نظر منتشر شده
۱۳
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 467534
به بهانه برگزاري مناظره دوم
دولت در مواجهه با مصائب فرهنگی چه کرده است؟
محمدکاظم انبارلویی/11/ اردیبهشت96
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۱۵:۴۵
این روزها نامزدهای انتخاباتي ریاست جمهوری بیشتر در مورد مشکلات معیشتی مردم سخن می گویند. نظرسنجی ها هم نشان می دهد که دیدگاه های انتقادي مردم از دولت روی همین مسئله متمرکز است.

رکود، بیکاری، تورم، تعطیلی بنگاه های اقتصادی و قاچاق کالا، اذهان را به خود مشغول داشته است. حال آنکه مشکلات اجتماعی و فرهنگی ناشی از این مصائب اگر بیشتر نباشد، کمتر نیست.

نظام ما یک نظام دینی است که تمام قد در برابر فرهنگ منحط غرب ایستاده است. هجوم غرب در حوزه فرهنگ به موازات هجوم آنها در حوزه اقتصادی، نظامی و سیاسی ظرف یک قرن اخیر، انکارناپذیر است. این هجوم پس از انقلاب شدت گرفته است و بی امان ضربات خود را بر پیکره نظام و مردم ما وارد می کند.

حذف دین از تمام ساحت های زندگی با رواج اندیشه های منحط سکولار، فمینيسم، اباحه گری، سبک زندگی غربی و رواج لذت پرستی جنون آمیز و تجمل گرایی و مصرف گرایی از برنامه های غرب و غربگرایان در ایران  است.

محصول تهاجم فرهنگی به جوامع ما در عرصه خانواده؛ کاهش ازدواج، بالا رفتن سن ازدواج، افزایش طلاق و کاهش باروری و در نتيجه کاهش جمعیت، رواج بی قیدی، بی عفتی و بی حجابی و ترویج عرفان های کاذب و جریان های انحرافي بوده است.

این هجوم حتی نوع معماری شهرها و شهرک ها، اشراف آپارتمان ها، نوع و روش تغذیه، چيدمان شهری و سرگرمی های کودکان را در بر می گیرد.

مهاجرت از روستاها به شهرها و زرق و برق شهرنشینی و پدیده حاشیه نشینی، معضلات عظیمی را پدید آورده است که می توان ویترینی از فقر، بیکاری، آوارگی، روسپیگری با طعم اعتیاد به مواد مخدر و قاچاق را در آن دید.

یکصد ماهواره فعال در ایران با سه هزار کانال تلویزیوني و نیز گسترش وسایل ارتباطی و اطلاعاتی از تلفن همراه گرفته تا اینترنت و... روزانه با بمباران بی امان خود قلب و ذهن و مغز ما را هدف قرار داده اند. لذا باید پرسید دولت در دفاع از کیان نظام در حوزه فرهنگ چه کرده است؟ ما برای جلوگیری از این هجوم عظیم، ‌پیچیده و گسترده چه كرده ايم؟

شورای عالی انقلاب فرهنگی به ریاست رئیس جمهور به عنوان قرارگاه اصلی فرهنگی کشور طی چهار سال گذشته قرار بود در برابر این هجوم بایستد و دستگاه های نظام را در این باره به خط کند.

کارهای عظیمی در این شورا صورت گرفته است. نقشه مهندسی فرهنگی تهیه شده است، سند تحول بنیادین آموزش کشور و نقشه جامع علمی کشور شکل گرفته است، سیاست های جمعیتی تعیین شده است. باید دید در مقام «اقدام» و «عمل» چه کاری صورت گرفته است؟ بر سر قانون حجاب و عفاف و  اجرای آن در دستگاه های دولتی چه آمده است؟ منشأ کم کاری و ضعف عملکرد و نبود اراده ای قوی برای عملیاتی کردن قوانین و مقررات و ریل گذاری های دقیق شورای عالی انقلاب فرهنگی چیست؟

اسناد افتخارآمیزی که حاصل عقلانیت و تدبیر نظام بوده است اکنون روی میز اقدام و عمل است. آقای رئیس جمهور باید به این سؤال پاسخ بدهد که چرا سند نقشه مهندسی کشور که خود مسئول اجرای آن بوده است دو سال است معطل مانده و هیچ جلسه ای برای عملیاتی کردن آن برگزار نشده است؟ آقای رئیس جمهور باید به این سؤال کلیدی نیز پاسخ بدهد که چرا وزارت آموزش و پرورش سند تحول بنیادین آموزش کشور را کنار گذاشته و دنبال اجرای سند 2030 توسعه آموزش یونسکو است که هیچ تناسبی با موازین اسلامی و فرهنگی جمهوری اسلامی ندارد؟

قرار بوده است ما در زمینه علوم انسانی در دانشگاه ها روی چند محور اساسی اسلامی سازی، بومی سازی، روزآمد سازی و کارآمدی کار کنیم. كارنامه این تلاش در دولت یازدهم چیست؟

قرار بوده است 10 ستاد فعال از  انرژی های نو، علوم شناختی، میکرو الکترونیک، ‌هوافضا، سلول های بنیادی، نانو و فناوری اطلاعات و ارتباطات ذیل نقشه جامع علمی کشور شکل بگیرد. آیا می توان دستاوردهای 4 ساله این دولت در این قلمرو را به مردم گزارش داد؟ البته باید از دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی تشکر کرد که در مورد سند نقشه جامع علمی به دلیل اینکه اجرای آن را خود به عهده گرفته و قدم های بزرگی برای اجرای آن برداشته، تشکر کرد.

به نظر می رسد از فرصتی که صدا و سیما به طور وسیع در اختیار رئیس جمهور گذاشته، وی باید استفاده نموده و کارنامه چهار ساله خود در حوزه فرهنگ را برای ارزیابی و نمره دهی مردم در  انتخابات ارائه دهد و نقد مشفقانه رقیبان را پاسخگو باشد. رئیس دولت یازدهم باید دقیق بگوید مصائب فرهنگی ما چیست و برای برخورد با آن طی چهار سال گذشته برای اجرای مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی چه کرده است؟

جمعه آينده دومین مناظره انتخاباتي نامزدهاي رياست جمهوري برگزار مي شود. قرار است موضوع مناظره دوم، مسائل سياسي و فرهنگي باشد.

اولين مناظره انتخاباتي جمعه گذشته برگزار شد. دو نامزدی که دفاع از دولت را نمایندگی می کنند، از هر چیزی سخن گفتند الّا كارنامه دولت در حوزه مسائل و مشكلات اجتماعي!

اميدواريم رئيس جمهور و معاون وي بدون فرافكني در موضوع مناظره سخن بگويند و اعلام كنند چه بر سر قوانين و مقررات و مصوبات شوراي عالي انقلاب فرهنگي در دوران تصدي چهارساله خود آورده‌ اند؟ كارنامه قابل ارائه آنها در اين مورد چيست؟

همچنين ديگر نامزدها بگویند براي اجرايي كردن مصوبات بر زمين مانده شوراي عالي انقلاب فرهنگي چه اقدامي مي‌خواهند بكنند؟
 
 
 
کلمات کلیدی : مصائب فرهنگی+معضلات فرهنگی+ماهواره+تهاجم فرهنگی+روحانی+انتخابات96
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۵:۵۳:۳۷
در همین چهار سال گذشته اکثر توافقات خارجی امضا شده در دولت برای کشور زیان‌آور بود. وای به آن زمانی که 4 سال دیگر بخواهد این وضعیت تمدید شود. آن وقت دیگر اثری از تولید و اشتغال نخواهد بود. (4303440) (alef-13)
 
مانا
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۵:۵۷:۴۲
بومی سازی علوم انسانی؟چه جوری؟ (4303455) (alef-13)
 
مشهدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۵:۵۹:۰۸
حوزه فرهنگ فقط در دست دولت نیست.متولی زیاد دارد. (4303459) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۸:۳۹:۴۴
دقیقا!!! بهتر است متولی ها هم پاسخگو باشند همگی!! (4304040) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۸:۵۵:۲۰
ولی در خراب کردن این حوزه مهارت بسیار خاصی به خرج داده است
رئیس جمهور دو روز پیش در تلوزیون سپاه و نیروهای مذهبی را بشدت می کوبد
روز بعدش می رود جنوب پروژه بزرگ پتروشیمی که توسط قرارگاه خاتم ساخته شده است را افتتاح می کند و از آنان تجلیل می نماید
بقول قالیباف توی چشم چند میلیون نگاه می کنند و ..... (4304094) (alef-13)
 
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۶:۱۵:۳۰
در دولت يازدهم همه چيز رها شده

اقتصاد فقط در دستان 4 درصد

وام براي 4 درصد

قوانين به نفع براي 4 درصد
رکود بي کاري براي 96 درصد

کنسرت و عشق و حال براي 4 درصد

96 دصد الباقي فقط براي روز انتخابات هست


مردم آگاه باشيد اين دولت فقط ضد توليد و اشتغال هست (4303516) (alef-13)
 
پیمان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۶:۳۳:۴۳
رکود بیکاری تورم و مصیبت های فرهنگی و اجتماعی محصول چند دهه نابسامانیهای سیاسی اقتصادی است نه چهارسال دولت روحانی و جز بادولتی میانه رو و دوراز افراط و تفریط از میان نخواهد رفت (4303611) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۶:۴۰:۲۹
توسعه ابعاد مختلفی دارد هرچه به سمت مدرن شدن پیش میرویم ناگزیریم در لایه ها ی اجتماعی پوست اندازی کنیم این قابل کنترل و مهار قهری نیست اما می توان با تکیه بر همین ابزار درصد تخریب را کاهش داد ... (4303631) (alef-13)
 
غدیر رزمجو
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۷:۱۰:۰۹
1- اینکه نویسنده محترم معتقد است علی رغم اهمیت موضوعات و مشکلات اقتصادی نباید از مشکلات اجتماعی و فرهنگی غفلت کرد قطعا منطق درستی است اما فراموش نکنیم که مقام معظم رهبری نیز سالها است شعار سالانه خود را بر موضوعات اقتصادی اختصاص داده و مهمترین مسئله کاندیداها را نیز توجه به موضوعاتی چون اشتغال اعلام فرمودند بنابراین نمی توان و نباید دولتها در صورت توجه جدی به این موضوع مورد نقد قرار داد.
2- معضلات و مسائل فرهنگی مورد اشاره نیز قطعا از اهمیت فوق العاده برخوردار و باید توسط تمامی نهادهای ذی ربط حکومتی و اجتماعی به جد و بطور مستمر مورد توجه قرار گیرند اما نویسنده محترم نیز باید به این نکته کلیدی توجه نمایند که در معقوله سیاست گذاری و اقدامات فرهنگی دولت به معنای قوه مجریه با چه ظرفیتی و در کجای کار قرار دارد؟
3- سیاستهای کلی فرهنگی و اجتماعی توسط مجمع تشخیص مصلحت نظام تهیه و پس از تصویب مقاخم معظم رهبری برای اجرا ابلاغ می گردد سیاستهای آموزشی توسط شورای عالی انقلاب فرهنگی ، سیاستهای فرهنگی و اجتماعی توسط شورای عالی فرهنگ ، سیاستهای مرتبط با مساجد توسط امور مساجد ، سیاستهای مرتبط با تبلیغات توسط شورای عالی تبلیغات و ..... و برنامه های عملیاتی نیز در قالب برنامه های پنج ساله و برنامه های سالانه توسط مجلس تصویب ابلاغ می گردند.
4- مراکز بسیار متعددی مسئول تنظیم و ابلاغ سیاستهای کلی و اجرایی در حوزه فرهنگی و اجتماعی هستند اما مشخص نیست جز وزارتخانه و مراکز ذی ربط قوه مجریه چه دستگاه دیگیری موظف به توجه به سیاستهای ابلاغی است؟ مشخص نیست سایر نهادها و دستگاههای بسیار پر تعداد فرهنگی و اجتماعی براساس کدام قانون باید در چارچوب سیاستهای ابلاغی اقدام کنند؟ مشخص نیست سایر دستگاههای ذی ربط در صورت بی توجهی به سیاستهای ابلاغی توسط چه مرجعی مورد نقد و موأخذه قرار می گیرند؟
5- قوه مجریه بواسطه آموزش و پرورش ، وارت علوم و وزارت ارشاد و کمی هم وزارت کشور و البته تعدادی از سازمانهای ذی ربط مانند حج و اوقاف ، گردشگری ، کتابخانه ملی ، تنظیم کتب درسی و امثالهم باید در صدد اثرگذاری در حوزه فرهنگ اجتماعی باشد در حالی که بخش قابل توجهی از ظرفیت دستگاههای مذکور صرفا اجرایی و فاقد جنبه سیاست گذاری هستند در واقع بخش سیاست گذاری فرهنگی و اجتماعی حتی در حوزه اجرا توسط نهادهای خارج از مدیریت دولت اما مستقر در مراکز تحت امر دولت مدیریت و اداره می شوند مانند سازمان تبلیغات اسلامی که مسئول و متولی سیاست گذاری و اقدامات فرهنگی و تبلیغی است یا سازمان امور مساجد و مرکز نمازهای جمعه که پس از اخذ بودجه از مجرای دولتی می تواند مستقلا و فارغ از خواست و اراده دولت به سیاست گذاری فعالعیت فرهنگی و اجتماعی و حتی سیاسی مساجد و ستادهای نماز جمعه اقدام کند سازمانهایی مانند تقریب مذاهب ، فرهنگ و ارتباطات اسلامی یا مجمع اهل بیت که در کنار تعداد قابل توجهی سازمان دیگر پس از اخذ بودجه مورد نیاز از دولت به فعالیت مستقل در حوزه بین الملل اقدام می کنند سازمانهای مذکور حتی قادرند در سطح سفارتخانه های ایران مستقل از سفیر و کارکنان نمایندگی داشته باشند.
6- تعداد قابل توجهی دانشگاه مستقل از وزارت علوم که بدلایلی بصورت هیات امنایی اداره و وزارت علوم نمی تواند در عملکرد و برنامه آنها موثر باشد مانند دانشگاه علوم قرانی ، دانشگاه حدیث ، دانشگاه امام صادق ، دانشگاههای متعدد وابسته به سازمانهای نظامی ، انتظمی یا مراکز بسیار گسترده حوزوی که ضمن اخذ بودجه از دولت هرگز موظف و مایل به همسویی یا تبعیت از اراده دولت نیستند ضمن اینکه در مواقعی مقابله و مخالفت با دولت را نیز از وظایف خود می دانند.
7- دستگاههای انحصاری و بسیار بزرگی مانند صدا و سیما و برخی خبرگزاریها یا موسسات بزرگ مطبوعاتی نیز ضمن دریافت بودجه مستقیم از دولت هرگز موظف به همسویی و همکاری و حتی همراهی با دولت نیستند ضمن اینکه در مواقعی دولت بدلیل محدودیت قانونی قادر به موازی سازی با آنها نیست.
8- شهرداریهای بزرگ بدلیل تمکن گسترده مالی از سیاست گذاری مستقل از دولت برخوردار و با استفاده از دهها موسسه فرهنگی و اجتماعی می توانند به اثرگذاری مستقل از دولت اقدام کنند همانطور که نهادهای نظامی و انتظامی نیز دقیقا از چنین شرایطی برخوردار هستند.
9- آقای انبارلوی با بخشی از دستگاهها و نهادهای مذکور همکاری نزدیک و مستمر داشتند لذا به خوبی از قدرت و حوزه اثرگذاری آنها آگاه می باشند بنابراین می دانند که دولت با هر تفکر و سلیقه سیاسی در حوزه فرهنگ از کمترین میدان سیاست گذاری و امکان برنامه ریزی برخوردار است لذا مناسب است با توضیح محدودیتها و داشته های واقعی دولت در حوزه فعالیت فرهنگی و اجتماعی بفرمایند که سایر دستگاهها و نهادهای بسیار قدرتمند و پر تعداد فرهنگی و اجتماعی مستقل از دولت در کجای امور فرهنگی و اجتماعی قرار دارند؟ دستگاههای مذکور در قبال دریافت بودجه های قابل توجه دائمی و جایگاه قانونی و رسمی با کدام سیاست گذاری نظام همسو همراه هستند؟ دولت با کدام ابزار و امکانات قادر است سازمانهای مذکور را برنامه ریزی یا حداقل موظف به پاسخگویی نماید؟
10- آقای انبارلویی بعنوان مثال حوزه های علمیه با چند صد مرکز آموزشی در کشور در کنار امور مساجد با در اختیار داشتن حوزه سیاست گذاری بالغ بر بیست هزار مسجد و حسینیه و ستاد نماز نمجه با در اختیار داشتن امکان خطبه خوانی و تبلغیات در بیش از هشتصد نقطع از کشور چگونه باید پاسخگوی شرایط غیر قابل قبول فرهنگی و رفتاری جامعه اسلامی باشند؟ چرا سازمان عریض و طویل صدا و سیما هرگز مورد نقد و مطالبه فعالیت فرهنگی و هنجار سازیهای غیر قابل قبول اجتماعی و مذهبی نیست؟ آقای انبارلویی بعنوان مثال چرا کسی از صدا و سیما بدلیل بدلیل الگو سازی بازی هنرپیشه های ایرانی با هنرپیشه های خانم بی حجاب خارجی معترض نمی شود؟ مگر نه این است که فیلم ها و سریالهای صدا و سیما ساز به بهانه فیلم برداری در داستانی ایرانی و خارجی پای زنان بی حجاب خارجی را به فیلم و سریالهای ایرانی باز نکردند؟ چرا کسی معترض نیست؟
11- آقای انبارلویی تا کنونصدایی در خصوص نقد عملکرد و پاسخگویی سازمان تبلیغات شنیده اید؟ در خصوص مرکز امور مساجد چیزی به گوش شما رسیده است؟ کسی وضعیت غیر قابل قبول و بی اثر بالغ بر هشتصد ستاد برپایی نماز جمعه در کشور نقد کرده است؟ سازمانهای پر تعداد فعال در روابط بین الملل با اتکا بر کدام سیاست رسمی دولت فعالیت می کنند و پاسخگوی چه کسی هستند؟ تا این لحظه سوال از سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی شنیده اید؟ آقای انبارلویی نمی دانید تغ=عداد فراغ التحصیلان رشته های سینما و تئاتر حوزه هنری به مراتب بیش از دانشکده هنرهای زیبای دانشگاه تهران می باشد در برابر چه کسی پاسخگو هستند؟
12- جناب انبارلویی برای نقد عملکرد فرهنگی و اجتماعی کشور باید بسیار فراتر از حوزه اختیارات و ظرفیت دولت توجه کرد باید تمامی نهادها و دستگاههای بسیار پر تعداد استفاده کننده از بودجه عمومی اما غیر پاسخگو را در چارچوبی مشخص موظف به سیاست پذیری و پاسخگویی کرد. (4303770) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۷:۵۲:۰۳
متولیان امور فرهنگ در کشور نهادهای مختلفی هستند که از بودجه عمومی و دولت اعتبار می گیرند اما دولت اجازه دخالت و نظارت بر هزینه کرد اعتبارات را ندارد و همه می دانند بخش عمده وظایف فرهنگی را این قبیل نهادها انجام می دهند (4303888) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۹:۱۴:۵۵
از 50 ردیف بودجه فرهنگی فقط یک ردیف به دولت می رسد (4304147) (alef-13)
 
افشاری
United States
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۹:۳۷:۲۴
استدلال شما در خصوص یکی از موارد تهاجم فرهنگی در جامعه ما :کاهش ازدواج بالا رفتن سن ازدواج امار بالای طلاق را عنوان میکنید که کاملا استدلال غلط و دور از واقعیتهای جامعه ماست که تنها در معیشت و درامد مردم وابسته است. (4304201) (alef-13)
 
محسن
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۹:۳۸:۵۴
حوزه فرهنگ ، حوزه ای بسیار پیچیده و حساس است
بنظر من مسئولیت حوزه فرهنگ را در وحله اول باید روحانیون بپذیرند و پاسخگو باشند
در رژیم پهلوی که تمام شرایط برعلیه فرهنگ اسلامی بود ، بدلیل عملکرد ستودنی روحانیت ، فرهنگ عموم مردم اسلامی بود و نتیجه آن انقلاب اسلامی و رای بیش از 97 درصدی به جمهوری اسلامی بود (4304206) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.