توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 479838
شیر کامل در برابر شیر کم چرب ، کدامیک برایتان بهتر است؟
تاریخ انتشار : سه شنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۰۲
تمام شیر هایی که از فروشگاه ها می خرید از شیر کامل گرفته تا شیر کم چرب مقدار یکسانی ویتامین D، کلسیم و پروتئین برای بدن محیا می کنند. تفاوت اصلی میان شیرها مقدار چربی موجود در آنها است. شیر کامل در هر فنجان حاوی 8 گرم چربی است به همراه 5 گرم چربی اشباع. شیرهای کم چرب معمولا در هر فنجان کمتر از یک گرم چربی دارند.

به گزارش سلامت نیوز، در سال های گذشته همیشه گفته می شد که شیر کم چرب یا بدون چربی را باید به شیر های پرچرب ترجیح داد.

فکرِ پشتِ این توصیه آن بود که گزینه های بدون چربی یا کم چرب کالری کمتری دارند و در مقایسه با شیرهای پرچرب برای قلب مفید هستند.

با این وجود تحقیقات جدید این نظریه را زیر سوال برده است.

نتایج برخی از تحقیقات جدید نشان داده وقتی افراد محصولات پرچرب مانند شیر کامل استفاده می کنند خطری مربوط به افزایش اضافه وزن برایشان پیش نمی آید.

در واقع برخی تحقیقات اظهار کرده اند خوردن لبنیات پرچرب به جای کم چرب حتی تواند خطر اضافه وزن و ابتلا به دیابت را نیز کاهش دهد.

بنابراین با در ذهن داشتن نتایج این تحقیقات از متخصصان این سوال پرسیده می شود که آیا هنوز طرفدار لبنیات کم چرب هستند یا نظرشان تغییر کرده است.

در واقع برای اثبات این موضوع همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز است.

تمام انواع لبنیات را می توان در یک برنامه غذایی سالم گنجاند. در حالی که از لبنیات پر چرب نباید ترسید اما متخصصان همچنان تاکید دارند که در بالا بردن چربی محصولات لبنی که استفاده می کنید احتیاط نمایید و ناگهانی مقدارش را افزایش ندهید.
خطر دیابت

بین مصرف لبنیات و خطر ابتلا به دیابت رابطه ای وجود دارد با این حال محققان همچنان در حال شفاف سازی رابطه بین این دو هستند.

برای مثال یک تحقیق در سال 2013 به بررسی نتایج 14 تحقیق درباره افزایش مصرف لبنیات و تاثیر آن روی پیشگیری از دیابت نوع 2 پرداخت.

مقاله که سال 2014 در Metabolism Clinical and Experimental منتشر شد اظهار می کرد ممکن است چندین دلیل برای تاثیر لبنیات روی پیشگیری از خطر دیابت نوع 2 وجود داشته باشد.

لوسین و یا دیگر مشتقات لبنیات می توانند روی عملکرد میتوکندری تاثیر بگذارند، روی باکتری های روده تاثیر بگذارند و یا برخی از عوامل التهابی را کاهش دهند.

تفاوت بین شیر کم چرب و پرچرب و خطر دیابت نوع 2 همچنان تحت بررسی قرار دارد.

بر اساس تحقیق سال 2016 که نتایجش در مجله TIME منتشر شد نتایج تحقیق روی بیش از 3.000 فرد بالغ بالای 15 سال نشان داد آنهایی که 3 نوع از محصولات جانبی شیر کامل در خونشان بالا است نسبت به کسانی که مقدار این سه نوع در خونشان پایین است کمتر در خطر ابتلا به دیابت نوع 2 هستند.

این یعنی محصولات پر چرب می توانند تاثیر بیشتری روی پیشگیری از ابتلا به دیابت نوع 2 داشته باشند.

اگر خوردن غذاهای کم چرب ( مانند شیر کم چرب ) دریافت غذاهای قندی را افزایش دهد این می تواند تاثیری منفی روی دیابت نوع 2 یا افزایش وزن داشته باشد

شیر پرچرب، شیر کم چرب و افزایش وزن

شیر پرچرب مقدار بیشتری کالری و چربی دارد بنابراین در تئوری به نظر می رسد انتخاب شیر کم چرب به کاهش وزن کمک می کند.

با این حال شاید چنین نباشد. اطلاعات بدست آمده از بیش از 18.000 فرد بالغ نشان داده کسانی که بیشترین محصولات پرچرب را استفاده کرده اند در واقع کمتر در خطر افزایش وزن و چاقی هستند.

اضافه وزن داشتن یا چاقی خطر ابتلا به سندروم متابولیک را افزایش می دهد.

سندروم متابولیک می تواند شامل عوامل خطری از جمله: قند خون بالا، فشار خون بالا، دور کمر بیشتر، تری گلیسیرید بالای خون یا کلسترول بالای خون باشد.

یک تحقیق در سال 2016 به بررسی ارتباط بین مصرف لبنیات، نوع لبنیات مصرفی و خطر سندروم متابولیک پرداخت.

محققان پی به رابطه ای معکوس بین مصرف لبنیات پرچرب و خطر سندروم متابولیک بردند.

این رابطه در لبنیات کم چرب دیده نشده است. محققان از این تحقیق به نتیجه رسیدند که توصیه برای استفاده نکردن از لبنیات پر چرب اشتباه است.

دلیل اینکه چرا لبنیات پرچرب می توانند از افزایش وزن جلوگیری کنند همچنان به تحقیقات بیشتری نیاز دارد.

یکی از دلایلی که چرا لبنیات پرچرب چنین تاثیری دارند آن است که غذاهای پرچرب مانند آجیل ها می توانند باعث شوند احساس سیری طولانی مدت تری داشته باشید و نیازی به خوردن غذای زیاد پیدا نکنید.

وقتی غذاهای بدون چربی می خورید میلتان به خوردن غذاهایی که قند بالا دارد بیشتر می شود.

نکته مهم این است که نباید فقط به مواد مغذی و میزان کالری دقت کنیم بلکه چربی نیز اهمیت دارد.

پایین آوردن میزان مصرف چربی های اشباع شاید به دلیل برخی مسائل پزشکی کمک کننده باشد اما اگر آن را جایگزین مقدار زیادی کربوهیدرات های تصفیه شده بکنید به سلامتتان کمکی نمی کند.
مزایای لبنیات ارگانیک برای سلامت

در کنار محتوای چربی و کالری برای شیر یکی دیگر از مواردی که برای مزایای سلامت شیر در نظر گرفته می شود ارگانیک بودن یا نبودن است.

برخی تحقیقات نشان می دهند لبنیات ارگانیک مقدار بیشتری چربی های امگا 3 مفید برای قلب دارند و همچنین آهن و ویتامین E بیشتری نیز دارند.

شیر کم چرب بخوریم یا پر چرب؟

بر اساس تحقیقات اخیر میزان حمایت از خوردن شیر کم چرب به جای پرچرب کاهش پیدا کرده. همانطور که گفته شد تحقیقات نشان داده خوردن شیر پرچرب به کاهش خطر ابتلا به دیابت نوع 2، سندروم متابولیک و افزایش وزن نیز کمک می کند.

خوردن لبنیات پرچرب به جای کم چرب یا بدون چربی می تواند سیگنال های سیری قوی تری به مغز ارسال کند تا سریعتر و طولانی تر احساس سیری کنید. با این حال محققان همچنان در حال بررسی شیرهای کم چرب و پر چرب و تاثیرشان روی بدن هستند.

اگر پزشکتان به شما گفته از لبنیات کم چرب استفاده کنید همچنان به توصیه او پایبند باشید.

اگر لبنیات کم چرب را به پرچرب ترجیح می دهید مشکلی ندارد.

فقط به خاطر بسپارید اگر به خاطر نبود چربی کربوهیدرات های زیادی اضافه کردید ممکن است توفیقی برای سلامتی تان نداشته باشد.

باید به غذا و برنامه غذایی تان به صورت یک کل نگاه کنید نه اینکه فقط روی یک چیز مانند چربی اشباع تمرکز کنید.

لبنیات کم چرب و پر چرب هر دو می توانند داخل یک برنامه غذایی متعادل قرار بگیرند.
 
کلمات کلیدی : لبنیات + محصولات لبنی + شیر
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.