نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 408025
بررسی آخرین نظرسنجی ها در فاصله 9 روز مانده به انتخابات/ ترامپ جلوتر است یا هیلاری کلینتون؟
بخش بین الملل الف، 9 آبان 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۹ آبان ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
انتخابات ریاست جمهوری آمریکا قرار است 8 نوامبر یعنی 18 آبان برای تعیین چهل و پنجمین رئیس جمهوری برگزار شود. در حال حاضر مهمترین منبع برای پیش بینی اینکه هیلاری کلینتون، نامزد حزب دموکرات یا دونالد ترامپ، نامزد جمهوری خواهان در انتخابات نهایی پیروز می شود، نظرسنجی های انتخاباتی می باشد.

بدون شک اگر قرار باشد صرفاً بر اساس نظرسنجی ها حکم به پیروزی یکی از نامزدها داد آن فرد هیلاری کلینتون می باشد. به همین دلیل بود که دونالد ترامپ چند روز قبل با رد نتایج نظرسنجی‌های اخیر گفت وی برنده انتخابات خواهد بود. ترامپ در گردهمایی طرفداران خود در اوهایو گفت: «ما در حال بردن و پس گرفتن کاخ سفید هستیم.» وی تاکید کرد همین حالا در انتخابات پیش است و رسانه‌های آمریکا را متهم کرد از رقیب وی حمایت می کنند. نامزد جمهوری خواهان گفت در ایالت های کارولینای شمالی، آیووا، فلوریدا و اوهایو که نتایج نظرسنجی‌ها به نفع کلینتون هستند پیروز خواهد شد.

ترامپ در این باره گفت: به شما می‌گویم دلیل این آمارهای دروغین چیست، ما در کارزار انتخاباتی خیلی خوب پیش رفته‌ایم و حتی در نظرسنجی‌ها هم بهتر از کلینتون عمل کردیم، حقیقتا معتقدم این نظرسنجی‌ها نادرست است.

ترامپ همچنین روز جمعه در یک همایش انتخاباتی در پنسیلوانیا گفت: ما پیروز خواهیم شد و در رویدادی همانند برگزیت جهان را بهت زده خواهیم کرد.

در روزهای اخیر، طرفداران ترامپ نیز صحت نظرسنجی ها را زیر سوال می برند و عنوان می کنند که رونالد ریگان در سال 1980 تا دو هفته مانده به انتخابات در نظرسنجی ها از رقیب دموکرات خود یعنی جیمی کارتر عقب بود اما در نهایت در انتخابات به پیروزی دست یافت. از این رو نباید به نتایج نظرسنجی ها چندان اعتنا کرد.

اما به عقیده برخی، نتایج نظرسنجی های موسسات و مراکز نظرسنجی در آمریکا نشان می دهد رونالد ریگان در 1980 در میان مردم آمریکا، چهره ای مثبت محسوب می شد. نتایج بررسی همچنین نشان می دهد چهره ریگان در جریان تبلیغات انتخاباتی ریاست جمهوری در 1980 به مراتب مثبت تر از چهره دونالد ترامپ در تبلیغات انتخاباتی کنونی در سال 2016 است. از سوی دیگر به اعتقاد بسیاری از کارشناسان در سال 1980 ادامه بحران گروگان گیری در ایران موجب تضعیف جدی پایگاه مردمی جیمی کارتر و گرایش افکار عمومی به ریگان شد. این در حالی است که تا این لحظه چنین اتفاق جدی در عرصه انتخاباتی آمریکا روی نداده اگر چه ممکن است گشوده شدن دوباره پرونده ایمیل‌های هیلاری کلینتون و استفاده او از سرور شخصی توسط پلیس فدرال آمریکا (اف‌بی‌آی) از چنین قابلیتی برخوردار باشد. در واقع ماجرای ایمیل‌ها همواره یکی از نقاط ضعف کلینتون در رقابت های انتخاباتی بوده که مورد استفاده ترامپ قرار گرفته است.

البته گفتنی است نتایج برخی از نظرسنجی ها با هم تفاوت های اساسی دارند. برخی علت این موضوع را طیف متفاوت پاسخ دهندگان می دانند و برخی دیگر به این موضوع که به طور سنتی در هر ایالت آمریکا ترکیب آرا بیشتر به سمت جمهوری خواهان و یا دموکرات ها گرایش دارد اشاره می کنند. به همین دلیل برنده نظرسنجی یا هیلاری کلینتون می شود و یا دونالد ترامپ.

نظرسنجی ها چه می گویند
در نظرسنجی که دو روز قبل با همکاری رویترز و موسسه تحقیقاتی ایپسوس و جامعه آماری 1627 آمریکایی از 50 ایالت مختلف انجام شد، 42 درصد حامی کلینتون و 36 درصد حامی ترامپ اعلام شدند.

اما دیروز و پس از اعلام خبر از سرگیری روند تحقیقات درباره پرونده جنجالی ایمیل‌های نامزد دموکرات، نتیجه نظرسنجی ای بی سی نیوز و واشنگتن پست نشان می‌دهد که اختلاف ترامپ با او کم شده است. با گذشت یک روز از این خبر نتیجه ای بی سی نیوز و واشنگتن پست به این شرح اعلام شده است:




همچنین در نظرسنجی که کار مشترک آسوشیتدپرس و موسسه نظرسنجی جی اف کی است نشان می دهد، هیلاری کلینتون پیشتاز این رقابت فشرده است. نتایج نظرسنجی نشان می دهد، نامزد حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با 14 درصد رای بیشتر در سطح ملی از رقیب جمهوریخواه خود، پیشی گرفته است.  براساس نتایج این نظرسنجی کلینتون ازمحبوبیت 51 درصدی و ترامپ از محبوبیت 37 درصدی رای دهندگان برخوردار است. این نظرسنجی همچنین نشان می دهد، کلینتون آرای 90 درصد رای دهندگان احتمالی دموکرات و ترامپ تنها 79 درصد آرای رای دهندگان احتمالی جمهوریخواه را به دست خواهد آورد.

در بررسی انجام شده به وسیله بی.بی.سی نیز که نتایج 5 نظرسنجی اخیر را رصد کرده و نتایج آنها را به طور میانگین اعلام کرده است کلینتون با 49 درصد از ترامپ با 45 درصد پیش است.
 
اما نظرسنجی دیگری که به وسیله ری‌یل کلیر پولیتیک انجام شده است افزایش محبوبیت ترامپ را نشان می‌دهد. در حالی که در نظرسنجی پیشین این مؤسسه کلینتون با اختلاف 7.1 پیشتاز بود اما در نظرسنجی اخیر این اختلاف کاهش نسبتا محسوسی داشته و به 4.4 رسیده است.

تارنمای نشریه نیویورک تایمز آمریکا نیز با بررسی نتایج نظرسنجی های شماری از موسسه ها و نشریات همچون راسموسن (Rasmussen)، ای.بی.سی نیوز (ABC News)، واشنگتن پست(Washington Post)، یوگاو (YouGov)، اکونومیست (Economist)، فاکس نیوز (Fox News)، پیو (Pew)، ایپسوس (Ipsos) و رویترز (Reuters) که از تاریخ 20 تا 27 اکتبر ( 29 مهر تا ششم آبان) صورت گرفته، میانگین آرای کلینتون را 46.0 درصد و میانگین آرای ترامپ را 40.7 درصد اعلام کرده است. بدین ترتیب کلینتون با میانگین اختلاف نزدیک به شش درصد همچنان پیشتاز رقابت برای ورود به کاخ سفید است.

این در حالی است که یک پروفسور دانشگاه در آمریکا که ۹۹ درصد پیش بینی هایش درباره نتایج انتخابات ریاست جمهوری درست بوده، پیش بینی کرده است که در انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ دونالد ترامپ پیروز خواهد شد. هلموت نوپاث، پروفسور دانشگاه استونی بروک در نیویورک می گوید به احتمال زیاد دونالد ترامپ، نامزد حزب جمهوریخواه در انتخابات، در انتخابات پیروز خواهد شد چراکه او قوی ترین نامزد در انتخابات مقدماتی بوده است. پروفسور نوپاث، استاد علوم سیاسی، سیستمی طراحی کرده که بر اساس آن می توان نتیجه انتخابات را پیش بینی کرد.

هنگامی که طرح پیشنهادی نوپاث به انتخابات سال های گذشته اعمال شد، این طرح در مورد تمام انتخابات از سال ۱۹۱۲ تا کنون، به جز انتخابات سال ۲۰۰۰، نتیجه را کاملا درست پیش بینی کرده است. بر اساس مدل این پروفسور، نامزدی که در انتخابات مقدماتی درون حزبی بهترین اجرا را داشته، احتمالا در انتخابات نهایی پیروز خواهد شد. او به نیویورک پست گفت: فکر می کنم ترامپ قوی ترین نامزد در انتخابات مقدماتی بوده و پیروز خواهد شد.

همچنین آلن لیختمن، مورخ و سیاستمدار آمریکایی، معتقد است نامزد حزب جمهوریخواه این کشور در حال حاضر بیشترین شانس را برای پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری هشتم نوامبر دارد. لیختمن که از سال ۱۹۸۴ به بعد نتایج تمامی انتخابات ریاست جمهوری آمریکا را به درستی پیش بینی نموده در گفتگو با واشنگتن پست گفت به عقیده وی و از روی حداقل تصورات دریافتی، دونالد ترامپ پیروز انتخابات نوامبر خواهد بود.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، هیلاری کلینتون، انتخابات آمریکا
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۸-۰۹ ۰۹:۱۳:۲۱
فرقی نمیکند به هر حال سگ زرد برادر شغال است .....
دل خوش کردن بعضی ها به اینکه این یکی بهتر از آن یکی ست غیر عقلانی ست (3993667) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.