نظر منتشر شده
۲۵
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 442315
دو هفته از ریاست جمهوری ترامپ گذشت؛ از تحریم ها علیه ایران تا فریاد بر سر نخست وزیر استرالیا و تهدید نظامی مکزیک
بخش بین الملل الف، 17 آبان 95
تاریخ انتشار : يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
دونالد ترامپ در تاریخ  ۲۰ ژانویه ۲۰۱۷ (1 بهمن)به عنوان چهل و پنجمین رئیس‌جمهور آمریکا سوگند یاد کرد و بر کرسی ریاست جمهوری ایالات متحده نشست.

عدم تجربه سیاسی و حزبی، شخصیت خودشیفته، رفتارهای پوپولیستی و مواضع جنجالی ترامپ در رقابت های انتخاباتی موجب شد که عده زیادی بر این گمان باشند که با روی کار آمدن وی سیاست ها و برنامه های دولت آمریکا در دو عرصه داخلی و خارجی با تغییرات رادیکال مواجه شود. اما شاید کمتر کسی چنین انتظار داشت این تغییرات به این سرعت عملیاتی شود. ترامپ از لحظه ورود به کاخ سفید اقدامات و سیاست های جنجالی بسیاری را کلید زده است.

با گذشت دو هفته از ریاست جمهوری ترامپ او در حال حاضر به نامحبوب ترین رئیس جمهور آمریکا در این مدت زمانی تبدیل شده است. بر این اساس در یک نظرسنجی که به سفارش سی‌بی‌اس انجام گرفته، در حال حاضر تنها ۴۰ درصد با او موافق‌اند. طبق نظرسنجی سی‌ان‌ان ۴۴ درصد ترامپ را تایید می‌کنند و موسسه‌ی نظرسنجی گالوپ در همین زمینه به رقم ۴۳ درصد رسیده است.

همین اتفاقات موجب شده که عده بسیاری از همین الان شروع به حدس و گمانه زنی درباره عاقبت و سرنوشت ترامپ کنند. بر این اساس برخی بر این نظر هستند بواسطه اقدامات و کارهای جنجالی ترامپ او تنها یک دوره رئیس جمهور خواهد بود. عده ای دیگر معتقدند با توجه به مخالفت ها و انتقادات برخی سناتورهای ارشد جمهوری خواه مانند جان مک کین و لیندسی گراهام، اگر ترامپ با همین رویه به کار خود ادامه دهد ممکن است حتی یک دوره رئیس جمهوری نیز به پایان نرساند.

از طرف دیگر بعضی از کارشناسان معتقدند که دونالد ترامپ به وعده های انتخاباتی خود عمل کرده و برخلاف برخی جوسازی ها، طرفداران او کاهش نیافته اند. مثلا در این باره می توان به نظرسنجي خبرگزاري رويترز و ايپسوس اشاره کرد که درباره منع ورود مسلمانان از هفت کشور صورت گرفته است. براساس اين نظرسنجي 31 درصد آمريکاييها گفتند اين ممنوعيت موجب ايمني بيشتر آنها مي شود، 26 درصد گفتند ايمني آنها را کمتر مي کند و 33 درصد گفتند هيچ تغييري در وضعيت ايمني آنها ايجاد نخواهد کرد.
Image result for trump economy
اما شاید قضاوت کردن درباره این که آینده ترامپ و دولت او به کجا خواهد انجامید بسیار زود باشد. اما یک نکته مشخص است و آن این که رئیس جمهور جدید آمریکا از نگاه تجاری به سیاست می نگرد و در پس هر سیاست و برنامه ای بدنبال تحقق اهداف و منافع مادی می باشد و همین شاید موجب شود ایالات متحده در دوران ترامپ بسیاری از تعهدات و تکالیفی که قبلاً برعهده داشته دیگر انجام ندهد.

در ادامه به برخی از مهترین اقداماتی که تاکنون ترامپ انجام داده اشاره شده است.

فرمان های اجرایی و یاداشت های ریاست جمهوری
دونالد ترامپ بعد از ادای سوگند بلافاصله اولین فرمان اجرایی خود را یعنی بررسی لغو اوباما کر صادر کرد. گفته می شود با حذف اوباما کر بیش از بیست میلیون آمریکایی بیمه درمانی خود را از دست می دهند.

ترامپ یک هفته بعد فرمان اجرایی محافظت از کشور در مقابل ورود تروریست‌های خارجی را صادر کرد که بر اساس آن به مدت ۴ ماه درهای آمریکا به روی پناهجویان بسته و همچنین صدور ویزا برای شهروندان هفت کشور مسلمان ( ایران، عراق، لیبی، سومالی، سودان، سوریه و یمن ) به مدت سه ماه متوقف شد.
Image result for trump australia
این اقدام اعتراضات و واکنش های بسیاری را بدنبال داشت. این فرمان موجب شد که ترامپ دادستان کل و وزیر دادگستری این کشور را به سبب آنچه سر باز زدن از اجرای این قانون نامیده شد، برکنار کند.

 همچنین کاخ سفید یک روز بعد از ادای سوگند ترامپ با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد آمریکا از توافقنامه تجارت آزاد با سرزمین‌های مجاور اقیانوس آرام کناره گیری خواهد کرد. معاهده ترنس پاسیفیک با هدف یکسان‌سازی استانداردهای تجاری 12 کشور (ژاپن، مالزی، ویتنام، برونئی، استرالیا، سنگاپور، نیوزیلند، کانادا، آمریکا، پرو، مکزیک و شیلی) در دو سوی اقیانوس آرام منعقد شده است. ترامپ در هفتمین روز کاری خود یاداشتی را امضا کرد که بر اساس آن وزیر دفاع می بایست در مدت 30 روز طرح شکست داعش را به وی تقدیم کند.

سیاست ترامپ در قبال ایران؛ افزایش فشار و تحریم بدون لغو برجام
درباره چشم انداز رویکرد دولت ترامپ درباره ایران باید گفت در این دولت شاهد انتصاب مقاماتی هستیم که تندروترین مقامات متصور برای دولت آمریکا درباره رویکرد واشنگتن درخصوص تهران هستند. وزیر دفاع، مشاور امنیت ملی و شماری از مقامات دارای رتبه های پایین تر در حوزه امنیت ملی آمریکا که تقریبا همه آنها از نظامیان هستند و همچنین مایک پومپئو رئیس جدید سازمان سیا ، همگی نگرشی تخاصمی درباره ایران دارند. از این رو به بهانه موشکی و تروریسم تحریم های جدی علیه ایران وضع شده است. در این راستا دولت ترامپ ایده لغو توافق هسته ای را کنار گذاشته و پیگیر اعمال تحریم ها فزاینده و بی اثر کردن برجام می باشد.
 
ترامپ و پوتین؛ آینده ای مبهم
ترامپ عنوان کرده سخن گفتن از لغو تحریم های روسیه زود است اما تلاش خواهد کرد روابط جدیدی با روسیه داشته باشد. اما به نظر می رسد کابینه ترامپ و کنگره چندان به روسیه خوش بین نیستند. به عنوان مثال نیکی هیلی، نماینده جدید آمریکا در سازمان ملل متحد اواخر هفته قبل هیلی ادامه داد: باعث تاسف است که باید در نخستین حضورم در شورای امنیت، اقدامات ستیزه جویانه روسیه را محکوم کنم.

وی در ادامه بیان کرد: ما خواستار توسعه روابط با روسیه هستیم؛ اما وضعیت ناراحت کننده شرق اوکراین موضوعی است که محکومیت آشکار و شدید اقدامات روسیه را طلب می کند. هیلی گفت تحریم ها علیه این کشور تا بازگشت شبه جزیره کریمه به خاک اوکراین لغو نخواهد شد.

از سوی دیگر ساختار آمریکا به شدت به نزدیکی ترامپ به پوتین حساس می باشند. در این باره باید به تهدیدات و هشدارهای مک کین به ترامپ اشاره کرد.

صحبت تلفنی با ملک سلمان؛ زمینه سازی برای تقابل با ایران
ترامپ در فعالیت‌های انتخاباتی خود از کشورهای ثروتمند جنوب خلیج فارس خواسته بود تا هزینه‌های سیاست های آمریکا که مرتبط با این کشورها می باشد را بر عهده بگیرند. بر این اساس رئیس جمهور ایالات متحده آمریکا، هفته قبل  با تعدادی از سران کشورهای خاورمیانه از جمله سلمان بن عبدالعزیز، پادشاه عربستان سعودی تماس تلفنی برقرار کرد. در پی این تماس تلفنی که در حدود یک ساعت به طول انجامید، کاخ سفید بیانیه‌ای صادر و در آن از جزئیات گفتگوی دو طرف پرده برداشت. در بیانیه کاخ سفید آمده که ترامپ و پادشاه سعودی بر حمایت از ایجاد مناطق امن در سوریه و یمن به توافق رسیدند. آنها همچنین برمقابله با فعالیت های ایران در منطقه تاکید کردند.

همچنین ترامپ چند رز قبل در حاشیه مراسم «صبحانه مناجات ملی»، ملاقاتی مختصر با «ملک عبدالله دوم» پادشاه اردن داشت. ترامپ در این ملاقات نه چندان رسمی، در خصوص مسائل خاورمیانه و نقش امان در این میان با پادشاه اردن سخن گفت. آنطور که کاخ سفید اعلام کرده، ترامپ در خصوص امکان ایجاد مناطق امن در سوریه هم با شاه اردن مذاکره کرده است.

سیاست ترامپ در قبال اسرائیل و شهرک سازی
ترامپ قبل از آغاز ریاست جمهوری به صورت صریح از نتانیاهو و رژیم صهیونیستی حمایت کرد و قول داد سفارت آمریکا را به بیت القدس منتقل کند. به همین دلیل بود که نتانیاهو با ساخت 6 هزار واحد مسکونی در مناطق اشغالی موافقت کرد. اما کاخ سفید اخیراً با انتشار بیانیه‌ای اعلام کرد: «با وجودی که فکر نمی‌کنیم وجود شهرک‌ها مانعی برای صلح باشد اما ساختن شهرک‌های تازه و یا گسترش آنها احتمالا برای دستیابی به هدف (صلح) مفید نیست.» این بیانیه بخشی از سیاستمداران راست‌گرای اسرائیل را هم متعجب و هم ناامید کرده است.

دیدار با نخست وزیر انگلیس
نخست وزیر انگلیس و رئیس جمهور آمریکا هفته قبل دیداری با هم داشتند. این دو بعد از دیدار در کاخ سفید در کنفرانس خبری مشترک حاضر شدند. دونالد ترامپ در بیانات آغازین خود رابطه با انگلیس را «خاص» توصیف کرد و گفت که خواستار تقویت روابط با این کشور است.
Image result for trump theresa may
ترزا می گفت که با رئیس‌جمهور آمریکا درباره مسائل مختلف از جمله  مبارزه با داعش صحبت کرده و دو طرف توافق کرده‌اند تلاش‌ها برای مقابله با این گروه تروریستی را افزایش دهد.

وی مدعی شد که آمریکا و انگلیس در حال حاضر رهبری تلاش‌ها برای مقابله با داعش را بر عهده دارند. نخست‌وزیر انگلیس همچنین گفت که ترامپ در این نشست به وی گفته که کاملاً از ائتلاف ناتو حمایت می‌‌کند.ترامپ قبلا ناتو را ائتلافی «منسوخ» خوانده بود و گفته بود که این ائتلاف کارآیی ندارد.

گفت و گوی تلفنی با نخست وزیر استرالیا؛ بدترین تلفن ترامپ
ترامپ قرار بود به مدت یک ساعت با نخست وزیر استرالیا پیرامون توافق دوجانبه پذیرش پناهجویان صحبت کند اما ظاهراً این گفت و گو بیش از 25 دقیقه طول نکشیده است و در جریان آن ترامپ به مایکل ترنبول گفت که این «بدترین مکالمه تلفنی» بوده است که از روز ورودش به کاخ سفید تا کنون داشته است.

ترامپ، نخست وزیر استرالیا را متهم به تلاش برای صادرکردن بمبگذاران بعدی بوستون به آمریکا کرد و شکایت کرده است که با اجرای این قرارداد قصد دارد وی را به طور سیاسی بکشد.

ترامپ توافقی که در دوران اوباما به امضا رسیده را «احمقانه» توصیف کرد. بر اساس این توافق، دولت وقت آمریکا پذیرفته بود که به ۱۲۵۰ پناهجویی که در چند کمپ استرالیایی اقامت دارند، اجازه دهد به آمریکا پناهنده شوند.

ساعاتی پس از انتشار این گزارش، نخست وزیر استرالیا در سخنانی کوتاه با تاکید بر اینکه توافق بین طرفین همچنان به قوت خود باقی است گفت: «گفتگوی ما صریح٬ صادقانه و خصوصی بود. اگر شما گزارش هایی در این مورد دیده اید٬ من نکته ای برای اضافه کردن به آنها ندارم.» اما نخست وزیر استرالیا در گفت وگو با رادیو سیدنی تاکید کرد: من می‌خواهم در مورد برخی گزارش‌ها و قطع تلفن بگویم، درست نیست، تماس مودبانه به پایان رسید.Image result for trump australia
استرالیا با وضع قوانین سختگیرانه ای، پناهجویانی که با قایق خود را به سواحل استرالیا می رسانند به جزایری از جمله نارو و گینه نو می فرستد. این در حالی است که ترامپ به شدت مخالف ورود مهاجران و پناهجویان به آمریکا می باشد و بعید به نظر می رسد در کوتاه مدت افکار و عقاید خود را در این زمینه تغییر دهد.

درگیری با رئیس جمهور مکزیک
اما جنجالی ترین گفت و گوی تلفنی ترامپ با همتای مکزیکی بوده که رسانه ها عنوان کردند در آن رئیس جمهور ایالات متحده تهدید به اعزام نیروهای نظامی به مرز دو کشور کرد. اما کاخ سفید و دولت مکزیک این خبر را تکذیب کرده اند.

آمریکا و مکزیک بر سر طرح دونالد ترامپ برای ایجاد دیوار مرزی اختلاف دارند و در حالی که ترامپ اصرار دارد دولت مکزیک هزینه مورد نیاز احداث این دیوار را بدهد ، رییس جمهور مکزیک گفته بابت چنین دیواری که یکی از وعده های انتخاباتی ترامپ بوده، یک دلار هم پرداخت نخواهد کرد.
Image result for trump mexican wall
به نوشته بی بی سی، دونالد ترامپ در گفتگوی تلفنی با انریکه پنا نیتو، رئیس جمهوری مکزیک، از کوتاهی آن کشور در زمینه مقابله با آدم‌‌های بد در آنجا انتقاد کرد و گفت: به نظرم ارتش شما از آنها ترس دارد؛ نظامی‌های ما ترسی ندارند، بنابراین ممکن است من آنها را آنجا بفرستم تا کارشان را تمام کنند.
 
کلمات کلیدی : ترامپ، برجام، آمریکا، صدور روادید، پوتین، مکزیک، ترزا می، عربستان
 
ali
Romania
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۱۲:۳۳
الهم اشغل الظالمین بالضالمین (4151757) (alef-3)
 
United States
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۱۲:۴۲
بله، ممکن است ما فکر کنیم، این ترامپ شیرین عقل است، ولی‌ فقط دو نکته.. در مورد همین فرمان ترامپ که فعلا به خاطر استقلال واقعی‌ قوه عدالت و تفکیک قوا، متوقف شده، بنا برا نظر سنجیها، ۵۷ درصد مردم آمریکا ، از فرمان او حمایت کردند و یا در همین چند هفته از زمان انتخابت تا به امروز، شخص بورس آمریکا با بیشترین رشد تاریخی در دو ماه، با شکستن همه رکوردها، به بالای ۲۰ هزار رسیده که ناشی‌ از اعتماد و اطمیان صاحبان صنعت آمریکا به ترامپ و تیم‌ او است و دلار هم در قویترین ارزش خود در چند سال گذشته است. جامعه آمریکا ۳۳۰ میلیون جمعیت دارد و بسیار معمولی‌ است که چند ده هزار یا حتی چند صد هزار نفر در سرتسر آن، در خیابان‌ها از حق قانونی‌ خود برای اعتراض استفاده کنند ولی‌ این ما را نباید گول بزند. در همین دو هفته ، همه شرکتها و کشورهای خارجی‌ از اقتصاد ایران باز فصل گرفتند و بورس ایران روزی ۵۰۰ واحد از ارزش خود را از دست میدهد. چین که همه می‌گفتند در برابر ترامپ خواهد ایستاد، سکوت متلق کرده و فقط به دنبال مذاکره برای حل مسائل است، روسیه در حال مزأکره پشت پرده است تا بتواند با ترامپ کار کند و ترامپ با فرستادن وزیر دفاع خود به ژاپن و کره، و وزیر خرج خود به اروپا و ملاقات با نخست وزیر انگلیس، آنها را از حمایت قاطعانه خود از آنها و ناتو مطمئن کرده. دنیا را آنجور که هست به پذیریم، نه آن جور که علاقه داریم باشد یا صدا و سیما ایران، به دنبال ساختن آن چیزی است که علاقه دارد. (4151758) (alef-13)
 
Canada
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۴۱:۲۸
الحق و الانصاف یک سر و گردن از هیلاری بالاتر است، خدا بهش توفیق خدمتگذاری به مردم جهان و مستضعفین را بدهد. (4151801) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۵۳:۲۰
ترامپ برای ایران بهتر است، اوباما همین تحریم ها را اعمال می کرد ، اما جناحی در داخل، بزکش می کردند و دشمنی هایش را توجیه، و این خیلی خطرناک بود. (4151822) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۵۴:۳۷
بعد از گفتگوی تمدن ها ،شدیم محور شرارت ، و بعد از برجام ، شدیم عامل تهدید! (4151823) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۱:۴۷:۰۲
زیباکلام درست گفت:
روزی میاد که چراغ بدست آرزوی بودن اوباما و کلینتون رو میکنیم. (4152052) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۴:۰۸:۱۷
زیبا کلام مدتی هم هست که با چراغ قوه دنبال رضاخان پهلوی میگردد ، اما آدرس را بلد نیست ،برای یافتن رضاخان و اوباما باید در زباله دان تاریخ بگردد. (4152349) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۶:۵۳:۴۳
باور کن کلینتون حتی از ترامپ هم بدتره!!...ظاهرش مثل اوباماست فقط ظاهر. (4152624) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۲۳:۵۲:۱۶
آمریکا شیطان بزرگ است و الاغ و فیا آن فرقی با هم ندارند. (4153160) (alef-13)
 
United Kingdom
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۵:۲۷:۴۲
قبل از برجام چه کارهایی کردیم که منجر به نرمش قهرمانانه و منتهی به برجام شد؟ (4152489) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۵۵:۵۶
من باور نمیکنم این ادم به َور اتفاقی رئیس‌جمهور شده باشه. (4151825) (alef-3)
 
ثريا دالغين
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۱۲:۰۳:۳۳
امان از لابي صهيونيزم و ماسون ها! (4153675) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۸:۵۹:۱۱
انصافا مسئولین ما یاد بگیرن
دوهفته تقریبا 40یا50%وعده هاشو عملی کرده.
الان آخر95 روحانی هنوز هیچکدام از وعده های 92 عملی نکرده (4151830) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۰:۵۱:۳۰
اگر ما بهش رای دادیم ازش راضی هستیم
وعده هایی که داده بود برا کسانی بود که وعده هاش رو پسندیدن و بهش رای دادن نه کسانی که بهش رای ندادن و طلبکار هستن (4151962) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۴۷:۴۰
به آن دسته از مسئولانی که در مقابل رفتار غیرانسانی آمریکا، برخوردی در شأن مردم ایران بروز نمی‌دهند عرض می‌کنم که صدای مردم ایران این است: «آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند.» این گفته آن مرد خدایی 38 سال است که اثبات شده است. اما اینکه چرا برخی از مسئولان در این زمینه با مردم همصدا نیستند واقعا معلوم نیست! (4151876) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۴۷:۵۸
چهار سال تمام وقت برای بهبود روابط با کشورهای غربی صرف شد که اگر همان را در جهت شناخت ظرفیت‌های کشور و اجرایی کردن پروژه‌ها صرف می‌کردیم دستاوردهای بزرگی عاید مردم می‌شد. نه این که آمریکایی‌ها احساس کنند که تشدید تهدید و تحریم‌ها نتیجه می‌دهد. (4151878) (alef-13)
 
قرتاسي
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۴۹:۲۸
ريس جمهور مكزيك خوب حالش گرفت (4151883) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۰۹:۵۰:۳۹
از دولت باید تشکر کرد که توافق هسته ای رو پارسال به سرانجام رسوند وگرنه الان وضعیت خوبی وجود نداشت و ترامپ هم در این توافق درمانده و نمیتونه تحملش کنه البته فقط ترامپ نیست که ناراضی است نتانیاهو و ضهیونیستها و همه دشمنان ایران و یک سری کاسب و دلال هم ناراحتن
خوشبختانه خبر رسیده که تولید نفت از 4 میلیون بشکه هم فراتر رفته تولید نفتی که به حدود 800 هزار بشکه رسیده بود
این موفقیتها و پیروزی ها رو به دولت تبریک عرض میکنم خدا حفظتون کنه و دشمنانتون رو که خوار و ذلیل هستند بیش از پیش خوار و ذلیل نماید (4151885) (alef-13)
 
حامد محمدی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۰:۰۲:۵۳
با توجه به مشکلات حل نشده آمریکا، بدهی های گسترده، کسری تجاری 50 ساله و ... و عدم خروج واقعی آمریکا از بحران اقتصادی که از ابتدای دولت اوباما به وجود آمده و امکان بازگشت مجدد به رکود، دولت آمریکا را مجبور کرده بر خلاف رویه تاریخی خود به سمت درونگرایی، بر هم زدن ساختارهای بین المللی و کاهش هزینه های نظامی گری و ... حرکت نماید و در این میان برای اینکه متهم به افول نشود یک چهره جنجالی، تبلیغاتی و پوپولیست را مسئول اداره کشور کردند که در این شرایط عقب نشینی آمریکا از جایگاه ابر قدرتی همچنان شعار اول بودن آمریکا و بازگشت قدرت آمریکا را سر دهد تا بلکه برخی افول این امپراطوری را باور نکنند.
باید گفت اغلب سخنان وی لفاظی است و جنبه اجرایی ضعیفی و به نظرم آمریکا دوره ترامپ می تواند به یک فاجعه اول برای خود آمریکا و سپس برای دنیا بدل شود. نه اینکه مسئولیت این اتفاقات بر عهده ترامپ است بلکه هیات حاکمه آمریکا به دلیل مشاهده ضعف داخلی اقتصادی و افول جایگاه بین المللی این کشور، چهره ای همچون ترامپ را برای این مرحله گذار در نظر گرفته اند. (4151905) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۰:۳۶:۲۵
ترامپ دوستت دارم .چون مرا بیاد شیرنگاریهای احمدی نزاد می اندازی :) (4151945) (alef-3)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۱:۲۶:۳۳
وقتی یه دیوانه بلند میشه و داد و هوار میکشه و قداره بدست تو میدان میزاره دنبال مردم بهترن کار اینه که از سر راهش کنار بری تا بهت آسیب نرسونه بالاخره خودش باعث نابودی خودش میشه


این مثل دقیقا شرح و حال ترامپ هست

با این رفتارها و تصمیماتی که داره میگره انشالله بزودی خودش و نظام آمریکا را نابود میکنه

فقط ما نباید سر راهش قرار بگیریم وماجراجویی کنیم

الهم اشغل الظالمین بالظالمین (4152005) (alef-13)
 
فضلی
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۱:۴۸:۴۶
ترامپ موجی ست ک بزودی فرو خواهد نشست. البته این موج ممکن است تنها باعث مشکلاتی برای کشور ما شود. وگرنه به دیگرکشورها آسیبی نمی رساند.چون دشمن اصلی ماست وبا دیگران فقط در حد کل کل کردنی بیش نخواهد بود (4152058) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۱۲:۱۲:۰۹
اين نوع رييس جمهورها خطرناكند ، و به كشور و مردم خودشان و جهان ميتوانند صدمه بزنند
تجربه اش را در كشور خودمان داشتيم با درامدهاي فراوان ملت فقيرتر شدند . (4152116) (alef-13)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۱۱-۱۷ ۲۱:۰۴:۳۷
با با یکی افسار اینو ببنده . (4152961) (alef-13)
 
Seychelles
۱۳۹۵-۱۱-۱۸ ۲۱:۲۴:۴۴
چرا نگفتین تلفن رو روی نخست وزیر استرالیا قطع کرده؟ (4154515) (alef-13)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.