نظر منتشر شده
۱
توصيه به ديگران
 
کد مطلب: 392159
دو روند متفاوت در خودروسازی چین
تاریخ انتشار : پنجشنبه ۲۵ شهريور ۱۳۹۵ ساعت ۰۹:۱۶
مقامات چینی می‌گویند خودروسازان باید به‌منظور کاهش آلودگی هوا در شهرهای چین تا سال ۲۰۲۰ استانداردهای جدید و سختگیرانه‌تری را رعایت کنند. در شرایطی که خودروسازان بومی برای دستیابی به این هدف به شدت روی خودروهای برقی حساب می‌کنند، خودروسازان خارجی راه متفاوتی را درپیش گرفته‌اند و به تولید خودروهای بنزینی ادامه می‌دهند.

به گزارش دنیای اقتصاد به نقل از فایننشال اکسپرس، در جدیدترین اقدامی که نشان‌دهنده این روند متفاوت است، خودروساز آلمانی آئودی چندی پیش از ساخت کارخانه‌ای در تیانجین برای تولید جعبه ‌دنده‌هایی با راندمان بالا خبر داد. این جعبه‌ دنده‌ها قرار است در خودروهای بنزینی استفاده شوند. در حالی که شرکت‌های چینی در بزرگ‌ترین بازار خودروی جهان خودروهای برقی تولید می‌کنند، آئودی مصمم است خودروهایی با موتور بنزینی تولید کند که با همراهی تکنولوژی هیبریدی سریع‌تر و پاک‌تر از خودروهای برقی هستند. در شرایطی که تولید خودروهای برقی در چین رونق گرفته است، برخی مقامات بین‌المللی صنعت خودرو در محافل خصوصی هشدار می‌دهند هدف خودروسازان بومی مبنی‌بر تولید خودروهای برقی بسیار پرهزینه‌ و پرمخاطره است و با آنچه واقعا مشتریان می‌خواهند، فاصله زیادی دارد و همچنین مطابق با فعالیت‌های آنها در دیگر نقاط نیست. با این وجود، دولت چین فقط در سال گذشته میلادی مبلغ ۵/ ۴ میلیارد دلار برای یارانه خودروهای سبز در نظر گرفت. یواخیم ودلر، مدیرعامل آئودی چین، می‌گوید: «در سال ۲۰۲۰، اکثر خودروهایی که می‌فروشیم، دارای موتورهای درون‌سوز هستند؛ بنابراین برای رسیدن به هدف بهره‌وری سوخت باید مصرف سوخت همه مدل‌های آئودی را بهبود بخشیم.» ودلر در مورد برنامه خودروسازان چینی برای تولید خودروهای برقی اظهارنظر نکرد.

خودروسازان سراسر جهان هنوز در مورد اینکه آینده سبزتر برای صنعت خودرو چه پیامدهایی خواهد داشت، اتفاق نظر ندارند. در چین، خودروسازان پکن و خودروسازان دولتی از تولید خودروهای برقی حمایت می‌کنند. این در شرایطی است که برق مورد نیاز آنها احتمالا از طریق نیروگاه‌های زغال سوز تامین می‌شود. براساس استانداردهای ۲۰۲۰ پکن، خودروها به‌طور متوسط باید در هر ۱۰۰ کیلومتر، کمتر از ۵ لیتر بنزین مصرف کنند که این میزان مصرف سوخت نزدیک به ۳۰ درصد کمتر از سطح استانداردهای فعلی است. پکن برای ترغیب خودروسازان بومی به تولید خودروهای برقی و برقی-هیبریدی مشوق‌های فراوانی ارائه کرده است و این مساله موجب چهار برابر شدن فروش خودروهای موسوم به«خودروهای سوخت غیر فسیلی» در سال ۲۰۱۵ شد. براساس قوانین دولت چین، خودروسازان خارجی واجد شرایط دریافت این مشوق‌ها نیستند. حتی با وجود این افزایش، تنها ۴/ ۱ درصد خودروهای فروخته شده در هفت ماه نخست سال ۲۰۱۶ «خودروهای سوخت غیر فسیلی» بوده‌اند؛ زیرا نگرانی‌هایی درمورد برد مسافتی و شارژ این خودرو در خانه‌ها وجود دارد. با این وجود، چین هم‌اینک در زمینه فروش «خودروهای سوخت غیر فسیلی» از آمریکا و اروپا پیش افتاده است و این پیشتازی جهانی طی چند سال آینده ادامه خواهد داشت.

یکی از مدیران شریک چینی یکی از خودروسازان خارجی که نخواست نامش فاش شود، می‌گوید خودروسازان بومی به دلیل اینکه کوچک‌تر از خودروسازان خارجی هستند، چابک‌ترند. همچنین، بسیاری از آنها مرتبط با دولت هستند و بنابراین باید از سیاست‌های دولت حمایت کنند.

برای مثال شرکت جیلی قصد دارد تا سال ۲۰۲۰ بالغ بر ۹۰ درصد از کل فروش خود را به «خودروهای سوخت غیر فسیلی» اختصاص دهد. جیلی توسط لی شافو اداره می‌شود که عضو هیات مشاوره سیاسی دولت چین است. همچنین، گروه خودروسازی گاک که از طرف دولت حمایت می‌شود، قصد دارد تا پایان سال جاری میلادی بیش از ۴۰۰ هزار دستگاه خودرو مبتنی بر انرژی سبز تولید کند. خودروسازان خارجی که مجبورند برای تولید خودرو در چین با خودروسازان بومی شراکت کنند، باید این مساله را مورد بررسی قرار دهند که استراتژی تولید آنها در چین هماهنگ با کسب و کارها و مشتریان سنتی شان در دیگر نقاط جهان باشد. در این شرایط اما دیگر خودروسازان خارجی، همانند آئودی، بر یک استراتژی تدریجی تمرکز می‌کنند و قصد دارند موتورهای دارای بهره‌وری بیشتر و همچنین خودروهای برقی-بنزینی را توسعه دهند. این اقدام یک راه‌حل موقت است که هدف دولت چین را مبنی بر کاهش گازهای آلاینده تامین می‌کند.

البته همه خودروسازان خارجی از تولید«خودروهای سوخت غیر فسیلی» اجتناب نمی‌کنند؛ به‌طوری‌که شریک جنرال موتورز چین سال گذشته میلادی متعهد شد مبلغ ۴ میلیارد دلار برای تولید خودروهای برقی سرمایه‌گذاری و تا سال ۲۰۲۰ ده مدل خودروی سوخت غیرفسیلی تولید کند. ودلر، مدیرعامل آئودی چین، می‌گوید این شرکت آلمانی و شریک چینی آن یعنی گروه فاو، قصد دارند در سال جاری میلادی اولین خودروی برقی-هیبریدی خود را که در چین تولید شده است، به بازار عرضه کنند. از سال آینده خودروهای وارداتی آئودی نیز برقی-هیبریدی خواهند بود. با این وجود، ودلر تصدیق می‌کند که بازار خودروی چین درحال متحول شدن است و خودروسازان به تنهایی تعیین‌کننده جهت‌گیری این بازار در آینده نیستند. این در شرایطی است که پیش‌بینی‌ها حاکی از آن است که رشد فروش «خودروهای سوخت غیر فسیلی» در چین ادامه خواهد داشت. قرار است هشت خودروساز بومی طی سال جاری میلادی ۱۰ نوع شاسی‌بلند برقی به بازار عرضه کنند. علاوه‌بر خودروسازان فعلی، طی دو سال گذشته دست‌کم ۲۰ شرکت تولیدکننده خودروهای برقی ایجاد شده است. همه این خودروسازان توسط افراد و شرکت‌های ثروتمند تاسیس شده‌اند.
 
کلمات کلیدی : خودرو، خودروسازی
 
Iran, Islamic Republic of
۱۳۹۵-۰۶-۲۵ ۱۰:۰۸:۴۱
فعلا که خودروهای آشغال چینی در ایران جولان می دهند (3935407) (alef-11)
 


نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.