توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 399035
ستاد مبارزه با موادمخدر: فعالیت قاچاقچیان در فضای مجازی/ زامبی به کشور وارد نشده است
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۳ مهر ۱۳۹۵ ساعت ۱۴:۲۹
معاون کاهش تقاضای ستاد مبارزه با موادمخدر گفت: فعالیت قاچاقچیان در فضای مجازی بستر مناسبی برای قاچاقچیان شده است و علنی در این زمینه فعالیت می کنند.

به گزارش مهر، پرویز افشار در نشست خبری خود با اصحاب رسانه با ارائه آمار عملکرد ستاد در ۶ ماه نخست سال ۹۵ گفت: در راستای اجتماعی شدن مبارزه و استفاده از توان همه اقشار جامعه و با توجه به امر حساس مبارزه با مواد مخدر اولین همایش صیانت و گفتمان سازی مواد مخدر برگزار می شود که در این همایش رییس جمهور و وزیر کشور حضور دارند.

معاون کاهش تقاضای ستادمبارزه با موادمخدر و سخنگوی ستاد گفت: محورهایی که در این نشست مور بررسی قرار می گیرد، توانمندسازی و کارکردهای اجتماعی با رویکرد اقتصاد مقاومتی و الگوسازی نهادهای مردم نهاد در این همایش و نقش آفرینی خیرین در بحث مواد مخدر مورد بررسی قرار می گیرد. امیدواریم این همایش اجتماعی شدن مبارزه با مواد را به دنبال داشته باشد.

افشار گفت: ملاقات سران سه قوه و فعالین برای امر مبارزه است که چهارمین باراست که با حضور رهبری این جلسه برگزار می شود و کمتر از یک ماه دیگر دوباره باید ستاد اقدامات حوزه ها را دریافت کرده و جمع بندی شده و گزارش جامعی را به آقا ارائه کنیم.

وی با اشاره به اینکه همه دستگاه ها در امر مبارزه با مواد مخدر قدم های خوبی را برداشته اند، گفت: قوه قضاییه، وزارت آموزش و پرورش و وزارت ورزش و جوانان قدم های ارزنده ای در بحث اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر و پیشگیری از این بلای خانمان سوز برداشته اند و امیدواریم شاهد افزایش فعالیت های آموزشی در زمینه کاهش تقاضا باشیم.

معاون کاهش تقاضای ستادمبارزه با موادمخدر و سخنگوی ستاد گفت: تعداد قابل توجهی از مراکز ورزشی غیرمجاز که به صورت زیرزمینی اقدام به تجویز مواد مخدر به ورزشکاران می کردند بسته شده اند که همه این گزارش ها تهیه شده و به مقام معظم رهبری اعلام می شود.

نمایندگان به دنبال راه اندازی فراکسیون مبارزه با مواد مخدر هستند
افشار گفت: برنامه های اجتماعی انجام شده است و ۱۳۱ جلسه ستاد مبارزه با مواد مخدر برگزار شده که دبیرکل ستاد هم در این جلسه حضور داشتند و دو جلسه شورای اجتماعی کشور در این زمینه انجام شده که درباره روانگردان ها در این جلسه ها بحث شد. اولین جلسه را در صحن مجلس درباره اعتیاد داشتیم. در زمینه بازنگری قانون، قوه مقننه پای کار است و ورود خوبی را در این زمینه داشته و تعدادی از نمایندگان به دنبال راه اندازی فراکسیون مبارزه با مواد مخدر هستند که این اقدامات بسیار مهم و قابل تقدیر است.

وی به دستورات آیت الله آملی لاریجانی اشاره کرد و گفت: خوشبختانه با دستور ایشان نیروهای مربوطه همه جانبه در امر مواد مخدر و مبارزه با آن بسیج شده اند.

افشار گفت: در ۶ ماه نخست امسال ۱۰ درصد رشد کشف مواد مخدر داشته ایم که کشف تریاک ۲۸۸ هزار و ۷۸۵ کیلوگرم معادل ۱۴ درصد رشد داشته، حشیش ۴۸ هزار و ۹۰۵ کیلوگرم معادل ۱ درصد کاهش داشته است و گروه هرویین کراک و کریستال ۱۰ هزار و مرفین ۶ هزار و ۱۰ کیلوگرم کشف شده و شیشه، ۸۹۹ کیلوگرم با ۲۵ درصد کاهش روبه رو بوده است.

تولید شیشه در کشور به حداقل رسیده است
وی یادآور شد: ما شاهد تغییر روندی درباره کنترل ورود پیش‌سازهای شیشه با دستگاه های مربوطه و گمرک بوده ایم و اکنون وضعیت تولید شیشه در کشور به حداقل ممکن رسیده است اما کشورهای همسایه سعی می کنند با تغییر نام آن باز باعث ورود مواد شیشه به چرخه اعتیاد شوند.

معاون کاهش تقاضای ستادمبارزه با موادمخدر افزود: تعدادی از معتادان ما به خاطر بالا رفتن قیمت شیشه به سمت استفاده از مواد دیگر از جمله ماری جوانا رفته اند از این رو کشفیات ما بالا رفته است. قیمت شیشه تا ۱۳۰ میلیون تومان هم رسیده بود اکنون به کیلویی ۴۰ میلیون تومان رسیده است و قبلا که قیمت شیشه کیلویی ۱۵ میلیون تومان بود، زیاد در دسترس بود و الان نیز باید تلاش کنیم قیمت آن از ۴۰ میلیون بالا برود تا تولید شیشه در کشورمان صفر شود.

گمرکات در بحث کشف نقش کمتری داشته است
افشار گفت: نیروی انتظامی در بحث کشف همچنان صدرنشین است در رتبه بعد وزارت اطلاعات قرار دارد سپاه و بسیج در رده سوم هستند و گمرکات در بحث کشف نقش کمتری داشته است. در بحث انهدام باندها نیز انهدام کارگاه های شیشه، ۲۵ درصد کاهش را شاهد هستیم که این روند کاهش نشان می دهد که در بحث مبارزه به سمت برخورد با دانه درشت ها رفته ایم.

وی گفت: تعداد معتادان دستگیرشده ۷۱ هزار نفر بوده که نسبت به سال گذشته ۳۱ درصد رشد داشته است. در ۶ ماه اول امسال نیز ۱۳ هزا معتاد متجاهر در تهران جمع آوری و ساماندهی شده اند.

به گفته وی، در خصوص بحث پزشکی قانونی و متوفیات در آمار ۵ ماهه نشان می دهد در مجموع هزار و ۲۹۵ نفر فوت کرده اند که ۱۲۳ نفر آنها زن بوده اند که این آمار با درصد سهم جمعیت زنان از اعتیاد کشور همخوانی دارد.

مرگ و میر ۶۰ درصد معتادان ناشی از زیاده روی در مصرف
افشار در خصوص مرگ و میر معتادان ناشی از مسمومیت مواد مخدر گفت: این میزان قبلا ۳۰ درصد بود و این رقم رو به کاهش است. امسال ۶۰ درصد از معتادان به دلیل اوردوز و زیاده روی در مصرف تلف شده اند که این قابل تامل است و معتادان باید بدانند اگر از مراکز درمانی بیرون آمدند مصرف جدیدشان نباید هم اندازه مصرف قبلشان باشد چون باعث مسمومیت و مرگ آنها می شود.

مرگ و میر معتادان نسبت به سال گذشته ۶ درصد افزایش داشته است
به گفته وی، در معاونت کاهش تقاضا، ایجاد حساسیت در سطوح مختلف جامعه ایجاد شده است. ۴۲۰ نفر از فرمانداران به عنوان روسای ستاد مبارزه با مواد مخدر در سراسر کشور آموزش دیده اند و تمرکز جدی در برنامه های پیشگیری از اعتیاد داشته ایم و ۴۰ هزار نفر از دانش آموزان و معلمین و خانواده ها را تحت پوشش قرار داده ایم.

افشار گفت: مهارت های زندگی در مدرسه و دانشگاه تدرس می شود و مبلغان مذهبی به کمک ما آمده اند تا درباره مواد مخدر اطلاع رسانی کنند. در حال حاضر ۴۰ هزار نفر مبلغ مذهبی آموزش دیده اند که این آموزش ها با همکاری مبلغان روحانی تا دورافتاده ترین مکان ها هم انجام می شود و برای ستاد مبارزه با مواد مخدر بسیار ارزشمند است و حتما به مقام معظم رهبری اطلاع رسانی می شود.

توسعه خط ملی مشاوره اعتیاد
معاون کاهش تقاضای ستادمبارزه با موادمخدر ادامه داد: خط ملی مشاوره اعتیاد توسعه پیدا کرده و ۸۰۰ هزار بسته آموزشی در کانون های هدف توزیع شده است. طرح توانمندسازی سازمان های مردم نهاد در دستور کار قرار گرفته و ۱۱۱ همایش استانی و کشوری برای بهبود یافتگان داشته ایم و کمیته ای برای زنان بهبود یافته را تشکیل داده ایم که از بازگشت بهبود یافتگان به دامن اعتیاد جلو گیری کنیم.

وی افزود: در مجموع ۱۷ قرارداد جدید در امر پژوهش که جزو اولویت های ستاد بوده است، منعقد شده و ۱۸ طرح قبلی به اتمام رسیده و نتایج آن ارسال شده است. بیش از ۳۰ پایان نامه در مقطع دکتری و ارشد مورد حمایت قرار گرفته اند و ۳ عنوان کتاب در زمینه مواد مخدر چاپ شده و ۷ همایش که مرتبط با اعتیاد بوده است از سوی ستاد مورد حمایت قرار گرفته است.

افشار اظهار کرد: در حوزه بین الملل در ۵۹ نشست مواد مخدر، نشست وین را داشتیم که اختصاصا به مواد مخدر مربوط بود. بیانیه مشترک کشورمان با اتحادیه اروپایی را داشتیم و برنامه ریزی برای نمایندگان اروپایی از مراکز کاهش تقاضا را داشتیم و زمینه همکاری ایران با اتحادیه اروپا را در دستور کار قرار داده ایم که نشان از دیپلماسی فعال ستاد، خارج از مرزهای داخلی است.

وی افزود: در بهمن ماه یک کنفرانس بین المللی در مسیر بالکان در ایران برگزار می شود که ابتکار وزیر کشور بود و مورد توجه حاضرین در نشست تخصصی نیویورک قرار گرفت و ساز و کار اجرایی شدن آن در بهمن ماه با حضور ۳۰ کشور در حوزه بالکان انجام می شود.

ورود خیرین در بحث ترک اعتیاد معتادان
وی از ورود خیرین در بحث ترک اعتیاد معتادان هم گفت: این طرح به صورت نمونه در استان قم انجام می شود و صدا و سیمای قم در این زمینه بسیار دقیق وارد شده است و امیدواریم نتایج این کار در دستور کار دیگر استانها قرار گیرد.

آسیب های اجتماعی در دل جامعه باید مدیریت و درمان بشوند
افشار درباره جمع آوری معتادان متجاهر و ادعای پلیس درباره جمع آوری یک هفته ای معتادان متجاهر در سراسر کشور گفت: نه فقط به عنوان سخنگوی ستاد بلکه در مقام کارشناس اعتقاد دارم آسیب های اجتماعی در دل جامعه باید مدیریت و درمان بشوند. اعتقاد داریم همه افرادی که در خیابان رها شده اند معتاد متجاهر نیستند و تعدادی از آنها متکدیان و بیماران روانی و افراد بی خانمان شهرستانی هستند. باید شاکله ای شکل بگیرد که هر کسی جمع آوری می شود در دستان حوزه تخصصی خودش قرار بگیرد و کار ساماندهی آن ها انجام شود. واقعا ساماندهی معتادان کار پیچیده ای است جمع آوری کاری ساده است. بحث بازبینی و ترک باید اتفاق بیفتد.

قدم جدی بعدی این است که باید خدمات اجتماعی و بازتوانی و گروه های مشاوره ای برایشان فراهم شود تا از لغزش دوباره معتادان جلوگیری شود اما بعد از جمع آوری در کشور ما برنامه قاطعی وجود ندارد. از این رو آمار بازگشتی های ما ۹۰ درصد است. ۹۰ درصد معتادان جمع آوری شده باز به چرخه اعتیاد برمی گردند. جمع آوری معتادان کاری ندارد باید همه دست اندرکاران پای کار باشند. در حال حاضر در تهران ۵ هزار تا ۶ هزار نفر بیشتر جمع آوری نمی شوند.

زامبی به کشور وارد نشده است
وی در پاسخ به سوال خبرنگار مهر درباره مواد مخدر جدید گفت: ماده مخدر زامبی طبق آخرین اطلاعات من به کشور ما وارد نشده است در ۶ ماه اول سال کتامین مورد استفاده قرار گرفته است که هنوز ماده جدیدی نداریم در زمینه کنترل فضای مجازی، پلیس مبارزه با جرایم سایبری گزارشاتی از بخش های مختلف به دست ما می رسد که به پلیس فتا ارجاع می شود. فعالیت قاچاقچیان در فضای مجازی بستر مناسبی برای قاچاقچیان است و علنی در این زمینه فعالیت می کنند.

جامعه ورزشی در بهترین حد عدم مصرف مواد است/ گرایش یک درصدی دانش آموزان
وی درباره میزان شیوع اعتیاد در بین ورزشکاران و دانش آموزان و اپیدمی مواد در بین ورزشکاران گفت: در این زمینه نمی شود هیچ انگی به جامعه ورزشی چسباند و خوشبختانه جامعه ورزشی ما در بهترین حد و قابل قبول ترین حد قرار دارد. در بین دانش آموزان هم یک درصد دانش آموزان بین سنین سوم راهنمایی تا پیش دانشگاهی مواد را مصرف کرده اند و یا دوست داشته اند که استفاده کنند و این یک درصد نشان از اعتیاد قطعی دانش آموزان نیست.

وی درباره قلیان و سیگار گفت: ما در این زمینه تصدی گری نداریم و اعتقاد داریم باید در حوزه های پرخطر تر ورود کنیم.

۱.۶ درصد از دانشجویان تجربه مصرف دارند
افشار عنوان کرد: ۱/۶ درصد از دانشجویان تجربه مصرف مواد را دارند و ما باید طرز تلقی را داشته باشیم که اعتیاد همه را دچار لغزش می کند. کمتر از ۵ درصد از معتادان مورد سنجش قرار گرفته تحصیلات عالیه دارند.

وی یادآور شد: برنامه های محله هرندی با همکاری شهرداری ادامه دارد. تعدادی از معتادان در دوره سه ماه اول از محله خارج شدند ولی چرخه خدمات اجتماعی پیچیده است. معتادان بهبود یافته اند اما به خانه برنگشته اند. طرح هایی که در هرندی وجود داشت همچنان در حال اجرا شدن است.

کمک ژاپن به ایران برای مبارزه با مواد مخدر
به گفته این مسئول، داستان مواد مخدر نیازمند تعاملات بین المللی است. شدیدترین تحریم ها را داشتیم و توافق در زمینه برجام نتایج خوبی را در این زمینه به دنبال داشت. چراکه ایران در خط مقدم مبارزه با مواد مخدر است و همه اذعان کرده اند که ایران احتیاج به تجهیزات ویژه برای مبارزه دارد. مطالبه ما جدی است. دولت ژاپن راسا وارد شده و گفته است که کمک های آموزشی و تجهیزات به ما می دهد.
 
کلمات کلیدی : مواد مخدر، شیشه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.