نظر منتشر شده
۱۴
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 257410
هشدارنسبت به خطر افزايش شكاف طبقاتي
بخش تعاملی الف - حميد نجف
اشاره: مطلبی که می خوانید از سری یادداشت های بینندگان الف است و انتشار آن الزاما به معنی تایید تمام یا بخشی از آن نیست. بینندگان الف می توانند با ارسال یادداشت خود، مطلب ذیل را تایید یا نقد کنند.
تاریخ انتشار : شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۳ ساعت ۰۷:۰۹
اينجا تهران است
سندي هر روز به هتل ٥ ستاره حیوان‌هاي خانگي سپرده مي شود او به همراه سگ و گربه‌های ديگر در زمان اشتغال صاحبش، چند ساعتی در اين هتل لوكس سر مي كند!

سندي هر روز پس از استحمام و آرايش موهايش به كلاس آموزشي مي رود، امروز پس از كلاس او قصد دارد تا از خدمات همسريابي اين هتل مجلل هم استفاده نمايد، راستش در اين هتل قسمتي جهت ارائه اين گونه سرويس ها به مشتريان هم در نظر گرفته شده است، مسئول اين قسمت با آلبوم بزرگ از حیوان‌های نر و ماده و از انواع نژادها وارد مي شود و پس از اخذ نظر مثبت حیوان و صاحبش به‌عنوان جفت حیوان میهمان انتخاب می‌شود.

صاحب سندي او و زوج جوانش را براي خريد عروسي به فروشگاه هتل مي برد، لباس‌های رنگارنگ حیوان‌ها با برند هاي معروف كمپاني هاي خارجي به چوب‌رختی آویزان شده است. علاوه بر لباس، کفش‌های متنوعی برای آنها وجود دارد و انواع و اقسام اسباب‌بازی‌ها و سرگرمی‌های موردنیاز حیوان نیز به قيمت هاي نجومي در آنجا به فروش می‌رسد.

پس از خريد زمان سرو غذا فرا مي رسد سندي به همراه زوج جوان و ساير دوستانش از غذاهاي با برند هاي آلمانی مورد پذيرايي قرار مي گيرند.

بنا بر گزارش روزنامه شهروند "هزینه نگهداری در اين هتل هاي لوکس به روزی ٥٠ تا ٧٠‌هزار تومان می‌رسد. این قیمت‌ها برای نگهداری سگ و گربه‌ها وضع شده‌اند. نگهداری جوندگان و پرندگان هزینه ديگري دارد.

علاوه‌بر کیفیت نگهداری، جثه حیوان نیز در تعیین قیمت‌ها اثرگذار است. حیوان‌ها براساس وزن‌شان به زیر ١٥ کیلوگرم و بالای ١٥ کیلوگرم تقسیم‌بندی می‌شوند. در پانسیون‌ها حیوان‌های بزرگتر به دلیل فضای نگهداری و غذای مصرفی بیشتر هزینه بالاتری دارند. با این حساب می‌شود گفت، شاغلان مالک حیوان خانگی، به‌صورت ماهانه حداقل ٦٠‌هزار و حداکثر حدود ٢‌میلیون و ١٠٠‌هزار تومان برای نگهداری حیوان‌هایشان هزینه می‌کنند.

البته اين نرخ سواي هزينه هاي آموزشي و كلاس هايي است كه بايد پرداخته شود، نرخ کلاس‌های مقدماتی که دوره یک ماهه دارند ٥٠٠ تا ٨٠٠‌هزار تومان است و هزینه آموزش در کلاس‌های پیشرفته که شامل ١٢ جلسه است یک‌میلیون و ٢٠٠ تا یک‌میلیون و ٥٠٠‌هزار تومان است. "

معمولا اگر يك جاي بدن انسان بيشتر يا كمتر از جاهاي ديگر رشد كند مي گويند انسان ناقص الخلقه است، انساني كه به واسطه نارسايي و بيماري به اين شكل درآمده باشد قطعا عمر زيادي نخواهد داشت اگر هم داشته باشد از زندگي راحت و معمولي برخوردار نخواهد بود.

بي عدالتي زماني در يك جامعه رشد مي كند كه تبعيض و فساد امكان توزيع عادلانه ثروت را از بين ببرد و امكانات و دارائي هاي يك ملت را به سمت يك طبقه اقليت سوق دهد، در اين حالت با عدم توازن جامعه دسته اي نو كيسه و مرفحه بي درد خواهيم داشت و اكثريتي فقير و تهي دست آن زمان شاهد اين اتفاقات خواهيم بود هتل هاي مجلل براي حيوانات خانگي گروهي ثروتمند و در مقابل كساني كه محتاج حتي نان شب فرزندان خود هستند.

به نظر شما انگشت اتهام به سوي كدامين متهم بايد دراز كنيم؟
كجاي كار را اشتباه رفته ايم؟
و براي برون رفت از اين وضعيت بايد چه كنيم؟

يك ميليون و پانصد هزار تومان رقمي كه تنها براي هزينه ماهانه آموزش يك سگ در شمال تهران، هزينه مي شود، تقريبا دو برابر حداقل دستمزد ي است كه مسئولين ما براي دستمزد يك كارگر با چهار سر عائله در نظر مي گيرند.

قطعا مردمي كه دغدغه نان دارند در دراز مدت نمي توانند نسبت به اين قبيل اجحاف هاي آشكار در جامعه بي تفاوت باشند.

افزايش شكاف طبقاتي آشكار بين مردم پديده بسيار خطرناكي است كه بايد توسط مديران ارشد دولت تدبير و اميد مورد توجه جدي قرار بگيرد.

مديراني كه متاسفانه، بعضا حرف و عملي متناقض با هم دارند. در حرف و شعار طرفداري از مستضعفين را فرياد مي زنند و بر روي كاغذ لوايح و مصوباتي به نفع طبقه سرمايه دار صادر مي كنند. در ظاهر بنا بر حمايت از كارگر دارند و در عمل با تلاش براي تغيير قانون كار در صدد ايجاد راهكاري براي اخراج كارگران توسط كارفرمايان هستند.

در جايي ديگر وعده توزيع سبد ناچيز كالاي آنان با تدبير كاهش جامعه هدف بخش عمده اي از كارگران و حداقل بگيران جامعه را از اين حمايت ها محروم مي سازد و در برابر نسبت به حذف يارانه بيش از ده ميليون ثروتمند شناسنامه دار و شناسايي شده هيچ اقدامي صورت نمي گيرد.

از يك طرف با افزايش ۳۰ تا ۵۰ درصدي قيمت نان ضمن دامن زدن به تورم بر كوچكتر كردن سفره خالي مردم مي افزايند و از طرف ديگر با افزايش ناچيز دستمزد هاي اقليت بگيران در برابر نرخ تورم به دنبال ايجاد راهكاري براي بهبود وضعيت اقتصادي مردم هستند.

اگر بناي دولت در حمايت از سرمايه داران نيست چرا در خصوص جلوگيري از فرار مالياتي آنان اقدامي نمي شود، يا در خصوص حذف يارانه آنان اقدامي نمي شود، چرا در برابر حقوق و پاداش هاي نجومي بعضي از مديران دولتي اقدامي كاري صورت نمي گيرد، آيا در دنياي مدرن هم شاهد اين شكاف عظيم بين اختلاف پرداخت ها بين كاركنان هستيم.

اگر بناي دولتمردان بر حمايت از محرومان جامعه است، چرا نسبت به جمع آوري و حمايت از كودكان كار و دست فروش جامعه كاري صورت نمي گيرد.

به اعتقاد نگارنده فساد اقتصادي، بزرگترين عامل افزايش شكاف طبقاتي در كشور است، عاملي كه بايد هر چه سريعتر جلوي آن گرفته شود، البته نه در حرف، دولت بايد ضمن توجه به قدرت خريد مردم تا آنجا كه مي تواند نسبت به كاهش فاصله طبقاتي اقشار مختلف مردم برنامه ريزي و اقدام نمايد.
 
کلمات کلیدی : حميد نجف
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۰۹:۵۰:۰۲
گر بناي دولت در حمايت از سرمايه داران نيست چرا در خصوص جلوگيري از فرار مالياتي آنان اقدامي نمي شود، يا در خصوص حذف يارانه آنان اقدامي نمي شود، چرا در برابر حقوق و پاداش هاي نجومي بعضي از مديران دولتي اقدامي كاري صورت نمي گيرد، جواب همهی اینها در یک جمله خلاصه می شود : چاقو دسته ی خودش را نمی برد (2628459) (alef-10)
 
علی
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۰:۴۱:۰۷
بنده یک مدیر مالی هستم . ابتدا یک مثال : اگر میخواهید یک آتش را خاموش نماید باید یکی از 3 عامل آتش را از بین ببرید تا آتش خاموش شود. در مورد فرار مالیاتی ابتدا می بایست به صورت رسمی مدیر مالی مالیاتی به سازمان توسط شرکتها معرفی شوند (به صورت بسیار رسمی و جدی ) و سپس باید جریمه بسیار سنگین در حد شریک جرم برای شخص مدیر مالی در قانون بیاوریم تا هر کس حاضر به انجام کار نشود و در نهایت شرکت ها با مشکل دفتر نویسی غیر قانونی مواجه گردند . حالا میشود گفت برای کم کردن فاصله طبقاتی کاری کرده ایم. (2628617) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۴:۱۳:۱۸
نوشته خوبی بود ولی این سوال مطرح است که ایا یارانه 45 هزارتومانی برای کسی که هزینه نگهداری روزانه حیوان خانگی اش بیش از صد هزار تومان است اصلا مفهومی دارد . وقتی مسئولین به هر دلیل تصمیم گرفتند در مدت کوتاهی ارزش پول ملی را 300 درصد کم کنند که در واقع جبران سو مدیریت 30 ساله بود هر سال گروه گروه طبقه متوسط این مملکت را به زیر خط فقر راندند .و هم صدا با ایشان هم اقتصاددانان و تولید کنندگان هم برضرورت کاهش ارزش ریال تاکید نمودند . ولی ایا با کاهش ارزش ریال در برابر دلار و همه ارزهای خارجی ایا ارزش نیروی کار هم بالا رفت ؟ خیر .وقتی حقوق معلم با بیست سال سابقه و مدرک لیسانس یک میلیون و حقوق مهندس با مدرک کارشناسی ارشد از دانشگاههای برتر در ابتدای استخدام زیر خط فقر است و از انطرف هم عدم کنترل قیمت ها اجحاف فروشندگان کالا و خدمات و فساد و تبیعض بیداد می کند و متاسفانه بر اساس تصمیمات یک شبه یا بدون کارشناسی و رانت فقط قیمت خاک و زمین همزمان با افزایش قیمت دلار چند برابر می شود؟ طبعا نوکیسه ها با ثروتهای افسانه ای که البته شاید درصدی از دهک اول باشند و اکثریت فقیر روز به روز بیشتر می شود نگاهی به قیمت دارو خدمات پزشکی و همه کالاها و در مقابل افزایش درامد ملت بیندازید پاسخ سوال را خواهید دید .در واقع همه انهایی که ظاهرا" یارانه بگیرند در واقع یارانه از بازو و عمرشان به طبقه ثروتمند می دهند. و البته به این نحو یارانه دادن بدترین کاری بود که طی سی سال در جمهوری اسلامی انجام شد البته با تائید و تمجید مجلس (2629128) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۴:۱۹:۵۷
ممنون ولی ان مسیولین ایا دغدغه نان شب دارند یا قصد دارند هتلهای دیگر را هم برای حیوانات خانگی شان امتحان کنند؟
کس نخارد پشت من جز ناخن انگشت من (2629142) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۴:۳۴:۴۰
اولا از شما و سایت الف که این مسئله رو عنوان می کنن بسیار متشکرم.
ثانیا ما دستمون از همه جا کوتاهه. آقای توکلی شما که در مجلس هستید این مطلب را به گوش بزرگان بفرستید لطفا.
ثالثا من فکر می کنم فساد ریشه دارتر از این حرفاست. تمام سیستم قضایی و قوه مقننه و دولت همه با هم باید باهاش مقابله کنن. (2629170) (alef-10)
 
شهروند
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۵:۱۲:۲۵
بهترین کار برگشت تمامی قیمت ها به قبل از هدفمندی و لغو کلیه مصوبات است وگرنه مردم بدبخت تر از این خواهند شد. دولت هم هرچقدر جیب مردم را خالی می کند باز هم طلبکار است. این چگونه هدفمندی است که بدبختی ملت را نشانه رفته است؟ (2629276) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۱۵:۲۳:۱۳
به نام خصوصی سازی و بازار آزاد کشور ویران شد (2629309) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۲۱:۲۳:۱۷
سندی یارانه نقدی هم میگیرد (2630105) (alef-10)
 
وا اسلاما
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۲۱:۲۴:۰۸
متاسفانه شکاف که چه عرض کنم عمق طبقاتی (2630107) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۲۲:۵۱:۰۴
اگه این گزارش حقیقت داشته باشه، باید .........، اصلا ولش کن بیخیال! (2630280) (alef-11)
 
آریابان
۱۳۹۳-۱۱-۰۴ ۲۳:۲۹:۱۹
گسل هولناکی را که طبقات جامعۀ ما رو از هم گسسته ، همه-گاه و همه-جا ، در دور-و-برمون و همواره با گوشت و پوستمون ، احساس می کنیم ؛
انبوه موتور سیکلت های زهوار-دررفته ای که از بانگ خروس تا بوق سگ ، به مسافرکشی!!! ، حمل بار!!!! های بسیارحجیم و انتقال خانوادۀ چهار و حتی پنج !!!! نفری خودشون مشغولند ، ......... در کنار پورشه های چند میلیارد تومانی با سرنشینان آنچنانی که از شکل و شمایلشون گرفته تا صدای اگزوزشون ، به رخ بیننده و شنونده کشیده میشه ؛
گویا مقررات و پلیس و دوربین وجریمه و..... ، هم در همۀ ساعات ، حتی پاسی از شب گذشته ، همیشه و همه جا برایشون روی چراغ سبز!!!! قفل کرده ؛ (2630365) (alef-10)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۳:۳۶:۴۵
آقاي توكلي وظيفه سنگيني بر دوش شماست كار از اين حرفها گذشته بايد آستين ها را بالا بزنيد (2631582) (alef-3)
 
۱۳۹۳-۱۱-۰۵ ۱۷:۲۵:۳۲
ضرورت ریشه یابی علل ظهور طبقات مرفه
---
ای کاش پیش از سخن و هشدار نسبت به افزایش شکاف طبقاتی در جامعه یک بررسی جامعی برای ریشه یابی علل پیدایش و بروز طبقات مرفه در طول این چند دهه انجام می گرفت و برنامه های علمی جهت مبارزه ی جدی و صادقانه برای ریشه کن کردن علل منفی بروز این طبقات و نجات کشور و مردم از آثار فراگیر شوم این پدیده به اجرا کذاشته می شد و نیز اجرای این برنامه ها با نظارت علمی جدی و دلسوزانه تا پاکسازی ممکن جامعه از این پدیده و ظهور و پایدار ماندن آثار مثبت این مبارزه ادامه می یافت؟؟؟!!! (2632296) (alef-11)
 
حسین
۱۳۹۳-۱۱-۰۶ ۱۶:۰۲:۴۳
آقای توکلی خسته ایم! خسته! از بی عدالتی ، از ریا ، از دروغ ، از بی تدبیری ، از ظلم ، از بی عدالتی و در یک کلام از فقدان علی. (2634572) (alef-11)