توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 361513
وحشت بازارهای سهام جهان از ریسک برکسیت
تاریخ انتشار : يکشنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۰۸:۰۰
سرمایه گذاران به دلیل واهمه نسبت به پیامدهای همه پرسی ماه جاری انگلیس درباره ماندن یا ترک منطقه یورو بر بازارهای مالی، روز جمعه از سهام به دارایی‌های کم ریسک مانند اوراق خزانه آمریکا و ین ژاپن روی بردند.

به گزارش ایسنا، شاخص بازارهای سهام جهان پس از اینکه روند صعودی پنج روزه آنها در روز پنج شنبه متوقف شد، روز جمعه بدترین ضرر روزانه در چهار ماه گذشته را متحمل شدند در حالیکه قیمتهای نفت که هفته گذشته به بالاترین رکورد سال ۲۰۱۶ صعود کرده بود تحت تاثیر رشد ارزش دلار، عقب نشینی کرد.

بازده اوراق خزانه آمریکا که معکوس قیمتها حرکت می‌کند به پایین‌ترین سطح در چهار ماه اخیر اُفت کرد ،در حالیکه بازده اوراق قرضه دولتی اروپا هم به دلیل ادامه نگرانیها نسبت به دورنمای رشد جهانی و احتمال خروج انگلیس از اتحادیه اروپا (برکسیت) ریزش کرد. بازده اوراق قرضه ۱۰ ساله در آلمان، ژاپن و انگلیس همگی به رکورد پایینی رسیدند.

سرمایه گذاران اکنون نگران حجم بالای سرمایه ای هستند که وارد بازارهای اوراق قرضه می شوند که به سرمایه گذاری مطمئن تبدیل شده اند و بازده اوراق را به رکورد پایینی رسانده اند.

به گفته تحلیلگران، سرمایه گذاران تلاش می کنند پیامد اقتصادی رای مردم انگلیس به ترک اتحادیه اروپا را بر دورنمای بازار انگلیس، اروپا و جهان در ماه‌های آتی ارزیابی کنند. جهت حرکت آینده بانک مرکزی آمریکا برای افزایش نرخهای بهره روشن است اما ابهام درباره زمان این اقدام و همچنین نگرانیها نسبت به رشد بازار جهانی به ریسک برکسیت افزوده و سرمایه گذاران را بسیار محتاط ساخته است.

بازارهای سهام پس از انتشار نظرسنجی جدیدی که نشان داد ۵۵ درصد از رای دهندگان انگلیسی موافق تصمیم ترک اتحادیه اروپا در همه پرسی ۲۳ ژوئن هستند، ریزش پیدا کردند و سرمایه گذاران سهام را به نفع دارایی‌های امنی مانند اوراق قرضه، طلا و ین رها کردند.

در نتیجه وال استریت روز جمعه اُفت بازارهای سهام آسیایی و اروپایی را دنبال کرد و برای دومین روز متوالی سقوط کرد در حالیکه بخش انرژی بدترین ضرر را متحمل شد.

شاخص داوجونز اینداستریال اوریج ۰.۶۷ درصد اُفت کرد و در ۱۷۸۶۵.۳۴ واحد بسته شد و استاندارد اند پورز ۵۰۰ با ۰.۹۲ درصد کاهش، در ۲۰۹۶.۰۷ واحد ایستاد در حالیکه نزدک کامپوزیت ۱.۲۹ درصد ریزش کرد و در ۴۸۹۴.۵۵ واحد بسته شد.

شاخص ام اس سی آی بازارهای سهام در ۴۵ کشور ۱.۴۱ درصد نزول کرد.

شاخص FTSEurofirst ۳۰۰ اروپا به دلیل نگرانیهای سیاسی که این شاخص را تحت فشار قرار داد، به پایین‌ترین سطح در چهار هفته اخیر سقوط کرد و با ۲.۳۴ درصد کاهش، در ۱۳۰۸.۸۳ واحد بسته شد.

در بازار ارزی ین و فرانک سوییس همزمان با کاهش قیمتهای نفت، صعود کردند. پوند انگلیس در برابر یورو و دلار کاهش پیدا کرد.

شاخص دلار آمریکا که این ارز را در برابر سبدی از ارزهای بزرگ دنبال می‌کند، به بالاترین سطح در یک هفته اخیر صعود کرد. این شاخص پس از انتشار نظرسنجی دانشگاه میشیگان که نشان داد شاخص اعتماد مصرفی آمریکا در ماه مه کمتر از میزان مورد پیش بینی کاهش پیدا کرده است، مورد حمایت قرار گرفت.

طلا در نتیجه ریسک گریزی سرمایه گذاران که تقاضا برای این فلز به عنوان دارایی ارزشمند را تقویت کرده است، بهبود یافت و با ۰.۴ درصد افزایش، به ۱۲۷۵.۹۰ دلار صعود کرد.

نفت خام آمریکا در معاملات نیویورک ۱.۴۹ دلار یا سه درصد کاهش یافت و در ۴۹.۰۷ دلار در هر بشکه بسته شد با این همه برای کل هفته حدود ۰.۹ درصد رشد نشان داد. نفت برنت که قیمت پایه بازار جهانی است در معاملات لندن با ۱.۴۱ دلار یا ۲.۷ درصد کاهش، ۵۰.۵۴ دلار معامله شد و برای کل هفته ۱.۸ درصد افزایش رقم زد.
 
کلمات کلیدی : بورس+سرمایه
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.