نظر منتشر شده
۶
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 429734
فساد در کشور توجیه پذیر شده است/ فرار مدیران فاسد با سیاسی‌کاری
بخش اقتصادی الف، 10 دی 95
یک کارشناس اقتصادی گفت: وقتی به فساد در یک سازمان رسیدگی می شود، مدیران آن جا، این موضوع را به جناح رقیب سیاسی نسبت می دهند و به این صورت با نسبت دادن انگیزه های جناحی، سعی در مدیریت کردن قدرت، اثرگذاری مبارزه دارند.
تاریخ انتشار : جمعه ۱۰ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۱:۲۴
محمد حسین برخوردار در گفتگو با تسنیم، با اشاره به ضرورت بازنگری در شیوه های مبارزه با فساد اظهار داشت: مقوله فساد اقتصادی و مقابله با آن در اقتصاد کشور، هرچند طولانی و دامنه دار شده اما متاسفانه باید اعتراف کنیم علی رغم عزم مسئولان ارشد نظام برای برخورد با آن و دستورات قاطع در این خصوص، مبارزه با فساد چندان موثر و کارآمد نبوده است.
 
وی ادامه داد: نباید کشف چند فساد بزرگ اقتصادی را گواه بر موفقیت در پیش برد اهداف فساد ستیزی دانست. بلکه فساد ستیزی، یک حرکت پیش آگهی دهنده و پیشگیرانه است که موجب می شود انگیزه های فساد کاهش پیدا کند.

وی افزود: متاسفانه ناکارآمدی رویه های محدودسازی فساد اداری و اقتصادی تا آنجا پیشرفته است که چندی پیش شاهد رونمایی از فساد علمی ناشی از نهضت ترجمه و سرقت مقالات در میان اعضای هیات علمی دانشگاه ها بودیم.

برخوردار اضافه کرد: یکی از معضلات جدی در مواجهه با فساد، پتانسیل توجیه پذیر شدن فساد است. بسیاری از مدیران در مواجهه اولیه با مظاهر فساد، رویکرد فساد ستیزی خود را می توانند حفظ کنند و در مقابل آن ایستادگی کنند ولی واقعیت این است که فساد، شدیدا توجیه پذیر است وساز و کار عرضه وتقاضای فساد در مدت زمان کوتاهی شکل و رنگ فساد را تغییر داده و آن را در قامت یک فعالیت قانونی عرضه می دارد و به این صورت موجبات مماشات و همراهی با مفسدان را فراهم می سازد.

به گفته برخوردار، وقتی عرضه کننده و متقاضی فساد با تعامل با یکدیگر به این نتیجه برسند که تراکنشی که میان آنها صورت می گیرد، می تواند در پوشش یک فعالیت اقتصادی قانونی انجام شود، راه برای فراگیر شدن فساد هموار می شود ومتاسفانه جامعه ما به این نقطه از فساد رسیده است.

وی ادامه داد: یکی از مهمترین دست اندازها در مقابل برنامه های فساد ستیزی آن است که اهل فساد، مبارزه با آن را یک برنامه سیاسی و جناحی تداعی کنند و به این صورت سعی در بازپس گیری امتیازهای از دست داده دارند.

برخوردار اضافه کرد: وقتی به فساد در یک سازمان رسیدگی می شود، مدیران آن جا، این موضوع را به جناح رقیب سیاسی نسبت می دهند و به این صورت با نسبت دادن انگیزه های جناحی، سعی در مدیریت کردن قدرت، اثرگذاری مبارزه دارند. این در شرایطی است که یک اجماع جمعی باید در کشور شکل بگیرد که مبارزه با فساد اقتصادی را هیچ کس نتواند سیاسی جلوه دهد.
 
کلمات کلیدی : فساد اقتصادی+رانت+مدیران دولتی+محمدحسین برخوردار
 
علی
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۰-۱۰ ۱۱:۴۴:۵۵
اگر دست من باشه مثل چین تمام مدیران قاسد رو اعدام میکنم یا زنده زنده میندازمشون وسط دریا (4091564) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۰ ۱۵:۱۱:۵۱
فقط ممکنه یه مشکل کوچولو پیش بیاد و اونم اینکه دیگه تو مملکت مدیر باقی نمونه (4091803) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۰ ۱۹:۴۰:۰۸
مشکل دیگش اینکه تمام ثروت موجود در دریا را هم بالا می کشند اینها (4092096) (alef-11)
 
سید
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۰ ۱۳:۱۷:۲۸
یکی از معضلات بزرگ اختلاسها و رانت خوری ها انتقال سرمایه ها به خارج از کشور است که باعث رکود فعلی گردیده است اگر این دزدان , ثروت تاراج شده ملت را داخل همین مملکت سرمایه گزاری کنند باعث ایجاد اشتغال و تولید خواهند شد اما این افراد که همگی دارای وجهه به ظاهر انقلابی و دینی هستند از ترس رسوائی اقدام به انتقال این سرمایه ها به خارج از کشور می کنند که ضربه ائی موثرتر بر کشور وارد می کنند تا آن دزدی اولیه . (4091642) (alef-11)
 
وثوق
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۱۱ ۰۷:۴۰:۴۴
با دستهای آلوده جایی را نمی شود تمیز کرد اول باید دست های را شست . (4092485) (alef-13)
 
شهرام
Russian Federation
۱۳۹۵-۱۰-۱۱ ۲۰:۳۴:۴۶
اول با ىد سوفسطایی گرى درسىسم کارى ازبىن بردوحقىقت را جاگزىن کنند وازادمهاى با وجدان درسىستم استفاده کرد (4093840) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.