توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 476110
فارن پالیسی: آمریکا و غرب نباید مشت گره شده به ایرانیان نشان دهند
تاریخ انتشار : شنبه ۶ خرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۶:۲۳
«انتخابات ایران ثابت کرد که مردم این کشور غیرقابل پیش‌بینی هستند. در این رقابت دو هم‌آورد قوی و سرسخت روحانی یعنی رئیسی و قالیباف شکست خوردند؛ حال آنکه بسیاری از نظرسنجی‌ها حتی در آخرین روزها نیز حاکی از شانس پیروزی آن‌ها بود.»

به گزارش جام نیـوز، پایگاه آمریکایی فارن پالیسی در گزارشی راجع به انتخابات ایران نوشت: «این بار هلند و یا فرانسه مسأله مورد بحث ما نیست، بلکه موضوع "ایران" است. بله اکنون ایران سومین کشوری است که در چندماه اخیر به‌طور فزاینده‌ای آغوش خود را برای اعتدال باز کرده است و مشخص شد فضای این کشور خلاف ادعاهای ترامپ و برخی مقامات غربی است.»

 این منبع آمریکایی افزود: «پیروزی شگفت‌انگیز حسن روحانی نشان داد که نظر رأی‌دهندگان ایرانی و اروپایی به هم نزدیک است. مردم ایران با اقبال به انتخاباتی آزادانه، نشان دادند که از مداخله دیگران در امور کشورشان چندان خوشحال نیستند.»

 فارن پالیسی در ادامه نوشت: «این در حالی است که همزمان ترامپ در عربستان سعودی ایران را یک نیروی شیطانی قلمداد کرد و انقدر در مورد ایران بحث شد که القاعده و داعش به فراموشی سپرده شدند. گواینکه در تهران سخنرانی وی چندان جدی گرفته نشد و روحانی در اولین سخنرانی خود بعد از انتخابات بیان کرد که ما فعلا صبر می‌کنیم تا همه امور در دولت آمریکا آرام بگیرد.»

 این پایگاه آمریکایی افزود: «انتخابات ایران ثابت کرد که مردم این کشور غیرقابل پیش‌بینی هستند. در این رقابت دو هم‌آورد قوی و سرسخت حسن روحانی یعنی رئیسی و قالیباف شکست خوردند؛ حال آنکه بسیاری از نظرسنجی‌ها حتی در آخرین روزها نیز حاکی از شانس پیروزی آن‌ها بود. بسیاری نیز بر این گمان بودند که رهبر عالی ایران حامی رئیسی است و بنابراین او پیروز حتمی انتخابات اعلام خواهد شد. حتی بسیاری از رسانه‌های فارسی‌زبان و انگلیسی‌زبان ماه‌ها چنین گمانه‌ای را تقویت می‌کردند که برای تأمین نظر آیت الله خامنه ای، سپاه پاسداران انتخابات را مهندسی خواهد کرد تا رئیسی در نهایت پیروز شود.»[!]

فارن پالیسی در ادامه خاطرنشان کرد: «اما فردای انتخابات ایران همه شاهد اعلام شکست رئیسی بودند و ثابت شد که این قبیل ادعاها علیه ایران -که ترامپ هم برخی از آن‌ها را تکرار می‌کند- چقدر نادرست و غلط هستند. رهبر عالی ایران از واقعیت‌های جامعه بی‌اطلاع نیست و اختیار انتخاب را به مردم کشورش واگذار کرده است. این استراتژی مهم آیت الله خامنه ای است که امورات کشور را همسو با اراده مردم و توسط خود آن‌ها اداره کند.»

 فارن پالیسی در پایان نوشت: «اکنون این سؤال مطرح است که در آینده چه خواهد شد و روحانی در 4 سال پیش رو چه اقداماتی انجام خواهد داد؟ از دیگرسو، با گذشت 4 ماه از ریاست جمهوری ترامپ، هنوز مشخص نیست که او چه سیاستی در قبال ایران دارد؟ با وجود نجواهای سعودی‌ها و اسرائیلی‌ها در گوش رئیس جمهور آمریکا در ریاض و تل‌اویو، همچنان دلایل بسیاری برای صلح با تهران وجود دارد. از بین بردن تروریسم در خاورمیانه شدیدا محتاج همکاری ایران است.

گذشته از این، ده‌ها میلیون نفر در ایران رأی به ارتباط با جهان داده‌اند. ایرانی‌ها برای کشورشان اهمیت فوق‌العاده قائلند و در عرصه سیاست حرف‌های زیاد و مؤثری برای گفتن دارند. آمریکا و غرب نیز نباید رویکرد تقابلی داشته باشند و نباید مشت گره شده به ایرانیان نشان دهند.»
 
کلمات کلیدی : فارن پالیسی، ایران، ترامپ
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.