هم ، شب ها فقط کرایۀ نقدی دریافت می کنند و عملا بر بی اثر بودن جملات تشویق آمیز و برگیزاننده ، در مورد مزایای داشتن کارت- بلیط ، تأکیدی مؤکد !!!! می کنند )) ؛ (1853084) (alef-13)
 
مرضیه
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۱:۴۰:۲۳
خیلی متاسفم که اززیانهای فست فودها وآمار بیمایها ی ناشی ازین دست غذاها بیخبری درضمن خواب بموقع شب مطابق دستاوردهای علمی رازسلامتی طول عمر نشاط وقدرت فکری وحافظه بالاست. (1853567) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۰۱:۱۲:۲۴
مگه طبقات متوسط به پایین تهران در طول روز زندگی درست درمون دارن که شب داشته باشن؟! (1853996) (alef-10)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۲:۴۶
من تو ملبورن زندگی میکنم 5 به بعد مگس تو خیابون پر نمیزنه تهران که تا 2 نصف شب ترافیکه و مردم تو خیابونا اینجا یه جمعه وشنبه شب کمی شلوغه حمل ونقل عمومیم مثلا آخر هفته ها اتوبوسا 1 ساعت به 1 ساعت میان این مقاله برام عجیبه (1852334) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۱:۰۲:۰۲
عزیز من، من مطمئنم که شما مدت زیادی نیست که در ملبورن هستید، اگر ۵ سال یا بیشتر در آن شهر زندگی‌ کنید مطمئن باشید متوجه می‌شوید که آنها زندگی‌ شبانه دارند و بسیار با کیفیت هم هست ولی چون سازمان یافته به چشم تازه واردین نمی‌آید، وانگهی اگه شما زندگی شبانه را داشتن ترافیک و شلوغی معنی می‌کنید ، بله آن شهرها کاملا مرده به نظر خواهند رسید، ولی اگه زندگی‌ شبانه را امکان خرید ۲۴ ساعته غذا و خار و بار، امکان رفته به چایخوری در هر زمان شب، امکان رفتن به یک سینما با فیلم قبک قبول، امکان رفتن به رستوران با غذای قابل قبول و... معنی کنید، خواهید دید که اناه زندگی شبانه بسیار با کیفیاتی دارند، البته سعی‌ کنید مساله غربت مهاجر و دانشجوی خارجی‌ را نیز از زندگی مردم بومی آنجا جدا کنید، (1852398) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۲:۱۲:۴۱
یا حق
عزیز من سهیل درست میگه من خودم چندین سال لندن زندگی کردم و چنین چیزی ندیدم. غیر از اخر هفته ها هیچ شب دیگه شهر شلوغ نیست، چون مردم میرن استراحت کنن برای روز کاری بعد اماده بشن. در مورد حمل و نقل مترو ۱۱.۰۰ تعطیل میشه اتوبوسم خیلی دیر به دیر میاد فقط تاکسی هستش اونم بخاطر هزینه بالاش ماله یه قشر خاصه. تازه لندن توریستی ترین شهر اروپا بین مردم اروپاست. (1852533) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۱۱:۴۲
اگر می‌بینید اینجوری به خاطر این نیست که زندگی‌ شب یا تفریح ندارند، به خاطر این هست که همه چیز سازمان یافته و با برنامه حرکت می‌کنن ، مثلا شما به غیر از جمعه شبها نمیتونید جوانان زیادی را در خیابانها ببینید چرا که یا درگیر درس و یا دانشگاه هستند و اینکه بنزین ۴۰۰ تومانی ندارند که دور دور کنند و خیابان‌ها را بالا و پائین برند تا شاید با ماشینهای مقابل بتونند تامل کنند!! البته نکته دیگری هم هست و اینکه برخی از عزیزانی که به این شهرها میروند به خاطر موقعت شغلی و یا بورسیه بودن از طرف ایران، اصولاً ترجیه میدهند که داخل زندگی‌ شبانه نشوند که خدای نکرده کسی‌ آنها را نبیند و دقیقا همان سبک زندگی‌ را در پیش میگیرند که در ایران ، یعنی‌ فقط داخل خانواده و همکاران با این توفت که بنزین گرونه و تفریح دور دور زدن در خیابانها بسیار گران و ترهجیه میدهند حق ماموریت و شهریه را به جای رفتن به رستوران یا چای چند پوندی ذخیره کنند و در تهران آپارتمان بخرند و، بالاخره داستان برزیل یادشون مونده! (1852667) (alef-13)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۲۳:۲۷:۲۰
ببخشید تو خارج کشور تمام جوانان درس نمیخونن بنده هم با بورس نرفتم وسال 2007 هم تحصیلاتم تموم شده. هیچ کسیم به کسی گیر نداده که ما بخوایم بترسیم. الانم با چند پوند و دلار نمیشه تو تهران خونه خرید. متاسفانه خیلی از مردم ما بدون رفتن خارج کشور در مورد تمام دنیا نظر میدن و کلا در همه چیز صاحب نظرن و اگر هم حقیقتو بهشون بگی با ریشخند و تنه انکار میکنند (1855197) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۵۶:۴۵
اگه اینقدر در آنجا مانده‌اید و هنوز به خلوتی خیابانها و مغازه‌ها و به خصوص نبود رفت آمد‌های فامیلی و خانوادگی( به دلیل اینکه همه فامیل در ایران هستند) عادت نکردید، به عنوان دوست توصیه می‌کنم به ایران بّر گردید، من دوستان زیادی داشتیم که تنها به همین دلایل در استرالیا نماندن و به ایران،دبی وای مالزی و تایلند نقل مکان کردند! (1855904) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۳۷:۰۵
راستی‌ فراموش کردم در مورد میزان حضور خانواده‌ها و جوانها در مسابقات ورزشی مانند فوتبال ، بیسبال، بسکتبال،راگبی، گلف و... و یا تمرین در کلابهای ورزشی اشاره کنم که معمولا در تعطیلات یا شعبها هست، حداقل هر روز مردم ما فقط مسابقات فوتبال را که در انگلیس یا اروپا پخش میشود می‌بینند، آیا ورزشگاه خلی ممیتونید ببینید؟! (1852712) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۱:۴۵:۰۸
خیلی متاسفم که اززیانهای فست فودها وآمار بیمایها ی ناشی ازین دست غذاها بیخبری درضمن خواب بموقع شب مطابق دستاوردهای علمی رازسلامتی طول عمر نشاط وقدرت فکری وحافظه بالاست. (1853582) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۲:۲۵:۴۰
در اینجا هدف این نبوده که فست فود را از نظر سلامتی‌ مورد ارزیابی قرار دهیم، هر چند حکایت این فست فود هم جالب است که در همه کشورهای پیشرفته می‌گویند ضرر دارد ولی به جرات بیشتر غذا یک خانواده را در طول هفته همین فست فودهی تامین می‌کند(البته نه از فست فودهیی که در ایران از روی برندهای جهنی کپی شده و دکور آن مثل برند جهانی‌ است ولی کیفیت آن هتیی ۱۰ درصد آنها نیست) همچنین در مورد خواب در یک شهر پیشرفته با هزاران شغل خدمتی قرار نیست همه یک ساعت به خواب بروند و آنهایی که مجبور به کار شیفتی هستند در طول شب بسیار احتیاج به خرید غذا دارند،مشتریان بیشتر چای خوریها در کشورهای پیشرفته در شب یا پلیسها ،پرسترن و یا دانشجویان هستند، خود من زمان تحصیل چون هم اتاقی‌ پر سر و صدای داشتم تا ساعت ۹ در کتابخانه‌ها مطالعه می‌کردم و بعد از به یکی‌ از همین چای خوریها و یا فست فودها میرفتم و تا صبح مشغول درس میشودم، آبته برای بسیاری از هموطنان تهرانی‌ تصور اینکه یک مغازه در به دانشجویان اجازه دهد ساعت‌ها با خرید یک قهوه یک میز و سندلی‌ را اشگال کنه و تازه از اینترنت مجانی‌ نیز استفاده کند، غیر قابل تصور است. (1853670) (alef-13)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۲۳:۲۳:۰۹
من در تعجبم ازین هموطنام که تو ایرانن و در مورد ملبورن برای من که 7 سال اینجام نظر میدن. هیچ چایخوری در این شهر 12 شب باز نیست. فقط مک دونالد و برگر کینگ که ایجا به نام هانگری جکس شناخته میشه بازن که شما باید مثلا 15 کیلومتر از خانه رانندگی تا به اونجا برسید. متاسفانه اگر ما از کشورمون بد بگیم همه تایید و تشویقمون میکنن ولی اگر بگیم نه اینطور نیست هزارتا حمله به ما میشه اونم از طرف افرادی که دورترین جاییو که رفتن آنتالیا بوده. (1855189) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۲:۳۰:۴۷
آقا سهیل عزیز، شما از کجا متوجه شدید که نویسنده این نظر در خارج ایران زندگی‌،تحصیل و کار و تحقیق نکرده و مطمئنا بیشتر از ۲۰ سال!!!، آیا علم غیب دارید!! و یا نه همان stereotype (تعمیم نظرات) معروف میان بعضی‌ از ما ایرانیها، ولی من مطمئن هستم که در خلوت خود این نظرات کاملا درست بوده و از این نظر اینقدر به نویسنده این نظرات لطف دارید، با سپاس. (1855992) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۴:۳۵:۳۳
سلام
منم تو کپنهاگ زندگی می کنم. غیر از آخر هفته مردم ساعت 9 شب خوابن. نمی دونم چرا مد شده همه کارشناس همه چی هستن. (1852827) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۰:۰۲:۵۵
دوست عزیز شما از پنجره یک مهاجر به مساله نگاه می‌کنید، مطمئنا مردم دانمارک هرگز بنزین ۲ یورویی را خرج نمیکنند برای اینکه در شب در خیابانها پرسه بزنند و آن را زندگی‌ شبانه خود محسوب کند، من مطمئن هستم شما حتّی یک دوست دانمارکی ندارید تا ببینید زندگی‌ شباه آنها را ، تازه مگه قرار است هر شب مردم بیرون باشند، فقط این امکان است که اگر کسی‌ خواست بیرون برود امکاناتش هست (1853376) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۰۴:۳۶:۴۸
چقدر مطمئن حرف میزنی دوست عزیز! اصلا بی خیال. شما راست می گی، تو این بیست سالی که تو دانمارک زندگی می کنم اصلا دانمارکی ندیدم. با این صحبت شما دریچه تازه ای به رویم باز شد!
بابا اصلا ایران بد، تهران بد، مردم بد، شما که خوبی، فکر کن بقیه هم ممکنه یه چیزایی بدونن. با دو یکی دو هفته مسافرت به یه کشور یا دیدن چند تا فیلم نمیشه به واقعیت ها در مورد زندگی مردم پی برد. (1854077) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۰:۰۳:۰۸
دوست عزیز، من هرگز نگفتم شما دانمارکی ندیدید، آنچه گفتم این است که با چند دوست دانمارکی رفت و آمد خانواد‌گی دارید، چه قدر در مراسم آنها شرکت می‌کنید، البته به اینکه می‌گویید ۲۰ سال است آنجا زندگی‌ می‌کنید اصلا شک نمیکنم،چون خود شاهد ایرانیان و مهاجرانی بوده‌ام که حتّی بعد از ۳۰ سال زندگی‌ در کشورهای میزبان، هنوز زبان آنها را به درستی نمیتونند صحبت کنند تا چه رسد که بخواهند با آنها دوستی‌ بّر قرار کنند تا حداقل از فرهنگ میزبان خود آگاه شوند. (1854148) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۵:۱۰:۱۳
واقعا که!!!!!
شما به چه حقی و با چه استدلالی دارید حرفای دوستمون رو نقض میکنید؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اونم کسی که ۲۰ سال اونجا داره زندگی میکنه و شرایط اونجا رو دیده و دلیلی هم نداره که بخواد دروغ بگه!! آخه چه نفعی واسش داره؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ ..........
جهت اظلاعتون بنده هم دانمارک زندگی میکنم و چندین تا دوست دانمارکی هم دارم... اکثر دانمارکی ها ساعت ۹ شب خوابن و حیابون ها خلوت...آخه صبح زود باید برن سر کار....
من نمیدونم چه اصراری دارید تا نشون بدین این خارجیا تموم طول عمرشون در حال تفریح هستن!!!!!!!!!!!!!!! نه عزیز ... از این خبرا نیست.....
مهمترین نکته ی مثبت اینجا: امنیت شبانه است هر چند مردمش اهل شب زنده داری! نیستن....... (1854497) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۰:۲۹:۲۷
دوست عزیز چرا ناراحت میشی‌؟!...

خوب، شاید شما و بسیاری از مهاجران به دلیل مالی و یا عادات نداشتن نمیتونند از زندگی‌ شبانه آنها استفاده کنند، اما چند مورد تا به شما می‌گویم، بفرمایید کدام یک در ایران امکان دارد

به عنوان دانشجو همیشه تا ساعت ۸.۵ شب در کتابخانه‌های عمومی‌ شعر یا تا ساعت ۱۱ در کتابخانه دانشگاه مشغول مطالعه میشوم(که در ایام امتحانات ۲۴ ساعته است)

برخی‌ اوقات در هنگام شب به دلیل پر سر و صدا بودن هم اتاقی‌ خود، به یکی از چایخوریها و یا فست فودها که در هر محلی چند تای آن است و بسیاری از آنها ۲۴ ساعته است میروم و حتّی بازی مواقع حتّی بدون سفارش چای، یک میز و صندلی را اشغال می‌کنم از اینترنت مجانی‌ آن استفاده می‌کنم و ساعت‌ها مشغول مطالعه و شاید بازی میشوم!

روزهای که درس کمتری دارما بعد از خوردن شا‌ام با دوستان به باشگاه ورزشی میروم و یا به سالن بیلیارد

ساعت ۱۲ شب متوجه میشم که شیر یا نان ندارم و به یکی‌ از سوپر‌های ۲۴ ساعته میروم و خرید می‌کنم و یا به اقزیه فروشی میروم و یک غذای دانشجوی میخورم.

اخرا هفته حتما اگر فیلم خوبی‌ باشد به سینما میرم و قبل از آن در یک رستوران با غذای قابل قبول سعی‌ می‌کنم خستگی‌ یک هفته درس و کلاس را با دوستان از تان به در کنم

و...

البته اگار زندگی‌ شبانه به معنی‌ سوار شدن در ماشین و سر و ته خیابانها و دود کردن بنزین ۴۰۰ تومانی باشد و یا کورس گذاشتن با ماشینهای دیگر و تلاش برای تامل با ماشینهای روبرو باشد متاسفانه در این شعر خبری نیست و به نظر من همه جوانان آنها و افراد بدون بچه ساعت ۹ شب خواب هستند!!! (1855291) (alef-6)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۲۳:۳۳:۲۲
ما ماشالله دانمارکم بودین. کسی که 20 سال یک کشوردیگه قوانینو فرهنگشو از شما که تو تهران نشستید بیشتر میدونه. ماشالله همه شده کارشناس (1855214) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۲:۲۷:۰۶
آقا سهیل عزیز، شما از کجا متوجه شدید که نویسنده این نظر در خارج ایران زندگی‌،تحصیل و کار و تحقیق نکرده و مطمئنا بیشتر از ۲۰ سال!!!، آیا علم غیب دارید!! و یا نه همان stereotype( تعمیم نظرات) معروف میان بعضی‌ از ما ایرانیها، ولی من مطمئن هستم که در خلوت خود این نظرات کاملا درست بوده و از این نظر اینقدر به نویسنده این نظرات لطف دارید، با سپاس. (1855979) (alef-6)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۱۶:۰۳
من تجربشو دارم 100 درصدم حرفم درسته لطفا شما که در ایران نشستید اینقدر برای من که تو خارج زندگی میکنم از خارج تعریف نکنید. اینجا 5 به بعد شهر مرده ها میشه. در ضمن دنیا 200 کشوره هر کدوم فرهنگ خودشونو دارن شما هم بهتره همش کشور خودتو نکوبین که تف سربالاست. حرفهای مردم در ایران مثل داستان فیل شناسی مولوی میماند (1856993) (alef-13)
 
مینا
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۵:۵۸:۲۸
سلام. نظر این دوستمان درسته. بنده هم در دابلین زندگی می کنم. مدت 5 سال هست که اینجا هستم. در دابلین مردم ساعت 7/30 بچه هاشون را می خوابانند . ساعت 9 شب اینجا مثل یک روستا می شود. اما تهران خصوصا در تابستان مردم تا نیمه های شب بیرون هستند. (1852961) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۰:۰۹:۴۷
خب عزیز من اینکه خانواده‌ها بچه‌های خود را ساعت ۷.۳۰ میخوابانند آیا به این معنی‌ است که جوانهای آنها یا کسی‌ که بچه ندارند زندگی‌ شبانه ندارند و یا مثل ایران بهتر است که بچا تا ساعت ۲ نصف شب که برنامه ۹۰ در جریان است بیدار بماند و ساعت ۶ صبح برود مهد کودک، یعنی‌ بچه‌ایی که باید در روز حداقل ۱۲ ساعت خواب داشت باشد فقط ۴ ساعت خواب داشته باشد، تازه والدین از این شکایت میکنند که چرا بچه ما پرخاش گر است یا رشد کافی‌ ندارد و یا در طول روز گوشه گیر یا هر روز مریض میشود و از این متخصص به آن متخصص که مشکل را حل کنند!!! (1853389) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۴:۵۷:۳۰
من در ایرلند زندگی می کنم. ساعت 7 به بعد دیگه شهر کم کم خاموش میشه. ملت زود میرن بخوابن. افرادی که مدام از ایران انتقاد می کنن اصولا دیدگاه درستی از خارج ندارن. به دلیل ارتباطات قوی بین مردم ما خیلی دیرتر از بقیه می خوابیم. حتی بچه های ما تا ساعت 10 بیدارن درحالیکه اینجا بچه ها رو ساعت 7 و نیم مرخص می کنند. ما همیشه دلمون برای شبهای تهران تنگ میشه. چون اینجا شبش شهر خاموشه. حالا هی ناآگاهانه حرفهای نادرست بزنید و دیگرانی که اطلاع ندارند رو مبهوط خارج کنید. (1854474) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۰:۳۵:۲۱
دوست عزیز لطفا نظر بالا را ملاحظه کنید، برخی‌ از ما ایرانیها بلا نسبت شما واقعاً پدیده هستیم، بیدار نگه داشتن بچه را تا بوق صبح نشانی‌ از زندگی‌ شبانه می‌دانیم و از اینکه آنها برای آسایش بچه و داشتن خواب کافی‌ که حداقل ۱۲ ساعت است ، انهار را به رختخواب میفرستند و خود سعی‌ میکنند برگها را خموش کنند یا تلویزیون را با صدای پائین نمایش دهند از مرخص کردن بچه یاد می‌کنیم! حیرت انگیز است! (1855296) (alef-6)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۸:۱۰
مردم تهران تو روز خیلی خسته میشن. واسه همین خیلی علاقه‌ای به استفاده از شب ندارند و ترجیح میدن استراحت کنن.
در ضمن نیروی انتظامی هم محدودیت ساعت گذاشته برای مغازه ها و اخیرا هم اعلام کرده بودند که توانایی تامین امنیت شب ها رو ندارند ! (1852342) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۲۸:۱۲
نه فقط منحصر به تهرانه و نه فقط منحصر به شب.
همه جای ایران شب و روزش مال پولدارهاست! (1852343) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۴:۰۴:۴۷
احسنت... (1852769) (alef-13)
 
ایرانی
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۳۹:۳۵
وقتي شب با ماشين ميريم دور بزنيم پليس جلومون رو ميگيره. اونوقت ميخواين شهر شب هم داشته باشيم؟ (1852363) (alef-1)
 
هم وطن
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۱:۰۷:۳۷
ایرانی جماعت الاف نیست که شب بره با ماشین دور بزنه. این بخاط اینه که روز از ابس الاف هستی شبها میری تهران گردی.
در ضمن برادران الفی در نظر اشته باشن این جور موضوع ها تو زندگی و سبک ایرانی فک نکنم جایی داشته باشه. بهتر بود ...ولش کن (1852407) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۵۶:۴۶
الان از نظز شما همین سبک خوبه؟خوب خداروشکر (1852754) (alef-13)
 
آبدبن
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۷:۰۰:۵۶
حین دور زدن مگه چیکار میکنید که پلیس جلوتون رو میگیره؟ (1853078) (alef-13)
 
مرادی
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۳۹:۴۳
کشورهايي که صنعت توريسم در آنها جايي دارد، بالطبع تا پاسي از نيمه‌شب از رونق تردد به دليل ارائه خدمات خاص به توريست‌ها شهرهاي توريستي‌شان به اصطلاح آباد هستند و هر چه جاذبه‌هاي توريستي خاص شب‌ها در آنها کم مي‌شود رونق شبانه نيز کاهش دارد ولي در تهران خودمان جل‌الخالق به دلايل متعدد رونق شبانه و دفاع از اين مقوله شب زنده‌داري تابع عواملي است که بعضا معلول آن را در ظاهر به چشم مي‌بينيم که بايد توسط آسيب‌شناسان اجتماعي مورد نقد و بررسي قرار داده شود. (1852364) (alef-1)
 
شهرام
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۰:۳۹:۵۱
لزوم شب‌بيداري و شب‌گردي و تفريح شبانه براي تهراني‌ها چيست؟ (1852365) (alef-1)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۱:۰۷:۵۶
در راستای شباهت هرچه بیشتر ایران به غرب! (1852408) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۱۸:۲۶
آخه غربش هم این طوری نیست! (1852679) (alef-13)
 
گلپا
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۰۵:۴۸
چرا شیپور همیشه از سر بزرگش میزنی ! !
اگر متن مقاله رو کامل میخوندی و بسنده نمیکردی به کامنت ها متوجه میشدی در شهری که به علت هزارو یک مشکل از قبیل پایین بودن سرانه فضای سبز و ضعف در سرویس حمل و نقل عمومی ترافیک و الودگی هوا امنیت و الا ماشاالله . . . تبدیل به پادگانی بدون صبحگاه و شامگاه شده (البته بی ربط هم نیست یه نگاه به مدیران شهر مون تو ده سال اخیر و سوابق کاریشون بندازین)

ودر جایی که متولیان شهر از هر سازمانی حل معضل را در حذف سوال میبینند

وجود زنگی شبانه و پویا بودن شهر در شب منافع و تاثیرات مهم و زیادی رو

1. اقتصاد : رونق کسب و کار برای مشاغل خدماتی و تفریحی به جهت بهر برداری در زمان طولانیتر و ایجاد بستر برای طیف گسترده تر از مردم شهر و مسافران را دارد

2. باز خورد اجتماعی : ابه علت امکان استفاده از خدمات شهری و مراکز خرید در ساعات شب خانواده ها میتوانند اوقات فراغتی را که در روز برای یک گردش هرگز به دست نمی اورند در شب تجربه کرده و با در کنار هم بودن ( مثلا سینما و صرف یک غذای سبک بیرون از منزل)که تاثیر بسیار بیشتر از در منزل بودن و تحمل برنامه های تلویزیون ( چه اینوری و چه اونوری ) در سلامت روان خانواده ایفا میکند.

3. عدالت اجتماعی: فرا هم آمدن زمان گسترده تر به جهت استفاده همه اقشار جامعه از مراکز خدمات شهری و اجتماعی ( پارکها موزه ها نمایشگاهها سینما . . )

4. پویای اجتماعی : امکان نزدیک شدن مردم در آرامش و بدور از هیجانات و استرس روزانه ( بر قراری دورهای فامیلی و یا دوستان در پارکها . سینما . مراکز فروش . رستوران . . ) و ایجاد جلسات ساده و بی تکلف کم خرج اما شاد و مفرح .

5. گسترش سلامت : امکان بهرمندی از ورزشهای ساده خانوادگی در پارکها و سطح شهر بدون هزینه اما اثر گذار مانند پیاده روی . دویدن . طناب کشی شطرنج . . .


و بسیار مسال دیگه دارد !

در پایان باید اضافه کنم هر چند نفس این نشست خوب و مفید بوده ولی از لحاظ فصل و شرایط اب و هوایی بد زمانی رو انتخاب کرده اند !!!!!!


((( یاد طهرون و شبهای "گلوبندک" ش فال حافظ جلوی "امامزاده صالح" و لبوی داغ سر مقصود بیک آب زرشک "دربند " و باقالی با گلپر "سر بند" کباب "فرحزاد" و کوچه باغی های "جمشیدیه" شبگردی های سید الکریم و بازار خنز و پنزرش حتی قرارهای یواشکی و شبونه سر مزار شهدا با بچه های جنگ تو بهشت زهرا(س) یاد همشون به خیر )))) (1852655) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۵:۰۱:۰۳
حرف دل من را زدی. اصولا خدا شب را برای استراحت آفریده نه سرگرمی. از یه طرف روانشناسان میگن که به نتیجه رسیدن بهترین ساعات استراحت شب است و هزار تا مطلب میگن که شب ها زود بخوابید، از طرفی انسان شناسان به دنبال بیدار نگه داشتن آدم ها هستند! در ضمن من با غرب مشکلی ندارم اما اینکه فکر کنیم هر کاری که آنها میکنند خوب است، به نظرم ضعف فرهنگ است. هر کاری وقتی که از نظر عقل خوب بود، اونوقت خوبه. (1852855) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۸:۳۰:۵۵
دوست عزیز اگر شما نیز کامنت دوستانی که ساکن شهرهای اروپایی هستند را می خواندی متوجه می شدی که غربی ها حتی خیلی زودتر از پایین شهری های ما هم می خوابند.
طبق معمول کسایی که تو ایران ادعای پیشرفت و روشن فکری دارن فقط یه چیزی در مورد غرب شنیدن و باورش کردن ولی حتی نمی دونن اونطرف واقعا چه خبر هست!!
به خدا اونها مسلمان تر از ما هستند. (1853201) (alef-13)
 
360
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۱:۲۴:۱۱
تهران شده فقط بالا شهر اونوقت ميگن مردم چرا بدو بيراه ميگن به مسي و امثالش تفريح مردم ايران شده پيامك و فيس بوك وتماشاي ماهواره
كنسرت شده 100 تومن سينما فيلم كشكي پارك محل ردو بدل مواد كوچه هاي پايين شهر تاريك مثل جهنم
از شنبه تا 5 شنبه كار جمعه هم هيچ جا براي تفريح نيست (1852431) (alef-13)
 
جاويد
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۲:۰۴:۰۵
ما ايراني ها غمگين ترين و عصباني ترين مردم دنيا هستيم ،

من تو پاريس هستم ، اينو بگم كه در طول روز دريغ از يه بوق ماشين، پسرا و دخترا دارن اسكيت يا با هر چيزي خودشونو سرگرم ميكنن ، ميرن رستوران و قهوه و نوشيدني مي خورن ، مترو كه بسيار منظم و ... اخر هفته كه ميشه وقت رستوران و بار و دور هم بودنشون هست ، اطراف و داخل پاريس هم كلي جا واسه خانواده ها هست كه برن تفريح كنن ، ديزني لند و ...

و اما تهران و ايران ، عزيزان قرن ها وقت ميبره تا از لحاظ فكري و زندگي به پاي اروپاي غربي و امريكا برسيم ، حالا يه عده بيان همش بگن من غربزده ام !
آزادي ، امنيت ، تعامل با فرهنگ دنيا ( تصور كنيد يه توريست اسكاتلندي با لباس محلي يا يه بودايي بياد ايران )مثلا مجوز نام خارجي واسه فروشگاه ها تو ايران نميدن يا خيلي گير ميدن بابا چي ميشه كشور بسمت جهاني شدن حركت كنه ، روراست بگم ما ايراني ها اانسان هاي خوبي نيستيم ، چقدر هم اهل دروغيم .


الف ميدونم كه نشر نميكني . (1852511) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۱۶:۴۵
از لحاظ فکری؟! شما اسکیت و رستوران و قهوه بقیه سرگرمی ها رو جزو فکر می دونی؟ هر کی این ها رو به مقدار زیادتر انجام بده، از لحاظ فکری بالاتره؟!
عجب! (1852677) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۹:۵۳:۴۴
عزیزم شما نگرفتی ایشون از چه دیدگاهی مطرح کرد قضیه رو مجبوری نظر بذاری ؟ (1853351) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۹:۱۹:۲۵
کافر همه را به کیش خود پندارد!!

شما تهرانی ها رو نمی دونم.. ولی ماها که اتفاقا خودمون رو شادترین و آروم ترین مردم دنیا می دونیم!! اگه شادی کردن به اسکیت سواری و رستوران رفتن و مترو سوار شدنه نخواستیم داداش جان...!!

رجوع بشه به سریال پایتخت 2 که انصافا تصویر واقعی از مردم ما و شادی های بی شیله پیله شونو نشون می داد...

شادی به دله آدمه.. آرامش حقیقی فقط با یاد خداست..
هرچند حالا امکاناتم بیاد بدمون نمیاد!! ولی شاد بودن رو تو زندگی معطل مترو و قهوه و دیزنی لند نکردیم.....

بخند تا دنیا به روت بخنده!! (1855517) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۲:۲۸:۴۳
تهران یک شهر بی هویت وبی اصالت است که فقط به مکانی برای کسب درامد تبدیل شده ،همین وهمین وزندگی دراین شهر یعنی درانتظار مرگ بودن . (1852573) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۲:۵۳:۳۸
شب زمان استراحت و عبادته به خواسته و گفته خداوند من نمیدونم چرا آدما اصرار دارند قوانین طبیعت را به هم بزنند هرکی هرکاری کرد که ما نباید کورکورانه تکرار کنیم . (1852622) (alef-13)
 
sina
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۰:۴۳:۴۴
شاید کسی نخواد بخوابه یا عبادت کنه، مگه همه باید یک جور، آنطور که شما می گی زندگی کنند؟!!!
بحث اینه که اگر کسی خواست از شب هنگام برای کار کردن و پول درآوردن، خرید کردن، تفریح و سرگرمی و هر دلیل متعارف دیگری استفاده کنه، امکانش رو داشته باشه (1854184) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۹:۱۱:۵۶
راه باز جاده دراز (1855501) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۱۴:۰۵
خوبه گفتم خدا میگه نه من !پ نه پ اونطوری که عیاشای نصف شب لس آنجلس میگن زندگی کن جالب اینه که بعضیا میخوان همه زندگیشون تقلید غرب باشه بعد خیلی هم احساس آزادی و آزادگی میکنن من میگم خلاف گفته خدا عمل کردن هزینه های اجتماعی داره که بنده به عنوان عضوی از این جامعه نمیخوام به خاطر خوش گذرونی بعضیا متحمل شم . (1856987) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۳:۱۴:۰۱
تو رو خدا این یک مورد رو دست از سر ما بردارید! شب برای آرامش، استراحت و تفکر است نه برای پرسه زنی تو خیابون! (1852673) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۴:۱۱:۵۴
ما که عین نعش دور از جون شما می ریم خونه -یک تیکه نون و پنیر با چایی می خوریم می افتیم تا فردا خروس خون -پول هم برای شبگردی نداریم -حیلی هنر کنیم شکم زن و بچه رو سیر کنیم و قبوض مختلف و قسطها رو بدیم (1852783) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۵:۴۹:۲۵
شب هابه کسانی تعلق گرفته که اصول اخلاقی قابل قبولی ندارندواذهان مردم نسبت به کسانی که دیربه خانه می آیندمنفی است . حتی درروزهم رفتن به رستوران یاغذاخوری هابرای همه افرادمقدورنیست رستوران خوب پول کلان می خواهدغذاخوری های معمولی هم غذای شان قابل خوردن نیست گوشت یخ زده خارجی چندروزمانده چه بلایی برسرجسم انسان می آورد.هیچ نظارتی روی بهداشت آنهانیست .هرکس هرقیمتی که دلش خواست می فروشد.فروشنده هاازدستکش استفاده نمی کنندداردپشت گوشش رامی خاراندباهمان دست ساندویچ وغذاررابرای مشتری آماده می کند.والا من هنوزبرج میلادراندیده ام یعنی هزینه اش راندارم که ازآن طرفهاردبشوم.تاپایان عمرم هم امیدندارم که چنین جاهایی راببینم. (1852936) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۶:۱۲:۰۰
زندگی در تهران هیچ احساس خوبی به انسان نمیدهد آدم فکر میکنه تو زندانه
همه دوست دارن میتونستن از زندگی تو این شهر خلاص بشن (1852985) (alef-13)
 
آیدین
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۷:۲۵:۳۵
پس چرا کلاس تهران نشینی گوش همه غیر تهرانی ها رو کر کرده؟ (1853116) (alef-13)
 
reza
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۱:۰۷:۴۲
گوش عقلا از این تبلیغات کر میشه ولی باور نمیکنه......کلاس تهران نشینی مال خودشان ترافیک ، نفس تنگی ، خستگی مفرط و دز آخر درآمد و پول مال خودشان ........و در عوض آسایش ، آرامش ، رفاه معقول ومتعارف مال ما شهرستانیها (1853501) (alef-13)
 
آیدین
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۱:۱۶:۵۵
آفرین... همینه...ولی متاسفانه الان تهران شده کعبه آمال سایر شهرهای کشور
تهران مرکز مدلسازی، فرهنگنسازی و هنجارسازی برای سایر شهرهاست
حکومت هم بدین مطلب دامن میزند شدیدا... مثلا سریالها و فیلمهای تلوزیون رو بینید... موضوعات و سبک زندگی آنها در زیست بون تهران قرار دارد (1854215) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۷:۰۷:۰۳
الان چی دموکراتیزه است توی کشور ما کلاً؟؟ (1853089) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۸:۴۵:۵۳
وقتی همه جا ساعت دوازده تعطیل میشه شهر یکباره میمیره (1853228) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۱:۵۷:۵۲
همین شیوه ی زندگی کره زیباومنحصربفرد زمین رابه ویرانی کشانده مطالعه کنید مقاله های بیل مک کیبن راراجع به پایان طبیعت و....... (1853612) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۸:۴۷:۳۴
تهران شهر روز است یعنی؟ (1853230) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۹:۱۶:۲۵
یکی میمرد ز درد بینوایی یکی میگفت خانم زردک میخواهی (1853297) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۹:۲۲:۵۰
خیلی ها از شهر و روستایشان به تهران آمده اند تا با کمترین به مال و دارایی فروان دست یابند نه اینگه درشب تهران دور دور کنند و هرینه کنند (1853305) (alef-6)
 
شاهرخ
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۱۹:۳۸:۱۹
فکر کنم بهتر بود بگوییم تهران در مقایسه با شانگهای, نیویورک, لس آنجلس، میامی، و شهرهای کلان آمریکا، نه اروپا چون من سی سال است در آمریکا (و دو سال هم در آلمان) زندگی می​کنم، بعد از ساعت شش همه می​روند خانه​هایشان جز کسانی که به بار می​روند برای غذا، مشروب، و رقص و بزن بکوب. بهتر بود بگوییم تهران شادی کم دارد، کنسرت، آزادیهای اجتماعی معمول در تمام دنیا (جز عربستان و پاکستان)، پایکوبی و شادمانی جوانان پسر و دختر بدون دخالت دولت در زندگی خصوصی و سلیقه​های شخصی. درد کشور ما دولتی است که نقش والدین را بازی می​کند و به ما می​گوید چه بپوش، چه نپوش، چه گوش کن، چه ببین و چیزهای همچنین. ما را همچون بچه کوچولو حساب می​کند که نه پدر داریم نه مادر و باید به ما "درس" بدهد که چه درست است. این اصل مشکل است نه شب زنده​داری. (1853323) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۲:۰۳:۴۶
همین شیوه ی زندگی کره زیباومنحصربفرد زمین رابه ویرانی کشانده مطالعه کنید مقاله های بیل مک کیبن راراجع به پایان طبیعت و.......درهمین سایت های خودمان. تحقیقات علمی ثابت کرده خواب بموقع «شب»راز سلامتی قدرت حافظه طول عمر وحفظ بهداشت روح وروان است عقلانی وعلمی زندگی کنیم!شماروقسم میدم منعکس کنید. (1853627) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۸ ۲۲:۳۸:۰۳
چه الزامی هست اظهارنظرکسانی رومطرح کنیم که یا مغرض ومرموزند یا بسیار ناآگاه وبی اطلاع اظهر من الشمسه که شب برا خوابیدن واستراحته دیگران هم به این حقیقت خواهند رسید ولو دیر . مدیونید چاپ نکنید (1853708) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۰۹:۱۷:۴۸
در سبک زندگی اسلامی، شب، مخصوص استراحت، انس با خانواده و راز و نیاز و مناجات با خداوند است. و خوابیدن در ابتدای شب توصیه شده است.
مهمترین اوقات در سبک زندگی اسلامی، سحر و بین الطلوعین است که معمولا هیچ بهره ای از آن نمی بریم و دلیل آن بیدار ماندن و دیر خوابیدن در شب است..

چه لزومی دارد که اینقدر تاکید کنیم که الا و لابد شهر باید حیات شبانه داشته باشد و برخی از فعالیت ها در آن هنگام اتفاق بیفتد؟ در حالی که اسلام تکلیف این اوقات را معین کرده است..

اگر مسئولین شهری و مردمشناسان و جامعه شناسان و شهرسازان و ... واقعا درد اسلام دارند و دغدغه های رهبری در مورد سبک زندگی برایشان مهم است، بیایند و فکر کنند که چگونه سحر و بین الطلوعین شهر و مردم احیا شود.. این مسئله است که بسیار سخت است و نیاز به فکر و اندیشه و گفت و گو دارد.. و الا اینکه چگونه مردم را شب ها به کوچه و خیابان بکشانند راه حل هایش در کتاب های غربی و .. فراوان است و اینقدر بحث و تبادل نظر نمی خواهد...

ضمن اینکه بحث امنیت شبانه در شهر، مسئله ای است که یکی از راه حل هایش این است که مردم را به کوچه و خیابان ها بکشانیم و شهر را در شب شلوغ کنیم تا نا امنی از بین برود.. اما این تنها راه حل نیست.. (1854124) (alef-10)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۰:۳۴:۱۰
بالاخره چی شد؟ شب بخوابیم یا بیایم توی خیابون؟ تناقض داری! (1854173) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۲۰:۰۹:۱۲
منظورش اینه که یکی از هزاران راه حل هست حتما نباید اینو انجام بدیم (1856981) (alef-13)
 
اصغر
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۰:۳۴:۴۵
زندگی در شب از مؤلفه های سبک زندگی غربیه و در زندگی دینی جایگاهی نداره (1854175) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۸:۴۶:۰۳
متاسفم که بین این همه نظر فقط یک نفر حواسش بوده که بابا اینقدر غرق این دنیا نشین مگه میخوایین چیکار کنیین یه خورده هم به خودتون ، هدف از زنوگیتون و ... فک کنین !!11111 (1855464) (alef-13)
 
محمدعلی
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۱:۳۵:۲۷
یکی میگفت بخاطر نداشتن پول جهت پرداخت بهای قبض برق خانه ام را قطع کرده اند دومی گفت اینکه علاج دارد برو یک موتور برق بخر!
حال اول دولت یه فکری برای هزینه غذا ،پوشاک ،بهداشت ودرمانی اقشار ضعیف جامعه بکند شهر شب پیشکش مسئولین. (1854229) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۱:۴۸:۲۱
میدونی جهان شهر یعنی چی؟ یا نمیدونی یا فکر میکنی خوانندگان نمیدونن
تو تهران مسلمونا با عقاید و فرق مختلف نمیتونن زندگی کنن بعد تو از جهانشهر و این جور حرفها حرف میزنی اگه بودائیها رفت و امدشون تو تهران زیاد بشه بعد بخوان جایی جمع شن و طبق رسوم خودشون عبادت کنن اون وقت چی میشه؟ میدونی؟ مطمئنم میدونی پس چرا الکی این همه وقت خودت و ما رو این همه خواننده رو میگیری؟ (1854241) (alef-13)
 
محمودی اهواز
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۴:۱۳:۲۱
راه دور نرید الان توی اهواز و آبادان و برخی دیگر از شهرهای جنوبی زندگی و شهرها در شب هم رونق دارن و حتی اهواز که یک کلان شهره و مشکل امنیت هم داره بازارهایی داریم تا 3 شب باز هستند که اتفاقا در پایین شهر هم هستند مثل لشگر آباد و بازار اصلی شهر هم تا 11 شب کاملا فعال است! (1854404) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۱۵:۲۴:۰۳
شما شبش رو به روزش ببخش. (1854520) (alef-6)
 
مریم
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۲۱:۱۱:۲۷
کارشناسی که این نظر رو دادن منظورشون نبوده که همه شب که می شه بیرون بریزن بلکه اگر کسی دوست داشت شب گردی کنه امکانش براش فراهم باشه اون هم در محیط و مکانهای امن . نمی دونم بعضی از دوستان چرا فقط دوست دارن با همه چی مخالفت کنند . خوب شما از اون دسته از افراد باش که دوست نداره بیرون بره این به خودت مربوطه اما اگر کسی دوست داشت یا نیاز داشت چی ؟ در ضمن ایشون در مورد خدمات عمومی درست گفتند من در کرج زندگی می کنم مثلا یک کلانشهره اما ساعت 8 شب که می شه خیلی از مسیرها اتوبوس نداره و اگر کسی خصوصا یک خانم مجبور باشه بیرون بره و هزینه آژانس هم نداشته باشه باید چکار کنه ؟ (1855021) (alef-13)
 
سهیل
۱۳۹۲-۰۹-۲۹ ۲۳:۴۱:۲۲
من نمیدونم از کی مک دونالد شده غذای سالم! چیزی که بعنوان مضرترین غذای دنیا شناخته میشه (1855221) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۰:۴۴:۳۴
خداوند روز را برای تلاش وشب را برای استراحت قرار داده بجز افرادی که بنا به ضرورت مانند کادر پزشکی باید در شب خدمت رسانی کنند بقیه باید در شب استراحت کنند .از طرف دیگر الان ثابت شده نور زیاد در شب مشکلات زیست محیطی بوجود اورده وطرفداران محیط زیست میخواهند مسيولین شهری را متقاعد کنند که نور شب را کم کنند حالا معلوم نیست چرا اینها اینقدر اطلاعات کمی دارند (1855306) (alef-6)
 
سمیرا سجادی
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۰۲:۰۶:۳۳
تو اصفهان که مردم حداکثر تا ساعت 9 شب به ویژه حالا که هوا سرده، همگی می رن خونه هاشون. یه زمانی یه رودخانه داشتیم به اسم زاینده رود که یادش به خیر. قراره به همین زودی بیان جنازه اش رو از وسط شهر جمع کنند
به قول فامیل دور، من دیگه حرفی ندارم. (1855354) (alef-6)
 
irani
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۰۰:۴۵
بابا برید دنبال آب ونون باشید ملت نان برای خوردن ندارند شما سر مسائل پوچ دارید کلکل میکنید واقعاً که !!!!!!!!!!؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (1855752) (alef-6)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۱:۴۰:۵۳
این چه توجیهی ست که می کنیدزیست محیط ونور...همین جوری ش هم خیابانهاتاریک است وافرادجلوچشمشان رانمی بینند.یعنی که چه؟یعنی همه چراغهاراخاموش کنندکه مشکل زیست محیطی به وجودنیاید؟به جاش مردم بخورندزمین ودست وپاشون بشکنه؟شماهم ازاین نسخه هانپیچ.صحبت برسرشبگردی است که الحمدالله قشرمعمولی به این کارهانمی پردازند. (1855855) (alef-13)
 
۱۳۹۲-۰۹-۳۰ ۱۳:۲۶:۰۴
با سلام
شب شهری اگه امنیت و پویایی باشه آن شهر شهر توسعه یافته و مدرنه و به شهروندانش اهمیت میده . دلیلی نداره که همه از شب استفاده کنند منتها برای کسانیکه مجبورند در شب تو شهر اوقات بگذرانند و یا کسانیکه شب دلشان یهو هوس بیرون و گردش کرده باید امنیت برقرار باشه تا بدون دغدغه به سفر شهری شب بپردازد . مطمین باشید شب با امنیت و با امکانات به نفع همه شهروندان آن شهر است . (1856158) (alef-13)
 
گریان از معماری تهران
۱۳۹۲-۱۰-۰۱ ۱۲:۵۳:۲۴
شما یک نگاه به قیافه این شهر بیاندازید، و اگر شهرهای دیگری را در دنیا دیده باشید، اسم این یکی را شهر نمیگذارید. آیا در جند ده گذشته حتی یک پیاده رو اصولی در این شهر ساخته شده. شهری که شهرداری اش در صدور پروانه ساختمانی اصلا به قیافه شهر و خط دید و آسایش شهروندان هیچ اهمیتی ندهد دیگر شهر نیست بلکه یک محدوده ساخت و ساز بی صاحب و آنارشیستی است. بیش از 95 درصد ساخت و ساز در شهر مربوط به ساخت و سازهای مسکونی و تجاری و اداری میشود که شهرداری نه توجه به زیبایی آنها دارد و توجه به آثار آنها در محیط شهری. به زشت سازی این بخش از ساخت و سازها دیگر خورشید را هم اگر در این شهر روشن کنند باز زیبایی نخواهد داشت. اصلا شهرداری در صدور پروانه کاری به زیبایی ندارد و ایستگاهی برای سنجش آثار زیبایی یا زشتی یک بنا بر پشم انداز شهر ندارد. همه چیز روی کاغذهای دو بعدی بر اساس نقشه مهندسی بررسی میشود و حاصل آن یک جنایت معماری شهری است که در 25 سال گذشته در تهران شکل گرفته و متاسفانه حتی بخشداری ها و روستا های کشور نیز در محیطهای بکر طبیعی از همین ندانم کاری ها در تهران الگو برمیدارند. شما آنچه را که اکنون دارد در بافتهای فرسوده تهران رخ میدهد نوسازی مینامید؟ شهرسازی در ایران، و همه جای ایران، یک فاجعه تاریخی برای کشور و بشریت است. ار جاده تهران کرج ساختمانهای دو طرف جاده و یا از دور به رباط کریم نگاه کنید. از خود بپرسید آیا اگر شماری کودک بی سواد هم در شهرداری ها و وزارت مسکن و شهرداری مسئولیت میداشتند حاصل کارشان چنین چشم اندازهای زشت و زننده ای از جعبه های سیمانی میشد؟؟ (1858039) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.