توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 336223
پيشتازان«سه‌شنبه‌ بزرگ»
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۳ اسفند ۱۳۹۴ ساعت ۱۱:۵۱
«سه‌شنبه بزرگ» به روز شيرين پيروزي بزرگ براي دونالد ترامپ و هيلاري كلينتون، پيشتازان دو حزب جمهوريخواه و دموكرات تبديل شد. بر اساس نتايج انتخابات درون حزبي و منطقه‌اي در دو اردوگاه جمهوريخواه و دموكرات، دونالد ترامپ توانسته است در هفت و هيلاري كلينتون در هشت ايالت پيروز نهايي سه‌شنبه طلايي شوند. روزي كه در آن جمهوريخواهان بسيار اميدوار بودند كه بتوانند جلوي پيروزي‌هاي پي‌در‌پي ترامپ را بگيرند تا در ادامه از او پيشي بگيرند. اما در نهايت اين آرزو نيز محقق نشد.

شانس دوباره براي رقباي ترامپ

رقابت‌هاي سه‌شنبه طلايي براي جمهوريخواهان در ۱۱ ايالت آلاباما، آلاسكا، آركانزاس، جورجيا، ماساچوست، مينسوتا، اوكلاهاما، تنسي، تگزاس، ورمونت و ويرجينيا برگزار شد و دونالد ترامپ توانست در هفت ايالت آلاباما، آركانزاس، جورجيا، ماساچوست، تنسي، ورمونت و ويرجينا پيروز قاطع ميدان شود. در طرف مقابل تد كروز در سه ايالت تگزاس، آلاسكا و اوكلاهاما توانست پيروز شود و همچنين ديگر رقيب يعني ماركو روبيو نخستين پيروزي را در كارزار انتخاباتي خود در مينسوتا به دست آورد.

ترامپ در نخستين سخنراني خود پس از پيروزي در سه‌شنبه طلايي خطاب به طرفداران خود در فلوريدا گفت: «ايمان داشته باشيد كه من متحد‌كننده امريكا هستم.» اكنون پانزده انتخابات در ايالت‌هاي مختلف امريكا برگزار شده است و از روز نخست سران جمهوريخواه تلاش كردند تا جلوي افزايش محبوبيت ترامپ را بگيرند و از افرادي همچون كروز براي قرارگرفتن در برابر ترامپ حمايت كردند اما حالا نتايج نشان مي‌دهد كه ترامپ فاصله معنا داري از ساير رقباي خود پيدا كرده است. با نگاه به تعداد نمايندگان انجمن‌هاي ايالتي كه نامزدهاي جمهوريخواه به دست آورده‌اند ترامپ با ۳۱۵نماينده انجمن حزبي پيشتاز رقابت است.

در رده‌هاي بعدي تدكروز با ۲۰۵ نماينده و ماركو روبيو با ۱۰۶ نماينده قرار گرفته‌اند. گفتني است هر نامزد جمهوريخواه براي رفتن به دور نهايي انتخابات رياست‌جمهوري امريكا نيازمند ۱۲۳۷ نماينده از ۲۴۷۲ نماينده است. با اين حال به نظر مي‌رسد با توجه به اين نتايج، رقباي ترامپ كماكان اميد خود را ازدست نداده‌اند و به ادامه راه اميدوار هستند. ماركو روبيو كه نخستين پيروزي خود در مينسوتا را كسب كرد براي ادامه راه اعتماد به نفس جدي پيدا كرده است و از طرفي كروز با پيروزي در سه ايالت، معتقد است كه سران حزب بايد براي زمين زدن ترامپ از او حمايت كنند تا در ادامه راه پيروز ميدان شود. اما همزمان نظرسنجي‌ها نشان مي‌دهند ترامپ حداقل نيمي از ايالت‌هايي كه در دو هفته آينده انتخابات در آنها برگزار مي‌شود از آن خود مي‌كند. اگرچه كماكان سه چهارم از نمايندگان تكليف‌شان مشخص نيست، اما اگر جمهوريخواهان مي‌خواهند جلوي ترامپ را بگيرند شايد تنها تا ۱۵ مارس وقت داشته باشند.

بهترين شب براي كلينتون

هيلاري كلينتون را شايد بتوان پيروز بزرگ انتخابات سه‌شنبه طلايي امريكا دانست. او توانست از ۱۲ ايالتي كه در آن با برني ساندرز رقابت داشت، در هشت ايالت پيروز ميدان شود. آلاباما، سوامواامريكا، آركانزاس، جورجيا، ماساچوست، تنسي، تگزاس و ويرجينيا ايالت‌هايي بودند كه از كلينتون حمايت كردند. در برخي ايالت‌ها رقابت ميان كلينتون و ساندرز بسيار نزديك بود. ايالتي همچون ماساچوست به دليل اينكه بسياري از راي‌دهندگان حامي ليبرال دموكرات‌ها، به ساندرز گرايش داشتند، در نهايت كلينتون با فاصله اندك توانست پيروز رقابت شود، جايي كه اختلاف ميان ساندرز و كلينتون به اندازه چند دهم درصد بود. كلينتون توانست راي مردم جنوب كشور را به خوبي جذب خود كند و هم سياه پوستان و هم سفيدپوستان از او حمايت كردند. به خصوص در مناطق روستايي كلينتون توانست به خوبي آراي مردم را به سمت سبد آراي خود سوق دهد.

مبارزه براي انقلاب
برني ساندرز ديگر نامزد دموكرات‌ها كه مي‌گويد براي انقلاب سياسي در امريكا به ميدان آمده، در سه‌شنبه بزرگ توانست پيروز انتخابات درون حزبي در چهار ايالت شود تا نشان دهد او داراي پشتيباني جدي در منطقه شمال شرقي امريكاست. بخش عمده‌اي از حاميان ساندرز را جوانان و سفيد پوستان ليبرال تشكيل مي‌دهند. با اين حال شايد ايالت ماساچوست براي هردو نامزد بسيار مهم بود و بسياري انتظار داشتند تا ساندرز به خوبي كلينتون را پشت سر بگذارد اما اين اتفاق رخ نداد. كلينتون نشان داد كه حمايت رنگين پوست‌هاي امريكا تعيين‌كننده است و اكنون كه انتخابات به سمت ايالت‌هايي با نژادهاي متنوع‌تر پيش مي‌رود احتمال پيروزي كلينتون نيز افزايش پيدا مي‌كند.

از همين رو سه‌شنبه طلايي را مي‌توان پاياني براي به چالش كشيدن آراي كلينتون براي رسيدن به مرحله نهايي انتخابات دانست. كلينتون در سه‌شنبه طلايي توانست ۵۴۴ نماينده و در طرف مقابل ساندرز ۳۴۹ نماينده را به خود اختصاص دهد. در مجموع نيز كلينتون با احتساب سوپرنمايندگاني كه در ايالت‌هاي مختلف امريكا به دست آورده تاكنون ۱۰۵۵نماينده از حد نصاب ۲۳۸۳ نماينده را كسب كرده است.

در مقابل نيز ساندرز با احتساب سوپر نماينده‌هايي كه از او حمايت مي‌كنند ۴۱۸نماينده را به دست آورده كه فاصله اين دو نامزد به اندازه‌اي است كه شايد براي ساندرز جبران اين فاصله عملا امكان‌پذير نيست.

آينده‌اي سخت پيش روي جمهوريخواهان
آينده هرچند براي دموكرات‌ها تا حدودي مشخص شده اما كماكان مي‌توان شاهد رقابت جذاب و ديدني كلينتون و ساندرز بود، به خصوص با سخنان متفاوتي كه ساندرز به زبان مي‌آورد و مي‌گويد آمده است تا رسالتي كه بر دوش خود احساس مي‌كند به سرانجام برساند. اما در طرف مقابل يعني در اردوگاه جمهوريخواهان رقابت به صورت كاملا نزديك ادامه دارد. ترامپ هرچند در هفت نقطه پيروز ميدان شده اما نشان داد كه امكان لغزش دارد. اوكلاهاما را مي‌توان نماد اين لغزش در سه‌شنبه طلايي دانست. بسياري اين تصور را داشتند كه ترامپ مي‌تواند به راحتي در اين ايالت پيروز ميدان شود اما ترامپ تنها در برابر يك جريان تبليغات منفي راي خود را از دست داد و پيروزي را به كروز واگذار كرد.

سياستي كه اين روزها جمهوريخواهان عليه ترامپ اتخاذ كرده‌اند در گام نخست انتقادهاي سنگين عليه او است تا جلوي محبوبيت ترامپ را بگيرند و سپس بتوانند او را به زير بكشند. البته رقابت سنگين ميان كروز و روبيو نيز از جمله دلايل اصلي پيروزي‌هاي مكرر ترامپ است.

اگرچه برخي معتقدند كه سحرو جادو هم ديگر در برابر ترامپ اثر نمي‌كند اما برخي كارشناسان اميدوار هستند در دو هفته باقي مانده به ۱۵ سپتامبر اين روند تغيير كند. اما بسياري معتقدند تا زماني كه جمهوريخواهان پشت سر يك نامزد مشخص قرار نگيرند، نمي‌توانند در برابر ترامپ ايستادگي كنند چرا كه پراكندگي آراي جمهوريخواهان موجب شده تا آرا به سمت ترامپ سوق پيدا كند. در اردوگاه جمهوريخواهان بسياري ادعاي شايستگي رياست‌جمهوري دارند. حتي جان كسيج كه اكنون شكست‌هاي سنگيني را متحمل شده حاضر به ترك كارزار انتخاباتي نيست. ماركو روبيو و تد كروز به حدي با يكديگر زاويه دارند كه بعيد به نظر مي‌رسد هيچ يك از آنها به نفع طرف مقابل كنار بكشد. اما اگر بناست جمهوريخواهان در برابر ترامپ ايستادگي كنند امروز وقت ائتلاف است زيرا قطعا پانزدهم مارس براي ائتلاف دير خواهد بود.
منبع: اعتماد
 
کلمات کلیدی : دونالد ترامپ، تدکروز، جمهوری خواهان، روبیو، جب بوش، کارسون، انتخابات آمریکا
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.