توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 417836
چرا دختران 10 ساله مهمند؟/ من 10 ساله هستم؛ تصویری از آینده
تاریخ انتشار : شنبه ۶ آذر ۱۳۹۵ ساعت ۱۰:۰۱
چرا توجه به دختران 10 ساله ضروری است؟ به این دلیل که در معرض آسیب‌های زیادی هستند مانند ناقص‌سازی جنسی، محرومیت از تحصیل، ازدواج اجباری، بارداری ناخواسته و ...
 
به گزارش خبرآنلاین، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد (UNFPA) که از سال ۱۹۶۹ تاسیس شده، بزرگترین منبع ذخیره مالی بین‌المللی برای برنامه‌های جمعیت، تنظیم خانواده و بهداشت تولیدمثل است. این صندوق با دولت‌ها و سازمان‌های غیردولتی بسیاری در بیش از ۱۴۰ کشور جهان همکاری دارد و برنامه‌های متنوعی را برای توجه جهانیان به سلامت جمعیت اجرا می‌كند. 

در یكی از پروژه‌های این سازمان كه به دختران 10 ساله در كشورهای مختلف اختصاص دارد، به این موضوع پرداخته شده كه آینده چقدر می‌تواند در گروی تصمیمات این دختران نوجوان در این سن تعیین‌كننده باشد و هر كدام از آنها در صورتی كه در شرایط مناسب زندگی و آموزش قرار بگیرند، چطور می‌توانند در جهانی كه در پیش رو است، نقش موثری ایفا كنند.
 

چرا دختران 10ساله؟

آمارها نشان می‌دهند حدود 125 میلیون نفر در سن 10 سال در جهان زندگی می‌کنند که 60 میلیون آنها را دختران تشکیل می‌دهند و جالب اینجاست که بیشتر این کودکان 10 ساله، در کشورهایی زندگی می‌کنند که نابرابری جنسیتی در آنها بسیار زیاد است.

صندوق جمعیت سازمان ملل متحد تاکید می‌کند توجه به دختران در سنین کودکی و نوجوانی كه 10 سالگی به عنوان نمادی برای توجه به آنها مورد اشاره قرار گرفته است، از آنجا ضروری است كه این سن به عنوان ورود به مرحله بزرگسالی در نظر گرفته شده و در بسیاری از نقاط جهان، دختران با ورود به مرحله بزرگسالی و عبور از كودكی، با محدودیت‌های زیادی روبه‌رو می‌شوند.

مقایسه شدن با پسرها، ناقص‌سازی جنسی، آزار جنسی، مورد زورگویی و قلدری واقع شدن، محرومیت از تحصیل، قاچاق دختران، تغذیه نامناسب، ازدواج اجباری، بارداری ناخواسته، به كار گرفته شدن در مشاغل مختلف، محدودیت‌های اجتماعی و بسیاری از موارد دیگر، موانعی هستند که باعث می‌شود دختران نتوانند در آینده به زنانی توانمند و تاثیرگذار تبدیل شوند.

این شرایط باعث شده آمارهای ناخوشایندی از وضعیت دختربچه‌ها در کشورهای مختلف وجود داشته باشد که از جمله آنها می‌توان به این اشاره کرد که 32 میلیون دختر در سن مدرسه در جهان، از تحصیل محرومند. بنابراین، این دختران 10 ساله به نمایندگی از تمام دختربچه‌ها تاکید می‌کنند میلیون‌ها دختر همسن ما در جهان زندگی می‌كنند كه به حمایت‌های خانوادگی، اقتصادی و اجتماعی نیاز دارند.

بیش از نصف 10ساله‌ها، در کشورهایی زندگی می‌کنند که نابرابری جنسیتی زیادی در آنها وجود دارد



این دخترها چه آرزوهایی دارند؟

توجه به آرزوهای ساده اما مهم دختران، تشویق آنها به داشتن رویا و تلاش برای رسیدن به آن، امید بخشیدن به آنها برای ایفای نقش مهم و کلیدی در آینده و تقویت اعتماد به نفس آنها، از کارهایی است که بر اساس این پروژه در 10 سالگی دخترها مهم تلقی شود.

با توجه به این موضوع، از چندین دختربچه در قاره‌های مختلف درباره آرزوهایشان سوال شده و آنها در پاسخ به این که «آرزویم این است که ...» اینطور پاسخ داده‌اند:

سامانتا (برزیل): آرزویم این است كه یك مامور پلیس شوم
ایزابل (آمریکا): آرزویم این است كه جهان در صلح باشد
اورتیلیا (گواتمالا): آرزویم این است كه برای خودم دوچرخه داشته باشم
هیبا (اردن): آرزویم این است كه پدرم پیش ما باشد
اینگبورگ (نروژ): آرزویم این است كه زندگی سالم و خوبی داشته باشم
دالین (کامرون): آرزویم این است كه خانواده‌ام در صلح كنار هم زندگی كنند
آدیتی (بنگلادش): آرزویم این است که زیبایی‌های کشورهای مختلف را ببینم



اورتیلیا می‌گوید در آینده می‌خواهد معلم باشد و به دخترها یاد بدهد چطور قوی باشند

مجموع آرزوهای این دختران اینطور برآورد شده که اگرچه در کشورهای مختلف با امکانات متفاوت و شرایط گوناگونی زندگی میکنند، اما هر کدام به تناسب خودشان برای دسترسی به آرزوهایی که دارند، با موانعی مواجهند که بسیاری از آنها را می‌توان با اقداماتی نه چندان دشوار برطرف کرد.

به عنوان مثال، بر اساس گزارش یونیسف، میلیون‌ها کودک زیر سن پنج سال که بخش عمده‌ای از آنها دختران هستند، از محدودیت‌هایی مانند نداشتن شناسنامه، مخصوصا در آسیا و کشورهای جنوب صحرای آفریقا رنج می‌برند. این در شرایطی است که زندگی بدون شناسنامه باعث می‌شود آنها نتوانند در مدرسه ثبت نام کنند، از خدمات بهداشتی و سلامت برخوردار شوند، از خدمات اجتماعی بهره ببرند و در نهایت به شغل و درآمد مناسب دسترسی داشته باشند.

چرا باید امیدوار بود؟

امیدواری‌های زیادی وجود دارد که در صورت توجه به دخترها در سنین کودکی و نوجوانی، اتفاقات خوبی در آینده آنها و حتی آینده دیگران رخ بدهد. در دو دهه گذشته افزایش چشمگیری در میزان و کیفیت تحصیل دختران وجود داشته، مادری آنها کاهش پیدا کرده، مرگ و میر نوزادان کمتر شده و تلاش‌های زیادی برای کم شدن فاصله بین جنس‌ها صورت گرفته است.

همین نتایج، کارشناسان را متقاعد کرده که اگر این تلاش‌ها و همکاری‌ها از سوی کشورها ادامه داشته باشد و آگاهی بیشتری به مردم در قاره‌های مختلف درباره توجه به دختران و زنان صورت بگیرد، می‌توان شاهد وضعیت بسیار بهتری در آینده‌ای نه چندان دور بود و تا سال 2030 می‌توان دخترانی را دید که در شرایط زندگی مناسبی زندگی می‌کنند و در آن زمان دختران 10 ساله امروز به زنان توانمندی بدل شده‌اند که استعدادهای بالقوه‌شان را بالفعل کرده و هرکدامشان می‌توانند باعث افتخار مردم کشورشان در زمینه‌های مختلف باشند و جهانی را بسازند که درد و رنج کمتری داشته باشد.

این تلاش‌ها، شامل مواردی است که کشورهای مختلف لازم است در نظر بگیرند و صندوق جمعیت سازمان ملل برای حمایت از برنامه‌هایی در زمینه ارتقای وضعیت سلامت دختران، ارتقای وضعیت آموزشی، ارائه خدمات اجتماعی و کاهش انواع تبعیض و خشونت برای آنها اعلام آمادگی کرده است.



با این همه، صندوق جمعیت سازمان ملل متحد، علاوه بر درخواست از کشورهای مختلف برای سرمایه‌گذاری در زمینه بهتر کردن وضعیت زندگی دختران، تاکید می‌کند نباید از موانع قانونی غافل شد و برای رسیدن به این اهداف، باید در نظر داشت که چطور می‌توان در هر کشور شرایط قانونی و فرهنگی را بهبود بخشید که دختران از بدو تولد، با تبعیض‌ها و خشونت‌های جنسیتی مواجه نباشند و دیوار نابرابری به جای بلندتر شدن، برایشان شکسته شود.
 
کلمات کلیدی : دختران + زنان + سازمان ملل + خشونت علیه زنان
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.