نظر منتشر شده
۳۷
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 323515
منطق اقتصادی و سیاسی پرداخت یارانه نقدی
محمد خوش چهره*، 20 دی 94
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۰ دی ۱۳۹۴ ساعت ۱۲:۴۷
یارانه نقدی که دولت در حال پرداخت است درحقیقت شمشیر داموکلس (از داستان اساطیری گرفته شده که مقصود از آن در مباحث سیاسی و اجتماعی عبارت است از یک خطر حاد و تهدید دائمی که همیشه موجود است و هر حرکت و عکس‌العملی را دچار مخاطره می‌کند) است.

همانطور که همه می‌دانند موضوع یارانه با وضعیت فعلی بر دولت تحمیل شده است و اصلاح آن در کوتاه مدت امکانپذیر نیست. منطق علمی و اقتصادی می‌گوید پرداخت یارانه نقدی اشتباه است و نباید دولت روند قبلی را ادامه می‌داد. اما از منظر سیاسی و اجتماعی توقف پرداخت یارانه می‌تواند معضلات جدی را ایجاد کند. لذا گروه‌های کم درآمد، اقشار میانی جامعه که تحت فشار مالی هستند و جوانانی که فرصت شغلی ندارند باید از یارانه نقدی برخوردار شوند.ولی در شرایط فعلی تقریباً اکثریت جامعه یارانه می‌گیرند.ازاین رو یکی از کارهایی که در دراز مدت می‌توان با جدیت دنبال کرد حذف دهک‌های بالای جامعه از دریافت یارانه نقدی است. یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی در زندگی افرادی که تمکن مالی دارند هیچ جایگاهی ندارد. برخی‌ها عنوان می‌کنند در شرایطی که دولت با کاهش درآمدهای نفتی مواجه شده و پرداخت یارانه نقدی باعث کسری بودجه ۹۵ می‌شود پرداخت یارانه نقدی اشتباه است.اغلب کارشناسان با چنین امری موافق هستند و حتی بنده نیز موافق حذف یارانه نقدی هستم اما در این میان حمایت از اقشار ضعیف جامعه و عدالت اجتماعی را نباید فراموش کرد.

لذا در مقطع فعلی به شیوه پرداخت یارانه نقدی اعتراض دارم و معتقدم باید این بخش اصلاح اساسی شود تا پرداخت یارانه به درستی صورت گیرد.در این میان دو شرایط پیش روی دولت است. اول آنکه ممکن است با شرایط غیرطبیعی روبه‌رو شویم که در این چنین فضایی نرخ تورم افزایش و ارزش پول ملی کاهش پیدا می‌کند. ناگفته نماند که به‌واسطه افزایش نرخ ارز آزاد از تابستان امسال ارزش پول ملی ۲۰ درصد کاهش یافته است.در چنین شرایطی ارزش یارانه نقدی نیز کاهش پیدا می‌کند و حتی این پول نمی‌تواند یک وعده غذایی را پوشش دهد.این امر بسیار بدبینانه است. دوم آنکه دولت سهم گیرندگان یارانه را محدود کند و نهایت به ۲۰ الی ۳۰ درصد برساند.یعنی افرادی از یارانه برخوردار شوند که تحت پوشش مجموعه‌های حمایتی چون بهزیستی، کمیته امداد و... باشند.با توجه به این توضیحات باید گفت که بهترین شیوه برای هدایت یارانه نقدی در تخصیص بهینه آن است.

بر این اساس محاسبه شود که یارانه در سبد هزینه خانوار چه سهمی دارد. پس از آن می‌توان یارانه را در تولید مواد غذایی هزینه کرد. وقتی یارانه به بخش تولید مواد غذایی اختصاص پیدا کند قیمت تمام شده تولید کاهش می‌یابد.به جای آنکه یارانه به صورت نقدی به مردم داده شود و آن پول در بخش‌های غیر ضرور هزینه شود می‌توان تولید را ارتقا داد و در نهایت امنیت غذایی اقشار ضعیف جامعه را تأمین کرد.در حال حاضر به علت رشد قیمت‌ها لبنیات و پروتئین از سبد غذایی برخی از خانوارها حذف شده است.لذا با چنین راهکاری می‌توان مجدداً این غذاها را بر سر سفره مردم آورد.

در تمام کشورها بخصوص کشورهای صنعتی چنین امری دنبال می‌شود و همین امر باعث شده که قیمت گوشت و لبنیات در کشورهای صنعتی پایین تر از ایران باشد. وقتی قیمت‌ها کنترل شده باشد و یارانه به این حوزه‌ها تعلق گیرد سه اتفاق مهم در اقتصاد رخ می‌دهد. اول آنکه تقاضا برای خرید افزایش پیدا می‌کند، دوم اینکه حجم تولید روند صعودی به خود می‌گیرد و در نهایت سود تولید کنندگان هم بیشتر خواهد شد.از این‌رو دولت با یک برخورد عالمانه در مورد یارانه‌ها می‌تواند باعث افزایش نرخ اشتغال، تعادل قیمت‌ها و امنیت غذایی مردم شود.قطعاً در مدت دو سال می‌توان چنین راهکاری را پیاده‌سازی کرد و دولت دیگر نیازی نیست در قالب یارانه نقدی ادامه مسیر دهد. همه می‌دانند که پرداخت یارانه نقدی به این شکل تنها مشکلات مالی دولت را افزایش می‌دهد و نمی‌توان در طولانی مدت چنین موضوعی را دنبال کرد.لذا بهتر است که دولت از هم اکنون برای عبور از این چالش بزرگ برنامه ریزی کند.
*استاد دانشگاه تهران-روزنامه ایران
 
کلمات کلیدی : یارانه نقدی
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۰۸:۳۲
وست عزیز، اگر می‌بینید که دولت با تمام مسائل مجبور است که یارانه را بدهد، چون چاره دیگری نیست.... یارانه امروز در واقع همان سیستم کوپنی دیروز است.... دیروز کوپنی و جنسی‌ بود، امروز نقدی.... ولی‌ به هر حال بدون این یارانه حداقل ۲۰ درصد افراد جامعه به زیر خط فقر مطلق خواهند رفت که یعنی‌ گرسنگی!...همانطور که بدون کوپن دیروز بسیاری از خانواده ها در آنزمان نمیتونیستند خود را سیر کنند!... در ثانی‌ شما فکر کردید که در این شرائط رکود ، اگر همان ۴۰ هزار میلیارد تومن به جامعه تزریق نشود، چه اندازه رکود و ورشکستگی افزایش خواهد یافت؟!... همه بخشها مانند راه، بنادر، صنعت، برق، آب، کشاورزی، و کلا زیر ساختها متوقف هستند... ولی‌ فاجعه عدم سرمهٔ گذاری، چند سال دیگر خود را نشان خواهد داد، وقتی‌ همه این بخشها به دلیل استهلاک، نیاز به سرمایه گذاری چند هزار میلیارد تومانی داشته باشند، و بولی نیست! (3457101) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۹:۵۹:۴۸
اگر از ارگانها و استان قدس و امثالهم مالیات گرفته شود مملکت اباد میشود (3458036) (alef-1)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۰:۲۱:۱۳
مالیات از استان قدس؟؟؟؟ چه ربطی داشت؟؟

بودجه ی استان قدس از محل نذورات مردم تامین میشه . یعنی دولت از نذورات مردم هم مالیات بگیره؟ (3458073) (alef-11)
 
عباس
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۰:۲۲:۰۳
آستان قدس اینقد شرکت داره و اینقد گردش مالیش بالاست که سرت سوت میکشه!تازه دارن از امانت حرم هم از مردم پول میگیرن،کجای کاری برادر؟؟؟ (3458540) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۲:۱۵:۰۶
ربطش این است که مالیات خرج همین نذور دهنده میشود.و اگر شما نگران چیز دیگری باشی ان بحثش جداست!!!!!!!!!! (3458673) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۲:۲۴:۵۸
بحث گران کردن اجناس و اب و برق میشود اقتصاددانهای دولت فیمت کشورهای اروپای را وسط میکشند اما در مبحث حقوق و دستمزد چیزی نمیگویند.نگفتن نه از روی ندانستن بلکه از روی سیاست است
جهت اطلاع نرخ دستمزد به جز مزایا و بیمه ساعتی10یورو است میشود ساعتی40 هزار تومان (3458678) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۲:۲۸:۳۰
زمانی که این طرح در مجلس مطرح شد به به چه چه ها بالا رفت حالا چه شده که شده شمشیر ابوالهول (3458680) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۲:۳۰:۱۷
مقصر مجلس است اگر این طرح انقدر مشکل ساز بود چرا تصویب کرد (3458682) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۱:۳۳:۳۴
این نتیجه همون شوک درمانی ای بود که در دولت قبل پایه ریزی شد (3458632) (alef-3)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۱:۳۸:۰۷
بیشتر از این که به نفع ملت باشد به سود دولت است چون به بهانه پرداخت یارانه هر چند وقت حاملهای انزری و سایر کالاها و خدمات را گران میکند.گزک خوبی است این اه و ناله های دولت هم از روی سیاست است و گرنه اگر این طرح سودی برای دولت نداشت به نظر شما ادامه میداد?من که نمیتوانم باور کنم (3458637) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۱:۴۵:۱۳
قبول قطع کند اما به یک شرط قیمتها را به قبل از اجرای طرح برگردانید (3458647) (alef-3)
 
مرتضی
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۱۲:۴۸
دولت هر ماه بیش از 700000 ریال از هر نفر میگیرد و تنها 455000 ریال به عنوان یارانه پرداخت میکند
لطفا كمي فكر كنيم!!!
دولت در اين چند ساله يارانه خيلي از كالا ها را حذف كرده از جمله بنزين گازوييل.نفت سفید نفت کوره گازوئیل گاز طبیعی نآن. برق. سوخت. گندم شکر برنج و ،،،،،،
من فقط يارانه چند قلم عمده را براي شما در ماه حساب ميكنم

1- درآمد دولت از حذف یارانه بنزین به ازای هر نفر در ماه : 253581 ریال
مصرف متوسط روزانه بنزين 69.5مليون ليتر در روز در سال 1393 بوده است
بنزين از 100 تومان به 1000 تومان رسيده پس 9000 ريال در هر ليتر و ضرب در 69.5 مليون ليترمتوسط مصرف روزانه در کشور و طي 30 روز ماه
ميشود 18765مليارد ريال نفع دولت از حذف يارانه بنزين در ماه
اگر عدد فوق را بر تعداد يارانه بگيران يعني 74 مليون نفر تقسيم كنيم ميشود
253581 ريال در ماه به ازاي هر نفر فقط بدليل حذف يارانه بنزين ميشود

2- درآمد دولت از حذف یارانه گازوئیل به ازای هر نفر در ماه : 212899 ریال
مصرف متوسط روزانه بنزين 90مليون ليتر در روز در سال 1393 بوده است
گازوئیل از 16.5 تومان به 6000 ریال رسيده پس 5835 ريال در هر ليتر و ضرب در 90 مليون ليترمتوسط مصرف روزانه در کشور و طي 30 روز ماه
ميشود 15754مليارد ريال نفع دولت از حذف يارانه گازوییل در ماه
اگر عدد فوق را بر تعداد يارانه بگيران يعني 74 مليون نفر تقسيم كنيم ميشود
212899 ريال در ماه به ازاي هر نفر فقط بدليل حذف يارانه گازوییل ميشود

3- درآمد دولت از حذف یارانه گاز طبیعی خانگی به ازای هر نفر در ماه : 74940 ریال
مصرف متوسط روزانه گاز طبیعی در کل کشور 390 مليون متر مکعب در روز است
که نصف آن شامل مصرف خانگی است بالغ بر 195 مليون متر مکعب در روز
بهای گاز در حداقل پایه از 13.2 تومان به 108 تومان رسيده پس 94.8 تومان در هر متر مکعب و ضرب در 195 مليون متر مکعب مصرف روزانه در کشور و طي 30 روز ماه
ميشود 554مليارد ريال نفع حداقل دولت از حذف يارانه گاز طبیعی خانگی در ماه
اگر عدد فوق را بر تعداد يارانه بگيران يعني 74 مليون نفر تقسيم كنيم ميشود
74940 ريال در ماه به ازاي هر نفر فقط بدليل حذف يارانه گاز طبیعی ميشود

4- درآمد دولت از حذف یارانه برق مصرفی خانگی به ازای هر نفر در ماه : 20886 ریال

مصرف متوسط کل برق در کشور 200 هزار ملیون کیلو وات ساعت در سال است
که یک سوم آن شامل مصرف خانگی است بالغ بر 67 هزار ملیون کیلو وات ساعت در سال
معادل 184 ملیون کیلو وات ساعت در روز
بهای برق خانگی در حداقل پایه از 12.9 تومان به 40.9 تومان رسيده پس 28 تومان در هر کیلو وات ساعت و ضرب در 184 ملیون کیلو وات ساعت مصرف روزانه در کشور و طي 30 روز ماه
ميشود 1545مليارد ريال نفع حداقل دولت از حذف يارانه برق خانگی در ماه
اگر عدد فوق را بر تعداد يارانه بگيران يعني 74 مليون نفر تقسيم كنيم ميشود
20886 ريال در ماه به ازاي هر نفر فقط بدليل حذف يارانه برق خانگی ميشود

جمع مبالغ فوق بالغ بر 562306 ریال به ازای هر نفر و برا ی74 ملیون نفر جمعیتی است که دولت به ان یارانه پرداخت میکند
حال اگر منافع دولت از
حذف یارانه برق صنعت
حذف یارانه برق تجاری
حذف گاز صنعتی
حذف یارانه ارد و نان
حذف یارانه شکر روغن


را به ان اضافه کنیم دولت در ماه به ازای هر نفر بیش از 700000 ریال از مردم دریافت میکند و تنها 455000 ریال به هر نفر میپردازد
پس اینکه دولت مدام بیان میکند که در پرداخت یارانه با کسری مواجه است دروغی بیش نیست و بهانه ای است برای حذف یارانه مردم (3457119) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۲:۱۴:۰۲
استدلال شما زمانی درست است که هزینه های دولت نسبت به سال 89(شروع هدفمندی) ثابت مانده باشد در صورتی که تمام هزینه های دولت اعم از اجناس مصرفی و حقوق پرداختی و... افزایش پیدا کرده است (توی هزینه های دولت فقط همین یارانه نقدی پرداختی ثابت مونده)
تازه همون سال 89 هم حساب های دولت کم و کسری داشت ولی رو نمی شد علاوه بر این درآمد های دولت در سال 89 با الان قابل مقایسه نیست (3458304) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۳:۲۰:۵۳
خدا رحمت کند مادر و پدرت رو من هم میخواستم همینا رو بنوسسم ولی آمارم مثل شما دقیق نبود سر بسته میخواستم بگم
آهای دولتیها مردم فهم ودرک عقل و دانششون بالا رفته اینقدر عجز و ناله نکنید
در ضمن تجربه نشون داده هر وقت دولت به یک جایی یارانه داده اون بخش عامل فساد دزدی و رانت شده
یه راهکار یارانه رو حذف کنید ولی حقوق واقعی رو به مردم بدید و منت سر مردم نذارید
ولی نه به میران و روسا حقوق قشر زحمت کش و کارگر رو بالا ببرید (3458442) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۱۳:۰۰
اقتصاد ایران، با برجام و قبل از آن با تحریمها و حالا هم ارزان شدن قیمت نفت، به اضافه مصلحت گرایی دولت برای از دست ندادن رای، و امروز را به ۱۳۹۶ وصل کردن و تا ۱۴۰۰ رفتن با وعده ، تنها و تنها، اقتصاد نفت در برابر غذا است و یارانه مانند کوپن فقط سیستمی‌ برای سازماندهی کردن این غذا رسانی به مردم است و دیگر هیچ!!.... یعنی‌ تا سیستم غذا در برابر نفت است، پس حالا یارانه یا کوپن باید باشد.... (3457120) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۳۶:۳۴
پاسخگوی این میزان خطا کیست؟
کاش به جای حذف یارانه کارمندان نیازمند ، یارانه افراد مرفه را هم قطع می کردند که قابل هضم تر بود . من دور برم مستند دارم که مرف هان یارانه می گیرند و یارانه اینجانب کارمند با 4 نفر اعضای خانواده را قطع کردند. لطفا مسولین قطع یارانه به خود افتخار نکنند و باید در آن دنیا جواب بدهند. ( بحث حق الناس است) . کاش راهی برای پیگیری لااقل میگذاشتند. (3457190) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۴۴:۳۵
بنده 35 سال دارم و احتیاج به پول یارانه ندارم .ولی یادم هست از دهه 70 که بحث حذف یارانه شروع شد همه صحبت این بود که با حذف این یارانه ها چه ها میشود انجام داد و مثال می زدند که چند تا بیمارستان و مدرسه و چند کیلومتر جاده اسفالته و چند کیلومتر راه آهن و.... ساخته خواهد شد.بنده بشدت طرفدار حذف یارانه بودم اما گذر زمان ثابت کرد که با حذف این یارانه ها زندگی مردم و بازار کسب وکار نه تنها بهتر نشد بلکه بدتر شد.بخاطر همین بنده از دریافت آن انصراف ندادم و نمیدهم همانطور که اکثر قاطع مردم انصراف ندادند.
به من ثابت شد که این پول که حق من است اگر به دست مسئولین بدهم برای من و بچه ام سرمایه گذاری نمی کنند.چه میشود و کجا میرود نمیدانم ولی بدونه شک برای رفاه و آینده من و بچه ام سرمایه گذاری نمیشود.
خوش چهره عزیز! نمره اعتماد مردم به مسئولین زیر 10 است .همین! (3457207) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۴۶:۵۱
جناب اقای دکتر
اگر یارانه نقدی به مردم پرداخت نشود، معلوم نخواهد شد که رقم آن در کجا هزینه خواهد شد. همچنانکه هم اکنون خود پرداخت نقدی آن نیز چندان شفاف نیست. (3457215) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۳:۵۰:۵۶
اگر سیاستمداران این کشور نگاهی عمیق و بدور از فرافکنی به درصد آمار انصراف دهندهای یارانه ها می انداختند شاید عمق فاجعه را درک میکردند. و این سئوال را از خود میپرسیدند که چه کردیم که میلیاردرها هم از 45 هزار نمی گذرند. (3457225) (alef-3)
 
یک انصراف داده
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۴:۵۰:۵۵
هدف بعضی از اجرای یارانه نقدی ، ایجاد یک مشکل همیشگی برای اقتصاد کشور بود و می توان انرا نوعی برنامه نفوذ به منظور به زمین زدن اقتصاد کشور دانست، مثل پدری که به جای سرمایه گذاری درآمدش برای آینده بچه ها، هر وقت حقوق گرقت انرا بین بچه هایش تقسیم کند ، نتیجه = فاجعه (3457382) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۹:۳۱:۴۸
خودشون خوب میدونن چه

کردن ولی نمیخوان صداشو در بیارن (3457980) (alef-11)
 
ستار
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۴:۰۵:۴۱
پس با این نظر،تکلیف افراد بیکار و کم درامد که تحت پوشش ارگانهای حمایتی نیستن چی میشه؟ ،در ضمن از اول هم یارانه به مواد غذایی مانند نان تعلق میگرفت،،بعد این همه وقت دوباره همونا گفتین
استاد خیلی زحمت برا این مطالب کشیدین،،ابن حرفها رو همه بلدن (3457262) (alef-11)
 
مهران
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۴:۳۹:۲۹
یک مبلغ ثابت که با تورم سالانه ، آب می رود و ارزش آن به یک چهارم کاهش یافته چرا این همه دغدغه آفرین است و 200 هزار میلیارد فرار مالیاتی و 200 هزار میلیارد معوقات بانکی کسی را نگران نمی کند ؟
آیا این موضوع ، همان انتخاب راه ساده و ضعیف کشی نیست ؟

بنده هم موافقم که بسیاری به ناحق این مبلغ را دریافت می کنند اما چرا فقط همین مبلغ که از جیب دولت به جیب دولت بر می گردد ، این قدر آزار دهنده شده ؟

هنوز بهای آب ، برق ، سوخت ، نان و ... واقعی نشده و افزایش ادامه دارد . اما چرا مردم به شما که تمام ادعاهایتان دروغ از آب در آمده ، اعتماد کنند ؟
چرا پاداش های میلیاردی ، حقوق های چند ده میلیونی ، اختلاس های چند هزار میلیاردی کسی را نیش هم نمی زند ؟ (3457362) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۵:۳۳:۱۱
دادن یارانه به تمام اقشار تکرار اشتباه دولت سابق بود ومتاسفانه ضررپرداخت به اقتصاد از منفعت ان بمراتب بیشتر است (3457496) (alef-11)
 
ایرانی
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۵:۳۳:۴۱
لطفا بنزین را به لیتری 80 تومان و گاز و آب و برق را به قیمت یک چندمی سالهای گذشته برگردانید

بعدش یارانه را هم قطع کنید ! (3457498) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۵:۳۷:۰۳
اگر یارانه دادن اشتباهه خب قیمتها رو به قبل برگردانید و متوقفش کنید جرو بحثی اصلا نداریم.
نمیشه که شما قیمتها را بین المللی کنید ولی دستمزد بین المللی نباشد
ایا ما داریم مواد غذایی و کالاها رو ارزانتر از خارجی ها میخریم؟ خیر
ایا پول ما خیلی ارزش زیادی داره و کالاها برای ما ارزانتر تمام میشوند؟ خیر سهل است که پول ما ارزشش به یک چهارم سال 89 هم رسیده و اجناس همه گران شده اند
لذا همه هزینه های ما به اندازه هزینه یک خارجیه(و در پاره ای موارد حتی بیشتر)چرا حقوق ما نباید اندازه یک خارجی باشه؟ در امریکا حداقل دستمزد و کمترین دستمزد نزدیک 2000 دلاره که یک دهم حداقل دستمزد ایرانه لذا به نظر من یا هدفمندی را متوقف کنید و قیمتتها رو به قبل برگردانید یا دستمزدها رو بین المللی کنید
حقوق یک مهندس در امریکا حداقل 4000 دلاره که حدود 15 میلیون اینجا میشه الان 1.5 میلیون مهندسای ما میگیرن(میانیکن) خب حقوق مهندس رو ده برابر کنید کارگر رو ده برابر کنید یارانه ندین.
بحثی نداریم اصلا
اگر که به ضررتوونه چرا ادامه اش میدین؟ (3457507) (alef-11)
 
جواد سرباز یزدی
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۲:۰۶:۱۷
دوست عزیز اونجا درآمداشون بالاست و هزینه هاشون نسبت به درآمداشون نسبت به ایران ده برابره!!/در ضمن آمریکا میانگین کار مفید چه قدره و ایران چه قدره!!/چرا اینارا نمیبینی؟؟؟ (3458293) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۲:۳۲:۲۵
بابا مهندس اگر قرار بود قد آمریکا دستمزد بگیریم و قیمت ها مثل آمریکا باشه خوب ما هم میشدیم یک کشور پیشرفته مثل آمریکا
البته بدون اینکه مثل آمریکایی قبلا زحمت کشیده باشیم و شرکت های بزرگ و موفق داشته باشیم چقدر خوب!!!!
اپل
مایکروسافت
اینتل
دل
بویینگ
و.... (3458330) (alef-11)
 
سید
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۵:۳۸:۵۷
مگر قرار نشد حامل های انرژی آزاد شود تا یارانه پرداخت شود پس چی شد اگر غلط بود چرا این کار صورت گرفت وچر انمایندگان محترم از اجرای این طرح جلوگیری نکردند الان گرانی بیداد میکنه خیلی ها به همین یارانه نیاز دارند گاز 1700 تومانی دوماه شده 90000 هزار تومان در یک ماه بنزین 100 تومانی شده 1000 تومان و .... چرا باید اینطور میشد . (3457513) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۵:۴۶:۵۸
اين يارانه يك پديده جديد است مسئولين كه اين همه دانا و آگاه هستند واقعا تا بحال چرا نسبت به سرمايه گذاري در بخشهاي توليد و خدمات و صنايع مادر اقدامي نكردند و حالا كه پرداخت يارانه برايشان سخت شده به فكر سرمايه گذاري افتاده اند.
اينكه چرا مردم خود جوش انصراف نمي دهند عدم اعتماده همه اعتقاد دارند اگر يارانه نگيرند اتفاق مثبتي نخواهد افتاد و اين مبلغ هم به ساير اختلاصها خواهد پيوست به همي دليل ترجيح ميدهند كه بگيرند و خودشان به زخم زندگيشان بزنند (3457535) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۶:۲۲:۲۵
از عباراتی مانند در تمام کشورها ...باید ترسید چرا؟ چون دوستان فقط یک بخش اون جامعه رو که به نفع خودشون و تئوری و قصد مورد نظرشونه رو در نظر میگیرن و اصلا به بقیه واقعیتهای اون جامعه توجهی ندارن اخرش کار به گرفتن عوارض از تونل و...میرسه
دوست عزیز در همون کشورها که میفرمایید کالاهاشون از ما هم ارزونتره حقوق کارمتد ساده چقدره؟ کار مند ساده در اونجا یک قالب پنیر رو میخره یک دلار به فرض منم میخرم یک دلار حقوق اون کارمند 3000 دلار باهاش 3000 قالب پنیر میتونه بخره حقوق من یک میلیونه نهایت بتونم 300 تا دونه قالب بخرم در چنین شرایطی باز اصرار دارید که هزینه ها رو هم اضافه کنید؟
دوستان عزیز دکتراهای اقتصاد با یک جانبه گری تئوری هایی دادند که واقعا مردم رو فقیرتر و وضع جامعه رو بدتر کرده در دهه 70 رفتید سراغ نسخه های شکست خورده بانک جهانی بعد که گیر کردین اومدین سراغ هدفمندی یارانه ها در واقع کار اشتباهی که هاشمی در دهه 70 شروع کرده بود در دهه 80 و 90 توسط احمدی نژاد با هدفمندی تکمیل شد. حالا باز دوستان اصرار دارن که این راه اشتباه رو ادامه بدن.
بنده از دوستانی که دکترای اقتصاد دارند یک خواهش دارم به تدریس در دانشگاه بپردازید و برای اقتصاد ما نسخه ندهید ......هستند. از اقای جمشید پژویان دلیلش رو بپرسید بهتون میگه
از الف خواهشمندم نظر مخالف رو منتشر کنه (3457608) (alef-11)
 
نوید
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۱۸:۰۲:۰۷
یارانه که سی سال است دارد داده می شود، حالا احمدی نژاد فقط مقداری از آن را نقدی کرد، یعنی اختیار مصرف را به خود مردم سپرد. یکی از اقدامات بزرگ احمدی نژاد بود که باید معایب آن اصلاح میشد و با جدیت ادامه می یافت نه این که به عنوان یک مصیبت و عزا از آن یاد میشد. (3457831) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۱:۰۷:۵۱
هنگام تصویب در مجلس چرا ابتدا کارشناسی نشده است ؟ هنگام اجرا چرا همه از احمدی نژاد تعریف می کردند؟ (3458181) (alef-11)
 
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۱:۱۳:۲۶
یارانه را مردم به دولت میدهند نمایندگان مجلس ، دولت ، خود تصویب میکنند و هر وقت میلشان کشید میگویند یارانه میبایست قطع شود لطفا" قیمت ها را به قبل از پرداخت یارانه برسانید مردم از شما چیز دیگری نمی خواهند (3458196) (alef-11)
 
حمید
۱۳۹۴-۱۰-۲۰ ۲۱:۳۸:۰۲
چرا از مصیببت مردم نمیگید همش میگید برای دولت مصیبته خانواده 3نفره در ماه 136500تومان یارانه میگیرد باید در ماه حداقل 200هزارتومان قبض پرداخت کند حالا مصیبت برای مردم است یا دولت (3458242) (alef-11)
 
ب از ن ش س ت ه اوراق
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۷:۴۷:۲۰
من کارمند بازنشسته ام . یارانه ام را قطع کردند از طریق سایت اعتراض نوشتم هیچ جوابی نگرفتم. درآمد دیگری هم غیر حقوق بازنشستگی ندارم (3458791) (alef-3)
 
اسد
۱۳۹۴-۱۰-۲۱ ۰۸:۱۷:۱۲
با سلام، نویسنده عزیز که اینقدر در مورد پرداخت یارانه منویسید و پرداخت یارانه را معضل بزرگ اقتصادی معرفی میکند بنده فک میکنم شما یا در ردیف مرفعین جامعه هستین یا با نوشتن ای موضوع چیزی عاید شما میشود، به نظر بنده معضل اقتصاد ما اختلاسهای بزرگی است که در کشور رخ میدهد و عدم مدیریت در حوزههای کلان اقتصادی است لطفا بجای نوشتن در مورد یارانه به معضل بزرگ اختلاس و بیکاری جوانان این کشور بپردازید. (3458849) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.