نظر منتشر شده
۱۴۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 270136
208 میلیارد لیتر آب کشور با هندوانه ها هدر رفت/ هر کیلوگرم تنها 0.2 دلار برای صادرات
بخش اقتصادی الف، 18 اردیبهشت 94
تاریخ انتشار : جمعه ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۵۸
سال گذشته بیش از 833هزار تن هنداونه به قیمت کیلویی حدود 700تومان به کشورهای مختلف صادر شد که حدود 208میلیارد لیتر آب برای آن صرف شده بود.

عراق با سهم حدود 70درصدی در بازار هندوانه ایرانی نخستین مقصد این محصول به شمار می‌رود، چراکه 589هزار و 630تن از هندوانه ایرانی در سال گذشته به این کشور صادر شده است.

آنطور که ایسنا گزارش داده،پس از عراق، امارات با خرید بیش از 163هزار تن و سهم 19.5 درصدی دومین مشتری هندوانه به شمار می‌رود و پس از آن کشورهایی مانند ترکیه، افغانستان، ترکمنستان، روسیه و ... نیز با اختلاف بالا در ردیف دیگر مشتریان عمده هنداونه ایرانی به شمار می‌روند.

جالب‌تر اینکه هنداونه جزو ارزان‌ترین محصولات صادراتی کشاورزی به شمار می‌رود که هر کیلوگرم تنها 0.2 دلار ارزش دارد؛ یعنی با در نظر گرفتن 3500تومان به عنوان بالاترین نرخ دلار در سال گذشته به ازای صادرات هر کیلوگرم هنداونه حدود 700تومان نصیب صادرکنندگان ایرانی شده است و این نوع صادرات آب مجازی آنهم در شرایط بحرانی آب در کشور به هیچ وجه توجیه اقتصادی ندارد.

این درحالی است که حسین مهاجران، رییس اتحادیه فروشندگان میوه وسبزی از افزایش قیمت هندوانه در داخل به دلیل صادرات آن خبر داده قیمت این میوه را از 800 تا 1700 تومان اعلام کرده است.

از سوی دیگر با توجه به اینکه برای تولید هر کیلوگرم هندوانه 250لیتر آب نیاز است، 833 هزار تن هنداونه صادراتی ایران 208 میلیارد و 425میلیون لیتر آب نیاز داشته تا رشد کند، یعنی این حجم بالای آب به نام هندوانه آن‌هم به کمترین قیمت ممکن صادر شده است.

"در حالی که با برداشت بی‌رویه از منابع آبی، بخش‌های اعظمی از دشت‌های کشور در حال تبدیل به بیابان هستند، هم‌چنان به صادرات آب مجازی از طریق محصولاتی آب‌بر همچون هندوانه و سیب زمینی ادامه می‌دهیم".

بهمن محمدی کارشناس کشاورزی با بیان این مطلب اظهار کرد: بخش‌های اعظمی از دشت‌های کشور به بیابان تبدیل شده‌اند. خالی شدن سفره‌های زیرزمینی باعث نشست و شکاف زمین می‌شود و حتی اگر خشکسالی هم نباشد قرن‌ها طول می‌کشد تا به حالت طبیعی برگردد.

البته در هفته‌ای که گذشت برخی کشورهای عربی که اتفاقا خود مشتری هندوانه ایرانی بودند شایعاتی مبنی بر آفت‌زده بودن این محصول مطرح و به گفته مسئولان سازمان حفظ نباتات شش محموله از امارات به همین دلیل برگشت خورد.

اما حسین ایزدی - معاون قرنطینه و بهداشت گیاهی سازمان حفظ نباتات - اعلام کرد: که اکنون هیچ گزارش رسمی مبنی بر علت برگشت خوردن هندوانه‌ به ایران اعلام نشده و به نظر می‌رسد این جنجال‌های رسانه‌ای به دلیل لجبازی سیاسی یا رقابت تجاری باشد.

وی افزود: با توجه به این وضعیت، نامه اعتراض‌آمیز رسمی به امارات در حال تهیه است تا به آن‌ها متذکر شویم که باید علت برگشت خوردن هندوانه‌های ایرانی را با ادله رسمی و علمی بیان کنند و با ارسال نامه‌ مشابهی به کنوانسیون بین‌المللی حفظ نباتات اعلام می‌کنیم که واکنش اماراتی‌ها و کشورهای عربی حاشیه‌ساز هیچ سنخیتی با قوانین و دستورالعمل‌های بین المللی ندارد.

اما در هر حال باید دید با این وضعیت وخیم بحران منابع آبی در کشور و قیمت حداقلی هندوانه در بازارهای جهانی چرا بازهم بر تولید بیش از حد و رکوردشکنی در صادرات این محصول اصرار می‌شود و اصولا چرا وزارت جهاد کشاورزی در راستای سیاست‌های صادرات آب مجازی، تولید و تجارت هندوانه را مدیریت نمی کند؟
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۰۶:۲۱
گفتیم این دولت میاد تدبیر این کارای بی عقلی رو می کنه
آخه با کدوم منطق این زبون بسته ها رو صادر می کنید فحش هم بعدش باید بشنویم
دیشب رفتم هندونه بگیرم می گفت کیلویی 1700
آخه این انصافه خودمون توو این وضعیت به این گرونی بخوریم
حدااقل اگر با قیمت بیشتر صادرات می کردن دلمون نمی سوخت والا (2875702) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۵:۰۴
اولشه تا ماه رمضون هندونه های همدان میرسه !و قیمت ها کاهش پیدا میکنه (2875760) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۴:۲۴
یک هکتار هندوانه کاری بیشتر آب می خواهد یا 10 متر مربع چمن ؟؟؟ چرا هیچ کس به چمن ها گیر نمی ده؟؟؟ فقط اشکال در کشاورزیه؟؟؟ (2875865) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۶:۱۳:۴۶
چیه افتادن به جون هندوانه کارها و هندوانه فروش ها نکنه سهم بعضی ها از هندوانه نرسیده و چون نمی شود یک بیماری چیزی به هندوانه وصله کرد برای همین آب را بهانه کردن (2876200) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۱۳:۲۲
یک هکتار هندوانه کاری! (2876311) (alef-13)
 
صابر
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۱:۵۷:۲۰
من بچه کشاورزم. در ده سال گذشته شاهد بودم که برای هر دو هکتار زمین فقط 2 هکتار، مجوز های پی در پی برای حفر چاه دادند.. خب تصور کنید فقط در یک منطقه و روستای کوچک دهها و صدها چاه برای دو هکتار زمین حفر کنند، دیگر آبی نخواهد ماند... اگر چه مشکل بارندگی و گرم شدن هوای کره زمین هم هست مسئله فقط ما نیستیم ولیکن مدیریت مخازن آبی حداقل با جلوگیری از سدسازی و حفر چاه می تونه درصد قابل توجهی از مشکل و بحران رو حل کنه البته دیگه دیر شده... چون همون تعداد چاههایی هم که گفتم در حال خشک شدن هستند (2877030) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۳۳:۱۱
چاره کار اصلاح روشهای ابیاری است (2877375) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۸:۵۳
چاره کار این است که نتنها هندوانه بلکه همه محصولات کشاورزی فقط برای مصرف داخلی کشت و تولید شوند.

به نفع کشور است که در این شرایط کم آبی صادرات محصولات کشاورزی محدود و ممنوع گردد. (2875876) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۷:۱۰
اگر مردم 50 درصد مصرف آب خود را کاهش دهند، در منابع آب کشور فقط سه درصد صرفه‌جویی خواهد شد چراکه 92 درصد آب کشور در بخش کشاورزی مصرف می‌شود و سهم آب شرب شش درصد است. پس بحران آب ربطی به فرهنگ مصرفی مردم ندارد و ریشه بحران جای دیگری است. (2875890) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۵:۵۹:۵۵
وقتي اکثر روستاها تخليه شدهاند و روستاهاي مجاور شهرها تبديل به ويلا و استخرهاي آنچناني براي خوشگذراني يکعده اي شده و زمينهاي کشاورزي تغيير کاربري به ساختماني ميدهند ديگر تو از چه کشاورزي داري حرف ميزني (2876171) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۱:۱۳
طی دهها سال منابع طبیعی و جنگلها و زمینهای کشاورزی مناطق مختلف کشور و شالیزارهای شمال و ... قانونی و غیرقانونی تغییر کاربری داده است شده است ویلا و ... شخصی یا سازمانهای دولتی و شبه دولتی. همچنان نیز ادامه دارد. خیلی از اینها تخلف و زمین خواری است. سندسازی می کنند با هماهنگی با نهادهای مختلف و ... . چه کسی یا کسانی یا نهادی در طول این سالها به اینها رسیدگی کرده است؟ اصلا مسوول مبارزه با زمین خواری در کشور ما کدام نهاد است؟ (2878054) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۲۱:۳۸
ریشه بحران درهمان سیاست کشاورزی50سال اخیر است ،دقیقا 50 سال پیش تمام منابع زیر زمین ما پر اب بود .در هر دشتی 20متر که یک چاه معمولی میزدند به اب میرسیدند ،بعد شعار ابادانی کشور از طریق کشاورزی وجلوگیری از کوچ جمعیت روستا ها به شهرها واصلاحات ارضی وداستانهای دیگر که اجازه احداث چاه دادند وموتور مجانی وکود وسم مجانی وهزاران هزینه دیگر ،نتیجه این شد که سیستم ابیاری غرق ابی درکشور به دلیل عدم کنترل ابها مرسوم شد ابی که ملی بود ه وهست را هدر دادند که مثلا روستا خالی نشود ، که مهاجر ت اتفاق نیافتد ، مهاجرت صورت گرفت ،روستاها خالی شد ، اب های زیر زمینی از 20متر به 200متر رسیده ،چاه های غیر مجاز به دلیل نبود نظارت به ده برابر چاههای مجاز رسید بعنوان مثال مقاله ای میخواندم در وضعیت دریاچه اورمیه فقط 22000چاه غیر مجاز دران منطقه زده شده دشتهای کردستان در قروه وبیجار ودیواندره دیگر ان منطقه حاصلخیز واب فراوان نیست سطح ابها به بالای 200متر رسیده یعنی مدتی دیگر ابها شور وزمین ها غیر قابل کشت میشوند ،دشت قزوین وبویین زهرا ،دشتهای فارس وخراسان واز همه بدتر وضعیت اصفهان است وجالب است که دولتها حاضز به تجدید نظر وتغییر سیاستهای کهنه وناکارامد خود نیستند ،کارشناسان همه در برجهای تهران اشتغالی برای خود دارند واب وکشاورزی وثروت ملی هم هیچ ،ازاین استان به ان استان اب میبرند ،زاینده رود را به یزد ویاسوج را به اصفهان کارون را به دشتهای مرکزی وشور شدن اب ابادان وخرمشهر به دلیل پیشروی دریا از کم شدن اب کارون ،اب کردستان را به کرمانشاه وزنجان واورمیه وبهم خوردن اکوسیتم منطقه وسیتم اب کشور وباز چاه وموتور وکود وسم وتولید سیب زمینی وهندوانه ،95 درصد اب شیرین کشور صرف کشاورزی با شیوه قدیمی وغرق ابی میشود وهرکس قطعه زمینی دارد بدون توجه به ملی بودن اب چاهی میزند واکنون هم که بعضی درامدی پیدا کرده اند ویلا نشینی وفاضلاب درست کردن در سدها ورودخانه ها وهزاران داستان دیگر وبی تفاوتی کارشناسان برج نشین وزارتخانه ها ی نیرو وحهاد ودولت (2876320) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۳:۳۸
چرا نباید مثل همین ترکیه نه کشورهای توسعه یافته غربی. آب آشامیدنی ما از آب لوله کشی مصرفی و حمام و شستن ظرف جدا باشد؟ کجای دنیا این کار را می کنند. اصلا جدا کردن هم نمی خواهد. آب آشامیدنی را در بطریها بفروشند کاری که سالهاست در کشورهای دیگر انجام می گیرد. چه نیازی بود به قم از سرشاخه های دز آب ببرند با هزینه سرسام آور خط لوله و ... بعد هم دوباره مردم در خانه هایشان دستگاه تصفیه آب بگذارند؟ (2878059) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۴:۴۴
فکر کنم نفهمیدی مشکل کجاست؟ مشکل تو کشاورزی نه آب مصرفی مردم (3012560) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۳۰:۱۹
این درست نیست و مصرف خانگی طبق بعضی آمار حتا تا ۳۵ درصد هم گفته شده , ضمنا مصرف کشاورزی با در نظر گرفتن آبیاری چمن های سطح شهرهاست که چمن پرمصرف ترین و آب برترین است و حتا از صیفی جات و هندوانه هم بیشتر آب مصرف می کند. (2876409) (alef-13)
 
کارمند
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۰۴:۴۷
شما اول برو کلاس اول دیکته یاد بگیر بعدا اینجا بیا کامنت بذار. هنوز بلد نیستی و نمیدونی که "حتی" درسته نه اونی که شما نوشتی.

وای بر ما که باسوادهای کشورمان امثال شماها هستند که یک جمله فارسی بدون غلط بلد نیستند. آن وقت ادعای مدیریت جهانی می کنیم. (2877173) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۷:۵۵:۵۲
فکر می کنم رقم 250 لیتر مصرف آب برای تولید هر کیلو هندوانه اشتباه باشد.

متوسط سرانه ذخیره آب در ایران 1700مترمکعب می باشد.یعنی ایران در مرزتنش آبی قراردارد.

در دنیا به ازای هر مترمکعب آب دو ونیم کیلو محصول به عمل می آید،در ایران یک سوم تا نصف این مقدار یعنی حدودا هشت تا نه دهم کیلو محصول به عمل می آید.یعنی هرکيلومحصول نه 250لیتر آب ،بلکه بیش از یک متر مکعب آب صرف اش می شود.

مصرف یک مترمکعب آب برای هرکیلو محصول ،ميانگين است.محصولاتی چون برنج و هندوانه آب بیشتری به ازای هرکیلو مصرف می کنند .مثلا درماذندران برای هرکیلو برنج 5تا 6 مترمکعب آب به هدر می رود.ازاین جهت می گویم به هدر می رود که به خاطر مصرف سموم آب های مصرف شده تجدید پذیر نیستند.متوسط مصرف آب برای هر هکتار کشت گندم در دنیا 6هزارمترمکعب است ،در ایران 10هزار مترمکعب.

ایران 110تا130 میلیارد مترمکعب ذخیره آب های زیرزمینی دارد.هرسال 400ميليارد متر مکعب بارندگی داریم که 280 میلیارد آن تبخیر می شود.اگر مصرف سالانه آب کشاورزی ،صنعتی ،خانگی ،دامپروری و فضای سبز شهرداری هاحدودا 120 میلیارد مترمکعب باشد.،می توان امیدوارم بود که ذخایر زیرزمینی کم نشود و ثابت بماند.عملا این طور نیست .زیرا به خاطر عدم رعایت اصول مصرف آب به ویژه مصرف آب کشاورزی که بیش از نود در آب مصرفی را شامل می شود،هرسال تقریبا 36 سانتیمتر آب های زیرزمینی پایین می روند.چرا؟

1_ بخش مهمی از 400ميليارد متر مکعب آب نزولات آسمانی به دلیل بی تدبیری تبخیر می شود.(مثلا بخش مهمی از آ بی که برای کشاورزان اصفهانی منظور شده است ،به خاطر طولانی بودن مسیر به هدر می رود.).

2_ از روش های تکنولوژیک آبیاری قطره ای دیر استفاده شد.

3_ الگوهای کشت (مثلا : هندوانه ،برنج،چمن و...)،برای ایران دارای مزیت اقتصادی وزیست محیطی نیست .

4_همچنان که ارزان حساب کردن برق و نیروی انسانی در دراز مدت منجر به پرورش مدیرانی نالایق در سطوح تولیدی حتی در بخش خصوصی شد .دادن مجوز های بی رویه و عدم کنترل حفر چاه های عمیق و نیمه عمیق هم باعث شد ،که عده ای فرصت طلب برای پرکردن جیبشان ،به قیمت آب ارزان و کارگر کشاورزی ارزان ،توليدشان برای آب و محیط زیست مملکت یک فاجعه باشد.

5_ پروژه های سد سازی وتوسعه کشت و صنعت هابراساس تحقیقات زیست محیطی نبوده است ( نمونه اش سدسازی اطراف دریاچه ارومیه وايجاد کشتزارهایی که بیش از ظرفیت زیست محیطی دریاچه بود و نهایتا دریاچه راخشک کرد. ).

6_بیلان آب در 450 دشت از 600دشت ایران منفی است.11ميليارد مترمکعب اضافه برداشت آب از سفره های زیرزمینی داشته ایم ،که عمدتا از طریق حفر بی رویه چاه های عمیق بوده است .

7_حفر چاه های عمیق و خالی شدن حفره ها از آب موجب نفوذ نمک به ذخایر آب شده وسطح زمین های کشاورزی هرسال به خاطر شوری آب کاهش می يابد. (2878774) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۰۵:۵۰
آقای کارمند پان فارسیسم ، بجای ایراد گرفتن از این و اون بهتره به خود جمله توجه کنید ، معلومه که رشته تحصیلیت هم ادبیات از نوع خود شیفتگی بوده که این همه به مردم می توپی. (2879842) (alef-11)
 
بهزاد
۱۳۹۴-۰۳-۳۰ ۱۱:۴۶:۱۳
بخوام ازت بپرسم دکترای چی داری باید بنویسم دکتری آی چه داری؟ تازه خودت داری عامیانه مینویسی! (2979445) (alef-11)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۲۹:۱۲
هنوز بعد از دهها سال بسیاری زمینهای کشاورزی به صورت سنتی آبیاری می شود. کاش دولت یارانه پردرآمدها را قطع می کرد همانگونه که به بخش درمان کمک کرد بودجه اختصاصی و ضربتی قرار می داد برای مکانیزه کردن و آبیاری مدرن زمنیهای کشاورزی به صورت بلاعوض و رایگان که کشاورز هم فشاری روش نیاد یا حداقل تسهیلات بدهند با سود بسیار کم یا بدون سود. (2878046) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۸:۰۵:۴۹
80 درصد کشاورزی،12درصد صنعت و8درصد آب شرب (2879653) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۷:۱۰
میخوای همین هم صادر نکنیم !!!!!!!! تو کدوم انبار جا بدن ؟؟؟؟ در ضمن کشاورز پیشفروش میکنه (2875763) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۸:۴۲
مسئولان هنوز بحران را باور نکرده‌اند. در گذشته با شیوه غلط حکمرانی در حوزه آب، تعادل زیستی چندهزار ساله اقلیم ایران به هم خورد، حالا هم دوباره به جای بازگشت به روشهای عقلانی و شفاف،باز حکمرانان ما شیوه غلط دیگری را در پیش گرفته‌اند و آن این است که موضوع بحران آب را کتمان می‌کنند و گفت‌وگوی فراگیر در مورد بحران آب را آغاز نمی‌کنند. (2875901) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۴:۱۱
جنگ آب خیلی وقت است شروع شده است فقط کار به درگیری مرزی و ... نکشیده. مسوولان به فکر باشند! (2878062) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۰۶:۱۳
اگه به قیمت بدن مردم آرزو به دل نی مونن و همه می خرن. نه اینکه روزی مردم رو بار کامیون کنن و بفرستن بیگانه ها بخورن و بچه های خودمون سال بیاد و بره لب به هندونه نزنن. خدا لعنت کنه کسی رو که گرونی رو به این ملت تحمیل کرد. (2877174) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۸:۰۹
با این کم آبی باید برای همیشه خداحافظی کنی با هندونه (2875764) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۹:۰۱
این هندوانه ها در جنوب تولید می شود و آنجا اگر هندوانه کشت نشود آبها هرز می رود
برای کشاورز کیلویی هفتصد سود زیادی است
هندوانه آب معدنی که نمی خورد
با آب باران و آب چاه آبیاری می شود. (2875765) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۴:۲۴:۲۰
آب چاه مگه از سفره های آب زیر زمینی تأمین نمیشه؟! فکر نمیکنی اینطوری فرسایش خاک رو در پی داره؟ (2876023) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۱۱:۰۶
همان آقایانی که دلشان برای آب میسوزه خودشان برای یک مسواک زدن به اندازه یک بشکه آب مصرف میکنند و خانم ها هم برای یک دوش نا قابل گرفتن به اندازه یک تانکر آب حرام میکنند و ضمنا کی گفته یک کیلو هندوانه 250 لیتر آب مصرف میکنه با کدام دستگاه اندازه گرفتی مهندس؟؟؟؟ (2876309) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۵:۳۱
بارها دیده ام افرادی خودروی خود را با شلنگ آب می شویند. تذکر و... هم فایده ای نداره . به نظر من با اینها دولت باید با قوه قهریه برخورد کند و جریمه در نظر بگیرد. (2878068) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۴۴:۱۷
به کار واش ها هم آب شهری وآشامیدنی ندن (2878602) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۹:۳۱
با همون مقدار ابی که به زمین ها داده میشه اندازه گیری میشه (3012574) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۴:۳۹:۰۸
آب چاه؟! میدونی آب چاه از طلا با ارزشتره؟ میدونی سفره های آب زیرزمینی در حال نابودی کامله؟ میدونی آبهای زیرزمینی جایگزین نمیشن؟ (2876048) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۶:۳۴:۰۷
برادر جان از کشاورز کیلویی 150 تومان آن هم بصورت نسیه (2ماه)میخرند. بابام هندوانه کار هست (2876240) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۰۸:۲۷
خوب آب معدنی هم همون آب بارانه دیگه. (3012572) (alef-3)
 
احسان ازقم
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۹:۱۷
من دیشب هندونه را خریدم 800 تومن الکی قیمت ندید تورا قرآن مثل آلوچه ی 100هزارتومنی !!!!!!!!!! (2875766) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۰۷:۴۳
برادر من شما قم بودی
تکلیف ما چیه تهرونیم
قم ارزون ترین شهر ایرانه
من قم بودم همه قیمتاش عالین (2875796) (alef-13)
 
احسان ازقم
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۱:۰۶
کی گفته قم ارزون ترین شهره ؟ ارزونه چون امکانات رفاهی شمارا نداره
ارزونه چون یه بیمارستان بدرد بخور نداریم !
ارزونه چون مترو نداریم !
ارزونه چون بدترین آب را میخوریم !!!!
جوون قمی هیچ آینده ای را برا خودش متصور نیست!
دوتا سینمای بدرد بخور نداریم !
یه فضای سبز درست حسابی در نزدیکی خونه هامون نیست !
ارزونه چون حقوق هامون هم یک سوم شماست !
پس بیخودی انقدر نگید ارزونه ارزونه (2875855) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۰:۳۰:۰۳
ننیدونستم حقوق رو هم بر اساس منطقه زندگی میدن ... آقا قم کلانشهر نیست لطفا همه امکانات تهران رو نخواین . شهر ما هم تهران نیس که ولی قم ارزونیه ... (2876590) (alef-13)
 
شهروندی از قم
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۳۸:۴۴
من خودم اهل قم هستم اما قبول دارم قم یکی از ارزانترین شهرهای ایرانه. به خصوص میوه و پوشاک. (2878082) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۲:۰۶
داداش شما حقوق هاتون بالاست قیمتهاتون هم بالاست !
حقوق 700تومنی با این قیمتها توقم خیلی هم کمه (2875859) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۲:۳۲
براتوکه نزدیک به 2میلیون حقوق میگیری عالیه ! (2875860) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۶:۳۵
تکلیف شما اینه که 3برابر ما حقوق میگیرید تو تهران ! (2875871) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۱۵:۵۲
شما بستنی که روش نوشته 500 تومن تو تهران 2000تومن میخری؟
خمیر دندون و برنج و کیک و نوشابه و ماشین را دوبرابر قم میخرید؟ (2875938) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۵:۱۷:۵۰
اقای محترم
هزینه زندگی شامل خمیر دندون نیست
حرفغ من رو کلیتش بود، از میوه و گوشت و حتی برنج ، کرایه، اجاره خونه
تعمیر لوازم
همه چی (2876113) (alef-13)
 
شهروندی از قم
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۰:۰۸
منوریل رو توی تهرون زورشون نرسید آوردند در قم. بروید توی دنیا آمار بگیرید در سراسر دنیا چند کیلومتر منوریل کار کرده اند چند کیلومتر مترو. متروی قم خیلی عقب تر از منوریله. این یعنی اتلاف بیت المال. (2878085) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۱:۱۳:۳۱
استاد من امروز ساوه خریدم 1800 تومن! (2876640) (alef-13)
 
شهروند اهواز
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۵:۴۳:۴۳
پس چرا اهواز کیلویی 2000 تومنه. (2880662) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۰:۰۶
شما عمده ای بخر من کیلویی پانصد برایتان می آورم
فکر می کنی اگر صادر نشود دست شما ارزانتر می رسد
هندوانه در همان کشورهای خلیج هم کمتر از دو هزار تومان نیست (2875768) (alef-13)
 
مصرف کننده
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۵:۱۹:۳۰
عزیزان فقط هندونه نیست که، ماشینهایی مثل پراید وسمند و...تو سوریه ،عراق ، لبنان و بلاروس و... به نصف وشاید هم ثلث قیمت داخل داده میشن ، به خودمون که میرسن میگن تجهیزات و وسایل یدکی وچه وچه گرونه وهی دلیل وبرهان میتراشن و کلاس میزارن (2878378) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۰:۲۲
برو از جایی بخر که ارزون باشه حتما باید از ونک و زعفرانیه بخری (2875769) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۰۸:۵۶
نه بابا
زعفرانیه کجا بود
تازه اگر قیمت پایینترشو بخری یا شله یا سفت و بیمزه
حرف من این بود که چرا وقتی هندونه اینهمه گرونه اینهمه ما کم آبی داریم باید کشاورزیممون خرج هندونه هایی بشه که بخواد با این قیمت برن پیش عرب هایی که همشونو می شناسیم (2875800) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۱:۵۱
اولشه مثل آلوچه که میگفتید 100هزارتومنه آخرش الان رسیده به 7 هزار تومن !استانهای دیگه محصولشون برسه به 3000تومن میرسه !!
بیخودی جو ندید (2875774) (alef-13)
 
محمد
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۱۸:۵۳
833 هزار تن هندوانه با 208 میلیون منر مکعب آب کشاورزی فقط قیمت آبش اگر تصفیه شده باشه کمتر از 208 میلیارد تومان میشه و اگر به قیمت آب سطحی در بخش کشاورزی محاسبه بشه 21 میلیارد تومان میشه.
درصورتی که 833 هزار تن هندوانه با قیمت 700 تومان 58 میلیارد تومان میشه که اختلافش با 21 میلیارد 37 میلیارد درآمد بیشتر اشت. (2876318) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۰۹:۳۲
همینطور در مورد سیب زمینی. سیب زمینی هم به آب زیادی احتیاج دارد. یک مسوولی در وزارت جهاد کشاورزی در روزنامه ابرار اقتصادی خواندم که می گفت صادراتش با وجود آب زیادی که احتیاج دارد صرفه اقتصادی چندانی ندارد. سیب زمینی هم مثل هندوانه. نمی دانم چرا یک مدیریت قوی وجود ندارد که مثلا با تعاونیهای کشاورزی مناطق مختلف هماهنگی کنند اقایان شما در این فصل مثلا این محصول را کشت کنید شما در فلان منطقه فلان محصول را ... یک موقع می بینیم گوجه فرنگی می شه کیلویی 7000 تومان یه زمانی می شه کیلویی 500 تومان کسی نمی خره! کشاورز هم توی این التهابات . له می شه. هم تولید کننده ضرر هنگفت کرده اند هم مصرف کننده. سالها پیش پیشنهاد دادم وزارت جهادکشاورزی و تعاون و کار با هماهنگی یکدیگر یک هلدینگ تعاونی سراسری تشکیل دهند با زیرمجموعه های تعاونی های کشاورزی استانی. همه چیز و همه تصمیمات هماهنگ و یکپارچه اتخاذ بشه. همون تعاونیهای استانی هم مسوول تولید و کشت باشند هم توزیع. دست خیلی از دلالان هم کوتاه می شه مسلما هم تولید کننده و کشاورز زحمتکش به حقش می رسه هم مصرف کننده که من و شما و مردم باشند با قیمت مناسبتر محصول به دستش می رسه. اما گوش شنوایی نیست که نیست. (2877976) (alef-13)
 
زهرا
۱۳۹۴-۰۴-۱۱ ۰۱:۲۹:۳۱
اتفاقا اشتباه فرمودن . سیب زمینی به نسبت گندم و برنج به مراتب بسیار کمتر آب مصرف می کنه . این اطلاعات رو حتما سرچ کنین و همین جوری باور نکنین (3010001) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۴:۱۸
تحلیل سطحی و بی سوادانه بود
اگه یک کارشناس کشاورزی این متن رو بخونه فقط باید خندید
برای تولید یک کیلو گوشت 5 برابر هنداونه اب مصرف میشود
توصیه میکنم جهت صرفه جویی دیگه گوشت نخورید تا اب هدر نرود
برای تولید برنج 10 برابر هندوانه اب مصرف میشود

به این دانشمند باید گفت که کشاورز خصوصی داره صادر میکنه جون کیلویی 700 تومان برای به صرفهتر از کیلویی 300 تومن سر باغه
اگه تهران 1700 تومان به این معنی نیست که این دست کشاورز میرسه (2878097) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۴:۴۸:۲۴
این خبر فقط فرافکنی هست قیمت هندوانه ایران در امارات بین 2 تا 3 درهم است + مگر اب کشاورزی را با لیتر میسنجند که برای بزرگنمایی این کار را کردید اگر بخواهیم این طور حساب کنیم نفت هم یه روز تمام می شود صادر نکنید بگردید دنبال راهی که با حفظ بازار اب کمتری مصرف شود ارزش افزوده بیشتری ایجاد شود نه اینکه علیه صادرکننده و کشاورز و به ضرر حفظ بازار تبلیغات کنید درباره تخم مرغ هم همین جو راه افتاد همه بازارهای خارجی از دست رفت بی تدبیری یعنی این ... (2878276) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۰۸:۳۱:۳۲
این حرفا رو نزنین گناه دارن این عراقیا بزار هندوانه شون رو بخورن طفلیا آخی ببین چه خوشگل هندوانه میخورن (2881743) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۱۶:۰۸
مقاله جالبی بود. ولی اینکه به هر بهانه ای بخش کشاورزی کشور را تضعیف کنیم درست نیست. باید اولویت را به روشهای آبیاری نوین بدهیم ضمن آنکه رشد بی رویه جمعیت در سالهای اخیر فشار روزافزونی را به منابع آبی وارد کرده است. (2875715) (alef-1)
 
شهروندی از قم
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۲:۲۲
باید از کشاورز و اقتصاد روستا به هر نحوی حمایت بشه تا روند مهاجرت به شهرها حتی معکوس بشه. فشار روی شهرها زیاده. الان خانواده ای از روستاهای ماکو که کشاورز بوده اند کشاورزی و روستایشان را رها کرده اند و آمده اند مستاجر پدرهمسرم شده اند. پول چندانی هم ندارند. طرف دست فروشی می کنه. از این دست خانواده ها فراوانند. (2878091) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۱۶:۳۴
این فقط در مورد هندوانه و محصولات کشاورزی نیست، که مسوولین برای نشان دادن راندمان، حاضرند همه چیز این مملکت را از بین ببرند...ببینید که چه اندازه و به چه قیمتی سیمان و برق را به عراق صادر می‌کنیم تا آنها بتواند بهتر از منابع مشترک و به خصوص آزادگان که تولید آنها به زودی به ۱.۵ میلیون بشکه می‌رسد و ایران دارد در حد ۱۰۰ هزار بشکه برنامه می‌بندد...صدور سیمان به عراق یا ترکمنستان یعنی‌ همش ضرر...اول اینکه گاز و برق و گازیل تقریبا مجانی‌ به آن میدهیم، دوم اینکه به دلیل دوری کارخانه‌های سیمان به مرز عراق با هزینه بسیار، تریلی‌های بسیار را با گازویل تقریبا مجانی‌ و با سرمایه بسیار، به انتقال این سیمان به بازار عراق اختصاص دادیم که در راه به دلیل سنگینی‌، تمام جاده‌های کشور را مستهلک میکنند و باید هزینه‌های بسیار بیشتری را برای ترمیم و باز سازی این جاده‌ها بدهیم...در مورد صادرات محصولات سنگینی‌ مانند هندوانه با کشورهای عربی‌ هم عین همین صادق است...همچنین پتروشیمی، فولاد، سنگ اهن و... اینها همه ضرر است ولی‌ ما فکر می‌کنیم داریم سود می‌کنیم (2875717) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۲۲:۱۸
بخدا آب مصرفی تولید این هندوانه ها را بصورت خام صادر کنند درآمد بیشتری دارد!
کشور ما در اثر اهمال و بی سوادی مسئولین ، کشور فرصت سوزی هاست !!
مثالش احداث نیروگاه ها !
در کشورهای پیشرفته نیروگاه های کوچک کنار شهرها می سازند تا هم اتلاف انتقال برق نداشته باشند هم اگر خراب شد یک شهر بدون برق باشد
اما اینجا نیروگاه چند هزارمگاواتی می سازند برق را با خطوط پرهزینه از شمال به جنوب کشور منتقل می کنند صد تا ایستگاه تنظیم فشار هم در مسیر می زنند با افتخار هم از افتتاح نیروگاههای چند هزارمگاواتی سخن می گویند آن وقت یک نیروگاه خراب شود نصف مملکت برق ندارد !
بیابانها را نگاه کند همه شده سیم کشی !!!! (2875722) (alef-1)
 
مهدي گ
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۵۴:۳۷
کشور ما از دیرباز کشور کم آبی بوده است بنابراین باید تمام محصولات کشاورزی پرمصرف آب بجای کشت واردات شود..تمامی زمینهای کشاورزی تحت مدیریت وزارت کشاورزی یکپارچه شده و براساس مزیت نسبی نوع کشت مشخص بشود،،از همه مهمتر دست دلالان از کشاورزی ایران قطع بشود. (2876451) (alef-13)
 
سعید ایرانی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۰:۵۲
واقعا باعث تاسف است که ملیاردها متر مکعب اب مصرف شود برای کمتر از دویست ملیون دلار . مدیریت در ااین مملکتداز صدر تا ذیل مشکل دارد . از سیاست خارجی بگیر تل کشاورزی .تا کی باید این شرایط ادامه پیدادکند .به نظر من مصرف آب در کشاورزی و حتی صنعتی و شرب باید به شدت مدیریت شود اگر نفت بفروشیم و گندم وارد کنیم بهتر از ان است که آب های زیر زمینی را مصرف کنیم ده سال دیگه بخایم نفت بفروسیم اب وارو کنیم تو را خدا مسولان به داد منابع اب های زیر زمینی برسید (2875737) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۶:۱۰:۲۶
گندم يک محصول استراتژيک است . حتي اگر گرانتر از واردات آن تمام شود بايد ازخودمان داشته باشيم (2876191) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۱۰:۱۵
من خودم با برداشت از منابع زیر زمینی به صورت بی حساب مخالفم ولی میلیاردها متر مکعب آب رو ازکجا آوردی 208 میلیارد لیتر که می شود 208 میلیون متر مکعب بعد مگه این مملکت چقدر صادرات داره که حالا 200 میلیون دلار اون یک دفعه نمی خواهیم اول فکر جایگزین باشید بعد از این ایده ها بدید (2876370) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۳۸:۴۵
اگر یک کمی فکر کنی سطحی نظر نمی دی. به جهی حذف صورت مسله چرا از تکنولوژی روز در کشاورزی استفتده نمی کنند که هم محصول بهتری می ده و هم مصرف آب را کنترل می کنه؟

چرا یک مقاله در این مورد نوشته نمی شه؟

چرا مردم روش مصرف آب را تغییر نمی دهند؟

امروز به هندوتنه گیر می دهند فردا به چیز دیگه چون نمی خواهند یا نمی توانند مشکل را از ریشه درست کنند. (2876942) (alef-13)
 
امیر
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۳:۴۰
عجب!!!! خداوکیلی صادراته داریم؟
صادرات یعنی یدونه گوشی آیفون 130 گرمی که 600 دلار میرزه. یعنی اندازه 3000 کیلو هندوانه صادراتی ایران! حداقل یه چیزی صادر کنین که ارزش داشته باشه و اینقدر سرمایه های مملکت رو هدر ندین! اونوقت میگین بی آبیه و کمتر آب مصرف کنین و حجاب رو رعایت کنین تا بارون بیاد! الف جان لطفا منتشر کن! (2875742) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۶:۵۱
نکارید آقا، نکارید. آب رو بریزید تو صنعت پساب های صنعتی رو هم تا حد امکان تصفیه کنید و دوباره برشون گردن به چرخه طبیعت. راه گریز از بحران آب فقط صنعتی شدنه. (2875748) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۳۹:۲۱
صادرات هندوانه و سیب زمینی را ممنوع کنید. (2875749) (alef-13)
 
ناصر
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۱:۰۵
اگر منابع آبی کشور درست مدیریت شوند، روشهای مدرن آبیاری جایگزین روشهای غلط فعلی گردد و قیمت آب نیز واقعی شود این مسائل خود بخود برطرف خواهد شد. به شرط اینکه واقعاً بخواهیم چیزی درست شود و یا بگذارند. (2875753) (alef-13)
 
نرگسی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۴۱:۵۴
برای تولید هر کیلو هندوانه 250 لیتر آب مصرف میشه؟؟؟؟
آقا این آمار رو از کجا در آوردی؟؟؟ (2875756) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۶:۰۱:۳۷
250 لیتر مصرف نمی شود،بلکه 2000 لیتر آب مصرف می شود. (2879557) (alef-11)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۰:۴۸
عجب ملت جالبی هستیم ما!!!!
من موندم اگه یه کشوری بودیم که این همه منابع خدادادی نداشتیم چه وضعی پیدا میکریم!!
خوب مسلمونا همون اب رو به کشورهای تشنه ی عرب صادر کنید بصرفه تره! (2875770) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۳:۲۴:۲۱
دقیقا. اگر آب رو لیتری یک صدم دلار هم صادر کنن به صرفه تره. بماند که آب تصفیه شده همون حدود لیتری یک دهم دلار قیمت داره (2876831) (alef-13)
 
شهروند
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۲:۵۰
شنیدم 92 درصد اب کشور صرف بخش کشاورزی میشه 8 درصد مصرف خانگی و صنعنی
اخه یه کم مدیریت باشه باید با محصولات کشاورزی مون توی منطقه حرف اول رو بزنیم (2875776) (alef-13)
 
استاد دانشگاه تهران
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۱:۵۳:۲۹
کاشت محصولات پر مصرف مثل هندوانه (از نظر مصرف آب) رو باید محدود و یا قطع کرد. ما ایرانیان باید در عادتهای غذایی خود خصوصا در میزان و نوع میوه های مصرفی تجدیدنظر کنیم.
اتلاف خیلی زیاد میوه از مرحله تولید تا توزیع و مصرف را باید کاهش بدیم. ایران کشور پر آبی برای کشاورزی برخی از محصولات نیست. منابع آب بطور خطرناکی در حال نابودی هستند. بسیاری از این منابع خصوصا آبهای زیرزمینی یا با مرگ کامل مواجهند و یا برای احیای آنها صدها سال زمان نیاز است. این بی خردی در نابودی منابع طبیعی تا کی باید ادامه داشته باشد و چرا متوقف نمی شود؟ (2875777) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۶:۰۳
کشت خیلی از میوه ها و سبزی ها باید ممنوع و واردات در دستور کار قرار بگیره اولویت اب بالاتر از اولویت بیکاریه (2875917) (alef-13)
 
محسن.م
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۴:۰۳:۱۹
استاد جان من فکر می کنم شما اشتباهی اومدی یا توی این کشور زندگی نکردی!
میوه های مصرفی؟!! شاید من ماهها می شه که نتونستم یک کیلو میوه ببرم خونه! پیش همسرم شرمنده م . چه برسه به تجدید نظر توی مصرف اون!خوبه همه پزشکا می گن باید روزانه میوه مصرف کرد. اتفاقاً مصرف هندونه هم برای کسانی که می تونن مصرف کنن خیلی خوبه و کلی از کمبودهای بدن رو خصوصاً در فصل گرما حل می کنه، واقعاً استاد جان قبل از اینکه مطلبتون رو بذارید فکر هم کردید؟ توی مصرف تجدید نظر کنیم؟!
استاد جان جُک کمتر بگید لطفاً. (2875995) (alef-13)
 
حبیب کل
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۱۰:۰۴
محسن جان ، استاد جان تو این کشور زندگی میکنه، منتهی احتمالا بیشتر زندگیش تو محوطه دفترش و خونه اش میگذره و همون اطراف رو میبینه ونظر میده ، رشته اشه م احتمالاً مرتبط با زمین شناسیه چون کامنتش برخلاف نظر پزشکان و کشاورزان و اشتغال زایان ، فقط از نظر زمین شناسی درسته !! استاد جان یه کم مسافرت برو،ببین مملکت چه خبره . (2878487) (alef-13)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۶:۲۱:۰۵
برای دانایی فقط در یک منطقه فقیر نشین بودن وبا مردم این مناطق زندگی کردن شرط نیست.یک استاد ومحقق دانشگاهی با یک بار دیدن زندگی مردم یک روستا امکان داردبه اطلاعاتی برسد که من ساکن آن روستا طی سی سال زندگی نرسیده ام . (2879564) (alef-11)
 
کریم همکار
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۰۶:۰۵:۱۳
حرف استاد دانشگاه درست است .منظور ایشان خانواده های اهل ریخت وپاش می باشد ونه شما . (2879558) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۱۴:۱۴
استاد جان اتفاقاً همین الان در منطقه حوزه دریاچه اورمیه خود کشاورزان برای نجات دریاچه دارند زمینهاشون را از تولید سیب که آی زیادی مصرف می کنه به تولید انگور که فقط سالی دو بار آبیاری می خواد تغییر می دهند. (2879859) (alef-11)
 
سیب زمینی آلوده
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۰۷:۳۱
دقیقا برای پرورش و تولید یک کیلو سیب زمینی 100-150لیتر آب به هدر می رود تازه با استفاده از انوان نیترات ها و کود ها و سموم آلوده میشه به کشورهای خارجی صادر میشه برگشت می خوره و با نازلترین قیمت ها درر داخل کشور مصرف میشه . آب سرمایه کل جامعه انسانیه چرا دولت و مجلس دست رو دست گذاشتن که این یه ذره آبی هم که برامون مونده بدست چاه های عمیق حیف و میل بشه ؟؟؟ الان در شهر بهار -همدان 20ساله فقط دارن این محصول و می کارن بعضی مواقع در طول سال دوبار این محصول و کاشتن .آب سطحش از 10-20متری چاه رسیده به زیر 80 متر این یعنی فاجعه فاجعه فاجعه ...دولت و مجلس کجان؟؟؟اقدامات عملی شون کجاست؟؟ (2875795) (alef-13)
 
كريم همكار
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۲:۱۵:۰۷
سيب زميني گرامی متوسط آب مصرفی برای یک کیلو محصول در دنیا ،400ليتر می باشد.در ایران حدودا 1200ليتراست .وبرای محصولاتی که آب بیشتری صرف می کنند،این رقم تغییر می کند.مثلا برای برنج ماذندران رقم 5000ليتر در آورده اند.برای یک کیلو گوشت گوساله رقم15000ليتر معادل 15مترمکعب است. (2880134) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۳۲:۵۹
آخه با کدوم تحقیق و بررسی می فرمایید 250 تیتر آب برای یک کیلو هندوانه مصرف می شود؟ چرا بدون اطلاع جوسازی می کنید؟! من کشاورزی کرده ام. با آبیاری قطره ای و با مصرف روزانه بین 5000 تا 15000 لیتر آب (نیاز به آب در زمان ثمر دهی بیشتر است.) تقریبا 250 تن در بازه 3 ماهه می توان برداشت نمود. یعنی کمتر از 4 لیتر برای هر کیلو. (2875843) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۲:۰۲
همه که آبیاری قطره ای که ندارند کشاورز باهوش (2875858) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۰:۰۵:۱۲
مسئله همین است که به جای حذف کاشت هندوانه یا هر محصول دیگر، روش صحیح را پیش بگیریم. وگرنه با تنبلی و چشم داشتن به پول نفت بجز نفرین نسل های بعدی چیزی عایدمان نمی شود. (2876557) (alef-13)
 
مسعود
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۴۵:۳۷
مشکل این است که پول بادآورده نفت در تمام این سالها نتوانسته است کاهش سطح آبهای زیرزمینی ما را جبران کند! در حقیقت نفت نتوانسته تبدیل به آب شود! وگرنه این نفت خیلی از ناکارآمدیهای صنعت خودرو و بانکها و ... را جبران کرده است! (2878107) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۵:۰۷
در این شرایط یه لیتر هم زیاده (2875916) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۶:۱۶
برادر عزیز 5000 لیتر آب فقط در عرض 15 دقیقه از یک چاه آب خارج میشود ! (2875918) (alef-13)
 
ممد شمالی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۶:۲۵:۵۲
دبی پمپت 5.5 لیتر برثانیه است ،اما هد وفشار و قدرت پمپت چنده ؟ ارتفاع چاه وسطح آب زیر زمینی چنده؟برای چه محصولی استفاده میشه؟(شالی،باغ و.. ) (2878548) (alef-13)
 
رضایی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۴۶:۵۸
امان از دست تاجران ایرانی !
آیا میدانید که صادرکنندگان تره و بار، هندوانه را به چه قیمتی از کشاورزان میخرند؟
خرداد ماه پارسال(93) به پیشنهاد یکی از آشنایان عازم بندر لنگه در استان هرمزگان شدم تا با یکی از صادر کنندگاه تره بار همکاری کنم و در زمینه خرید هندوانه و تحویل آن به تاجر مورد نظر فعالیت کنم. با توجه به آشنایی که از قبل با کشاورزی و تولید تره بار داشتم ابتدا به شهرستان کازرون رفته و سری به مزارع هندوانه زده و صحبتی با هندوانه کاران در مورد خرید و صادرات هندوانه داشتم و سپس به تاجر مورد نظر گزارش دادم. ایشان تاکید کردند دیگر سراغ کشاورزان نرو ! بگذار بازار پر از هندوانه که شد و قیمت ها خوب پایین آمد به کمترین قیمت هندوانه را از کشاورز خریده و صادر میکنیم . ونهایتا همینگونه شد صادرکنندگان هندوانه را به قیمت کیلویی 150 تومان از کشاورز میخریدند و به امارات صادر میکردند. و نهایتا بعد از چند روز همکاری متوجه شدم که یکی از دلایل عدم رشد ایران در زمینه های کشاورزی و صنعتی ، تجار گرامی هستند. چون هیچ دغدغه ای برای حمایت از تولید کننده ندارند و فقط به فکر منافع خودشان هستند و از طرفی برای واردات کالا به کیفیت و ارزش یک کالا و اینکه آیا در داخل کشور امکان تولید آن کالا وجود دارد یا نه، توجه نمیکنند. و فقط به سود خود فکر میکنند و هیچگونه دغدغه ای برای رشد و پیشرفت کشور ندارند. (2875873) (alef-13)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۰۲:۴۴
"...جهان سوم جايي است كه هركس بخواهد خانه اش آباد شود بايد در تخريب مملكتش بكوشد" دكتر حسابي (2876885) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۲:۵۹:۲۴
چماق هنداونه الف بر سر دولت ! (2875904) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۰۴:۴۳
با نظایر همین کارا دریاچه ارومیه رو خشک کردید کشت های مختلف و سیب و انگور و...بعد طلبکار هم هستن که دریاچه ما رو دولت خشک کرد.دولت لوله کشی کرده اب رو اورده به نهاد ریاست جمهوری و هیات دولت هر روز یه میلیون لیتر اب میخورن سنگ کلیه نگیرن. کارکنان سدها هم هر روز اونجا هر نفر یه میلیون لیتر اب میخوره که حسابی پوستش باطراوت بشه (2875914) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۰:۲۶:۰۶
آقای محترم از چیزی خبر نداری الکی اظهار نظر نده !!!
اولاً دولت با سد سازیهای بی شمار خود از تعداد 13 سد به 146 سد در فاصله 57 لغایت 93 بزرگترین مشکل را ایجاد کرده است
دوم اینکه همان آب انباشته پشت سدها سالانه به اندازه خود دریاچه اورمیه تبخیر آب دارند
سوم اینکه میان گذری که با پر کردن دریاچه ساختند موضوع ایجاد موج در دریاچه را منتفی کرده در نتیجه تبخیر آب چند برابر شده است
چهارماً کشاورزان در حوزه دریاچه خود بصورت داوطلبی نسبت به تبدیل سیستم به مکانیزه اقدام می کنند
پنجماً اگر این همه جوش برای دریاچه اورمیه می زنی کمی به دریاچه چیتگر داشته باش که علیرغم کم آبی تهران میلیاردها متر مکعب آب زبان بسته را تو حفره ای ریختند تازه متوجه شدند گردش آب داخل آن نیست و زود تبخیر میشه در نتیجه تازه دستگاه اونو از اتریش خریدند که کار بذارند
ششماً هزینه ایجاد دریاچه چیتگر قریب 6 هزار میلیارد بوده ولی اعتبار دریاچه اورمیه که 920 برابر دریاچه چیتگر هست 1100 میلیارد هست .
می خوای بازم بگم ؟؟؟؟؟ (2879880) (alef-11)
 
عرفان
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۱۲:۲۵
اتفاقا صادرات هندوانه خیلی هم خوب است! با یک بررسی دم دستی رسیدم به این صفحه :
http://www.huffingtonpost.com/2014/10/13/food-water-footprint_n_5952862.html

که محصولات مختلف را از لحاظ مصرف آب مقایسه کرده. اتفاقا هندوانه مثلا یک چهارم پرتقال آب مصرف میکند.

فکر میکنم چون هندوانه میوه آبداری است همه فکر میکنند حتما بیشتر از بقیه آب مصرف میکند (2875930) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۳:۳۸:۳۵
سلام خدمت همه عزيزان
كامنت ها همه سر قيمت با هم چونه ميزنيد كه چرا اينجا گرونتره يا جاي ديگه ولي يكي نيومد بگه چرا مديريت صحيح نميشه اموزش بدن به اين كشاورزها تا بجاي كاشت هندونه ي چيز ديگه بكارن كه هم به اب كمتري نياز داشته باشه هم صرف بيشتري داشته باشه تا بعد نخوايم از درد بي ابي بناليم (2875970) (alef-13)
 
عزیز
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۴:۱۷:۱۲
بین ۲۰٪ تا ۳۰٪[۹] آن تبخیر یا جاری می‌شود و به هدر می‌رود
...
اب بیش از دوسوم سطح کره زمین را پوشانده‌است. ۹۷٫۶۳ درصد از آب‌های موجود در این سیاره در اقیانوس‌ها و دریاها انباشته شده‌اند، لیکن تنها حدود ۸/۲ درصد از آب‌های موجود قابل شرب می‌باشد. مقدار قابل توجهی از کل آب‌های سطح کره زمین به‌صورت مناطق قطبی، یخچال‌های طبیعی، رطوبت هوا و خاک می‌باشد که عملاً غیرقابل دسترسی‌است و تنها ۰٫۶۲ درصد از آن در رودخانه‌ها جاری بوده و یا به‌صورت دریاچه‌های آب شیرین و منابع زیرزمینی قرار گرفته‌اند و انسان‌ها آب آشامیدنی خود را از این منابع تأمین می‌نمایند.
...
http://fa.wikipedia.org/wiki/%D8%A2%D8%A8 (2876017) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۴:۲۴:۰۳
باز یک مقاله بی پایه و مقایسه چند عدد خام و نتیجه گیری کاملا غیر کارشناسی صرفا جهت ایجاد جنجال!
اولا صادرات هندوانه حتما سود خوبی نصیب صادر کننده می کند وگرنه هیچ گربه ای محض رضای خدا موش نمی گیرد.این داستان در مورد کشاورز و واسظه ها هم صدق می کند.
ثانیا این محصول ماندگاری پایینی دارد یعنی یا باید مصرف شود و یا باید صادر شود.قابل انبار کردن نیست.هم کشاورز و هم خریدار و هم صادر کننده این را می داند.عجیب است که نویسنده آن را "آب مجازی" نامیده است.چون آب قابلیت ماندگاری بالایی دارد.
ثالثا از دو ردیف بالا نتیجه می گیریم نگارنده معتقد به ممنوعیت کشت این محصول است و آن را موجب از بین رفتن منابع آبی کشور می داند.سیوال این است که آیا آن 250 لیتر آبی که به قول ایشان صرف تولید یک کیلوگرم هندوانه میشود قابل استحصال به عنوان آب آشامیدنی است یا صرفا "روغن ریخته نذر امامزاده" است؟ و از سوی دیگر از این مقدار آب چه مقدار به صورت تبخیر و یا صورتهای دیگر به چرخه اکوسیستم کشور یاز میگردد و چه مقدار همراه با هندوانه خارج میشود؟
امیدوارم اگر قصد اتخاذ سیاستی هست تمام موارد لحاظ گردد و نه تنها مقایسه چند عدد. (2876022) (alef-13)
 
ا.ر
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۰۸:۰۷
معلومه كه براي صادر كننده سود داره ولي با از بين بردن سفره هاي زير زميني دودش تو چشم همه ميره. در ضمن صادرات با اين ميزان عايدي توجيه اقتصادي نداره (2876896) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۱:۲۳:۱۹
خدمت شما دوست عزیز عرض کنم مثل اینکه شما اطلاع ندارید سازمان آبیاری یک لیتر آب استخراجی از چاه را با کشاورز چند حساب می کند.یک حلقه چاه مجوزش کم کم 500 میلیون تومان است آن هم فقط اجازه بهره برداری شش ساعته میدهد با تعرفه ها و نرخهای دیگر که سر به فلک میکشد.عرض بنده هم همین است که بیخود گول این جوسازیها را نباید خورد و باید دانست که اصل ماجرا چیز دیگریست.
شما که نگران منابع آب کشوری می دانی در تمام دنیا صنایع بسیار پر مصرف آب مثل ذوب آهن را در کنار دریا احداث میکنند تا از آب دریا برای این صنایع استفاده کنند و نه در وسط کویر اصفهان که یک رودخانه بیشتر ندارد؟
به طور مثال محاسبه کرده اید که برای تولید یک کیلوگرم فولاد چند لیتر آب مصرف می شود آن هم در کم آب ترین جای کشور؟
پس چرا کسی اعتراضی نمی کند؟چون مراکز قدرت از وجود این کارخانه در این استان حمایت می کنند ولی از کشاورز بینوا کسی حمایت نمی کند.
تا وقتی مراجع تصمیم گیر کشور این گونه عمل کنند و ما و شما هم به جای فکر کردن جوزده شویم و دنباله رو هیچ چیز اصلاح نخواهد شد برادر! (2876997) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۹:۵۲:۲۸
500 میلیون؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ خوبی؟؟؟؟؟؟؟؟ (2878994) (alef-13)
 
حمید
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۹:۱۰:۰۷
بله.مجوز چاه عمیق اگر بدهند حداقل اینقدر است.فکر کردی چرا هنوز هم سر آب دعواهای خونین در روستاها داریم؟ (2881038) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۴:۳۶:۵۲
اگر براى يك كيلو هندوانه ٢٥٠ ليتر اب مصرف ميشود بنظر من كشت ان در اين شرايط مملكت حرام است ، يك جاى اين حرفها عيب دارد و با عقل و منطق نميخواند . (2876045) (alef-13)
 
فرزین
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۵:۰۵:۱۵
مملکت کم آب داریم و ملت برنج خور! مملکت کم آب داریم و کشت هندوانه! مملکت بزرگ داریم و قیمت وحشتناک زمین مسکونی!

1- آقایان اگر آب و زمین هایی را که صرف کشت هندوانه و برخی ارقام نامناسب برنج و .. می شود به کنجد و ذرت دامی و سویا اختصاص پیدا کند کلی از مشکلات واردات مواد غذایی از قبیل روغن و کنجاله و گوشت و ....کشور حل می شود.

2-چرا دولت در شهرهایی که زمین کافی وجود دارد (اکثر شهرهای ایران به جز تهران) به جوانان متاهل که پول ساخت مسکن را دارند زمین نمی دهد تا خودشان بسازند و مشکل مسکن حل شود؟ (2876097) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۶:۴۷:۴۰
آب مصرفی یک هکتار مزرعه هندوانه در منطقه جوین سبزوار از استان خراسان رضوی حدود 11000 مترمکعب می باشد و هر هکتار به طور متوسط 80 تن و یا به عبارتی 80000کیلوگرم هندوانه تولید می کند یعنی به ازای هر کیلو هندوانه 138 لیتر آب مصرف می شود
خواهش می کنم که شما که دانش این کار را ندارید بی خود نظر ندهید و کشت یک محصول که با هزینه کم تولید می شود و برای کشاورزان عزیز سود مناسب دارد را حرام اعلام نفرمایید (2876261) (alef-13)
 
آریو سوئد
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۲۷:۰۲
ما باید روی تولیدات استراتژیک کشاورزی سرمایه گذاری کنیم مثل گندم و جو. هیچ لزومی نداره که منابع آبی کشور را بی جهت برای تولید هندوانه صادراتی از بین برد و چند برابر ارز حاصله از صدور هندوانه را داد و گندم وارد کرد. این برنامه ریزی نیست بلکه نابود کردن منابع آب و خاکه. در رابطه با برنج هم همینطور چون تولید برنج هم آب زیاد لازم داره. حتی کشوری مثل کره جنوبی که برای صبحانه هم برنج مصرف میکردند در حال تغییر فرهنگ غذایی خود هستند و در هفته ۳ بار سیب زمینی مصرف میکنند. (2876328) (alef-13)
 
پورامینی
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۷:۴۹:۳۸
با این اوصاف خیلی زودتر لازم بوده که فکری برای کشت جایگزین بکنند (2876348) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۰۱:۱۸
1700 که خوبه.....امروز در مشهد قیمت هندوانه کیلویی 2000 تومان بود (2876358) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۲۳:۳۶
چرا این آب صرف محصولات استراتژیک گندم و ... نمی شود؟؟؟

چرا بزرگترین وارد کننده محصولات کشاورزی استراتژیک از جمله گندم و بزرگترین صادر کننده هندوانه و خربزه و ... هستیم؟؟

اینها همه ناشی از سومدیریت است (2876393) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۳:۵۶:۳۲
نه عزیزم- برای اینه که کاشت هندوانه ارزش افزوده بیشتری ایجاد می کنه . ضمنا شما مسئله خرید تضمینی دولت را به یاد داشته باشید. بعضا دولت از دو سال پیش به کشاورزان بدهکار است. تردیدی نکنید که کشت هندوانه برای کشاورز به صرفه تر است.
در ثانی شما داستان آب گزک در کشاورزی را نمیدانید. داستان اصلا این نیست که شما دارید میگویید. در مناطق کشاورزی هر چهل هکتار زمین یک چاه عمیق دارد . هفته هفت روز است و یک چاه باحتساب اوقات تعمیر و سرئیس و غیره بطور متوسط روزی 20 ساعت کار می کند - پس در طول هفته می شود 140 ساعت و بنا بر این هر هکتار زمین قریب 3/5 ساعت آب کشاورزی ( فزض کنید 6 یا 8 اینچ آب با سرعت 0.7 متر در ثانیه.
این اب سر پمپ چاه عمیق به این میزان و مقدار است ولی با طی 500متر و رسیدن پای مزرعه و عبور از نهر های خاکی و طی راه آب های زمین زراعتی ، شعصت در صد پرت می شود و 40% آن به مزرعه می رسد.
با این محاسبه در طول 3/5 ساعت آی هفتگی بک یک مزرعه یک هکتاری در حالت خوش بینانه 130 متر مکعب آب میرسد. یعنی هر متر مربع زمین در هر هفته حدود 13 لیتر اب، شما بگو 25 لیتر!!! اگر این میزان اب برای 15 بار در طول رشد هندوانه تکرار شود و در یک متر زمین فقط دو عدد هندوانه 7/5 کیلویی به عمل آید به ازاز هر کیلو هندوانه 38 لیتر اب مصرف شده البته در این محاسبه، همه چیز در بدنرین حالت منظور شده و بی تردید در عالم واقع میزان مصرف اب هر کیلو هندوانه از 50 لیتر تجاوز نخواهد کرد.
حالا بیایید فرض کنید کشاورز به جای هندوانه، محصول استراتژیک گندم کاشته. کشا.رز همین حق آبه را از چاه عمیق می گیرد و حتی اگر مازاد بر مصرفش باشد ، هرز می رود و در خیابان های دسترسی هرز می رود. این روال که گفتم، دقیقا در منطقه ای که من زندگی می کنم و به آن اشراف دارم، به همین گونه است که عرض کردم و غیر از این نیست (2878144) (alef-13)
 
علیزاده
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۲۴:۰۰
سلام بهتر نیست ما هم در مقابل کالاهای اعراب را تحریم کنیم نه اینکه سر قیمت واب هندونه نطر بدیم (2876394) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۸:۴۶:۴۵
این از بی برنامگی و ندانم کاری است امیدوارم دولت برای کشاورزی و البته ابیاری فضای سبز پارکها که عموما بخصوص در خوزستان اب را رها میکنند شاید دو تا سه روز اب هدر میرود به باغبانها هم که تذکر میدهیم میگویند کارون خشک نمیشه کار شهر داری است که یاد دهد به باغبانها کارون هم خشک میشود چرا نمیشه مگر زاینده رود خشک نشد امیدوارم به باغبانها اموزش داده شود و بخاطر راحتی خودشان اب را رها نکنند و بروند تا سه روز بعد بیایند سر بزنند و اب را ببندند اموزش داده شود حتی به کشاورزان اب مجانی باشد این وضعیت است برای انان شاید اب بصورت مجانی تمام شود یا اگر اب را گران کنید قیمت را بالا ببرند کنترل می خواهد این اراده را دردولت روحانی میبینم (2876439) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۲:۴۸
چرا به اروپا صادر نمیکنید ؟
باورکردنی نیست انچه که در ایران بر سر گوجه و هندوانه و گندم میاورند حتی دشمن هم اینچنین با محصولات کشاورزی و کشاورزان کشور نمیکند (2876535) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۱۹:۵۸:۱۵
جای بررسی مسائل به این شکل به فکر مکانیزه شدن و علمی شدن کشاورزی اگه باشیم هم مصرف آب کم میشه هم تولیدات بالاتر میره متاسفانه از لحاظ وضعیت کشاورزی اصلا جایگاه خوبی نداریم (2876550) (alef-13)
 
dayani
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۰:۱۷:۲۸
امروز جمعه توی جاده شاندیز مشهد، هندوانه ر ا 2000 توماه میفروختند، گفتم چرا گفتند که هنداوانه صادر شده قیمتها گران شده است. نگاه کردم دیدم روی همه هنودانه ها سوراخهای قهورهای رنگی وجود دارد، این سوراخها همانی شکلی داشتند که روی هندانه های صادراتی به یک کشورعربی وجود داشته است . حالا نمیدانم ما گران می کنیم ، چون هنداوانه صادر می کنیم یا گران میکنیم چون هندوانه صادراتی را در کشور خودمان میفروشیم. (2876575) (alef-13)
 
XXX
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۰:۴۶:۰۵
آمریکا اپل صادر میکنه دونه ای 200 دلار، ژاپن ساعت صادر میکنه دونه ای 100 دلار، ما م هندونه صادر میکنیم دونه ای 1 دلار!!! انتظار داریم همه هم جلومون دولا راست بشن.
در قانون طبیعت ضعیف پامال است (2876602) (alef-13)
 
حسین
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۳۹:۳۹
نه عزیزم خیلی کم تر از یک دلار کیلویی 20 سنت ! (2877234) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۸ ۲۲:۲۹:۵۹
بسیاری از نقاطی که در ان هندوانه کشت میشود مستعد برای کشت زعفران و زرشک. می باشد که محصولاتی اقتصادی است و نیاز ابی انها بسیار بسیار کم است . (2876763) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۰:۲۸:۲۶
فکر کنم تو فکر این هستید کلا کشاورزی را تعطیل کنید؟

چرا در مورد روشهای کشاورزی، سیستمهای آبیاری و نحوه درست استفاده ار پسابها چیزی نمی نویسید؟؟؟ (2876928) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۱:۴۳:۵۳
آقا به مردم باید آموزش صرفه جویی در مصرف آب داد . خیلی ها فقط بخاطر یه مسواک زدن 10 لیتر آب مصرف میکنند . (2877021) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۶:۰۱:۳۲
مگر همه آب مصرف شده برای هندوانه میره خارج از کشور؟ (2877078) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۵۱:۰۳
هر جوری که دوست دارند مطلبرو میگند معمولا اب رو متر مربع اعلام میکنند هر متر مربع ۱۰۰۰۰ لیتر هست حالا چون میخواهند عدد دهن پر کن باشد به لیتر گفتند شانس اوردیم به واحد سی سی نگفته اند مثل گرفتن قاچاق سیگار ان موقع که به نفعشون هست به نخ سیگار شمارش میکنند موقعی که به ضررشون هست به بکس سیگار امار میدهند و مثل عیدی موقعی که به نفعشون هست امار رو به ریال میدهند و موقعی که به ضررشون هست با تومان و دلار مقایسه میکننند و مثل مصرف بنزین و قیمت ان که با اروپا قیاس میشود ولی در امد با افغانستان و کشور ضعیف تر از ان (2877155) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۱ ۱۷:۵۲:۴۹
متر مکعب (2883122) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۵۳:۲۹
مشگل نبود تدبیر در دولت هست (2877158) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۷:۵۷:۱۵
فقط اسم دولت تدبیر و امید هست وگرنه کو تدبیر یک فصل هندونه گرونه گوجه فرنگی ارزون یه فصلخیار گرون و سیب زمینی ارزون یک فصل پرتغال گرون و سیب ارزون و سال بعد بر عکس میشه این هم نبود امید برای کشاورز و نبود تدبیر برای دولت (2877162) (alef-13)
 
جمال
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۱۸:۴۰
من دیروز 18/2/94ایلام هندوانه 1700خریدم.البته تنی نه.یک کیلو بعد هم بردم خانه چاقو زدم سفید بود. (2877190) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۲۸:۴۵
مشکل اصلی عدم توجه و نگاه به روستا از دید توسعه روستائی است متاسفانه ما به روستا به دید فقط تولید نگاه می کنیم تا اینکه به دید همه جانبه توسعه به روستائی با دید برده شهری نگاه می شود او باید تولید کند و حتی خود او هم از تولیداتش بهره ای نبرد و شهرنشین مرفه عشق آن را ببرد این نگاه باعث شده که روستائی هم دائم به فکر مهاجرت به شهر باشد باید این نوع دیدگاه عوض شود و محیط روستا محیطی توسعه یافته شود کاش مسئولین و دستگاههای مربوطه از صاحبنظران رشته های علوم اجتماعی اعم از جامعه شناسی ، مردم شناسی ، متخصصان توسعه روستائی هم مشورت می کردند متاسفانه مسئولین وزارت جهاد که یا کارشناس کشاورزی هستند یا دامداری و بوئی از علم توسعه روستائی نبرده اند و اعهتقادی به توسعه هم ندارند و تمام نگاهشان به روستا فقط تولید گندم هست و گوشت و هیچ توجهی به تولید کننده ندارند و ارزشی هم برای او قائل نیستند و به او بعنوان یک برده نگاه می کنند و اورا همانند یک پیچ و یک قطعه از تکنولوژی میدانند و چه زیبا این نگاه را مرحوم چارلی چابی در فیلم خود به نمایش گذاشته است (2877207) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۳۱:۰۰
این نهایت تدبیر دولتمردان است!؟ (2877212) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۳۵:۳۸
کشاورز چی بکاره دولت بیاد حساب کنه که کشاورز از هر هکتار هندوانه چقدر در آمد میکنه مابه التفاوتشو حساب کنه گندم بکاره یا هر چی دولت میگه

نه اینکه گندم را از خارج 25000ریال بخره از کشاورز بیچاره و بدبخت 10500ریال
خب معلومه که هندونه میکاره (2877228) (alef-13)
 
کاوه
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۴۵:۵۹
همین محاسبه را برای سابر محصولات گشاورزی هم بکنی تقریبا نتیجه مشابه میگیری. ایا در مورد سیب زمینی و پیاز و پنبه و .... هم نتیجه همین نیست؟ زیدی می گفت برای تولید پنبه لازم برای درست شدن یک تی شرت 250 متر مکعب آب مصرف می شود.
شما اگر هزینه و مقدار سوخت مصرفی برای رساندن آن هندوانه و سایر محصولات کشاورزی را نیز به محاسبه خودتان وارد کنید نتیجه بسیار بدنر خواهد شد اما ایا می شود لباس نپوشید یا با این استدلال که آب زیاد مصرف می شود؟ بعضی از این تحلیل ها واقعا کودکانه است. شما چرا راجع به این بحث می کنید که قیمت هندوانه با توجه به میزان مصرف آب آن توجیه ندارد. این را هم منظور کنید که در یک متر مربع زمین کشاورزی بیش از یکصد کیلو هندوانه برداشت می شود!!!!!
بهتر است شما به دولتمردان بیاموزید که چگونه آب کشاورزی در جوی ها و در نحوه آبیاری و سایر شبکه های انتقال اب تلف نشود و طرح های آبخیز داری انجام شود و امثالهم.
نتیجه گیری شما مبنی بر توجیه نداشتن تولید هندوانه از ابتدا غلط است. (2877252) (alef-13)
 
عبدالصمد حجازی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۸:۴۸:۱۸
با سلام بنده کارشناس کشاورزی و دامدری نیستم ولی در باره کشاورزی و دامداری بیگانه هم نیستم. متأسفانه وزارت‌خانه کشاورزی که پس از انقلاب در دو وزارت‌خانه کشاورزی و جهاد سازندگی فعالیت داشت و پس از آن با ادغام دو وزارت خانه به وزارت جهاد کشاورزی تبدیل شد، هیچ گاه راهبرد منطقی میان مدت و بلند‌مدت نداشته است. در اوایل پیروزی انقلاب با توجه به بی تجربگی مسئولان آن وزارت‌خانه، و به ویژه از سوی وزارت جهاد سازندگی دیو حفر چاه های عمیق و تأسیس مزارع کوچک و بزرگ در مناطق مختلف کشور رها شد و علاوه بر آسیب های مهم و جدی بر قنات‌های روستایی، سفره آب های زیر زمینی به نابودی کشیده شد و از سوی دیگر کاهش نزولات آسمانی، خشک سالی را برای مردم کشورمان به ارمغان آورد. اکنون بر اساس گفته کارشناسان آب در کشور، از 150 سد کشور، 60 سد کمتر از 45 درصد ظرفیت آن‌ها آب دارند و ظرفیت بالایی از بقیه سد ها نیز خالی از آب است. بنده برای بهبود اوضاع کشاورزی و دام کشور چند پیشنهاد دارم که اگر وزارت جهاد کشاورزی به آن عمل کند به نظرم بسیاری از مشکلات کشور در این خصوص مرتفع می شود:
1- ضرورت تقسیم محصولات کشاورزی به درجه یک و دو و سه و برآورد نیازهای کشور به مواد خوراکی درجه یک و دو مانند سیب‌زمینی، پیاز، گوجه فرنگی، گندم، برنج، حبوبات، دانه های روغنی، برخی از میوه‌‌‌‌های پرمصرف، مواد اصلی علوفه دام و...،
2- برآورد میزان ممکن برای صادرات مواد یاد‌شده مازاد بر مصرف کشور،
3- هدایت کشاورزان کل کشور برای کاشت و تولید محصولات کشاورزی متناسب با میزان مصرف کشور و نیز صادرات مازاد آن به خارج کشور،
4- خرید مازاد بر مصرف کشور و نیز صادرات آن از سوی دولت و نگهداری در انبارها و یا تبدیل آن‌ها به فرآورده های دیگر مانند رب گوجه، کمپوت، کنسرو و فرهنگ سازی خشک نمودن برخی از محصولات،
5- آموزش مردم به کاشت و تولید برخی از محصولات کشاورزی در باغچه و گلدان منازل خود به تناسب فضای در اختیار آنان در منزل،
6- راه‌اندازی گلخانه های خانگی در فضای پشت بام منازل از سوی جهاد کشاورزی به تناسب فضای در اختیار و آمادگی ساکنان یا مالکان آن و ارایه آموزش های لازم و نیز تسهیلات مورد نیاز، (این اقدام مستقیما از سوی کارشناسان جهاد کشاورزی صورت گرفته و از اعطای وجه نقد بابت تسهیلات خودداری شود)
7- کاشت و غرس برخی از درختان دارای میوه مانند انگور و ساخت داربند در پشت بام و کشیدن شاخه های آن به پشت بام منازل،
8- ساخت حوضچه های کوچک و متوسط در منازل و آموزش پرورش برخی از آبزیان مانند برخی از انواع ماهی‌های پرورشی در حوضچه های یادشده،
9- الزام از سوی وزارت جهاد کشاورزی و سازمان محیط زیست مبنی بر استفاده زمین های زراعی بزرگ از روش آبیاری قطره‌ای و سایر روش‌های مناسب و کم مصرف به منظور پیش‌گیری از مصرف بی‌رویه آب،
10- آموزش مردم برای کاهش مصرف آب خانگی و تعیین جریمه نقدی یا ایجاد محدودیت برای خانوارهای پرمصرف،
11- غرس درختان دارای میوه مانند انار، انگور، توت، میوه های سردرختی و... در میادین بزرگ، فضاهای خالی شهرها، میان بلوارها و ورودی شهرها، دو طرف خیابان‌ها و... برای استفاده عموم مردم،
در هر صورت رفع مشکل بی‌آبی و نیز عرضه مواد خوراکی به قیمت های منطقی و پیشگیری از به هم خوردن عرضه و تقاضا و در نتیجه افزایش یا کاهش چشمگیر محصولات کشاورزی و نیز سوء استفاده دلالان در این گونه موارد نیاز به بررسی، کارشناسی و استفاده از دیدگاه های جمعی به خصوص دیدگاه های کشاورزان و دامداران دارد.
نکته دیگری در خصوص زباله در کشور مطرح می‌کنم و آن این که بر سازمان محیط زیست و شهرداری ها لازم است در مورد تبدیل زباله های خانگی به سایر مواد، طرح هایی را مورد مطالعه قرار دهند که از سویی از افزایش آلودگی محیط زیست جلوگیری کند و از سوی دیگر مواد بازیافتی در جاهای دیگر مورد استفاده قرار گیرد. به عنوان مثال جداسازی زباله تر از خشک و قابل بازیافت مانند پلاستیک، کاغذ و مقوا و...، جداسازی زباله تر غیر عفونی و قابل مصرف دام مانند پوست صیفی جات از سایر زباله ها، تهیه و تولید کود هوموس یا آلی ورمی‌کمپوست با استفاده از كرم خاكی آیزینیا فوتیدا (Eisenia foetida) که در زبان فارسی به «كرم قرمز خاكی حلقوی بارانی شناخته می شود. این کرم بسیار بی آزار است و در پارکینگ منازل در سبدهایی نیز قابل نگهداری است و خوراک این کرم هر نوع زباله تر خانگی است و کودی که از مدفوع آن به دست ‌می‌آید، غنی‌ترین و کم آلوده‌ترین کود است و قیمت جهانی هر کیلوگرم این کرم 33 دلار و قیمت جهانی کود كرمی كمپوست هر کیلو ۳۵۰ تا ۴۰۰ تومان است. همه نوع زباله تر شهری و فضولات حیوانی بجز مواد سنگی،‌ شیشه ای،‌ پلاستیكی، فلزی و گوشتی، غذای این كرم می باشد. به همین دلیل اسم دیگر این کرم، کرم آشغال خوار است. در ایران هر شهروند ایرانی روزی 800 گرم و هر روستایی روزی 350 گرم زباله تولید می کند که 70 درصد آن خوراک این کرم می باشد. این کرم حداقل معادل وزن خود در روز غذا می خورد و 60 درصد آن به کود تبدیل می شود و مابقی غذای خورده شده برای تکثیر و افزایش وزن و تعداد کرم مصرف می شود. خوشبختان در برخی از شهرها از جمله تهران کارخانه‌ای توسط شهرداری تهران در این خصوص احداث شده است. البته با توجه به قیمت بالای آن، بهتر است کشاورزان خود برای تولید آن آااااموزش های لازم را ببینند. (2877260) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۱۱:۰۶
در ایران کیلویی 1500تومان می فروشند این یعنی قدر مردم خود را دانستن.....
به خارج ارزان می فروشند که بگن ملت ایران در اسایش است؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ (2877314) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۰۹:۵۴:۳۹
فکر کنم اگر همین میزان آب را صادر می کردیم بیش تر از صادرات هندوانه ارز آوری برای کشور داشت. هنوز دید درستی به منابع آبی کشور نداریم . (2877421) (alef-13)
 
محمودربیعی فارس
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۱۹:۰۲
ایران کشور کم ابی است بهتر است گیاهان با نیاز ابی کمتر کاشته شود وگیاهان با نیاز ابی بالا کاشته نشودواقلامی مثل هندوانه خربزه و... از سایر کشورها وارد شود تا این همه فشار روی منابع ابی کشور نباشد البته محصولات استراتژیک از این قاعده مستثنا باشد (2877488) (alef-13)
 
علی
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۰:۳۲:۵۱
بابا هندونه رو ول کنین... تمرکز صادرات کشور رو بزارین رو فناوریهای صنعتی...
از لاستیک خودرو گرفته تا قطعات و وسایل الکترونیکی... پنج سال سرمایه گذاری درست رو اینا کنین بعد نتایجشو ببینین.
هرچند سود خیلیا تو آبادشدن ایران نیست و این آرزوییه که محاله ولی .... (2877521) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۱:۲۷:۱۲
"هنداونه به قیمت کیلویی حدود 700تومان"
اونوقت به ملت میدن کیلویی 2500-3500 تومان!!!!
نمیدونیم ما اجنبی هستیم ظاهرا تو این مملکت!!! (2877688) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۱۲:۴۱:۲۲
چرا از پوسیدگی لوله کشی های شهرها حرفی نمی زنید؟ چرا از هدررفت اب در کشاورزی و باغبانی بدلیل اجرا نشدن سیستم آبیاری قطره ای علیرغم هزینه کرد بودجه اش در دوره ی احمدی حرفی نمی زنید؟چرا از تبخیر وحشناک آب در سدهای بی رویه ای که با بتن درمانی تاسیس می شوند و خاک مزارع کشاورزان را یا شور می کنند یا زیر اب می برند حرفی نمی زنید؟ در حالی که اکثرشان رد پایان عمر هنوز فاقد شبکه ابیاری هستند؟... کی باور می کنید مردم ایران می بینند می فهمند مقایسه می کنند.....؟ (2877895) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۲-۱۹ ۲۲:۳۳:۲۱
بایستی یک بازنگری کلی در کشت و کارها ی کشاورزی انجام گیرد
چرا که گاها دیده میشود بعض محصولات آب فراونی را هدر میدهند (2879249) (alef-13)
 
طلبه
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۱:۵۴:۰۷
چرابرای خارج ازکشوربرای بیگانه هاهرکیلو700تومان ولی برای هم وطن 1500تومان پس نتیجه آن میشود که میبینیدوخداهم رحم نمیکندوعلتهای فلسفی بیشتری داردکه همه استاد هستند (2880090) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۴۸:۰۸
اگر همینجا بهترین هندوانه که صادر میکنید به مردم خودمان کیلویی 500 تومان میدادید نه ضرر میکردید بلکه همه محرومان استفاده میکردن (2880388) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۰۴-۱۲ ۱۴:۱۲:۰۱
محروم ها هندونه مصرف نکنند چیزای دیگه مصرف کنند (3012580) (alef-3)
 
اسماعیل
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۳:۵۵:۳۵
پس بخاطر همین هندوانه ها سوراخ بود . هر کیلو گرم .0/2 دلار . !!! (2880406) (alef-13)
 
رهنما
۱۳۹۴-۰۲-۲۰ ۱۶:۳۷:۰۹
محصول درجه یک هندوانه با قیمت بسیار ناچیز در همین هفته های اخیر از میدان مرکزی میوه و تره بار راهی کشور همسایه (ترکیه ) شد و محصول بی کیفیت و درجه 3 با قیمتهای نجومی به شهروندان تهرانی عرضه می شود امیدوارم روزی برسد که قیمت مناسب و کیفیت قابل قبول ،سهم مردم عزیز کشورمان باشد نه عربهای معلوم الحال منطقه و کشورهای همسایه . (2880768) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.