نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 298226
حکم جالب یک متهم سب ائمه، به جای اعدام
تاریخ انتشار : سه شنبه ۷ مهر ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۰۰
قضات دیوان عالی کشور زمانی که با اظهار ندامت و پشیمانی مرد جوان رو به رو شدند، با درخواست اعاده دادرسی او موافقت کردند و پرونده برای محاکمه دوباره به شعبه دهم دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.

به گزارش جام جم، ۹۰ ماه حبس و دو سال تحقیقات مذهبی برای اثبات پشیمانی، حکم دادگاه مردی است که پیش از این به اتهام سب ائمه (ع) و توهین به مقدسات، پیامبر اسلام (ص) و ائمه (ع) به اعدام محکوم شده بود.

قضات دیوان عالی کشور زمانی که با اظهار ندامت و پشیمانی مرد جوان رو به رو شدند، با درخواست اعاده دادرسی او موافقت کردند و پرونده برای محاکمه دوباره به شعبه دهم دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد.

آغاز ماجرا
تیر ماه سال ۹۲ ماموران متوجه فعالیت تبلیغی مردی در شبکه اجتماعی فیسبوک شدند. او با راه اندازی ۹ صفحه در فیسبوک، مطالب توهین آمیزی درباره حضرت محمد (ص) و ائمه اطهار (ع) منتشر کرده بود که تیم های امنیتی با تحقیقات در این زمینه موفق شدند این مجرم را شناسایی و دستگیر کنند.

محاکمه متهم
پس از بازجویی از مرد جوان و اعترافات او، پرونده برای رسیدگی به شعبه ۷۶ دادگاه کیفری استان تهران فرستاده شد. در این جلسه اتهام توهین به مقدسات، به متهم تفهیم شد و او به دفاع از خود پرداخت. در ادامه جلسه دادگاه نیز وکیل متهم از موکلش دفاع کرد.

قضات دادگاه پس از رسیدگی به پرونده، دفاعیات متهم و وکیل مدافعش را کافی ندانسته و او را با اکثریت رای به اعدام محکوم کردند. با اعتراض مرد جوان و وکیلش به رای دادگاه، پرونده برای رسیدگی نهایی به دیوان عالی کشور ارسال شد. قضات شعبه ۴۱ دیوان عالی کشور پس از بررسی رای دادگاه و محتویات پرونده، اعتراض متهم را رد و حکم اعدام را تائید کردند.

رسیدگی دوباره
فعال سایبری در حالی که در یک قدمی اجرای حکم قرار داشت، با اظهار پشیمانی از مطالبی که در فضای مجازی منتشر کرده بود، ادعا کرد در این مدت متوجه شده مطالبی که منتشر کرده اشتباه بوده و به اشتباه خود پی برده است.

او همچنین از قضات دیوان عالی کشور درخواست اعاده دادرسی کرد که قضات پس از بررسی پرونده، با درخواست او با توجه به اظهار ندامتش و تلاش برای جبران گذشته موافقت کردند. در ادامه پرونده به دادگاه کیفری استان تهران بازگشت و این بار در دستور کار قضات شعبه دهم دادگاه کیفری یک قرار گرفت. مرد جوان ۲۶ ماه پس از دستگیری برای دومین بار پای میز محاکمه قرار گرفت و محمدباقر قربان زاده رئیس شعبه دهم کیفری و رضا ملکی و محسن زالی دو قاضی مستشار به پرونده رسیدگی کردند. متهم در جلسه دادگاه با اظهار پشیمانی از نوشته های قبلی خود در فضای مجازی از قضات درخواست گذشت کرد.

تحقیق مذهبی به جای اعدام

قضات دادگاه پس از آخرین دفاعیات متهم برای صدور حکم وارد شور شده و در حکمی کم سابقه و با نگاه جرم شناسی فرهنگی متهم را به جای مجازات اعدام به حبس و دو سال کار تحقیقی در حوزه دین و مذهب شناسی و رفع شبهات دینی محکوم کردند.

قضات شعبه دهم دادگاه کیفری استان تهران، «س. ع» را به هفت سال و نیم زندان محکوم کردند. او همچنین طی دو سال برای حذف مجازات اعدام و اثبات ندامت خود، باید ۱۳ جلد کتاب در حوزه دین شناسی، مذهب شناسی و رفع شبهات دینی بخواند. در مرحله دوم باید از هر کتاب ۵ تا ۱۰ صفحه خلاصه تهیه کند.

او همچنین در تماس با موسسه «در راه حق» و پژوهشکده امام خمینی (ره) باید پاسخ شبهات خود را بگیرد و پرسش و پاسخ ها را به صورت مکتوب به دادگاه ارائه کند.

او همچنین باید مقاله ای با موضوع دین یا مذهب شناسی تهیه و برای نوشتن آن به ۵ تا ۱۰ کتاب رجوع کند. او باید طی دو سال و هر سه ماه یک بار گزارش تحقیقات خود را به دادگاه ارائه کند تا پس از اثبات پشیمانی اش برای دادگاه و تغییر در رفتارش از مجازات اعدام نجات یابد.
 
کلمات کلیدی : سب، محاکمه، دادگاه، فیس بوک
 
ثریا دالغین
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۰:۲۹:۲۶
اعدام چرا؟! شاید یکی به سبب مشکلات روانی یا فشار زندگی به زمین و زمان فحش دهد آنوقت باید سرش را زد؟! ای روزگار... (3222043) (alef-11)
 
محمد قاسمی
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۰:۵۸:۳۳
به زمین و زمان فحش بدهد ولی به ائمه و پیامبر حق ندارد (3222166) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۴:۵۸:۱۱
توجیه نکن. این کار تحت هر شرایطی محکوم است مگر برای فردی که سلامت روانی ندارد. (3223160) (alef-11)
 
ناشناس
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۱:۲۸:۱۸
اما قران چیز دیگری میگوید ، ارایت الذی یکذب بالدین ( میخوای بهتون بگم آدم بی دین کیه ) ، علی یحض طعام المسکین .... ( کسی که برای طعام مسکین تلاش نمیکند...) (3222258) (alef-11)
 
رضا
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۴:۵۹:۲۷
چه کسی به شما مجوز تفسیر قرآن داده؟ (3223164) (alef-11)
 
حسنی
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۱:۲۸:۲۸
مگرپیامبر وائمه"ص" کسانی که از روی نادانی احیانا توهین میکردند را اعدام میکردند؟ (3222261) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۱:۴۱:۱۴
سب نبی و ائمه طاهرین حکمش اعدام است.قطعا حکم کسی که دیوانه و روانی است با یک آدم سالم فرق می کنه. لیکن کسی که در شبکه های اجتماعی به پیامبر و امامان معصوم توهین می کنه روانی نیست با هدف داره تخریب و توهین می کند.ضمن اینکه فشار زندگی چه ارتباطی با توهین به پیامبر و ائمه دارد.انسان مسلمان معتقد در بدترین شرایط نه تنها به پیامبر بلکه به سایر همنوعان خود نیز توهین نمی کند.فشار زندگی اصلا توجیهی برای اهانت ندارد. (3222341) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۲:۰۲:۰۶
احسنت.کار بسیار زیبایی هست.هم اعدام نشده و هم اسلام را متوجه میشود (3222456) (alef-11)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۳:۱۷:۱۶
آقا اینا هم که نظر دادن باید توجیه بشن بحث توهین و سب به ائمه فقط و فقط با بخشش شخصی خودشون در زمان های خودشون بخشیده میشده، و ثانیا هدف شخص سب کننده وقتی گسترده باشه دیگه بحث شخصی نیست بحث اعتقادی اجتماعی وحکم میوه گندیده ای داره که یا باید درست بشه یا ازبین بره واین از بین بردن در زمانی که اصلاح وجود نداره دقیقا برابر با عدالت لطفا کوته فکرانه به قضیه نگاه نکنید. (3222775) (alef-11)
 
الف ر
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۳:۲۹:۰۴
بخدا به ائمه اهانت کردن بی انصافی کجا انها رفتارها ظالمانه ترویج میکنند همه حرفاشو ن اخلاقی ای بی انصاف ها دنیا از این زندگی مادی به تنگ امده بایستی منش انها را برای زندگی خودمون هم شده رواج بدیم خدا یا من وفرزندانم را از این بی انصافی نجات بده (3222827) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۴:۰۵:۱۸
به مقدسات خواهشا احترام بگذارید و باعث ناراحتی مردم نشوید اعتقادات خیلی مهم هستند. توهین به مقدسات و حتی مقامات کشوری از دید من قابل تحمل نیست (3222969) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۷:۲۱:۲۸
خوب حالا اینم که اعدام نکردند عفو خورد چه عیبی داره؟ما که از قاضی بالاتر نیستیم (3223516) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۸:۴۵:۱۷
حكمش كه سنگين تر شد!!!اعدام راحتر بود (3223840) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۷-۰۷ ۱۸:۵۲:۰۲
شما کی باشی؟ ولی اعدام یه انسان زن و بچه دار برایتان قابل تحمل است جالبه؟ (3223855) (alef-11)
 
احمدی
۱۳۹۴-۰۸-۰۴ ۰۹:۳۰:۱۸
پیامبر اگه خودش بود چه حکمی میداد. اینهمه ناملایمتی و اهانت در زمان حیات بابرکتش دید هیچ وقت راضی نشد جز با خوبی و اکرام واکنش نشون بده. خوشحالم از اینکه بالاخره چندتا قاضی شجاع یافت شد و حق حیات و جبران مافات رو به سهیل عربی ها برگردوند. (3279837) (alef-13)
 
میثم
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۱-۱۷ ۱۳:۳۸:۳۶
احکام صدر اسلام به این سختی نبوده اند در داستانی از حضرت علی میبینیم زنی را که زنای محسنه کرده تا چهار اعتراف عفو میکند در مرتبه چهارم و به درخواست خود زن و فشار مردم سنگسار را که میخواهد انجام دهد میگوید کسانی میتوانند سنگ بزنند که گناه کبیره نداشته باشند تنها حسنین میمانند آنها هم نفری یه سنگ کوچک میزنند و آن خانم هم میرود پی زندگیش
ایکاش آزادی دین و تفکر باشد رافت اسلامی.... (3630433) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.