توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 388497
تغذیه مناسب در ماه‌های گرم سال چگونه است؟
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۱۳:۲۲
کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و داروی دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان، اظهار کرد: فصل تابستان به علت ویژگی خاص خود، تفاوت‌هایی را در زندگی ما ایجاد می‌کند که این تفاوت‌ها بر تغذیه ما نیز تاثیرگذار است.

به گزارش ایسنا، فرناز جز‌دائمی در گفت‌و‌گویی با اشاره به اینکه در این فصل به علت گرمای هوا، تعریق بیشتر انجام شده و در نتیجه آب بیشتری از بدن دفع می‌شود، گفت: ممکن است انسان در معرض کم‌آبی قرار گیرد. برای پیشگیری از اتلاف آب بدن به‌خصوص در تابستان باید با افزایش مصرف آب و مایعات، آب از دست رفته را جبران کرد.

وی ادامه داد: می‌توانیم از آب سبزی‌هایی مثل هویج و گوجه‌فرنگی استفاده کنیم. آب هویج حاوی مقدار قابل توجهی بتاکاروتن است که در بدن تبدیل به ویتامین A می‌شود. آب گوجه‌فرنگی نیز از نظر ویتامین C و کاروتن غنی است. آبمیوه‌های تازه حاوی مقدار قابل توجهی ویتامین هستند و می‌توانند قسمت عمده نیازهای ویتامینی انسان را تامین کنند.

کارشناس مرکز اطلاع‌رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم‌پزشکی زنجان با بیان اینکه استفاده از دوغ نیز به علت داشتن کلسیم به عنوان یک نوشابه مفید و خوشمزه توصیه می‌شود، افزود: بعضی از افراد تمایل به مصرف نوشابه‌های گازدار یا پودرهای آماده برای تهیه شربت به خصوص در فصل تابستان دارند. این قبیل آشامیدنی‌ها به علت دارا بودن قند زیاد موجب افزایش وزن و چاقی می‌شوند و به دلیل داشتن مواد افزودنی از قبیل اسانس‌ها، رنگ‌ها و نگهدارنده‌ها مفید نیستند و نباید در مصرف آن‌ها افراط کرد. استفاده از مواد غذایی که حاوی آب زیاد هستند (مانند انواع سبزی‌ها و میوه‌های تازه در فصل تابستان)، به مقدار بیشتری توصیه می‌شود، زیرا تاثیر زیادی در تامین آب از دست رفته از طریق تعریق دارد و نیز در رفع یبوست و رساندن ویتامین‌های مختلف و املاح به بدن بسیار مفید است.

وی افزود: در مناطق خیلی گرم و در صورت تحرک شدید مقدار قابل توجهی سدیم از طریق تعریق دفع می‌شود. سدیم یک ماده معدنی است که از ترکیبات نمک طعام است و اگر مقدار آن در بدن کمتر یا بیشتر از حد نرمال شود اختلالاتی در سلامت انسان رخ می‌دهد. در چنین شرایطی باید مصرف نمک روزانه را افزایش داد، ولی از آن جایی که بدن انسان خود را با کمبود سدیم تطبیق داده و بعد از مدتی دفع سدیم را از طریق تعریق کاهش می‌دهد و ضمناً چون تقریبا تمام مواد غذایی به طور طبیعی، کم و بیش دارای سدیم هستند، بنابراین نباید در مصرف نمک افراط کرد زیرا مصرف زیاد نمک، مشکلاتی را برای انسان در بر دارد.

کارشناس مرکز اطلاع رسانی غذا، آرایشی و بهداشتی معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی زنجان اظهار کرد: تعریق زیاد موجب دفع انرژی از بدن می‌شود؛ البته این حالت برای کسانی است که بیشتر اوقات خود را در خارج از خانه و در هوای گرم سپری می‌کنند و یا به علت فعالیت شدید جسمی زیاد عرق می کنند. چنانچه تعریق زیاد موجب کاهش وزن و لاغری در شخص شود که البته این حالت در افرادی که مستعد لاغری هستند بیشتر پیش می‌آید، باید از مواد پر کالری مفید به مقدار بیشتری استفاده شود تا کاهش وزن جبران شود.

وی تصریح کرد: در فصل تابستان بسیاری از افراد، به خصوص کودکان و نوجوانان همراه غذا از آب، انواع مایعات و نوشیدنی‌ها به مقدار زیاد استفاده می‌کنند که این امر می‌تواند اشکالاتی را در تغذیه و سلامت آنان به همراه داشته باشد، از جمله آن که به طور موقت باعث کاهش اشتها شده و مانع مصرف غذای اصلی می‌‌شود که در این صورت، شخص بعد از مدت کوتاهی مجدداً گرسنه می‌شود و به خوردن مواد پرکالری و فاقد ارزش تغذیه‌ای کافی پناه می‌برد و این مساله می‌تواند به چاقی، سوءتغذیه و عوارض ناگوار آن منجر شود. همچنین به علت مصرف مایعات زیاد همراه غذا، شیره‌های گوارشی رقیق شده و قادر به هضم کامل موادغذایی نخواهند بود که در این صورت مواد هضم نشده بدون جذب، از بدن خارج می‌شوند و نتیجه آن، سوء تغذیه و ایجاد اختلال در سلامت شخص خواهد بود.

جزءدائمی تصریح کرد: برخی از افراد در فصل تابستان اشتهای خود را به میزان زیادی از دست می‌دهند و قادر به مصرف غذای کافی و مناسب نیستند. این قبیل افراد نمی‌توانند نیازهای تغذیه‌ای خود را از طریق غذا تامین کنند و در معرض کمبودهای تغذیه‌ای قرار می‌گیرند. چنانچه تعریق زیاد موجب کاهش وزن در شخص شود، باید از مواد پرکالری مفید به مقدار بیشتری استفاده شود تا کاهش وزن جبران شود.
 
کلمات کلیدی : تغذیه+فصل گرما
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.