نظر منتشر شده
۱۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 56277
اصلاحات یارانه‌های انرژی
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ آبان ۱۳۸۸ ساعت ۰۹:۳۸
پس از چند دهه گمانه زنی درباره یارانه ها، لایحه ای تقدیم مجلس ایران شده که یارانه ها را هدف قرار داده است. فکر می کنم تحت این لایحه، بحث در مورد یارانه های امور انرژی مورد توجه است نه یارانه های مواد غذایی و دارو.



تاکنون فقط پنج ماده از 15 ماده این لایحه به تصویب نمایندگان مجلس ایران رسیده است اما دولت ایران پیشتر دستور افزایش بهای محصولات امور انرژی را طی پنج سال آینده صادر کرده است.



لایحه هدفمند کردن یارانه ها از سوی هر دو جناح سیاسی چپ و راست در ایران با انتقادهایی روبه رو شده است. مخالفان این لایحه از آن به عنوان عاملی برای افزایش تورم و فقر یاد کرده اند و حامیان این لایحه نیز معتقدند که لایحه هدفمند کردن یارانه ها می تواند به اسراف و به هدر رفتن منابع طبیعی پایان بدهد و فقر را نیز کاهش بدهد. نمی توان به طور دقیق اعلام کرد که تورم پیامد قطعی اجرای لایحه هدفمند کردن یارانه ها خواهد بود اما باید پذیرفت که همزمان با افزایش بهای امور انرژی، تورم نیزافزایش خواهد یافت.



این لایحه به دولت اجازه می دهد تا با افزایش قیمت امور انرژی، درآمدی 10 تا 20 میلیارد دلاری کسب کند. این لایحه در درآمدهای کلی بدست آمده بجای افزایش قیمتها محدودیت ایجاد می کند بنابراین فضا برای سیاست اصلاحات تدریجی که می تواند تاثیر تورم زا خود را کاهش بدهد، ایجاد می شود.



اعمال اصلاحات در یارانه ها این پتانسیل را دارد تا فقر را کاهش بدهد چون حدود نیمی از درآمدهای بدست آمده قرار است میان نیمی از فقیرترین های ایران توزیع شود. یک خانواده پنج نفری می تواند انتظار دریافت حدود 1000 تا 2000 دلار در سال را داشته باشد. که این مقدار برای خانواده هایی که هزینه هایشان پایین تر از هزینه های متوسط و میانگین 4000 دلار  در سال است، رقم چشمگیری محسوب می شود. در بخش پرداخت پول در لایحه هدفمند کردن یارانه ها این موضوع مطرح شده که اقدام برای حذف یارانه ها با حمایت جدی از سوی دولت احمدی نژاد  روبرو است و سیاستمداران لیبرال تر با آن مخالف کرده اند.



رعایت و اجرای عدالت و همچنین کاهش فقر تنها فایده های این لایحه به شمار می رود. یارانه های عمومی بخش بزرگی از سیستم تامین اجتماعی و تامین رفاه در ایران پس از انقلاب در این کشور بوده است. این سیستم طی جنگ ایران- عراق به همراه سیستم جیره بندی اجرا شده بود، تعهد دولت به فقرا را افزایش داد و حجم آن به ویژه در امور انرژی نیز بیشتر شد. این سیستم نتایج خوب و بدی در پی داشت.



یارانه های مواد غذایی و داروها نقش مهمی در تغذیه کودکان و کاهش مرگ و میر آنها ایفا کرده است.



یکی دیگر از موارد ذکر شده در مورد یارانه های عمومی موضوع اسراف است. ایرانی ها مواد غذایی زیادی را به دور می اندازند، دارو زیاد مصرف می کنند و به خاطر استفاده بیش از حد از فرآورده های امور انرژی هوای این کشور را آلوده کرده اند. یارانه های امور انرژی به ویژه طی دهه اخیر و همزمان با سر به فلک کشیدن بهای نفت گسترده بوده است. به خاطر می آورم حدود 18 سال پیش زمانیکه در مورد یارانه های امور انرژی در ایران در "موسسه مطالعات بین المللی امور انرژی" سخن می گفتم، زمانی که عده ای شنیدن فردی نسبت به یارانه های امور انرژی در ایران نگران است، خندیدند. من طی برآوردی یارانه های امور انرژی برای سال 1993 در ایران را پنج میلیارد دلار تخمین زدم در حالی که



یارانه های مواد غذایی و دارو 3.2 میلیارد دلار بود. جالب اینجاست که یارانه های مواد غذایی و دارو طی سالهای آینده پس از سال 1993 تغییر چندانی نکرد اما یارانه های امور انرژی به 50 میلیارد دلار افزایش یافت. به خاطر این موضوع و اینکه یارانه های اختصاص داده شده فعلی بیشتر به نفع افراد با درآمد متوسط به بالاست، دلیل موافقت دولتهای خاتمی و احمدی نژاد با طرح هدفمند کردن یارانه ها را متوجه می شویم.



یارانه های عمومی برای مواد غذایی و داروها بهترین راه برای  بهبود استانداردهای معیشتی فقرا محسوب نمی شوند اما در بهبود وضعیت تغذیه و سلامت آنها موثر هستند. اقتصاددانان اغلب از پرداخت کمکهای مالی به جای یارانه های عمومی حمایت کرده اند اما اگر شما ندانید که فقیر واقعی چه کسی است بنابراین همان یارانه ها تنها راه کمک به فقرا است.



حتی زمانیکه بتوانید فقرا را بشناسید (برای نمونه از طریق پی بردن به محل زندگی آنها)، پول داده شده به سرپرست خانواده فقیر ممکن است برای تغذیه و آموزش آن خانواده هزینه نشود. این یکی از مهمترین نتایج مربوط به حذف یارانه هاست. در کشورهای دیگر این ثابت شده که کمکهای خارجی به فقرا ممکن است در شیر، لباس کودکان، امور بهداشتی و آموزش صرف نشود و به جای آن صرف اقلام غیرضروری همچون خرید تنباکو شود.



برای خانوارها در ایران گاز طبیعی و بنزین دو محصول بسیار مهم به شمار می روند. در ایران بنزین 40 سنت در هر گالن فروخته می شود این در حالی است که در آمریکا به ازای  دریافت یک  گالُن بنزین، دو دلار پول دریافت می شود. گاز طبیعی نیز 1.4 سنت در ازای یک مترمکعب در ایران و در آمریکا 14 سنت فروخته می شود. افزایش قیمت ها بدون پول پرداختی مکانیزمی غیرقابل تصور است.



این دو سوال نیز مطرح است: اول اینکه چه خانواده هایی باید پول از دولت به طور ماهانه دریافت کنند و دوم اینکه درون خانواده ها چه فردی واقعا باید این پول را دریافت کند؟ سوال دوم مربوط به این است که این پول چگونه میان اعضای خانواده ها باید توزیع شود؛موضوعی که به نظر می رسد تحقیقات در مورد آن در ایران کمتر انجام شده است اما همان طور که پیشتر ذکر کردم این موضوعی جدی است که در اکثر کشورهای در حال توسعه مهم به حساب می آید.



اگر تمام پولهای پرداختی به سرپرست خانواده داده شود، احتمالا این خود مشکلاتی را به وجود می آورد. برای نمونه اگر سرپرست خانواده  فردی معتاد باشد، دیگر سخت نیست که بفهمیم پول پرداختی ماهانه از سوی دولت توسط این فرد در کجا هزینه خواهد شد؟ بله خرید مواد مخدر؛ مگر اینکه خانم خانواده بتواند همسرش را کنترل کند.



به نظر می رسد که  دولت ایران قصد دارد از اطلاعاتی که سال گذشته جمع آوری کرده برای پرداخت این پولها استفاده کند؛ اطلاعاتی که با ابزار تحقیقاتی ناقص و ناکافی به دست آمده است. حدود 60 درصد از خانواده ها در ایران پرسشنامه پرشده خود را تحویل داده اند اما هیچ کس نمی داند که این اطلاعات تا چه حد صحیح است.



مرکز آمار ایران نیز به شدت درگیر پی بردن به تعداد دقیق خانواده های کم درآمد است. این احتمال نیز وجود دارد که با توجه به اتفاقات رخ داده، اگر مرکز آمار ایران در آینده بخواهد بار دیگر در مورد درآمد و دارایی های مردم پرس و جو کند، ممکن است نتیجه کاملی به دست نیاورد. برای نمونه اگر نمایندگان مرکز آمار ایران بخواهند در سال



1390(سال 2011) به سراغ مردم بروند و بار دیگر از آنها در مورد دارایی و درآمدهایشان پرس و جو کنند، ممکن است به خاطر اتفاقات روی داده شده در مورد طرح هدفمند کردن یارانه ها، مردم پاسخ درستی ندهند.



گفته می شود که دولت همچنین تصمیم دارد از اطلاعات داده شده از سوی سازمان بهزیستی یا کمیته امداد برای تشخیص خانواده های کم درآمد نیز کمک بگیرد. اما در نهایت شک و شبهات زیادی در مورد چگونگی پرداخت صحیح پول به خانواده های کم درآمد وجود دارد و اینکه ممکن است براساس اطلاعات نادرست دولت این پول ماهانه( که همان توزیع هدفمند یارانه ها به مردم است) به افرادی داده شود که به هیچ وجه صلاحیت دریافت آن را ندارند. این احتمال نیز وجود دارد که افرادی شرایط زندگی شان متوسط به بالاست، برای دریافت این پول از سوی دولت،اطلاعات مربوط به دارایی ها و درآمدهای خود را مخفی نگه دارند.



اکنون برای دولت ایران زمان مناسبی است که موضوع ارائه " گزارش سالانه درآمدهای افراد" ( گزارشی شبیه آنچه که سرویس درآمدهای داخلی آمریکا ارائه داده) را بررسی کند.

 
* http://mrzine.monthlyreview.org/si301009.html
 



 
مهدی
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۱۳:۵۰
من یک پیشنهاد دارم:1)بخشی از پول نفت(25 درصد از کل پول نفت چه فروش داخل چه فروش خارج) به تساوی بین همه تقسیم شودما نباید بودجه کمیته امدادرا وابسته به پول نفت کنیم حتی ما اگر هیچ پول نفتی نداشته باشیم این کمک باید از طریق مالیات ثروتمندان تامین شود 2)یارانه ای برای آب آشامیدنی هر خانوار پرداخت شود ما داریم شعار می دهیم ما اهل کوفه نیستیم پی باید از آب مضایقه نکنیم3) آنهایی که می گویند با حذف تدریجی یارانه ها هیچ مشکلی پیش نمی آید سخت در اشتباهند شما اگر با معترضین اقتصادی روبرو شوید برایشان مهم نیست این مشکل تدریجی حاصل شده شما نمی توانید بگویید چون شما تدریجی دچار مشکل شده اید پس مشکلی وجود نداردو مهم نیست چه بلایی سرتان می آید (246439)
 
م ع
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۲۰:۱۷
بهتر است کمکهای عمومی که به تساوی تقسیم می شود با صدقات تفکیک شود چون فکر نمی کنم پرداخت صدقه به هر شخصی صحیح باشد فقهای شورای نگهبان این مساله را کامل مشخص کنند تا شاهد پرداخت صدقه در سطح وسیع نباشیم که تحقیرآمیز است یارانه نقدی مساوی برای همه باشد تامین بودجه کمیته امداد و بهزیستی از طریق بودجه های دیگر صورت گیرد (246441)
 
بيدار
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۲۴:۲۶
تا زمانيكه به ريشه وجود فقر در بين مردم نپردازيم و به معلول ها توجه كنيم كاري جز گلايه نخواهيم كرد.
پرداختن به ريشه ها ما را به اعمال تغييرات ساختاري در بينان هاي فكري و راهبردي خواهد كشانيد.
هر دولتي تا زماني كه وجود علت هاي فقر را بپذيرد و صرفأ به پر كردن شكاف در حال تزايد بين طبقات مشغول باشد هميشه ناموفق خواهد بود.
سيكل معيوب موجود ،ماداميكه بوسيله اعمال سياست هاي حمايتي،كنترلي ،همچون اجراي برنامه هاي حمايتي رايگان در حوزه مسكن،بهداشت،انرژي ،تحصيل و دستمزد به كليه كارگران،بي كاران،كارمندان،كسبه جزء و... كه در تشكل هاي صنفي خويش متمركز و شناسايي شده باشند،شكسته نشود .ما را بصورت مداوم در گرداب فقير تر شدن فرو مي برد. (246443)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۴۰:۱۲
ایا این یک مقاله انحرافی نیست
از تورم واقعی حرفی به میان نیامده در توهم صحبت شده از یارانه ای که مردم به دولت می دهند صحبت نشده یا واقعا شرایط ما با شرایط جهانی مساوی است هزینه ها به روز وجهانی ولی درامدها غیر واقعی وغیر جهانی (246451)
 
شعرباف
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۴۲:۱۹
تقسیم نا عادلانه یارانه باعث شد تا این طرح مطرح شود ولی مثل اینکه تقسیم می خواهد انتخابی باشد واین هم مشکلی به مشکلات خواهد افزود . تشخیص دهک پایین وبالا براساس کدام آمار وملاک خواهد بود آیا مثل سهام عدالت خواهد شد؟ دراین مورد قابل ذکر است مدیر عامل شرکت ما علاوه بر درآمدهای متفرقه وشرکتی فقط یک میلیون وسیصدهزار تومان حقوق بازنشستگی می گیرد واز سهام عدالت بهره مند گردیده ولی کارکنان زیر مجموعه با درآمد کمتر از یکدهم این شخص هنوز از سهام عدالت بهره مند نگردیده اند. فقط چاره کار دراین شرایط تقسیم مساوی است مطمئن باشید دهک بالا این رقم پایین را پیگیری نخواهد کرد. (246452)
 
fereydoon
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۰:۵۱:۲۸
راستی در بنگلادش کمک دولت به خانوادهها میگویند به زنان(مادران)داده میشود و انان این کمک را صرف بهبود وضع تحصیل و سایر احتیاجات فرزندان میکنند چون مسئولین معتقدند مردان دنبال عشق و حال هستند و یارانه ها را برای تهیه مشروب تریاک و.. استفاده میکنند (246457)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۳:۱۱:۳۶
اشتباه نویسنده محترم این است که 1000 دلار را به مفهوم درامد اضافی خانوار کم درامد تلقی کرده اند در حالی که با افزایش قیمتها این مبلغ باید برای چاه قبلا کنده شده قیمت استفاده شود و مشکلی از کم درامدی خانواده را کم نمی کند. (246497)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۴:۱۶:۱۴
اجراي هر طرح و پروژه اي توسط دولت بحران آفرين و تنش زاي فعلي بسيار خطرناك براي كل نظام است. (246519)
 
منصف
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۴:۳۸:۴۹
تایید.

دولتی که شناخت درستی از جامعه شناسی فقر ندارد، می خواهد یارانه نقدی توزیع کند.

رییس دولت و کابینه محترم!

این مبالغی که می خواهید توزیع کنید مبنای کارتان غیر اسلامی،غیر علمی و حرام است و خیری در آن نیست و اگر نیت تان درست باشد به آن نخواهید رسید (از طریق فعل حرام مقصود درست و حلال عاید نمی شود). چه بسا این مبالغ صرف خرید سیگار و مشروب و... یا کم کاری و خشونت در پاره ای از خانوار ها شود و زیان کاری و خذلان ابدی به مسببین برنامه به عمل آورد. علاوه بر آن تخم نفاق و کینه توزی بین مردم می کارید. راه حل مسأله آن است که یارانه برق، گاز مصرفی ،آب در محدوده مصرف استاندارد پرداخت شود و مازاد مصرف به قیمت تمام شده عرضه گردد.

از سایت الف به خاطر در اختیار گذاشتن مقالات و نظرات جهت توسعه علمی و آموزشی و اجتماعی و فرهنگی مسایل مهم کشوری متشکرم. (246525)
 
قاضی میرسعید
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۶:۱۶:۳۴
باتوجه به مدت زمان تعیین شده درهدفمند کردن یارانها وکاهش ارزش ریال در مقابله دیگر ارزهاچنانچه برای تقویت ارزش ریال پیش بینی لازم نشود اجرای آن در طول زمان ویا دفعتاً تفاوتی ندارد بلکه بهتر هم میباشدکه بطور دفعتاًودر یک زمان یارانها حذف و صفرهای اضافی از پول رسمی کشور حذف گردد. (246548)
 
seyed
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۱۸:۴۷:۵۱
پیش پیش ببخشید اگه غلط املای هست چون کی‌ برد فارسی‌ ندارم با نرم‌افزار تایپ می‌کنم



در بحث یارانه‌ها ، اولا که یارانه سوخت. کی‌ گفت که قشر پولدار از این یاران فقط استفاده میکنند؟ شما در ایران وقتی‌ یه ماشین میخری ۲ برابر قیمت واقعی خودرو پول پرداخت میکنی‌ چه ماشین وطنی باشه چه خارجی‌ ، یعنی‌ پیش پیش پول بنزین ماشین رو دادی ، حالا هر چی‌ ماشینت گرون تر باشه تازه پول بیشتری هم میدی، مثل یه پراید ۴ میلیون اگه بیرز شما باید تقریبا ۸ تومن بالش بعدی ، ۴ میلیون پول بنزین، در ۱۰ سال می‌شه ماهی‌ ۳۳ هزار تومن پول بنزین رو نقداً از ۱۰ سال پیش شما دادی،

حالا اینکه از سوخت که کل دعوا‌ها از اینجا شروع شده، اما یه سری چی‌ زا هم هست که هم در قانون اساسی‌ اومده مثل حق مسکن یا آموزش رایگان که نباید فراموش بشه،

اما در مورد برق و آب و نان و اینکه میگن اسراف می‌شه، بله همه میدونیم اسراف می‌شه

اما راه حالش در کوتاه مدت جاریم‌های سنگین و مدیریت صحیح است، یعنی‌ هر کی‌ بیشتر از حد مجاز مصرف کرد با یک جریمهٔ خیلی‌ سنگین مواجه شه که دیگه اسراف نکنه،

مدیریت هم بسیار اهمیت داره مثلا ما باید به سمت تولید نان صعنتی پیش بریم ،یا بدانیم که اتلاف برق و آب در شبکه یه توزیع خیلی‌ زیاد


در مورد خدمات پزشکی‌ هم این مساله یه مدیریت و فرهنگ سازی خیلی‌ مهم،

ما یه تجربه یه موفق در زمینهٔ بستن کمربند ایمنی داشتیم، اگر یادتون باشه چند سال پیش هیچ کس در تهران کمربند ایمانی‌ نمیبست اما، زمان قالیباف که پلیس بود ط چند ماه تهران پر از پلیس شده بود از اون زمان تبلیغات تلویزیونی هم زیاد شده بود
الان اگه دقت کنید می‌بینید که مردم خیلی‌ به بستن کمربند نسبت به گذشت اهمیت میدان، البت اون کار آقای قالیباف خالی‌ از اشکال هم نبود که فضای شهر رو مثل حالت جنگی در اورده بود اما می‌خوام بگم به روش‌های جبر اجتماعی مشابه می‌شه خیلی‌ کار‌ها رو جا انداخت،

یه مثل دیگه من الان در آلمان زندگی‌ می‌کنم، سوار مترو یا اتوبوس که میشین خیلی‌ کم اتفاق میفته که کسی‌ بلیت شما رو چک کنه اما شاید در ۶ ماه که من اجا بودم ۳ بر این اتفاق افتاده، بلیت یک روزه ۳€ هست اما جریمی حدود ۴۰ € ، حتما شهرداری میزان بلیت‌های فروخته شده با ترافیک را میسنجد و اگر این ۲تا هم ‌ نداشت دقت کنترل را بالا میبره، اما در این چند باری که مامور اومده و بلیت‌ها رو چک کرده من تا حالا ندیدم که کسی‌ بلیت نداشته باشه ... همین روش در اتریش هم بود و فکر می‌کنم در ایران هم جواب بده


در میان مدت با مدیریت، فرهنگ سازی، جریمه ی بسیار سنگین می‌شه مشکلات را کم کرد

اما مسلما در دراز مدت باید به فکر آماده کردن بستر‌های مناسب سرمایه گذاری و فنّ آوری بود ، و از طریق افزایش ثروت‌های واقعی ملی‌ از میزان یارانه کاست،

اما فکر کنم پر واضحه در صورت اجرایی یک شبی این لایحه دیگه مملکتی باقی‌ نمونه که بخوایم راجعبش حرف بزنیم، مخصوصا با شرایط فعلی سیاسی، اگه یادتون باشه شب سهمیه بندی یه بنزین ریختن پمپ بنزین‌ها رو آتیش زدن، حالا فکر کنید بد از اجرای یک شبهٔ این لایحه تهران چه شکلی‌ می‌شه ؟ البته مسولان محترم میگن یک شب نمیخوان این کار اهو انجام بدن ، اما کلا باید خیلی‌ مراقب بود، نفت هم تا آباد یار ما نیست شاید تا ۳۰-۴۰ یا ۵۰ ساله دیگه البته اگه تا اون موقع کسی‌ دیگه نفت بخره ، چون الان به شدت دارن کار می‌کنن که وابستگی به نفت رو کم کنن این کشور‌های پیشرفته، (246571)
 
h
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۲۰:۰۵:۵۳
بنده در سفرهایی که به خارج از کشور داشتم با چشم خودم میدیدم فقط
مردم ثروتمند زندگی خوب و با کلاسی انجام میدهند و فقرا مزاحم آنها در
گشت وگذارشان نمی شوند حال اگر این برنامه دولت اجرا شود متمولین
کشور ما نفس راحتی خواهند کشید و از امکاناتی که تا بحال بطور مساوی
با فقرا استفاده میکردند و در تهیه انها با توجه به عرضه کم مشکل داشتند
نهایتا فقرا برای تفریح فقط میتوانند به پارکهای داخل شهر ومحل خود بروند
بقیه امکانات سفر/ تفریح/ رستوران / گردش بکام ثروتمندان فقرا راه قناعت
یا... در پیش گیرند (246594)
 
ali
۱۳۸۸-۰۸-۱۱ ۲۲:۱۰:۳۶
بسمه تعالی
مثلی است که می گویند\" تنبل خانه شاه عباس درست کرده اند\"
1- خیلی از خانواده ها اجناس کوپنی خود را یا به صورت کوپن می فروشند یا اصل کوپن را به بقال سر کوچه میدهند .
2- بسیاری از افراد تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) نیازمند واقعی نیستند من خیلی از انها را می شناسم که با اشنا بازی از صدقات مردم استفاده می کنند کاش معتاد بودند بعضی از انها قاچاقچی هستند .افراد ابرومند هیچگاه دستشان را به سوی کسی دراز نمی کنند .معتمدین و معرفین افراد ،مسئولین کمیته امداد ،شوراها و کارکنان کمیته ومسئولین مساجد هستند از کجا ثابت شده همه اینها ادمهای درستی باشند .
2 -چرا بعضی ها درس خواندند و بعضی ها نخواندند ایا انانی که دنبال بازی و عیاشی و غیره بودند وامروز بی شغل و بیکار ویا کمتر حقوق می گیرند باید بیشتر مورد توجه باشند یا انهایی که با بد بختی وتحمل مشکلات تابستانها کار کردند وزمستانها درس خواندند باید تاوان ندانم کاری بعضی دلسوزان ساده لوح نظام را بدهند .
3 -یارانه ها را حذف کنید پول انرا صرف خدمات عمومی کنید .دولت از مردم مالیات ، میگیرد علما هم که ذکات می گیرند که باید صرف محرومین واقعی کنند .دولت مال غیر (مردم) را به شکم یک عده از خدا بی خبر ریخته ، لقمه حرام خورده بد تر از حرامزاده توی این مملکت درست شده نتیجه ان را هم می بینند .
4 - اگر اصل تنبیه وتشویق در کار نباشد پس معنی بهشت وجهنم خدا چیست چرا مومنین از خیلی از لذت ها چشم می پوشند سختی می کشند ساعت چهار صبح در سرمای زمستان بلند می شوند وان دیگری کار که نمی کند هیچ تا لنگ ظهر خوابیده و سر کوچه مزاحم ناموس مردم شده اگر پول سیگار و موبایل و ماشینش جور نشود به زمین وزمان هم بد می گوید اگر به او کاری شرافتمندانه مثلا سرایداری یا مستخدمی پیشنهادکنی صد تا فحش هم نثارت می کند ، مادرش هم به مسجد می اید و تقاضای مال مفت دیگران را هم میکند تا هم دخترش را مفت مجانی شوهر دهد هم گل پسرش دستش زخمی نشود خدا برکت بده به کمیته امداد ، خیر ببیند رئیس جمهور هوادار دهک پایین و... و صد حیف کو گوش شنوا ؟
این پولها را بدهند به اساتید دانشگاه ها ، نخبه گان ، مخترعان , فارغ التحصیلان دانشگاه ها ،طلاب حوزها حتی سایت ها تا از کشور فرار نکنند ، کار افرینی کنند ، با خیال راحت درس بدهند بچه های مردم را درست تربیت و هدایت و مطالب سود مند به کاربران ارائه کنند .
5 - وامهای سپاس مقام معظم رهبری ، رئیس جمهوری و غیره در بازار خرید و فروش می شود و... درست فکر کنید تا مملکت درست اداره شود . (246611)
 
عليرضا.آ
۱۳۸۸-۰۸-۱۲ ۱۴:۰۹:۵۹
اشتباه نشود :
1 - هدف لايحه « يارانه » ها نيست . يارانه ها ابزاراند . هدف ، اصلاح سيستم اقتصادي جاري به نفع استقرار عدالت اجتماعي و پيشرفت اقتصادي است .
2 - مواد غذائي و داروئي جزو نيازهاي اوليه اند حال آنكه انرژي ، در واقع، جزو نيازهاي ثانويه است.
3 - دستور مطالعه و به طور كلي تهيه و تداركات قبلي با دستور اقدام و اجراي قانون متفاوت است ؛اولي الزاما\" به مفهوم دومي نيست .
4 - مخالفان داخلي لايحه نه تنها بر عوارض اقتصادي - اجتماعي « تورم و فقر » ، بلكه بيشتر بر عوارض اجتماعي - سياسي آن تاّ كيد دارند .
5 - مفهوم تورم فقط در افزايش اسمي بهاي كالاها نيست ؛ بلكه بيشتر در كاهش قدرت خريد خانوار در خصوص سبد كالاهاي مصرفي عمومي ؛ يعني مصرف اكثريت آنها ، است و نه اقليتي كه قاعدتا\" ثروتمند تر هستند...
6 - با « امور » انرژي كاري ندارند ؛ بلكه بحث بر واقعي كردن قيمت « حامل » هاي انرژي است .
7 - تعديل الگوي مصرف ( كه بعدا\" به آن اشاره كرده اند ) و ايجادامكانات سرمايه گذاري نيز در زمره مهمترين فايده هاي اين لايحه ( در صورت قانون شدن و به اجرا در آمدن ) خواهد بود ...
8 - دولت نه تنها به تعهداتش نسبت به فقرا وفادار است بلكه در جهت افزايش نسبي آنها نيز هست. آنچه خطير مي نمايد عدم توزيع صحيح يارانه ها است .
9 - بهاي فروش نفت خام نه تنها سر به فلك نكشيده است بلكه طي 30 سال اخيرودر قياس با قيمت كالاهاي ساخته شده ، به خصوص در نيازهاي حياتي و ضروري ، كاهشي نسبي نشان مي دهد .
10 - همه خانوارها در ايران مستقيما\" از گاز طبيعي، و به ويژه بنزين ، استفاده نمي كنند ؛ و بسياري از آنان از اين دو و بنابر اين يارانه شان به صورتي نسبي يا حتي به كلي محروم اند .
در يك تحليل هزينه / فايده اجتماعي شرط عقل و تجربه آن است كه پيشنهاد هائي كه عمل به آن ها ، حتي در صورت امكان ، هزينه هاي اجتماعي - سياسيي بسيار بيش از فايده اقتصادي دارند بپرهيزيم تا انشاء الله زماني كه وسايل اجراي آن ها فراهم آمده باشد.
اشتباه نكنيد... (246817)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۲ ۱۶:۵۵:۵۱
هزینه کردن یارانه خیلی ساده است :

1- حمل نقل عمومی که قشر متوسط به پایین استفاده می کنند را توسعه دهند مثل راه آهن
2- بیمارستان ها و منطق بهداشت را توسعه دهند
3- نرخ گاز و برق و آب در پایین شهر به شرط رعایت الگوی مصرف پایین تر باشد.
4- به مدارس پایین شهر بیشتر برسند
5- در تراکم فروشی پایین شهر تخفیف دهند (246894)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۲ ۲۰:۳۳:۰۰
منم فقط تیتر این عنوان را وقت داشتم بخونم ولی حیفم اومد که نظر خودم را با خانواده های فقیر که از نزدیک انها را لمس کردم نگم حرف شما کاملا صحیحه اون موقع ها بابام وقتی می خواست به همسایه های فقیر تر از ما کمک کنه هیچ وقت به اونها پول نمی داد نگاه می کرد چی بیشتر نیاز دارن تهیه می کرد و بهشون می داد می گفت اگه پول بدم بهشون سرپرست خونه اونو صرف کارای دیگه میکنه و به خانواده هیچی نمیرسه تازه گاهی اوقات هم در قبال کارشون هم بهشون پول نمی داد . با تشکر اگه انشام بد بود ببخشید ! (246947)
 
۱۳۸۸-۰۸-۱۳ ۰۰:۴۸:۵۹
بهتر است مقاله های علمی تر و دقیق تر که تمام جوانب و معایب ومزایای احتمالی این طرح را در بر می گیرد را ارایه دهید .دولت محترم اول باید بررسی کند که چرا خیلی از مردم فقیر اند .آیا فقر فقط مادی است؟که بتوان با دادن پول نقد به آنها آن را بر طرف کرد .یک حساب سر انگشتی می گوید که حدود 2 میلیون معتاد حرفه ای داریم .پس میلیارد ها تومان از بین می رود این یعنی رشد سودا گری و جرم و جنایت و طلاق و فرار نو جوانان و جوانان از خانه و فقر بیشتر . حذف یارانه ها بسیار چیز خوبی است اما از این دوستان اقتصاد دان وابسته به دولت چرا یک نفر نمی گوید در صدی از این پول ها صرف آموزش و پرورش شود ،صرف تحقیق و پژوهش شود ، صرف فرهنگ سازی شود ،صرف بهداشت و سلامتی همین فقرا که سنگشان را به سینه می زنیم شود .صرف بیکاری جوانان همین خانواده ها ی فقیر شود . (247002)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.