نظر منتشر شده
۱۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 320031
دیگر هیچ چیز قباحت ندارد
بخش تعاملی الف - مهدی یاراحمدی خراسانی
تاریخ انتشار : شنبه ۵ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۰:۴۰


دیگر هیچ چیز قباحت ندارد! هر چه می خواهد دل تنگت بگو! اینجا فضای مجازی است. اشکالی ندارد. واقعی که نیست. یک پیام است دیگر! چیز خاصی نیست... "سِند تو آل" می شود تا دیگران هم مثل ما بخندند. هیچ عیبی هم ندارد.

از وقتی استفاده از قابلیت های فضای مجازی این چنین در بین آحاد جامعه گسترده شده و در داخل گوشی های هریک از ما یک یا چند نرم افزار شبکه های اجتماعی نصب گردیده است همه ی مرزها گسسته شده اند. قدیم ترهایی که خیلی هم دور نیست اگر قرار بود فردی سخنی بگوید به قول معروف زبانش را چند بار دور دهانش می چرخاند و به حرفی که می خواست بزند خوب فکر می کرد تا مبادا کلام نامطلوبی از زبانش خارج نشود. اما امروز در فضای مجازی دیگر هیچ محدودیتی وجود ندارد.

محرم و نامحرم که معنای خود را در این فضا برای برخی ها به کلی از دست داده است. از آن بدتر خانم برای آقا، یا آقا برای خانم پیام هایی می فرستند که اگر چشم در چشم باشند شاید حیا هیچ گاه اجازه ندهد تا جملاتی حتی بسیار ساده تر از آن را بیان نمایند. اما وقتی در فضای مجازی قرار می گیرند انگار حریم و حرمتی وجود ندارد و همه ی پرده ها از میان می رود.

حکایت این نوشتار، حکایت تلخ بهره برداری نامطلوب از ظرفیت شبکه های اجتماعی در قالب پیام ها و جوک پراکنی های غیر اخلاقی و اراجیف گویی به جای لطایف ادبی است. امر نامطلوبی که از توهین و تحقیر قومیت ها و مردمان شهرهای مختلف کشور شروع شد، بعداً رسید به بد و بیراه گفتن به مسئولان دولتی، سپس مسائل وقیح و جوک های جنسی و غیراخلاقی و اکنون متأسفانه دامنه ی این هرزه نگاری ها به جوک ساختن برای مقدسات و انسان های برگزیده دینی نیز رسیده است.

گاهی از سوی برخی افراد که در ذهن انسان بسیار اخلاق گرا و مبادی آداب هستند پیام هایی دریافت می کنی که از تعجب دهانت باز می ماند. مگر می شود فلانی با آن همه پرستیژ اجتماعی چنین پیامی را بفرستد؟ انگار در این محیط شخصیت انسان به کلی تغییر می کند و فرد دیگری می شود.

شکی وجود ندارد که مراکزی هستند که به صورت برنامه ریزی شده و با اهدافی از قبیل؛ سست کردن بنیاد خانواده، از بین بردن عفت عمومی و حیای اجتماعی، ایجاد تفرقه بین مردم و بد بینی مردم نسبت به مسئولین، ترویج یأس و ناامیدی، هتک حرمت ها و ارزش ها و حتی تمسخر دین و باورهای مردمی اقدام به تولید چنین پیام ها و بعضاً تصاویر و کلیپ های نامتعارف می کنند. آن ها که تکلیفشان مشخص است. اما چطور می شود که بسیاری از مردم علی رغم عدم اعتقاد و باور به متن پیام با تساهل و تسامح این چنین پیام هایی را تنها یک شوخی می دانند و آن را برای دیگران به اصطلاح "فوروارد" می نمایند؟ امری که در جای خود قابل بررسی است.

در مقوله ی بهره برداری از شبکه های اجتماعی همزمان گرفتار دو آسیب جدی هستیم؛ تأخر و تهاجم فرهنگی. کاملاً مشخص بود که فیلتر کردن فیس بوک، واییر، و ی چت و ... هیچ اثری نخواهد داشت. چه خوب بود بجای فیلترینگ های بی اثر فکری برای فرهنگ سازی درجهت کاربرد مناسبت تر از این فضاها می گردید تا امروز این گونه شاهد توسعه ی بی بند و باری و فحشای نوشتاری، کلامی و بصری در چارچوب شبکه های اجتماعی نباشیم.

بی شک اگر می خواهیم مبانی اخلاقی کماکان در جامعه وجود داشته باشد می بایست به سهم خود از ترویج هر گونه پیامی در داخل شبکه های اجتماعی پرهیز کنیم. چرا که با این وضع معلوم نیست برای نسل بعد چه بر سر مبانی اخلاقی می آید؟ ترویج پیام هایی با رویکرد توهین به شخصیت ها، مقدسات، هنرمندان، ورزشکاران و یا عمومی سازی اطلاعات شخصی افراد و جوک ساختن برای آن ها خنده دار نیست بلکه آتشی است که بلاشک یک روز گریبان مسببین و عاملین آن را خواهد گرفت.
۱۳۹۵/۰۹/۱۸ ۱۰:۱۹
 
۱۳۹۵/۰۸/۱۴ ۱۰:۲۱
 
۱۳۹۵/۰۷/۲۷ ۰۸:۲۷
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۶ ۱۰:۳۸
 
۱۳۹۵/۰۷/۱۱ ۰۶:۴۲
 
۱۳۹۵/۰۶/۱۴ ۰۶:۴۷
 
۱۳۹۵/۰۶/۰۸ ۱۰:۵۱
 
۱۳۹۵/۰۵/۲۷ ۰۹:۴۹
 
۱۳۹۵/۰۳/۱۹ ۰۹:۳۳
 
۱۳۹۵/۰۲/۱۴ ۰۲:۱۲
 
 
کلمات کلیدی : مهدی یاراحمدی خراسانی
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۱۷:۰۸
به سرعت در حال افول اخلاق و نابود کردن خانواده ها هستیم... (3416383) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۴:۱۴:۰۴
ديروز سوار مترو بودم. خانمي به زور خودش را وارد مترو كرد. در حالي كه آقايان به زور جا شده بودند. بعد از اينكه به ايشان اعتراض كردم كه با مشاهده اين شلوغي، بايد به واگن قسمت بانوان بروند، ايشان قبول نكردند و مردان هم از ايشان دفاع كردند. من نمي‌دانم كه اگر خواهر خودشان هم در اين وضعيت بود، از اين وضعيت دفاع مي‌كردند (3419528) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۲۱:۴۴:۵۶
من هم يك روز سوار ميني بوسي شدم كه همه خانم بودند و در هم چپيده بودند. اقايي خود را به زور جا داد. خانمها كه اعتراض كردند گفت مشكل شما است شما بايد پياده شويد چون زن هستيد و بايد شما خود را حفظ كنيد. انگار براي اقايان هيچ محدوديت و گناهي وجود ندارد. (3423961) (alef-11)
 
سیروس
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۲۰:۴۳
توی فضای مجازی که هیچ،تو فضای واقعی هم دیگه هیچ چیز قباحت نداره،اصلا تمام این چیزهایی که وارد فضای مجازی میشه ریشه در فضای حققی وتراوشات ذهنهای آشفته ما داره.چه چیز قباحت داره دیگه؟کلاهبرداری ،دروغگویی،ریا،چک بی محل،جعل،چشم به ناموس دیگران داشتن و...،دیگه چیزی قبیح نیست،در سراشیبی اخلاق افتادیم... (3416388) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۵:۳۹
حالا شما خودتو ناراحت نکن. (3416434) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۰۰:۳۲:۳۹
کسی که نراحت نشه مشکل داره (3422814) (alef-11)
 
مهدی
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۱:۳۹:۲۳
بسمه تعالی


مشکل شما اینست که به جای علت به معلول چسبیده ای .
ملتی که بی هویت بار آمده حتما در مواجه با هر پدیده نو راه به خطا میرود.

شما اگر میتوانستید آموزه هایی مانند قناعت و اخلاق و صداقت و درستی و راستی را در جامعه رواج بدهید حتما مردم خودشان بهتر از هر کس دیگری میدانستند که چگونه از این شبکه ها استفاده کنند.
بجای این نوع تیتر زدن ها بهتر است اول نوک حمله خود را نثار سیستمی کنید که فقط با قوه قهریه میخواهد سبک و سیاق زندگی مردم را تحت تاثیر قرار دهد.
در مورد پیام کوتاه هم همین موارد تکرار شد ولی با قوه قهریه سرکوب شد.
در تلگرام هم با انتقال سرور به داخل ایران مشکل این نوع جوک و اراجیف رد و بدل شده حل میشود ولی مشکل بی هویتی حل نمیشود.
چرا خودمان را به خواب میزنیم. (3416446) (alef-13)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۸ ۰۰:۳۴:۱۵
یک علت (نه تمامی) پیروی کورکورانه از غرب است. (3422816) (alef-11)
 
اهورا
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۰۱:۱۶
این نتیجه ایجاد محدودیتهای بی حدو حصر است که مانع از شکل گیری ظرفیت بابت داشتن آزادی های ناچار از محدود شدن میشود.... (3416524) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۱۲ ۲۰:۱۵:۰۸
خانه ات آباد ، در فضای تلگرام که هیچ محدودیتی نیست پس کو ظرفیت آزادی . ملت بیشتر از انکه از آزادی محروم باشن از اخلاق و فرهنگ محرومند. (3433313) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۳۱:۰۶
خدا را شکر ديگه کسی برای مسایل مضحک و خنده دار دهنش کف نمی کنه و آسمون به زمین نمی یاد (3416611) (alef-11)
 
علی
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۲:۵۹:۱۳
مطلب خوبی بود... حیف که در مملکت ما ادب ورافتاده است (3416719) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۳:۳۳:۳۰
من کانادا زندگی میکنم. واقعا متاسف میشم وقتی میبینم میزان بی اخلاقی در شبکه های اجتماعی اینجا یک دهم ایران هم نیست.... (3416841) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۱۴:۰۰:۰۷
خط قرمزهای افراد در فضای وب با مواجهه حضوری متفاوت است اما اینکه هیچ قید و بندی نداشته باشند ، چنین چیزی صحیح نیست و تبلیغ آن هم غلط است. (حتی اگر این تبلیغ در قالب انتقاد بیان شود)

بهتر است عوض از دست دادن فرصت و صرف مخالف کور و بی منطق از استفاده نوجوانان از تلفن های هوشمند ، برای آموزش استفاده صحیح ایشان وقت و انرژی بگذاریم ، در مدارس ، در تلوزیون ، در جامعه .

یواشکی عرض میکنم بسیاری از ما بزرگترها هم به این آموزشها نیازمندیم که اگر باب آموزش باز شد ، بهره ای هم به ما میرسد. (3416928) (alef-11)
 
یک مسلمان
۱۳۹۴-۱۰-۰۵ ۲۰:۰۰:۰۶
همه اینها نتیجه فاصله از اسلام واقعی است که بیگانگان دارند با بدعت های جدید دین ما را عوض میکنند ومتاسفانه هیچکس هم به وظیفه اش هم عمل نمیکند خدا همه ما ایرانیها را ببخشد که همه مقصرهستیم (3417794) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۰۶ ۱۵:۵۳:۵۶
اقای یاراحمدی خراسانی کاش قبل از پرداختن به این موضوع اشاره می کردید که مردم به دلیل آنکه از اوضاع و احوال رضایت ندارند و اعصابشان به هم ریخته است اینگونه صحبت می کنند (3419829) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.