نظر منتشر شده
۳۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 286292
مرخصی زایمان؛ قربانی طرح‌های غیرکارشناسی
امین جلالوند*، 10 مرداد 94
تاریخ انتشار : شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۳۴
از اسفند سال ۹۱ که اولین خشت مرخصی زایمان را کج نهادند تا امروز که این دیوار کج به راه خودش ادامه می‌دهد، هفته‌ای نیست که خبرهای متناقض از اجرا شدن و اجرا نشدن قانون مرخصی ۹ ماهه زنان باردار در رسانه‌ها منتشر نشود.

آنطور که جام‌جم گزارش داده،بجز مجموعه وزارت آموزش و پرورش، تقریبا هیچ نهاد دولتی و خصوصی دیگری به اجرای این قانون، وقعی نمی گذارد و خود زنان باردار و شاغل هم دیگر امیدی به اجرای ۹ ماهه مرخصی زایمان ندارند.

سازمان تامین اجتماعی هم بارها اعلام کرده که تا وقتی دولت، اعتبارات اجرای این طرح را در اختیار این سازمان قرار ندهد، این سازمان بزرگ بیمه گر هم قادر نخواهد بود که مرخصی زایمان را از شش ماه به ۹ ماه افزایش دهد. بدتر از همه این که حالا به استناد شواهد و آمارها، همین مرخصی شش ماهه زایمان هم خودش به دردسری جدی برای بسیاری از زنان شاغل تبدیل شده است.

زنانی که چوب مرخصی اشتغال را خوردند
روز گذشته معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی در اظهارنظری قابل تامل به ایسنا خبر داد که براساس مطالعات، ۴۷ هزار زن از ۱۴۵ هزار زنی که در کشور در یک بازه زمانی ۱۸ ماهه از مرخصی شش ماهه زایمان استفاده کردند، در بازگشت به کار اخراج شدند.

یعنی اگر براساس گفته های محمدحسن زدا جلو برویم، حدود یک سوم زنانی که از حق قانونی مرخصی زایمان خود استفاده کرده اند، پس از بازگشت به کار اخراج شده اند.

دلیل این اتفاق هم از دید این مقام مسئول این است که به گفته او «هم اکنون به علت شرایط بازار کار، افراد زیادی با تحصیلات عالی حاضر هستند با دستمزد کم مشغول به کار شوند. بنابراین اگر مرخصی زایمان به ۹ ماه افزایش یابد تعداد زنانی که پس از مرخصی اخراج می شوند، بسیار افزایش می یابد.»

درواقع ما در شرایطی در حال بحث و مذاکره برای افزایش مرخصی زایمان هستیم که همین شش ماه مرخصی زایمان هم خودش تبدیل به چاقویی دولبه برای زنان شاغل شده و خیلی هایشان را از کار بیکار کرده است. حالا در این وضعیت معلوم نیست اگر مرخصی زایمان به ۹ ماه افزایش پیدا کند، چه تعداد مادر باردار دیگر باید برای همیشه از محل کارش خداحافظی کند.

اجرای طرحی کلان، بدون تخصیص اعتبارات!
تقریبا نمی شود کارشناس یا مسئولی را پیدا کرد که با حمایت از مادران باردار مشکل داشته باشد، اما همه چیز به نحوه اجرای این ایده خوب برمی گردد. بی شک افزایش مرخصی زایمان می تواند هم سلامت مادر و هم سلامت نوزاد را افزایش دهد و این کار کاملا در راستای سیاست های کلی افزایش جمعیت است، اما این ایده خوب وقتی تلف می شود که بدون کار کارشناسی اصرار داشته باشیم که این ایده را به هر طریقی اجرا کنیم.

معاون فنی و درآمد سازمان تامین اجتماعی، توضیح داده که «برای امسال حدود ۳۲۰ میلیارد تومان منابع مالی برای اجرای مرخصی زایمان نیاز است. اگر دولت امروز این مبلغ را برای ما واریز کند، از فردا می توانیم مرخصی زایمان را ۹ ماهه اعلام کنیم، اما تاکنون حتی یک ریال اعتبار برای افزایش مرخصی زایمان به سازمان تخصیص نیافته است».

اگر به همین اظهارنظر نگاه کنید، می بینید که چطور یک ایده خوب، قربانی نبود برنامه ریزی شده است؛ طوری که برای اجرای این طرح کلان، حتی هیچ تمهیدات مالی هم اندیشیده نشده است. فقط همین موضوع مهم اثبات می کند که این طرح تا چه حد از فقر کار کارشناسی رنج می برد.

امنیت شغلی؛ مهم تر از مرخصی زایمان
وقتی قرار باشد خانم بارداری بعد از مرخصی زایمان از کار بیکار شود، در این حالت خیلی از زنان شاغل ترجیح می دهند که یا اصلا باردار نشود یا از مرخصی زایمان استفاده نکنند که در هر دو حالت هم این جامعه است که از این جریان آسیب می بیند.

تامین نشدن امنیت شغلی زنان پس از مرخصی زایمان، پاشنه آشیل این طرح خام و ناپخته است، در حالی که از همان روز اول که طرح افزایش مرخصی زایمان را مطرح کردند، باید با ابزارهای نظارتی و تشویقی، فکری هم به حال امنیت شغلی این زنان می کردند.

چندی پیش، معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده هم همین موضوع بیکاری پس از مرخصی زایمان را تائید کرد. او آب پاکی را روی دست زنان شاغل ریخت و حتی از احتمال اجرایی نشدن این قانون خبر داد: اگر قرار باشد این قانون با امتیازهای یکجانبه اجرایی شود و در نهایت امنیت شغلی زنان را به خطر بیندازد، اجرایی نخواهد شد. در آخرین آمار پس از اعلام این قانون هزاران اخراجی از میان خانم های شاغل اتفاق افتاد و این آمار نگران کننده است.

به گفته این مقام مسئول، بر اساس قانون و مصوبه مجلس همه دستگاه های اجرایی موظف به اجرای این قانون شده اند، اما بخش زیادی از آنها در پرداخت آن مابه التفاوت سه ماهه مرخصی زایمان دچار مسائل مالی هستند. در عین حال بخش خصوصی هم این قانون را اجرا نمی کند و در نهایت این قانون دچار چندسلیقگی شده است و تامین اجتماعی هم هر سال اعلام می کند امکان اجرایی کردن این قانون را ندارد.

مرخصی زایمان از نگاه کارفرما
اگر یک لحظه خودمان را جای کارفرما بگذاریم، غیبت ۹ ماهه نیروی کار، آن هم در حالی که حقوق و دستمزدش را می گیرد و بیمه اش هم رد می شود، فقط به نفع زنان شاغل و باردار تمام می شود و بجز ضرر، چیز دیگری برای کارفرما ندارد.

طبیعی است که در این اوضاع، دولت برای این که هم امنیت شغلی زنان را پس از مرخصی زایمان تضمین کند و هم کارفرما را راضی نگه دارد، باید برای کارفرماهایی که این قانون را رعایت می کنند، مشوق هایی در نظر بگیرد تا کارفرما با میل باطنی از مرخصی زایمان کارمندش راضی باشد.

این امتیاز ضروری است که باید به این کارفرماهای اخلاق مدار داده شود و البته در مقابل هم باید برای کارفرماهایی که مرخصی زایمان را به مقدمه بیکاری زنان شاغل تبدیل می کنند، مجازات هایی در نظر گرفته شود.

اینها تمهیدات دیگری است که قبل از تصویب قانون ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان باید قانونگذار و مجری قانون به آنها فکر می کردند، نه این که چند هزار زن شاغل، بیکار شوند و بعد از آن به فکر اصلاح نارسایی های این قانون بیفتیم البته از همان روزهای اولی که بحث مرخصی زایمان داغ شده بود، حامد برکاتی، رئیس اداره سلامت کودکان وزارت بهداشت گفته بود که برای این که کارفرمایان بخش خصوصی هم از دادن تسهیلات مرخصی زایمان به زنان شاغل در این بخش تبعیت کنند، تسهیلاتی مانند معافیت مالیاتی به میزان مدت مرخصی زایمان هر زن شاغل را پیشنهاد دادیم. اما این پیشنهادها فقط در حد پیشنهاد باقی ماند تا قانون ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان با انبوهی از چالش های حقوقی، مالی، اجتماعی و شغلی حل نشده، به قانونی برای اجرا نشدن تبدیل بشود.

قوانین مرخصی زایمان
تا قبل از سال ۸۵، زنان براساس قوانین جمعیتی مصوب سال ۷۲، حق داشتند چهار ماه از مرخصی زایمان استفاده کنند.

البته براساس این قانون، مادران باردار نمی توانستند از مرخصی زایمان و بارداری برای فرزندان چهارم و فرزندان بعدی خود استفاده کنند تا این که براساس اصلاحیه قانون تنظیم خانواده در سال ۸۶، مرخصی مادران باردار افزایش پیدا کرد و با پیشنهاد وزارت بهداشت و تصویب مجلس هفتم، مرخصی زایمان به شش ماه رسید.

در اواخر سال ۹۰ هم قوانین جمعیتی مصوب سال ۷۲ دوباره دستخوش تغییر شد و این قوانین از سوی دولت به منظور اصلاح به مجلس شورای اسلامی فرستاده شد.

براساس لایحه ای که دولت به مجلس ارسال کرد، کمیسیون اجتماعی مجلس در آذر ۹۱ تصویب کرد مرخصی زایمان از شش ماه به ۹ ماه افزایش پیدا کند؛ کاری که البته تاکنون رنگ و بوی اجرا به خود نگرفته است.

فراز و فرود مرخصی زایمان ۹ ماهه
از آذر ۹۱ که کمیسیون اجتماعی دولت، به ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان رای داد، تا به امروز این قانون با فراز و فرودهای زیادی روبه رو بوده است. در اسفند ۹۱ این مصوبه در صحن علنی مجلس رای آورد، اما به دلیل مشخص نکردن تامین مالی قانون ۹ ماهه شدن مرخصی زایمان، این مصوبه در فروردین ۹۲ از سوی شورای نگهبان رد شد.

در خرداد ۹۲ و پس از اختصاص بودجه در لایحه دولت، باز هم این لایحه به تصویب مجلس رسید و در تیر ۹۲ هم شورای نگهبان با اجرای آن موافقت کرد اما از آنجا که در کشور ما بین اعتبارات پیش بینی شده و اعتبارات تخصیص یافته، همیشه اختلاف وجود دارد، در مرداد ۹۲ هم دولت ابلاغیه اجرای مرخصی زایمان را لغو کرد، زیرا برای اجرای آن بودجه ای تخصیص داده نشد.

در طول این مدت هم بارها از سوی سازمان های بیمه گر هشدار داده شد که این قانون بدون در نظر گرفتن منابع مالی، قابلیت اجرا ندارد، اما همچنان این قانون ناپخته و بدون بودجه، دست به دست بین مجلس و دولت می گردد تا راه حلی برای اجرای آن پیدا شود.
 
کلمات کلیدی : مرخصی زایمان
 
lمسعود
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۱:۳۱:۴۲
شما خودتون رو بزارین جای کارفرما یک نیروی خانوم با ماهی X میلیون حقوق که نه ماهش میشه 9X میلیون که کار فرما نه تنها باید این رو بپردازه بلکه برای جبران کار اون خانوم باید یک جایگزین موقت پیدا کنه و یه پولی هم به اون بده و هروقت خانوم تشریف اوردن اون بیچاره رو بیرون کنه و دوباره خانوم برگرده به کار.
انصافا انجام این کارها با عقل جور در میاد و چیزی جز ضرر واسه کارفرما داره.

الف = چاپ (3084462) (alef-13)
 
وحید
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۷:۴۷:۲۰
این 9x که شما میفرمایید رو حدود 70 درصدش رو بیمه تامین اجتماعی پرداخت میکنه بعدش هم قرار نیست 9x را دریافت کنند بلکه 70 درصد حداکثر بیمه ای که برای زن باردار رد میشه رو پرداخت میکنند . (3086789) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۷:۵۰:۲۵
کاری به درستی و غلطی طرح ندارم ولی شما هم اول طرح رو کامل بخون بعد نظر بده حقوق مرخصی زایمان رو تامین اجتماعی پرداخت میکنه نه کارفرما (3086798) (alef-11)
 
چاجي
۱۳۹۴-۰۵-۱۹ ۰۸:۳۲:۳۳
تحقيق نكرده خواهشا حرف نزنين (3106183) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۱:۴۵:۰۸
در ژاپن مرخصي زايمان 4 سال است كه بدون هيچ مشكلي اجرا مي شود و همه زنان هم بعد به سركار خود برمي گردند اين كشور از خيلي امور ميتواند الگوي همه دنيا باشد كارفرماي ژاپني با 4 سال مرخصي زايمان زنان شاغلش بهترين بازدهي را دارد ولي كارفرماي ايراني با 6 ماهش ضرر ميكند مقايسه كنيد بازدهي شركتهاي ژاپني و ايراني را (3084502) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۴:۱۷:۳۷
کی گفته مرخصی زایمان در ژاپن 4 سال است ؟!؟!؟!؟!
در ژاپن مرخصی زایمان 14 هفته است آن هم با 60% حقوق .
در حال حاضر بیشترین مدت مرخصی زایمان در آسیا مال ایرانه کشورهای چین و کره جنوبی هم نصف ایران مرخصی زایمان دارند .
تنها در اروپا هست که آن هم برخی کشورها که بیشتر از ایران مرخصی زایمان با حقوق دارند .
در اروپا کشورهای : نروژ ، اسواکی ، سوئد ، استونی ، انگلیس ، بلغارستان ، دانمارک بیشتر از ایران مرخصی زایمان با حقوق دارند . (3085045) (alef-11)
 
mahdavi
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۲:۱۲:۳۹
به عنوان کسی که تعدادی نیرو را استخدام نموده ام و مشکلات کارمندانم را نیز مشکل خودم میدانم عرض می کنم که بزرگتری دشمن کارمندان من قوانینی است که در ظاهر برای حمایت از آنها تدوین شده است.

برای پرداخت حقوق 700 هزار تومانی اداره بیمه باید 220 هزار تومان هم به اداره بیمه بپردازم که در مقابل آن کارمندان من خدماتی در یافت نمی کنند.

فرض کنیم یک کارمند تا سی سال به همین حقوق مشغول به کار باشد دراین صورت باید مبلغ تقریبا 71 میلیون تومان به اداره بیمه بپردازم. با فرض این که بهره فقط ده درصد باشد (و نه بیست درصد فعلی) ارزش این پول در سی سال برابر با یک میلیارد و سیصد میلیون تومان خواهد شد (دقت کنید که بهره را پایین گرفتم)

آیا کارمند من پس از بازنشستگی چیزی در خور این مبلغ دریافت خواهد کرد؟ (3084578) (alef-13)
 
جواد
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۴:۲۷:۳۴
شما بهره سی سال را حساب کردید اما با فرض انباشت پول به مدل سی سال درصورتیکه پول تدریجی پرداخت می شود که حدود یک چهارم مبلغ شما می شود
البته اگر بهره را بیست درصد حساب کنید شبیه عدد شما در می آید (3085069) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۲:۴۵:۰۵
"اگر یک لحظه خودمان را جای کارفرما بگذاریم، غیبت ۹ ماهه نیروی کار، آن هم در حالی که حقوق و دستمزدش را می گیرد و بیمه اش هم رد می شود، فقط به نفع زنان شاغل و باردار تمام می شود و بجز ضرر، چیز دیگری برای کارفرما ندارد"

جمله غلط انداز است . کارفرما در این دوران حقوق نمیدهد بیمه می دهد (3084684) (alef-13)
 
سورنا
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۳:۲۲:۴۴
بنده کارمند اداره ای ولتی هستم.
به نوبه خود به مرخصی زایمان معترض هستم. به این دلیل ساده که چگونه و چرا باید یک کارمند به صرف این که جنسیتش متفاوت با من است، نه ماه تمام بیش از من از مرخصی با تمام حقوق و مزایا استفاده کند/ دقت کنید طبق قانون حقوق زنان کارمند مشمول قانون استخدام کشوری در مدت مرخصی زایمان توسط اداره پرداخت می شود.
اساسا کارمندی که بودن و نبودنش در مدت 9 ماه هیچ تاثیری بر روند کار اداره نداشته باشد چرا باید استخدام شود؟
اگر زنان به عنوان مثال در زمینه فرصتهای شغلی و حق استخدام، برابری با مردان را میخواهند باید در زمینه مرخصی و تسهیلات شغلی هم برابری با مردان را بپذیرند.
نمی شود بگوییم کارفرمای شخصی یا دولت موقع استخدام زن ویک مرد را به یک چشم نگاه کند اما موقع دادن مرخصی به زن نه ماه بیشتر مرخصی بدهد. تازه بعد نه ماه هم که تا دوسال من حق داشته باشم هر روز یک ساعت مرخصی شیر دادن بگیرم . (3084800) (alef-11)
 
مینا
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۹:۳۶:۳۹
همین شما اقایان هستید که باعث شدید خانم ها به سطح جامعه بیایند با بی ارزش کردن شغل خانه داری ومادری پس باید بهای ان را هم بدهید اکثریت اشتغال بانوان به دلیل بی عرضگی وبی مسئولیتی اقایان است وگرنه چه بسیار خانم هایی که دوست دارند با توجه به اشتغالشان در کنار فرزند وهمسر خود باشند تا در محل کار با هزار فشار روحی وروانی که برای خانم سهمگین است (3085991) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۲۱:۰۶:۰۳
آقاي محترم وقتي خانم شما از اين فرصت مرخصي زايمان استفاده مي كند و بچه شما را بزرگ مي كند شما نيز از اين مرخصي بهره مي بريد. وإلا مجبوريد برأي ان شش ماه پرستار بگيريد و اين وظيفه شما است نه خانمتان. پس اين طرح ربطي به جنسيت ندارد. پيشنهاد مي شود اگر اقايان خواستند مي توانند جاي همسرانشان مرخصي زايمان بروند و از بچه پرستاري كنند. تا احساس تبعيض إيجاد نشود (3086188) (alef-13)
 
داود
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۲۲:۱۰:۰۲
سلام،
اشکال نداره، ايشون ٩ ماه حمل مي کنند، شما چند سالي بزرگش کن شبانه روز،
شرايط هم مساوي (3086301) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۷:۵۳:۲۱
واقعا تعجب میکنم اگر همسر شما باردار شود و به او مرخصی ندهند شما مجبورید چند برابر هزینه کنید چرا ما نمیخواهیم جلوتر از نوک دماغمان را ببینیم قانون بسیار خوبیست ولی زیر ساختها در کشور ما ناقص هستند (3086803) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۳۰:۱۶
این جمله جالبی بود که گفتید:

اساسا کارمندی که بودن و نبودنش در مدت 9 ماه هیچ تاثیری بر روند کار اداره نداشته باشد چرا باید استخدام شود؟ (3087130) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۴:۵۷:۵۰
مگه نه ماه میره خوشگذرونی؟ میره بچه داری! خواب نداره خوراک نداره تا بتونه نوزاد به دنیا اومده رو جمع کنه , واقعا که! یه مقدار فکر کنید بعد حرف بزنید, آخر سر هم باید بچه نه ماه رو یا مهد بذاره , که باید نصف حقوق ماهانه شو بده مهد یا منت پدر و مادر خودش و همسرش رو سرش باشن تا بچه شو روزانه نگه دارن ! (3087891) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۴:۱۵:۴۸
من یک کارفرمای کوچک با 6 پرسنل هستم .اگر چندروز یکی از پرسنل مرخصی برود میتوانم از دیگری بخواهم کارش را انجام دهد و به او اضافه کار بدهم ولی وقتی 9 ماه یکنفر نباشد هیچکس قبول نمیکند کار او را انجام دهد.
حال من باید برای 9 ماه کسی را استخدام کنم .آیا اینکار عملی است
در ضمن در ایام مرخصی زایمان حقوق وی را بیمه میدهد و حق بیمه هم نمیپردازیم (3085034) (alef-11)
 
کارشناس
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۲:۱۱
جناب در جهت دفاع از منافع تامین اجتماعی اطلا عات غلط نده در ایام بیماری و یا ایام بارداری بر اساس قانون حقوق این ایام را می بایستن تامین اجتماعی پرداخت کند نه کارفرما دراین مدت فقط کارفرما لیست بدون وجه را با قید ایام بارداری به تامین اجتماعی ارسال می کند ولاغیر. (3085390) (alef-11)
 
سيد احمدرضا
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۶:۰۶:۴۵
كاش بجاي پرداخت 30درصد سهم كارگر و كارفرما (20+3+7درصد)به سازمان تامين اجتماعي كه در سي سال اثر مركب دارد به بيمه هاي عمر پرداخت بشه.يا تعهد سازمان تامين اجتماعي به شيوه بيمه هاي عمر و خصوصي اصلاح بشه ...
بعد از 30 سال اميدوارم دولت و سازمان تامين اجتماعي با سيل دهه 1360 ها كه از همه چيز محروم بودن (‌جنگ- كمبود امكانات آموزشي-تحريم - ازدواج - مسكن)قادر به پرداخت مستمري و بازنشستگي باشد . (3085404) (alef-11)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۷:۱۶:۰۰
صرفا جهت اطلاع و تصحیح: در زاپن مدت مرخصی زایمان با حقوق ۲۶ هفته است که می‌تواند ۳۲ هفته بدون حقوق نیز به آن اضافه شود. سختگیرانه‌ترین قوانین مربوط به آمریکا است که تنها ۱۲ هفته مرخصی بدون حقوق می‌دهند. در آلمان ۴۲ هفته باحقوق و ۱۲۰ هفته بدون حقوق. فرانسه ۲۰ هفته با حقوق تا ۱۴۲ هفته بدون حقوق. استرالیا فقط ۵۲ هفته بدون حقوق. برای دیدن جدول برخی دیگر از کشورها به مقاله maternity leave در ویکی‌پیدیا مراجعه نمایید. (3085600) (alef-11)
 
............
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۱۷:۳۰:۰۸
این هم ازکارهای پوپولیستی دولت دهم بود. (3085649) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۰:۳۴:۴۴
جالبیش اینکه در اسفند 91 اتفاق افتاد! (3087144) (alef-11)
 
دانیال
۱۳۹۴-۰۵-۱۰ ۲۲:۱۳:۰۲
با شرایط بسیار سختی که افراد در حال حاضر استخدام میشوند مسلما شخص کارامد و توانمند مورد نیاز هر سازمانی است وپس از مرخصی زایمان نیز امنیت شغلی دارد.در ضمن پرداخت مستمری این دوران بر عهده تامين اجتماعي است که فرد شاغل سالها حق بیمه خود را پرداخت میکند. (3086305) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۷:۵۳:۵۴
چون ما در یک جامعه مرد سالار زندگی می کنیم نه قانون گذار و نه اجرا کننده آن درک درستی از مسائل ما زنان ندارند. و بطور کلی این نگاه از بالا به پایین به مسائل زنان باعث این درصدبالای بیکاری در بین زنان تحصیلکرده و پایین آمدن نرخ باروری و ...شده است . (3086806) (alef-11)
 
...
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۸:۱۰:۱۱
منم به عنوان يه زن شاغل ميگم که وقتي 8سال دارم کار ميکنم چرا بعد از زايمان نبايد مرخصي بگيرم . درسته براي کارفرما ضرره ولي براي کارمند پس چي؟!!
منه کارمند زن اگه قراره بچه دار بشم قرار نيست بعدش برم تو خونه فقط بچه داري کنم و 8 سال کارو بيخيال بشم به هرحال ما هم يه امنيتي نياز دارم.
حالا 9 ماه نه ولي همون 6 ماهم من جرات نميکنم برم چون معلوم نيست چي به سر کارم بياد و اين ميشه که 7 سال از ازدواجم گذشته و جرات نميکنم بچه دار بشم... (3086852) (alef-13)
 
بي نام
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۸:۱۲:۲۶
در خطاب به سورنا بايد بگم که ناراحتي شما هم حامله بشو تا حقوقت برابر بشه....
يکم انصاف و فکر در اين زمينه هم بد نيست (3086856) (alef-13)
 
فرهاد
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۰۸:۳۳:۰۸
وظیفه زن در اسلام حفظ واستحکام خانواده به عنوان رکن اصلی جامعه است.همسرداری"زاد و ولد و تربیت فرزندان صالح از وظایف زن میباشد.متاسفانه جامعه ما به تقلید کورکورانه از غرب از زن به عنوان ابزار استفاده میکند و نقش اصلی زن در خانواده به فراموشی سبرده شده است (3086880) (alef-13)
 
نادره
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۲:۵۷:۳۴
از آقایانی که گلایه میکنند در سازمان استخدامی فرقی بین زن و مرد نیست ، پس یک خانم نباید از مرخصی 9 ماهه زایمان استفاده کنند عرض می کنم خدا وکیلی آیا یک خانم با مدرک تحصیلی همانند خودتان در سازمان مورد نظرتان اندازه شما حقوق میگیرد ؟؟؟؟ شما حق عائله مندی دارید ، حق مسکن ، حق خواربار ، حق دارید همه افراد خانواده و همسران چندم و اولاد همسران را بیمه درمانی کنید در حالی که خانمها هیچ یک از این حقوق را ندارند ، خانمها 30 سال مالیات و بیمه پرداخت می کنند با فوت شان همه برباد میرود در حالیکه آقایان تا چند نسل بعد خودشان همسران و فرزندانشان از حقوق ایشان استفاده می کنند. آنوقت شما تحمل مرخصی چند ماهه یک خانم را که شاید در طول 30 سال خدمت 2 بار تکرار شود ندارید. دو سال سربازی شما که جزء سابقه کاریتان حساب می شود. مطمئن باشید یک خانم در جامعه ما وقتی به مقام پستی بالا میرسد که اثبات کند چند برابر یک آقا توانایی دارد در غیراینصورت همیشه و همه جای جامعه ما آقایان مدیر و کارفرما و خانم زیردست می باشد. کاش قبل از قضاوت انصاف داشته باشیم. (3087524) (alef-13)
 
محیا
۱۳۹۴-۰۵-۱۱ ۱۶:۰۹:۰۱
مشکل اصلی زنان شاغل، عدم امنیت شغلی است. حاضرند بدون حقوق بیمه شان رد شود و در نهایت دوباره آغاز به کار کنند.اما متاسفانه بازگشت دوباره در اکثر موارد به دلیل عدم همکاری کارفرما ممکن نیست. (3088023) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۵-۱۴ ۰۰:۲۳:۲۰
مهمترین وظبفه یک زن ساخت محیط گرم و تربیت بچه ها هست ولی متاسفانه مشکلان اقتصادی باعث شده که زنان هم کار کنند و این مسئله در جامعه سنتی ایران که در حال تغییر هست به جز مسائل مرخصی و حقوق مشکلات بزرگتری ایجاد خواهد کرذ که عواقب آن ذر آینده نه چندان دور نمایان خواهد شد. (3094392) (alef-11)
 
سعید
۱۳۹۴-۰۵-۱۵ ۱۵:۰۹:۴۱
این حق مرخصی باید شامل زایمان سوم به بعد شود نه اولی و دومی.
چرا باید هزینه زایمان را کارفرما یا سایر کارمندان بدهند.
زنی که به خاطر مرخصی با حقوق و سنوات بخواهد زایمان کند ... به درد مملکت میخورد نه فرزندش برای جامعه مفید خواهد بود. (3098404) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.