نظر منتشر شده
۸
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 440272
فاجعه منتظر نمی ماند
سارا زیبا کلام/ بخش اجتماعی الف/10 بهمن95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۰ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۱۵:۴۷
 متاسفانه اغلب اوقات باید برای ما اتفاقی رخ دهد تا به فکر بیفتیم! بسیاری مواقع می دانیم و به ظرایف هم آگاه  هستیم اما باز کاری را که باید انجام دهیم، ‌عقب می اندازیم. بعد، در موقع بروز حادثه،‌ ناگهان به خود می آییم و ناخودآگاهمان بیدار می شود. کاش ما آدم ها و خصوصا ما ایرانی ها اینگونه نبودیم و به موقع به مشکلاتمان رسیدگی می کردیم و در واقع علاج واقعه را پیش از وقوع انجام می دادیم. حال، به این حد هم می توان راضی بود که سانحه ای بوقوع ب‍پیوندد و ما به فکر افتیم و هرچند کمی دیر، اما بالاخره مشکل را حل کنیم. موضوع تاسف برانگیز این است که ما اغلب حتی بعد از سانحه هم دست به کار نمی شویم! بله، اشاره بحث مستقیما به سانحه ریزش ‍ساختمان پلاسکو است و ناامنی و فرسوده بودن بسیاری دیگر از ساختمان ها در شهرمان.

شاید ما منتظر نشسته ایم تا از بالا،‌ از سوی دولت یا شهرداری کاری برایمان انجام گیرد. شاید فکر میکنیم این وظیفه ما نیست چون کار سختی است و به هر حال هزینه در بر دارد. بر اساس  گزارشها بر اساس آمار، ۴۳ درصد از کل واحدهای مسکونی تهران ناپایدار هستند و بیش از ۴۴۰۰ هکتار بافت فرسوده در این شهر وجود دارد. تعریف بافت فرسوده شامل محلاتی می شود که در آن ساختمان ها ناپایدارند و با مصالح کم کیفیت ساخته شده اند. این بافت ها به شدت در مقابل زلزله ناایمن هستند. همچنین دسترسی ساکنان آن به خدمات شهری، بهداشتی، درمانی و خدمات آموزشی امکان پذیر نیست یا به شدت با محدودیت مواجه است.

طی 10 سال اخیر بارها و بارها طرح‌هایی برای نوسازی بافت‌های فرسوده توسط شهرداری تهران ارائه شده است و برای مالکان این بافت‌ها بسته‌های تشویقی تعریف شده اما به دلیل نبود هماهنگی و تعامل میان شهرداری و دولت هر بار مالکان عطای نوسازی را به لقای آن بخشیده و ترجیح داده‌اند در همان خانه قدیمی زندگی کنند.

در حالی که متوسط تراکم جمعیت در سایر بافت‌های تهران 131 متر در هکتار است؛ در بافت‌های فرسوده این رقم به 370 نفر در هکتار افزایش می‌یابد. تقریبا سه‌ برابر جمعیت در سایر بافت‌های شهری، در این بافت‌ها زندگی می‌کنند. همچنین اگر در این بافت ها سانحه ای بوقوع بپیوندد بدلیل تراکم ساختمانی و نیز کوچه ها و خیابان های تنگ و باریک در آن، امکان دسترسی ماشین ها و دستگاه های عملیات نجات هم به مکان حادثه وجود نخواهد داشت و این خیلی خطرناک است. اگر به فرض سانحه مورد بحث، آتش سوزی باشد، احتمال پخش شدن آن بالاست. این در حالیست که ساکنین بافت های فرسوده اغلب اوقات آنقدر از لحاظ مالی ضعیف هستند که اگر هم وامی بگیرند (یکی از امتیازات بسته تشویقی برای این قشر، وام است) قادر نخواهند بود اقساط آنرا بپردازند. باید بطور جدی برای این بافت و ساکنان آن فکری کرد.

البته شاید این ساکنین فکر می کنند که تنها راه حل در این راستا، کوبیدن خانه و از نو ساختن آن است. درحالیکه اکنون به کمک شرکت ها ی زیربط،‌ خانه میتواند با هزینه بسیار کمتر و بدون خراب شدن کامل، نوسازی یا صرفا محکم سازی شود. سازمانهایی هستند که تمام کارشان تکیه بر این مهم دارد که چگونه می توان با حداقل هزینه ها یک ساختمان را تا جای ممکن محکم کرد و حتی نو جلوه داد.

برخی از افراد هم در کنار مشکلات مالی، بیشتر از باب عادت در این بافت ها مستقر هستند و سختشان است که به منطقه دیگری از شهر نقل مکان کنند. موضوع این است که در اینگونه اقدامات، صرفا تعیین بسته تشویقی و دادن پیشنهاد کارساز نیست و اینگونه موضوعات حقیقتا باید فرهنگسازی شوند. خطر، شوخی ندارد و فاجعه منتظر نمی نشیند تا ما آماده شویم. دولت و مردم هر دو باید در این راستا همت بگمارند و تا دیر نشده فکر و همتی جدی کنند. 
 
 
کلمات کلیدی : پلاسکو+آتش سوزی+ریزش پلاسکو+بافت فرسوده
 
فرناز
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۶:۱۱:۱۲
مطمئن باشید حداکثر در حد چند هفته ذهن ها درگیر پلاسکو خواهد بود وبعد همه چیز فراموش می شود. نه گزارشی خواهد بود نه تحقیقاتی نه تفحصی ... (4141961) (alef-3)
 
کواکبیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۶:۴۳:۵۴
شهر قم پر است از کوچه هایی باریک با ساختمان ها و دیوارهایی نظیر همین عکس خدا نخواسته یک زلزله ممکن است جان هزاران نفر را بگیرد ، از الآن چاره ای بیاندیشند. (4142023) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۰ ۱۸:۱۸:۱۹
همین اوار برداری پلاسکو هم 9روز طول کشید

حالا حساب کنید اگر فاجعه بزرگتری اتفاق بیافتد چه مشکلاتی به وجود می اید (4142149) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۰۴:۲۶:۴۹
تجربه +تعهد وطن دوستانه باید ملاک انتخاب نمایندگان مجالس و دولت و نهادها باشد. مدرک گرایی صرف چاره کرا نیست.
10% اعضای دولت المان مدرک دانشگاهی ندارند/ آقای مارتین شولتس اخیرا نماینده و رهبر سوسیال دمکرات آلمان برای تصدی صد اعظمی شده،وی قبلا رئیس پارلمان اروپا بودهف با این وجود اقای مارتین شولتس حتی مدرک دیپلم هم ندارد! (4142684) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۰۴:۴۵:۲۴
طبق قانون ایمنی ساختمانها با مالک هست شهروندها نهایتش یه کپسول میتونن بخرن قانون باید درست عمل کنه کاری از دست مردم عادی برنمیاد
شما همین ساختمون رو در نظر بگیرید که مالکش سازمان پولداری بوده وقتی اون کاری نمیکنه از مردم عادی چه امیدی انتظاری میشه داشت
به نظر من که 1 درصد هم اثری نداره این حادثه و تا زلزله نیاد و همه چی خراب نشه وضع همینه (4142688) (alef-3)
 
کیان
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۰۸:۵۷:۴۱
واقعا همینطوره. اگر همین کاسبان میلیاردر پلاسکو که الان به مظلومانی شبیه شده اند در مقابل اخطارها و تذکرات جهت ایمن سازی ساختمان پلاسکو مقاومت نمی کردند این چنین اتفاق فاجعه باری رخ نمی داد و جوانهای ما اینگونه به خاطر دنیا طلبی عده ای از بین نمی رفتند. در حال حاضر کسی هم به فکر کارگران بدون بیمه و روزمزدی این تاجران مالسوخته نیست و بعضی از مسئولین هم برای خودشیرینی و مقابله انتخاباتی با شهردار تهران سعی در کمک به این کاسبان دارند. اگر واقعا قصد کمک هست، باز هم جای کمک کردن در جای جای کشورمان وجود دارد ولی کسی در آن قسمتها اقدام نمی کند. (4142856) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۱:۳۹:۲۸
پارکینگ های اصفهان یک روزشاهد همین موضوع خواهندبود (4143047) (alef-13)
 
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۱ ۱۸:۲۹:۳۲
شهرداری باید فکری به حال خانه های خیلی کوچک در بافتهای فرسوده بکنه.در محله ما در خیابان صفای شرقی خانه هایی وجود داره با متراژ زیر سی متر که مالکین اونها این املاک رو به افراد مجرد که بعضا خلافکار هم هستند اجاره میدن.این خانه ها علاوه بر اینکه بسیار فرسوده هستند بافت مسکونی این محلات رو به چالش میکشند و بعضی از اونها هم تبدیل به خانه های فساد و خرید و فروش مواد مخدر شده اند. (4143677) (alef-3)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.