نظر منتشر شده
۴۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 178300
بررسی فنی ادعای تلاش ایران برای سلاح هسته ای
بخش داخلی الف، 25 بهمن 91
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۱ ساعت ۱۷:۴۰
مطلب پیش رو تلاش دارد تا برای نخستین بار از سال ۲۰۰۳ میلادی، یعنی از زمانی که جنجال غرب بر سر فعالیت های هسته ای ایران آغاز شد، با زبانی ساده به تحلیل علمی محتوای ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای بپردازد. به همین لحاظ می توان مطلب حاضر را نقطه عطفی در تحلیل های ارائه شده در خصوص مسئله هسته ای کشورمان دانست. مطلبی که در آن تلاش خواهد شد تا مشخص شود که چگونه غرب از یک دروغ علمی، واقعیتی رسانه ای برای مخاطبانش ساخته است.

بررسی محتوای ادعای تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای
از سال ۲۰۰۳ میلادی که پرونده ای به نام فعالیت های هسته ای ایران باز شد و حتی قبل از آن، غرب و بخصوص ایالات متحده و رژیم اشغالگر قدس بر این مدعا بوده اند که ایران با استفاده از غنی سازی اورانیوم قصد دستیابی به سلاح هسته ای را دارد. آنها حتی پا را از این هم فراتر گذاشته اند و به پیش بینی زمان دستیابی ایران به سلاح هسته ای پرداخته اند و زمان هایی از چند سال تا چند ماه و این اواخر چند هفته را هم برای این موضوع اعلام کرده اند.

بمب هسته ای یا کلاهک هسته­ ایی
گرچه به یک معنا می توان کلاهک هسته ای را نوعی بمب تلقی کرد، اما معمولاً این دو هم به لحاظ مسائل نظامی و هم به لحاظ مسائل فنی در تولید و نگهداری شان، جدا از هم نام برده می شوند، تا بیان این نام های متفاوت خود بازگوکننده این تفاوت ها باشند. اما به لحاظ ماهیت نظامی که در این مرحله بیشتر مدنظر است همان گونه که از محتوای اسم ها هم مشخص است، بمب هسته ای معمولاً باید به وسیله یک مدول پروازی و یا سایر وسایل نظامی به مکان مورد نظر حمل شود و پس از آن به سمت نقطه موردنظر رهاسازی شود. در مقابل کلاهک هسته ای بر روی یک موشک اعم از موشک های بالستیک یا تاکتیکی، سوار و پرتاب می شوند.

ایران به دنبال بمب هسته ایی است یا کلاهک هسته ای؟
بدون تردید اگر قرار باشد بر اساس ادعای غربی ها فعالیت های هسته ای به سمت سلاح هسته ای حرکت کند، بمب هسته ای ایران (به معنای عام کلمه) باید به وسیله یک پرتاب­گر و یا حمل کننده تا نقطه مورد نظر حمل شود، درست به همین دلیل و در جهت تلاش برای پیوند زدن فعالیت های هسته ای ایران با فعالیت های نظامی و به دلیل توانمندی های موشکی کشورمان، همواره گفته شده است که ایران تلاش می کند تا با ساخت کلاهک های هسته ای آن را به وسیله موشک هایش مورد استفاده قرار دهد. حتی اسناد ارایه شده برای این موضوع هم همواره در همین جهت حرکت کرده اند. به عنوان نمونه در اسناد مطالعات ادعایی که ساخته و پرداخته آژانس های اطلاعاتی غربی محسوب می شود و اخیراً آژانس بین المللی انرژی هسته ای آنها را منتشر کرده است، صحبت از یک برنامه شبیه سازی رایانه ای برای بازسازی ورود مجدد موشک به جو می شود.

ماهیت علمی متفاوت بمب هسته ایی و کلاهک هسته ای
درست از همین جاست که یکی دیگر از دروغ های غرب آغاز می شود. از لحاظ فنی استفاده از روش غنی سازی اورانیوم بیشتر برای ساخت بمب هسته ای کاربرد دارد اما در مقابل برای ساخت کلاهک هسته ای از پلوتونیوم که در فرآیند بازفرآوری اورانیوم مصرف شده در نیروگاههای هسته ای تولید می گردد، استفاده می شود. گرچه امروزه اکثر بمب های هسته ای هم به دلیل مشکلات فنی از پلوتونیوم به عنوان ماده انفجاری استفاده می کنند.

چرا در ساخت کلاهک هسته­ ای از اورانیوم با غنای بالا استفاده نمی­ شود؟
این مسئله به ماهیت تلاش برای شروع واکنشهای موسوم به «زنجیره ­ای» باز می گردد. از لحاظ علمی برای شروع این واکنش ها باید از یک دستگاه شتاب دهنده نوترونی موسوم به تفنگ نوترونی استفاده شود. اما با وجود داشتن پیشرفته ترین دستگاه های شتاب دهنده و همچنین سیستم های کنترلی، امروزه هم نمی توان مشخص کرد که اولین نوترون چه زمانی به هسته اورانیوم ۲۳۵ برخورد می کند و منجر به تشکیل اولین اتم ناپایدار و شروع زنجیره واکنش های هسته­ ای می ­شود. در واقع زمان شروع اولین واکنش مسئله ­ای است که به شدت آمیخته با شانس تلقی می ­شود. درست همین موضوع است که استفاده از اورانیوم با غنای بالا را جهت ساخت کلاهک هسته­ ای زیر سئوال می برد. زیرا موشک بالستیکی که در قوس نزولی اش نزدیک 20000 کیلومتر سرعت دارد، باید در لحظه طلائی ­اش که در فاصله چندمتری سطح زمین است منفجر شود وگرنه فاجعه رخ خواهد داد. زیرا اگر قرار باشد پس از برخورد به سطح زمین این اتفاق رخ بدهد، بدلیل انرژی جنبشی بسیار زیادی که در لحظه برخورد به کلاهک وارد می شود اثری از کلاهک و محتوای آن مثل تفنگ نوترونی و سایر تجهیزات باقی نمی ماند و اورانیوم هم تحت تأثیر سرعت برخورد به اکسید اورانیوم تبدیل می شود و در جو پراکنده می شود.

در حالت دیگر اگر کلاهک هسته ­ای در سیر حرکت موشک در فاصله زمانی کوچکی تا لحظه برخورد به عنوان مثال یک ثانیه قبل از آن منجر شود، این به معنای آن خواهد بود که انفجار در فاصله ۳ تا ۶ کیلومتری از نقطه هدف رخ خواهد داد و اثرات این انفجار و طوفان مواد رادیواکتیویته، اکثر کشورهای منطقه و حتی با شدت کمترخود ایران را هم درگیر خواهد کرد. (گرچه حتی اگر انفجار هسته ­ای به صورت استاندارد و درست بر روی مکان موردنظر هم واقع شود از این ویژگی برخوردار است) به همین دلیل است که هیچ یک از افسران نیروی هوایی ارتش های جهان که وظیفه حمل و استفاده از موشک ­های بالستیک را دارند زیر بار استفاده از کلاهک های هسته ای که با اورانیوم ۲۳۵ ساخته شده ­اند، نمی­ روند.

آیا این نقیصه با استفاده از موشکهای تاکتیکی و کروز قابل حل است؟
ممکن است این سئوال پیش بیاید که آیا امکان آن وجود دارد که از کلاهک هسته ای ساخته شده از اورانیوم غنی شده در موشک های تاکتیکی (منظور موشک هایی که از جو خارج نمی شوند) و یا موشکهای کروز (موشکهایی که معمولاً سرعت مادون صوت دارند) استفاده شود؟ در جواب این سئوال باید گفت اگر چه موشکهای تاکتیکی دارای سرعتی به مراتب کمتر از سرعت موشک های بالستیک هستند، اما آنها هم از یک نقص دیگر رنج می برند و آن اینکه این موشک ها معمولا دارای برد بسیار پایینی هستند و استفاده از آنها به منظور پرتاب کلاهک هسته ای حکم خودکشی را دارد زیرا چنین پرتابی حتی اگر موفقیت آمیز هم باشد نیروها و سرزمین خودی را هم متأثر خواهد کرد.

در مورد موشک های کروز نیز وضعیت، چندان تفاوتی با موشکهای تاکتیکی ندارد. زیرا سرعت پایین تر این موشک ها آسیب پذیری این موشک ها را در مقابل سیستم های پیشرفته پدافند کنونی بیشتر می کند. سرعت پیمایش کمتر این موشک ها امکان برنده شدن در استفاده از سلاح هسته ای را که مستلزم سرعت عمل در کاربرد و اصابت به هدف است را به مخاطره خواهد انداخت. برد این موشک ها نیز تحت تأثیر افزایش وزن سر جنگی آنها به شدت کاهش خواهد یافت.

بخش دیگری از اهمیت استراتژیک کلاهک های هسته­ ای در حال حاضر به دلیل پیشرفت خیره کننده سامانه های پدافند هوایی است. زیرا توان این سامانه ها در هدف قرار دادن وسایل پرتاب گر بمب های هسته ای به نحو چشمگیری افزایش پیدا کرده است. با این وجود حتی بمب های هسته ای سقوط آزاد سری MK-۸۰ که برای استفاده توسط هواپیماهای آمریکایی طراحی شده اند نیز از پلوتونیوم به عنوان ماده انفجاری استفاده می کنند. اما به طور کلی و با توجه به نوسازی­ های انجام شده در ذخایر سلاح های هسته ای جهان، بسیار بعید است که امروزه اساساً سلاح هسته ای با استفاده از اورانیوم غنی شده با غنای بسیار بالا در زاغه مهمات کشورهای دارای سلاح هسته ای وجود خارجی داشته باشد.

به عنوان نمونه حتی کره شمالی که از تکنولوژی پایینی برخوردار است، بر اساس گزارشات اطلاعاتی، در ساخت سلاح هسته ای از پلوتونیوم استفاده کرده است.

توانایی ایران در بازفرآوری اورانیوم و تولید پلوتونیوم
گرچه بازفرآوری اورانیوم یک مقوله علمی محسوب می شود که به عنوان نمونه در طی آن بسیاری از رادیوداروها قابل تولیداست و بخش زیادی از اورانیوم مصرف نشده راکتورهای اتمی (حدود ۹۷ درصد) به جریان دوباره مصرف باز می گردد. اما این فرآیند به دلیل امکان تولید پلوتونیوم به عنوان یک محصول جانبی حساسیت های زیادی را در بر دارد (گرچه امکان استفاده از پلوتونیوم به عنوان سوخت هسته ای برای راکتورهای قدرت نیز وجود دارد) بر اساس گزارشات آژانس، ایران در یک پروژه دانشگاهی به منظور بازفرآوری اورانیوم مصرف شده، موفق به جداسازی حدود ۲ صدم گرم پلوتونیوم شده بود که این امر حکایت از توانایی علمی ایران در این زمینه دارد. با این حال بر اساس اعلامیه های ایران به آژانس بین المللی انرژی اتمی این کشور در حال حاضر قصد فعالیت در خصوص بازفرآوری اورانیوم را ندارد. در مقابل در تمام گزارشات آژانس نیز این نکته گزارش شده است که هیچ گونه فعالیت بازفرآوری اورانیوم در ایران جریان ندارد که البته کنترل این موضوع نیز بر اساس سیستم حساب کشی آژانس از مواد هسته ­ای بسیار ساده می نماید.

البته ذکر این نکته ضروریست که ایجاد و دستیابی به چرخه بازفرآوری مواد هسته ای برای کشوری چون ایران که با تحریم های ظالمانه غرب روبروست و از یک طرف امکان تأمین مواد هسته ­ای را ندارد و از طرف دیگر از فقر وجود اورانیوم طبیعی در کشور رنج می برد، امری ضروری است. زیرا اگر کل اورانیوم طبیعی که در کشور امکان کشف دارد، به مصرف سوخت هسته ای حدود ۲۰ راکتور اتمی برسد، این میزان اورانیوم برای حدود ۱۵۰ سال کافی خواهد بود که این میزان برای حدود ۴۰ راکتور هسته­ ای به حدود ۷۰ سال کاهش پیدا خواهد کرد که البته افزایش تعداد راکتورهای اتمی به دلیل افزایش قیمت سوخت های فسیلی به بیش از این مقدار، منجر به کاهش بیش از پیش عمر استفاده از ذخایر اورانیوم طبیعی کشور می شود. اما با دستیابی به چرخه بازفرآوری سوخت هسته­ ای، مدت زمان استفاده از ذخایر اورانیوم قابل بهره برداری به بیش از ده برابر افزایش خواهد یافت.

نتیجه گیری
در یک تحلیل کلی می توان گفت آنچه که از آن به عنوان امکان ساخت سلاح هسته­ ای با استفاده از اورانیوم غنی شده و سوار شدن آن بر روی کلاهک هسته­ ای یاد می شود، یک دروغ بزرگ دیگر از جانب غرب محسوب می شود که بیش از هر چیز جنبه یک جُک علمی را دارد. نکته جالب اینکه با استدلال های ارائه شده در این مطلب تقریباً اکثر استدلال ها و دلایل ساختگی غرب برای تلاش ایران به منظور ساخت سلاح هسته ای نیز زیر سئوال می رود که از جمله می توان به اسنادی چون ریخته گری فلزی، مسائل مربوط به سایت پارچین و موارد بسیاری از این دست اشاره کرد.
 
Germany
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۱۷:۵۴:۱۴
بدبختی اینجاست که از نظر دیپلماسی اونقدر ضعیفیم که همین به قول شما جوک ، باعث این همه قطعنامه و بدبختی علیه ملت میشه. (1135576) (alef-2)
 
عادل
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۰:۴۷:۰۷
خیر ربطی به دیپلماسی نداره کسی که خوابیده رو میشه با یه تکون بیدار کرد اما کسی که خودش رو به خواب زده با بمب هم بیدار نمیشه مشکل اینجاست که غربی ها خوب میدنند قضیه چیه و این فقط بهانه اون هاست برای در هم شکستن مقاومت ایران (1136449) (alef-7)
 
مسعود
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۱:۱۱:۴۳
به نظر شما پس به چی ربط داره ؟؟؟؟؟؟؟؟ میشه بگید
بعد منظور از مقاومت چیه لطفا دقیقا توضیح بدید؟؟؟؟؟؟
فقط من یه چند تا مورد میگم شاید منطورتون اینها باشه .........

پراید 7 میلیونی که البته بیشتر از 2 میلیون نمی ارزه شده ====> 20 میلیون

پسته 10000======>60000

مرغ 2500======>6400

گوشت 12000=====>25000

طلا18گرمی 30000====>130000

به نطر شما چه چیزی واقعا در این چند سال اخیر با عث رشد چندصد درصدی این اقلام شده که خیلی هاش به خاطر طولانی بودن ننوشتم
فقط خاهشن نگید تحریم که یه تو دهنی میخورید چون از اول گفتین که تحریم باعث پیشرفت ما شده نه پس رفت. (1136908) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۳:۰۰:۲۲
مقاومت در برابر كي؟ براي چي؟ باز هم تئوري نخ نما شده ي دشمن؟؟؟؟!!!! (1137150) (alef-9)
 
فرهاد
۱۳۹۱-۱۱-۲۷ ۰۸:۰۶:۰۷
مقاومت ایران در چی برادر من؟ خوب وقتی یهو می زنند زیر میز مذاکره، شروع می کنند به شعارهای هیجانی، خوب معلومه حساسیت ها وفشارها بیشتر میشه!!! معلومه حتی کوچکترین ادعاها بر خلاف ایران ابزاری میشه برای فشار... وقتی میدان سیاست رو با میدان شعار اشتباه میگیرند باید هزینه اش رو هم پرداخت کرد... (1138382) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۱۹:۱۲:۴۷
اگر این سایت را ببینند حتما خواسته های دیگری دارند

امیدوارم عزت ما حفظ شود (1135742) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۷:۵۷
کدوم عزت؟
وقتی میبینند ما به هم رحم نمیکنیم و روسای قوامون اینجوری به پر و پای هم میپیچند دیگه احترم و عزتی برای ما قائل نخواهند بود. (1137086) (alef-9)
 
منوچهر حبیبی
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۱۹:۴۳:۲۰
"اگر کل اورانیوم طبیعی که در کشور امکان کشف دارد، به مصرف سوخت هسته ای حدود ۲۰ راکتور اتمی برسد، این میزان اورانیوم برای حدود ۱۵۰ سال کافی خواهد بود"

ببخشید شما آمارهایتان را از کجا آورده اید؟
لازم به ذکر است که یک نیروگاه 1000 مگاواتی آب سبک مثل بوشهر برای راه اندازی احتیاج به 80 تا 100 تن میله سوخت دارد و مصرف سالیانه آن هم 25 تن است. یعنی هر سال 25 تن از میله های سوخت باید تعویض شود.

با این حساب برای 20 نیروگاه به مدت 150 سال:
20X100 + 20X150X25 = 77000

دوم اینکه اورانیوم طبیعی 99.28% U238 و 0.72% U235 که با غنی سازی باید تا سطح 3.5% بالا بیاید تا برای سوخت استفاده شود.
77 هزار تن سوخت 3.5% معادل است با 374 هزار تن اورانیوم طبیعی (0.72%)
اگر به آدرس زیر مراجعه کنید ملاحظه می کنید که در جهان فقط 4 کشور هستند که همچین ذخایری دارند که ایران هم اصلا جزوشان نیست!
http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_countries_by_uranium_reserves

طبق آمارهای رسمی ایران دارای 2 معدن قابل استحصال اورانیوم در یزد و بندرعباس است که در مجموع 1400 تن اورانیوم قابل استحصال دارد که از این میزان 99.28% اورانیوم 238 و 0.72% 235 است که باید با غنی سازی به سطح 3.5% برسد تا بتوان به عنوان سوخت از آن استفاده کرد.
یعنی با استحصال کامل و غنی سازی بدون پرت می شود 288 تن سوخت هسته ای. با این حساب با 288 تن سوخت می توان یک نیروگاه را 8 سال و نیم روشن نگه داشت! (1135800) (alef-2)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۲۱:۰۹:۳۰
فکر کنم آمارهای مطلب حدسهای زمین شناسی است و آمار شما اکتشافات قطعیست (1135970) (alef-7)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۲۱:۴۸:۳۸
کی با اعداد و ارقام سر و کار داره! این گونه مقالات فله ای شبیه اعاهای برخی مسئولان در حجم صادرات و اوج گرفتن تولید و ... به نظر می رسد! (1136067) (alef-7)
 
آشنا
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۰:۱۱:۱۸
مطالب جالبي بود. پس اين همه بدبختي واسه چيه؟
البته يه پيام واسه مسولين محترم: بخوريد وبياشاميد و دعوا نكنيد. كسي كاري به كار شما نداره!! (1136390) (alef-7)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۱:۴۱:۰۱
اصولاً در کشورهایی که مثل ما بصورت ایدئولوژیک اداره می شوند داشتن دشمن از نان شب هم واجب تر است فقط کافی است یک دشمن قلدر داشته باشی وهمه مشکلات را بر سر او بریزی یا از هر کسی خوشت نیومد آنرا به آن دشمن قلدر بچسبانی. (1136540) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۳:۴۳:۴۳
1- با این حساب واجب است که به سراغ تکنولوژی فراوری اورانیم مصرف شده هم برویم.

2- استدلال غربی‌ها در مورد نیات نظامی هسته ای ایران دقیقا همین است. یعنی اینکه برای ایران صرف ندارد بخاطر 9 سال یک نیروگاه این همه زحمت بکشد. پس چرا این همه هزینه میکند. این سوال تنها با کشف معادن جدید قابل رفع میباشد. (1137233) (alef-9)
 
حسین
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۵:۵۳:۳۵
امارهای شما غلط است معادن ایران منحصر به یزد و بندرعباس نیست.
کل کف دریاچه ارومیه پر شده است از اورانیوم طبیعی (1137421) (alef-9)
 
سید
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۲۰:۵۳:۵۱
انعکاس این قبیل ارقام در رسانه عمومی به چه معناست ؟ (1137841) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۲۱:۳۹:۵۱
به فرض اینکه هدف از برنامه هسته ای برای مقاصد صلح آمیز باشد. با این پیش فرض چند سئوال مطرح است.

1-مگر نه این است که ماحصل این دست آورد برای رفاه حال مردم ایران است ، آیا این همه فشار و در تنگنا قرار گرفتن و در آستانه جنگ قرار گرفتن و...که سالهاست گریبان مردم را گرفته علت وجودی این موضورع را نقض نمی کند؟

2- همانگونه که خودتان در متن بالا اذعان داشته اید با وجود فقر منابع اورانیوم و فراوانی گاز چه اصراری به استفاده از این انرژی است؟

3- ساخت راکتور هسته ای در کشوری که در خط زلزله قرار دارد منطقی است؟

4-در حالی که افکار عمومی دنیا خواهان برچیده شدن این انرژی خطرناک و جایگزینی آن هستند و تجربه ژآپن با آنهمه تکنولوژی بر آن صحه می گذارد، اصرار ما با وجود داشتن ذخائر مطمئن و سرشار گاز بخاطر چیست؟

5- با در نظر گرفتن این ادعا که هدف صلح آمیز است مخفی کاری چه توجیهی می تواند داشته باشد؟

6-با در نظر گرفتن سوابق (تکنولوژی)روسیه آیا گزینه خوبی را برای ساخت راکتور در نظر گرفته ایم؟

7-آیا قطعنامه هایی که بخاطر مسائل هسته ای علیه ما صادر می شود و چین و روسیه جلوی انرا می گیرند در جهت رضای خداوند این کار را میکنند؟؟ (چند نیروگاه گازی با این پولها می توان ساخت؟؟)

8- آیا مصارف محدود پزشکی در مقایسه با آثار تحریم که مانع از نقل و انتقال پول برای خرید انواع دارو های حیاتی شده قابل توجیه است؟ قیمت سرسام آور دارو ناشی از نتایج غیر مستقیم تحریمها نیست؟؟

9- در حالی که خودمان قادر به ساختن راکتور نیستیم غنی کردن حجم انبوه اورانیم چه ضرورتی دارد؟؟ (بعبارتی خریدن پالایشگاه برای مصرف یک خودرو منطقی است؟؟)

..... (1136041) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۲۲:۳۴:۴۸
نظر غربیها اصلا برای ما اهمیت نداره

دم متخصصان هموطنمون گرم... (1136174) (alef-7)
 
فرهاد
۱۳۹۱-۱۱-۲۷ ۰۸:۱۱:۵۲
کلا واسه شما که نظر هیچ کس اهمیت نداره.... هرکیم خلاف نظر بده یه انگ جاسوسی چیزی می زنین. دم شما بیشتر گرم (1138386) (alef-9)
 
مهدی
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۲۲:۵۶:۵۳
در مورد عدم امکان استفاده از بمب اورانیومی بوسیله ی موشکهای بالستیک، به دلیل سرعت زیاد آنها، کافیست که پس از ورود مجدد موشک به داخل جو و قرار گرفتن آن بر فراز نقطه ی هدف، چتری باز شود تا به تدریج از سرعت موشک بکاهد. در اینصورت، به راحتی میتوان بمب اورانیومی را در ارتفاع موردنظر منفجر نمود.

درست میگم؟ (1136208) (alef-9)
 
علي
۱۳۹۱-۱۱-۲۵ ۲۲:۵۷:۳۷
اگر قراره اورانيوم در روند كارها نهايتا پودر بشه نگهداري انها در همان وضع ايا براي ايران منفعت اقتصادي دارد ويا نياز فني اينطور ايجاب مي كند كه در همان حالت بمانند چون غرب در اين نقطه ظاهرا تبليغاتي مي كنند ميشه لطفا توضيح بفرمائيد (1136209) (alef-7)
 
احمد املی
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۰:۲۴:۰۰
زمانی که عراق به اشغال ایلات متحده در امد که پیامد ان مرگ 500دهزار کودک بود مشاور چلبی یک امریکایی بود که در مصاحبه ای صراحتا اعلام کرد که بحث مسئله هسته ای ایران اساسا مهم نیست .
چرا چنین چیزی را مطرح کرد ؟
1 هند چین واسرائیل و پاکستان اتمی هساند پس ایران اتمی مهم که نیست بلکه بازدارنده هم محسوب می شود در صورتی که ایران تا کنون ثابت نشده به سوی تسلیحات هسته ای فعالیت کند
2 پس از فرو پاشی اردوگاه سوسیالسم بلوک شرق سازمان دفاعی ورشو را
منحل کردند اما هنوز ناتو فعال وبه مداخله در کشور های اسیایی و خاور میانه و افریقا مبادرت می ورزد و متا سفانه دولت ما در این خصوص سکوت کرده است
3 دولت هند در سال 1978 منطقه اقیانوس هند را منطقه صلح اعلام کرد اما اروپا و ایلات متحده اهمیتی ندادند.
4 مسئله اساسی اتمی شدن ایران نیست بلکه می خواهد همان نقشی را ایفا کند که شاه خائن کرد بی ان که هزینهای را متقبل شود
5 ابالات متحده همان بلایی را سر ملت ایران در می اورد که در عراق پیاده کرده منتهی چون امکان مقابله با ایرا ن را به لحاظ رکود اقتصادی ندارد با تحریم ملت ایرا ن را تحت فشار قرار می دهد و بر خلاتف ان چه که می گوید حتی یک جعبه کوچک دارو هم اجازه ورود به ایران نمی دهد چه برسد به سایر موارد
6 همان گونه که رهبر انقلاب گفت باید از موضع قوی با امپریالیسم بر خورد کرد که سر دمدار ان امریکا و المان و انگلیس هستند اما دیپلماسی را نباید فراموش کرد و به افشا گری نه به شیوه احمدی نژاد پرداخت (1136419) (alef-7)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۱:۰۵:۳۱
دیپلماسی قوی آقایان ما را به مرز ورشکستگی در همه ابعاد رسانده. (1136899) (alef-9)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۲:۳۳:۴۴
وقتي ضعيف هستي گرفتن موضع قوي کمکي نميکند.ضرر هم دارد.چرا دنبال يک تکنولوژي بدنام ميرويم که متعلق به صد سال قبل است؟
آيا کسي در دنيا هست که به خاطر شبيه سازي و علم ژنتيک ايران و يا اسراييل را(که هردو اين تکنولوژي را دارند) مؤاخذه کند؟
در صورتيکه جنگهاي آينده نه جنگ اتمي که جنگ بيولوژيک خواهند بود.
به نظرم بايد اصل را بر قويتر شدن کشور گذاشت.نه اينکه روي چيزي قفل کرد که منافع آن بسيار کمتر از مضراتش خواهد بود.
فرض کنيد همين امروز ايران اعلام کند کليه فعاليتهاي هسته ايش متوقف و همه چيز را تمام خواهد کرد.چند نفر بيکار ميشوند؟1000 نفر؟10000 نفر؟
اين تحريمها چه بر سر کشور آورد؟و بدتر از آن سو استفاده آمريکا از اين تحريمهاست که در سايه آن تحريمهاي به مراتب بدتري را عليه کشور وضع کرد.
واقع بين باشيد:
از سال 2006 که تحريمها آغاز شد تا به حال به طور کلي و نه فقط توان هسته اي آيا ايران قويتر شده يا ضعيفتر؟ (1137075) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۸:۴۲:۵۱
500 هزار کودک؟ میشه منبع رسمی این آماری رو که میگی معرفی کنی؟ (1137632) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۱:۰۷:۲۶
مسئله اصلی اینکه ایا غنی سازی برای ما صرف اقتصادی دارد یا نه با توجه به بحث هزینه فرصت ما که کلا یک نیروگاه اتمی داریم نه خواهیم داشت و پول سوخت ان را هم فکر کنم برای 20 سال به روس ها دادیم بجای غنی سازی باید تعداد نیروگاه ها اتمی اضافه کنیم(حداقل 3 تا ) تا غنی سازی توجیح اقتصادی داشته باشه مفهومش اینکه شما در یک شهر یک خودرو داشته باشی بگی برای مصرف این خودرو می خوام پالایشگاه بزنم. (1136482) (alef-9)
 
United States
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۱:۱۱:۱۷
1-بدون شک کارشناسان خبره در سازمان جهانی اتمی خیلی بهتر این مسائل علمی را میدانند و اگر به این سادگی بود اینهمه اصرار بر مواضع خودشان نمیکردند 2-اگر منظور ما تولید برق اتمی است غنی سازی بیش از 3.5 درصد احتیاج نداریم اگرهم ساخت رادیو داروست میزان نیاز کشور بسیار محدود است و توجیه اقتصادی ندارد که با این هزینه گزاف در داخل تولید شود 3-واقعا اگر ما قصد استفاده صلخ امیز داریم چرا با جامعه جهانی راه نمی ایم و مسئله را کش میدهیم. انرا که حساب پاک است از محاسبه چه باک است (1136493) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۰۹:۱۰:۰۴
اثاثاو اصولا همه دنیا دروغ میگن ، فقط ماییم که راست میگیم (1136726) (alef-9)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۰:۰۸:۳۷
اگه اینجوری باشه که شما گفتین پس اینکارا فقط برای اینه که ایران درسطح بین الملل خودی نشان بده ودرواقع توبازی حسابش کنن . چون چه دلیلی داره که بیخود باجامعه بین الملل درگیربشه اونهم به قیمت بدبختی همه . مطمئن باشید آخرشم هیچی گیرمون نمیاد فقط این یه بازیه هم درسطح خارج وهم عوام فریبی داخل . (1136809) (alef-9)
 
شمس
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۰:۲۵:۲۲
اینها همه اش بازیه
قبلا در مسجد سلیمان و ابادان چاه نفت میزدند و منابع ما رو میبردن .
امروز با سهمیه بندی ما باید کمتر مصرف کنیم تا بیشتر ببرن.
امروز به بهانه تحریم نفت ما رو نصف قیمت میخرند.
امروز بازار خودرو بصورت انحصاری در اختیار فرانسه است (پژو -ال نود -مگان و ...)
امروز برای خرید کالای خارجی باید چندین برابر سایر دنیا به بهانه همان تحریم پول بدیم
امروز روسیه بابت ساخت نیروگاه از ما پولهای بی حساب میگیره
امروز ما مجبوریم برنج و داروهای مشکل دار هندی و رو بجای پول نفت بگیریم
امروز که پول ما بی ارزش شده هر خارجی میتونه براحتی از ایران با قیمت مناسب کالا بخره (پسته -خرما -سود سوزاور - و مواد پتروشیمی و میگو و ....)
امروز یک طرف معادله مشکل اعراب واسراییل هستیم و سود اونرو فرو شندگان سلاح میبرند
امروز سیاست مطلق ضد تولیدی همان اندک پول فروش نفت رو بجای تولید و اشتغال به عنوان صدقه به مردم داره میده
میدونید استعمار یعنی بردن مواد اولیه یک مملکت و فروش کالاهای تولیدی (بنجل چینی و از رده خارج فرانسوی{خودرو} ) و عقب نگه داشتن یک ملت توسط عده ای که منافع ملی رو به باد میدن
یک سوال : از کجا معلوم بعضیها در داخل در خدمت استعمار نیستند و این بهانه هسته ای رو دست انها داده باشند (1136835) (alef-9)
 
ممد مهدی
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۰:۵۷:۵۷
اگر واقعا در تلاش برای ساختن سلاح هسته ای نیستید پس چرا انقدر سرش دارید بحث میکنید و اینهمه هزینه میکنید
به قول خودتونم که اونها ( استعمارگران) هیچ غلطی نمی توانند بکنند و تحریم هم نه تنها مشکلی برای ما بوجود نیاورده بلکه باعث شده پیشرفت هم کنیم
خب پس ما باید خدا رو شکر کنیم که همین بهانه هسته ای با عث پیشرفت کشور ما شده تازه باید اعلام کنید که دارید سلاح هسته ای میسازید
اونها هم هی تحریم کنند ما هم هی پیشرفت کنیم . (1136887) (alef-9)
 
Oman
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۱:۰۸:۲۵
عملکرد پیوسته 5+1 و اظهارات اخیر اشتون مبنی بر ادامه تحریمها همراه با مذاکره همگی نشانگر نادیده گرفتن خواست بحق و استقلال طلبانه یک ملت به پا خاسته ای است که اصرار دارد ضمن پایبندی به تعهدات خود نسبت به قوانین و مقررات بین المللی از حقوقی که این قوانین و مقررات برای او قائل هستند کمال برخورداری را داشته باشد و زورگویان منفعت طلب با قلدریهای خود و با استفاده از زور سعی بر محروم کردن این ملت از حقوق حقه خود که حاضر است تا مرز جان فشانی از آنها دفاع کند نداشته باشند و با سعی خود اورا تحقیر و توهین نکنند .
کافی است موضع ملت ایران را در هشت سال جنگ تحمیلی به این زورگویان یاد آوری کرد و نیز یاد آور شد که هم اکنون قدرت بی همتای دفاعی این ملت غیور و جسور در منطقه با قدرت او در زمان جنگ خائنانه صدام مزدور هرگز قابل مقایسه نیست شاید این قلدران بزدل و بی خرد به عقل بیایند و درک کنند بردباری شیردلان ایرانی حد و مرزی دارد . (1136903) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۱:۲۳:۳۱
اشکال بزرگ از دستگاه دیپلماسی ما است. قضیه اتمی ایران از سال 2001 توسط منافقین رو شد که ایران فعالیت زیر زمینی اتمی دارد. در آن زمان دولت خاتمی با هدایت رهبری و مجلس و شورای امنیت ملی سعی در قانع کردن دنیا بر صلح آمیز بودن این فعالیتها کردند و عضویت در ان پی تی و بحث گفتگوی تمدنها ؛ اجماع غربیها را شکست. اما با دوبت آقای احمدی نژاد و زدن حرفهایی که فقط هزینه روی دست کشور گذاشت (نظیر هولوکاست و ...) و برخی اقدامات هیجانی، منجر به رفتن پرونده ایران به شورای امنیت و صدور 5 قطعنامه بر علیه ایران شد.
اگر ما در دیپلماسیمان دقت کنیم، تدبیر کنیم، مطمئن باشید که با حداقل هزینه می توانیم فعالیتهای هسته ای را در راستای پزشکی و نیرگاهی ادامه دهیم. (1136945) (alef-9)
 
حميد
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۲:۲۰:۵۸
جواب اين سئوال را هم به صورت علمي بدهيد لطفا:
وقتي ما نيروگاه نداريم سوخت غني شده به چه کارمان ميايد؟و اصلا اين همه فشار اقتصادي و ضرر و زيانهاي وارده به کشور ارزش اين 1000 مگاوات را دارد؟
اگر ما دنبال چرخه کامل غني سازي و امکان توليد بمب و کلاهک هسته اي نيستيم پس چرا بايد اين همه تحريم و زيان اقتصادي را تحمل کنيم؟
اين مقاله شما کاربرد داخلي ندارد و تنها کاربرد خارجي دارد البته بعيد ميدانم آنها هم اين سخنان را باور کنند. (1137050) (alef-9)
 
آدم
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۳:۵۸:۰۶
ببینید اگه سیاستمداران کشور ما با دنیا می توانستند تعامل برقرار کنند الان ما همه چیز داشتیم انرژی هسته ای هم میداشتیم ولی متاسفانه .. (1137247) (alef-9)
 
Oman
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۷:۴۹:۵۷
عملکرد پیوسته 5+1 و اظهارات اخیر اشتون مبنی بر ادامه تحریمها همراه با مذاکره همگی نشانگر نادیده گرفتن خواست بحق و استقلال طلبانه یک ملت به پا خاسته ای است که اصرار دارد ضمن پایبندی به تعهدات خود نسبت به قوانین و مقررات بین المللی از حقوقی که این قوانین و مقررات برای او قائل هستند کمال برخورداری را داشته باشد و زورگویان منفعت طلب با قلدریهای خود و با استفاده از زور سعی بر محروم کردن این ملت را از حقوق حقه خود که حاضر است تا مرز جان فشانی از آنها دفاع کند نداشته باشند و با سعی خود اورا تحقیر و توهین نکنند .
کافی است موضع ملت ایران را در هشت سال جنگ تحمیلی به این زورگویان یاد آوری کرد و نیز یاد آور شد که هم اکنون قدرت بی همتای دفاعی این ملت غیور و جسور در منطقه با قدرت او در زمان جنگ خائنانه صدام مزدور هرگز قابل مقایسه نیست شاید این قلدران بزدل و بی خرد به عقل بیایند و درک کنند بردباری شیردلان ایرانی حد و مرزی دارد . (1137561) (alef-9)
 
نادری فارسانی
۱۳۹۱-۱۱-۲۶ ۱۸:۵۷:۴۱
دراینکه غرب خواهان عقب ماندگی ماست شکی نیست اما ما باید آنقدردیپلماسی قوی داشته باشیم که آنها نتوانندجلو پیشرفت مارا بگیرند1-بجای اینکه بگوییم اسرائیل بایداز نقشه جهان محو شود بگوییم اسرائیل کشوری غیر قانونی است وآنرا به رسمیت نمیشناسیم2-بجای اینکه این همه توان وقدرت نظامیمان را به رخ دیگران بکشیم کم سروصداتر به دنبال اهداف خودمان باشیم3-بجای اینکه بگوییم ما به حزب الله وحماس کمک نظامی میکنیم بگوییم کمک عقیدتی ومالی میکنیم4- بجای اینکه بگوییم مرگ بر آمریکا باعمل خود استکبار را سرجایش بنشانیم مانند نشاندن پهباذهایشان خلاصه مطلب اینکه به جای حرف وشعار عمل کنیم مایرانی هستیم وبدنبال سربلندی ایران.چو ایران نباشدتن من مباد (1137664) (alef-9)
 
United Kingdom
۱۳۹۱-۱۱-۲۷ ۰۰:۵۵:۲۶
لطفا به این سوالات من به عنوان یک ایرانی هم پاسخ دهید که چرا ما قبل از سال 2003(البته بهتر است بگوییم 2002) باید فعالیت های هسته ای صلح آمیزمان را پنهان می کردیم تا اولین بهانه غرب، فعالیت های "پنهان" هسته ای ایران باشد؟ چرا باید محل سایت های مختلف هسته ای کشورمان پس از اینکه توسط گروه ها و کشورهای غربی اعلام شدند توسط مقامات کشورمان تایید شوند و چرا ما نباید پیش از آنکه غرب با اعلام محل سایت های هسته ای به عنوان بهانه ای دیگر باز هم ایران را متهم به پنهان کاری کند، خودمان محل سایت های هسته ای که عملیاتی با اهداف صلح آمیز در آنها انجام می شود اعلام کنیم؟ چرا با توجه به اهداف صلح آمیز کشورمان اجازه بازرسی های گسترده تری به آژانس نمی دهیم تا بهانه ها را از آنها بگیریم؟ آیا این همه تحریم و قطعنامه بیشتر نتیجه سیاست های غلط اتخاذ شده توسط خودمان نیست؟ (1138214) (alef-9)
 
کاوه اهنگر
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۰:۵۹:۰۲
با توجه ب اینکه کشور عزیز ما نیازی ب بمب اتم ندارد پس چرا با شفاف نکردن مسایلل اتمی خود را در مقابل تحریمهای کشورهای دنیا قرار میدهیم علت چیست؟؟؟؟؟؟ (1139831) (alef-9)
 
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۱۸:۵۴:۱۴
من یه سوال دارم میشه یکی جواب منو بده؟
وقتی دشمنای بیرحم و جنایتکاری مثل امریکا و اسرائیل بمب اتم دارند و ما هم میدونیم اگه پاش بیوفته اونها در جهت منافعشون از بمب اتم استفاده میکنن ما چه اصراری داریم که بگیم در پی ساخت سلاح هسته ای نیستیم و با حرف و قول و سند و فتوا بخواهیم اینرو ثابت بکنیم که دیگه نتونیم از حرفمون هم برگردیم؟
مگه حضرت محمد نگفته در مقابل کفار به سلاح روز مجهز بشید؟
اگه ما سلاح اتمی نداشته باشیم در مقابل اونها زمانی که منافع ملیمون ایجاب کنه میتونیم بایستیم؟ (1140742) (alef-9)
 
Oman
۱۳۹۱-۱۱-۲۸ ۲۳:۳۶:۴۳
عملکرد پیوسته 5+1 در باره موضوع هسته ای ایران و اظهارات اخیر اشتون مبنی بر ادامه تحریمها همراه با مذاکره همگی نشانگر نادیده گرفتن خواست بحق و استقلال طلبانه یک ملت به پا خاسته ای است که اصرار دارد ضمن پایبندی به تعهدات خود نسبت به قوانین و مقررات بین المللی از حقوقی که این قوانین و مقررات برای او قائل هستند کمال برخورداری را داشته باشد و این که این زورگویان منفعت طلب با قلدریهای خود و با استفاده از زور هرگز تلاش نکنند این ملت را از حقوق حقه خود که حاضر است تا مرز جان فشانی از آنها دفاع کند محروم سازند .
کافی است موضع ملت ایران را در هشت سال جنگ تحمیلی به این زورگویان یاد آوری کرد و نیز یاد آور شد که هم اکنون قدرت بی همتای دفاعی این ملت غیور و جسور در منطقه با قدرت او در زمان جنگ خائنانه صدام مزدور هرگز قابل مقایسه نیست شاید این قلدران بزدل و بی خرد به عقل بیایند و درک کنند بردباری شیردلان ایرانی حد و مرزی دارد . (1141334) (alef-9)
 
علی
۱۳۹۱-۱۱-۲۹ ۰۱:۲۹:۲۹
اقای ولایتی ایا نظر های ضد سایت هم قبول میکنید؟
این ادمایی که اینجان چرا اکثرا ضد ایران و ضد مملکت و ضد نظامن
22 بهمن نشون داد غالب مردم اینجوری که اینا اینجا نظر میدن فکر نمیکنند بلکه همراه نظامند با مشکلات میسازن تا بشویم انچه که باید باشیم
یا علی (1141520) (alef-9)
 
فضول باشي
۱۳۹۱-۱۱-۳۰ ۰۷:۱۵:۵۴
ما كه نفهميديم.يعني غربي ها اينقدر خرن يا دروغگو هستن!!!خب ايران كه توي اكثر كشورها به زبان خودشون شبكه داره بياد اينارو به همه بگه (1144155) (alef-9)
 
ایرانی
۱۳۹۱-۱۲-۰۹ ۱۳:۰۳:۱۳
زنده باد ایران و ایرانی ، ما باج به این زورگوها نمیدهیم حتی اگر از گرسنگی بمیریم بهتر است از آنکه ناموس به دشمن بدهیم ، ترسوهای داخلی اگه توان ندارند برن و به دست وپای دشمن بیفتند شاید جایی به آنها بدهند ، و ناموس خود رابفروشند (1161128) (alef-9)
 
امید
۱۳۹۲-۰۶-۱۰ ۰۳:۰۳:۲۱
غربيها وآمريکا ها ابله وژنتيکي کودن هستند وايران به راحتي آنها ر ا فريب مي دهد وخوب کار ي ميکند
ايران کودنها را فريب وبه هدف خودن که نابودي کامل غرب است توسط خداوند وامام زمان نزديک ميشود
به زودي زود وانشاالل (1605814) (alef-9)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.