توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 484599
در سینما و تئاتر چه خبر است؟
تاریخ انتشار : دوشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۲۰:۰۷
خبرهایی از مدرسه سینمایی عمار، برپایی درس گفتارهای تدوین در سینمای مستند، ادامه اجرای «من و در لجباز» و... از جمله خبرهای سینما و تئاتر است.

مدرسه سینمایی عمار همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، تولید پنج اثر مستند درباره سوژه‌ها و حرکت‌های مردمی را آغاز کرده است.

به گزارش ایسنا طبق گزارش رسیده، مدرسه سینمایی عمار همزمان با ایام ماه مبارک رمضان، تولید پنج اثر مستند درباره سوژه‌ها و حرکت‌های مردمی را آغاز کرده است.

بنابرین گزارش، مستند «مرثیه سرود» به کارگردانی محمدحبیبی منصور یکی از این آثار است که به گروه سرود آباده به عنوان یکی از معروف‌ترین گروه‌های سرود دوره انقلاب می‌پردازد و در شهرهای آباده، یزد و تهران تصویربرداری می‌شود.

گروه سرود آباده که بعد از انقلاب هم اجراهای خودش را ادامه داده، اولین گروهی است که در جماران و حضور امام خمینی(ره)، همراه با «اُرگ»، اجرای سرود داشته است.

«ابوالقاسم صدیقی»، راننده کامیون و از دوستان رهبر انقلاب در دوران تبعیدشان در ایرانشهر سیستان و بلوچستان، سوژه مستند بعدی مدرسه سینمایی عمار است.

«رفیق قدیمی»، مستند پرتره‌ای به کارگردانی امیرحمزه مشایخیدرباره شخصی است که رهبر انقلاب در یکی از سخنرانی‌های خود درباره او گفته‌اند«در دوران پیش از پیروزی انقلاب، بنده در ایرانشهر تبعید بودم. در یکی از شهرهای هم‌جوار، چند نفر آشنا داشتیم که ‏یکی از آن‌ها راننده بود، یکی شغل آزاد داشت و بالاخره، اهل فرهنگ و معرفت، به معنای خاص کلمه نبودند. به حسب ‏ظاهر، به آنها عامی اطلاق می‌شد. با این حال جزو خواص بودند. آن‌ها مرتّب برای دیدن ما به ایرانشهر می‌آمدند و از ‏قضایای مذاکرات خود با روحانی شهرشان می‌گفتند. روحانی شهرشان هم آدم خوبی بود؛ منتها جزو عوام بود.»

«دیوارهای دوست‌داشتنی»، عنوان اثر بعدی مدرسه سینمایی عمار است که به کارگردانی مستندساز سبزواری، حسین گلزار در مرحله تولید قرار گرفته است.

این مستند سعی دارد بخشی از حرکت‌های مردمی دوران انقلاب اسلامی را که بر دیوارهای شهری نقش بسته بود، روایت کند. سیدمحمد جوزی، از فعالان فرهنگی و رزمندگان دفاع مفدس، راوی این مستند تاریخی-مردمی است.

چهارمین مستندی که مدرسه سینمایی عمار ساخت آن را در روزهای ماه مبارک رمضان کلید زده است، مستندی با عنوان «مسجد محل» درباره یکی از مساجدمحلات منطقه 13 تهران است.

این مستند به کارگردانی میثم کریمی و در مدت زمان 15 تا 20 دقیقه در مرحله ساخت قرار گرفته و روایتی از مشارکت کسبه و مردم محل در کارهای خیر و کمک به نیازمندان است.

«پَسکَت»، عنوان مستند بعدی مدرسه سینمایی عمار است که به معرفی یک صندوق قرض‌الحسنه خانوادگی خاص می‌پردازد که به راحتی قابلیت الگو شدن برای اجرا در میان دیگر خانواده‌های ایرانی را دارد و می‌تواند جور نهادهای دولتی را بکشد.

این مستند که به کارگردانی محمدحسین بزرگی تولید می‌شود، تدوین اولیه شده و پس از اضافه شدن برخی تصاویر تکمیلی که تا پایان ماه رمضان صورت می‌گیرد، در مردادماه آماده نمایش می‌شود.

درس گفتارهای تدوین در سینمای مستند

درس‌گفتارهای تدوین در سینمای مستند از تاریخ 19 تیرماه 96 آغاز می‌شود و علاقمندان به شرکت در این جلسات می‌توانند از امروز (29 خرداد) با مراجعه به وب‌سایت رسمی مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، در این دوره‌های آموزش تخصصی ثبت‌نام کنند.

در پی برگزاری دوره‌های تخصصی در زمینه‌های مختلف سینمای مستند در سال‌های  گذشته، معاونت پژوهشی این «مرکز» درس گفتارهای تدوین در سینمای مستند را از تاریخ 19 تیرماه و به مدت 8 هفته برگزار می‌کند.

این درس‌گفتارها با حضور مدرسانی چون استاد محمدرضا اصلانی، دکتر احمد ضابطی‌جهرمی، مصطفی خرقه‌پوش، بهمن کیارستمی، نازنین مفخم، معین کریم‌الدینی، سهراب خسروی و سهراب نوربخش در سالن سینماحقیقت برگزار می‌شود.

برخی عناوین مجموعه درس گفتارهای تدوین در سینمای مستند به این شرح است: تدوین گرافیکی در فیلم مستند؛ تفاوت‌های تدوین در سینمای مستند و داستانی؛ تدوین فیلم مستند در یک نگاه؛ دراماتیزه کردن فیلم مستند؛ مباحث تکنیکال تدوین (سخت‌افزار / نرم‌افزار)؛ راه‌های عملی در طراحی تدوین مستند و...

جدول برنامه‌ی این کارگاه تخصصی از ساعت ۱۷ تا ۲۰ عصر روزهای دوشنبه و به مدت ۸ هفته پیش‌بینی شده است.

علاقه‌مندان باسابقه ساخت فیلم مستند، دانشجویان هنر و سینما (با ارائه کارت دانشجویی) و هنرجویان انجمن سینمای جوانان ایران با ارائه معرفی‌نامه از این انجمن، قادر به ثبت‌نام در این دوره‌ها خواهند بود.

ثبت‌نام درس‌گفتارهای تدوین در سینمای مستند از طریق دو درگاه www.defc.ir و  www.cinematajrobi.ir امکان‌پذیر است.

نمایش «من و در لجباز» تا پایان هفته در پردیس تئاتر تهران می‌ماند

نمایش «من و در لجباز» به نویسندگی و کارگردانی «محمود تیموری» تا روز جمعه 2 تیرماه در تماشاخانه استاد رشیدی پردیس تئاتر تهران به اجرای خود ادامه می‌دهد.

نمایش «من و در لجباز» به نویسندگی و کارگردانی «محمود تیموری» تا روز جمعه 2 تیرماه در تماشاخانه استاد رشیدی پردیس تئاتر تهران می ماند. این نمایش در روز آخر اجرای خود (جمعه 2 تیرماه) در دو نوبت 17 و 18/30 به روی صحنه خواهد رفت.

در خلاصه داستان این نمایش آمده است: او چهل‌ساله است و تمام کارهایش را والدینش انجام می‌دهند هنوز یک کودک باقی‌مانده است تا اینکه در خانه خراب می‌شود و او مجبور می‌شود برای اولین بار کاری انجام دهد که در طول مسیر با اتفاق‌های بامزه روبه‌رو می‌شود تا اینکه...

در نمایش «من و در لجباز» محمود تیموری، علی حسن‌زاده.پرویز حاجی‌زاده، حسن صفا.، محمدرضا ابراهیم پور، حمیدرضا بنده مرادی.بهروز مهرعلیان ایفای نقش می‌کنند و مانی تیموری،علیرضا ابراهیم پور بازیگر کودک این نمایش هستند. سایر عوامل این نمایش عبارت‌اند از: موسیقی: مهدی مریخ، طراح گرافیک و تصویرساز: حمیرا هزاوه، طراح دکور: حمیرا هزاوه، عکاس: احمد خیرآبادی، گریم: پروانه نوایی، دستیار کارگردان و روابط عمومی: پروانه نوایی

نمایش «من و در لجباز» به نویسندگی و کارگردانی «محمود تیموری» تا روز جمعه 2 تیرماه در تماشاخانه استاد رشیدی پردیس تئاتر تهران و در ساعت 18:30 به روی صحنه می‌رود.

«سنگلج با خلج» با صحبت‌های قطب الدین صادقی آغاز میشود

برنامه «سنگلج با خلج» با سخنرانی قطب الدین صادقی در ارتباط با آثار اسماعیل خلج افتتاح خواهد شد.

برنامه نمایشنامه خوانی آثار اسماعیل خلج با صحبت های قطب الدین صادقی و مدیر کل هنرهای نمایشی در ارتباط با آثار این نمایشنامه نویس روز چهارشنبه 31 خردادماه آغاز خواهد شد. نمایشنامه‌خوانی آثار «اسماعیل خلج» تحت عنوان «سنگلج با خلج» از تاریخ 31 خرداد تا 2 تیرماه در تماشاخانه سنگلج برگزار می‌شود.

این آثار به کارگردانی خود نویسنده و با حضور بازیگرانی همچون گلاب آدینه، مریم بوبانی، شادی صیادی نیا، اکبر رحمتی، مهدی میامی، مجید گیاهچی، محمد صدیق مهر و اسماعیل خلج خوانش خواهد شد.

برنامه «سنگلج با خلج» به این صورت خواهد بود که در شب اول نمایشنامه «گلدونه خانم»، در شب دوم دو نمایشنامه «صغری دلاک» و «بابا شیرعلی» و در شب سوم بخش‌هایی از نمایشنامه‌های «داستان های ناتمام»، «هفت نمایشنامه کوتاه» و «جمعه کشی» توسط بازیگران نمایشنامه خوانی خواهد شد.

برنامه نمایشنامه خوانی آثار اسماعیل خلج با صحبت های قطب الدین صادقی و مدیر کل هنرهای نمایشی در ارتباط با آثار این نمایشنامه نویس روز چهارشنبه 31 خردادماه و در ساعت 18 آغاز خواهد شد. این برنامه تا 2 تیرماه ادامه دارد و علاقمندان می توانند برای تهیه بلیط به سایت www.tiwall.comمراجعه کنند.

چه خبر از نمایش "اخککندو"

 نمایش " اخککندو " به نویسندگی سید محمد مساوات و کارگردانی هادی عامل از ٦ تیر ماه پس از عید سعید فطر،  به تئاتر شهر می‌رود.

در خلاصه این اثر چنین آماده است :" جنی به نام اخککندو  آسایش را از اهالی خانه سلب کرده است و ... " 

بازیگران این نمایش به ترتیب ورود عبارتند از : حمید رحیمی، شهرام مسعودی، محمدرضا ایمانیان، مریم سالمی، لبخند بدیعی،  فاطمه عباسی، مرضیه موسوی، میثم یوسفی،  امیر اورعی .

از دیگر عوامل می توان به تهمورث امیری، آرش عزیزی، هادی عامل ( موسیقی ) ، وحید میثاقی (طراح پوستر و بروشور ) ، فیروزه قاسم پور ( طراح لباس) ، فرشته قاسم پور ( دستیار کارگردان و گرافیست اقلام تبلیغاتی ) ،سارا حدادی ( مشاور رسانه ای-مکث) ، محمدرضا ایمانیان ( مدیر تبلیغات -مکث) ، امیر خدامی و محمدرضا کریمی ( عکاسان) ، هدی اسامی ( مدیر صحنه ) ، فاطمه عباسی ( منشی صحنه ) و ماهان شهیدی زاده ( مدیر اجرا) علی رضایی ( دستیار صحنه ) اشاره کرد.

نمایش اخککندو با پایان ماه رمضان از ٦ تیر ماه در تالار قشقایی مجموعه تئاتر شهر به نویسندگی سید محمد مساوات و کارگردانی هادی عامل به روی صحنه خواهد رفت، پیش فروش این نمایش با ٥٠٪‏ تخفیف در دو سامانه ایران نمایش به آدرسirannamayesh.com و تیک ٨ Tik8.comm از امروز آغاز می‌شود.
 
کلمات کلیدی : سینما+تئاتر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.