نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 496721
اصلاح طلبان، روحانی و چینش اعضای کابینه دوازدهم/ ترکیب نهایی وزرای پیشنهادی چگونه خواهد بود؟
بخش سیاسی الف، 8 مرداد 96
تاریخ انتشار : يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۰۰
حدود یک هفته تا برگزاری مراسم تحلیف رئیس جمهور و معرفی کابینه زمان باقی مانده است. قرار است رئيس‌جمهورمنتخب، شنبه هفته آينده در مراسم تحليف از فهرست کابينه خود رونمايي کند.

به گزارش الف، در این بین هر روز لیست های مختلفی به عنوان اعضای احتمالی کابینه دوازدهم توسط رسانه ها منتشر می شود.

 در تازه ترین اقدام چینش کابینه با نظر رهبری تکذیب شد. دو روز قبل دفتر نشر رهبری اظهارنظر رهبری را درباره چینش کابینه اعلام کردند. در واقع بعد از این که موجی خبری در برخی رسانه های داخلی و خارجی شکل گرفت و در پی القای این تفکر بودند که تک به تک اعضای کابینه با موافقت رهبر انقلاب برگزیده می شوند دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت‌الله خامنه‌ای این ادعا را تکذیب کردند.

به نظر می رسید این موج خبری در راستای بی اثر کردن انتقادات اصلاح طلبان از کابینه، مسلوب الاختیار نمودن مجلس شورای اسلامی و نوشتن ناکارآمدی احتمالی عملکرد وزرا به پای دیگران باشد.

بر این اساس در اطلاعیه با استناد به اصول قانون اساسی عنوان شد که « رویه ثابت در همه دولت‌ها، هماهنگی با رهبری در انتخاب وزیران دفاع، امور خارجه و اطلاعات بوده است» و ایشان « در خصوص اکثریت کابینه نیز در همه ادوار تا آنجاکه از سوابق امر بر می‌آید نظری ابراز نمی کنند» اما« همواره تأکید دارند که وزیران، افرادی کاری و به‌دور از حاشیه باشند، زیرا همان‌طور که در نظر مردم، کارآمدی و موفقیت دولت، موفقیت نظام است، ضعف و ناکارآمدی دولت نیز به حساب نظام گذاشته می‌شود».

حال با انتشار چنین خبری می باید دید که چینش کابینه دولت به کدام سمت و سو هدایت خواهد شد. این وضعیت در حالی است که افراد و رسانه های اصلاح طلب در چند روز اخیر انتقادات فراوانی را ازچینش احتمالی اعضای کابینه ابراز داشته اند و نارضایتی خود را از رئیس جمهور و اطرافیان نزدیک او که بیشتر از دو حزب کارگزاران و اعتدال و توسعه هستند ابراز داشته اند.

در این بین در برخی رسانه ها عنوان شده بود که سه گروه مختلف سه لیست به روحانی پیشنهاد داده اند. یکی از لیست ها با محوریت مرتضی بانک و محمد شریعتمداری، لیست بعدی توسط جهانگیری تهیه شده و لیست بعدی را اصولگرایان معتدل  پیشنهاد داده اند.

آغاز موج جدید فشار اصلاح طلبان
بعد از اطلاعیه دفتر نشر مقام معظم رهبری، شنیده شدن اخباری مبنی بر کنار گذاشتن معاونت زنان و ابقای رحمانی فضلی موج جدیدی از فشار رسانه ای اصلاح طلبان برای چینش دلخواه کابینه به راه افتاده است.

در یکی از واکنش ها سخنگوی دولت اصلاحات در توئیترش خبر داده که قرار نیست مولاوردی و ابتکار، دو گزینه پست وزارت آموزش و پرورش و سازمان محیط زیست که هم اکنون هر دو معاون رئیس جمهور هستند، در دولت بعدی حضور داشته باشند.

فاطمه سعیدی نماینده مجلس نیز می گوید: «درخواست استفاده از زنان شایسته در سطح وزرا از طرق مختلف به رئیس‌جمهور منتقل شد؛ اما به نظر می‌رسد امیدواری‌ها برای حضور یک زن در سطح وزیر دولت دوازدهم به‌شدت کاهش یافته است. آنچه این روزها موجبات نگرانی بخش عمده‌ای از زنان و فعالان اجتماعی را به خود اختصاص داده است، کنار‌رفتن خانم مولاوردی از کابینه دولت جدید است که به صورت جدی مطرح شد.»

در این بین باید به موج توئیتری که جمعه شب برای ابقای مولاوردی در سمت معاونت زنان در رسانه های مجازی به راه افتاد اشاره کرد.

بهرام پارسایی، سخنگوی فراکسیون امید مجلس شورای اسلامی نیز گفته است: دست آقای روحانی برای انتخاب وزرای پیشنهادی کاملاً باز بوده و مشکلی در مسیر تشکیل کابینه دوازدهم وجود ندارد... وقت عمل به وعده‌ها و شعار است و به‌قول معروف باید بگوییم الوعده، وفا!

 همچنین اصلاح طلبان عضو فراکسیون امید عنوان کرده اند که به گزینه هایی مانند رحمانی فضلی رای نخواهند داد و عنوان کرده اند که وزیر کشور فعلی محصول یک معامله بوده و باید وزرات کشور به فرد دیگری سپرده شود.

 در این بین اختلافاتی نیز بر سر چینش تیم اقتصادی کابینه رخ داده است. اختلاف بر سر این تیم حتی باعث طرح شایعه استعفای معاون اول رئیس جمهور شد که البته به تایید نرسید.

اسحاق جهانگیری، معاون اول رئیس جمهور دیروز در نشست گفتگوی دولت و بخش خصوصی به گونه ای خاص سخن گفت.

جهانگیری با اشاره به روی کار آمدن کابینه دولت دوازدهم در روزهای آتی اظهار کرد: امیدواریم همانطور که مردم رای داده‌اند آقای روحانی درباره کابینه تصمیم گیری کنند. ایشان به نهادها و افرادهای مختلفی از جمله رهبری برای انتخاب اعضای کابینه مشورت می‌کنند،‌ اما تصمیم گیری نهایی بر عهده شخص اوست. ان‌شاء‌الله کابینه مناسبی از سوی آقای روحانی انتخاب خواهد شد... .

در این بین گزارش هایی مبنی بر ابقای نوبخت در سازمان مدیریت و برنامه ریزی، سیف در بانک مرکزی و نهاوندیان به عنوان وزیر اقتصادی مطرح شده است.

الیاس حضرتی، نماینده تهران دیروز در دو یادداشت کوتاه با موضوع تغییرات احتمالی کابینه در توئیتر خود نوشت: تیم اقتصادى دولت هنوز قطعی نشده است.تا الان نوبخت و تقوى‌نژاد گزینه‌های وزارت اقتصاد و نهاوندیان و نیلى گزینه‌هاى سازمان برنامه و بودجه هستند.

اما محمدرضا پورابراهیمی، رئییس کمیسیون اقتصادی مجلس درباره تیم اقتصادی دولت گفته است: قرار است یک سری از افراد که عملکرد نسبی داشتند بروند و افرادی که ضعیف‌تر از افراد قبلی بودند جایگزین شوند.

اخبار باهنر از چینش کابینه
 محمدرضا باهنر دبیرکل جامعه اسلامی مهندسین عصر دیروز در نشست ماهیانه این تشکل، درباره ترکیب کابینه گفت: مجموع جمع‌بندی خبرها تا آنجا که من اطلاع دارم، این است که معاون اول ، وزرای خارجه، بهداشت، ورزش، کشور، راه و شهرسازی و برنامه و بودجه می‌مانند.

وی افزود: در برخی وزارتخانه‌ها رئیس‌جمهور می‌خواهد افراد بمانند، اما وزرا قبول نکردند، از جمله وزیر نفت که من با وی صحبت کردم و به شدت ابا داشت و گفت فشارهای غیرمعمول زیاد است و حوصله این جنگ و گریزها را ندارم، همچنین حجتی هم به دلیل کسالت قبول مسئولیت نکرده است.

باهنر خاطرنشان کرد: همچنین شریعتمداری برای وزارت صنعت معرفی می‌شود. واعظی رئیس نهاد ریاست‌جمهوری و نهاوندیان وزیر اقتصاد می شود.
کابینه نیز احتمالاً بعد از مراسم تحلیف تقدیم مجلس می شود.

ترکیب  نهایی کابینه چگونه خواهد بود؟
بر اساس اخباری که تا کنون منتشر شده می توان گفت جدایی وزیرانی نظیر «مصطفی پورمحمدی، رضا صالحی امیری، محمد فرهادی، فخر الدین احمدی دانش آشتیانی، حمید چیت چیان، محمود واعظی و محمدرضا نعمت زاده» قطعی شده است. محمود واعظی از وزارت ارتباطات خداحافظی کرده ولی تأکید دارد که حتما در جایگاه دیگری در دولت دوازدهم حضور خواهد داشت که احتمالا ریاست دفتر رئیس جمهور خواهد بود. از سورنا ستاری و نصرالله جهانگرد به عنوان گزینه های احتمالی که جایگزین وی خواهند شد نام برده می شود.

از علیرضا آوایی به عنوان جایگزین مصطفی پورمحمدی نام برده می شود و از سوی دیگر خروج محمدرضا نعمت زاده از کابینه قطعی شده و احتمالاً محمد شریعتمداری به عنوان اصلی ترین گزینه جانشینی او در وزارت صنعت معدن و تجارت مطرح است.

تغییر ریاست سازمان میراث فرهنگی و گردشگری قطعی به نظر می رسد اما تاکنون گزینه جدی برای پست معرفی نشده است. با وجود اینکه پیش از این اخبار و گزارش ها از کنار گذاشتن قطعی علی ربیعی از وزارت کار و رفاه حکایت داشت اما در هفته های اخیر احتمال معرفی او به مجلس به عنوان گزینه پیشنهادی افزایش یافته است.
 
کلمات کلیدی : انتخابات 96+ انتخابات ریاست جمهوری+ روحانی+ کابینه دولت دوازدهم
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۱:۴۷:۲۸
وزیر راه و شهرسازی را چگونه ابقا کرده ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

وزیری که سه بار استیضاح شده و هیچ کار مثبتی در زمینه مسکن و حمل و نقل نکرده، اون چند هواپیمای دست دوم را هم بخاطر برجام به چند برابر قیمت به ما فروختند.

امیدوارم مجلس به وزرای نالایق رای کفایت ندهد. (4494945) (alef-13)
 
Italy
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۱:۴۷:۵۵
تیم اقتصادی افتضاح است. اگر این افراد در تیم اقتصادی باشند به عنوان فردی که به روحانی رأی داده ام، از ایشان برائت می جویم. (4494947) (alef-3)
 
ابراهیم قنبری
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۲:۱۶:۲۷
به نام خدا
در بحث پدید آوردن ائتلاف ها و حفظ و استحکام آن در شرایط پیش و پس از به دست گیری دولت در بین اصولگرایان و اصلاح طلبان دو تفاوت اساسی وجود دارد که ریشه در نوع نگاه آنها به قدرت و نحوه به کار گیری آن در راستای اهداف دارد ، اصولگرایان بر خلاف اصلاح طلبان در ایام انتخابات و پیش از تشکیل دولت احتمالی اغلب دچار تشتت و چند دستگی هستند امریکه در نزد اصلاح طلبان همواره شاهدیست بر اتحاد و یکپارچگی آنها اما قضیه در بعد از انتخابات و پیروزیها متفاوت است در اینجا رفتار اصولگرایان حاکی از اتحاد حداکثری است در حالی که در این موضع خاص اصلاح طلبان دچار تعدد آراء و اختلافند. (4494981) (alef-13)
 
abbas
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۲:۴۳:۳۴
حتی یک اصولگرا نیز نباید در دولت باشد به دو دلیل
- در دوره احمدی نژاد حتی یک وزیر اصلاح طلب وجود نداشت
- در نهادهای انتصابی حتی یک اصلاح طلب وجود ندارد (4495045) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۵:۳۷:۲۶
عباس جان اگر چنین باشد افرادی نظیر دکتر صالحی و عراقچی هم نباید باشند (4495380) (alef-13)
 
آرش
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۲:۵۴:۳۳
چرا باید وزیر کشور باقی بماند؟ انتخاب استانداران کاملا اشتباه بوده است
استاندار نباید بومی استان و فرمانداران نباید بومی شهرستان باشند
ما می خواهیم از دستگاه دولتی به استانداری شکایت کنیم یا فامیل در می آید ، یا دوست و ... در یک کلام پارتی بازی بشدت زیاد می شود
ضمنا از آنجایی که معمولا استاندار حمایت نمایندگان مجلس را دارد مشکلات دیگری هم بروز می کند مثلا در خوزستان از طرف استاندار اعلام می شود که خودروهای اروندی میتواند در تمام استان تردد نمایند. در برخی از استان ها مشکلات سخنرانی ، کنسرت و ... است . مگر هر استان می تواند ساز خودش را بزند؟ حاکمیت مرکز در استانها بسیار بسیار کم شده است. (4495068) (alef-11)
 
Germany
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۴:۳۴:۱۸
آقای روحانی تنها باید با حمایت و پشتیبانی 24 میلیون رای دهنده ترکیب اعضای کابینه را روشن کنند نه مشورت و هماهنگی با این و آن. (4495239) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۵:۱۹:۴۸
نوبت هم باشه نوبت 24 میلیونه !
وزرا و استاندارها و فرماندارها و روستادارها و بخشدارها و دهیارها و مدیران کل و مدیران میانی و مدیران جزء از 24 میلیون ها (4495331) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۸ ۱۵:۴۴:۲۷
روحانی حالا دیگر قصدش از پل گزشته و از رای اصلاح طلبان سوئ استفاده کرده دیگر برایش مهم نیست که چه اتفاقی خواهد افتاد نه الان 4 سال دیگر هم که دولت جدید بیاید دو دستی دولت را تقدیم اصولگرایان خواهد کرد چرا که بقا خود را در آن گروه میبیند (4495398) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.