نظر منتشر شده
۱۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 467372
مناظره یا مجادله؟!
بخش تعاملی الف - سجاد خادم
تاریخ انتشار : دوشنبه ۱۱ ارديبهشت ۱۳۹۶ ساعت ۰۹:۴۵


پلان اول؛ در سال های نه چندان دور، داربی پایتخت برگزار نمی شد مگر آنکه بعدش شیشه اتوبوس ها پایین می آمد، جماعتی یکدیگر را به قصد کشت میزدند، سنگ به سمت هم می انداختند و از خجالت صندلی های ورزشگاه در می آمدند. خلاصه طوری شده بود که داربی لاجرم با خود بی اخلاقی به همراه داشت. سال ها گذشت تا مسئولین امر به این نتیجه رسیدند که خشونت سکوهای ورزشگاه را حتی با نیروی انتظامی کثیر هم نمی شود سامان داد. چرا که رفتار تماشاگران در واقع برونداد و بازخورد خشونت ها و بی اخلاقی های صورت گرفته در وسط مستطیل سبز بود. رفتارهایی که در گود صورت می گرفت اثر تلقینی روی تماشاگران داشت و آن ها را هیجانی کرده و به رفتارهای زشت ترغیب می کرد. فهمیدند که برای نظم دادن به سکوهای ورزشگاه باید از پای بست واقعه را علاج کنند. به عبارت دیگر به این نتیجه رسیدند که اگر قرار است مردم کنترل شوند باید رفتار الگوهای وسط زمین بازی را اصلاح شود.

پلان دوم؛ این واقعیت اجتناب ناپذیراست که رفتارهای طرفداران کاندیداها در سال هشتاد و اشک از زمانی میل به هیجان کاذب و بی اخلاقی کرد، که وسط گود مناظره نامزدهای انتخابات اخلاق را ذبح کردند. وقتی مردم دیدند که طرفین بجای نقد دلسوزانه و محترمانه یکدیگر، حرمت ها را زیر پا میگذارند و چنگ به صورت احترام یکدیگر می اندازند. وقتی که تماشا کردند صحنه‌ی مناظره تبدیل شده به مجادله. تصمیم گرفتند آنها هم به تبع نامزدهای مورد حمایت خود بجای بحث، برای هم سیب زمینی و سنگ پرتاب کنند. و بجای شعار حمایتی شعار تخریبی و تحقیری سر بدهند. و خوب نتیجه هم آن شد که نباید.

برداشت؛ با این تجربه‌ های گرانسنگ توقع این است که مناظره کننده ها و طرفدارانشان عبرت گرفته و از رفتارهای خلاف اخلاق پرهیز کنند. زیبنده نیست که، نامزدهای انتخاباتی ایران اسلامی وسط مناظره به هم متلک بی اندازند کمر به تحقیر هم ببندند. برازنده‌ی ملت شریف ایران نیست که این رفتارها را بپذیرند و برای هم به اشتراک بگذارند. لازم است ما مردم با مطالبه ی جدی از نامزدهای مورد حمایت خود جلو رفتارهای هیجانی و تهی از اخلاق را بگیریم و نگذاریم خدایی نکرده فضای سال های هشتاد و اشک تکرار شود.

لازم است از لایک کردن و به اشتراک گذاشتن کل کل های سطح پایین و مشمئز کننده اجتناب کنیم. بی تردید در فضای بی اخلاقی نه پیشرفتی حاصل می شود و نه گره ای از گره های مردم حل می شود. در این فضا تنها کسانی اقبال بیشتری خواهند داشت که بی اخلاق تر باشند! و پوپولست تر.

لازم است به وعده ها نگاهی علمی و فراجناحی داشته باشیم. گرایش به حزب و جناح و اشخاص قرار است فرع گرایش ما به موضوعات ملی باشد. یعنی هرجا که رفتارهای حزبی در چهارچوب مصالح ملی نبود با حریت و جوانمردی از آن اعلام برائت کنیم.

پ ن؛ رعایت اخلاق البته به معنی حذف نقدهای جدی طرفین نیست. بلکه به معنی جمع اخلاق با نقد جدی است. همانقدر که مناظره به اخلاق نیازمند است به نقد جدی و چالشی هم نیازمند است.
 
کلمات کلیدی : سجاد خادم
 
Estonia
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۰:۰۸:۳۷
در مناظره‌ها از میزان دارایی‌ها و از کجا آورده‌اند هم سوال شود. (4302230) (alef-11)
 
بنده خدا . اصل
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۰:۱۶:۱۱
متن بسیار جالبی بود و نویسنده سعی کرده است وارد مجادله نشود . تنها ضعف مقاله نداشتن یک جمع بندی است. و نویسنده میتوانست با بیان این نکته که چه کسانی پایه گذار این بی اخلاقیها درجامعه شده اند روشنگری نماید لکن بعلت عدم نتیجه گیری موضع ابتر باقی مانده است.
به اعتقاد بنده بی اخلاقی را اول مشارکتیها با نوشته هایی با عنوان عالی جناب سرخپوش و وتوهینهای آقای حجاریان به مرحوم هاشمی رفسنجانی شروع کردندو آنها به جای توسعه دموکراسی در کشور با بیان این نکته که قصد دارند بعد از قوه مجریه خاکریزهای بعدی را فتح کنند. شرایط بی اخلاقی را ترویج دادند.
بعد از این اتفاق اصولگراها با حمایت از احمدی نزاد شرایط را پیچیده تر کردند و این فرد که مدیر ومدبر ورجل سیاسی نبود. بی اخلاقی را تا ثریا وسعت داد.
و موجب نابودی اخلاق و کشور شد. از همه بدتر موجب کینه توزی در جامعه گردید.
اگر بخواهیم که اخلاق و دوستی و احترام به جامعه برگردد نباید به کسانی که موجب بی اخلاقی در جامعه میشوند فرصت داد. شاید این متن را منتشر نکنید لکن اکنون آقای قالیباف همان راهی را میرود که قبلا اکبر گنجی . حجاریان و احمدی نزاد رفته است. (4302246) (alef-13)
 
حمیدخان
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۳:۳۸:۵۴
دقیقا با حرفت موافقم (4302902) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۱:۳۷
تخریب به همه کشور لطمه می زنذ، دروغگو خواندن یکدیگر اعتمادسوز است، (4302633) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۱:۵۹
نقد باید بر روی برنامه ها و سوابق باشد نه نقد فرد (4302636) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۲:۵۰
هرکه مجادله کند و بر آن مصر باشد از چشم ملت می افتد (4302637) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۴:۱۲
رسانه ها هم با برداختن صرف بر روی مجادله ها به جای برنامه ها بین مورد دامن می زنند (4302647) (alef-11)
 
Russian Federation
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۲:۲۶:۲۴
قصد رئیس جمهور این بود که وارد مجادله نشود ، اما متاسفانه رقیب ادعاهایی را مطرح کرد که روحانی مجبور شد وقت خود را صرف تکذیب حرفهای او کند ،
آیا بهتر نیست نامزدها قضاوت را بر عهده مردم بگذارند و از داشته های خود بگویند نه اینکه یکدیگر را تخریب کنند ؟

حتی دانستن این که دولت فعلی ضعیف است ، مشکلی را حل نمی کند ، دیگران اگر مدعی هستند بهتر کار خواهند کرد ، برنامه خود را بگویند (4302655) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۳:۵۳:۲۴
متاسفانه کاندیداها هیچ برنامه ای نداشتند. برنامه شامل ایده ، طرح ، منابع مالی، زمان اجرا، دست آوردهای قابل پیشبینی، ریسکهای احتمالی و... است و آنچه نامزدها مطرح میکنند فقط شعار است که بعد از بیان مشکلات (که اظهر من الشمس هستند) طرح میشوند.
به طور مثال: یارانه 150 هزار تومانی و کارانه 250 هزار تومانی از چه منبعی تامین خواهد شد؟
فرارهای مالیاتی چگونه کنترل خواهند شد؟
جلوی قاچاق رو چطور و با چه مکانیزمی میخواهند بگیرند؟
اگر مالیات افراد کارمند و کارگر کم شود در بودجه دولت چگونه جایگزین میشه؟
و.
.
.
. (4302955) (alef-11)
 
Romania
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۷:۳۴:۱۸
مشاجره (4303851) (alef-11)
 
سعیدطهمورثی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۱۷:۵۶:۳۷
همه کاندیداهاافرادی تحصیل کرده، باتجربه وتربیت آنان براساس الگوی مذهب شیعه واستکبارستیزوازخانواده مذهبی وزیرسایه هیئت های امام حسین(ع) یاازمواهب ودر کنارمعمارکبیرانقلاب شاگردی کرده وبررهنمودهاومنویات مقام معظم رهبری پایبندهستندلذا اخلاقیات ورعایت حال مومن درحق مومن آگاهی دارندوازحق الناس دفاع می کنندوازغیبت ودروغ وتزیویروقول ووعده بیهوده وآبروریزی مومن پرهیزدارند ...منابع را توصیه نمی کنندوبهره وری وکارآمدی دراداره امورکشوربرای رفع تبعیض، بیکاری ومهاررکودتلاش را دنبال خواهندنمودمثل برنامه ریزی وباوربه تک نرخی شدن تورم وانشاء الله بدنبال آن برنامه های نکمیلی جهت تحقق انتظارات مردم (4303900) (alef-11)
 
سربار
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۲-۱۱ ۲۳:۲۷:۵۷
بنده کاملا با نویستده موافقم و مخالف کل کل و تخریب در مناظره ها هستم...ولی از طرفی جناب روحانی در روز روشن ..غ میگوید و جناب قالیباف باید مردم را روشن میکرد..به نظرم قالیباف کار خوبی کرد.. (4304661) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.