نظر منتشر شده
۹
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 426674
نتیجه رسیدگی به تخلفات اساتید علوم پزشکی در موضوع نشریه نیچر؛
حکم اخراج برای متخلفان علمی صادر شد
بخش اجتماعی الف، 1 دی 95
همچنین یک معاون پژوهشی که بیشترین تخلف در دانشگاه مربوطه انجام گرفته است از سمت اش برکنار شد.
تاریخ انتشار : چهارشنبه ۱ دی ۱۳۹۵ ساعت ۱۹:۴۱
قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت نتیجه رسیدگی به تخلفات استادان علوم پزشکی در موضوع نشریه نیچر را اعلام کرد که بر اساس آن رای به اخراج ۵ عضو هیات علمی داده شد.

دکتر شاهین آخوند زاده در گفتگو با مهر افزود: جلسات متعددی در دانشگاه های علوم پزشکی در کمیته های اخلاق برگزار و تصمیماتی در این زمینه گرفته شد. این تصمیمات با حضور معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت و معاونان و یا روسای دانشگاه های علوم پزشکی در این موضوع ذیربط بودند اتخاذ شد.

وی گفت: به طور مشخص ۵ عضو هیات علمی با رای هیات رسیدگی تخلفات اداری فعلا از سمت هیات علمی منفک شدند و هیات رسیدگی به تخلفات اعضای هیات علمی به اخراج آنها رای داده اند. البته این رای اولیه است اما از سوی این افراد قابل اعتراض است.

آخوندزاده یادآور شد: همچنین یک معاون پژوهشی که بیشترین تخلف در دانشگاه مربوطه انجام گرفته است از سمت اش برکنار شد.

وی اظهار داشت: از میان ۵۸ مقاله ای که به دلیل تخلف علمی از سوی نشریه اشپرینگر رد شده است نیمی از مقالات در حوزه پزشکی و مربوط به دانشگاه های وزارت بهداشت بودند اما همه آنها ناشی از کارهای تحقیقاتی بوده اند و پایان نامه ای با این مقالات مرتبط نیست.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت یادآور شد: در حقیقت دانشجویی در این زمینه فعالیت نداشته است که مدرک دانشجو یا دانش آموخته با این مقالات مورد خدشه واقع شود.

وی افزود: همچنین دو نفر از اعضای هیات علمی که نویسنده اول و مسئول مقالات نبودند اما با این مقالات ارتقاء پیدا کردند، ارتقاء شان لغو شد.

آخوندزاده همچنین با اشاره به برخورد شدید وزارت بهداشت درباره تخلفات پژوهشی و هماهنگی با وزارت علوم و دانشگاه آزاد در این زمینه گفت: روز گذشته جلسه ای در دفتر وزیر بهداشت با حضور وزیر علوم و رئیس دانشگاه آزاد به همین منظور برگزار شد و بر اساس هماهنگی به عمل آمده قرار شد برخورد مشابه ای در دانشگاه آزاد اسلامی و وزارت علوم نیز انجام گیرد. 

وی افزود: در همین زمینه راهکارهایی که می توانیم درصد تخلفات پژوهشی را کاهش بدهیم را بدست آوردیم. در همین زمینه مقرر شد، قوانین ارتقاء اعضای هیات علمی اصلاح شوند، ثبت پایان نامه رصد شوند و همچنین مقالات پژوهشی منتشر شده و رعایت اخلاق حرفه ای نشر در آنها نیز رصد خواهد شد.

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت تاکید کرد: پررنگ شدن کمیته های اخلاق در دانشگاه های علوم پزشکی نیز یکی از این راهکارها است که مقرر شد در وزارت علوم و دانشگاه آزاد هم کمیته های اخلاق شکل بگیرند.

وی افزود: البته در وزارت علوم و دانشگاه آزاد برنامه ها و نرم افزارهای برای شناسایی تخلفات عددی تهیه کرده اند که آن دسته از مقالات که دارای مشابهت هستند را بهتر بتوان یافت.

آخوندزاده یادآور شد: برخورد یکسانی در سه نهاد وزارت بهداشت، وزارت علوم و دانشگاه آزاد در مورد ۵۸ مقاله ای که دارای تخلف علمی بودند انجام می گیرد.

وی تاکید کرد: جامعه در این زمینه باید متوجه باشد که علاوه بر برخورد شدید با متخلفان به این موضوع هم توجه کنند که در همه جای دنیا یک درصدی از مشکلات پژوهشی وجود دارد و ما نیز از این مسئله به عنوان یک فرصت برای رفع مشکلات پژوهشی استفاده کردیم. 

قائم مقام معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت گفت: همچنین در این زمینه نتایج نظرسنجی از دانشگاهیان که چه مشکلاتی به تخلفات پژوهشی منجر می شود، مشخص شده است.
۱۳۹۶/۰۵/۲۶ ۱۶:۵۶
 
۱۳۹۶/۰۴/۲۸ ۱۰:۰۲
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ ۱۰:۵۰
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۵ ۱۰:۴۹
 
۱۳۹۶/۰۲/۲۱ ۱۶:۲۲
 
۱۳۹۵/۰۹/۱۴ ۱۶:۴۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۶ ۱۷:۴۵
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۶ ۱۱:۳۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۵ ۱۳:۳۰
 
۱۳۹۵/۰۸/۲۲ ۱۹:۵۱
 
 
کلمات کلیدی : مقاله سازی، سرقت علمی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۱۹:۵۷:۰۴
اقا اخراج برا اینا کمه اینها اعتبار یک کشور رو زیر سوال بردن این افراد و افراذی که کالای بنجل صادر میکنن و باعث میشن که دیگه کسی که کالای مرعوب هم داره نتونه کالا صادر کنه اینها جرم میکن و برند و وجهه یک کشور و خراب میکنن اینها باید تحت تعقیب قرار بگیرن چرا که مقاله هایی که مشکل ندارن هم برا پذیرش با مشکلات بیشتری روبرو میشن. زندان برا این افرا د باید در نظر گرفته بشه
ضمن اینکه عملکرد اسانید باید بررسی بشه که چرا ساعت 10 صبح میان و ساعت 1 بعداظهر غیبشون میزنه؟ 3 ماه تابستون دو ماه امتحانات و یک ماه عید کجا هستند؟ چند رور در سال کار مفید میکنن؟ پنج شنبه و جمعه ها هم که تشریف ندارن و درس رو هم بصورت پرزنتیشن به دانشجو واگذار میکنن داوری مقاله رو هم که انجام نمیدن و کلی داوری ها رو طول میدن یا میدن دست دانشجو دکترا در پایان نامه هم که کمکی نمیکنن با صنعت هم که قرارداد نمیبندن مقاله هاشون هم که تقلبیه باید دید کارکرد اساتید در ایران چیه؟ استادی که حصورش برای جامعه فایده ای نداره نباید حقوق بگیره به جرات میتونم بگم بسیاری از این افراد هیچ گونه تاثیری روی جامعه ندارن. چند بار این مساله رو ما عنوان کردیم میفرمایند نه اینطور نیست و حاشا میکنن در حالی که به جان خودم دونه به دونه مواردی که عنوان کردم رو به عنوان دانشجوی ارشد دانشگاه تهران دیدم ازشون بپرسید چند ساعت برا راهمایی پایان نامه وقت میذارید اصلا عنوان پایان نامه دانشجوهات رو میدونی؟ بخدا نمیدونی. با چند دانشجو همزمان پایان نامه داری؟ در چند دانشگاه همزمان تدریس میکنی؟ (4076381) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۲ ۰۰:۴۵:۴۱
مگر بقیه شاغلین در بخشهای آموزشی عید و تابستان و پنجشنبه جمعه ها سر کارشون تشریف دارند؟! (4076660) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۵ ۲۱:۵۴:۳۸
منظور اینه که جمع بزنید در طول سال 100 روز هم سرکار نیستن 5 ماه رو که تعطیلن و بقیه تعطیلات رو هم حساب کنید روزهای کاری این دوستان به 100 روز هم نمیرسه (4083107) (alef-11)
 
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۲۰:۵۳:۲۰
آفرین. امیدوارم حکم نقض نشه. (4076456) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۱ ۲۱:۰۷:۵۰
میرن مطب ده برابرش رو دریافت میکنن، پزشک عمومی که فقط اسم پنجاه قلم دارو رو می دونه ده برابر مهندس حقوق میگیره (4076476) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۲ ۰۰:۰۶:۰۵
تو دانشگاه ما معاون آموزشی 8 جلد کتاب همزمان داره تالیف میکنه! یکی از استادان گروه شیمی تو یک سال 27 مقاله ISI چاپ کرده ..... و همه برای این دو نفر دست می زنند (4076638) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۳ ۰۰:۵۱:۵۵
اساتید شرافتمند زیادی هم هستند که در شغل خود خوب کار می کنند و به دلیل دانش بالا و کار حرفه ای و اخلاق مدارانه شان مقالات خوبی در ژورنال های بسیار معتبر چاپ می کنند. به همین دلیل تعداد مقالات آنها در سال در حدود 3 الی 4 است. آن استادی که در کنار مشغله اداری و چندین مسوولیت در حدود 20 مقاله در سال دارد کارش سووال بر انگیز است نه همه اساتید.

متاسفانه ارزشیابی ها هم دست افراد فرصت طلب افتاده و باعث طرد و ایجاد دافعه برای اساتید شرافتمند می شوند.
دلیل عمده تقلب ها این است که تعداد مقاله و کتاب برای تمدید قرارداد، تبدیل وضعیت و ارتقای اساتید؛ شرط اصلی است.

بسیاری از مسوولیت های دانشگاهی هم دست افراد فرصت طلب افتاده است و امید اصلاح هم نیست. در همه دولت ها بعضی از این افراد رییس یا معاون دانشکده اند و به سلیقه خود کار می کنند و ... (4078070) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۳ ۱۲:۱۹:۴۶
به نظر من نباید اخراج شوندفقط ان پایه ها وگروها از انها با پولش گرفته شود وکلا مبنای ارتقا با سابقه کار باشد نه با مقاله (4078590) (alef-13)
 
61
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۰-۰۴ ۱۱:۳۹:۴۱
والله تودانشگاه ماهم ایت وضغیت کولاگ میکنه هیچکی هم نیست رسیدگی کنه ماکه درحال اخذ مدرک دکتری هستیم خجالت میکشیم بریم علمی شیم میگیم همین نون کارمندی بوالله حلالتره شمارو بخدا بداد وضعیت علمی این مملکت برسین واقعا اساتید باسوادومحقق تواین دانشگاهها زیادداریم ولی ازبس که برخی این علمی های اجرایی گند زدند اون طفلی هارو هم خراب کردند. (4079921) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.