نظر منتشر شده
۲
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 496217
دو روز کاملا متفاوت در اهواز
تاریخ انتشار : جمعه ۶ مرداد ۱۳۹۶ ساعت ۰۸:۲۷
وقوع پدیده گرد و غبار از سال ۲۰۰۱ در خوزستان آغاز شد و بعد از چهار سال، تمام شهرهای این استان را فرا گرفت و اکنون بیش از ۲۰ استان در ایران را درگیر کرده است. در حال حاضر، کانون اصلی تولید این ریزگردها، داخل ایران است اما ریزگردهایی که از کشورهای همسایه از جمله عراق وارد خاک ایران می‌شوند مشکلات آلودگی را تشدید کرده‌اند. بعضی از مسئولان و کارشناسان محیط زیست، منشأ اصلی این بحران را خشک‌شدن بخشی از تالاب هورالعظیم به دلیل عملیات حفاری وزارت نفت ایران در سال‌های نه‌چندان دور می‌دانند.
موسسه بین‌المللی تحقیقات سرطان (IARC) در گزارش خود در سال ۲۰۱۳ رسما آلودگی هوا و ذرات معلق در آن را در گروه نخست مواد سرطان‌زا قرار داده است. طبق گزارشی از بیمارستان شفا (تنها مرکز درمان تخصصی سرطان در اهواز)، در سال ۲۰۱۳ آلودگی هوا و افزایش سرطان در خوزستان مرتبط بوده‌اند. بر اساس این گزارش، مراجعات بیماران سرطانی بیمارستان شفا در سال‌های ۱۹۹۶ تا ۲۰۱۲ حدود ۵۰۰ درصد افزایش داشته است. سالانه بیش از ۲۰ هزار نفر در خوزستان به دلیل مشکلات ناشی از آلودگی هوا و ریزگردها به بیمارستان و مراکز درمانی مراجعه می‌کنند.

مشکلات تنفسی شدید، آسم، بیماری‌های ویروسی و تخریب ساختار مولکولی DNA بویژه در سلول‌های ریوی از پیامدهای گرد و غبار به شمار می‌رود. این پدیده، مشکلات فردی و اجتماعی دیگری نظیر افزایش مهاجرت از استان، تعطیلی چندباره مدارس، دانشگاه‌ها و ادارات، آلودگی محیط زندگی و کار و همچنین مواد غذایی، افزایش مصرف آب و برق، کاهش میزان ورود گردشگر به استان و ایجاد خسارت در بخش‌هایی مثل کشاورزی و صنعت نیز در پی داشته است.

دو روز کاملا متفاوت در اهواز:

 
کلمات کلیدی : اهواز+ریزگرد
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۶ ۱۱:۵۸:۱۲
یکی از مهمترین علل اصلی ایجاد ریزگردها در استان خوزستان انتقال غیر کارشناسی آب از سرشاخه های کارون است که میتوان گفت افتتاح تونل بهشت آباد (بخوانید جهنم آباد ) تیر خلاصی است به این استان .

با همین روند تا چند سال آینده خصوصا در فصل تابستان خوزستان غیر قابل سکونت خواهد شد .

متاسفانه در دولتها و مجلسهای مختلف ایران یک نگاه غیر ملی وجود دارد و هر استانی که در تنظیمات قدرت نقش بالاتری دارد سهم بیشتری از منابع نصیب خود میکند که این در نهایت موجب نابودی زیست بوم کل ایران خواهد شد .

اگر نگاه ملی بود براحتی با یک بررسی صحیح هم میتوانستند این وضعیت را برای خوزستان بوجود نیاورند و هم سایر استانها را از آب کارون بهره مند کنند .
آنهم از طریق خارج کردن پسابهای خانگی ، صنعتی و کشاورزی از کارون و سپس انتقال آب از پایین دست کارون بوسیله پمپاز به فلات مرکزی. (4492270) (alef-11)
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۶-۰۵-۰۶ ۱۶:۲۷:۵۳
چرا منتشر نمی کنید نظرمو اقا تورو خدا از انتقال اب جلوگیری کنید خوزستان خشکتر نشه گرد و خاک پدر مردم در اورده بخدا خسته شدیم (4492555) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.