توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 478271
محمد فاضلی: چندمیلیون ساعت وقت مردم را محترم بشمارید
بخش سیاسی الف، 11 خرداد 96
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۱۱ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۱۱:۲۱
میلیون‌ها رأی‌دهنده در شهر تهران گاه تا ساعت‌ها برای رأی دادن به لیست امید انتظار کشیده و ایستاده‌اند. متوسط آراء هر یک از اعضای منتخب شورای جدید 1240341 (یک میلیون و دویست و چهل هزار و سیصد و چهل و یک) رأی است. این تعداد رأی‌دهنده اگر فقط هر کدام یک ساعت در صف رأی ایستاده باشند، هر منتخب شورای شهر تهران مدیون 1240341 ساعت وقت شهروندان تهرانی است.
 هر شبانه‌روز 24 ساعت است و بنابراین 365 روز سال 8760 ساعت است. چهار سال (معادل یک دوره نمایندگی شورای شهر) برابر با 35040 (سی‌وپنج هزار و چهل) ساعت است و بنابراین متوسط مقدار زمانی که صرف رأی دادن به هر منتخب شورای شهر شده، 35 برابر کل ساعات شبانه‌روز در چهار سال است.

این میزان وقت - صرف‌نظر از انرژی اجتماعی، هزینه سیاسی و ... – صرف شده برای آن‌که 21 منتخب شورای شهر از لیست امید باشند و بنابراین انتظار زیادی نیست که این افراد در قبال شهروندان بیشتر احساس مسئولیت کنند. احساس مسئولیت از احترام گذاشتن به شفافیت، ظرفیت‌های تخصصی، جدی گرفتن نهادهای مدنی و پاسخ‌گو بودن در قبال مطالبات مردم و نخبگان آغاز می‌شود.

این منتخبان قبل از آن‌که به انتخاب شهردار فکر کنند، زمان کافی تخصیص دهند و مشتاقانه – نه از سر سیری – با انجمن‌های تخصصی، نهادهای مدنی و سایر نهادهایی که درباره مدیریت شهر تهران (و سایر شهرها) نظر دارند، مسائل را می‌شناسند و راهکار ارائه کرده‌اند جلسه بگذارند، بشنوند، یادداشت کنند، و به ایده‌هایی درباره اداره شهر برسند.

خوب است این گونه جلسات در حضور رسانه‌ها برگزار شود. لیست امید برآمده از جریان اصلاح‌طلبی است و رسانه‌ها از ارکان مهم دموکراسی مد نظر اصلاح‌طلبان و جنبش اصلاح‌طلبی در ایران است. رسانه‌ها باید بتوانند برای مردم گزارش کنند که اعضای منتخب شورا که بخشی از آن‌ها تجربه مدیریت شهری و حتی تخصص مرتبط نیز ندارند، این روزها وقت‌شان را چگونه سپری می‌کنند: حضور در جلسات لابی‌ها یا شرکت در جلسات تخصصی برای شناخت مسائل شهر تهران و آماده شدن برای صورتبندی رویکردی جدید به مدیریت شهری در تهران و به دنبال آن ایران، زیرا شهر تهران به جهات بسیار الگوی سایر شهرها نیز هست.

اعضای منتخب شورای شهر جدید تهران و البته سایر شهرها، باید از دعوت شدن به مجامع تخصصی و شنیدن نظر متخصصان استقبال کنند. این‌که 21 نفر اعضای منتخب شورای شهر تهران به یک جلسه تخصصی برای شنیدن صدای متخصصان یک حوزه خاص دعوت شوند و نیمی از آن‌ها شرکت نکنند، یکی دو نفر پنج دقیقه در جلسه بنشینند و جلسه را ترک کنند، و بقیه یک خودکار و کاغذ هم با خودشان نداشته باشند که نکات مد نظر متخصصان را بنویسند؛ نشانه خوبی از احترام منتخبان شورای شهر جدید به نظرات تخصصی نیست.

رأی‌دهندگان و نخبگان امروز با رأی‌دهندگان و متخصصان دو دهه قبل فرق دارند. هر کدام یک کانال تلگرامی و رسانه‌های دیگر در اختیار دارند و اخبار به سرعت بین همه گردش می‌کند. اگر سرمایه اجتماعی نخبگان پشتوانه شورای شهر جدید نباشد، عاقبت خوشی برای شورا نخواهد داشت. اعضای محترم شورای شهر جدید، رعایت شفافیت و احترام نهادن به مردم و متخصصان، و حداقل میلیون‌ها ساعت وقت صرف‌شده پای صندوق‌های رأی را فراموش نکنید.

نویسنده: محمد فاضلی جامعه شناس
 
کلمات کلیدی : محمد فاضلی+انتخابات 96+اصلاح‌طلبان+شورای شهرتهران
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.